|
1/20 oldal
|
Bejegyzések száma: 192
|
|
|
|
2018-09-20 01:08:48, csütörtök
|
|
|
Sült kolbászos lecsó
Hozzávalók
2 szál füstölt kolbász
1 ek sertészsír
2 fej vöröshagyma
1,5 kg paprika
só
bors
50 dkg paradicsom
Elkészítés
A kolbászt karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk és négy felé vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikához és 15 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült hozzákeverjük a sült kolbászt.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-09-05 01:08:07, szerda
|
|
|
Kapros-túrós rakott krumpli
Hozzávalók:
5-6 db nagyobb krumpli
kb. 10 dkg húsos szalonna vékonyra szelve
3 tojás
25 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
só
bors
kapor
Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, sós vízben feltesszük főni. Megfőzzük a tojásokat is, a szalonnát pedig kevés olajon megpirítjuk. A túró t összetörjük, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és az összeaprított kaporral.
A megfőtt krumplikat leszűrjük, a tojásokat pedig megpucoljuk és felszeleteljük. Előveszünk egy hőálló tálat, és a megpirított szalonna alatt levő olajat belecsorgatjuk. Ezután a krumplit vékony szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a táj alját, kicsit megsózzuk. Következik egy sor tojás, majd néhány szelet szalonna, a tetejét megkenjük a kapros-túró s krémmel. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó sor krumpli legyen, ezt megkenjük a maradék krémmel.
220 fokon kb. 1 órát sütjük, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-08-27 00:58:44, hétfő
|
|
|
Fűszeres török lencse
Hozzávalók:
30 dkg zöld lencse
4 evőkanál olívaolaj
1 hagyma vékony cikkekre vágva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál koriandermag
1 marék friss zsálya vagy 1 evőkanál szárított
2 kávéskanál cukor
4 sárga répa felkockázva
2 evőkanál paradicsompüré
só
bors
Elkészítés: 1. A lencsét megmossuk, feltesszük főni, kis lángon forraljuk 10 percig. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.
2. Egy lábasban az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát a fokhagymával, a korianderrel, a zsályával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és 5 perceg pároljuk kevergetve.
3. Ezután hozzáadjuk a lencsét, sózzuk, borozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, belekeverjük a paradicsom pürét, és fedő alatt 20 percig főzzük.
4. Friss kenyérrel tálaljuk. Ha valaki szereti, adhat mellé tejfölt.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-07-23 23:49:48, hétfő
|
|
|
Tarhonyás lecsó kolbásszal
Hozzávalók
2 szál füstölt kolbász
1 ek olaj vagy zsír
2 fej vöröshagyma
1,5 kg paprika
50 dkg paradicsom
só
bors
20 dkg tarhonya
Elkészítés
A kolbászt karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk és négy felé vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikához és 15 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült hozzákeverjük a kolbászt.
A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük és együtt tálaljuk a lecsóval.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-07-17 23:55:52, kedd
|
|
|
Zöldbabfőzelék palóc módra
Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
1 kg vajbab
50 dkg burgonya
2-3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt paprika
1/2 dl olaj
kb. 5 dkg liszt
3 dl tejföl
kb. 1 csapott evőkanál cukor
ízlés szerint ecet
1 csokor kapor
só
Elkészítés: A babot két végén lecsípem, darabolom, a burgonyát kockázom. A babot felteszem annyi vízben amennyi ellepi, sóval, babérral ízesítve kb. 15 percig főzöm, majd beleadom a burgonyát is, együtt főzöm puhulásig.
Közben az olajjal és liszttel világosbarna rántást készítek (fele teljes kiőrlésű volt), beledinsztelem a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, belekeverem a tejfölt és kb. 3 dl vízzel simára keverem (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni), folyamatosan kevergetve a főzelékhez adom. Újraforrásig kevergetem, pár percig takarékon főzöm, közben ízesítem sóval, cukorral, borssal, ecettel, aprított kaporral.
Tetszőleges feltéttel tálalhatjuk, esetemben sertéspörkölt volt.

gaby53
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-07-15 00:53:45, vasárnap
|
|
|
Lecsó
Hozzávalók
40 dkg paradicsom
80 dkg zöld paprika
2 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 ek olaj
1 tk piros paprika
Elkészítés
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utánasózzuk.
Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy egyszerűen friss házikenyérrel kínálhatjuk.

