Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 249 
Lélekemelő
  2023-11-29 19:33:04, szerda
 
 
Egy édesanya egyszer egy kis papíroson kapta a kérdést lányától: ,,Anya, te vagy a Jézuska?" Amit válaszolt neki, abból vallástól, szokásoktól függetlenül mindenki meríthet ötleteket az egyszer elkerülhetetlenül bekövetkező vallomáshoz:
,,Kedvesem!
Nagyon jó kérdést tettél fel, és tudom, hogy már egy ideje gondolkozol rajta. Szeretnék jól válaszolni neked, de nem is olyan könnyű.
A válasz az, hogy nem, nem én vagyok a Jézuska.
Az ajándékokat én hozom, ez igaz. Én figyelek rád hónapokon át, hogy tudjam, mi okozna neked igazán örömöt. Én választom ki, és én is csomagolom be őket, pont úgy, ahogy az én anyukám is tette, amikor még kislány voltam, és ahogy az ő anyukája is annak idején. (És igen, Apa is segít benne.)
Elképzelem, ahogy majd te is megteszed ezt a te gyerekeidért, és tudom, hogy mekkora öröm lesz látnod az arcukat, amilyen izgalommal bontják ki az ajándékaikat, és jobban ragyognak, mint a karácsonyfa.
De te sem leszel ettől Jézuska.
Jézus hatalmasabb, mint bármelyik személy, és jóval régebb óta végzi a dolgát, mint amióta mi élünk. Amit ilyenkor tesz, az egyszerű, de nagyon fontos. Megtanítja a gyerekeket arra, hogy hogyan higgyenek valamiben, amit nem látnak a saját szemükkel, vagy nem tudnak megérinteni.
Ez egy nagy feladat, és nagyon fontos feladat. Az életed során mindig szükséged lesz arra, hogy hinni tudj:, a barátaidban, a tehetségedben, a családodban. Szükséged lesz arra is, hogy hinni tudj olyasmiben, amit nem tudsz megmérni, nem tudod a kezedbe fogni, vagy bizonyítani, hogy létezik. Ilyen például a szeretet, az a hatalmas erő, ami onnan legbelülről világítja be az életed, még a legsötétebb, leghidegebb pillanatokban is.
Jézus egy tanító, és én a tanítványa vagyok. Igyekszem jól csinálni. Most már ismered a titkot is, hogy hogyan jut be a házakba láthatatlanul, hogy letegye az ajándékokat: azok az emberek segítenek neki, akiknek a szívét örömmel töltötte meg.
Az olyan emberek, akiknek tele van a szívük szeretettel és örömmel, mint Apa és én, segítünk a Jézusnak megtenni valamit, ami amúgy lehetetlen lenne, ha jobban belegondolsz.
Úgyhogy nem, nem én vagyok a Jézuska. Jézus a szeretet, a remény, a hit és a boldogság. Én az ő csapatában vagyok, és most már te is benne vagy. Segítesz?
Szeretlek,
Anya" ❤❤❤
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Stephen tojása
  2022-04-10 13:23:57, vasárnap
 
 
Nyilvánvaló volt, hogy a nyolcéves Stephen értelmi fogyatékossága egyre súlyosbodott.
Vasárnapi iskolai tanítója minden tőle telhetőt megtett, hogy Stephent is bevonja a csoport tevékenységeibe, és elkerülje az olyan helyzeteket, amikor a többi gyerek kicsúfolhatta volna.
Áprilisban a tanítónő mind a nyolc gyereknek adott egy üres műanyag tojást, és azt mondta nekik, hogy valami olyat tegyenek bele, ami az új élet létrejöttét jelképezi.
A tanítónő tartott attól, hogy Stephen esetleg nem fogta fel, és mivel nem akarta őt a többiek előtt zavarba hozni, megkérte a gyerekeket, hogy rakják a tojásokat az asztalára, hogy ő nyithassa ki őket.
Az elsőben egy pici virág volt. "Milyen szép jele ez az új életnek" - mondta a tanítónő. Az egyik gyerek nem tudta megállni, hogy ki ne bökje: "Azt én hoztam!"
Aztán egy kő következett. A tanítónő azt hitte, hogy ez lehet Stephené, mivel a kő nem jelképezhet új életet. Ám Billy bekiabált, hogy a kövön moha van, és a moha az új életet jelképezi.
"Nagyon jó, Billy" - szólt a tanítónő.
A harmadik tojásból egy lepke repült ki, és egy kislány büszkén fűzte hozzá, hogy az ő választása volt a legjobb mind között.
A negyedik tojás üres volt.
Biztosan ez Stephen-é - gondolta a tanítónő, és gyorsan egy másikért nyúlt.
"Az enyémet ne tessék kihagyni!" - szólalt meg Stephen.
"De hiszen ez üres, Stephen!" - mondta szelíden a tanítónő.
"Bizony - válaszolt Stephen.
A sír is üres volt, és ez új életet jelent mindenkinek."
A nyár végére Stephen állapota rosszabbra fordult.
Végül meghalt.
A temetésen a kis koporsó tetején nyolc kis műanyag tojást láttak a gyászolók.
Mind üres volt.
Stephen igaz története arra a reményre emlékeztet bennünket, amit Jézus Krisztus feltámadása ad nekünk. "Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek" (1Kor 15,22).Ámen🙏
-Wayne Rice-
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A jó Istent szívünk közepébe helyezzük
  2021-06-15 17:56:37, kedd
 
