Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Az emberek ne csak könyvekből tanuljanak a trianoni békedikt
  2022-05-26 22:15:24, csütörtök
 
 AZ EMBEREK NE CSAK KÖNYVEKBŐL TANULJANAK A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMRÓL
sinka | 2022. máj. 26.


Bemutatták az Örök hűség című filmet az Operettszínházban. A Dolhai Attila Szétszakítottak című drámája alapján készült zenés színház-film egy temesvári család valós történetén alapul, akiket a trianoni döntés szétszakított. A filmet június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a Duna TV is bemutatja.

Az Örök hűség című filmben Bor Mihály meséli el családja valós történetét. 1920-ban váltak vagonlakókká, mert a családfő nem volt hajlandó aláírni a Román Királyság iránti hűségnyilatkozatot.

A gimnáziumigazgató édesapa feleségével és gyerekeivel Temesváron élt, és nagy tiszteletnek örvendtek a város polgárainak körében. A legidősebb fiút behívták katonának, annak ellenére, hogy egyetemistaként felmentés járt neki. A történet szerint ezután a középső fiú Pestre indult, hogy megmentse a testvérét.

A filmben már vége az első világháborúnak és a magyar katonák tömegével térnek haza a frontról. A trianoni békediktátum után sorra vesznek el a városok és falvak. Temesvár román kézre kerül, míg a Felvidéket Csehszlovákiához csatolják.


AZ ÚJ HATÁROK MEGHÚZÁSA PEDIG TELJESEN FELBORÍTJA A MAGYAR CSALÁDOK ÉLETÉT,


és arra kényszerülnek, hogy egy marhavagonban éljenek a pályaudvaron.

A film Dolhai Attila Szétszakítottak című drámája alapján készült. Alkotói azt akarták elérni, hogy az emberek ne csak könyvekből tanuljanak a trianoni békediktátumról, hanem fizikailag vagy érzelmileg is legyen olyan élményük, amelyhez köthetők az ismeretek.

Szeretnénk, ha az iskolákban is bemutatnák ezeket a filmeket, mert megrázó és elgondolkodtató azt átélni, hogy egyik pillanatról a másikra elveszik az otthonod. Emellett szeretnénk elvinni ezt a filmet a színházakba is ajándékba bemutatni - magyarázta Iványi Marcell rendező, producer az M1 Ma reggel című műsorában.

Célunk volt az is, hogy ezt az őrült helyzetet átfordítsuk költészetté, képekké. Németh Ákos forgatókönyvíróval közösön döntöttük el, hogy egy vasúti makettasztal lesz a megoldás erre. Német Marcell,

AKI ÉLETÉBEN ELŐSZÖR JÁTSZIK FILMBEN, NARRÁLJA IS A TÖRTÉNETET, ÉS VÉGIGVISZ MINKET AZ EPIZÓGOKON

- részletezte.

Kiemelte, az elhangzó dalokat Cári Tibor zeneszerző és Dolhai Attila írta közösen.

Dénes Viktor színész, a film egyik főszereplője elmondta, ez a film egy üggyé vált az egész társulat számára, és olyan lelkesedéssel és közös erővel készült, ami igazán egy csapatmunka.
,,Remélhetőleg az eredménye a nézőkhöz is vissza fogja igazolni".

A filmet június 4-én, a nemzeti összetartozás napján délután a Duna TV is bemutatja.

Forrás: M1 / hirado.hu

Fotó: Részlet az Örök hűség című filmből


Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Elk.rtuk
  2021-09-21 20:15:16, kedd
 
 ELK.RTUK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Kálomista Gábor szerint politikai okokból tönkre akarják tenni az Elk.rtukat
Origo2021.09.21. 12:29

Október 21-én debütál az év legjobban várt magyar filmje, az őszödi beszédről és az azt követő politikai és rendőri túlkapásokról szóló Elk.rtuk című politikai thriller, és bár előre borítékolható volt, hogy az alkotás indulatokat gerjeszt majd, arra még Kálomista Gábor producer sem számított, hogy a baloldal valóban minden eszközt bevet majd a film ellehetetlenítésének érdekében.

Eddig azzal voltak elfoglalva, hogy a színészeimet gyalázták, a kollégáimat fenyegették, a forgatási helyszíneken is keresztbe tettek, ahol csak lehetett, de legnagyobb meglepetésükre mégis elkészült a film. Rájöttek, hogy már nem tudják megállítani, kint van az előzetes, ott vannak az óriásplakátok, csináljuk a promóciót. Hol lehet még elgáncsolni egy filmet? Ott, hogy nem engedjük be a mozikba

- mondta el Kálomista Gábor az Indexnek adott interjújában.

Az elismert angol rendező, Keith English és a barcelonai Josep. M. Civit operatőr munkáját dicsérő film történetében egy fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett a botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, ezért úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt, és a fiatalok egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

Az Elk*rtuk című film plakátjaForrás: Megafilm
Bár egy történelmi eseményeket feldolgozó, de azokon jócskán túlmutató fikciós krimiről van szó, Kálomista Gábor szerint politikai alapon próbálják ellehetetleníteni, hogy eljusson a nézőkhöz a film.

Mint a producer az interjúban elmondta, a probléma gyökerei 2004-ig vezetnek vissza, akkor lépett életbe az a filmtörvény, amely kizárólag a filmek gyártásával foglalkozik, azzal azonban nem, hogy a magán- vagy állami pénzből készült alkotások miként kerül a közönség elé, így azok automatikusan hátrányba kerültek a hazai piacon az összehasonlíthatatlanul tőkeerősebb amerikai produkciókkal szemben.

És bár ez a helyzet már 2004-ben is vállalhatatlan volt, még nem volt ennyire központosítva az egész piac, mint jelenleg, amikor a mozik nyolcvan százaléka a Cinema City-hálózathoz tartozik.

És amikor a Cinema Citynél rákérdez, hogy miért nem vetítik a filmjét, gyakran azt a választ kapja, hogy azért, mert nem szerepel az amerikai tízes toplistán.


LinkEz a gondolkodásmód igaz lenne akkor, ha Amerikában is magyarul beszélnének, vagy legalább ötszázmillióan lennénk. Viszont mégiscsak egy nemzeti filmgyártásról beszélünk, legalább magunkat támogatni kellene egy kicsit

- mondta el a producer, aki szerint bár akkor is be kellene mutatni minden magyar filmet az első héten nagy kapacitással, ha nem kasszasiker. De az Elk.rtuk ráadásul az lehetne.

Nem csupán a Cinema City próbálja elgáncsolni a filmet, hanem a Corvint, a Művészt, a Puskint, a Toldit, a Tabánt és a Kino Cafe-t üzemeltető Budapest Film Zrt. is, amely a premier hetében mindössze a Corvinban egyetlen délutáni vetítési időpontot biztosít a filmnek.

