|
1/19 oldal
|
Bejegyzések száma: 184
|
|
|
|
2018-09-15 23:51:29, szombat
|
|
|
Spenótos-lazacos lasagne
Hozzávalók
20 dkg füstölt lazac szeletelve
8 lap lasagne tészta
25 dkg fagyasztott spenót (vagy 0,5 kg friss spenót)
5 dkg vaj
4 dkg liszt
5 dl tej
3 késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi frissen őrölt bors
1/2 kk só
bors
5 dkg grana padano vagy parmezán sajt
Elkészítés
A spenótot (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, majd a tűzről levéve lassan hozzáöntjük a hideg tejet. (Közben habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy szép sima legyen a besamel.) Ezután sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg közepesen sűrű mártást kapunk.
A lasagne lapokat 4 rétegben rakjuk le, ehhez a besamelt négy, a spenótot három, a lazacot két részre osztjuk. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a lasagnét, a besamelt, a spenót és a lazacot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék besamelt, megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük, majd további 6-8 perc alatt megpirítjuk a tetejét is.)

Megjegyzés
Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, különben elvész a hozzávalók íze. A sóval vigyázzunk, mert a füstölt lazac eleve sós.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-08-21 00:58:13, kedd
|
|
|
Rozmaringos tőkehalfilé párolt rizzsel és zöldséggel
Hozzávalók
2 szelet tőkehalfilé
1 bögre rizs
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1/2 fej brokkoli
olívaolaj
só
bors
2 ág rozmaring
2-3 szelet citromkarika
Elkészítés
A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.
A párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére helyezzük.
A harmadik műanyag tálba szórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, lefedjük, majd bekapcsoljuk a digitális párolót. A halat 10, a zöldségeket 15, a rizst 20 percig főzzük, majd tálaljuk.

Nézd meg az elkészítést videón:Link
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-07-28 02:54:05, szombat
|
|
|
Pirított halas-olívás tészta
Hozzávalók 2 személynek:
25 dkg spagetti tészta
1 kis konzerv lazac (nem füstölt) vagy tonhal
15 dkg félkemény vagy lágy sajt
kb. 15 szem olívabogyó
olívaolaj
petrezselyem
2 kávéskanál paprikakrém
2 kávéskanál szezámmag
1 citrom vagy lime
Elkészítés: Kevés olajon félig megpárolom a félbevágott olívabogyókat, majd aranybarnára pirítom benne a 3 részre tördelt tésztát is. Ha kész, a szezámmagot is pár pillanatra beledobom.(Vigyázat, a szezámmag könnyen megég, fél percnél tovább ne pirítsuk!) Rádobom a darabokra szedett halat, a fűszereket, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kis lángon fedő alatt párolom tovább. Ha kell, pótolom a vizet.
A megpuhult tésztához keverem a sajtot, majd addig főzöm, míg beleolvad, itt 1-2 dl vizet öntök bele, amennyit felvesz, hogy sajt szószos állagú legyen. (Keverni kell, mert könnyen odakap).
Azonnal tálalom, meglocsolom kis citromlével.

Hocsi Anett hanettkababy
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-07-18 23:30:01, szerda
|
|
|
Rizses tonhalsaláta
Hozzávalók
1 doboz tonhalkonzerv (zöldségágyon)
20 dkg gyorsrizs (hosszú szemű)
1-2 szál újhagyma
1/2 db csili paprika vagy kaliforniai paprika
5 ek fehérborecet
friss petrezselyemzöld
tengeri só
Elkészítés
A rizst a dobozon található utasítás szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
Az újhagymát, csilipaprikát ferdén karikákra vágjuk.
A petrezselyemzöld 3/4-ét felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük az ecettel, a sóval és a paprikával.
Belevegyítjük a rizst, az újhagymát és a zöldséges tonhalat. Óvatosan összekeverjük, majd egy órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor tépkedett petrezselyemzölddel és aprított csilipaprikával megszórjuk.

