Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Mell formázás
  2016-07-27 05:43:30, szerda
 
  Ha felpolcolni nem is lehet a megereszkedett melleket, feszesíteni igen! Nem is akárhogy.

Házi pakolás

10 dkg palástfüvet forrázz le fél liter vízzel, hagyd állni tizenöt-húsz percig, majd szűrd le, és várd meg, amíg kihűl. Egy pamutkendőt vagy kisebb törölközőt itass át a folyadékkal, tedd a felsőtestedre, és legalább húsz percre hagyd rajta! (A gyógynövény használata előtt végezz bőrpróbát! Allergia esetén kerüld a használatát!)

Túróból és mézből is készíthetsz mellfeszesítő pakolást! Négy-öt evőkanál túrót keverj össze három kanál mézzel, majd a keveréket oszlasd el a dekoltázsodon és a melleiden. A felsőtestedet takard le egy darab nejlonnal, majd jól takarózz be - a méz vitalizálja és feszessé teszi a bőrt, és a ráncok is halványabbá válnak!

Fogyókúra, csak csínjával!

Alapszabály: ha azt szeretnéd, hogy sokáig szépek maradjanak a kebleid, semmiképpen ne kezdj drasztikus fogyókúrába! A pluszkilóktól csak fokozatosan szabadulj meg, a hirtelen súlyvesztéstől ugyanis eltűnhet a mell zsírszövetének egy része, a bőröd pedig petyhüdtté és rugalmatlanná válhat!

Feszesítsd evéssel!

Akkor is nyert ügyed van, ha előszeretettel kortyolgatsz forró teát reggelente! A mezei zsurlóból, csalánból vagy körömvirágból készített főzet ugyanis lelassítja a kollagént lebontó enzimek működését, javítja a bőr vérellátását és erősíti a kötőszövetet - nem véletlen, hogy számos kebelfeszesítő krém jókora adagot tartalmaz ezekből a gyógynövényekből! Ha gyomorproblémával vagy allergiával küzdesz, kérd ki természetgyógyász szakértő tanácsát!



Végezz mellizom-erősítő gyakorlatokat!

Izomerősítő gyakorlatokkal is sokat tehetsz melleid szépségéért és a testtartásod javításáért: a következő gyakorlatokra csak néhány percet kell szánnod, ráadásul két kézisúlyzón kívül semmilyen fitneszeszközre nem lesz szükséged!

1. Feküdj hanyatt a padlón, a karjaidat nyújtsd ki oldalra, majd a kezedben tartott súlyzókat közelítsd egymáshoz a mellkasod előtt, tartsd így két-három másodpercig, majd engedd vissza a talajra.

2. Ezután állj fel, a két tenyeredet érintsd össze a kebleid előtt úgy, hogy az ujjaid felfelé mutassanak, az alkarod pedig legyen vízszintes helyzetben. Próbáld minél erősebben egymásnak feszíteni a kezeidet húsz másodpercig!

3. Végül állj szembe a fallal, vállszélességben tedd rá a tenyeredet, és lépj egy nagyot hátra - először engedd közel a felsőtestedet a falhoz, majd told el tőle!

Mind a három gyakorlatot végezd el legalább tízszer, lehetőleg minden reggel!

Ha már itt a nyár, miért ne próbálhatnál ki néhány alakformáló mozgásformát - a medencében?
Az aqua fitnesz például évek óta az egyik legnépszerűbb mozgásforma, nem véletlenül! A mellig érő vízben sokkal több kalóriát égethetsz el, mint egy sima aerobikedzésen, ráadásul a szivacsból készített speciális ,,karperecek" segítségével a mellizmaidat is erősítheted.


Megereszkedett mell, ráncos dekoltázs - mi az oka?

1. a helytelen testtartás
2. a túlzásba vitt fogyókúra
3. a várandósság és a szoptatás
4. a jojó-effektus, vagyis az állandó testsúlyingadozás
5. a túl szoros, kényelmetlen cicifix, vagy éppen a melltartó viselésének teljes mellőzése
6. a hormonális változások
7. a káros napsugarak
8. a dohányzás és a szmog


Forrás: kiskegyed.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
A formás mellekért...
  2016-05-02 17:13:05, hétfő
 
 

A női mell elsősorban mirigyes állományból és zsírszövetből tevődik össze, a mellizom pedig ezek alatt helyezkedik el. Mielőtt rátérnénk arra, hogy miként változtathatunk a mellünkön célzott gyakorlatokkal, eláruljuk, hogy a személyi edzők fontosnak tartják hangsúlyozni, tévhit az, hogy a mellizom növelésével a mellünk is nőhet.

Ha olyan mozdulatsorokat végzünk, amelyek ezt a területet erősítik, akkor a mellizmunk valóban növekedhet, ami optikailag formálhatja a kebleket, ám ezt nem tekinthetjük tényleges mellnövekedésnek. Ráadásul ha túl sokat edzünk, a zsírszövet szépen lassan fogyni kezd, aminek következtében a mell mérete is csökkenhet. Ezért jobb, ha ezen a téren is megtaláljuk az arany középutat; a mellizmot érdemes rendszeresen dolgoztatni, de ne essünk túlzásokba!

