|
1/52 oldal
|
Bejegyzések száma: 514
|
|
|
|
2018-08-27 23:32:12, hétfő
|
|
|
Quinoasaláta
Hozzávalók
1 bögre quinoa
10 db koktél paradicsom
1 db avokádó
1 db kígyóuborka
1,5 csokor petrezselyem
1 tk só
olívaolaj
frissen őrölt bors
csilipehely
Elkészítés
A csap alatt szűrőben leöblített quinoát fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomot, avokádót és uborkát felkockázzuk, a leöblített petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk.
A quinoát ellenőrizzük: akkor jó, ha az állaga a puha rizsre emlékeztet. Ekkor szűrőbe öntjük, a csap alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és a konyhai papírtörlőre tett szűrőben szikkadni hagyjuk.
A felkockázott hozzávalókat összeforgatjuk a petrezselyemmel, a sóval és egy löket olívaolajjal. Ízlés szerint borssal és csilipehellyel fűszerezzük, majd alaposan átforgatjuk. A félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2018-05-15 23:31:07, kedd
|
|
|
Parmezános friss saláta bagettkockákkal
Hozzávalók:
25 dkg salátakeverék
1 szikkadt bagett
1 fej lilahagyma
1 db paradicsom
3 evőkanál bazsalikomos balzsamecet
9 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
5 dkg reszelt parmezán
só
Elkészítés: A bagettet vékony szeletekre vágjuk, felkockázzuk és megpirítjuk, majd tálba tesszük.
Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát, ráöntjük a bazsalikomos balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Összeforgatjuk a salátakeverékkel és a pirított kenyérkockákkal.
Tálalásnál hagyma- és paradicsomkarikákkal díszítjük, a tetejére pedig reszelt parmezánt szórunk.
Hűtőben lefedve 1 órán át hagyjuk érni, majd tálaljuk.

Megjegyzés
Túl sok a stressz? Egyél salátát! Neve a latin sal (só) szóból ered. A rómaiak, hogy jól tudjanak aludni, este főtt, sózott salátaleveleket ettek. Nyugtató hatását - melyet a benne lévő, viszonylag nagy mennyiségű növényi alkaloidának köszönheti - akkor sikerült bizonyítani, amikor kutatók indiánok viselkedését tanulmányozták: ők a saláta tejszerű nedvét adták síró, nyugtalan gyermekeknek.
molnarbela55
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2018-03-31 23:58:31, szombat
|
|
|
Uborkás-sonkás sajttekercs
Hozzávalók
30 dkg sajt (edami)
12 dkg vaj
10 dkg krémsajt
1 ek mustár
2 ek majonéz
2 db tojás
4 db savanyú uborka (kisebb)
1/2 csokor petrezselyemzöld
15 dkg sonka
Elkészítés
A sajtot gőz fölött felolvasztjuk 1 ek vajjal, majd vékonyan alufóliára kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a maradék puha vajat simára keverjük a krémsajttal, a mustárral és a majonézzel. A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és felaprítjuk őket. Ezután a töltelékhez keverjük az apróra vágott uborkával, petrezselyemmel és sonkával együtt.
A keveréket a sajtra kenjük, szorosan feltekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2018-03-28 23:56:54, szerda
|
|
|
Kaszinótojás franciasaláta ágyon
Hozzávalók
A franciasalátához:
45 dkg franciasaláta alap (mirelit)
1 db alma
3 db csemege uborka
A tartár mártáshoz:
33 dkg tejföl
2 mk mustár
25 dkg majonéz
só
bors
citromlé
2 dkg porcukor
A kaszinótojáshoz
5 db tojás
25 dkg majonéz
1 ek mustár
7 dkg vaj
őrölt bors
1 csipet reszelt szerecsendió
1/2 mk só
citromlé
A tojások kenéséhez:
1 dl víz
1 ek zselatin
3 ek tartármártás
Díszítéshez:
kaliforniai paprika
paradicsom
Elkészítés
A francia saláta zöldségkeveréket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzákeverjük a felaprított almát, és uborkát. A tartár mártás hozzávalóit, a tejfölt, mustárt, majonézt krémesre keverjük a sóval, borssal, citromlével és a porcukorral. 3 evőkanálnyit félre teszünk a tojások bevonásához. A maradékot a kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel és a citromlével. Az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba. Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük, szétterítjük.
A zselatint egy kis lábosban elkeverjük a vízzel, tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük. A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel. Tetszés szerint díszítjük.

