Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Nostradamus 2021-re
  2020-12-28 01:20:19, hétfő
 
 2021-re is jósolt Nostradamus, nem éppen szívmelengető történéseket

francia csillagász/orvos Nostradamust a világ egyik, ha nem a leghíresebb látnokaként szokták emlegetni, mivel sokak szerint megjósolta Hitler és Napóleon hatalomra jutását, a világháborúkat, a francia forradalmat, a Holdra szállást, az atombombát, a Kennedy-gyilkosságot a szeptember 11-i terrortámadásokat meg még egy csomó mindent.

És állítólag jóslatai 2021-re is akadnak, ezeket gyűjtötte össze a Mirror.

1. Zombi apokalipszis
A 16. században élt asztrológus szövegeiből állítólag ki lehet olvasni például azt, hogy 2021-ben orosz kutatók egy biológiai fegyvert fejlesztenek ki, amely az embereket zombivá változtatja, ami egyben az emberiség kihalását is jelenti.

2. Bibliai éhínség
Nem mintha nem lenne elég egy biológiai fegyver a kihaláshoz, bibliai méretű éhínséget is predesztinált a következő évre, akkorát, amekkorát még nem látott korábban az emberiség.

3. Napviharok
2021-ben a Földön súlyos károkat okoznak majd napviharok is ráadásul. Emiatt komoly népvándorlás kezdődik a bolygón megmaradt kevés erőforrásért. Ez pedig egy újabb világméretű háborúhoz vezet.

4. Aszteroida csapódik a Földbe
Ha jól számoltuk, az eddigi jóslatok szerint legalább háromszor hal ki az emberiség jövőre, de még nincs vége, mert egy aszteroida nemcsak becsapódik, hanem annak folyományaként több természeti katasztrófa is következik. A Mirror a NASA adatait átnézve arra jutott, hogy ez esetleg a május 6-án a Föld közelébe érő aszteroida, a 2009 KF1 lehet majd.

5. Pusztító földrengés
Bár természeti katasztrófákat már egyébként is említett Nostradamus, azt is jósolta, hogy Amerikát, illetve Kaliforniát földrengés éri november 25-én - legalábbis ezt olvasták ki próféciáiból köztünk élő hívei

6. Chipeket ültetnek a katonák agyába
Majd a háborúkat ők harcolják meg, vagy ők mentik meg az emberiséget?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Baba Vanga jóslata 2021-re
  2020-12-28 01:12:39, hétfő
 
  Többször írtunk már a vak bolgár jósnőről, az 1996-ban meghalt Baba Vangáról. Bár az asszony már több mint húsz éve halott, komoly örökséget hagyott maga után: megszámlálhatatlanul sok jóslatot az előttünk álló évekre vonatkozóan egészen 5079-ig. Most a Daily Mail ismertette a 2021-re vonatkozó jövendöléseket.

Sokan csak egyszerű vajákos asszonynak tartják a nőt, akinek a mondataiba azt képzel bele az ember, amit akar, ennek ellenére a követői évről évre elmerülnek a jóslataiban, hogy aztán később azt latolgassák, melyek váltak be ezek közül.

Tavalyra azt jósolta, hogy Donald Trumpot megtámadja egy rejtélyes betegség, az amerikai elnök pedig tényleg megfertődődött a koronavírussal 2020-ban - igaz, a siketség és az agydaganat elkerülte Trumpot, pedig a jövendölés ezekre is kitért.
E mellett azt is megjövendölte, hogy összeomlik Európa gazdasága, amelyet tényleg megroppantott a világjárvány.
De a 2004-es indiai-óceáni cunamit és 9/11-et is megjósolta.

A fentiek fényében az elhivatott követők már tűkön ülve várták, hogy megtudják, mik a kilátások 2021-re. Baba Vanga szerint jövőre ezekkel kell számolnunk:

Nehéz idők jönnek, a világ kataklizmákat és óriási katasztrófákat fog elszenvedni;
Három óriás egyesül;
A világot megragadja egy erős sárkány;
Az emberiség a hit által válik megosztottá.

A jóslatok lehetséges jelentését még vitatják, de azt már most szinte tényként kezelik, hogy a világot megragadó erős sárkány Kína lesz, amely jövőre a világ vezető hatalmává lép elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Nostradamus szerint :
  2014-10-01 08:57:20, szerda
 
 Nostradamus szerint a harmadik világháború küszöbén állunk:

Minden idők legismertebb asztrológusa és látnoka megjósolta a Krím-félszigeten zajló közelmúltbeli eseményeket és azok katasztrofális következményeit - állítják orosz és francia kutatók, akik az ukrajnai konfliktus után Nostradamus egy újabb négysoros jóslatát fejtették meg.

A kutatócsoport szerint egyértelmű, hogy a 16. századi francia reneszánsz neves alakja a Fekete-tenger északi partjainál zajló konfliktussorozatról beszélt, melyet sok erőszak fog követni. Ezek pedig a harmadik világháború kitörésének kiindulópontját jelenthetik.

A jóslatban az áll, hogy Európa ebben a háborúban el fog pusztulni, és a konfliktusban egy halálos biológiai fegyvert is bevetnek, ami a pestisnek egy ismeretlen változata lesz.