  Amikor megértjük, hogy félni pontosan ugyanannyi energiába kerül, mint a hinni, megnyugszik a lelkünk. A Jó Istent szívünk közepébe helyezzük és megismerjük az őszinte szeretet feltöltő erejét. Amikor ima kerül a szánkra, bekopog hozzánk az élet és végre egymásra találhatunk. Megérkezik a remény, lesz bátorságunk az örömhöz, és megtanuljuk lekapcsolni a félelmeinket. Megérkezik a hálaérzet és megváltoznak a dolgaink. Önbizalom és derű kerül a szívünkbe. Rájövünk, hogy a mosolygás, nevetés, viccelődés, kedvesség, mind olyan viselkedések, melyeket bátran megoszthatunk másokkal, amikor észleljük őket. Ezzel nem csak saját magunk, hanem mások egészségét és boldogságát is erősíthetjük. Bízni kezdünk megérzéseinkben, mert ezek a Jó Isten jelei. Meglátjuk a szépet ott, ahol mások semmit nem látnak, és megérezzük a szeretetet ott, ahol mások semmit nem éreznek. A kis dolgok felértékelődnek. Egy gyertya fénye szívünkbe világít, imával minden jót kívánunk, gyöngéden szívhez ér a szó, menedéket nyújt a természet, és egy ölelés minden szomorúságunkat feledtetni tudja.
(Deverdics Éva)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A jó Isten ott van benned,
  2021-06-15 17:54:12, kedd
 
  Kívánom, hogy találd meg a hitet önmagadban, azzal a bizonyossággal, hogy soha nem vagy egyedül. A Jó Isten ott van benned , a szíved tágasságában és nem hagy magadra. Ha összecsaptak fejed fölött a hullámok, minden kilátástalannak tűnik, összegörnyedsz a problémák súlya alatt, érezd meg a Jó Isten jelenlétét. Ő mindig ott van, figyel, vigyáz rád és gondoskodik rólad. Tekints rá, mint állandó kísérőre, akit szívedben hordozol végtelen, isteni szeretettel. Szíved megnyílik, kitisztul az ég, a terhek könnyebbé válnak. Felemeled a fejed, megérzed a napsütést, és észreveszed, hogy az életed, ha nem is tökéletes, de hálát tudsz mondani, mindazért, ami megadatott.
(Deverdics Éva)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Év végi köszönet.
  2020-12-29 18:02:03, kedd
 
 
Köszönöm, Istenem,
a már elmúló évet,
köszönöm, hogy szívem
szeretettel éghet.
Köszönök tanítást,
köszönök fájdalmat,
s mindent, mi ad nekem
békét és oltalmat.
Köszönök virágot,
köszönök hűs szellőt,
köszönöm az égen
tornyosuló felhőt.
Köszönöm, hogy ajkam
köszönetre nyílik,
köszönöm, hogy szívem
Tebenned megbízik
.
Noha köszönetet
senkitől sem várod,
én mégis köszönöm
az igaz világod.
Schmidt Károly Imre
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Egy kis angyal, aki nem énekel
  2020-12-13 20:37:47, vasárnap
 