ditti56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2018-01-15 01:14:50, hétfő
|
|
|
Kecskesajtos saláta gyümölcsöntettel
Hozzávalók
1 csomag eisberg Bolero Mix
10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
20 dkg lágy kecskesajt
2 ek extra szűz olívaolaj
2 ek kristálycukor
1 tk vörösborecet
Elkészítés
Az erdei gyümölcsöt a kristálycukorral és kevés vízzel pépesre főzzük, majd lepasszírozzuk. Az így kapott mártást alaposan kikeverjük vörösborecettel, olívaolajjal.
Ebbe a dresszingbe forgatjuk bele a salátát, és tálaláskor a tördelt, félkemény kecskesajtot halmozzuk a tetejére.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2018-01-14 00:57:14, vasárnap
|
|
|
Bulgursaláta
Hozzávalók
6 dl víz
1 tk só (+ a zöldségekhez)
30 dkg bulgur
2 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
1 csokor petrezselyem
15 dkg feta sajt
Elkészítés
A vizet a sóval felforraljuk. A bulgurt egy tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és lefedjük fóliával. 20 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát, átkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A paradicsomot, az uborkát és a petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Megsózzuk, és a bulgurhoz keverjük. Végül a salátához adjuk a felkockázott fetát, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-31 21:47:52, vasárnap
|
|
|
Színes lencsesaláta
galéria megnyitása Hozzávalók:
30 dkg lencse
10 dkg vöröslencse
20 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 fej lilahagyma
2 db babérlevél
2 db citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
só
törött bors
cukor
Elkészítés:
A 30 dkg lencsét előző este beáztatom. Másnap leszűröm, és annyi sós, babérleveles vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Amikor megpuhult, leszűröm. Vígyázzunk, ne főzzük túl!
Közben elkészítem a salátalét, ami víz-citromlé-cukor-só-bors-olaj keveréke.
A vegyes zöldséget és a vöröslencsét forrásban lévő vízben 1-2 percig puhítom, majd leszűröm.
Ezt követően az összes alapanyagot beleteszem a salátalébe, jól összekeverem, tetejére szórom a lilahagyma karikákat. Kicsit pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés:
A vöröslencsét nem áztatom, mert hamar puhul.
Főtt hússal kinálom.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-31 21:45:33, vasárnap
|
|
|
Körözöttel töltött sajttekercs
Hozzávalók:
60 dkg sajt (edami vagy trappista)
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só
A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor
Elkészítés:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk.
2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, és alaposan összekeverjük.
3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük, és felszeleteljük, mint egy bejglit.
4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.

Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-31 21:43:52, vasárnap
|
|
|
Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
6 db főtt tojás
24 szelet füstölt sonka
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
majonéz a díszítéshez
Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-31 01:55:42, vasárnap
|
|
|
Virsli nélkül nincs szilveszter!
A virsli kiváló friss kenyérrel és jó mustárral, de variálhatjuk is... Belekerülhet salátába, bundázhatjuk is... Középpontban a virsli!
Virslis burgonyasaláta csírákkal:
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg burgonya
20 dkg virsli
10 dkg hagyma, ízlés szerinti fajta
1 evőkanál vágott zellerzöld (petrezselyem)
A francia salátaöntethez:
2 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál magos mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
A tálaláshoz:
4 dkg csíra ízlés szerint (brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
tetszőleges saláta
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 284 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/52 oldal
|
Bejegyzések száma: 514
|
|
|
|
2025. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 663
- e Hét: 3536
- e Hónap: 5160
- e Év: 18354
|
|
|