Milyen típusú gyakorlatokkal erősíthetjük, formálhatjuk a mell-izmunkat?

Kevesen tudják, hogy a mellizomnak is van alsó, középső és felső szakasza. Ezeket különböző gyakorlatokkal dolgoztathatjuk, elsősorban az edzőteremben. A fekvenyomás például klasszikus mellizomgyakorlat­nak számit, ám nőknek nem javasolják - nekik az a jó, ha ferde padon elhelyezkedve edzenek erre a területre, kimondottan a mellizom alsó szakaszát erősítve.
Az ő esetükben ez azért előnyösebb, mert így megemelhetik a mellet. Ha valaki drasztikus diétával sanyargatja magát annak érdekében, hogy a testzsírszázalékát csökkentse, annak számolnia kell azzal, hogy nagy valószínűséggel a melle is kisebb lesz. Hiába lenne nagyszerű, mégsem szabhatjuk meg a testünknek, hogy honnan fogyjon, és honnan ne. Jobb, ha megbékélünk azzal, hogy a szervezetünk maga dönti el, honnan tünteti el a zsírt, márpedig az viszonytag ritkán esik egybe a mi elképzeléseinkkel.

Legyünk mértéktartóak a kisebb súlyzókkal vagy a saját testsúlyunkkal végzett mellizomgyakorlatoknál is?

Az ilyen gyakorlatok végrehajtása során nem kell attól tartanunk, hogy túl fejletté válik a mellizmunk, a túlerőttetés következtében azonban ,,bedurranhatnak" ezek a részek, izomláz kíséretében.
A kisebb súllyal végzett, úgynevezett mellkasnyitó gyakorlatok azért hasznosak, mert megakadályozhatják, hogy a mellizmunk beszűküljön, így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy szebb legyen a testtartásunk.

Mennyire terhelhető a mellizmunk? Az elszántabbak akár naponta edzhetnek?

A hagyományos testépítésben nem szoktuk naponta terhelni a mellizmot, hetente csak egy napot jelölünk ki erre. Aki például cross típusú edzést végez, vagy olyan saját testsúlyos gyakorlatokat hajt végre, mint a fekvőtámasz, az akár naponta is megdolgoztathatja - főleg azért, mert a fekvőtámasz összetett gyakorlatnak számit: nemcsak a mellizmot hozza mozgásba, hanem a test számos más izmát is tréningezi.

Gyakorlatok a mellizom erősítéséért

• Fekvőtámasz tartásba helyezkedünk két szék vagy pad között, majd karhajlítást vég­zünk úgy, hogy egészen mélyre engedjük magunkat. Addig ismételjük, amíg szabályo­san tudjuk tartani a törzsünket.

• Két tenyerünk közé fogunk egy súlyt - ez lehet akár vizes palack is rászorítunk minél erőteljesebben, majd előrenyújtjuk a kezünket. Rövid ideig megtartjuk ezt a pozíciót, majd visszahúzzuk a kezünket a mellkasunk elé. 20 ismétlést végzünk, mindvégig ügyelve arra. hogy két tenyerünk egymásnak feszüljön.

• Fekvőtámaszba ereszkedünk úgy, hogy a lábunkat egy padra támasztjuk. Ügyelve, hogy a törzsünk mindvégig feszes legyen, karhajlítást és -nyújtást végzünk. Törekedjünk 5 ismétlésre, de ha ezt soknak érezzük, előbb is megállhatunk!

• Háttal állunk a falnak, ahová be tudunk akasztani egy gumikötelet. Oldalsó középtar­tásban megfogjuk, és a törzsünk előtt össze­zárjuk a karunkat. Lassú tempóban 30-szor megismételjük, ügyelve, hogy visszafelé ne rántsa meg a karunkat a gumikötél.

Forrás: delina.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
A kék blézer titka
  2016-04-25 09:53:17, hétfő
 
 

Egyik ismerősöm azt kérdezte, hogy van-e olyan ruhadarab, ami szerintem minden nő ruhatárában ott kell, hogy legyen.

Nos, a ,,kell" számomra az öltözködésben (is) nehezen értelmezhető, bár a dress code-ok, formaruhák létjogosultságát én is elismerem, de nem szeretem, mert nem veszi (veheti) figyelembe az egyéni különbségeket, gondolok itt elsősorban a különböző színtípusokra és alkattípusokra.

Ha azonban a kérdés úgy szól, hogy van-e olyan ruhadarab, melyet minden nő az alapruhatára hasznos darabjának fog tartani, az a KLASSZIKUS SÖTÉTKÉK BLÉZER.



Persze jó, ha már az elején tisztázzuk, hogy most nem egy bizonyos blézerről beszélünk, hiszen sokféle sötétkék létezik, mint ahogy a klasszikus blézerek szabásvonala is számtalan.
Mindenki választhat a testalkatának és a színtípusának megfelelő változatot. Kezdjük is ezzel!

Létezik olyan kék szín, mely minden színtípusnak jól áll?

A tengerészkék világosabb, vagy sötétebb formában minden színtípus palettáján megtalálható.

A sötét (tél, ősz) és a hideg (tél, nyár) színtípusba tartozók viselhetnek sötét tengerészkéket, esetleg zafírkéket.

