Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 307 
Aranyos kép a télapóról
  2020-12-06 21:13:58, vasárnap
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Szent Miklós püspök 12.06
  2020-12-06 15:35:03, vasárnap
 
  December 6-án Szent Miklós püspök liturgikus emléknapját ünnepeljük. A hit védelmezője, a szegények gyámolítója évszázadok óta az egyik legnépszerűbb szent - az ajándékozó szeretet, a megrágalmazottak, az utazók, hajósok, halászok, kereskedők, a zarándokok és a férjhez menni vágyó lányok patrónusa.
...... .......


Valószínűleg Kr. u. 245-ben született a kis-ázsiai Anatóliában, Patara városában; gazdag szülők gyermekeként. Korán árvaságra jutott. Kolostorba költözött, ahol nagybátyjának, Patara érsekének felügyelete alatt nevelkedett. Megszeretve a kolostori életet, a papi hivatást választotta.
Anatólia fővárosában, Myrában telepedett le. Nem volt még harmincéves, amikor a város püspökévé választották. A Jacopo da Voragine által összeállított 13. századi legendagyűjtemény, a Legenda Aurea szerint: amikor a myrai püspök meghalt, a környék püspökei összegyűltek, hogy megválasszák az utódot. Éjszaka egyikük egy szózatot hallott: ,,Holnap délben állj a templom kapujába! Az első embernek, aki akkor belép, Miklós lesz a neve, őt szenteljétek püspökké." És valóban, Miklós, aki Isten hűséges szolgája volt, miként előre megmondatott, eljött a templomba, és az égi szózat szerint - ámbár eleinte tiltakozott - megválasztották, és fölszentelték püspökké.
több mint ötven évig töltötte be a főpásztori tisztséget. 325-ben részt vett az I. niceai zsinaton.
Minden vagyonát a gyerekek és a szegények, a bajba jutottak megsegítésére fordította. Egyszerű emberként élt a nép között, miközben tanított és szeretetet hirdetett. A betegeknek orvos volt, a szenvedőknek vigasz, az árváknak atya, a veszélyben lévőknek védelmező - mindenkinek minden szükségben gyors menedék. Életéről számos legenda ismert, ezek alapján formálódott az évszázadok során Mikulás alakja.

A hagyomány szerint a Krisztus utáni 342-ben december 6-án halt meg, Myrában.
Tisztelete a 6. században kezdődött Myra városában és Konstantinápolyban - innen az egész görög, szláv és orosz egyházban elterjedt. Kappadókia falusi templomaiban mint orvost, de legtöbbször mint a tengerészek védőszentjét ábrázolják. Oroszországban különleges tisztelet övezi: az ország fő patrónusa.
A latin egyházban - a dél-itáliai területtől eltekintve - később terjedt el Szent Miklós tisztelete: a 9. században Rómában egy bazilikában és három kápolnában tisztelték. Németországba a 10. század végén került a Miklós-kultusz a görög származású Theofanu császárnő révén. Franciaország és Anglia területén a normannok által terjedt el tisztelete, a 11. század végén. Ereklyéinek 1087-ben az olaszországi Bari városába történt átvitele Európa-szerte fölvirágoztatta a Miklós-tiszteletet.
A görögkatolikus Egyház számára is különösen jelentős Szent Miklós püspök személye: minden görögkatolikus templom ikonosztázán ott található az utazók, hajózók, megrágalmazottak, házasság előtt álló lányok, nők védőszentje, Csodatévő Szent Miklós. Link

Irgalmas Istenünk, Szent Miklós püspök közbenjárására őrizz meg minket minden veszélyben, hogy biztonsággal járjuk az üdvösség útját! A mi Urunk Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.


Forrás:
Diós István: A szentek élete;
Jacopo da Voragine: Legenda Aurea;
Bálint Sándor: Ünnepi kalendárium

