|
1/8 oldal
|
Bejegyzések száma: 73
|
|
|
|
2012-12-31 13:56:40, hétfő
|
|
|

Hozzávalók ( 4 adagra )
Az alaphoz:
200 g savanyú káposzta
1.3 L víz
2 db babérlevél
100 g csülök (füstölt)
100 g kolbász (füstölt)
0.6 db citrom leve
só
tejföl (20%-os)
A rántáshoz:
0.6 gerezd fokhagyma
0.3 közepes fej hagyma - vörös
2.6 evőkanál étolaj
1.3 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
33.3 ml víz
2.6 csipet pirospaprika
Elkészítés:
-Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.
-Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.
-Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.
-Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.
-A hozzávalók közt írt hideg vizet adjuk hozzá, és simára keverjük. FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
-Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
-A kész levest tejföllel tálaljuk.
Forrás:desszert.eu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-12-05 18:33:09, vasárnap
|
|
|

Sajtban forgatott, kemencében sült csirkemell csíkok, rizi bizi
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
15 dkg liszt
1 tk só
3 dl tej
2-3 db tojás
40 dkg trappista sajt
Körethez:
20 dkg rizs
10 dkg zöldborsó
kevés olaj
1 tk só
1 tk ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, és mindkét oldalát besózzuk. A lisztből, tejből, tojásból, és reszelt sajtból masszát készítünk, és a felét egy tepsibe öntjük. Ezt követően ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, és a tetejét beborítjuk a maradék sajtos masszával. előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Köretnek hagyományos módon rizi-bizit készítünk hozzá.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-24 23:21:34, szerda
|
|
|

Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
2 ek vaj
12 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
3/4 l húsleves
2,5 dl tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors
2 csipet őrölt szerecsendió
1 ek citromlé
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-24 23:18:56, szerda
|
|
|

Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2-3 db burgonya
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olaj
ízlés szerint só, bors, fűszerek
ízlés szerint karalábé, karfiol, zeller
Elkészítés:
A borsót, a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a petrezselyemzöldet, a karalábét, a karfiolt, zellert kockázva, kicsit megdinszteljük az olajon, majd felöntjük annyi vízzel jól ellepje a zöldségeket. Beletesszük a maradék hozzávalókat, fedő nélkül puhára főzzük. Tésztával vagy grízgaluskával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-24 23:16:23, szerda
|
|
|

Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
1 kg burgonya
15 dkg vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
ízlés szerint só
2 liter víz
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórjuk. A húst megtisztítva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva) kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük. Felöntjük a vízzel, és erős tűzön főzni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzzük, amíg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Ennek főzési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadjuk a paprika másik felét. Ettől lesz szebb színe.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-23 07:42:50, kedd
|
|
|

Füstöltsajt-krémleves
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 ek finomliszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1/2 mk szerecsendió
1/2 mk őrölt feketebors
4 db tojássárgája
4 szelet kenyér
Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-23 07:39:53, kedd
|
|
|

Tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 nagy fej zeller (zöldjével)
1 db nagy burgonya
2 dl tejszín
ízlés szerint só, bors
1 db húsleves kocka
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket a megmosott zellerzölddel feltesszük főni annyi vízben, ami jól ellepi, és hozzáadjuk a húsleveskockát is. Ha puhára főtt, levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, kivesszük a zöldjét majd jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kevés szerecsendiót reszelhetünk bele, és kissé összemelegítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-23 07:38:15, kedd
|
|
|

Orosz zöldségleves
Hozzávalók:
1 db marhahúsleves kocka
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
15 dkg fejeskáposzta
10 dkg karalábé
1 dl olaj
fél tk só
1 csipet őrölt feketebors
1 pohár tejföl
1 ek liszt
fél ek olaj
Elkészítése:
A friss, megtisztított zöldségeket vékony csíkokra vágva kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a marhahúsleves kockát, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Ha felforrt, kevés rántással megfogatjuk. A végén a vékony csíkokra vágott ecetes uborkát és a tejfölt beletesszük, összeforraljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-22 19:31:51, hétfő
|
|
|

Pilseni sajtleves
Hozzávalók:
2 db tyúkhúsleves kocka
30 dkg trappista sajt
3 dl pilseni sör
2 dl tejszín
1 ek liszt
Elkészítése:
A tyúkhúsleves kockát gyöngyöző forrású vízben a sörrel és a reszelt sajttal felfőzzük, majd tejszínes habarással besűrítjük. Tálalás után pirított kenyér- vagy zsemlekockával megszórva fogyaszthatjuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-22 19:29:06, hétfő
|
|
|

Tortilla leves
Hozzávalók:
18 dkg kaliforniai paprika (piros)
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk chili
10 db paradicsom
1 tk só
1 ek olaj
2 marék tortilla chips
1 csomag mexikói chilis bab fix
Elkészítése:
A kaliforniai paprikát szárazon forró sütőben megsütjük, majd gondosan kimagvazzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágva olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sültpaprikát, a chilit, a mexikói chilis bab fixet, majd beletesszük az apróra vágott friss paradicsomot. Ízlés szerint sóval ízesítjük, felfőzzük, majd az így elkészült levest összeturmixoljuk. Tálaláskor a tetejére tortilla chips-et szórunk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
1/8 oldal
|
Bejegyzések száma: 73
|
|
|
|
2025. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
400 db bejegyzés |
e év: |
1897 db bejegyzés |
Összes: |
53397 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1600
- e Hét: 1600
- e Hónap: 87856
- e Év: 362057
|
|
|