A meleg (ősz, tavasz) és a világos (tavasz, nyár) színtípusba tartozók egy közepes telítettségű tengerészkék árnyalatot válasszanak.

Az élénk színtípusba tartozók (tél, tavasz) is választhatnak sötét tengerészkék blézert, de az élénkebb áfonya kék, vagy a királykék is jó választás

Végül a lágy típusba tartozók (nyár, ősz) számára a kicsit pasztelebb tengerészkéket, vagy a zafírkéket ajánlom.

Mivel viseljük?

A tengerészkék tehát semleges színnek mondható, mindenki viselheti, de oda kell figyelni arra, hogy milyen színekkel párosítjuk.

A hideg, élénk, sötét színeket magában foglaló tél színtípus csoport számára a sötét tengerészkék mellé a kontrasztos és/vagy élénk hideg színek jöhetnek számításba. Emellett a sötét színekkel
(például önmaga, fekete, sötétlila) érdemes kombinálni.



A meleg, világos, élénk színeket alkotó tavasz színtípus csoport számára ezzel szemben az élénk, meleg és a tengerészkékkel kontrasztot alkotó színek javasoltak.



A lágy, világos és hideg színeket magában foglaló nyár színtípus család számára a kevéssé kontrasztos hideg árnyalatok a megfelelőek a tengerészkékhez (is).



A meleg, lágy, sötét színvilágot alkotó ősz színtípus család számára szintén a kevésbé kontrasztos megoldásokat javaslom meleg és pasztell színekkel. Sötétebb színekkel is lehet próbálkozni, például barnákkal khakivel, vagy terrakottával.



Milyen szabásvonalakat válasszunk?

A klasszikus angol szabású blézer elvileg minden testalkat számára viselhető lehet, feltéve, hogy méretre szabott, vagy viselőjének tökéletes konfekció méretei vannak. Ez a legritkább eset.

A blézervásárlásnál nem csak arra kell ügyelnünk, hogy begombolva sem szűk, sem bő ne legyen.
Ennél lényegesen több szempontot kell figyelembe venni.

Ha begombolod, a blézer pontosan illeszkedjen a válladhoz. (Ne lógjon túl rajta, ne legyen nagyon feszes, szűk). Ha A alkat vagy előfordulhat, hogy a válladhoz tökéletesen idomuló blézer a csípődön szűk. Ha ezt tapasztalod, keress másik fazont, vagy ha végképp nem találsz olyan szabást, mely mindenhol illeszkedik a testedhez, inkább hordd kigombolva, vagy válassz gomb nélküli, nyitott szabású megoldást, de semmiképpen ne válassz olyan blézert, melynek vállvonala túlnyúlik a válladon! Természetesen mindez csak a bevarrt ujjú szabásvonalakra vonatkozik.
Az ejtett vállú, raglán fazonoknál nincs vállvonal.



A blézer gallérja ne álljon el a nyaktól, simuljon szépen a hátadra és a tarkód alatt a nyakadra.
Az sem szép, ha szűk a blézer háta és ezért ráncot vet a gallér, vagy a vállak alatt.
Ez a hiba gyakori a V alkatúaknál, mert széles a válluk.

Vess egy pillantást a blézer ujjára is. Ha oldalról nézed a tested, a blézer ujjának szépen ki kell simulnia, nem lehet ráncos, vagy bő. Az ujj hossza is fontos. A klasszikus hosszú ujjú kiskabát a tenyér közepéig érhet. Vannak azonban háromnegyedes ujjú fazonok is.

A vékony I testalkatnál az a célunk, hogy a mell és a csípő méretét optikailag kissé megnöveljük. Legjobb derékban testhez simuló, karcsúsított fazont választani, amely a mell és a csípő vonalában redőzött, rakott. A súlyosabb, vastagabb anyagok, mint például a vászon, vagy a bársony jó tartást és formát ad. Az I alkatúaknak jól állnak a sokgombos blézer megoldások is. Ha rövid blézert választunk, a nadrág, vagy a szoknya semmiképpen ne legyen szűk fazonú.

A H alkat is egyenes, vagyis a mell és a csípő nem sokkal nagyobb körméretű, mint a derék.
Itt azonban nem feltétlenül vékony a test, kicsit lágyabb vonalakat ad, mint az I alkat.
Az egyenes fazonú blézereket, a derékban enyhén karcsúsított, vagy enyhén "A" vonalú kiskabátokat javaslom ehhez a testformához. A lágyabb, könnyebb anyagok itt előnyt élveznek a merev, nehéz szövetekkel szemben.

Az X testalkatra mondják, hogy szuper nőies. Vékony derék, széles csípő és nagy mellek jellemzik.
Aki ebbe a testalkat típusba tartozik bátran válogathat a fazonok közül. Egy dolgot kell csupán szem előtt tartania: a derekat mindig hangsúlyozni kell, ha ugyanis bő szabású ruhák, blézerek mögé rejti a derekát, garantáltan 2 mérettel nagyobbnak fog hatni.