Amikor Nostradamus ezeket a jóslatokat vetette papírra a Krím még török uralom alatt volt, és 1774 után került orosz befolyás alá, amit szintén megjósolt az asztrológus.

A francia kutatók azt is elmondták, hogy a Krím-félsziget alatt hatalmas mennyiségű földönkívüli eredetű energia található, és ez a kiváltója a krími konfliktusnak, ami majd világháborúvá dagad. 2016-ra Európa lakossága a minimálisra csökken, és a kevés számú túlélő különböző betegségekben fog szenvedni - mondja Alexander Lazarev, a kutatócsoport ukrán tagja, aki szerint a háború 2025-ben érhet véget.
Forrás: filantropikum

SZUROMI ESZTERTŐL KAPTAM :

Nostradamus 10 jóslata 2014-re:

Michel de Nostredame (más néven Nostradamus) egy 16. századi francia filozófus volt, aki számos tragikus eseményt megjósolt a történelem során, beleértve a Kennedy testvérek meggyilkolását, Hitler felemelkedését, Napóleon vereségét, és a 9/11-i terrorista cselekményeket. Napjainkban nincs sok látnok, aki valóban képes lenne megjósolni a jövőt. Nostradamus asztrológiát tanult és különböző okkult tudományokat, és ezeket használta jóslataihoz. Íme a 10-es lista, amit 2014-re jósolt.

1. Oroszország békét teremt
Ha az oroszok "nem" szövetségesek Európával és a nyugattal ennek a háborúnak az elején, állítja Nostradamus episztolájában, egy északi király Aquilon-ból (utalás Oroszországra) végül segít, hogy jobbra forduljanak a dolgok. Az Egyesült Államok és Oroszország még sohasem álltak szemtől szembe, különösen a szíriai konfliktus során. Érdekes lesz látni, hogy ez a prófécia hogyan fog lejátszódni. Vajon a 2014-es krími háború vezet a békéhez Oroszországgal? Kétséges, hogy Oroszország kevesebbet akarna, mint dominanciát a világban, de úgyis meglátjuk, hogy mi fog történni.

2. Izrael sorsa
Izrael sorsa továbbra is tisztázatlan Nostradamus előrejelzéseit tekintve. Azonban levelének 34. bekezdésében Nostradamus azt állítja, hogy Jeruzsálemet minden oldalról megtámadják, és a nyugati haditengerészeti erő (az Egyesült Államokból és más Újvilági nemzetektől) segíteni fognak jövőbeni ellenségeik elleni harcukban.

3. A pólusok olvadni fognak
Ez az, ahonnan a sok globális felmelegedés tudós és kutató kapja az információit? Lehet, hogy ez történik? Ha megnézzük a magas hőmérsékletet északon, akkor valószínűleg hihető, hogy a jóslat valóra válik. Ugyanakkor a Déli-sark még fagyosan hideg, és nincs drasztikus hőmérséklet változás, amit el lehetne könyvelni.

4. A Fehér Ház játékai
Azt is kijelentette, hogy a "Fehér Ház" a háborúval játszik, és azt tervezik, hogy elpusztítják a világot... kezdve az arab világban, ahol ez olyan, mint egy sakkjátszma számukra. A két fél közötti feszültség még soha nem volt könnyű, különösen a terrorizmus elleni harcban. Sem Irakban, sem Afganisztánban nem látták még a békét, mióta az amerikaiak beléptek az országba, hogy "demokráciát" hozzanak.

5. A világ vége
Nostradamus egy kétértelmű kijelentést tett, mellyel azt hiteti el, hogy az iraki háború/invázió volt az első komoly jel (a mi idővonalunkon), hogy a világ, mint tudjuk, a végéhez közeledik. De van számos előrejelzés és prófécia, főleg a Majáké, melyek közül egyik sem vált valóra.

6. Robbanások a Közel-Keleten
Sok robbanás fog bekövetkezni az egész közel-keleti térségben, és azt mondta, hogy repülőgépek fognak aláhullani az égből. A Közel-Kelet drasztikus változásokat és polgári zavargást látott az elmúlt két évben. Az Arab Tavasz fokozta a polgárháborút több mint 10 országban, köztük Tunéziában, Egyiptomban, Bahreinben, Szomáliában, Líbiában és Szíriában. Már láttuk a Malajziai Légitársaság 370-es járatának eltűnését. Egy másik gépet egy észak-koreai rakéta talált el majdnem 2 nappal korábban. Bármi lehetséges.

7. Lángokban a Közel-Kelet
Az Öböl-államokban a Közel-Keleten a benzint és az olajat fel fogják gyújtani.

8. Szokatlan bolygóegyüttállások
Azt is megemlítette, hogy a szokatlan bolygóegyüttállások és egyéb csillagászati típusú változások hatalmas eseményeket indítanak el a Földön.

9. Szokatlan időjárási jelenségek
Írásaiban Nostradamus szokatlan időjárási eseményeket és természeti kataklizmákat / katasztrófákat említett, melyek még jobban fokozódnak a jelenlegi állapothoz képest. Leírta az eseményeket, ahol a "Víz úgy fog emelkedni, ahogy a föld fog aláhullani." Idén áprilisban már láthattuk a világ sok részét elborító havazást. 2014-ben mérhettük a leghidegebb hőmérsékleteket is.