 
Egy novellát olvastam régebben, nem tudom már, ki írta, egy legendát mesél el, amely arról szól, hogy amikor a mennyei angyalkórus Betlehem mezején zengte: ,,Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség", az egyik kis angyal hirtelen elhallgatott. És bár csak egyetlen hang némult el a kórusban, mégis megzavarta az egész harmóniát. A körülötte állók is elbizonytalanodtak, és a mennyei énekkar megzavarodott. Szerencsére a tapasztalt, idősebb angyaloknak volt lélekjelenléte, és biztos hangjukkal megmentették a kórust.
Az egyik főangyal magához intette a kis angyalt, és megkérdezte tőle:
-Miért hallgattál el?
Az így válaszolt:
-Én akartam énekelni. Egészen addig énekeltem is, hogy: ,,Dicsőség a magasságban Istennek". De amikor az következett, hogy ,,és a földön békesség", akkor összeszorult a torkom. Egyszerre magam előtt láttam a római katonákat, akik itt és másutt háborúznak, leigázzák a népeket, erőszakkal uralkodnak, és eszembe jutott, hogy ezt nevezik ők pax romananak, a római békének.
Eszembe jutott, hogy mennyi békétlenség van az emberek között, hatalmaskodnak egymáson, nincs béke az országban, láttam magam előtt a jövőt, hogy ezt a kis gyermeket is, akinek a dicsőségére most éneklünk erőszakkal fogják halálra küldeni.
Láttam évszázadokat, évezredeket magam előtt, háborúkat, kizsákmányolást, elnyomást, azt, ahogyan a gazdagok erőszakkal elveszik a szegények vagyonát, ahogyan népek és fajok gyűlölik és pusztítják egymást, láttam veszekedő férjeket és feleségeket, szüleik ellen lázadó gyerekeket, békétlen családokat, láttam a munkahelyeken elégedetlenkedő, versengő, könyökölve törtető embereket, láttam a parlamentekben egymásnak eső, veszekedő politikusokat, és mindezt látva nem tudtam énekelni, hogy ,,és a földön békesség".
Más fiatal angyalok is csatlakoztak hozzá, és hangosan mondták: igaza van: a földön nincs békesség.
-Hallgassatok, - akarom mondani: énekeljetek! - kiáltotta a főangyal. Aztán odafordult újra a kis angyalhoz.
-Szóval téged az zavar, hogy nem látod a békességet a földön, nem hiszed, hogy valóra válhat a békesség az emberek között? Te csak azt az óriási szakadékot látod, ami a menny és a föld között van? Te nem érted, hogy mi történik ezen az éjszakán Betlehemben, és meg akarod érteni, hogy mi történik a világban? Tudd hát meg, hogy mennyei Urunk éppen ezen az éjszakán hidalja át azt a szakadékot, amelyik olyan nagyon zavar téged. Ezért dicsérjük Őt, ezért énekelünk, mert Ő ma éjjel hozta el a menny békéjét a földre, az embereknek.
-Ó, ha így van, akkor szívesen énekelek, kiáltotta a kis angyal. De a főangyal azt mondta neki: nem, nem fogsz többé velünk énekelni. És nem is térsz vissza velünk a mennybe. Itt maradsz a földön, és mert most már érted Istenünk tervét, te leszel az, aki mindenhová elmész, és vágyat ébresztesz az emberekben a mennyei béke után.
Bemész a házakba, ahol nincs béke a családokban, és megérinted a lelkiismeretüket.
Ott leszel amikor tárgyalnak, üzleteket kötnek, és segíted őket, hogy békésen megegyezzenek.
Velük leszel amikor önzően ki akarják használni egymást, és eszükbe juttatod, hogy felelősséggel tartoznak egymásért.
Sokszor el akarnak majd hallgattatni, kizavarnak, de te ne menj el. Ülj a küszöbükre, és ne hallgass el, zaklasd őket, hogy ne legyen nyugtuk, hogy vágyakozzanak a békességre.
A kis angyal azóta is itt jár a földön, és teljesíti feladatát. Ilyenkor, karácsonykor különösen is aktív. Ilyenkor újra eljönnek angyaltestvérei, a mennyei kórus, és énekükkel segítik munkáját

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
NEKED IS VAN MENNYEI GPS - ed?
  2020-12-04 19:00:17, péntek
 
