Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Lehúzza a szemduzzanatot, és eltünteti a sötét karikákat
  2018-11-09 20:44:23, péntek
 
  Lehúzza a szemduzzanatot, és eltünteti a sötét karikákat: ezt kend magadra reggel







Szuper házi pakolást mutatunk, mely eltünteti az arcról az alváshiány árulkodó jeleit. Minden összetevője felfrissíti és stimulálja a bőrsejteket.

Ha reggel egy fáradt, nyúzott arcú képmásod köszön vissza a tükörből, gyorsan elkészítheted ezt a pakolást, mely javítja a bőr vérkeringését, lehúzza az ödémát a szemekről, és szinte leradírozza a sötét karikákat. Nem biztos, hogy magunktól kitaláltunk volna egy ilyen alapanyag-kombinációt, de remek ötletnek tartjuk. Hiszen minden eleme fokozza a sejtek vérellátását, táplálja, illetve vitalizálja a bőrt, ráadásul még a természetes méregtelenítő folyamatait is elősegíti.

Hozzávalók:

½ evőkanál kókuszolaj felmelegítve
2 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 evőkanál őrölt kávé
egy kevéske szójatej
1 evőkanál Metamucil por


A Metamucil természetes növényi rostokból álló étrend-kiegészítő por, melyet székrekedés ellen szoktak használni, ha valaki kevés élelmi rostot fogyaszt. Hazánkban a Metamucil számos más változata terjedt el, de tulajdonképpen bármilyen növényi rostokból álló, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, por állagú készítmény megteszi. Az a lényeg, hogy a rostok víz hatására megduzzadnak, és zseléssé válnak, ettől áll össze az arcpakolás.

A videón látható módon készítsd el a pakolást, közvetlenül a szemed alá kend fel, de nagyon óvatosan, hogy ne menjen bele. Hagyd magadon tíz percig, azután hideg vízzel moss arcot.

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Illatos, házi testradír sütőtökkel
  2018-11-09 20:40:43, péntek
 
  Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt







Ősszel a legtöbb konyhában akad egy kis sütőtök, ami nemcsak dekorálásra és fogyasztásra alkalmas. Érdemes meghagyni belőle egy keveset, hiszen csodás hatással van a bőrre, és mennyei testradírt készíthetsz belőle.

Már az enyhe őszi szezonban érdemes felkészíteni a bőrt a tél viszontagságaira. Mivel egyre kevesebb napfény éri, és a fűtött helyiségek levegőjének szárító hatását már ilyenkor megszenvedi, a szokásos krémezésnél több gondoskodásra lehet szüksége.
Házi testradír pillanatok alatt

A sütőtök erős bőrmegújító, méregtelenítő és feszesítő hatással bír, amit magas béta-karotin-tartalmának köszönhet. A béta-karotin védi a bőrt a káros UV-sugaraktól, segíti a természetes méregtelenítő folyamatokat, és kiegyensúlyozza a bőr faggyútermelését.

Ha fénytelen, fakó, és húzódik a bőröd, készítsd el az alábbi testradírt, mely nemcsak az elhalt hámsejtektől és a szennyeződésektől szabadít meg, hanem hidratálja, regenerálja és megújítja az érzékeny hámréteget.

Hozzávalók:

1 csésze barna cukor
1 csésze fehér cukor
1 evőkanál sütőtökpüré
1 evőkanál mandulaolaj
néhány csepp fahéj illóolaj

A bőrradír elkészítésének lépéseit a videón követheted végig.

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Te is összedörzsölöd a csuklódon a parfümöt?
  2018-11-09 20:29:52, péntek
 
  Te is összedörzsölöd a csuklódon a parfümöt? 5 gyakori hiba, amitől gyorsan elillan az illata

Ha ezekre nem figyelsz oda, hamar eltűnik majd a kedvenc parfümöd illata.







Több apróságra is oda kell figyelned akkor, ha azt szeretnéd, hogy a lehető legjobb és legtartósabb legyen az illata, méghozzá kellemetlen következmények, mondjuk a ruhán megjelenő foltok nélkül. A következő hibákat sokan elkövetik, pedig azt eredményezik, hogy nemcsak hamar elillan tőlük a parfümök aromája, de akár meg is változhat.

