|
1/140 oldal
|
Bejegyzések száma: 1394
|
|
|
|
2018-09-22 23:55:17, szombat
|
|
|
Mustáros-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók
4 db egész csirkecomb
só
bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt
Elkészítés
A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, rátesszük a reszelt sajtot, majd 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés
Roppant egyszerű, roppant finom!
A konyha ördöge
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-09-22 00:29:59, szombat
|
|
|
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
Hozzávalók
1 db sertéscsülök (főtt, füstölt)
9 db burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes paprika
2 db paradicsom
2 ek sertészsír
só
bors (fekete, őrölt)
majoránna (morzsolt)
fűszerkeverék (sült krumpli ízű)
1 dl sör
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megkenjük a zsírral.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, a csülök köré, ráöntjük a sört.

180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. A csülköt időnként meglocsolgatjuk a sütőlével. 1 óra után grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok), majd amikor a hús aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből.

Pihentetés után tálaljuk.

Megjegyzés
Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-09-15 23:43:44, szombat
|
|
|
Paprikás csirke galuskával
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg)
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
3+1 dl tejföl
A galuskához:
1 tojás
2-3 dl tej
1 csapott mokkáskanál só
25 dkg liszt
3 dkg margarin
Előkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.
Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejföl t (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék 1 dl tejföl lel (uborka-, zöldpaprika- és/vagy paradicsom szeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskát külön tálban kínáljuk mellé. Fejes saláta illik hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 3653 kJ/874 kcal
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-09-06 23:18:28, csütörtök
|
|
|
Pulykamell Wellington módra
Hozzávalók
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
40 dkg laska gomba
só
bors
oregánó
rozmaring
50-70 dkg Gallicoop pulykamellfilé (egészben)
2 ek áfonyalekvár
1 db konyhakész leveles tészta
1 db tojás
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított laskát, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval és rozmaringgal, majd félretesszük.
Az egész pulykamellfilét bedörzsöljük sóval, borssal, és megkenjük áfonyalekvárral. Ráhalmozzuk a gombás keveréket, majd a leveles tésztába csomagoljuk.Egy vékony csíkot vágunk a tetejére, hogy a gőz távozni tudjon, és megkenjük a felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

Gallicoop
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-08-29 00:47:50, szerda
|
|
|
Fésűs karaj
Hozzávalók
2 db karaj (kb. 15 cm)
száraz kolbász (kb. 10 cm)
2 mk házi fokhagymakrém (vagy 3 gerezd fokhagyma)
1 dl olaj
6 szelet füstölt szalonna (vékony)
1 tk só
1 mk bors
Elkészítés
A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában bevágjuk a középét úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk rajta.
Az olajat egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a fokhagymakrémet, és alaposan összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a karajt.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, és meglocsoljuk a maradék páclével.
Néhány órát pihenni hagyjuk (az még jobb, ha előző este bepácoljuk). 220 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve hőlégkeveréssel 30 percet sütjük. Ezután a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, közben néha meglocsoljuk az olajos lével. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd levágjuk róla a zsineget. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés
Hidegen és melegen is finom, dekoratív fogás.
AranyTepsi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-08-27 23:24:14, hétfő
|
|
|
Mézes-mustáros csirkecomb
Hozzávalók
6 db csirkecomb
2-3 ek ketchup
1 ek étolaj
1 tk gulyáskrém
chili
szárnyas fűszerkeverék vagy grill fűszerkeverék
só
bors
Elkészítés
A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk.
Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréket. Ebbe a szószba beletesszük a húst, és a hűtőben állni hagyjuk (legjobb, ha egy éjszakán át).
Másnap egy hőálló tálba tesszük a bepácolt combokat, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés
A méz mennyiségét ízlés szerint csökkenthetjük, de így sem lesz túl édes. Teflonban, fedő alatt, vagy sütőben egyaránt elkészíthető.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-08-06 23:35:44, hétfő
|
|
|
Csirkehúsos töltött cukkini
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 kisebb cukkini
30 dkg darált csirkemell
10 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl olívaolaj
őrölt bors
só
ételízesítő
őrölt fűszer paprika
15 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés: A nagyobb cukkinit kettévágjuk és kiszedjük a belsejét.
A tepsit kibéleljük alufóliával, megkenjük olívaolajjal, beletesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.
A rizst sós vízben készre főzzük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a darált csirkemellet, az apró kockára vágott kisebb cukkinit, az apróra vágott vöröshagymát, a húzott fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, hozzákeverjük a főtt rizst, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az egyik nyers tojást, és jól összedolgozzuk, végül megtöltjük vele a befűszerezett nagyobb cukkinit.
A tejfölt a másik nyers tojással, csipet sóval, borssal összekeverjük, ráöntjük a megtöltött cukkinikre, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig a zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, kb. 30 percig szép pirosra sütjük.

Megjegyzés
Fotó: AS
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-07-31 23:09:54, kedd
|
|
|
Sonkás töltött cukkini
Hozzávalók
20 dkg rizs
20 dkg mexikói zöldségkeverék
só
4 db kisebb cukkini
olíva olaj
bors
1 fej lila hagyma
20 dkg sonka
25 dkg kockázott paradicsom konzerv
reszelt cheddar sajt
friss petrezselyem
tejföl (opcionális)
Elkészítés
Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és a mexikói zöldségkeveréket, majd mindkettőt félretesszük. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a belsejüket.
A töltelékhez az apróra vágott lila hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és átpirítjuk azzal is. Hozzáadjuk a főtt rizst és a zöldségkeverék, megsózzuk, megborsozzuk és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, és összefőzzük.
Egy kanállal púposra töltjük a töltelékkel a cukkinihajókat. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben készre sütjük. Az első 30 percben fólia alatt pároljuk, utána még 30 percen át sütjük anélkül, hogy a sajt jól rápiruljon. Ha elkészült, friss aprított petrezselymet szórunk rá.Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst.

Íme a recept videón:Link
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-07-26 00:36:46, csütörtök
|
|
|
Sajtos kijevi csirkegolyó
Hozzávalók
1 kg darált csirkemell
só
bors
A töltelékhez:
25 dkg sajt
5 dkg vaj
1 db tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés
A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, és összegyúrjuk.
A töltelékhez a lereszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összekeverjük. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek) felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés
Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk.
Bagyinszkiné Évi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-07-22 01:00:16, vasárnap
|
|
|
Mátrai borzaska (alaprecept)
Hozzávalók
8 szelet sertés rövidkaraj csont nélkül
só
bors
40 dkg burgonya
2 db tojás
10 dkg liszt
2 dl olaj
2 dl tejföl
12 dkg trappista sajt
Elkészítés
A húst megmossuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és egy kevés sóval.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük nagyjából 2-3 perc alatt.
A felesleges olajat lecsepegtetjük, és még melegen, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, rizibizivel vagy ízlés szerinti körettel kínáljuk a hússzeleteket.

PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
A mátrai borzaskát úgy is elkészítheted, hogy a reszelt sajtot a reszelt burgonyás-tojásos masszába kevered, és ebbe forgatod a húst. A sajt így pikáns ízt ad az ételnek.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
1/140 oldal
|
Bejegyzések száma: 1394
|
|
|
|
2025. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 414
- e Hét: 1983
- e Hónap: 9386
- e Év: 22580
|
|
|