Kálomista Gábor szerint

a Budapest Film Zrt. Gyurcsány Ferenc irányítása alatt áll, aki talán megsértődött, mert nem Hugh Grant játssza. Innentől az jön, hogy Budapesten megnézik, kinek mi a meggyőződése, és csak az szállhat fel a villamosra, aki rájuk szavaz? Milyen alapon élnek vissza a politikai hatalommal, milyen alapon döntenek a nézők előtt? Ez a legdurvább cenzúra. Nem hiszem, hogy bárki felhatalmazta Karácsony Gergelyt arra, hogy ideológiai alapon kitiltson a fővárosból egy magyar filmet, amit nagyon sok budapesti meg szeretne nézni. Ez nem a köz javát szolgálja, hanem a saját vélt érdekeit

- tette hozzá Kálomista Gábor, majd elárulta, a Cinema City még nem döntött a vetítési időpontokról, de nem igazán haladnak előre a tárgyalások.

A producer szerint vidéken sem jobb a helyzet, hiszen a sok kis mozit szintén egy hálózat fogja össze, és amikor megkeresték az üzemeltetőket, eleinte örültek, számítottak a jó kis bevételre, aztán jöttek az üzenetek, hogy ha ezt levetítik, soha többet nem kapnak premierfilmet.

A szakember azonban nem adja fel a küzdelmet, és mindenkit megnyugtat: fognak találni alternatív lehetőséget a film bemutatására.


ELK*RTUK TRAILER

Link
Jelenet az Elk*rtuk című filmbőlForrás: Megafilm

 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
100 évvel Trianon után I.-II.
  2021-06-09 21:00:56, szerda
 
 100 ÉVVEL TRIANON UTÁN I.-II.


Egy film, amelyet minden magyarnak látnia kell!


100 ÉVVEL TRIANON UTÁN I.-II. rész

Azok számára, akik nem akarják megvárni a helyi nyilvános vetítést, vagy a pandémia miatt inkább otthon, interneten néznék meg, feltöltöttük a filmet a Vimeo mozicsatornára.

LinkDr. Drábik János: 100 ÉVVEL TRIANON UTÁN


A Trianoni diktátum egy történelmi korszakváltás szégyenteljes produktuma

Ugyanaz a hatalom, amely nekünk megcsinálta a Trianoni békediktátumot, ma a tömeges invázió támogatásával valójában egész Európa Trianonját készíti elő. Trianon egy nemzetgyilkossági kísérlet volt, az Európa erőszakos betelepítését szolgáló invázió pedig Európa őshonos kereszténykultúrájú népeit akarja életterüktől megfosztani.

Az első világháborút követő békeszerződések megkötésekor egy korszak zárult le az emberiség történetében. Rendszerváltás történt.

Dr. Drábik János szövegkönyve alapján készült film bemutatja az Államok Feletti Hatalom létrejöttét és szervezetét, amely előkészítette és kirobbantotta a Nagy Háborút. A történelemoktatás és az akadémikus történészek elhallgatják, elrejtik a valódi felelősök nevét, eredeti szándékait, melyek kirobbantották a nagy háborút, mely végső soron az 1000 éves Magyarország feldarabolásához is vezetett.

Filmünkben az Államok Feletti Titkos Hatalmi Elit eredtét, születését, fejlődését és működését leplezzük le.

A CMM TV stábja, Trianon-film Produkció névvel, egy leleplező és formabontó dokumentumfilm elkészítését tűzte ki céljául.

A nemzetközi szabadkőművesség aknamunkájának köszönhetően napjainkra már megvalósulóban van ez az ezer évek óta tervezett Új Világrend és Világállam.

Mikor született a Világállam terve? Kik a tervezők és kik a végrehajtók? Kik a kiválasztottak, akik évezredek alatt, szisztematikusan szervezték, építették titkos tervüket?

Kik azok, akik világuralomra törve háborúk sokaságát zúdították az emberiségre? Hogyan és milyen céllal készítették elő az Új Világrendet, a nemzetek feletti Világ állam megvalósítását?

A kérdésekre a közismert, a látható történelem nem ad választ. Ez a titkos szervezet láthatatlan, rejtőzködő és önmaga létezését is tagadja.100 ÉVVEL TRIANON UTÁN


Dr. Drábik János szövegkönyve alapján készülő film bemutatja az Államok Feletti Hatalom létrejöttét és szervezetét, amely előkészítette és kirobbantotta a Nagy Háborút. Ez a Titkos Elit, a Brit világbirodalmon belül erősödött meg, az általa elképzelt Új Világrend létrehozása érdekében. A történelemoktatás és az akadémikus történészek elhallgatják, elrejtik a valódi felelősök nevét, eredeti szándékait, melyek kirobbantották a nagy háborút, mely végső soron az 1000 éves Magyarország feldarabolásához is vezetett

Trianon, szabadkőművesség, kulturális marxizmus, globalista pénzügyi elit, muszlim invázió és világjárvány: minden szerepel a filmben! Ami a mi múltunk, az most Európa jelene! A Dr. Drábik János szövegkönyve alapján készült film bemutatja az Államok Feletti Hatalom létrejöttét és szervezetét, amely előkészítette és kirobbantotta a Nagy Háborút.

Csak felnőtteknek! +18

A film 48 óráig tekinthető meg, és ez alatt az idő alatt akár többször is lejátszható!

A történelemoktatás és az akadémikus történészek elhallgatják, elrejtik a valódi felelősök nevét, eredeti szándékait, akik kirobbantották a nagy háborút, mely végső soron az 1000 éves Magyarország feldarabolásához is vezetett.

,,Trianon egy nemzetgyilkossági kísérlet volt, az Európa erőszakos betelepítését szolgáló invázió pedig Európa őshonos keresztény kultúrájú népeit akarja életterüktől megfosztani."

,,Ugyanaz a hatalom, amely nekünk megcsinálta a Trianoni békediktátumot, ma a tömeges invázió támogatásával valójában egész Európa Trianonját készíti elő."
Dr. Drábik János


A filmből készült DVD megrendelhető:

proa.hu/termek/dvd-100-evvel-trianon-utan/

Forgalmazza a PROA KULTURÁLIS ALAPITVÁNY100 ÉVVEL TRIANON UTÁN I.-II.

LinkTrailer - 100 ÉVVEL TRIANON UTÁN

LinkHU,,... 100 évvel Trianon után - Él Bihar, élteti szent hite!"

LinkA magyar nemzet 100 évvel Trianon után

LinkTrianon-film

Link
100 évvel Trianon után

Dr. Drábik János 6 részes dokumentumfilm sorozata.


A Trianoni diktátum egy történelmi korszakváltás szégyenteljes produktuma

Ugyanaz a hatalom, amely nekünk megcsinálta a Trianoni békediktátumot, ma a tömeges invázió támogatásával valójában egész Európa Trianonját készíti elő. Trianon egy nemzetgyilkossági kísérlet volt, az Európa erőszakos betelepítését szolgáló invázió pedig Európa őshonos kereszténykultúrájú népeit akarja életterüktől megfosztani.

Dr. Drábik János


6 részes, rövidfilm sorozat a magyar nemzet sorstragédiáját beindító Trianoni békediktátumról.


Általános leírás

Látványos, jól felépített dramaturgiájú dokumentumfilm sorozat. Az állítások eredeti dokumentumokkal, illusztrációkkal igazolódnak. Nemzetközi forgalmazásra, angol nyelvre szinkronizált változat is készül. A tartalom Dr. Drábik János több évtizedes kutató munkáján alapszik.