Ne a ruhára vagy az ékszerre fújd!

Rengetegen a ruhájukra fújják a kedvencüket, ám ezt valójában szigorúan tilos lenne. Egyrészt ugyanis foltot hagyhat rajta, másrészt pedig néhány anyag annyira jól tartja a szagokat, hogy akár mosás után is érezhető marad az illat. Ez azonban nem szerencsés, ha szereted váltogatni a parfümöket. Ha pedig az ékszereidre is jut belőle, akkor azokat akár erőteljesen károsíthatja is. De persze, nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy a bőrön érződik csak igazán az aroma, hiszen így keveredik a saját illatoddal, és ettől lesz igazán egyedi.







Sose dörzsöld össze a csuklódat!

A szakértők szerint a legjobb, ha a füled mögé, a nyakad oldalsó és hátsó részére vagy a csuklódra fújod a parfümöt. Utóbbi esetében viszont tévhit, hogy az összedörzsölés a legjobb technika, sőt, ez egyenesen tiltólistás. Ha ezt teszed, azzal károsítod a parfüm molekuláit, és, mivel azok így roncsolódnak, az illat is megváltozik, elgyengül, és gyorsabban elillan majd.

Ne száraz bőrre permetezd!

Kevesen tudják, de, ha száraz bőrre fújod, akkor sokkal rövidebb ideig érezheted majd az aromát. Ezért fontos, hogy mindig használj előtte testápolót, de szigorúan illatmenteset, hogy ne keveredjen a parfümöddel. A hidratált bőr sokkal hosszabban meg tudja őrizni a kedvenced illatát.

Ne ess túlzásba!

A legnagyobb és leggyakoribb hiba a parfümök mértéktelen használata. Attól ugyanis, hogy túl sokat fújsz, a legistenibb illat is kellemetlenné, sőt, elviselhetetlenné válhat. A minőségi darabokból sokszor egy is bőven elég, de azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy maximum négyszer fújj a testedre, kettőt-kettőt két különböző pontra.

Az sem mindegy, hol tárolod!

Az illat tartósságát a helytelen tárolás is befolyásolhatja, illetve ahhoz is hozzájárulhat, hogy idő előtt megromoljon a parfüm. Mindig sötét, kissé hűvösebb helyre tedd, sose érje az üveget hosszasan napfény, ha azt szeretnéd, hogy sokáig érezhesd magadon a kedvencedet, és a lehető legtovább használhasd.

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Tedd ezt a két hozzávalót a samponodba...
  2018-11-03 16:41:54, szombat
 
  TEDD EZT A KÉT HOZZÁVALÓT A SAMPONODBA ÉS MONDJ ÖRÖKRE BÚCSÚT A HAJHULLÁSNAK!







Bizonyos időszakokban azt vehetjük észre, hogy a hajunk jobban hullik. A hajszálak gyengébbek, töredezettebbek és nem tudjuk, mit tehetnénk ez ellen. A hajhullásnak számos oka van, a genetikai hajlam pedig tovább súlyosbíthatja a helyzetet. Egy egyszerű módja, hogy vigyázzunk rá, ha megerősítjük a hajszálakat.

Megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni saját hajhullás elleni samponunkat.


Nagyon könnyű, egyszerű és gazdaságos is! Csupán három hozzávalóra van szükség: rozmaring olajra, citrom olajra és E-vitamin kapszulára. Ezeket kell hozzáadni a samponhoz és hajunk rögtön elkezd nőni!

Hozzávalók:

- természetes sampon semleges pH-val
- 10 csepp esszenciális rozmaring olaj - beindítja a vérkeringést és erősíti a hajat
- 10 csepp esszenciális citromolaj - fertőtlenítő és frissítő hatású
- 2 E-vitamin kapszula - alapvető összetevője a hajhullás elleni készítményeknek

Elkészítés:

Nagyon egyszerűen elkészíthetjük. Csak adjuk hozzá a rozmaring olajat és a citromolajat a samponhoz. Ne feledkezzünk meg az E-vitamin kapszulákról sem, ezeknek a tartalmát is keverjük a samponunkhoz! Rázzuk össze és már kész is!