10. Obama: Az utolsó elnök
Nostradamus azt jósolta, hogy Obama lesz a győztes a 2013-as választásokon, de azt is megjósolta, hogy ő lesz Amerika utolsó elnöke. Ez azt jelenti, hogy elérkezett az idő az Egyesült Államok számára, hogy átadja a fáklyát valaki másnak? Ki lesz a következő szuperhatalom? Kína? Oroszország? Észak-Korea? Semmi sem biztos.
Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/06/nostradamus-10-joslata-2014-re.html#.U6w0 05R_tA0
KÖSZÖNÖM szépen ESZTER!
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Szent Malakiás próféciái a pápákról
  2014-08-10 18:33:30, vasárnap
 
 


A Szent Malakiásnak tulajdonított próféciák közül a leghíresebb a Pápákra vonatkozó. Ez jelmondatokból áll és mind a 112 Pápára vonatkozóan felsorol egyet-egyet, II. Celesztin Pápával kezdődően, akit 1143-ban választottak meg, és egészen a világ végezetéig tartóan, az utolsó pápáig.

Ezek a jelmondatok, amelyek leírják a Pápákat, utalhatnak az országra, amelyből azok származnak, a nevükre, a címerükre, valamilyen tehetségükre vagy bármilyen más, az adott pápára jellemző dologra. Például VIII. Orbán jelmondata: "Lilium et Rosa"; ő firenzei volt, Itáliából, és a város címerénben jelenik meg a Liliom.

Ezek a próféciák egészen a XVI. századig titokban hevertek, amikor a "Lignum Vitae" című könyvében publikálta őket Arnold Wion bencés történész. Cucherat apát (1871) szerint Szent Malakiás 1139 és 1140 között, Rómában írta a próféciáit. Ezidőben II. Ince Pápánál volt látogatóban, hogy jelentse a püspökségében fennálló gondokat. Ekkoriban adta át a Pápának a kéziratot, hogy megerősítse őt a viszontagságai közt. A Pápa a római levéltárban őrizte a kéziratot, ahol egészen az 1590-es felfedezéséig elfeledve állt (Cucherat, "A Pápák utódlása", XV. fejezet).

Az utolsó Pápák
101: "Crux de Cruce" (A kereszt keresztje). IX. Piusz (1846-1878).
102: "Lumen in caelo" (Fény az égben). XIII. Leó (1878-1903).
103: "Ignis ardens" (Égető tűz). X. Piusz (1903-1914).
104: "Religio Depopulata" (Elnéptelenedett vallás). XV. Benedek (1914-1922).
105: "Fides intrepida" (Elszánt hit). XI. Piusz (1922 -1939).
106: "Pastor angelicus" (Angyali pásztor). XII. Piusz (1939-1958).
Nagy értelmiségiként és a béke védelmezőjeként ismert.
107: "Pastor y nauta" (Pásztor és tengerész). XXIII. János (1958-1963).
XXIII. János volt Velencének, a tengerészek városának bíborosa. A II. vatikáni zsinat idején vezette az egyházat.
108: "Flos florum" (A virágok virága). VI. Pál (1963-1978).
A címerén a liliom jelenik meg (a virágok virága).
109: "De medietate Lunae" (A félholdé). I. János Pál (1978-1978).
Neve "Albino Luciani" (fehér fény). Belluno Püspökségben született (nevének eredete a latinos bella luna). 1978. augusztus 26-án választották meg. 25-éről 26-ra virradó éjjelen a Hold az utolsó negyedben volt (félhold volt). Egy holdfogyatkozás után halt meg. Születése, papi és püspöki felszentelése szintén félholdas éjszakákkor történtek.
110: "De labore solis" (A Nap munkája). II. János Pál (1978-2005).
Rendkívüli és sokrétű munkát végzett. Születésének és halálának napján napfogyatkozás volt.
111: "Gloria Olivae" (Az olajfa dicsősége). XVI. Benedek (2005-).
Szent Benedek és XV. Benedek után veszi fel nevét. A Bencéseknek volt egy "Olivetans" nevű csoportja. XV. Benedek az Első Világháború idején a békéért tett erőfeszítéseivel tűnt ki.

A JÖVŐRE NÉZVE, MÁR CSAK EGY MARADT A LISTÁN:
112: "Petrus Romanus" (Római Péter).
Ő lesz az utolsó Pápa, mert az uralkodása idején fog eljönni a vég:
A végső üldöztetés idején a Szent Római Egyházban Petrus Romanus (Római Péter, az utolsó pápa) fog uralkodni, aki nagy szenvedések között fogja táplálni a híveket. Eztán a hét domb városát elpusztítják és a rettegett bíró megítéli a népét.
Forrás: vopus
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Drezdai kódex próféciái:
  2012-08-15 09:36:58, szerda
 
  Az úgynevezett drezdai kódex írásos maja emlék, hieroglifás írásmóddal készült, gyönyörű, színes rajzokkal illusztrálva. Eredetileg valószínűleg a 11. vagy 12. századból származik a maja Chichén Itzából . Azonban ez is egy 3-400 évvel korábbi kódex másolata lehetett. A történészek szerint ez a legkorábbi ismert könyv az amerikai földrészről.