Az O testalkat számára a derék tájon bővebb, egyenes, vagy "A" szabású blézerek a legmegfelelőbbek. Jó megoldás a gomb nélküli fazonok közül választani. Mindenképpen lágyabb, könnyebb anyagból készült blézert válassz, ha ebbe a testalkat típusba tartozol. A blézer hossza lehet bármilyen, de a sok keresztirányú osztást kerülni javaslom. A blézer ne záródjon magasan, az O testalkatúakon a mélyebben dekoltált szabásvonalak például a sálfazonok állnak szépen.

Az A alkatúak széles csípővel és kisebb mellekkel, esetleg keskenyebb vállakkal rendelkeznek.
Cél, hogy a csípő-mell arányt kiegyensúlyozzuk az öltözetünkkel. Ennek érdekében a dúsabb gallérú blézerek kerülnek előtérbe, melyek a mell felett redőzöttek, rakottak. A keskeny vállakra váll-lapos blézert, vagy kisebb válltömést javaslok. A blézer alól kilátszó fodros blúz is remek megoldás.

Végül, de nem utolsó sorban a V testalkathoz választunk blézert. Itt a széles váll, vagy a nagy mell és a viszonylag keskeny csípő egyensúlyát igyekszünk megteremteni. A hosszabb blézerek mindig legyenek karcsúsítottak, deréktól "A" vonalúak. A rövid szabású szpenszerek lehetnek egyenes vonalúak is. A rövid blézerekhez válasszunk bővebb, "A" vonalú-, vagy hordószoknyát, bő szárú nadrágot. Jó, ha a blézer anyaga könnyű, lágy esésű.

Remélem sikerült kedvet csinálnom a klasszikus tengerészkék blézerhez, melyet szinte minden alkalomra és minden évszakban bátran viselhetünk, különösen tavasszal...ami hamarosan újra beköszönt. :)

Forrás: kommunikacio-stilus.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Az időtlen stílus
  2016-02-29 12:05:17, hétfő
 
 

Egyik kedvenc gimnáziumi tanárnőmet mindig körüllengte valami megfoghatatlan harmónia. Amikor belépett a terembe, magával hozott valami megmagyarázhatatlan nyugalmat, kiegyensúlyozottságot. Bizalmat és szeretetet éreztünk iránta.

Mint a tini lányok általában, mi is kíváncsiak voltunk, találgattuk vajon hány éves, van-e családja, boldog-e az élete. Megcsodáltuk sohasem hivalkodó, de mindig elegáns ruháit, ápolt, illatos haját és arról álmodoztunk, hogy majd egyszer mi is ilyen nők leszünk. Akkor még nem tudtam, de tanárnőm az időtlen stílust követte, mely tökéletes harmóniában volt személyiségével. Ez tette különlegessé és egyedivé a megjelenését.



Az időtlen stílus a divatirányzatok fölé helyezkedik. Az egyszerűség, az elegancia és a természetesség jellemzi, érettséget, kiegyensúlyozottságot sugall. Az időtlen stílusú nők kellő önismerettel rendelkeznek, így nincs szükségük az aktuális divatirányzatokra ahhoz, hogy megjelenésük naprakész és harmonikus legyen.

Ennek a stílusnak nagy előnye, hogy az egyszerre természetes és elegáns ruhadarabok minden napszakban és bármely alkalomra megfelelő megjelenést biztosítanak és a mutatósság mellett kényelmesek is. A kortalan ruhadarabok nem feszesek, nem merevek, inkább lágyak, puhák, laza szabásvonalúak.

Bármilyen színtípusba tartozol is, megtalálhatod az időtlen palettádat. Ez a stílus a semleges színekre és a hozzájuk harmonikusan illeszkedő, nem túlságosan élénk, vagy kontrasztos árnyalatokra épít.

A semleges színeket egy színnek és komplementerének különböző arányú összekeveréséből hozhatjuk létre. E színeknek világosabb, vagy sötétebb, telített, vagy telítetlen árnyalatai is vannak.

Semleges jellegük ellenére ezeknek a színeknek is van színezetük, más szóval árnyalatuk, vagyis lehetnek hidegek, vagy melegek, attól függően, hogy melyek voltak a kiinduló színek és milyen arányban kevertük össze azokat a kiegészítő színükkel.

Az időtlen stílus kombinálható a sportosan elegáns stílusjegyekkel, jól megfér például a szafari stílussal. Ugyanakkor sugározhat klasszikus eleganciát is, így jól illeszkedik akár az üzleti stílushoz is. A modern, minimalista iránytok felé ií van mozgástere ennek a stílusnak.



Az időtlen stílushoz, az alkalomnak s az egyéni ízlésnek megfelelően sokféle kiegészítőt választhatunk, de legyen az akár klasszikus Chanel, vagy modern statement ékszer, mindig simuljon a szettbe, ne legyen kihívó és ne uralja a megjelenésünket.



Az időtlen stílus, mint minden más stílusirányzat, lehetőséget ad arra, hogy saját egyéniségünknek, életvitelünknek megfelelő, egyedi formát adjunk neki, de jellegzetes vonásait megtartva tükrözze az életfilozófiánkat.

Minden korosztály számára megfelelő ez a stílus, bár konszolidált, kiegyensúlyozott, higgadt jellege miatt elsősorban a harmincon túliaknak ajánlom szíves figyelmébe.


