Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Nóri mindenmentes receptjei
  2014-01-13 01:30:54, hétfő
 
  Link  
 
1 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
A fügelevél a cukorbetegség természetes ellenszere?
  2013-05-04 12:46:27, szombat
 
  A fügelevél a cukorbetegség természetes ellenszere?

A fügelevél a cukorbetegség gyógyításáról legismertebb, de sok egyéb felhasználási lehetősége is van. Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőr problémák és fekélyek kezelésére is. A legtöbb füge levelet tartalmazó orvosság annak levét vagy a fa nedveit használja. A füge tinktúrát vagy borogatást azonnal fel kell használni és naponta frissen készíteni.
A fügelevél anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkezik, fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség. A cukorbetegnek ébredés után, a reggelivel együtt kell bevennie a kivonatot. Felforralhatjuk frissen, szűrt vízzel és ihatjuk teaként.
A füge az egyik legjobb rost és kalciumforrás. Tartalmaz antioxidánsokat és hashajtó hatása van. Ezen kívül található benne , magnézium, réz, mangán, kalcium, A-, B-, C- és K-vitamin, folsav, nátrium és cink.
Kálium és rosttartalmának köszönhetően segít stabilizálni a vérnyomást. Anti diabetikus és daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. A benne található kalcium, kálium és oldható rostok segítenek a koleszterin csökkentésében. A füge elősegíti a jó alvást és véd az álmatlanság ellen.
Növeli az energiát, támogatja a csontok erősségét, hashajtó hatása miatt alkalmas székrekedés kezelésére. Leveleit pépesítve pattanás és mitesszer elleni bőrtisztítóként használható. Csökkenti a gyomorsav mennyiségét, így kiváló terhes nőknek. Elősegíti a hosszú élettartamot és jó egészséget.
A fügelevél felhasználása:
 Hörghurut - Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.
 szív-és érrendszeri vagy daganatos betegségek - Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.
 genitális szemölcsök - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.
 aranyér - a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.
 májzsugorodás - alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.
 magas vérnyomás - készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.
 gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.
 övsömör - 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket.
 fekély - rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.
 
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
a CUKORBETEGSÉG - LELKI OKAI
  2012-11-26 19:56:26, hétfő
 
  CUKORBETEGSÉG - LELKI OKAI

A világ népességének mintegy 4%-a cukorbajban szenved. A betegségre való hajlam örökölhető. Kialakulásában többnyire nagy szerepet játszik az elhízás. Ritkább esetekben kiválthatja vírusfertőzés is, mert a vírusok megtámadják az inzulintermelő sejteket.

A cukorbajt többnyire véletlenül fedezik fel. A betegségre utaló tünetek: erős szomjúságérzet, rossz sebgyógyulás,
viszketés, húgyúti és bőrfertőzések, fáradékonyság, étvágytalanság és hirtelen fogyás.

A megemelkedett vércukorszint rendkívül veszélyes, bár sokáig semmiféle panaszt nem okoz, viszont előbb-utóbb megtámadja és károsítja az érfalat. A betegség következményeire többnyire csak akkor derül fény, mikor a károsodás már jóvátehetetlenül bekövetkezett. A szövődmények elsősorban a szemet és a vesét érintik. A későn diagnosztizált cukorbetegség következtében szemkárosodás, sőt megvakulás és veseelégtelenség léphet fel. Gyakran előfordul az alsó végtagok vérkeringési zavara is, s jelentősen megnövekszik a szívinfarktus vagy agyvérzés kockázata.

Ahhoz, hogy a sejtek képesek legyenek felvenni a vérben levő cukrot, a testnek inzulinra van szüksége, egy hormonra, mely a hasnyálmirigyben termelődik. Amennyiben nem elegendő mennyiségben áll rendelkezésre vagy hibás összetételben képződik, a beteg vércukorszintje a normális érték fölé emelkedik.