Fontos, hogy gyakran használjuk ezt a hajhullás elleni sampont, legalább minden másnap. Nedves hajra vigyük fel és masszírozzuk a fejbőrbe jó 10 percig. Majd hagyjuk még a hajon 10 percig. Meleg, de nem forró vízzel öblítsük le. Ugye milyen egyszerű? Ez egy frissítő sampon olyan összetevőkkel, melyek jót tesznek a vérkeringésnek és erősítik a hajszálakat. A haj növekedése azonnal megindul, az eredmény elképesztő lesz!
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Csak dörzsöld az arcodba ezt a fűszernövényt ...
  2018-11-03 16:38:34, szombat
 
  Csak dörzsöld az arcodba ezt a fűszernövényt és eltűnnek a ráncaid!







Neked is vannak ráncaid,szarkalábaid, amitől szeretnél a lehető leghamarabb, legolcsóbban és legegyszerűbben megszabadulni?
Nos, ha így van, akkor csak egy egyszerű, könnyen beszerezhető fűszernövényre van szükséged, ami orvosolja a szépséghibád!

Az ánizs édeskés, jellegzetes aromájú fűszer, leginkább a magját használjuk.
Sütemények, kompótok (pl. rebarbarához vagy almához finom), lekvárok, gyümölcslevesek ízesítésére ajánlott, de likőrök, cukorkák ízében is találkozunk vele. (Fogkrémekbe, szájápolókba is teszik.) Emésztést serkentő, szélhajtó, étvágyjavító, tejszaporító, nyálkaoldó, sok teakeverék alkotóeleme. Olaját kisajtolva hasonló célokra lehet használni, de pl. kockacukorra cseppentve is bevehetjük. Gyógynövényboltok jellegzetes illatának is alkotórésze, vásárolni is ott érdemes.
Őrölt formában nem nagyon elterjedt, ezt házilag, frissen érdemes készíteni, ha szükség van rá.

Hozzávalók:
egy maroknyi ánizs
1 csésze víz

Elkészítés:
Nagyon egyszerű ennek a receptnek az elkészítése. Forrázzuk le az ánizs leveleket vízzel és hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Áztassunk bele egy vattapamacsot, amivel egy nap többször is törölgessük át az arcunkat.
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Moss hajat szappannal!
  2018-06-25 19:44:59, hétfő
 
  Moss hajat szappannal!


Bioboltok, natúrkozmetikai márkák kínálatában vagy épp kézművesvásárokon te is találkozhattál már a hajmosó szappanokkal vagy samponszappanokkal. Eddig talán nem mertél ilyesmit tenni a kosaradba, mivel minimum furcsának tűnt a gondolat, hogy beszappanozd a tincseid. Pedig a hajat nemcsak hogy szabad, de kimondottan egészséges is szappanozni.
Moss hajat szappannal!



Mire jó?

A samponszappanokból viszonylag sokfélét lehet már kapni, a különféle alapanyagok pedig más és más hajproblémákra nyújthatnak megoldást. Felsoroljuk a leggyakoribb összetevőket és azt, hogy melyik mire jó, hogy ki tudd választani a számodra legmegfelelőbb összetételű terméket.

Agyag: Alaposan eltávolítja a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket. Különösen gazdag ásványi anyagokban. A haj természetes védőrétegét megóvja.

Holt-tengeri iszap: Erősíti a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást, a korpásodást és a zsírosodást.

Olívaolaj: Vitaminokban gazdag, ápol és hidratál.

Szőlőmagolaj: Regenerálja, fényesebbé teszi a hajat, megkönnyíti a kifésülést.

Levendulaolaj: Illatosít, csökkenti a hajhullást, regenerálja a hajat.

Teafaolaj: Fertőtlenítő hatású, lassítja a haj zsírosodását.

Ricinusolaj: Eltávolítja a baktériumokat, megszünteti a korpásodást és a fejbőrön lévő fertőzéseket, serkenti a hajnövekedést.

Kókuszolaj: Megnyugtatja és hidratálja a fejbőrt, rendbe hozza a megviselt hajat, megelőzi a hajvégek töredezését.

Rozmaringolaj: Megszünteti a korpásodást, lassítja a zsírosodást, a hajat és a fejbőrt is táplálja.

