Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Trapista házilag
  2015-06-20 08:51:05, szombat
 
 



Tamagoyaki





3 fantasztikus reggeli recept, ha már unod a klasszikus rántottát - Best Of Cafe : Link


Sajtos ropogós II.
Hozzávalók:

A tésztához :

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál sütőpor

4 kávéskanál só

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

A töltelékhez:

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg sütőmargarin

2 kávéskanál só




Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.

Megjegyzés:
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Pogácsák
  2013-11-18 05:46:02, hétfő
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Medvehagymás sajtos kockák
  2012-08-23 23:51:55, csütörtök
 
 

Link : Viki konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Sonkás palacsinta másképpen
  2012-02-01 10:53:09, szerda
 
 

16 db (4 adag)
Nehézség: 2

Elkészítési idő: 90 perc
Adagonként 654 kcal-t, 48,6 g fehérjét, 53 g zsírt, 52 g szénhidrátot tartalmaz
15-20 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 tojás, 15 dkg főtt, darált sonka, fél dl olaj, 1 evő-kanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, késhegynyi pástétomfűszer, ízlés szerint só
A tetejére: 5 dkg reszelt sajt és, 2 dl tejföl
A palacsintatésztát a szokásos módon összeállítjuk, végül hozzáadjuk a megdarált sonkát és az összes fűszert. Jól összekeverjük, és 15 percig pihentetjük. Ezután megsütjük a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat. Minden palacsintát bekenünk tejföllel, meghintjük kevés reszelt sajttal, és négyrét hajtva tűzálló tálra tesszük. Előmelegített sütőben átforrósítjuk.
Mindenfajta italhoz illik, de a legjobb hideg sörrel.
TIPP: Bármilyen főtt, darált füstölt húst belekeverhetünk a palacsintatésztába. Ha éppen nincs füstölt hús, megfelel bármilyen felvágott is, amit érdemes füstízű sóval fűszerezni egy kissé.



: Link

Sonkás bejgli recept : Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Burgonyás pogácsa
  2011-12-12 09:04:30, hétfő
 
 
0,5 kg közepesen tömör burgonyát főzzünk meg, és a héját lehúzva törjük át.
Még melegen adjunk hozzá 30 dg lisztet, 1 egész tojást, 1,6 dl jó minőségû, ízletes étolajat, 1 kávéskanál sót, negyed mokkáskanál őrölt borsot, és jól gyúrjuk össze.
Az alaposan kidolgozott tésztát nyújtsuk ki 2 cm vastagra, és a tetejét rácsosan bevagdalva szaggassunk belőle kisméretû pogácsákat, majd egy nagyobb tepsiben tegyük előmelegített sütőbe. Közepes tûzön süssük 10 percig, majd mérsékelt tûzön még kb. 20 percig, amíg mindkét oldala pirosra pirul. Amennyiben az alja jobban sülne, akkor forgassuk át, nehogy megégjen. Lehûlve fogyasszuk.
A fenti mennyiségû alapanyagból max. 36 db, 4 cm átmérőjû pogácsa készíthető.
Lazábbá tehetjük a burgonyás pogácsa tésztáját, ha összegyúrás után a leveles vajastésztához hasonlóan de pihentetés nélkül háromszor egymás után összehajtogatjuk, és csak utána szaggatjuk ki.
Vigyázzunk, ne főzzük túl a krumplit, mivel sok vizet vesz fel, és kilágyítja a tésztát.
Ha lisztes burgonyánk van, ebből 60 dekagrammot használjunk, és 1 púpozott kávéskanál sóval ízesítsük. Amennyiben a kinyújtásnál nagyon szakad a tésztája, gyúrjunk bele még egy kis lisztet, de túlzásba ne vigyük, mert ez a pogácsa annál finomabb, minél több benne a krumpli.

A burgonyás pogácsának van egy lazább állagú, omlós változata is.
Ennél 25 dg lisztet 25 dg áttört majd lehûlt burgonyával, 25 dg hûvös margarinnal, 1 egész tojással, 1 kávéskanál sóval és negyed mokkáskanál őrölt borssal dolgozzunk össze. Itt a tészta hajtogatása kötelező, sőt mindhárom összehajtás után min. fél órán át hideg helyen pihentetni kell.
A szaggatáshoz 5 cm átmérőjû kiszúrót használjunk.
Mielőtt a sütőbe raknánk, kenjük meg a bevagdalt pogácsák tetejét 1 felvert tojással. Közepes tûzön süssük kb. 20 percig, amíg a teteje pirosra pirul. 10 perc után nézzük meg, és ha az alja jobban pirul, most is forgassuk át.