Az orvostudomány a cukorbetegség két típusát különbözteti meg:

1. típus
A cukorbaj e típusában a hasnyálmirigyben levő inzulintermelő sejtek nagymértékben vagy teljesen károsodtak, ezért a szervezetnek az inzulint egy életen át mesterségesen kell biztosítani. A betegség általában a harmincadik életév előtt jelentkezik, a cukorbetegek mintegy tíz százaléka tartozik ide.

2. típus
Itt az úgynevezett ,,időskori cukorbajról" van szó. A negyven évnél idősebbek esetében jelentkezik, s a cukorbetegek mintegy 90%-át alkotja. A veleszületett hajlamnak itt fontos szerepe van. Kiváltó okai között első helyen az elhízás említendő. Bár a test inzulintermelése folyamatos, a mennyiség nem megfelelő.

A cukor ősidők óta a szeretet és vonzalom szimbóluma. A nagyszülők unokájuk iránti szeretetüket édesség formájában fejezik ki, a kövér emberek is édességben keresnek vigaszt problémáik és magányuk miatt. A cukor tehát gyakran a ,,kellemes érzések", a ,,szeretet" vagy ,,törődés" szinonimája!

A cukorbetegről a testi reakció szintjén világosan kiderül, hogy bár érzelmet és szeretetet (anyagi formájában cukrot) képes el- és befogadni, nem tudja azokat feldolgozni. Hiányzik belőle a képesség, hogy környezetének gondoskodó törődését megeméssze. Bár vércukor¬szintje magas, azaz elegendő ,,szeretetet" hordoz magában, nem tud vele mit kezdeni, változatlan formában adja vissza.

A cukorbeteg nem tűri a gondoskodást és a szeretetet, pedig szüksége van rá. Tudatosan vagy öntudatlanul megtagadja ilyen irányú igényeit, nem hajlandó bevallani őket. így képtelenné válik rá, hogy szeretetet befogadjon, s önmaga is adjon. Aki ,,az édes élettől" ilyen módon távol tartja magát, idővel szükségképpen ,,megkeseredik".

A diabetes mellitus kiváltó tényezői elsősorban olyan krízisek, megrázkódtatások vagy szituációk, melyek a személyiség egészének újrarendeződését, átszerveződését kívánják meg: a terhesség, a pubertáskor vagy a változás évei kifejezetten olyan helyzetnek számítanak, melyekben az embernek önmagával is meg kell küzdenie. A diabetes kiváltó tényezőiként számításba jöhető okok vég¬eredményben oly sokrétűek, akár maga az élet.

Vegyünk például egy férfit, aki egyik napról a másikra munka¬nélkülivé lesz, s az az érzése támad, hogy családja többé semmi hasznát se látja. Érzéseiből egyenesen következik a feltételezés, miszerint nem is érdemli meg környezete szeretetét, hiszen a családfenntartó szerepében kudarcot vallott. E kiindulási helyzet azt eredményezheti, hogy családja szeretetét és törődését nem is akarja észrevenni s később cukor formájában nem is tudja felvenni.

Hadd álljon itt egy másik, megtörtént eset: Egy ötéves kisfiúnál váratlanul cukorbajt diagnosztizáltak. A szülőkkel folytatott beszélgetések során kiderült, hogy a gyermeket szinte állandóan nagyszülők és különféle rokonok vették körül. A rokonság egyes ágai között élénk civakodás folyt, így a kisfiú hamarosan összezavarodott, hogyan is fogadja a ,,gonosz" nagynéni simogatásait, illetve kinek a tanácsaira hallgasson. Esetében a szó igazi értelmében vett ,,szeretetfelhasználási zavar" lépett fel.

Foglaljuk össze:

Cukorbaj: alakulófélben levő szexuális képesség, csalódottság, csökkentértékűség érzete. Felszólítás arra, hogy önmagunkat jobban szeressük, s az életet élvezzük.