Dr.Gondek Károlyné buksz39
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-06-26 23:24:36, kedd
|
|
|
Házi halrudacskák édesburgonyával
Hozzávalók
4 db édesburgonya
6 ek étkezési keményítő
4 tk őrölt pirospaprika
2 dl szóda- vagy szénsavas ásványvíz
1 db kezeletlen citrom
4 gerezd fokhagyma
2 dl napraforgó- vagy repceolaj
só
bors
1/2 csokor koriander (elhagyható)
4 szelet tengeri halfilé (pl. sárga tőkehal)
30 dkg liszt
4 db tojás
40 dkg panko morzsa
olaj (a sütéshez)
Elkészítés
Az édesburgonyát lesikáljuk, megmossuk és ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A keményítőt tálban elvegyítjük a pirospaprikával és a szódavízzel. A burgonyahasábokat nagy nejlonzacskóban összeforgatjuk a paprikás masszával, majd rácson eloszlatjuk, és szikkadni hagyjuk kb. 1 órát.
A mártogatóshoz a forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket keverőpohárba dobjuk. Ráöntjük az olajat, hozzáadunk egy kevés citromlét, és kb. 20 másodpercig pihentetjük. Ezután a pohár aljáig lenyomott botmixerrel elkezdjük pépesíteni, majd az eszközt lassan egyre feljebb emeljük. Az így kapott sűrű szószt sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és tetszés szerint aprított koriander zölddel ízesítjük.
A panírhoz a tálba ütött tojásokat villával felhabosítjuk. A lisztet és a morzsát külön-külön tálcára vagy lapostányérra szórjuk. Fritőzbe vagy nagyobb edénybe bőven olajat öntünk, és felhevítjük 175 fokra.
Közben a halfiléket 12 cm hosszú rudakra vágjuk, és a lisztbe forgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük. A rudakat áthúzzuk a tojáson, majd finoman a morzsába nyomkodjuk.
A burgonyahasábokat a forró olajban sütjük 6-8 percig, majd lecsepegtetjük. Végül egy tálban megsózzuk, és melegen tartjuk.
A panírozott halrudacskákat is ropogósra sütjük az olajban 3-5 perc alatt. Az édesburgonyával és a fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-06-04 23:36:46, hétfő
|
|
|
Cukkinis tonhalfasírt
Hozzávalók
2 db salátacukkini
3 db újhagyma
2 db tojás
1 db tonhalkonzerv (olívaolajos)
só
bors
pirospaprika
fokhagymapor
ételízesítő
3 marék zabkorpa
2 marék búzakorpa
Elkészítés
A cukkiniket meghámozzuk, lereszeljük majd lesózzuk, és állni hagyjuk.
Az újhagymát apróra vágjuk, a tonhalról leöntjük az olajat, majd a tojásokkal összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
A kinyomkodott cukkinit hozzákeverjük, majd a korpával sűrítjük, jól összegyúrjuk és tenyérnyi fasírtpogácsákat formázunk belőle. Kipapírozott, nagyméretű tepsibe rakjuk, és 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés
Egyszerű, egészséges könnyű étel, ami a diétába is belefér. Főzelékhez feltétként, vagy szendvicsbe is tehetünk.
Galcsill
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-05-30 23:27:55, szerda
|
|
|
Pikáns párolt hal
Hozzávalók
3 db kaliforniai paprika (piros, sárga és narancsszínű)
1 fej lila hagyma (kisebb)
1 db édeskömény
3 gerezd fokhagyma
6 szelet tengeri hal (filézett fehér húsú, kb. 70 dkg)
só
frissen őrölt bors
3 ek olívaolaj
1 pohár száraz fehérbor
1 pohár fehérborecet
1/2 pohár cukor
1 db babérlevél
1 pohár aranyszínű mazsola
1 pohár pirított fenyőmag
petrezselyem a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés
A megmosott, kicsumázott paprikákat, valamint a megtisztított hagymát és édesköményt csíkokra metéljük. Az édeskömény zöldjét félretesszük a díszítéshez. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Mély serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Közepes tűzön a halszeleteket az egyik felükön aranyszínűre pirítjuk, majd áttesszük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékban az előkészített zöldségeket addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz (kb. 5 perc). Felöntjük a borral és az ecettel, majd sűrűbbre forraljuk 3-5 perc alatt. Ezután beleszórjuk a cukrot, és kevergetve feloldjuk.
A halszeleteket a pirított oldalukkal felfelé visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a levet teljesen elfőzzük. Ezután felöntjük 1/2 pohár vízzel, felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 12-15 percig. Végül adagonként zöldségágyra tesszük, és megszórjuk a mazsolával, a fenyőmaggal, valamint az édeskömény zöldjével. Tetszés szerint petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés
Lapos halból a legfinomabb. A bőrös filét először a bőrös oldalán pirítsd meg. A fehérbor és az ecet pároláskor közömbösíti a cukrot, de az étel végső íze kellemesen édeskés marad. Recept és fotó: Le Creuset
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-05-21 01:13:30, hétfő
|
|
|
Rácos rakott hal
Hozzávalók:
1-1,5 kg tetszőleges hal (keszegnél nagyobb, de lehet vegyes is)
50 dkg burgonya
3-4 zöldpaprika
3-4 paradicsom
néhány szál petrezselyem
10 dkg szalonna
só
olaj
Elkészítés: A tepsi alját beterítjük a szalonnaszeletekkel. Erre rátesszük a megtisztított, hasábokra vágott
burgonyát, amin elhelyezzük a besózott
halszeleteket. A felkarikázott paprikát és paradicsomot elosztjuk rajta, meghintjük petrezselyemmel. Ugyanezt még egyszer megismételjük. Végül a tetejét meglocsoljuk olajjal.
Lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk, és a krumpli puhulásáig sütjük.