Citrusolaj: Erősíti, regenerálja a töredezett, száraz hajat, serkenti a hajnövekedést.

Kamilla: Gyulladáscsökkentő, hajerősítő hatású, lassítja a zsírosodást.

Csalánlevél: Erősíti a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást.

Diólevél: Megszünteti a korpásodást és a hajhullást, továbbá fertőtleníti a fejbőrt.

Kecsketej: Szabályozza a fejbőr faggyútermelését, megállítja a korpásodást.

Itt jegyezzük meg, hogy a hajmosó szappanok mellett léteznek olyanok is, melyek fürdésre és hajmosásra egyaránt használhatók. A tapasztalatok szerint ez utóbbiak azonban ritkábban válnak be a hajra, ezért ha inkább biztosra akarsz menni, akkor hajmosáshoz kimondottan e célra készült szappant válassz. Ha festett a hajad, akkor is nyugodtan használhatsz samponszappant: jó eséllyel azt veszed majd észre, hogy lassabban fakul a hajszíned.







Így használd!

A szappanos hajmosás valamivel ugyan macerásabb, mint a hagyományos samponos, viszont ha jól csinálod, akkor ritkábban kell majd hajat mosnod, vagyis mégis spórolhatsz vele némi időt.

Először a szokott módon vizezd be a hajad! A szappant a hajadon és a kezedben is felhabosíthatod, de ha kezdő vagy, a kezedben egyszerűbb lesz. A samponszappanok általában kevésbé habzanak, mint a samponok, hogy konkrétan mennyire, az márkától, összetételtől is függ. A kevesebb hab miatt azonban többször alaposabban kell szappanoznod, hogy a tövektől a végekig mindenhová jusson. Miután eloszlattad a szappant, simán, zuhany alatt öblítsd le! Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, ismételd meg a szappanozást, majd újból mosd ki zuhannyal!



Ezt követően jön az almaecetes vagy citromleves öblítés, ami a szappanos hajmosás elengedhetetlen lépése, e nélkül ragacsosak maradhatnak a tincseid. Az öblítővizet lavórban készítsd el, ne pedig kancsóban vagy palackban, mivel nem elég vele csak leönteni a hajat. A víz legyen kellemesen meleg, és 3-4 literhez adj 1-2 evőkanál almaecetet vagy ugyanennyi frissen facsart citromlevet, valamint néhány csepp, számodra szimpatikus illatú, natúr illóolajat! Miután kimostad a szappant a hajadból, a fejedet hajtsd a lavórba és áztasd benne a hajad, közben pedig a kezeiddel masszírozd, hogy maradéktalanul eltávolítsd belőle az esetleg még benne lévő szappanmaradványokat is.

Ezután mosd át a hajad még egyszer zuhany alatt! A samponszappan összetételétől függően előfordulhat, hogy vizesen a szokásosnál nehezebb kifésülni a hajad: ettől ne ijedj meg, és semmiképp ne rángasd, inkább szárítsd meg, és azután fésüld ki óvatosan!

Adj neki időt!

Fontos tudnod, hogy a samponszappanra át kell szoknia a hajadnak, különösen ha eddig szilikonos samponokat, hajápoló termékeket használtál. A hajmosások gyakoriságától függően nagyjából 2-4 hét az ,,átfutási idő", mire a szappanos hajmosás már érzékelhető eredményeket hoz. Ez persze nem azt jelenti, hogy ebben a köztes időszakban katasztrofális lesz a hajad, viszont a ,,csodát" - például lassúbb zsírosodás, szebb fény, a korpa eltűnése - ne az első szappanos hajmosásod után várd! Tény, hogy kell hozzá némi kitartás, de megéri.
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
9 természetes tipp a szép hajért
  2018-06-25 19:30:56, hétfő
 
 



9 természetes tipp a szép hajért


Mind külső, mind belső tényezők negatív hatással lehetnek a fejbőrre és a hajra. Van azonban számos módja a hajproblémák ellensúlyozásának. Akkor érhetjük el a legjobb eredményeket, ha a belső és külső alkalmazásokat kombináljuk egymással. Természetesen tippjeink segítségével a csodás haj álma különösebb gond nélkül megvalósítható.

Keressük meg az okokat!