  NEKED IS VAN MENNYEI GPS - ed?
Sietek mint mindig, és az autó navigációs rendszere finom női hangon mind gyakrabban figyelmeztet, hogy: "túl gyorsan mész!" Megsokallva a kioktatást, egyetlen mozdulattal - mely hatalmas nyugalommal tölt el - kikapcsoltam a készülék hangját. Csendben, a villódzó nyilakkal próbált vezetni a GPS, de siettemben vagy két kanyart később vettem be. Megszeppenve, az elveszettség érzésével hamar hangot adtam kis barátomnak, mely első szavaival nem duzzogva kioktatott, hanem a világ legtermészetesebb hangján csak annyit mondott: "újratervezés!"
Nézem az emberi értelem tenyérnyi gyümölcsét, az autóban villódzó kis készüléket mely képes figyelni az égben keringő szekrénnyi műholdra, hogy engem határozottan célba vezessen, hogy pontos időben elkezdhessem a messzi város templomában a szentmisét. Csodálattal szemlélem az ember alkotta gépek alázatát, céltudatos pontosságát, kitartó figyelmét, azt a nyugodt, eredményes munkát mellyel szolgálnak mindenféle hiszti, duzzogás, fáradság nélkül bennünket.
Nekem is van egy csodálatos műholdam -a jó Isten, aki lelkiismeretem által hozzám is szól, vezet céltudatosan. Az élő hitünk hullámhosszán kapcsolatba léphetek vele, nála mindig zöld a lámpa.. Jósággal mondja, hogy most jobbra mosolyogj és légy kedves, aztán most balra figyelj mert ott tátong a bűn szakadéka. De ha az útszéli tarka virágoktól vonzva letérünk a helyes útról, Ő onnan fentről látva maréknyi porságunkból fakadó gyengeségünket, szelíd jósággal csak annyit mond: bűnbánat, azaz újratervezés.
Olyan jó tudni, hogy van mindannyiunknak egy csodálatos mennyei GPS-e. Merjük bekapcsolni!! Merjünk az élő hit útjára lépni!! Nyugodtak lehetünk, mert nem lehet úgy eltévedni, hogy gondviselő vezetőm azonnal ne tudná megmutatni a következő helyes lépést! Mindig van tovább! Az öreg Nikodémusnak is az evangéliumban, Jézus kapásból felkínálta, hogy: újjá kell születni!! Isten mindig, bárhol is vagy, meg tudja mutatni az utat mely célba vezet, mely által elérheted a legbensőbb, csodás álmaid! Nem tudunk annyira eltévedni, hogy Istenünk megsértődjön ránk, vagy hogy ne tudna onnan is újratervezni mindent, és nem csak neked, nekem, hanem akár népünknek, vagy az egész emberiségnek! Ő nem kötekedik és kicsinyes dührohamokat sem kap, szeret bennünket mert gyermekei vagyunk, szeret és vezet szelíden, kitartó jósággal mindig mellettünk van!
Mi emberek alkottuk ezt a kis gépet mely ott villódzik az autónkban, a saját képünkre, hasonlatosságunkra alkottuk... és csodálatos, működik. Hinnünk kell, hogy a bennünk lévő nagy mennyei GPS is működik! Általa egy új világ nyílhat előtted!!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Kedves történet
  2020-06-23 12:11:07, kedd
 
  "Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged!"
(4.Mózes 6:25)

Az idősödő onkológus-sebész professzor, aki a gyermekek ágya mellé térdel, hogy szemmagasságban legyen kis pácienseivel, ha beszél velük, és akit a gyerekek, ha akarják, tegezhetnek, operációra készíti fel a 8 éves kisfiút. Közölnie kell a gyermekkel és az ágy másik oldalán rettegő szülőkkel: mindenre számítani kell, lehet, hogy amputálni kell térdtől a lábát a tumor miatt. Ő mindent meg fog tenni, de az operáció alatt kell, hogy meghozza a döntést. Előre nem mondhat biztosat. A gyermek keserves sírásban tört ki:
- Akkor nem fogok tudni focizni, hiába csinálsz nekem falábat.
A szülők és a mellettük álló kórházlelkész a visszanyelt könnyeik vasmarkának szorítását érezték torkukon.
A szipogó gyermek könnyes arca azonban hirtelen széles mosolyra derült:
- De akkor majd végre anyuéknak meg kell engedniük, hogy lovagolni járjak, mert azt ám falábbal is lehet! - és kacagni kezdett.
A folyosón az orvos belekarolt a lelkészbe, és csak ennyit mondott:
- Észrevetted, hogy ebben a rémségben, a kisfiú könnyes arcából ránk mosolygott az Isten?
Engem egy ilyen pillanat hetekig éltet...