Forrás: kommunikacio-stilus.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Örök kedvenc: a farmer
  2015-10-12 17:01:48, hétfő
 
 

A farmer örök divat, ahogy idén is. De hogyan használhatod úgy a farmert, hogy az igazán mutatós legyen? Erre nézünk pár példát!

Van a farmernak az a bizonyos klasszikus formája. Ez a klasszikus farmer. A farmer divatja mindig jelenlévő, hol nagyon kiemelve, hol kiegészítő formában. A klasszikus farmer mindig hordható. Ilyen a farmerszoknya is. Ez is megtalálható majdnem minden lánynál. Az ilyenek az alap felszereléshez tartoznak. Lehet az trapéz, vagy sztreccs. Alakra, fazonra lehet változó, de örök divat, mindkét nem képviselőinek, minden fajta kiszerelésben. Az alap fazonok mellett kiváló lehetőséget jelentenek a sortok. A rövid nadrágok is elérhetőek a kínálatban, ezek a típusok rendhagyóak, nyáron és tavasszal. Ezek a ruhák is állandóan változnak, de mindig benne vannak az aktuális top 5-ben. Az egészen rövid nadrágok már tavaly is hódítottak, de idén még inkább. Azonban nem csak az egészen rövidek mutatnak jól, hanem a derékig érő trendi darabok ugyanolyan menők és divatosak. Emellett jól mutatnak a csipkerátétes, szaggatott darabok is. Amiben megújult idénre a farmer divatja, azok, a kertésznadrágok. Amire mindenki felkaphatja a fejét, de a tavalyi overallok már előre vetítették az eljövetelüket. A mostaniak egy lazább kollekciót képviselnek, messze van tőlük a korábbi évadok merevsége. Rugalmasak és nem teszik aránytalanná az alakot. Napjainkban is a férfiasabb, szélesebb darabok szerepelnek nagy kínálatban, a nőiesebb fazonok is elérhetőek. Telve a kínálat farmerből, minden típusát megtalálhatják, a kantáros nadrágokig és ruhákig. A kertésznadrággal mutat sok hasonlóságot a kantáros nadrág, nyilván a kantár miatt. Ezek már nőiesebbek, és fazonjuk fiatalít. Az idei kollekcióban nem csupán a hosszú szárú ruhák kapnak kantárt, hanem a rövidebbek is. Megjelenésükkel divatot teremtenek. Átsugárzik rajtuk a nőiesség. Általában kényelmesek, és otthonosak egyszerre. Igazán remek darabok, amelyek jól mutatnak és lazák is. Új stílust jelentenek az egybe ruhák. Ezek viseletként vagányságot és oldott légkört teremtenek, a farmerszoknyák, kertésznadrágok mellett igazán jó alternatívát mutatnak a farmer viselésére. Az egybe ruhák az önállóságot tükrözik, és patinás fellépést biztosítanak. Vehetünk olyat, amely egy zsákruhára emlékeztet, de vásárolhatunk derékban vékonyabb, nőies darabot is.



A farmerkabátoknak általában sikere van. Most így van ez idén is, újra menők a farmer felsők, legyen az kabát, vagy ing. A mellények ebből nagyon jók, a dzseki igazán menő, de a farmermellények azok, amik a farmer divatját mutatják. A farmer ingek és felsők nagyon stílusosak, jól mutatnak, és megállíthatatlan ez a jelenség. Az ingek jó kiegészítői a különböző ruhadaraboknak, például egy vászonsortnak. Már nem a 80-as évek durva tapintású ingei a menők, hanem sokkal nőiesebb darabok futnak. A farmer tehát újra hódít, viseld te is, mert laza, menő, praktikus, a farmer szimpatikus ruhadarab, jó kiegészítője lehet a nyári viseletnek. Hordhatod szettként, de külön ruhadarabként is. A farmer vagány, a belevaló csajoknak való. És a farmer az, amit sok mindenhez fel tudsz venni. Páratlanul jól variálható, egy örök darab a ruhatáradban. Használd egészséggel, és divatozz vele, bár a farmer fő jellegzetessége klasszikus mivolta, azért emellett többféle fazon is elfér.




Forrás: delina.hu




 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
A konferenciák ruhaviselete
  2015-09-28 18:22:29, hétfő
 
 

A konferenciákon való megjelenés ruhaviseleti előírásait sokak - sok esetben még a moderátorok és az előadók is - figyelmen kívül hagyják.



Elismerem, egy egész napos eseményt kényelmesebb lenne egyszerű mindennapi viseletben, farmernadrágban és pólóban végigülni, mint öltönyben, vagy kosztümben, de sajnos az a rossz hírem, hogy a konferencia ugyanúgy, mint minden más napközbeni hivatalos, vagy protokolláris rendezvény, megköveteli a hivatali viseletet. A csinos öltözettel a közönség megtiszteli a konferencia előadóit, az előadók pedig a résztvevőket azzal, hogy nem hétköznapi viseletben jelennek meg.

Természetesen, - hacsak ezt nem írják elő a meghívóban - nem kell a legszigorúbb busines formal viseletet választani, lehet kicsit lezserebb és kényelmesebb megoldásokat keresni, de a sportcipőt és a farmert hagyjuk pihenni a gardróbban! A bőrdzseki, a túlságosan rövid szoknya, a túldíszített ruhadarabok, a feltűnő ékszerek sem feltétlenül illenek egy konferencia miliőjébe. Inkább maradjunk a visszafogott klasszikus stílus mellett.