Fotó: Wikipédia; Nyíregyházi Egyházmegye; Szimandron.hu
Magyar Kurír 2020.12.06

- Böjte Csaba testvér gondolata
A szeretet szeretetet szül, a jóság jóságot! Egy jóságos ember látta egy özvegy ember vergődését, amikor három szép lányát férjhez szerette volna adni. Nagylelkűen, az esküvő előtt néhány aranyat dobott be az ablakon, a lázasan készülődő fiatal lány lábához. Talán arra gondolt, hogy Jézus Urunk is egy esküvőn, Kánában tette az első csodáját. Teltek-múltak az évek, aztán a második lányt is titokban megsegítette Miklós. A harmadik lány esküvője előtt újból útra kelt egy kis erszény arannyal, de ez alkalommal a lányok meglesték, átölelték a titokban adományokat osztogató embert, akit jóságáért végül püspöknek is megválasztottak!ű
Szent Miklós önzetlen jó tettei, a mai Törökország területén fekvő, a lyciai Myra városából elindított egy szeretet lavinát, mely közel 1800 éve csak árad, magával sodorva a tél közepén az önzőségbe, magányos kapzsiságba süllyedt világunkat. Ezen a napon mindenki megpróbál jó lenni, jót tenni! Ezen a szép téli napon olyan emberek is elindulnak a szeretet útján, akiknek év közben rengeteg dolguk van, és akik lehet, hogy maguk sem értik, de mégis egy belső erőtől ösztönözve útra kelnek, áldozatokat hoznak, egyszóval szolgálnak, szeretnek, embertársaik segítségére sietnek!
E szép téli estén a jó Isten áldását kérem mindazokra, akik Szent Miklós példájára útra keltek, magukra öltve a közel ezernyolcszáz éve élt nagy püspök lelkületét, csendes, jóságos szerepét!
Hiszem, hogy a szeretet képes megújítani megfáradt világunkat, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Megérkezett a Mikulás!
  2020-12-06 13:37:30, vasárnap
 
  A kijárási korlátozások idején is megmelengetik a szívünket a ferencesek
MEGSZENTELT ÉLET - 2020. december 5., szombat
Tavaly a ferencesek videójáról azt írtuk, ,,pozitív vírusként terjed", ami most, a jelen járványügyi időszakra tekintettel nem lenne találó, de az biztos, hogy Szent Ferenc pasaréti követői a pandémia idején is megmelengetik mindannyiunk szívét a Szent Miklós napjának, azaz Mikulás napjának előestéjén a közösségi oldalukra feltöltött videójukkal.
hirdetés
A videóhoz a következő szöveget posztolták: ,,Idén nem a nagy hó, hanem a kijárási korlátozás akadályozza a Mikulást... de nehogy azt higgyük, hogy ez elveszi a kedvét a látogatástól, sőt... Mi már elcsíptük!
Ha jók lesztek, holnap hozzátok is bekopogtat!"
A minden szempontból aktuális videó, melyet a ferences növendékek készítettek, a kijárási korlátozás és a betartandó szabályokra való felhívás mellett arra is felhívja a figyelmet, hogy a világjárvány ellenére is fontos megőriznünk a jókedvünket, hitünket, kitartásunkat, kapcsolatainkat bárhol is vagyunk a világban.

Forrás: Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Pablényiné Piroska: Levél a Mikuláshoz
  2020-11-24 17:55:10, kedd
 
  Felszállt a köd már,
Ragyog a napsugár.

Közeledik a Mikulás,
De az idén egészen más.

Nem azt kérjük, hogy hozzon ajándékot,
Hanem azt , hogy vigye el a Covid vírust

Tegye puttonyának legmélyebb bugyrába,
És szórja bele egy éppen működő vulkánba.!

Hogy mire ideér Karácsony, a szeretet ünnepe,
A Világon mindenki egymást átölelhesse.

2020-11-22

...... ............



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Mesés téli kép
  2019-12-13 17:45:55, péntek
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Pablényiné Piroska: A Mikulás kívánsága.
  2019-12-08 22:36:50, vasárnap
 
  Elindult a Mikulás a nagy hegyeken át.
Gyanakodva hallgatja a világ zaját.
Hatalmas tüzek világítják be a tájat,
Kétségbe esve menekül ember, állat

Máshol harcok dúlnak , fegyver ropog.
Hogy vigyek oda ajándékot ?
Sárlavina dönt össze otthonokat.
Oh Istenem, - kérlek- ne hagyd.!

Had vigyek nyugalmat ez öreg Földnek.
A leégett helyére újra zöldet.
Hogy a természet is, a lélek is helyre álljon.
S végre boldogság legyen a Világon.
 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Cica is tálapó öltözetben
  2019-12-07 20:17:53, szombat
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Aranyos kép a télapóról
  2019-12-07 19:33:20, szombat
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Megérkezett a Mikulás!
  2019-12-07 18:22:38, szombat
 
  Szívmelengető videóval robbantották fel a netet a pasaréti ferencesek
...... ......


Látva a videó mindenkit jókedvre derítő kockáit, illetve népszerűségét, országhatárokat is átlépő terjedését, a népszerű énekkel bekapcsolódhatunk az örömszerzésbe, várakozásba: ,,Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbejár, bekopogtat minden házba, minden szegényt megtalál. Mosoly ül Szent Miklós arcán, merre ő megy, hull a hó, röpíti szél, szánkó... Nálunk hagyja a szívét, reánk szórja örömét, nekünk adja jókedvét."
Videó Link
 
 
1 komment , kategória:  Télapó  
Cr. Ronaldo télapó család
  2018-12-26 17:19:24, szerda
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 307 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.