Hozzávalók
Hozzávalók 1 kg pogácsához:
375 g főtt, áttört, kihűlt burgonya
660 g búzaliszt (BL55)
380 g hideg vaj
62 g tojássárgája (1 db = 15 gramm)
22 g só
40 g élesztő
20 g kristálycukor
A kenéshez:
1 db tojás

Ezzel a recepttel egy időben nagyon sokat dolgoztam. Csak annyit mondhatok róla, szerintem kiváló! A só és cukor finom változtatásával mindenki saját szája-ízére alakíthatja a pogácsa ízvilágát.
Elkészítési idő
220 perc
Tápérték információk
Energia: 5873.1 kcal
Fehérje: 121.075 g
Szénhidrát: 600.864 g
Zsír: 342.544 g
A közölt tápérték információk körülbelüli értékeket mutatnak a teljes receptre számítva!
Elkészítés:

1. Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük a burgonyákat. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz teljesen átfőzzük őket - kb 45 perc. A megfőzött burgonyát meghámozzuk, alaposan átpasszírozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

2. Az összes többi összetevőt kimérjük, úgy hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Majd rátesszük az áttört, kihűlt burgonyát is. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, mikor teljesen egynemű lesz, még dagasszuk teljesen simára a tésztát!

3. A kész tésztát lefóliázzuk, és fél napra erős hűtőbe tesszük.

4. A kihűlt tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, tetejét késsel érdesítjük.

5. Most hajtogatunk egyet a tésztára, azaz szemünkkel három részre osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk.

6. Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk.

7. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük a pogácsákat. Kiszúrás után meleg, párás helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket.

8. Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Jóétvágyat hozzá!



Krumplis pogácsa:

Hozzávalók:

7 db közepes krumpli
1kg liszt
1 csomag élesztő
1 nagy pohár tejföl
25 dkg Ráma margarin
3 teáskanál só
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 db tojás
20 dkg sajt

Elkészítés:

1. A megtisztított krumplit egy 2 literes edényben sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krumplinyomón átpasszírozzuk.
1 dl langyos tejet beleöntünk egy bögrébe, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt és felfuttatjuk.
Egy nagy keverőtálba beletesszük a lisztet, az áttört krumplit, sót a felfuttatott élesztőt, szobahőmérsékletű margarint, tejfölt és alaposan összegyúrjuk.
Letakarva 189; órán át kelesztjük,
Lisztezett deszkán 2-3-szór hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Zöldséges Puding
  2011-11-17 17:13:05, csütörtök
 
 

Hozzávalók 4 fő részére:

3-4 meghámozott és lereszelt burgonya
¼ fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva
¼ póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 db édes paprika vékony csíkokra vágva
1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is)
2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva
½ dl világos szójaszósz
½ dl olaj , 2 tojás ,kb. 15dkg liszt , só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt. Keverd el és add hozzá a lisztet. Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál.

2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe. A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra.

3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából. Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.

Tipp: Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt. A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba. Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Tepertős pogácsa
  2011-11-17 16:20:30, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Tejfölös pogácsa
  2011-10-23 08:01:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Egy receptet hoztam !
  2011-10-22 15:20:17, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
Sós sütik
  2011-10-22 08:26:14, szombat
 
  SÓS TEASÜTEMÉNY

Hozzávalók:
½ kg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 2-3 dkg élesztő, 5 dkg sajt, kömény.
A vajat a liszttel, sóval, élesztővel eldörzsöljük. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.
Kisodorjuk, tojással kétszer megkenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 percig pihentetjük.


SAJTOS RÚD

Gyúródeszkán 16 dkg grízes lisztet, 18 dkg reszelt sajtot, 12 dkg vajat elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 1 evőkanál tejfölt, sót.
Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vastagságúra sodorjuk. 1 tojássárgáját összekeverünk 1 evőkanál tejföllel s az egész tésztát bekenjük vele, majd sajtot reszelünk rá.


SAJTOS PEREC

½ kg liszt, 1 Ráma, 25 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl, 1-2 evőkanál tejben felfuttatott 1 dkg szalakáli, 2 egész tojás, só. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, szaggatjuk.


SAJTOS KIFLI

70 dkg liszt, 1 Ráma, 3 dkg élesztő / 2 dl tejbenkis cukorral felfuttatva/ pici só, 3 tojás. Tetejére reszelt sajtot szórunk.


SAJTOS FONOTT SZÁLAK

30dkg finom lisztet 1 Rámával, 12 dkg sajttal, 1 tojással, 1 dl tejföllel és 1 kávéskanál rummal összegyúrunk. Megsózzuk és belemorzsolunk 1 dkg élesztőt, alaposan kidolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Vékonyra sodorjuk, tojásfehérjével megkenjük, derelyemetszővel rudakat vágunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. A kis rudakat középen megcsavarva fektetjük a sütőlemezre.


SAJTOS KEKSZ
bolti

1 kg rétesliszt, 25 dkg sajt, 18 dkg olaj, 2 tojás, 4 dkg só, 1 és ½ liter szóda, köménymag. Palacsintatésztához hasonlóra keverjük, sajtosforma sütőben sütjük.


SAJTOS KOSÁRKA

28 dkg liszt, 20 dkg Ráma, 1 tojás, só, 1 tejföl, 1 sajtkrém. Összegyúrjuk, a kész tésztát kosárka formákba belenyomkodjuk, sütjük.
Töltelék:
2 dl tej, 2 evőkanál liszt sűrű péppé főzzük, ha kihűlt hozzákeverünk 2 tojássárgáját és 10 dkg vajat.
A kihűlt kosárkákat megtöltjük krémmel, tetejére reszelt sajtot szórunk.