Ha többnapos rendezvényről van szó, melyet például egy cég a saját munkatársai számára szervez, eltekinthet a business öltözettől, de ezt a meghívóban közölni kell az érintettekkel.
Az előadók számára nem csupán a protokoll előírások betartása a cél az öltözet kiválasztásakor. A szerepléssel együtt járó "reflektorfény" további praktikus szempontok figyelembevételét teszi szükségessé.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
- a csiptetős mikrofon felhelyezése miatt a zakó, vagy a blézer ne legyen túl szűk, a hölgyek ne viseljenek hosszabb, a mikrofonhoz érve zajforrást jelentő láncot
- a hölgyek viseljenek semleges színeket, sem a túl sötét, sem az élénk színű, sem a fehér nem előnyös az erős megvilágításban
- zavaró lehet a fényes ékszer, a becsillanó szemüvegkeret
- a "csilingelő" karkötő is zavart okozhat

Ha kerekasztal beszélgetésre készül az előadó, érdemes végiggondolnia, hogy hogyan kerülheti el a feszengést:
- a szűk, rövid szoknya felcsúszik
- a kétsoros gombolású blézer kigombolva csúnya, de ha leülünk benne, csúnyán eláll a mellrészen
- a férfiak számára a térdzokni javasolt, mert a nadrágszárból kivillanó bokazokni és felette a szőrös lábszár nem esztétikus látvány
- a kétsoros zakó a már említett okok miatt hosszas üldögélésnél nem alkalmas

Mint látható a konferenciák esetében sem árt a tudatosság, az előre gondolkodás. Az öltözetünk legyen elegáns, visszafogott és a lehetőségekhez mérten kényelmes.

Forrás: kommunikacio-stilus.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Újra divat az overál
  2015-09-28 15:51:21, hétfő
 
 

Az overáll eredetileg sportruhaként volt használatos, síelők, pilóták viselték. A divat világában először mint színpadi jelmez jelent meg, szívesen viselte például Elvis Presley, Mick Jagger, David Bowie, Freddie Mercury vagy éppen Suzi Quatro.


Ugyanakkor, valószínűleg az űrhajósok overáljaiból kiindulva, a jövő mindennapi ruhaviseleteként képzelték el a tervezők. A sci-fi filmek szinte mindegyikében, a mai napig overált viselnek a szereplők.

Az első nagy overál-divathullám az 1970-es években volt és átnyúlt a '80-as évekre is. A mintás és/vagy színes overálokban pompázó hölgyek ellepték az utcákat. Viseltek overált a hétköznapokon, de alkalmi ruhaként is egyre népszerűbbé vált.

Manapság az overál másodvirágzását éli, most a korábbinál letisztultabb, konszolidáltabb formában. Remekül kiválthatjuk vele a blúz-nadrág párost, a blúz-szoknya együttest, vagy a komplé ruháját. Alkalmi ruha helyett is kiváló, vagány és elegáns megoldás lehet.


Ha overál vásárlására adjuk a fejünket, a következőket érdemes végiggondolni:

1, A nem arányos testalkatoknál, ahol a felső- és az alsó testrész között méretbeli különbég van, nehezebb megfelelő overált találni. Természetesen léteznek olyan fazonok, melyek ezekre a testformákra is remekül illeszkednek, de meg kell őket keresni. Ne vegyünk meg egy ,,félig tökéletes" overált (amelyik példáula a fenéken szépen kisimul, de a felsőtesten lötyög).

2, Fontos, hogy az overál derékvonala valóban a derékon legyen. Az X alkatúak számára a derékban karcsúsított, övpántos megoldás a legjobb, a H alkatúak választhatnak derékpánt nélküli lezserebb fazont is.

3, Nem csupán a derékvonalnak, de a mellvarrásnak és a nadrág hosszának is illeszkedniük kell az alkatunkhoz. A konfekcióméretek többnyire az átlagos testarányokhoz készülnek, az átlagnál alacsonyabb, vagy magasabb hölgyek is nehezebben fogják megtalálni az ideális overált.

4, Az overál egyneműsége miatt nyújtja az alkatot, így az alacsony hölgyek kissé nyúlánkabbnak látszanak, míg a telt hölgyek enyhén karcsúbbnak tűnhetnek. Ez utóbbi csak a sötétebb színek esetében igaz. Az előbbiekből következően magas hölgyek számára kevésbé előnyös választás.

5, Az overál fazonjának és anyagának kiválasztásakor nem csupán a testalkatot, de az alkalmat is érdemes figyelembe venni, amelyre a kiválasztott modellt viselni szeretnénk. Egy esti alkalomra választhatunk például nyitott hátú, fényes, vagy enyhén áttetsző anyagú megoldást is, hétköznapra, vagy munkahelyre természetesen szolidabb, konszolidáltabb darabokat kell keresnünk.

6, Az alkalom azt is meghatározza, hogy milyen kiegészítőket, felsőrészeket viselhetünk az overálunkhoz. Mielőtt megvásároljuk a kiválasztott darabot gondoljuk át, hogy otthon a szekrényünkben lapuló blézerek, kardigánok, cipők közül mit tudunk majd viselni a legújabb szerzeményünkkel.