A cukorbetegség arra utal, hogy az élet kellemes oldalát, az élvezetet, a szeretetet nem fogadom el, mivel az az érzésem, hogy nem érdemeltem meg a törődést.
A túlsúlyosság arra utal, hogy felesleget hurcolok magammal, megpróbálok ,,több" lenni annál, ami vagyok, illetve más szeretnék lenni.
A vírusfertőzés annak a jele, hogy tőlem idegen energia hatását hagyom magamban érvényesülni, hogy valami idegen dolog határoz meg.
Szomjúságom azt akarja mondani, hogy szeretetre szomjazom, minthogy nem szeretem magamat és ezért másoktól is képtelen vagyok szeretetet elfogadni, így önmagammal szembeni csalódottságomat ,,italba kell fojtanom".
A rossz sebgyógyulás jelzi, hogy szüntelenül újabb sebeket ejtek magamon, ezért is nem tudnak begyógyulni a régiek. Történnie kell valaminek, hogy ismét egészségessé váljak, egységben legyek ön-magammal, vállaljam magam.
A viszketés jelképes formában utal arra, hogy többet kellene foglalkoznom önmagammal.
A fáradtság tudatosítja bennem, hogy ,,belefáradtam abba, hogy így folytassam tovább".
A vesepanaszok (minthogy a vese a ,,partnerszervünk") a partnerkapcsolat zavaraira utalnak, az önmagammal és a másikkal való összhang hiányára.
A szembántalmak felszólítanak: ,,Meg kell tanulnom magamat más (szerető) szemekkel nézni, s nem szabad szüntelenül elítélnem magamat."
A szívmegállás jelzi, hogy megtagadtam magamtól a szeretetet. A szív tehát, lévén a szeretet szerve, előbb-utóbb szintén felmondja a szolgálatot.

A fiatalkori diabetes arról tanúskodik, hogy még mindig nem tanultam meg önmagamat szeretetteljesen elfogadni, kezdettől fogva más akartam lenni.

Az időskori diabetes pedig világosan jelzi: Végigrohantam az életet, tettem egy s mást, s csak jóval később döbbentem rá, hogy nem az az ember vagyok, akinek tartottam magam. Az élet még idejében szembesít azzal, amit hiányolok, hiszen már nem sok időm van hátra. Valamin most változtatnom kell."

Amit tenni kell:

Meg kellene kérdeznie önmagától, hogyan viszonyul saját személyisége értékéhez, mennyire tartja önmagát szeretetre méltónak. S szintén meg kellene vizsgálnia a szeretetre való képességét is. Viselkedésének magyarázata gyakran a szexualitástól vagy a partnerében való esetleges csalódástól való félelemben keresendő. Amennyiben reakciója okát feltárja, képes lesz viselkedését lépésről lépésre megváltoztatni. A betegségben megtestesülő felhívás mélyén mindig az önmagunk iránti szeretet áll, annak felismerése, hogy igenis szeretetre méltóak, sőt egyedülállóak vagyunk. Minden ember egyedi lény, sajátos feladattal és rendeltetéssel. Csak aki tulajdon lényét ,,magára öltötte", lesz képes szeretetet és örömöt befogadni, s ahelyett, hogy szüntelenül bizonyítania kellene önmaga előtt, megengedheti magának ,,a luxust", hogy élvezze az életet.

forrás: otthonigyogymodok.hu

 
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
inzulinos-cukorbetegeknek
  2011-08-14 19:29:19, vasárnap
 
  Link  
 
1 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
Cukorbetegség
  2011-08-14 19:22:24, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
Cukor beteg fórum
  2011-08-14 19:20:03, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
diabétes értékek
  2011-08-14 19:16:42, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
szénhidrát-táblazat
  2011-08-14 19:13:39, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
szénhidrát_számolás_cukorbeteg
  2011-08-14 18:42:29, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
cukorbetegeknek+receptek
  2011-08-14 18:38:51, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Cukor betegeknek linkek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 61
  • e Hét: 61
  • e Hónap: 763
  • e Év: 34727
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.