Indoklás

Felderíteni, mikor és kik tervelték ki az első és az azt követő világháborút.
Nyilvánosságra hozni a magyar néppel elkövetett páratlan igazságtalanságot.
Magyar szemszögből vizsgálni a nemzetgyilkossági kísérlet végrehajtását.
Elemezni, a háborúba bevont nemzetek körében, mi módon tudta elérni a hatalom, hogy milliók gyilkoljanak és meghaljanak.
Részleteiben felderíteni, hogyan jött létre a trianoni békeszerződés, kiknek érdekében született ilyen döntés.


Előzmények

Az Államok Feletti Hatalom a brit világbirodalomban, mint inkubátorban erősödött meg annyira, hogy felvállalhatta hosszú távú stratégiájának az új egyközpontból irányított világrendnek a bevezetését. Ehhez első lépésként szüksége volt a termelő kapitalizmust sikeresen megvalósító Németország-nak - mint konkurensnek - a kiiktatására.


Koncepció

A Párizs környéki békék jelezték, hogy korszakváltás történt a világtörténelemben. Az Államok Feletti Hatalom, amely a brit világbirodalomban, mint inkubátorban megerősödött, és képessé vált az új világrend bevezetésére, lecserélte a vesztfáliai békerendszert egy a nemzetközi jogot mellőző új rendre, amelyben már korlátozás nélkül érvényesülhetett az Államok Feletti Magánhatalom önzése, és a hazugság kultúrája. Ez a rendszer keresztényellenes és teljesen kiiktatja az erkölcsöt a nemzetközi kapcsolatokból.

Ennek egyik első áldozata a magyar nép, a magyar nemzet és állama, a történelmi Magyar Királyság volt. Az Államok Feletti Hatalom hegemóniája alatt működő Egyesült Államok elnöke megígérte híres 14 pontjában, többek között a nemzeti önrendelkezés elvének az érvényesítését. A hazugság által uralt párizsi béketárgyalásokon csak a győztesek vettek részt, a veszteseket már csak a döntések megszületése után azért hívták meg, hogy közöljék velük ezeket a róluk, de nélkülük hozott döntéseket. Ugyanez történt a történelmi Magyarország küldöttségével is. Nem engedték a tárgyalóasztalhoz, amikor végül mégis 1920 elején meghívták a Magyar Kormány képviselőit, azokra lényegében ,,szobafogságot" kényszerítettek, és nem engedték meg számukra a szabad mozgást.

A döntéshozók, köztük André Tardieu, aki háromszor volt francia miniszterelnök, és aki fő megfogalmazója és jóváhagyója volt a magyar nemzetet sújtó Trianoni békediktátum szövegének, elismerte, hogy nem lehetett megengedni sem a Felvidéken, sem Erdélyben, sem a Tiszántúlon, sem a Partiumban, sem a Bánságban, sem a Délvidéken, sem Magyarország nyugati határvidékein azt, hogy szabad választások legyenek. Tardieu megmondta, hogy ha ilyet tartanak, akkor ezek a területek megmaradnak Magyarország részeinek, mert az ott élő lakosság többsége nem akart elszakadni a történelmi Magyar Államtól.

Ugyanezt erősítette meg Masaryk, Benes, Brátianu, Pasics és mások is. Egyedül a magyar néppel, a magyar nemzettel szemben nem tartottak be egyetlen nemzetközi jogi elvet sem: mellőzték a történelmi elvet, az etnikai, nyelvi elvet, és az önrendelkezés elvét is.

100 év után eljött az idő, hogy megkérdezzék a magyar nemzetet a Trianoni békediktátumról. A magyar nemzetet az Európai Unió érvényes elveivel, törvényeivel és értékeivel összhangban megilleti a szabad véleménynyilvánítás Trianonról. Ha mellőzzük a Trianoni békediktátum és az azt megismétlő 1947-es párizsi békeszerződés érvénytelenítését, akkor is van lehetőség arra, hogy a méltánytalanul büntetett magyar nemzet erkölcsi elégtételben részesüljön. Ennek minimálisan magába kellene foglalnia a magyar egyetemek visszaadását Szlovákiában, Erdélyben és a Délvidéken is. Eljött az idő a gyalázatos Benes dekrétumok törlésére Prágában és Pozsonyban is. Ugyancsak itt az idő, hogy legalább néhány pont teljesüljön azokból az ígéretekből, amelyeket 1918. december 1-jén Gyulafehérváron tettek az ott összegyűlt románok. Ennek megfelelően haladéktalanul meg kell adni az autonómiát Székelyföldnek, és biztosítani kell a magyar nyelv használatát a közigazgatásban is.


Tartalom

1. rész: Kik az igazi felelősök a Nagy Háború kirobbantásáért? Az Államok Feletti Titkos Elit hogyan készíti elő a háborút Nyugaton?

2. rész: Az Államok Feletti Hatalmi Elit hogyan készíti elő a Nagy Háborút Keleten?

3. rész: Az Osztrák Magyar Monarchia szerepe a Nagy Háborúban

4. rész: Magyarország katonailag megvédhette volna határait, ha belülről nem omlik össze

5. rész: A Trianoni diktátum egy történelmi korszakváltás szégyenteljes produktuma

6. rész: Napjainkban folyamatban van egész Európa Trianonja


Konklúzió

,,Vesszen Trianon!"

Szükség van rá, hogy a földkerekség lakói megismerjék ezeket az összefüggéseket, mert ez a jövőről is szól.
Szükség van rá, hogy a világ magyarsága tudatában legyen a nemzet ellen elkövetett merényletnek.
Szükség van rá, hogy a történelmi Magyarország minden magyarja egy nemzethez tartozónak érezze magát.
Szükség van rá, hogy a magyarság elégtételt kapjon az elszenvedett sérelmekért, a saját jövőjének és a magyar öntudat újraéledésének érdekében.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Végtelen szerelem
  2021-05-23 22:15:04, vasárnap
 
 


VÉGTELEN SZERELEM


A Végtelen szerelem török dráma, török televíziós sorozat, amelyet az Ay Yapım készített. A sorozatot Hilal Saral rendezte, a forgatókönyvét Özlem Yılmaz és Burcu Görgün írta, a producere Kerem Çatay volt, a zenéjét Toygar Işıklı szerezte. Magyarországon a Duna TV-n tűzték műsorra.

A sorozatnak 2 évada van, az 1. évad 35 részből, a 2. évad 39 részből áll, és az elejétől a végéig megtalálhatók ezen a youtube csatornán: Link


A sorozat két évadból tevődik össze, amelynek rendkívül találó címe a végtelen szerelem, ugyanis olyan szerelmi viszonyokat testesít meg, melyek soha nem teljesülhetnek be, ugyanakkor az egyik fél részéről mindig viszonzatlan marad. Egyetlen igaz szerelem lett beépítve a történetbe, azonban ahhoz, hogy ez kiteljesedjen számos akadályozó tényező okoz nehézségeket. Éppen ebből kifolyólag ha másik címet kellene adni a sorozatnak, talán a kegyetlen játékok felelne meg a legjobban.