7, Az overálfazonok tárháza manapság igen széles, minden stílushoz megtalálhatjuk a megfelelő modellt a klasszikustól az extravagáns stílusig.

8, Végül még egy nem elhanyagolható szempont: Ha egész nap viseljük az overált, (de talán egy hosszabbra nyúlt esti party alatt is) több alkalommal tapasztalni fogjuk, hogy a mosdóban nem könnyű vele megbirkózni... :)
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Muszáj több vizet innia...
  2014-09-18 05:58:18, csütörtök
 
  Muszáj több vizet innia, ha nem akar nagyon beteg lenni!

Pusztán a több folyadékbevitellel már jelentősen javíthat egészségi állapotán! Ha még mozog is mellé, nem csak a közérzete lesz jobb, de a kisugárzása is! Egy próbát megér, nem?

Mennyi az annyi?
Egy újszülött nagyjából 75-80%-a víz, míg egy felnőtt testének körülbelül 60-70%-át teszi ki, azaz ha ön 70 kilós, akkor csaknem 45 liter ebből a H2O. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, és az izmok 70%-a szintén víz. Ez azt jelenti, hogy ha betegnek érzi magát, elképzelhető, hogy tulajdonképpen csak nagyon szomjas - a szervezete. Ma már nem titok, hogy a legtöbb testi betegségünk gyökere a krónikus (folyamatos) vízhiányban keresendő!

Az élet alapja a víz
Az élőlények tökéletesek. Tökéletesen működnek, amennyiben minden adott számukra, azonban a civilizációval és a globális felmelegedéssel az eredeti környezetünk, amelyhez ,,igazítva" lettünk, mára teljesen megváltozott. Nem úgy mozgunk és táplálkozunk, mint régen, életvitelünk jelentősen átalakult, a bonyolult és a túlélésre tervezett vízszabályozó rendszerünk pedig ennek megfelelően állítja be a sorrendet a szervek között. Elsődlegesen az agyunkat táplálja, a lista alján pedig a ,,nélkülözhetőbb" alkatrészeink állnak. Amennyiben folyamatosan vízhiányt tapasztal a rendszer, a sor végén állók tartósan nem jutnak a működésükhöz szükséges mennyiséghez.

Nem elég, ha nem száraz a szája!
A folyadékot rendszeresen be kell juttatni a szervezetbe, attól függetlenül, hogy nem különösebben vagyunk szomjasak. Ugyanis a szomjúság érzése nem a gyomrunk jelzése, hanem egész testünkké, a száraz száj és bőr pedig már szervezetünk komoly vízhiányára figyelmeztet. Figyelje csak meg magát! Vannak olyan napjai, amikor 1 litert sem iszik meg!

Pedig az emberi szervezet naponta ennél jóval több vizet veszít; a bőr párologtatása és az izzadás fél litert jelent, a kilélegzett levegővel 350 ml távozik, a vizelettel 1500 ml, a széklettel legalább 150 ml. Ez barátok között is 2,5 liter! Ráadásul, intenzív sporttevékenység során, vagy nagy melegben a vízveszteség mértéke ennél is magasabb lehet! Ha kevesebbet iszik egy liternél, akkor az izzadással és a légzéssel távozó mennyiséget sem pótolta! Mindez azt jelenti, hogy a méregtelenítési folyamatok vízigényeit egyszerűen nem tudja biztosítani!

Vizet igyon, ne "folyadékot"!
A gyümölcsleveknek is van szárazanyag-tartalma, nem beszélve a sok színezékről és cukorról. Az üdítőitalokat meg egyenesen felejtse el, ne ezekből fogyasszon naponta 3,5 litert, mert az szintén nem fog jót tenni az egészségének! A táplálékkal felvett víz pedig annak feldolgozásához sem elég legyen. Tehát naponta 3-3,5 liter tiszta vizet fogyasszon! Természetesen, soha ne egyszerre, de még félliteres adagokban is sok. Maximum 3 decit igyon egy alkalommal!

Nem beteg, csak szomjas!
Ha egészséges testünk háromnegyede víz, akkor ugye nem kérdés, hogy nagyon nem jó, ha nem pótoljuk a folyadékot, amit veszítünk? Már pedig hajlamosak vagyunk nem észrevenni a szomjúságunkat, a kor előrehaladtával még inkább, ez pedig az alább következményekkel jár:
- a vér sűrűsége növekszik (besűrűsödik),
- megemelkedik a káliumkoncentráltság
- megnövekszik a pulzusszám

Szervezetében 1-5%-os vízhiánykor szomjúságot, türelmetlenséget, étvágytalanságot, émelygést, bőrpírt, emelkedő pulzusszámot tapasztalhat.
Tízszázalékos vízhiány tünetei: szédülés, fejfájás, nehéz légzés, bizsergő végtagok, magas vérsűrűség, nehéz nyálképzés és nehézkes beszéd.
Komoly dehidratáltságot, 20%-os vízhiányt jeleznek az izomgörcsök, a homályos látás, a nyelési nehézség, a nagyothallás, a fájdalmas vizelés, és az érzéketlen, ráncos bőr.