 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Kedves történet
  2020-06-23 12:06:39, kedd
 
 

Egy megpróbált, nehéz napokat átélt öregember a következő történetet írja le:

"Az én külsőm nem vonzó. Egy súlyos balesetem volt, ennek következtében púpos lettem. Sokáig gúnyolódtak velem az emberek.
Egy alkalommal egy gyerek rám tekintett és azt kérdezte:
- Mi van a hátadon?
Bíztos voltam benne, hogy gúnyos irónia következik. Mégis válaszoltam:
-Egy púp.
-Nem! - válaszolt a gyermek - Isten a szeretet, és Ő nem ad senkinek fogyatkozásokat. A hátadon nincs púp, hanem egy doboz van, és ebben angyalszárnyak vannak elrejtve. Egy bizonyos napon a doboz megnyílik, és akkor a menny felé repülsz! Akkor használni fogod szárnyaidat...
Ezt hallva sírni kezdtem, még most is sírok, amikor ezt írom."

Mindenkinek van egy púpja, egy lelki, szellemi vagy testi hátrányossága. Ez úgy tűnik, olyan, ami korlátoz életünk szempontjából. Emiatt életünk értelmetlennek látszik.
Isten megengedi, hogy egyiknek legyen egy púpja, másiknak egy betegsége, vagy legyen szegény, vagy kerüljön nehéz helyzetekbe ...
Ezek nem katasztrófák. Tekintsük nyomorúságainkat mint dobozokat, amelyekben angyalszárnyak vannak elrejtve. Ezek különös célból vannak oda helyezve, éspedig, hogy általuk a mennybe repüljünk!



 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Menyország a földön
  2020-02-04 10:02:03, kedd
 
 

Néhány évszázaddal ezelőtt az egyik kolostorban élt egy szent, aki életével elégedett és boldog volt. Az egyik napon, amikor a konyhában mosogatott, megjelent neki egy angyal és így szólt:

- Az Úr küldött engem, hogy tudomásodra hozzam, itt az ideje annak, hogy az örökkévalóságba költözz.

- Megköszönöm, Úristen neked azt, hogy gondolsz rám - válaszolta a kis szent -, de amint te is látod, előttem tornyosulnak ezek a mosatlan edények. Nem akarok udvariatlan és hálátlan lenni, de nem várhatna egy kicsit az örökkévalóság rám addig, amíg a munkámat befejezem?

Az angyal a kis szentre tekintett, majd így szólt:

- Meglátom, mit tehetek érted... - majd eltűnt.



A kis szent szorgalmasan folytatta munkáját. Az egyik nap éppen a kertben kapált, amikor ismét megjelent neki az angyal. A szerzetes habozva és dadogva kapájával a sok gyomnövényre mutatott:

- Nézd ezt a rengeteg gazt! Nem tudna az örökkévalóság egy kicsit várni?



Az angyal nevetett és rögvest távozott. A kis szent végiggyomlálta a kertet, majd megnyírta a bokrokat. Az idő pedig telt-múlt. Az egyik nap a kis szent egy beteget ápolt a kórházban. Éppen egy pohár hideg vizet nyújtott neki, amikor ismét megjelent az Úr angyala. A szent kitárta kezeit és a kórházban levő számtalan betegre mutatott. Az angyal szótlanul eltűnt.



Amint a szerzetes késő este a cellájába visszavonult és nyugovóra tért, végiggondolta azt a hosszú időt, amióta az angyal neki mindegyre megjelent, és ő annyiszor elutasította őt. Hirtelen fáradtnak és kimerültnek érezte magát, majd így imádkozott:

- Uram, amennyiben lehetséges, küldd el angyalodat még egyszer hozzám, nagyon örülnék neki.

Alighogy az imáját befejezte, az angyal tüstént előtte állott.

- Ha te engem most hívsz, készen állok belépni az örökkévalóságba.

Az angyal ismét mosolyogva végigmérte, majd így szólt:

- Mit gondolsz, az egész idő alatt hol voltál?


 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 249 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 279
  • e Hónap: 3028
  • e Év: 40776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.