Az íráshoz a maják papírszerű anyagot használtak, ami tulajdonképpen az általuk "copo"-nak nevezett fa kérge, ezen fa a maják élőhelyén őshonos, a neve: yucatáni nyárfa, vagyi ficus cotinifolia. A kéreg fehér részét finomra őrölték, majd a rostpépet egy helyi cédrusfa és egy másik, "pich"-nek nevezett fa mézgagyantájával keverték. Ezt a keveréket valószínűleg két fahenger között kinyújtották, így hosszú csíkokat nyertek, majd ezt vékony mészréteggel vonták be, és hajtogatva, mindkét oldalára írtak.

A ránk maradt 4 maja kódex (Drezdai kódex - Codex Dreasdensis, Madridi kódex - Codex Tro-Cortesianus, Párizsi kódex - Codex Peresiensis, és a Grolier kódex) feltalálási, illetve őrzési helyéről kapta a nevét. A most ismertetésrte kerülő Drezdai kódexet a drezdai Sächsische Landesbibliothek őrzi. A kódex kiterített hossza 3,5 m, szélessége 9 cm, összesen 74, írást tartalmazó oldala van, további két oldala üresen maradt.

A kódex első változatának valószínű keletkezési ideje a 24. oldalon olvasható, amennyiben: 9. 9. 9. 16. 0., tehát 1 Ahau 18 Kayab, ami a Julián naptár szerint 623. február 4-e. A megelőző időbeli adatok a múltnak, az utána következők pedig a jövőnek felelnek meg, tehát próféciának minősülnek - ez utóbb említett különösen az 51. kódexoldaltól kezdődően nyeri el jelentőségét, amikor a várható napfogyatkozásokról, bolygó-együttállásokról illetve esetleges társadalmi-természeti katasztrófákról esik szó. Az előbb említett időpontot követően, akár századok múltán egy később élő és tevékenykedő pap kezébe vehette az ősi kéziratot és azon további bejegyzéseket tehetett. A kódex mai formája valószínűleg 1230 körül alakult ki.

Fontos tudni, hogy a kódex Initiale Sorozatokat tartalmaz, így a közölt események - gondos utánaszámolással - időben besorolhatók. A kódex 75 tzolkint (13x20, azaz 260 nap) tartalmaz, így jobbára asztronómiai beszámoló, de tartalmát tanulmányozva, néhány történelmi esemény vonatkozás mellett számos csillagászati eseményt, áldozásra és mindennapi tevékenység vonatkozó adatot találunk.

A 16-22. oldalaknak Ix Chel (Holdistennő), a 29-43. Itzamná (Napisten) a legfontosabb alakja. Említésre méltó, hogy a kódex megdöbbentően pontos adatokat tartalmaz a Vénusz fényváltozásaival kapcsolatban, amennyiben a 46-50. kódexoldalakon a Vénusz szinódusának négy jellegzetes adata (236-90-250-8 nap) jól kivehető. Az 59. oldal pedig a Mars bolygóval foglalkozik.

Az 51-58. oldalakon találjuk a híres kettős naptárt, vörös színű glyphákkal és fekete színű számsorokkal. A glyphákkal rendelkező sorok 405 lunációt, 39 napfogyatkozást, 31 holdfogyatkozást foglalnak magukban, 33 év lefutása alatt (755. november 21 - 788. augusztus 4). A fekete színű számsor kezdőnapja 9. 16. 4. 11. 3, azaz 1 Akbal 16 Muan, ami megfelel 755 november 21-ének; a befejező nap:
13. 0. 0. 0. 0., azaz 4 Ahau 3 Kankin, ami megfelel a mostanában gyakorta emlegetett 2012 december 21-ének (!) Ez a dátum a Quirigua-i romváros (Guatemala) "C" jelzésű sztéléjén jól kivehető, a maják erre az időpontra jelezték a Negyedik Teremtés (kezdő napja 4 Ahau 8 Cumku, azaz Kr. e. 3113. aug. 11, Gergely-naptár szerint) végét, ezt követően indul a maják hite szerint az Ötödik Teremtés. A kódex a Negyedik Teremtés végét a 74. oldalon dolgozza fel, sötétség az Égen, sötétség a Földön és a Fekete Rés glyphájával, illetve hatalmas esőzés képi ábrázolásával.
Forrás : Wikipédia
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Állati jósok (National Geographic Channel)
  2012-08-09 14:51:41, csütörtök
 
  A természeti katasztrófák túlélői évszázadok óta rejtélyes történeteket mesélnek a vadállatokról és háziállatokról, amelyek megérezték a fenyegető katasztrófákat - percekkel, órákkal vagy akár napokkal azok előtt. Vajon ezek a történetek a véletlennek köszönhetőek vagy valamilyen rejtélyes, ember által fel nem fogható párbeszéd zajlik az állatvilág és a természet között?