Mit előzhet meg a kellő mennyiségű vízzel?
- Emésztőrendszeri fájdalmak
- Reumatikus ízületi fájdalmak
- Szívfájdalmak a járás során, vagy az esti pihenéskor
- Alháti fájdalmak
- Nyaki fájdalmak
- Időszakos sántítás (járás közbeni lábfájdalmak)
- Migrén és elhúzódó fejfájások
- Vastagbélgyulladással járó fájdalmak és az azzal társuló székrekedéses fájdalmak

További jótékony hatások
- stresszoldás
- mérsékli a magas vérnyomást, a magas koleszterint
- segít a fogyásban

Mire figyeljen?
- A szomjúságérzet az életkorral csökken, és nem elég, ha gyerekkorában sokat ivott!
- Pont a fenti miatt ahogy idősödik, annál jobban figyeljen a folyadékbevitelére!
- Ha kiszárad a szája, ne szőlőzsírt kenjen rá, hanem igyon sok vizet, hiszen ez márt bajt jelez!
- Kétszer annyit igyon, mint amennyire szomjas! De maximum 3 decilitert, ha ennyire szomjas, fél órával később igyon meg újra ennyit!
- A fizikai terhelés és fáradtság is elnyomja a szomjúságot!
- Ha eleget iszik, nem lesz kellemetlen szagú a lehelete és az izzadsága sem!

Forrás: www.ma.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Punk kendők és narancs ékszerek őszre-télre
  2014-09-02 10:17:17, kedd
 
  Az Altuzarra 2014-2015 őszi-téli kollekciója nagy öröm a szürke és a fekete rajongóinak, azonban életkedvből sem lesz hiány.




A szürke, a fekete és a fehér megunhatatlanul szép. Az Altuzarra 2014-2015 őszi-téli kollekcióját ezek a színek dominálják, mégis a pink, az indigó és a narancssárga marad emlékezetes.

Ui: Érdemes azon töprengeni, hogy a jól bevált fekete vagy szürke pulcsit vagy kabátot idén milyen kiegészítővel hordjuk. Éljenek a pink kendők és a narancs ékszerek!

Myreille
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
A stressz hízlal
  2014-08-07 07:01:32, csütörtök
 
  Ne stresszeljen, mert még az idegességtől is hízhat

Stressz hatása alatt a szervezet lassabban égeti a kalóriákat, tehát aki feszültséget él át, annak lassul az emésztése, így ugyanattól az ételtől könnyebben hízik, mint nyugodt lelki állapotban.

A fogyást is nehéznek találják, mivel lassabban hasznosul a bevitt táplálék - idézi a The Daily Telegraph a Biological Psychiatry című szaklapban megjelent tanulmányt.

Ugyanazt az ételt adták a résztvevőknek, majd megkérdezték, mekkora stresszt élnek át, ezután megmérték az elégetett kalóriák mennyiségét. Azt találták, hogy akik az előző nap egy vagy több stresszel járó eseményt éltek át, azonos táplálék fogyasztása után kevesebb kalóriát égettek el, mint akik nem tapasztaltak feszültséget. A különbség a kutatók szerint öt kilogrammra is rúghat egy év leforgása alatt.

Stressz hatása alatt a vizsgált nőknél magasabb volt az inzulinszint is, ami segíti a zsírraktározást. A tárolt zsírt az ő szervezetük kevésbé oxidálta, vagyis kevesebbet égetett belőle "üzemanyag" gyanánt - írták a kutatók.

Az Ohiói Állami Egyetem tudósai 58 középkorú nőt kérdeztek arról, mennyire volt stresszes az előző napjuk. Olyan menüt adtak nekik, amely 950 kalóriát és 60 gramm zsírt tartalmazott. Az evést követő hét órában a stresszről beszámoló résztvevők átlagosan 104 kalóriával égettek el kevesebbet, mint akik nem éltek át feszültséget.

Elmondásuk szerint a stressz forrása lehetett a kollégákkal, házastárssal, barátokkal folytatott vita, a gyerekekkel kapcsolatos gondok, a munkahelyi nyomás. Csak hat nő mondta, hogy teljesen stresszmentes volt a napja.

A kutatás során fogyasztott menü tojásból, pulykakolbászból, kekszből és szószból állt, nagyjából annyi kalóriát és zsírt tartalmazott, mint egy duplahúsos hamburger és egy adag sült burgonya. "Nem különleges mennyiség, ha összevetjük azzal, amit sokan sietve, menet közben magunkhoz veszünk" - mondta Jan Kiecolt-Glaser, az egyetem Viselkedési Orvostani Intézetének igazgatója.

Martha Belury, a tanulmány társszerzője azt tanácsolta, stressz idején jobb kerülni a vigaszul fogyasztott ételeket, vagyis az úgynevezett kényeztető falatokat. "Senki sem élhet kellemetlenségek nélkül, de azt megteheti, hogy egészséges élelmiszereket tárol a hűtőjében, kamrájában, így van választása, ha gondok gyötrik és jól esne valami finomsággal nyugtatni magát" - magyarázta a kutató.
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 832
  • e Hónap: 12537
  • e Év: 51538
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.