SÓS-VAJAS TEASÜTEMÉNY

Hozzávalók:
55 dkg liszt, 25 dkg Ráma, 10 dkg vaj, 1 tejföl, só, 4 tojássárgájaösszegyúrjuk.
Tepsi hátán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával így tesszük a fagyasztóba.
Sütés előtt kivesszük, újra bekenjük tojássárgájával. Gyorsan kockára vágjuk, megszórjuk sajttal, sóval és gyorsan tepsibe rakjuk.


SAJTOS TEKERCS

25dkg trappista sajtot beleteszünk lobogó forró vízbe, majd lezárjuk. Kb. 25-30 perc múlva leöntjük a vizet és fóliára téve vékonyra sodorjuk.
A sajtra 15-20 dkg gépsonkát teszünk. 3 kemény tojássárgáját, 15 dkg vajat, sót, borsot, pirosaranyat, mustárt, zöldségzöldjét, hagymát, a tojásfehérjét apró kockára vágva jól kikeverjük, majd a sonkára kenjük, és összegöngyöljük. Hűtőben hűtjük.


SAJTOS TEKERCS
Veronika receptje

Hozzávalók:
½ kg liszt, 1 Ráma, 1 tejföl, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojássárgája, 1 kávéskanál só.
Ezeket összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kisodorjuk. Megkenjük 10 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt, pici pirospaprika, ketchup keverékével.
Feltekerjük, mint egy beiglit, egy napra hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük kb ½ cm vastagságúra. Tetejére tehetünk sós mogyorót vagy sós mandulát és sütjük.


SAJTTEKERCS
Veronika receptje

40 dkg eidami sajtot megfőzünk (kb. 20 perc) alufóliába csomagolva forró víz felett egy főzőkanálra kötjük. Utána sodródeszkán kinyújtjuk.
Töltelék:
3 db medve sajt, 10 dkg vaj, 20 dkg zalai v. gépsonka, 1 paradicsompaprika, 1 zöldpaprika v. petrezselyem, ízlés szerint mustár.
Ezeket jól összekeverjük és a kinyújtott sajtra kenjük. Tekercsbe sodorjuk és kihűtjük.


SAJTFASÍRT

35 dkg. trapista sajtot (lereszelve) 3 egész tojással összegyúrjuk 2-3 órával a sütés előtt.
NEM SÓZNI! Hűtőbe rakom, hogy kicsit megfagyjon (könnyebb formázni). 10 forintos nagyságú golyókat formálok, prézlibe megforgatom, forró olajban kisütöm. (könnyebb formázás érdekében a kezünket kicsit megvizezzük amikor a kisgolyókat formázzuk)


SONKÁS TÉSZTA

Metélt tésztát kifőzöm, vajban megforgatom. Jénai tálba vagy tepsibe rétegesen lerakom, egy réteg tészta egy réteg kockára vágott sonka, így tovább...
Tetejére tejszínt és reszelt sajtot szórok (mozarella)
Sütőben megsütöm.


SAJTOS-TÚRÓS FINOM!!

1 RAMA kocka (25 dkg), 25 dkg sima liszt, 25 dkg reszelt trapista sajt (+ a szóráshoz kb. 5 dkg), 25 dkg túró, kb. 2 dkg só.
Lehet sajtos rúd, vagy pogácsa.
A tepsit ki lehet picit zsírozni. Kb. 30 perc sütés


SÓS TEASÜTEMÉNY
Melba cukrászda receptje

½ kg lisztben elmorzsolunk 25 dkg Rámát, hozzáadunk 2 tojássárgáját, sót, kevés tejet.
A jól összegyúrt tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk , tetejét tojással kétszer megkenjük és sózzuk. Szórhatunk rá reszelt sajtot, köménymagot. Kockázás után sütjük.


SÓS KIFLI

2 dl tejben 2 dkg élesztőt egy kiskanál cukorral felfuttatunk. 30 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál olaj, 1 ½ mokkáskanál só, nem egészen 1 dl tej. Összekeverni. 15 perc múlva pukkan, összekeverni, 10 perc múlva pukkan. Deszka közepére liszt, kiönteni, egy picit összehajtogatni, ketté venni. Az egyik tetejére lisztet hintünk, hogy ne ragadjon. Kör formájúra nyújtjuk, olajjal egy picit megkenjük. Nyolc egyforma háromszögre vágjuk. A tepsi alját megolajozzuk, beletesszük a kiflit, amiknek az oldalát megolajozzuk, ½ órát pihentetjük. Tetejét tojásfehérjével megkenjük, melybe egy pici pirospaprikát teszünk. Szezámmaggal megszórjuk, és egy picit sózzuk, sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Sós finomságok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2024.09 2024. Október 2024.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 570
  • e Hét: 1387
  • e Hónap: 6430
  • e Év: 139831
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.