Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
A legjobb lángost
  2011-11-18 10:25:01, péntek
 
 
Készítsd el a legjobb lángost

Ha már túl vagy egy hét fogyókúrás kaján, és eleged van a salátákból, akkor itt az ideje, hogy rávesd magad gyerekkorod nagy kedvencére, a lángosra. Az olajban sült lángos egyáltalán nem tartozik a fitneszedzők által ajánlott kaják közé, de néha érdemes érte megszegni a fogyókúrás fogadalmakat. Persze csak egy jó lángos ér annyit, hogy másfél órát izzadj érte a futópadon, ezért ha biztosra akarsz menni, készítsd el te! Mellé egy üveg hideg sör, és garantált, hogy a pasidat leveszed a lábáról.

Elkészítése nem ördöngösség, főleg ha van dagasztókaros robotgéped, esetleg kenyérsütőd, ami elvégzi helyetted a dagasztás-kelesztés műveletét. Utána már csak szaggatnod és sütnöd kell. Ha a pénztárcád megengedi, használj a sütéshez szőlőmagolajat, ami egészségesebb (meg jóval drágább), mint a napraforgóolaj, magasabb a hőtűrése, és sütéskor nem lesz tőle annyira büdös. Próbálkozhatsz pálmazsírral is, hasonló előnyei vannak, mint a szőlőmagolajnak, de olcsóbban megúszhatod.
Tipp: Érdemes kísérletezned azzal, melyik lángostészta válik be neked leginkább. A liszt egy részét helyettesítheted főtt burgonyával, esetleg lazíthatod a tésztát kefirrel vagy tejföllel is. Vannak, akik zacskóban kelesztik, majd egy héten át a hűtőben tartják a tésztát, és alkalmanként egy-egy adagot sütnek ki belőle. A kész lángost még sokféleképpen lehet ízesíteni: a fokhagymagerezddel bedörzsölt, sós lángostól a legelterjedtebb sajtos-tejfölösön át a borsos párolt káposztával megtöltött, majd félbehajtott és úgy kisütött lángosig terjed a skála.

Az alap lángosrecept

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1,5 teáskanál só
2 dkg élesztő
1+2 dl langyos víz vagy tej
1 teáskanál cukor
olaj a sütéshez

Készítsd el a nyár legjobb lángosát!Futtasd fel az élesztőt: 1 dl langyos tejet keverj össze a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és keverj bele 1 evőkanál lisztet. Tedd langyos helyre, és takard le.
A lisztet a sóval szitáld bele egy nagy tálba, mélyíts egy gödröt a közepébe, és ide öntsd a felfuttatott élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel keverd, miközben apránként hozzáadod a maradék folyadékot. Addig dagaszd, míg hólyagos, közepesen lágy tésztát kapsz. Hintsd meg kevés liszttel, takard le, és hagyd kelni meleg helyen a duplájára (kb. 45-60 perc).
Ezután olajos kézzel formázz kis gömböket a tésztából, helyezd őket egymás mellé lisztezett felületen, megint takard le, és hagyd 20 percig még egyszer megkelni.
Egy nagy edénybe önts bőségesen olajat, forrósítsd fel, majd a gombócokat olajos kézzel húzd szét lángos formájúra. Süsd ropogósra mindkét oldalukat. Csöpögtesd le a felesleges olajat a lángosokról papírtörölközőn, és kínáld forrón, fokhagymával, sajttal, tejföllel, sóval.

A zacskós kefíres, az igény szerint sütésre kész

Készítsd el a nyár legjobb lángosát!Hozzávalók:

1 kg finomliszt
2 teáskanál só
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 teáskanál cukor
3 pohár kefir
3 tojás
olaj a sütéshez

Az élesztőt az előzőeknek megfelelően futtasd fel.
A lisztet szitáld bele egy nagy tálba, keverd bele a sót, majd mélyíts egy gödröt a közepébe, és ide öntsd a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a kefirt. Kézzel vagy robotgéppel dolgozd össze, míg hólyagos, közepesen lágy tésztát kapsz. Kiolajozott zacskóba tedd át a tésztát, és hűtőben tárold.
Amikor megkívánod a lángost, előveszel belőle annyit, amennyire szükség van, és forró, bő olajban készre sütöd. Egy hétig tarthatod a hűtőben a nyers lángostésztát.