Ahogy említésre került viszonzatlan szerelmekről van szó, pontosabban szerelmi sokszögekről, ahonnan egy háromszöget lehet kiemelni; Kemal Soydere és Nihan Sezin szerelmét, Emir Kozcuoglu nehezíti meg, mivel ő szerelmet táplál a fiatal nő felé, aki ezt semmibe veszi, ezért a férfi alvilági módszerekhez folyamodik annak érdekében, hogy Nihant tisztességtelenül megszerezze. Továbbá a Soydere, a Kozcuoglu és az Alacahan családok múltbeli titkaira is fény derül.


Bővebben: Link
Végtelen szerelem 1. rész


A szegény családból származó Kemál találkozik a buszon a gyönyörű Nihannal. Kis idő után a sors újra összehozza őket, mikor a lány a tengerbe zuhan egy hajóról és Kemál megmenti az életét. Nihan családja, a lányt egy gazdag üzletemberrel, Emirrel akarja összeboronálni...


LinkVégtelen szerelem 2. rész


Kemal és Nihan a Lejlával töltött délután újra találkoznak a lány kiállításán, miközben Emir őrjöng, hogy nem kell a lánynak. Emir apja úgy dönt, hogy térdre kényszeríti Nihan egész családját és a lány mindenáron a fia felesége lesz...


LinkVégtelen szerelem 2. évad 1. rész


Miközben Emir élet-halál között lebeg, megkezdődik Kemal tárgyalása. Nihan bosszút esküszik egykori szerelme ellen, mivel őket okolja Ozan haláláért. Zeynep menekülni akar Isztambulból. Kemal családja lélegzet visszafojtva várja, vajon a fiuk haza jöhet-e...


LinkVégtelen Szerelem 1.évad 3.rész


Nihan és Kemal szerelmet vallanak egymásnak, és arra készülnek, hogy együtt mennek Zonguldakba. Később egy tragédia történik Nihanéknál. Emir és családja eltusolja az ügyet, azzal a feltétellel, hogy Nihan feleségül megy Emirhez. Közben Kemal is arra készül, hogy megkéri szerelme kezét.


Link


 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Titkok hálójában
  2019-05-09 20:15:20, csütörtök
 
 
TITKOK HÁLÓJÁBAN


Nyolc izgalmas kémnő, akiről elfelejtettek rendes filmet csinálni


Miközben a kémfilmek (meg általában a bűn- és akciófilmek) klasszikus formulája szerint a női szereplők többnyire tesztoszteronködbe burkolt sztárspionok optikai kiegészítőiként díszelegnek, egyre több kőkemény, de jobbára fiktív női karakterre épülő kémfilm készül. Fájó hiány mutatkozik azonban az igaz történeten, valós történelmi figurákon alapuló produkciók terén - pedig volna miből meríteni. A múlt héten mutatták be a mozik A vörös ügynök című, Judi Dench főszereplésével forgatott filmet a brit atomtitkot kiszivárogtató angol fizikusnőről, mi pedig összeszedtük az elmúlt száz év nyolc legizgalmasabb, ám a mozgókép történetében igencsak alulreprezentált nőalakját, aki kémkedésre adta a fejét.


MP - 061.hu Mata Hari (1876-1917)


Minden idők legismertebb kémnője, az 1917-ben Franciaországban kivégzett Mata Hari, azaz Margaretha Geertruida Zelle izgalmas történetét még a némafilmes korszakban - először 1920-ban - megfilmesítették. Az egzotikus kinézetű, titokzatos múltú hollandus varietésztárt és luxuskurtizánt olyan híres szépségek játszották el a vásznon, mint Asta Nielsen, Gábor Zsazsa, Marlene Dietrich, Jeanne Moreau és Sylvia Kristel - akik bár mindannyian beleadtak apait-anyait, a filmek elég gyengék voltak azok, hogy a feledés homályába merüljenek. (A legismertebb és talán legparádésabb alakítás a svéd Greta Garbóé, akit George Fitzmaurice rendező még nem bújtatott bele az áldozati báránybőrbe, miként azt megtették a későbbi Mata Hari-filmekben.) Az újabb történészi narratívák szerint a hányattatott sorsú végzet asszonyának, akinek a combjai között emberéletek tízezreinek a sorsa dőlt el a Nagy Háború idején, és akiért orosz tisztek, német hercegek és francia politikusok adogatták egymásnak a hálószobakilincset, feltehetően az volt a legnagyobb bűne, hogy szerette a szexet. Kivégzésekor állítólag visszautasította, hogy bekössék a szemét, mosolygott és csókot dobott a kivégzőosztag felé, amikor a puskák eldördültek.Nancy Wake (1912-2011)


Az új-zélandi születésű ausztrál kémnő a második világháborúban a Gestapo legkeresettebb embere volt, 1943-ban ötmillió frank vérdíjat tűztek ki a fejére. A brit Special Operations Executive ügynöke a náciktól kapta a Fehér Egér nevet is, mivel többször is ügyesen kitért a lebukás elől. Az ,,ausztrál bombázó" - ahogy egyik kolléganője nevezte - először nővérként dolgozott, majd Amerikába utazott, egy darabig New Yorkban élt, majd Londonba, később Párizsba költözött férjhez ment és újságírónak állt. Az ország megszállása után a francia ellenállási mozgalom egyik vezetője és hírvivője lett, szabotőrként és futárként működött. Amikor leleplezték, Londonba menekült, közben elfogták a férjét, a gazdag francia gyáros Henri Edmond Fioccát, aki akkor sem árulta el, amikor a németek halálra kínozták, hogy információkat csikarjanak ki az asszonyról. Wake visszatért Franciaországba, és fontos szerepet töltött be London és az ellenállók kapcsolattartójaként. Kihívó magatartása, feltűnő szépsége és rettenthetetlen bátorsága megvédte a legnehezebb pillanatokban is. ,,Hőstetteit" hosszan lehetne sorolni: állítólag rengeteg németet ölt meg, a legenda szerint egy SS őrt puszta kézzel iktatott ki. Soha nem kapták el, a háború után a brit hírszerzésnek dolgozott. 2011-ben hunyt el, 99 éves korában. A fehér egér című önéletrajzi regényéből tévéfilm és sorozat is készült.Josephine Baker (1906-1975)