A 2004 decemberében az Indiai-óceánon bekövetkezett szökőár az emberiség történelmének egyik legborzasztóbb természeti katasztrófája volt. Több mint negyedmillió ember vesztette életét. Amint a világ felmérte a megdöbbentő emberi veszteségeket, rejtélyes történetek láttak napvilágot. Beszámolók az állatvilágban történt lenyűgöző túlélésekről.

Vadőrök állítása szerint az India déli partjainál tartózkodó flamingók megmagyarázhatatlan módon hirtelen biztonságosabb erdők felé menekültek több órával a szökőár előtt. A Sri Lanka-i kutyák megtagadták rendszeres kora reggeli sétájukat. Egy thaiföldi faluban a bivalyok pánikszerűen felrohantak egy dombra és ezzel megmentették a falubeliek életét, akik az utolsó percekben követték őket.

A feldúlt területen történtekről mindenhonnan folyamatosan érkeztek a beszámolók.

Az állatok megmenekültek az embereket ért katasztrófa közepette. Mindez meglepte a helyieket és a kutatókat egyaránt. Az összes elefánt, vaddisznó és más állatok mind messzire menekültek a tengertől. Meg sem álltak. Mentőcsapatok fésülték át a területet holttestek és túlélők nyomai után kutatva. Elpusztult állatot azonban nem találtak. Talán nem véletlenül...

Az állatok megmenekültek az embereket ért katasztrófa közepette. Mindez meglepte a helyieket és a kutatókat egyaránt. Az összes elefánt, vaddisznó és más állatok mind messzire menekültek a tengertől. Meg sem álltak. Mentőcsapatok fésülték át a területet holttestek és túlélők nyomai után kutatva. Elpusztult állatot azonban nem találtak. Talán nem véletlenül...

Árulkodó apróhirdetések:
A kaliforniai Los Gatosban, a hírhedt Szent András-törésvonal árnyékában tucatnyi történet kering olyan esetekről, amikor a háziállatok előre figyelmeztetni próbálták gazdáikat a földrengésekre. James Berkland nyugalmazott geológus állítása szerint létezik olyan megoldás, ami a földrengések pontos előrejelzéséhez az állatok viselkedésére támaszkodik:
,,Valaha csak mosolyogtam az elképzelésen, hogy az állatok többre képesek tudományos eszközeinknél. Tíz éven keresztül az ellenkezőjét tanultam. Az összes szakértő azt mondta, hogy a földrengéseket lehetetlen megjósolni, tehát az állatokkal fölösleges foglalkozni. Egyetlen tanulmányomat sem fogadták el, mert a szakmai bírálat szerint képtelenséget állítok. Azonban 31 éve pontosan jósolom meg a földrengéseket."

James azt állítja, hogy tisztázta a földrengések előrejelzésének rejtélyét, méghozzá igen szokatlan módon. Áttanulmányozza az elveszett állatokról szóló hirdetéseket a kaliforniai újságokban, és azt állítja, hogy hirtelen emelkedést lát a közvetlenül a földrengéseket megelőző napokban az elveszett állatok számában.

,,Három nagyobb újság 1979-től jegyzett napi jelentéseit vizsgálva meg tudom mondani az átlagot. Amikor felfedeztem, hogy a Mercury Newsban keresett elveszett macskák átlaga 10 éven keresztül 3-4 volt, majd 27-re szökött fel, ez igazán felkeltette a figyelmemet."

Leginkább elhíresült kijelentését az 1989-es baseball világkupa alatt tette.

,,Ezen a napon, 1989. szeptember 22-én, az elveszett kutyák száma 57-re ugrott a szokásos 15-ről. Közben San Franciscónál és Santa Cruznál bálnák vetették magukat partra. Postagalambok vesztek el. Nos, mindez az elmúlt 3 év legnagyobb dagályának közeledtével esett egybe, amiről tudtam, hogy október 14-én fog bekövetkezni. Tehát október 13-án felhívtam a Gilroy Postot, hogy bejelentsek egy nagy, Világkupát megrengető földmozgást."

Négy nappal később egy hetes erősségű, óriási földrengés következett be közvetlenül a Világkupa 3. mérkőzése előtt. A földrengés több mint ötmilliárd dolláros kárt okozott.

,,Én a természet üzeneteire figyelek, és megelégedéssel tölt el, hogy gondolataim valószínűleg jóval a halálom után is érvényesek lesznek" - reménykedik a nyugalmazott geológus.

Ősi hagyományok
A katasztrófák pontos előrejelzése, a természet megfigyelése alapján, egyáltalán nem új gondolat. Évszázadok, sőt, évezredek óta az emberek a madarak és más állatok viselkedése alapján jelezték előre a szélsőséges időjárást. Érvényes volt ez más természeti katasztrófákra is.

Kínában és Japánban, az ősi kultúrák és tradíciók az állatok megfigyelésére alapozva, nem csupán szélsőséges viharokat, de vulkánkitöréseket és szökőárakat is megjósoltak.

Ázsiában azonban nemcsak az ősi hagyományok részét képezi mindez.

1975 februárjában a kínai Haicheng városban az állatokat megfigyelő kutatók figyelmeztették a város vezetőit, hogy a kígyók és földigiliszták a kínai tél fagyos hidegében elhagyták telelőhelyeiket. A vezetők cselekedtek és tömeges kitelepítést rendeltek el.