Megjegyzés
Fotó: AS
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-05-18 22:37:39, péntek
|
|
|
Halrudacskák spenótos krumplipürével
Hozzávalók
12 db fagyasztott, panírozott halrúd
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
50 dkg fagyasztott leveles spenót
1,5 dl cukrozatlan habtejszín
só
bors
szerecsendió
2,5 dl tej
5 dkg vaj
4 db tojás
Elkészítés
A halrudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a csomagoláson megadott utasítás szerint forró sütőben aranyszínűre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, majd üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és puhára pároljuk. Ha az összes folyadék elpárolgott, felöntjük a spenótot a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Végül fűszerezzük egy kevés szerecsendióval.
A tejet felforrósítjuk, a burgonyát leszűrjük. Az áttört burgonyát összeforgatjuk a felforrósított tejjel, majd megsózzuk és hozzákeverjük a vajat. A krumplipürét melegen tartjuk. Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és megsütjük rajta tükörtojásokat.
A burgonyapürét és a spenótot tányérokra halmozzuk. Elrendezzük rajta a halrudakat, majd mindre 1-1 tükörtojást teszünk.

SÁNDOR ADRIENN
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2018-03-30 23:51:47, péntek
|
|
|
Alufóliában grillezett pisztráng
Hozzávalók
5 db biocitrom
1/2 tk sáfrány
3 gerezd fokhagyma
3 fej hagyma
1 tk gyömbér
1/2 maréknyi korianderlevél
1 maréknyi petrezselyem
2 tk őrölt koriander
1 tk édes-nemes paprika
1/2 tk darált csilipaprika
1/2 tk currypor
6 ek olívaolaj
só
6 db konyhakész pisztráng
Elkészítés
Az egyik citrom levét kifacsarjuk, és a sáfrányt a citromlében áztatjuk 5 percig. A megtisztított fokhagymát és az egyik fej hagymát durvára vágjuk, majd aprítógépben összeturmixoljuk a korianderlevéllel, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a sáfrányos citromlével. Az apránként hozzáadott olívaolajjal paszta állagúra keverjük, és sóval ízesítjük.
A maradék 4 db citromot forró vízzel lemossuk és vékonyan felszeleteljük. A pisztrángokat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, mindkét oldalon kb. 3 cm-enként ferdén bevagdossuk, és kívül-belül megkenjük a fűszerpasztával. Ezután tálcára téve letakarjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 60 percig.
A maradék 2 fej hagymát megtisztítjuk, és vastagon felszeleteljük. Alufóliából a pisztrángok becsomagolásához elegendő nagyságú darabokat tépünk. A hűtőből kivett halak hasüregébe és az egyik oldalukon a bevágásokba citromkarikákat teszünk. A hagymát és a maradék citromot elosztjuk a fóliadarabokon, majd ráhelyezzük a halakat, és gondosan becsomagoljuk.
A grillt felforrósítjuk, és a fóliacsomagokat közepes hőfokon 10-15 percig grillezzük. Végül a csomagokat óvatosan felvágjuk, és a pisztrángokat a fólián tálaljuk.

FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
1/19 oldal
|
Bejegyzések száma: 184
|
|
|
|
2025. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 663
- e Hét: 3536
- e Hónap: 5160
- e Év: 18354
|
|
|