A világ első afroamerikai származású női világsztárja letaglózó előadásainak és lenyűgöző szépségének köszönhetően kapta közönségétől a Bronz Vénusz, a Fekete Gyöngy és a Kreol Istennő művészneveket. Szexszimbólum volt, aki a korabeli hírességeket is teljesen elvarázsolta. Hemingway szerint ő volt a legérzékibb nő, akit valaha látott, Picasso pedig a modern Nofertitiként emlegette. Többször is járt Magyarországon, első budapesti fellépésére a híres magyar slágergyáros, Zerkovitz Béla külön dalt is írt számára, amelyet Josephine később világsikerre is vitt. De nem csak énekes- és táncosnőként érdemelte ki hírnevét. Amerikában született és nőtt fel, de Párizsban találta meg azt a világot, amiért a későbbiekben az életét is hajlandó volt kockáztatni. Amikor a németek elfoglalták Párizst, a népszerűsége miatt nem korlátozták a mozgásban, így a célszemélyektől az előadások utáni partizásokon kiduruzsolt, majd láthatatlan tintával kottákra vetett titkos adatokat külföldre csempészte a szövetségeseknek. Még a második világháború idején kitüntették, ezzel ő lett az első amerikai származású nő, aki megkapta a legmagasabb francia katonai elismerést. A háború után visszatért Amerikába, és az afroamerikai polgárjogi-egyenlőségi küzdelem egyik élharcosa lett. Egész életében küzdött a fajgyűlölet ellen, amivel már gyerekkorában szembesült, 11 évesen egy brutális rasszista gyilkosságnak is szemtanúja volt. Világlátása majdnem a karrierjébe került, hiszen esetenként vagyont érő szerződésektől esett el, amikor visszautasította azokat a fellépéseket, amelyekre feketéket nem engedtek be, és rengeteg támadás, fenyegetés érte. A négyszer férjezett Baker egyébként nemcsak férfiakkal, hanem nőkkel is intim viszonyokba keveredett, például Frida Kahlo is megvolt neki.Noor Inayat Khan (1914-1944)


A muzulmán vallású, indiai apától és amerikai anyától származó Noor Inayat Khan az indiai Noor Tipu szultán egyenes ági leszármazottjaként Moszkvában született, Angliában nőtt fel, majd Párizsban a Sorbonne-on gyermekpszichológiát, az Ecole Normale de Musique-on zenét tanult, publicisztikát és könyvet is írt, családjával a háború kezdetén szökött vissza a szigetországba. Itt a titkosszolgálat beszervezte, csatlakozott a Women's Auxiliary Air Force-hoz, de szorongott, törékenynek vélte magát, attól tartott, hogy fecsegni fog. Ezért nem ejtőernyősnek, hanem rádiósnak képezték ki, három hónapig tartott, amíg csatasorba állíthatták (többnyire ennek a fele, hat hét is elég volt). A Különleges Hadműveletek Parancsnokságának első női rádiósaként Franciaországba küldték, hogy Londont informálja a francia fővárosból. Miután a Gestapo számtalan kémet tartóztatott le, Noort visszavárták Londonba, ő azonban még hónapokig kitartott és kommunikációs hálózatot működtetett Nora Baker vagy Madeleine kódnéven, aztán valaki elárulta. A Gestapo letartóztatta és Karlsruhében bebörtönözték, majd 1944-ben több társával a dachaui koncentrációs táborba hurcolták és - harmincévesen - kivégezték. Tízhónapos kínzása alatt sem tudtak kiszedni semmit. Bátorsága és hazaszeretete példátlan, mégis csak nagyon kevesen ismerik a nevét. Hősiességéért Franciaországban és Angliában is megkapta a legmagasabb katonai kitüntetést, a Croix De Guerre-t és a George Cross-t. Ő az első muszlim nő, akinek szobrot állítottak Londonban.Violette Szabo (1921-1945)


Violette Reine Elizabeth Bushell az 1944-es normandiai partraszállás sikeréért áldozta az életét. Londonban nőtt fel, de Párizsban született francia anyától és angol apától, azaz nem magyar származású. A Szabó név akkor ragadt rá, amikor 19 évesen, 42 napos szenvedélyes románc után feleségül ment az idegenlégió Szabó István (Etienne Szabo) nevű, magyar felmenőkkel bíró századosához. A férfi az egyiptomi csatatéren, El Alameinnél elesett, már nem is láthatta közös lányukat. Violette angolnak vallotta magát, 1944 nyarán hazafias buzgalmában jelentkezett a Churchill toborozta női kémszervezetbe. Azzal bízták meg, hogy ejtőernyős különítményével ugorjon le a francia partoknál, szabotázsakciókkal gyöngítse meg a szövetségesek feltartóztatására odavezényelt Das Reich náci hadosztályt. Violette feladata az volt, hogy hangolja össze a francia ellenállók tevékenységét. Földet éréskor kificamodott a bokája, egy német járőr elfogta és átadta a Gestapónak. Napokig kínozták, de nem vallott, a bajtársai megpróbálták kiszabadítani a Limoges-börtönből, de elkéstek: a 23 éves foglyot a ravensbrücki táborba szállították, ahol Hitler személyes parancsára végezték ki. A különleges női kémalakulatnak, amely Winston Churchill közvetlen utasítására alakult meg, hetvenöt nő volt a tagja, de a háborút csak huszonkettő élte túl.Josiko Kavasima (1907-1948)


Kortársai közül többen a keleti Mata Hariként emlegették, mások a Kelet Jeanne D'Arcja-ként aposztrofálták, utalva hazafias hősnői szerepére. Kína utolsó uralkodóihoz fűződő családi kapcsolatai miatt sokan mandzsu hercegnőnek nevezték. Ajszin Dzsioró Hszianju néven született, egy arisztokrata mandzsu család tizennegyedik lányaként. Egy japán kalandornak adták, aki a mandzsu restauráció megszállottja volt, és már kora gyerekkorától Japánban nevelte a lányt. Neve ekkor Kavasima Josiko lett, és a háború előtti japán média kedvence volt. Az 1930-as, 1940-es években fennálló, japán vezetés alatt álló bábállam, Mandzsukuo területén a japánok szolgálatában végzett titkosszolgálati tevékenységet, állítólag részt vett egy ötezer fős gerillavadász haderő létrehozásában és pletykák keringtek arról is, hogy (Dzsin parancsnok álnéven) részt vett a mandzsúriai hadműveletekben. Transzneműsége, férfiruhában tett bohóckodásai, kapcsolata befolyásos és gazdag szeretőkkel, drámai, közönség előtt tett megnyilvánulásai mind hozzájárult hírnevéhez és hírhedtségéhez. Már életében könyvet és számtalan cikket írtak róla, kiadták a dalait, készült róla film (The Last Princess of Manchuria, 1990) és regény is. Kínában 1948-ban árulásért kivégezték, de megítélése ma is ellentmondásos. Kínában hírhedt árulóként ismerik, Japánban sokak számára rokonszenves háborús emlék.Ethel Rosenberg (1915-1953)


Az amerikai kommunista mozgalomban aktív Rosenberg házaspárt azzal vádolták, hogy a hidegháború idején atomtitkokat adtak át a Szovjetuniónak. Bűnösségükre nem voltak közvetlen bizonyítékok, ám végül, sokak - köztük Jean Cocteau, Albert Einstein, Jean-Paul Sartre, Pablo Picasso, Bertold Brecht és XII. Piusz pápa - tiltakozása ellenére és a McCarthy-korszak szélsőségesen kommunistaellenes közhangulatának nyomására halálra ítélték őket. Az 1995-ben nyilvánosságra került információk megerősítették, hogy Julius Rosenberg valóban szovjet kém volt, míg Ethelről csak valószínűsítik ugyanezt. Az 1951. március 6-án kezdődött perben Rosenbergék folyamatosan ártatlannak vallották magukat. A pár az ítélet meghozatala után két éven át próbálkozott fellebbezni különböző jogi fórumokon, de nem jártak sikerrel. 1953. június 19-én a hírhedt Sing Sing börtönben villamosszékben végezték ki mindkettejüket. Julius és Ethel Rosenberg volt az első két civil amerikai, akiket kémkedésért végeztek ki. A békeidőben történő kémkedést az amerikai Kongresszus 1954-ben főbenjáró bűnnek minősítette, és ez az ő esetük után Rosenberg-törvényként került bele a jogalkotásba.Anna Chapman (1982-)