Burgonyás lángos

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg főtt, még meleg áttört burgonya
1 egész tojás
1,5-2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1,5 teáskanál só
olaj a sütéshez


Az élesztőt az előzőeknek megfelelően futtasd fel.
Az áttört burgonyához keverj egy kevés meleg tejet, szitáld rá a lisztet és a sót, öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt és a tojást. Dagaszd össze robotgéppel, miközben még apránként öntöd hozzá a maradék tejet. A végén add hozzá az evőkanál olajat. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Keleszd meleg helyen fél órán keresztül, majd nyújtsd ki másfél centi vastagra, és egy pohár segítségével szaggasd ki. Megint pihentesd 20 percig, majd forró, bő olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Kefires Lángos!
  2011-11-16 16:45:04, szerda
 
 
Hozzávalók:
1kg liszt,
2kis pohár kefir
4dl tej
4dkg élesztő
1késhegynyi sütőpor
1 kávéskanál só
1evőkanál étolaj
2tojássárgája
1mokkáskanál cukor egy tálban összegyúrjuk a hozzávalókat,2nylon zacskót beolajozunk és belerakjuk a tésztát.2-3 órát hűtőben kelesztjük.Sütés előtt 2 lapos tányért készítünk elő amibe pár csepp olajat teszünk.A zacskóból halmokat nyomunk a tányérra és finoman szét lapitjuk akkorára mint a tányér.Forron olajba rakjuk és lefedjük amíg az egyik fele megsül, megfordítjuk és most nem fedjük le.
1-1adagból 10darab lesz.Az egyik adagot kisüthetjük másnap vagy akár le is fagyasztható.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
SONKÁS TEPSIS pizza
  2011-10-22 08:34:40, szombat
 
  Tészta:
1 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1-1 evőkanál só és cukor. ½ l víz, ½ dl étolaj.
Feltét:
10 dkg darált paradicsom, csipetnyi oregánó, 30 dkg mozzarella sajt, 30 dkg házisonka.
Elkészítés:
Az 1 kg liszt közepébe egy kis mélyedést vájunk, belerakjuk az élesztőt, a cukrot és egy kis langyos vizet. Amikor az élesztő egy kicsit felfut, összegyúrjuk a vízzel és az olajjal. Az így elkészített tésztát gombóc formára gyúrjuk, lekenjük olajjal, majd kb. 1 óráig pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetszőleges formába helyezzük. A tésztára egyenletesen rétegelve helyezzük rá a darált paradicsomot, a sajtot, majd pedig a szeletelt sonkát és végül szórjuk meg oregánóval.
Az így elkészített tésztát helyezzük 180 oC-os, előre melegített sütőbe és kb 20 percig süssük. Mikor a tésztája kenyérbarnára sült, vegyük ki és fogyasszuk egészséggel!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
LÁNGos
  2011-10-22 07:53:58, szombat
 
  1 kg. Rétesliszt, l porélesztő belekeverni a lisztbe, 6 dl. langyos tej, 1 egész tojás 1 tejföl, só.
Minimum 3 órát keleszteni, utána hűtőbe rakni. Vizes kézzel veszem ki a lángos adagot és úgy húzkodom szét. Bármennyi ideig lehet a hűtőbe tárolni.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Egyszerű lángos recept
  2011-10-20 13:11:08, csütörtök
 
  Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Lángos
  2011-10-15 14:28:44, szombat
 
  Hozzávalók:

1 kg liszt
2 dl tejföl
1 csomag élesztő
2 dl tej
2 tojás sárgája
1 teáskanál só

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom pici tejjel, cukorral és liszttel.
Majd, amikor felfutott az élesztő, a lisztbe beleteszem a többi hozzávalót. Kidolgozom, mint a rétes tésztát
Kiolajozott nejlonzacskóba teszem és a hűtőbe 2 órát pihentetem.
Ezután kiszaggatva forró olajban kisütöm.
A lángos anyagát több napig is lehet a hűtőben tárolni, ha egyszerre soknak bizonyul a mennyiség!
Vagy: felezd meg a hozzávalók mennyiségét.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Kefires lángos
  2011-10-15 13:47:42, szombat
 
  Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
4 g száraz élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 dl kefir
1 tojás

Elkészítés: A hozzávalókat beleömlesztem a kenyérsütő üstjébe, és a dagaszt/keleszt program elejét lefuttatom. Az alaposan kidolgozott tésztát egy tálba borítom, és a hűtőbe teszem, minimum egy fél órára.
A tésztát olajos kézzel pogácsányi darabokra tépkedem, és egy tálcára teszem őket.
2 ujjnyi olajat forrósítok, majd visszaveszem alatta közepesre a lángot. A tésztáimat ügyesen addig forgatom, amíg szépen elvékonyodik a kezeim között, és az olajba teszem. Mikor az alja már színesedik, megforgatom, végezetül papírtörlős tálcára teszem.
Fokhagymával, tejföllel kínálom.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Pizzatekercs
  2011-10-15 13:11:27, szombat
 
  Hozzávalók a tésztához:

- 24 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- Só

Töltelékhez

- Pizzakrém (bolti)
- Párizsi (sonka, egyéb)
- Oregáno
- Pizzafűszer keverék
- Sajt

Tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két vagy négy gombóccá vesszük, kinyújtjuk, a kinyújtott lapot pizzakrémmel megkenjük, ráreszeljük a párizsit, majd oregánóval és fűszerkeverékkel finoman meghintjük, végül a sajtot reszeljük rá. Ezután a tésztát felgöngyöljük, vékony karikákra vágjuk, majd zsírozott tepsiben, de inkább sütőpapíron kisütjük.

A töltelék lehet maradék milánói alap, vagy bolognai szósz is.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Meleg, és hideg szendvicskrém
  2011-10-13 12:09:23, csütörtök
 
  20 dkg, felvágott,5 db főtt tojás,krumpli nyomon,át nyomni,fél szál gyulai májas,1 doboz tejföl,
mustár,és ételízesítő,csínján bánjunk vele,mivel a felvágott,és májas, már ízesített.
Felhasználáskor,reszelt sajttal dúsíthatjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
Román lángos
  2011-10-13 11:58:41, csütörtök
 
  1 csomag élesztőt, kevés tejben,meg kelesztjük,50 dkg liszthez adjuk.Beleadjuk még ,1 tojás sárgáját,
1 főtt burgonyát áttörve,csipet sót,és annyi langyos tejet,hogy fánk állagú, tésztát csináljunk.
Hagyjuk jól meg kelni,és vékonyra nyújtva ,kis lepényekre szaggatjuk.Elkészítjük a túrót,kaporral,
metélő hagymával,tejföllel,sóval.ebből minden lepénykére, halmot rakunk,széleit köröskörül ráhajtjuk.
Az így nyert gombócokat,nyújtófával óvatosan,ismét laposra nyújtjuk.Így a töltelék ,egyenletesen eloszlik benne.Egy órát kelesztjük,majd bő zsírban,nem olajba,ropogósra kisütjük.
Nem csak feltétnek,de egy csésze teával, önálló vacsora ételnek is, meg állja a helyét.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Pizza,szendvics,lán  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2024.09 2024. Október 2024.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 2722
  • e Hónap: 1831
  • e Év: 135232
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.