Megjegyzés
Néhány ötlet:
10 dkg felkarikázott paprikás kolbásszal (amelyet a paradicsommal egyidejűleg adunk az ételhez), vagy személyenként 1 pár benne főtt virslivel, debrecenivel is gazdagíthatjuk.
Ha túlságosan leveses a paradicsom és/vagy a paprika, közvetlenül azután, hogy a paprika kissé összeesik, szórhatunk a levébe 8-10 dkg hosszú szemű rizst is, pompás egytálétel válik belőle!
Készíthetjük 20 dkg zsenge cukkinivel vagy padlizsánnal vagy tökkel is, amit a paradicsom előtt a hagymán megpirítunk. Ez esetben fűszerezhetjük néhány
Aki csípősen szereti, adjon hozzá 1-2 darab erős paprikát is.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-07-11 23:58:11, szerda
|
|
|
Pikk-pakk spenót
Hozzávalók:
70 dkg (2 csomag) fagyasztott spenótpüré
olaj
2 evőkanál liszt
pici tej
3-4 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés: 1.) A spenótot kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd pár percig rotyogtatjuk.
2.) Egy kis lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg felhabosodik, majd felöntjük tejjel és simára keverjük.
3.) Hozzáadjuk a spenóthoz, ha lehet, habverővel, hogy ne legyen csomós, és azonnal tálaljuk. Szerintem főtt tojással a legjobb.

Megjegyzés
További receptek és fotók a Morzsáló blogban!
Morzsálós Mirza
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-07-10 23:58:12, kedd
|
|
|
Peperonata (olasz szegény lecsó)
Hozzávalók
1 kg sárga és piros húsú paprika vegyesen
2 nagy fej hagyma
40 dkg érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
10-12 bazsalikomlevél
1 evőkanál (2 dkg) vaj
1/2 dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor vagy fehérborecet
Elkészítés
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikom- és petrezselyemleveleket leöblítjük, felaprózzuk.
A vaj és az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük.
Friss bazsalikom- és petrezselyemlevelekkel, valamint pár szem kapri- és olívabogyóval tálaljuk (utóbbi elhagyható, a hagyományos recept szerint ugyanis nem kerülnek az ételbe). Melegen és hidegen egyaránt kitűnő.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-07-04 23:45:50, szerda
|
|
|
Vega cukkinis lecsó
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
6 lecsópaprika
3 vöröshagyma
4 paradicsom
olaj
só
1-2 karikára vágott csípős paprika
2 kiskanál cukor
Elkészítés: A karikára vágott vöröshagymát és a szeletelt paprikát az olajon megpároljuk, hozzátesszük a
paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott cukkinit, a sót, a cukrot, a csípős paprikát. Fedő alatt lassú lángon összefőzzük.
Félkész állapotban még dúsíthatjuk egy kis rizzsel vagy apró tarhonyával.

Megjegyzés
Fotó: AS
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-06-22 23:57:34, péntek
|
|
|
Spenót buggyantott tojással
Hozzávalók
80 dkg spenót
4 szelet kenyér (félbarna, enyhén száraz)
5 dl tej
1 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
1 ek ecet
8 db tojás
só
bors
Elkészítés
A kenyeret kockára vágjuk, ráreszeljük a fokhagymát és ráöntjük a forró tejet, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezután leturmixoljuk és átmelegítjük.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, és beletesszük a spenótot. 30 másodpercig forrázzuk, majd kiszedjük, és jéghideg vízbe tesszük. Lecsöpögtetjük, enyhén kifacsarjuk és összevágjuk a leveleket. A tejes kenyérhez adjuk, megsózzuk, megborsozzuk és összeforraljuk.
Egy kis edényben felforralunk 1 liter vizet, majd hozzáadjuk az ecetet és egy csipet sót. Amikor már gyöngyözik a víz, akkor a tojást egy kis edénybe törjük, a vizet megkeverjük egy kanállal, hogy egy kis örvény keletkezzen benne, majd beleöntjük óvatosan a tojást. Pontosan 3 percig főzzük, hogy még lágy maradjon. Szűrőkanállal kiemeljük, és a spenót tetejére csúsztatjuk, majd megsózzuk és borsozzuk a tojást.

Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
1/20 oldal
|
Bejegyzések száma: 192
|
|
|
|
2025. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 528
- e Hét: 2097
- e Hónap: 9500
- e Év: 22694
|
|
|