A haj az egészség tükre. Ha tehát eltűnik a haj fénye és sűrűsége, ez annak jele, hogy testi vagy lelki egyensúlytalanság áll fenn. Akár korpa, hajhullás, sprőd haj vagy fénytelenség: minden esetben fontos először a mindenkori hajprobléma okait felderíteni, hogy megbirkózhassunk vele, majd szívleljük meg a megfelelő tippeket. A hajproblémák leggyakoribb okai lehetnek pl. a vashiány, a stressz, a légszennyezés, a gyakori hajmosás, az agresszív samponok, a tartós hullám, a hajfesték stb. Sokszor azonban nem olyan egyszerű megállapítani a problémák okát. Ha megfogadja következő tippjeinket, gyakorlatilag egy sor szóba jöhető okot kiküszöbölhet - anélkül, hogy ezeket ismernie kellene.

1. tipp: A-vitamin az erős hajért

A zsírban oldódó A-vitamin gondoskodik róla, hogy a haj erős és rugalmas legyen. Serkenti a hajnövekedést. A-vitamint pl. a biotojásban találunk. Elővitaminja - a béta-karotin - fellelhető azonban sok zöldségben és gyümölcsben, pl. a zöld káposztában, spenótban, sárgarépában, paprikában, édesburgonyában, sütőtökben.

2. tipp: A B-komplex vitaminjai erősítik a hajat

Minden B-vitamin a maga módján járul hozzá a haj szépségéhez. Összességében ezek a vitaminok serkentik a faggyúmirigyek aktivitását, valamint az esszenciális anyagcsere-folyamatokat a hajhagymákban. Ezen felül megelőzik a gyulladásokat, és biztosítják az egészséges fejbőrt. A legfontosabb B-vitamin-forrásokhoz tartoznak a diófélék, a teljes kiőrlésű termékek, a hüvelyesek és az olajos magvak (pl. tökmag vagy chia).

3. tipp: A C-vitamin fokozza a haj egészségét

A C-vitaminnak köszönhetően több vas és oxigén jut a hajhagymákhoz is. A C-vitamint magunkhoz vehetjük pl. a citrusfélékből, paprikából vagy brokkoliból.

4. tipp: A vas megakadályozza a hajhullást

A vas nélkülözhetetlen az egészséges hajnövekedéshez. Gondoskodik az oxigénszállításról a vérben, a sejtek energiaellátásáról és különböző fehérjék termelődéséről. Elsősorban a zöld leveles zöldségekben, aszalt gyümölcsökben és bogyósokban (pl. goji) találjuk meg.

5. tipp: A réz javítja a hajszerkezetet

A nyomelem megkönnyíti a vas felszívódását a táplálékból, ezen kívül közreműködik a bőr, csont és haj felépítésében. A jó természetes rézforrásokhoz tartoznak pl. a teljes kiőrlésű termékek, a napraforgómag, a hüvelyesek, a diófélék és a kakaótermékek.

6. tipp: A cink elősegíti a hajnövekedést

A cink számos enzimet aktivál, amiből a bőr, a haj és a körmök is profitálnak. A cink óvja a hajhagymát a gyulladásoktól, és egészségesen tartja a fejbőrt. Cinkben gazdag a garnéla, de a diófélék, a kukorica, a tojás, a tökmag, a mák és a lenmag is.

7. tipp: A szilícium javítja a hajminőséget

A szilícium fontos alkotóanyaga a hajnak, a körömnek és a kötőszövetnek, ezért hagyományos orvossága a töredezett hajnak. A köles, a zab, az árpa, a mezei zsurló és a csalán jó szilíciumforrások.

8. tipp: A hús kedvez a hajproblémáknak

Kevesebb zsíros húst, kolbászárut, zsíros sajtot együnk. Az állati zsírok hozzájárulnak a fokozott faggyútermeléshez, amit kutatók összefüggésbe hoztak a hajhullással. A nevezett élelmiszerek gyakori fogyasztása tehát kedvez a hajproblémáknak.