Néhány óra múlva egy óriási földrengés következett be, ami lerombolta a várost... Azonban több ezer életet sikerült megmenteni.

Előrejelző harcsa
Dr. Motoji Iteya geológus professzor jól ismeri az úgynevezett ,,földrengésharcsa" japán legendáját. A híres népmese szerint egy óriás harcsa, általában egy passzív, de kezelhető lény, aki a folyók iszapos fenekén rejtőzik, földrengéseket idéz elő hirtelen és vad vergődésével.
A japán mondavilág bővelkedik a földrengéseket megelőző furcsa állati viselkedések leírásában. A pontyról és az aranyhalról az a hír járja, hogy kiugranak a vízből, a földigiliszta a tél közepén a felszínre jön, a halászok a gyakori halak eltűnéséről és a mélytengeri élőlények felszínre emelkedéséről beszélnek.

Ikeya azonban tudni akarta, hogy van-e igazság ezekben a mesékben és legendákban. És ha igen, a tudomány képes-e a mögöttük rejlő titok feltárására?

1995. Január 17-én Kobe városát Japánban egy 6,9-es erősségű nagy földrengés sújtotta, ami 6400 ember halálát okozta és több ezer épületet rombolt le. Japán történelmében ez volt az egyik legpusztítóbb földrengés, amely során több milliárd dolláros kár keletkezett és tízezrek maradtak fedél nélkül. Ez dr. Motoji Ikeya professzor számára lehetőséget teremtett, hogy választ kapjon kérdéseire. Történeteket mindenhol hallott, így hamarosan 1200, a túlélők által elmondott, az állatok furcsa viselkedésére utaló történetet sikerült lajstromba vennie. Ikeya számára ez bizonyíték volt arra vonatkozóan, hogy az állatok érzékelése és a fenyegető katasztrófa között közvetlen kapcsolat létezik. Ikeya úgy gondolja, hogy a növekvő nyomás a Kobe alatti kvarcrétegekből óriási elektromágneses energiakisugárzást váltott ki.

,,A kalapácsütések által keltett elektromágneses hullámok jelentéktelenek, de ha nagy területet veszünk figyelembe, ott már óriási mennyiségű kőzetszemcséről és nagy nyomásváltozásról beszélhetünk. Teljesen természetes, hogy a nyomásváltozás hatására erős elektromágneses tér keletkezik."

Ha néhány földrengés - Ikeya elmélete szerint - az elektromágneses tér változásaival jár, magyarázatot adhat ez az általa gyűjtött történetekre?

,,Az összes tudományos eljárást először őrültségnek tekintik. Ugyanez érvényes a földrengés-előrejelzésre... Néhány elszánt tudóst kell bevonni, hogy megtudjuk az állatok szokatlan viselkedésének okát. Ha ezt megtaláljuk, a modern tudomány segítségével felhasználjuk."

A válasz érdekében, tudományos hírnevét kockáztatva dr. Ikeya egy harcsával kezdett kísérletezni és azt látta, hogy érzékenyen reagál az elektromos impulzusokra. Egy számítógépes megfigyelőrendszerrel Ikeya rendszeresen ellenőrzi harcsáját, amely figyelmezteti őt a közelgő katasztrófára. Reméli, hogy a harcsaőrszemeket egész Japánban használni fogják.

Liz von Muggenthaler bioakusztikus, aki rengeteg időt tölt az élőlények megfigyelésével és a hangok fürkészésével, úgy gondolja, hogy az állatoknak kivételes képességeik vannak a földrengések észlelésében, az ázsiai mítoszok és hiedelmek nem állnak távol a valóságtól: ,,Hatezer évvel ezelőtt a kínaiak állatokat használtak a földrengések észlelésére. Az emberiség régóta megfigyeli az állatokat. Nem én vagyok az egyetlen kutató, aki úgy véli, hogy az állatok előre érzékelik a természeti katasztrófákat."

A bolygó hangjai

Modern világunkban nem kell különleges érzékelési képességekre támaszkodnunk napi túlélésünk érdekében. Azonban az állatvilág létért való küzdelmében, a kifinomult érzékelés életbevágó. Vajon az állatok mit hallhatnak, amit mi képtelenek vagyunk észlelni?

Az emberi fül csak korlátozott részét képes érzékelni a hangoknak, és az alsó határ mintegy 20-30 rezgés másodpercenként. Az ennél kisebb rezgésszámú hangok olyan hullámhosszúságúak, hogy az emberi fül képtelen érzékelni őket. Az emberi érzékelés e külső határa egy titokzatos birodalom küszöbét is jelenti, amelyet infrahangokként ismerünk. Itt, az emberi fül érzékelési tartománya alatt, észlelhetők magának a bolygónak a hangjai is, a kitörő vulkánok, az összeütköző tektonikus lemezek, a földbecsapódó meteorok hangjai. Vajon az állatok hallják ezeket a morajlásokat, és tudják, hogy mit jelentenek?