A közelmúlt egyik legnagyobb kémbotránya a szexi vöröshajú orosz spion nevéhez fűződik. Chapmant, azaz Anna Vasziljevna Kuscsenkót hálózatának kilenc másik tagjával együtt 2010-ben tartóztattak le az Egyesült Államokban, ahonnan nem sokkal később kitoloncolták. A 162-es IQ-jú gyönyörű nő egy magas rangú KGB-tiszt lányaként Volgográdban nőtt fel, közgazdaságtant végzett, majd Londonba költözött, ahol egy rövid életű házasság révén megszerezte jelenlegi angol nevét. A következő állomás Manhattan volt, ahol a már említett hálózat részeként a kémnő csáberejét és angol nyelvtudását is bevetve kapcsolatokat épített ki az amerikai társasági és politikai élet legmagasabb köreiben is, és érzékeny információkat szivárogtatott ki Moszkva számára. Miután letartóztatták, akár életfogytiglani börtönre is ítélhették volna, de egy amerikai-orosz kémcsere megmentette, és hazatérhetett. A titokszolgaként elhasznált Annát sztárként fogadták hazájában, kitüntették, majd egyből bulvárhőst csináltak belőle, akit nem volt nehéz rávenni, hogy divatbemutatókon és magazinok címlapján pózoljon. Néhány éve saját tévéműsort is kapott.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Karácsonyi szép PPS-ek
  2017-12-21 19:45:12, csütörtök
 
 


KARÁCSONYI SZÉP PPS-EK


Mottó:

Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is
fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke
megmentheti, és meg is fogja menteni a világot.
Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és
tökéletessé is fogja tenni a világot.
Sri ChinmoyAz oldalon ünnepi PPS-eket találsz


Klikk az alábbi Linkre. Utána az ott látható PPS -ek megnyitva megnézhetők, de le is töltheted a gépedre.

Ahhoz, hogy meg tudd nézni egy program kell hozzá. Ha nem tudod megnézni,

a PowerPoint nézegető programot is letöltheted az alábbi Link "ITT" alatt!

Ha jelszót kér, kattints a"csak olvasásra" gombra és az F5 billentyüvel tudod inditani.

Ha nem ir ki semmit, akkor is az F5 billentyüvel indithatod.


A Tudnivalók kicsit bővebben a Link alatti szöveges magyarázatban is megtalálhatók!


A PPs-ek listája:
Jézus levele

Advent / négy gyertya /

Karácsony, Olaszország

Advent,advent

Karácsony

Karácsony1

Advent

Adj békét

Advent idején

Karácsony igaz története

Mit adhatnék karácsonyra?

Zenélő karácsonyfa


JÓ SZÓRAKOZÁST! - Mind nagyon szép!ÜNNEPI PPS-ek

Link 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Mozart
  2015-11-12 19:15:26, csütörtök
 
 

MOZART . . . . . .

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 1756. január 27. - Bécs, 1791. december 5.) osztrák muzsikus, zeneszerző, a bécsi klasszikusok egyik vezéralakja, az európai komolyzene történetének egyik legnagyobb alkotója, az egyik legjátszottabb és legismertebb szerző, aki szinte minden műfajban alkotott a (kamarazenétől a szimfóniákon és versenyműveken át egészen az egyházi zenéig, ill. az operákig)."A MOZART című musical Lévay Szilveszter, szabadkai születésű zeneszerző talán legösszetettebb és legizgalmasabb műve.. Azt a mindannyiunkat érintő kérdést feszegeti, mire vagyunk képesek a világban, hol "lakik" tehetségünk és hogy miként tudunk megküzdeni velünk együtt élő "szellemeinkkel".
A darabban 10 éves tornász-artista "zsenik", mint Amadeus gyermekkori énje szaltóznak a felnőtt zeneszerző Mozartot megszemélyesítő művészeink körül.
Mivel a zenés színház célja a szórakoztatás és a gondolati kalandok együttes megidézése, így ennél az előadásnál erre alkalmasabb nincs is. Technikai csodák, magával ragadó dallamok, szélsőséges érzelmek, mind a Világszínház alapvető kérdésére segítenek választ adni: tudjuk-e igazán létezésünk fontosságát itt, most, ezen a földön."
Kerényi Miklós Gábor rendező, művészeti vezető


Lévay Szilveszter és Michael Kunze vérbeli musicalje a Budapesti Operettszínház legendás előadásai közé tartozik. Bécs, Hamburg, Tokió és Oszaka után érkezett Budapestre 2003-ban - és itt is visszaigazolta az előzetes várakozást! Sikert, méghozzá óriási sikert aratott, a nézők nem véletlenül követelték vissza! A Fővárosi Operettszínház így 2014-ben újra műsorra tűzte.

A XX. sz. vége felé kialakult Mozart-láz felfedezte a zeneszerző szélsőséges, lázadó személyiségét, és jó pár műalkotást eredményezett. Ezek közül kiemelkedik az Amadeus film- és színpadi változata, valamint Lévay Szilveszter Mozart!-ja. Utóbbi új szempontok szerint közelít a hőshöz: Wolfgangot szinte mai fiatalként kezeli, aki képtelen elviselni az atyai uralkodást, a császárvárosi intrikákat - s miközben így harcban áll a külvilággal, belül sincs békéje, gyermekkori énje, a zseniális Amadé minden mozdulatát befolyásolja, s nem engedi szabadon.

Érdekes, változatos, nagyon mai, nagyon emberi történet egy fiatalról, aki harcol saját meggyőződéséért, a szerelméért, a szabadságáért... Aki nem bírja a megaláztatásokat, és nem akar beleilleszkedni a világ unalmas viselkedési sémáiba, s akit úgy hívnak: Mozart!

Nagyformátumú látvány, szélsőségesen erős táncok, valóságos és vizionárius elemek. Izgalmas musicalzene, áradó, slágergyanús dalokkal fűszerezve, régi és új kedvencekkel a színpadon.

Nézzük, hallgatjuk, és magunkra ismerünk benne! Ilyenek lennénk - ha mernénk!Tegnap este volt szerencsénk megnézni a MOZART című musicalt a Fővárosi Operettszínházban. Hatalmas, telt házas érdeklődés a darab iránt (mi is már hónapokkal korábban megvettük a jegyet) és a látottak/halottak tökéletesen igazolták a várakozásokat.