9. tipp: Gyógynövények a szép és egészséges hajért

Nagyon sok gyógynövény létezik - pl. csalán, böjtfű, gyömbér vagy rozmaring -, melyeket használhatunk hajunk egészségének támogatására. A gyógynövényeket tinktúra formájában masszírozhatjuk a fejbőrbe, vagy teaként készíthetjük el, melyet megihatunk, illetve természetes hajöblítőként alkalmazhatjuk. A kamillateás hajöblítés például bevált szer zsíros haj ellen.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
6 tipp az egészséges bőrért és hajért
  2018-06-25 19:28:40, hétfő
 
 


6 tipp az egészséges bőrért és hajért

1. Hosszasan mosd arcodat tiszta vízzel!
2. Zuhanyozz! Ezzel felélénkíted a bőrödet, a masszázshoz hasonló hatást válthatsz ki.
3. Zuhanyzás vagy fürdés után használj hidratáló termékeket! A tág pórusokban könnyebben felszívódik.
4. Jelentkezz be a kozmetikushoz vizes vagy gyógyteás masszásra!
5. Meleg vízben moss hajat, majd hideggel öblítsd! Könnyebben magába szívja a sampon és balzsam ápoló anyagait, majd az ezt követő hideg vizes öblítésnél a hajszálak magukba is zárják azokat.
6. Legalább havonta kétszer használj hidratáló, ápoló hajpakolást!
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért
  2018-06-25 19:11:39, hétfő
 
  5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért






1 Bőrtápláló arcpakolás
2-3 evőkanál mézet kicsit melegítsünk meg, majd mikor már testmeleg, akkor adjunk hozzá ugyanennyi evőkanál natúr joghurtot, vagy túrót. Vékony rétegben vigyük fel az arcunkra, a nyakunk bőrére és a dekoltázsunkra. Ha túl vastagon kentük fel, akkor egy kis fapálcikával szedjünk le belőle.

Ha szárazabb az arcunk, akkor a pakolás alá permetezzünk a bőrünkre egy kis ásványvizet, ami a maszk alatt beszívódik a bőrbe. 15-20 perc után töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le és egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk meg a bőrünket. Ismételjük havonta kétszer.






Hidratáló arcpakolás
Az arcunkra vigyünk fel egy kis ásványvizet vagy forrásvizet, mintha arcot mosnánk, de a vizet ne töröljük le. Keverjünk össze 2-3 evőkanál mézet ugyanennyi tejszínnel, és a keveréket vigyük fel az arcunkra.

Kifejezetten száraz arc esetén adhatunk hozzá még egy kis langyos vizet. 15-20 perc elteltével töröljük le, majd langyos vízzel mossuk meg az arcunkat, és dörzsölés nélkül, finoman szárítsuk fel a bőrünket. Ismételjük hetente.






Arcpakolás száraz bőrre
Keverjünk össze 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál, lehetőleg minél magasabb zsírtartalmú tejfölt. Tegyük a radiátorra, hogy testmeleg legyen, majd keverjünk bele 1 evőkanál búzacsírát. A keveréket vigyük fel az arcra, a különösen szárazabb részekkel kezdjük, ezekre a helyekre vastagabban is tehetjük a pakolást.

15-20 perc elteltével töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le, majd egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk fel a nedvességet. Ugyanígy használatos és ugyanezt a célt szolgálja az is, ha kevés tejjel és tojással keverjük össze a mézet. Ismételjük hetente, indokolt esetben akár hetente kétszer is.






Arcpakolás zsíros bőrre
2 evőkanál mézhez keverjünk hozzá egy kávéskanálnyi élesztőt, majd kicsit melegítsük meg. Adjunk hozzá egy kevés tejszínt, de csak annyit, hogy az állaga könnyen kenhető legyen, mégis fenn maradjon az arcon. Vigyük fel az arc egészére, vagy akár csak a pattanásos helyekre, majd 15-20 perc elteltével öblítsük le.

Ha arcunk néhány részén kifejezetten sok a pattanás vagy lényegesen zsírosabb a bőrünk, akkor ott hagyjuk kicsit tovább a pakolást. Langyos vízzel mossuk meg az arcunkat, és dörzsölés nélkül, finoman szárítsuk fel a nedvességet. Ismételjük hetente.






Egy gyorsabb arcpakolás
Ha nincs másunk, csak mézünk, akkor is nagyon gyors és hatékony arcpakolást gyárthatunk magunknak. Egyszerűen csak kenjük fel vékonyan a mézet az arcunkra, majd néhány perc múlva töröljük és mossuk le.