Egy magyarázatok után kutató tudós egy különleges helyszínen teszi próbára az állatok hallását. Doktor Caitlin O'Connell-Rodwell, a Stanford Egyetem biológusa, 13 éve jár a namíbiai Etosha Nemzeti Park e távoli részére. Lenyűgöző élővilágával, ez a környezet ideális az állatok viselkedésének és kommunikációjának tanulmányozására. Többször látta, hogy egész csordák hirtelen megdermednek, és úgy tűnik, valami olyanra koncentrálnak, ami az emberi érzékelés határán kívül esik. Éjjel és nappal, minden órában rögzítette már ezt a viselkedést. Az elefántok kővé dermednek, mintha egy olyan hangra figyelnének, amit ő sem hallani, sem rögzíteni nem tud. Caitlin szerint az elefántok hiperérzékeny ormányukat a földre fektetve képesek a nagy távolságból érkező szeizmikus rezgések észlelésére. Feltételezések szerint a több száz kilométerre lévő viharok villámbecsapódásainak észlelésére is képesek. Ha az elefántok nem csupán egymásnak üzengetnek infrahangon keresztül, de abban is jártasak, hogy óriási távolságokból érzékeljenek gyenge infraszonikus jeleket, lehetséges, hogy magát a föld morajlását is észlelik.

Sok állatfaj láthatóan bekapcsolódott a nemcsak egymással, hanem magával a bolygóval folytatott kommunikáció titkos hálózatába. Minél jobban vizsgáljuk ezt a birodalmat, annál világosabbá válik, hogy az állatoknak tudomásuk van ezekről az alapvető és bizalmas jelekről, amelyek észleléséről az ember hiába álmodik. Amikor a föld megdühödik, néhány állat láthatóan az embereket megelőzve szerez tudomást a közelgő veszélyről. Ha utat találunk ebbe a birodalomba, talán mi is képesek leszünk a katasztrófák előrejelzésére és emberi életek megmentésére.

(Forrás: National Geographic Channel)
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Híres jóslatok, rejtélyes jósok
  2012-08-09 14:38:19, csütörtök
 
  A jósok a legtöbb kultúrában nagy szerepet játszottak, Amióta csak létezik történetírás, a nagy jövendőmondók próféciáit is feljegyezték. Egykor ők voltak az értelmiség krémje, az egyiptomi papoktól a görög mágusokon át...

Az egyiptomi papok képesek voltak rettegésben tartani a népet azzal, hogy megjósolták a napfogyatkozást, bár ez nem is volt igazi jóslat, csak jól alkalmazott csillagászat. Ezzel együtt jóstehetséggel is rendelkeztek. Az ókori görög mitológia tele van borzalmasabbnál borzalmasabb jövendölésekkel apagyilkos gyerekekről, legyőzött ellenségekről és az istenek által kért emberáldozatokról. Minden kornak megvoltak a kimagasló jósai, akiknek a nevét ma is ismerjük.

Ókori görög vak jós

A görög mitológia több történetében is megforduló vak jós, Teiresziasz élete igencsak hányatott volt. Egyszer Zeusz papjaként párosodó kígyókat látott, és megölte a nőstényt, mire nővé változott. Héra papnője lett, majd egy idő után Zeusz visszaváltoztatta férfivá. Amikor az isteni pár azon vitázott, hogy a szerelemben a férfié vagy a nőé a nagyobb élvezet, őt kérték fel a döntésre, hiszen mindkét oldalt megtapasztalhatta. Mivel Teiresziasz azt mondta, hogy a nő sokkal több örömöt és élvezetet talál a szerelemben, Héra dühében megvakította. Zeusz viszont jóstehetséget és hosszú életet adott neki.

A vak jós a mitológia legnagyobb alakjainak jósolt: Oidipusznak például megmondta, hogy apja gyilkosát keresve olyan valaki után kutat, akit nem igazán akar megtalálni (saját magát), halála után pedig Odüsszeusz kért tőle tanácsot az alvilágban.

A jós a legnagyobb görög tragédiaírók, pl. Szophoklész és Euripidész drámáiban is szerepel.

Róma: egy politikus halála

A római történelem egyik sorsfordulatát, Julius Caesar meggyilkolását is jóslat előzte meg. Titus Vestricius Spurinna, az etruszk jós előre figyelmeztette a császárt, hogy óvakodjon március idusától.

Háromkirályok - vagy jósok?

A Bibliában is számtalan jóslat szerepel, sőt, az ógörög nyelvű Máté evangéliuma szerint az általunk három királyoknak ismert, Jézust köszöntő utazók is jósok voltak. Bár az eredeti szöveg nem is említi, hogy hányan érkeztek, erre csak az ajándékok számából következtettek a későbbi korok, az biztos, hogy nem királyként vagy bölcsként, hanem az ógörög szóval, ,,magoszként" emlegeti őket Máté. A magosz szó abban az időben jóst, jövendőmondót, asztrológust jelentett. Furcsának tűnhet, hogy ők voltak a Megváltó első látogatói, hiszen különösen az Újszövetség elutasítja a jóslás minden formáját, de ne feledjük, hogy abban az időben a jósok és asztrológusok számítottak a tudósok krémjének. A jóslásokat kizárólag jól képzett emberek végezhették, akármilyen módszert is választottak.