És hogy miről is szólt ez a jó két órás, két felvonásos előadás? Természetesen a zseniális osztrák muzsikus és zeneszerző Wolfgang Amadeus Mozart alig 36 esztendőnyi viharos életéről. A csodagyerekből felnőtt válás, az önállósodás, a pompa és a nélkülözés kettős világában való létezés, a zseni szellem megzabolázása és kiteljesedése közötti vívódásról. Mindezeket remek színészi teljesítmények, találó dalszövegek és kifejező zenei megoldások segítségével adta át a közönségnek a tehetséges fiatalokból és elismert művészekből álló társulat. A címszerepet hármas szereposztásban játsszák, mi Kocsis Dénes játékát élvezhettük. Ugyanolyan remekül formálta meg a fékezhetetlen ifjút és a munkalázban égő "tébolyult" géniuszt, elvarázsolva a nagyérdeműt. Természetesen a szerzők és a rendező is úgy építették fel az egész művet, hogy a történeti, drámai csúcspontokon a főszereplő legyen a középpontban. Nem mellékesen minden fontos szereplőnek saját dallamvilága van, amivel még több mélységet adtak az egyes karaktereknek. Igen változatos stílusú és hangulatú dalokat hallhatunk. Néhány dallam Mozart eredeti műveit (például Varázsfuvola, Requiem) idézte, máskor a Hair ősrock kavalkádja szólalt meg, aztán érzelmes, szomorú dallamok következtek az Evita, vagy az Operaház Fantomja szellemében. Kicsit olyan érzésünk volt, mintha a leghíresebb musicalek legjobb pillanatait gyúrták volna egybe.

A zene mellett a látványról is érdemes szót ejteni. A jelmezek a 18.század vége divatját tükrözték: rizsporos parókák, díszes kabátok, fűzők és földig érő szoknyák. A díszletek igazából csak jelzésértékűek voltak, mint a különböző városok sziluettjei, két hatalmas rámpa, egy-két bútordarab és egy hatalmas parabola-antenna (vagy vmi hasonló?), ami egyszer egy épület kupoláját, máskor meg egy sírhalmot jelképezett. Az európai színvonalú színpadtechnikának köszönhetően nem csak a forgószínpad, de a különböző emelők és süllyesztők is látványos megoldásokkal szolgáltak, és a "kézzelfogható" látványelemek hatását helyenként vetített mozgóképekkel fokozták tovább. Az akusztika tökéletes volt. Arányosan és kellő hangerővel szólaltak meg a hangszerek és az énekesek is.

Nem mondhatom, hogy az elhangzott dalok mindegyike száz százalékig bejött nekünk, de ez szerintem igazából pillanatnyi hangulat kérdése, hogy a színen megjelenő lelkiállapotok közül éppen melyik találja meg a nézőt. Egy rockzenét szerető embernek leginkább Mozart, vagy Colloredo nagyherceg dalai okozhatnak borzongást, de Constanze főtémája is megfogja az embert (szenzációsan énekli Vágó Zsuzsi).

Mindenesetre megfogott az egész, gyönyörködtünk a jelmezekben és a díszletben, meg a színpad "tudásában" is. Ami nekünk hatalmas élmény volt, az a főszereplő Kocsis Dénes! Eddig még sosem láttuk őt színpadon, nem nagyon ismertük és féltünk is tőle, hogy ha majd kijön, csalódás lesz, hogy nem Dolhai, a korábbi címszereplő fog ott állni. De nem, és nagyon el voltunk tőle ámulva. Az ő Mozartja engem az Amadeus-film Mozartjára emlékeztet, infantilis hülye gyerek, aki már néha annyira idegesítő, hogy az ember megrázná, hogy térjen magához. De nekem így is teljesen hiteles volt a figura. A hangja is nagyon jó. De a többiek, Polyák Lilla, Vágó Zsuzsi, Földes Tamás is nagyon jók voltak. Az egész előadás nagyon szép és jó volt, élveztük valamennyien. Ez egy csoda volt, egy nagyon látványos, lenyűgöző előadás, szép dalokkal, vidám elemekkel, a kitűnő színészekkel, és a főszereplő fergeteges alakításával. Mi ilyen szépen megrendezett, ámulatba ejtő előadást, ilyen örömteli színészi alakítást még nem láttunk. Ez valami más volt az eddigiekhez képest!

Köszönjük!

A végén természetes volt a vastaps, a közönség állva ünnepelte az egész társulatot!!!

Pompás élmény a MOZART, aki szereti a musicalek világát, feltétlenül nézze meg. Nem csalódhat.


The Best of Mozart

Link
 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
PPS-ek birodalma
  2015-09-14 22:00:32, hétfő
 
 


PPS-EK BIRODALMAAntoine de Saint-Exupery: Gondolatok "A kis herceg" című könyvből

Link
ALGÉRIA

LinkBarátaimnak

Link
BERENDEVO KIRÁLYSÁG - mesefalu / Moszkva

Link
BROUZDANI Szép képek 31 / Zene ,,Green Green Grass Of Home", előadó: Tom Jones/

Link
BUDAPEST FÉNYEI

LinkEMLÉKKÖNYV

Link

TONY CURTIS

Link
ERMITÁZS

Link
France - CHATEAU DE CHENONCEAU

Link
HOKKAIDÓ

Link
INDIA

Link
Marokkó - CASABLANCA

Link
Nagy László: ADJON AZ ISTEN /Koncz Zsuzsa/

Link
Svájc - BRIENZI TÓ
Central Switzerland - The Roof of Europs
kapu.biz/kapu_files/file/2016/Dia/Brienzersee.pps

Link
SVÉDORSZÁG

Link
TUNISZ

Link
ÚJÉVI ÁLDÁS

Link
A VILÁG

LinkA VILÁG LEGKÜLÖNLEGESEBB LÉPCSŐI

Link
TIBCSI OLDALA

Link

 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
A vihar
  2015-02-20 19:00:39, péntek
 
 
A VIHAR


A vihar (eredeti címén La Tempestad) egy 2013-as mexikói filmsorozat. Főszereplői: William Levy, Ximena Navarrete, Iván Sánchez, Laura Carmine, Daniela Romo és César Évora. Magyarországon elsőként az egyik kereskedelmi csatorna műsorán volt látható.

2015-ben az egyik kereskedelmi csatornán ujból kitört A Vihar! Akinek anno nem volt lehetősége, és nem szeretett korán reggel 5 órakor kelni, hogy megnézze a sorozatot, és inkább a tévéből szereti nézni a sorozatokat, annak most újra itt a fantasztikus lehetőség!

Ha A vihar rajongó vagy, és lemaradtál, most újranézheted. Mostantól bármikor megteheted!TOMBOLÓ SZENVEDÉLYEK, VILLÁMLÓ INDULATOK! - AZ ÉRZELMEK CSATÁJA!

Csodálatos betétdala pedig ma már világsláger!Hoy Tengo Ganas De Ti ft. Christina Aguilera

Link
Marina Reverte (Ximena Navarrete) hotelmenedzser kiáll egy meggyalázott alkalmazottja mellett, amiért elveszíti az állását. Marina a tüdőbeteg édesanyjára gondolva elfogadja egy váratlanul feltűnt jóakarója ajánlatát. Új élete helyszínén - egy isten háta mögötti faluban - a helyi kiskirály lánya reménytelenül szerelmes a faragatlan, ám becsületes és vonzó halászhajó-kapitányba. Vonzalma a férfi iránt könnyelmű tettre sarkallja Esthercitát egy bódult éjszakán...


