|
1/121 oldal
|
Bejegyzések száma: 1202
|
|
|
|
2018-09-22 23:55:40, szombat
|
|
|
Sajttal töltött padlizsánbatyu
Hozzávalók
2 db padlizsán
230 g mozzarella
16 db bazsalikomlevél
2 db nagy paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál napraforgómag a díszítéshez
Mártás:
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel 8-8 szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk 8 csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-22 00:36:21, szombat
|
|
|
Sajtgolyó villámgyorsan
Hozzávalók
2,5 dl víz
10 dkg vaj
1 tk só
20 dkg liszt
10 dkg sajt (cheddar)
10 dkg sajt (emmentáli)
3 db tojás
A tetejére:
1 db tojás
Elkészítés
A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindet. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-20 01:14:02, csütörtök
|
|
|
Paradicsomos bulgur
Hozzávalók
10 dkg ajvár (tubusos vagy üveges)
25 dkg bulgur
1 db citrom
4 ek olívaolaj
5 dl passzírozott paradicsom
1 tk csilipehely
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés
Az ajvárt simára keverjük 1,5 dl forrásban levő vízzel, majd a bulgurra öntjük és alaposan összeforgatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és a felét összekeverjük 2 ek olívaolajjal, valamint a passzírozott paradicsommal.
A paradicsomos folyadékot apránként a bulgurhoz adjuk, és minden adag után megvárjuk, hogy felszívja. Ezután legalább 4 órát pihentetjük, hogy megpuhuljon, majd a finomra vágott petrezselyemmel, 1 tk csilipehellyel és sóval, borssal ízesítjük.
Végül a maradék olívaolajat és citromlét összekeverjük. Megnedvesítjük vele a kezünket, és a bulgurt az ujjainkkal morzsolgatva fellazítjuk.

DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő
Főételként juhtúrós öntet vagy zöldsaláta illik hozzá.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-17 23:54:49, hétfő
|
|
|
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
Hozzávalók
1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola
só
10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fenyőmag
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, majd a húsukat felkockázzuk. A hagymát és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, és felaprítjuk.
1 ek olajat felforrósítunk, rátesszük a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a mazsolát, az olíva- és kapribogyót, és fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük.
A maradék 5 ek olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.

Megjegyzés
Szicília a történelmi helyezkedésénél fogva sajátságos ötvözete az olasz, a görög és arab konyha jellegzetes vonásainak. Ételeik gyakran édes-savanyúak, és aszalt, és friss gyümölcsökkel társítják őket. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve fogyasszuk vagy grillezett húsok mellé.
zsuzsamama56
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-05 01:14:26, szerda
|
|
|
Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak
Hozzávalók:
10 dkg szójaszelet
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 vörös hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejszín vagy tejföl
olaj
flekken fűszerkeverék
1 db zöldségleveskocka
50 dkg spagetti tészta
Elkészítés: A szóját kevés vízben a leveskockával feltesszük főni. Ha megpuhult, kivesszük, felcsíkozzuk, megszórjuk a flekken fűszerkeverékkel, és olajon kicsit átpirítjuk, félretesszük.
A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk felaprított paradicsomot és paprikát, végül a szeletelt gombát. Miután megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.

Megjegyzés
Fotó: AS
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-09-01 23:58:24, szombat
|
|
|
Vegetáriánus töltött bagett
Hozzávalók:
2 db hosszú bagett
50 dkg franciasaláta alap vagy mexikói zöldségkeverék
1 db kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1 szál szárzeller (elhagyható)
2-3 csemege uborka
1 kis csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
kevés tej a bagettek levágott végeinek beáztatásához
Elkészítés: A színes paprikát, a lila hagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
A bagettek végeit levágjuk, a kenyérbelet kikaparjuk, ezeket tejbe áztatjuk.
A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, a megsózott paprika-hagyma-zeller keveréket, borsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagettvégeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot. Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek, enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük. Ha nagyon összeállt, kevés vajat még adhatunk hozzá. Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele.

Minden töltéskor a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék tömörödjön. Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni, és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni.

Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik, és mire vendégeink megérkeznek, 1-1,5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.

hajduistvan
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-08-29 00:54:42, szerda
|
|
|
Töltött sült paradicsomok
Hozzávalók
12 db nagyobb paradicsom
4 ek olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g erdeigomba-keverék
2 ek frissen felaprított petrezselyem
120 g főtt rizs
2 ek reszelt parmezán
só
bors
2 ek vaj
60 g snidling
Elkészítés
A megmosott paradicsom ok tetejét vágjuk le. Kanállal kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük félre a mártáshoz. Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a felaprított vöröshagymát.
Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott gombát, a petrezselymet, pároljuk kb. 4 percig, majd forgassuk az egészet a főtt rizsbe. Szórjuk meg a sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Töltsük a masszát a kivájt paradicsom okba, majd fedjük le mindegyiket a kalapjával. Locsoljuk meg a paradicsomokat a maradék olívaolajjal, és süssük készre a 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.
Közben a snidlinges mártáshoz passzírozzuk át szűrőn a paradicsom ok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.
Még melegen, a snidlinges paradicsom mártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.

Megjegyzés
Hozzávalók: 4 személyre.
Ez a könnyű és ízletes húsmentes fogás a vegetáriánusok nagy kedvence lehet!
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-08-21 01:06:10, kedd
|
|
|
Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni
Hozzávalók
0,5 db karfiol
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsemlemorzsa
4 db krumpli
1 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
2 szál petrezselyem
só
őrölt fekete bors
1 ek liszt
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 db paradicsom
1 ek zöldborsó
1 újhagyma zöldje
1 ek csípős ketchup
1 ek majonéz
1 ek kaukázusi kefir
1 ek chiliszósz
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
A tojásokat felverjük, krumplit megpucoljuk, lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel, az aprított petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojás egyharmadával összekeverjük, és pogácsákat készítünk.
A karfiolt villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és a tojás másik egyharmadával, majd ebből a masszából is pogácsákat készítünk.
A pogácsákat lelapítjuk, lisztben és a maradék tojásban meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
A paradicsomot felszeleteljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a zöldborsót mikróban megpároljuk.
Tálaláskor szedjük a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekoráljuk paradicsomszeletekkel és zöldborsóval, szórjunk rá újhagyma zöldet és kanalazzunk rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.

Megjegyzés
Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-08-13 23:51:36, hétfő
|
|
|
Céklás rizottó II.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma gerezd
7 dl zöldségalaplé
ízlés szerint frissen őrölt bors
20 dkg arborio rizs
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint parmezán
1 kis gumó cékla
Elkészítés: A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és pürésítjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és 6 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort. Fontos a sorrend, mindig bor az első, és utána következik az alaplé. Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje azt, és folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.
Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és a céklapürét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.

Forrás: Mindmegettge.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-08-06 23:48:07, hétfő
|
|
|
Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal
Hozzávalók
10 dkg feta
1/2 tk citromhéj
só
bors
20 dkg liszt
2 db tojás
1/2 tk csilipor vagy paprika
2 db közepes cukkini
4 ág kapor
8 rk olaj
kb 16 db koktél paradicsom
Elkészítés
A mártogatóshoz a fetát kézzel vagy aprító segítségével egészen apró darabokra törjük. A citrom héját 50 ml vízzel, sóval, borssal krémes állagúra keverjük, és a fetához adjuk. Az elkészült fetakrémet egy tálkában tálalásig a hűtőbe helyezzük.
A lisztet 2 dl vízzel, és a tojásokkal egy habverő segítségével palacsintatészta állagúvá habarjuk és a csilivel, fél tk sóval és némi borssal ízesítjük. A cukkinit lereszeljük, 3 ág kaprot pedig felaprítunk, majd mindkettőt az elkészült masszához adjuk (ha túl híg, akkor még teszünk hozzá lisztet).
4 evőkanál olajt felhevítünk egy serpenyőben. A cukkini massza felét egy evőkanál segítségével 8 adagra osztjuk, és a felforrósított serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai törlő segítségével a palacsintáról az olajt felitatjuk és 100 fokon a sütőben melegen tartjuk. Miután az összes cukkinipalacsinta elkészült, a megmosott paradicsomokat beledobjuk egészben a serpenyőbe, míg egy kissé meg nem puhulnak. A cukkinipalacsintákat tányérra helyezzük és a meleg paradicsommal valamint a fetakrémmel együtt kínáljuk, és kaporral díszítjük.

Így készítheted el a cukkinipalacsintát! Link
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/121 oldal
|
Bejegyzések száma: 1202
|
|
|
|
2025. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 663
- e Hét: 3536
- e Hónap: 5160
- e Év: 18354
|
|
|