Fontos, hogy soha ne indulás előtt csináljuk ezt közvetlenül, ugyanis arcpirosodást okozhat. Ha legalább egy órával korábban feltesszük, indulásig biztosan elmúlik a bőrpír és marad a bársonyos, sima bőr.
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Az almaecet így,csakis így fogyasztva...
  2018-06-14 18:00:55, csütörtök
 
  AZ ALMAECET ÍGY, CSAKIS ÍGY FOGYASZTVA A LEGHATÉKONYABB FOGYASZTÓSZER ;) ITT A FILLÉRES TRÜKK HOZZÁ!






Most elmondom, hogyan használhatjuk helyesen az almaecetet, hogy végre megszabaduljunk a felesleges kilóktól, normalizáljuk az anyagcserénket és újra teljesen egészségesek legyünk, megfiatalítva belső szerveinket.
Hogyan fogyaszthatjuk az almaecetet?

Hozzávalók:

egy pohár víz (lehetőség szerint előzőleg felforralt, szűrt vagy palackozott)
két teáskanál almaecet
egy evőkanál méz
egy csipet szódabikarbóna




Elkészítése:

Keverjük össze a fentebbi hozzávalókat, hogy egy szénsavas italt kapjunk.
Ez a legjobb módja az almaecet szervezetbe juttatásának, mert aszódabikarbóna semlegesíti az almaecet savját (még a savra érzékenyek is fogyaszthatják), de a hasznos nyomelemek benne maradnak az italban.
Ez a vizes-almaecetes ital azokra a problémákra jó orvosság, amelyek a túlsúlyos embereknél jelentkezik. Az almaecet jótékony hatásai közé tartozik, hogy javítja a vér összetételét, mert helyreállítja a vörösvérsejtek arányát és javítja vérkeringést.

Azok az emberek, akik hajlamosak az elhízásra, vagy legalábbis könnyen felszednek pár kilót, általában vérszegénységben szenvednek és a vérkeringésük is lassabb. Gyengeség, szédülés, verejtékezés, ezek mind azok a problémák, amik a túlsúlyos embereket sújtják. Az almaecet azonban javítja a vér összetételét, felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az emésztést. Az almaecet fogyasztásának eredményét már te magad is láthatod két hét elteltével!

Hogyan fogyasszuk az almaecetet, hogy az a legnagyobb hatást érje el és segítse belső szerveink hatékony működését? Egy pohár almaecetes italt fogyassz reggel, éhgyomorra. Még egyszer megismétlem: aszódabikarbóna semlegesíti az almaecet savtartalmát, így bátran, fenntartások nélkül lehet ezt a koktélt inni reggel, éhgyomorra is.

A második pohárral este fogyasszunk belőle, körülbelül 3 perccel a vacsora előtt. Természetesen, az ecet miatt a diéta időtartama alatt étrendünkből ki kell zárni a lisztet tartalmazó ételeket és az édességet is. Fogyasszunk helyettük több zöldséget, gyümölcsöt! Különösen ajánlott a friss és nyers sárgarépa és az alma fogyasztása! Finom saláták készíthetőek belőlük. Ezen apró étrendbeli változtatások mellett az almaecetes terápiával valóban kiváló eredmények érhetőek el.

Az ecet nem égeti el a testben felhalmozott zsírt! Ellenben segít, hogy szervezetünk újra helyesen működjön, hogy anyagcserénk megint a régi, megfelelő legyen. Ez pedig segíteni fogja a szervezetet a szénhidrátok feldolgozásában, amit eddig nem tudtak a vérsejtek időben elszállítani. Hát nem csodálatos?

Ha az almaecetes koktélt még kiegészíted egy szénhidrátmentes diétával, sokkal jobb eredményt érhetsz el! A fogyókúra teljesen fájdalommentes és rövid idő alatt teszi lehetővé a felesleges kilóktól való könnyű megszabadulást úgy, hogy közben az egészségednek sem ártottál. Próbáld hát ki te is, hidd el, tetszeni fog!

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 608
  • e Hónap: 4949
  • e Év: 54607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.