Főszereplők:


William Levy - Damián Fabré
Damian a történet főhőse, egy halászhajó faragatlan, de vonzó és becsületes kapitánya.
William Kubában született egy nagyon szegény családba, így már korán a saját lábára kellett állnia. Sportösztöndíjának köszönhetően elvégezte az iskolát, vonzó külsejének hála pedig a modellszakma is felfigyelt rá. A következő állomás már az első tévészerepe volt. Óriási népszerűségnek örvend, latin Brad Pittnek is szokták emlegetni.


Ximena Navarrete - Marina ReverteXimena mexikói modell, 2010-ben az ő fejére került a Miss Universe modellverseny koronája. Ezután világszerte felfigyeltek a nevére, számos nagy márka reklámarca lett. A vihar az első olyan felkérése, ahol színésznőként is kipróbálhatta magát


Iván Sánchez - Hernán Saldana

Iván az iskola befejezése után úgy döntött, hogy szeretne világot látni, ehhez pedig tökéletes lehetőséget nyújtott ígéretes modell karrierje. Első sorozat- és filmszerepeivel is hamar megtalálták. Hazájában, Spanyolországban óriási népszerűségnek örvend.
Hernánt gyerekkorában mindig piszkálták az iskolában, egyedül Marina védte meg a többi gyerektől. Felnőttként rossz útra tért és csatlakozott a maffiához, Marina iránt érzett rajongása azonban nem szűnt meg.


Laura Carmin - Esthercita

Laura először egyáltalán nem úgy tervezte, hogy a kamerák előtt szerepel majd: marketing diplomát szerzett az egyetemen. Később Mexikóba költözött, hogy színésznő legyen. Televíziós karrierje 2008-ban indult be.
Esthercita Damian ex-felesége, aki sok nehézségen megy keresztül. Egy súlyos hajóbaleset után új személyazonossággal tér vissza. 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Tegyük szebbé a világot
  2014-11-14 18:30:14, péntek
 
 
TEGYÜK SZÉPPÉ A VILÁGOT!


"Sokkal könnyebb változtatni azon, amit te teszel, mint azon, amit más tesz." Donald Walsch: Beszélgetések Istennel

Dolgok, melyeket titkoltak, titkolnak előlünk


David Icke könyve
A végtelen szeretet az egyetlen igazság. Minden más illúzió.


A történelem legnagyobb titka derülhet ki a FED-ről
http://www.vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/a-tortenelem-legnagyobb-titka-derulh et.html

David Icke: Ébred már az oroszlán c. előadása 4 részben
http://www.youtube.com/playlist?list=PLQKWj3qzPLk5HYroJaQ0jNaRCh5jpy-D7

Medvegyev beismeri a földönkívüliek létezését
https://www.youtube.com/watch?v=SbyG6FO02JU&feature=player_embedded

Diana hercegnő halálának titka
http://www.naptemplom.eoldal.hu/cikkek/hirek_-amik-megvaltoztatjak-vilagunkat--ak tualis/diana-hercegno--halalanak-titka.html

Magyar helyzetelemzés 2012. Kisasszony havában / Czeke András előadása
http://www.youtube.com/watch?v=T8EGGUmhVYA

Titkos Társaságok - akik a háttérből irányítanak
http://www.youtube.com/watch?v=nt16sGDnT08&feature=player_embedded#!

Kalmár János előadása a titkos háttérhatalom ténykedéseiről
http://www.youtube.com/watch?v=0am5zBIIAL8&feature=share

Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandja (Kik is valójában a jótékonykodó milliárdosok, és mik a valódi céljaik)
http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/filmek/

Izgalmas témák és beszélgetések a FixHd TV Enigma című műsorában
http://www.youtube.com/results?search_query=enigma+fixhd&oq=enigma+fixhd& aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=11618l32946l0l34310l12l12l0l4l4l0l2 65l1534l0.4.4l8l0

Ördögi titkok - Tények 2001.09.11-ről (Bizonyítékok hosszú sora az elképesztő hazugságról, és a felelősök még mindig a helyükön vannak.)
http://www.youtube.com/watch?v=cEo36AxABg8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MzUoDTktQN8&feature=endscreen&NR=1

Alex Collier: A Hold titkai:
http://www.starlive.eoldal.hu/cikkek/okkult-hatalmak/alex-collier_-a-hold-titkai. html

Élet a Holdon (mi látható a Holdon, ha nem kendőzik el az igazságot)
http://www.youtube.com/watch?v=rG4ocKkT3jA

Miért is kell a NASA-nak felhőket gyártania?
http://www.youtube.com/watch?v=uPJ23Mbjk_Q&feature=fvwrel

Titkos képek a NASA és az ENSZ aktáiból
http://www.youtube.com/watch?v=ChmPUgkqSoY&feature=related

HAARP összeesküvés (Jesse Ventura 6 részes filmje) érdemes végignézni.
http://www.youtube.com/watch?v=UGjOiM8L_kY

Háború a nemzet ellen (1. DVD) kötelező megnézni!
http://www.youtube.com/watch?v=4ZuHzbPdiMg
http://www.youtube.com/watch?v=DWaw-kg9AwQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NhAIwzGsc50&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GFWKsNB51PQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5AM-a9knV2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TpbuEifGaP0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LgEW46KPoM0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IyVGy8opcWQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=rHzBvbI_61o&feature=related

Háború a nemzet ellen (2. DVD)
http://www.youtube.com/watch?v=O7bN2AZvvVo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ru8CFl6MGmk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=QWJrK68I5Fc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1KE-WqTGnR4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KQgftAbdiBc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LVLNGCjWqXM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9hn8vpYSuJU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=B_VIVsX2FZ8&feature=

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok óta. Gál Marcell előadása
http://www.kataklizma.info/2011/09/06/hogyan-vernek-at-minket-szabad-rabszolgakat -mar-evszazadok-ota

A magyar államadósság visszafizetését meg kell tagadni! Interjú Drábik Jánossal
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1ul4ZoeJV_s

Drábik János 2 részes előadása: NEM FIZETEK
http://www.magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/93860-Drabik-Janos-NEM-FIZETEK-Hol-a -penz-1945-2011.html

Az emberi faj titkolt történelme
http://www.kataklizma.info/2011/05/31/az-emberi-faj-titkolt-tortenelme

Óriások pedig léteztek
http://www.youtube.com/watch?v=_mv6_f84s70&feature=related


Fenti Linkek zöme jelenjeg nem elérhető - Sajnálom!


Forrás:
http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/72/dolgok-melyeket-titkoltak-elolunk#ixzz2e zgM0lL7


LinkAmi és ahogy nincs a médiában

Elhallgatott igazságok avagy a meztelen valóság a mátrixon túl.

Érdekel? »-csak októberig!!! Utána megszünik - EZ is!

Link 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 231 db bejegyzés
Összes: 4741 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 9331
  • e Hónap: 1572
  • e Év: 925883
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.