Középkori próféciák

A történelemből ismert jósok közül talán Nostradamus a legismertebb és leghíresebb, ami annak is köszönhető,hogy egyes jóslatai teljesültek, és sokan úgy hiszik, más jövendölései is teljesülnek majd. A középkori francia tudóst korában elsősorban pestisdoktorként ismerték, hiszen kisebb-nagyobb sikerrel gyógyította a halálos kórt. Jóslatait a Próféciák című könyvében írta le. Mivel képzett asztrológus volt, felhasználta a csillagokból kiolvasottakat, de ezeket saját látomásaival egészítette ki. Több kijelentéséről is híressé vált: például egy szerzetest Őszentségeként köszöntött, és a férfit évtizedek múlva valóban pápának választották. Sőt, Nostradamus saját halálát is pontosan megjövendölte. Jellemzően pesszimista előrejelzései eléggé homályosak, így hasonlóan az ókori görög próféciákhoz, elég könnyen értelmezhetők többféle történelmi eseményre is.

Modern kori tibeti jóslatok

A Nechung jósda a tibeti állami jósda, bár az aktuális jós a Dalai Lámával együtt ma Indiában él. A száműzetés előtt a jós volt a Nechung kolostor feje is egyben. Tibetben a jósok és a jövendölések mindig is nagy szerepet játszottak az állam életében, az állami döntéshozásban. Nem is csak egy van belőlük, több jósda tanácsát is kikérhették a tibetiek. Az itteni jövendőmondók - lehetnek férfiak és nők is - mintegy közvetítőként szolgálnak a természeti erők és az anyagi világ között.
Forrás : hu.ezo
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Melkisédek jóslata:
  2012-08-09 14:10:01, csütörtök
 
  Melkisédek, egy rejtélyekkel és mágikus legendákkal övezett név. Istenített és különböző kultúrákban ismert. A Bibliában számtalan alkalommal említik Sálem Királyaként, a héber hagyomány pedig különböző könyvekben említi, úgy mint a Zohár vagy a Midrás Rábbá. Ismert a keleti népek között, félték a mongolok és ezen földek buddhista lámái pedig istenítették.

Dr. Ossendowski Ferdinánd, illusztris utazó, tudós és író, a következőket beszéli el a ma már klasszikus ,,Bestiák, emberek és istenek" (1924) című, utazásokról szóló könyvében:

,,Átszelvén a karaván Közép-Ázsia sztyeppéit, Tzagan-Luk közelében, a mongol vezetőnk egyszerre így kiáltott fel: "Megállni!", és azonnal földre vetette magát a tevéjéről, a klasszikus buddhista "OM MANI PADME HUM" mantrát suttogva.

Hihetetlen dolog történt ebben a percben. A levegő finoman vibrálni kezdett, mintegy magával hozván a szeretet és béke egy énekét, amely közvetlenül a szívhez szólt. Mintha az ég és föld is visszatartották volna lélegzetüket. Még az állatok is megérezték: a madarak abbahagyták repülésüket és leszálltak, a tevék fülüket hegyezték, a lovak mozdulatlanok és éberek maradtak, a kutyák abbahagyták az ugatást, és a jakok földre vetették magukat. Az összes mongol kísérő letérdelt és hevesen imádkozott, miközben ez a tökéletes békesség érződött: még a környék folytonos szélfúvása is abbamaradt. Rendkívüli légkör uralkodott, szokatlan nyugalom és béke, főleg a nyugatiaknak."

Amikor a kollektív elragadtatás véget ért, a mongolok elmagyarázták Ossendowskinak, hogy mi történt. Megközelítették a Rejtélyek Rejtélyét, a Föld Urának föld alatti királyságát, amikor az éppen meditációban volt.

Könnyű megérteni, hogy Ossendowski nem sok információt tudott kiszedni azokból az emberekből. Azok a mongolok tudták, hogy a lámák féltve őrzik a Föld Királyának titkát, és keményen büntetik azokat, akik híresztelik eme dolgokat.

De itt egy másik sejtelmes dolog is rejlik még: az Ossendowski által itt összegyűjtött vallomás nagymértékben egyezik azzal, amelyet Saint-Yves d'Alveydre márki ad elő Mission de l'Inde (Indiai misszió - 1910) című könyvében, valamint azzal, amit egy kevésbé hírneves író, Louis Jacolliot mesél el a Les Fils de Dieu (Isten fiai) és a Le Spiritisme dans le monde (Spiritizmus a világban) című könyveiben.

A három említett író az Agarthi-ról vagy Agárthá-ról szól, amely megnevezés, tibeti nyelven a sejtelmes, földalatti királyságot takarja, ahol a Föld Királya lakozik.

Ossendowski meséli, hogy látogatóban a Narabanchi kolostorban, Mongóliában, rátalált egy meghökkentő jóslatra, amelyet Melkisédek hagyott ezen a helyen, amikor ő, a Föld Géniusza, 1890-ben meglátogatta azt.

Íme a jóslat:
Minden egyes nappal egyre jobban fogják az emberek feledni lelküket, és testükkel foglalkoznak majd. A legnagyobb korrupció uralja majd a Földet. Az emberek a vadállatokra fognak hasonlítani, szomjazván testvéreik vérét. A Félhold kihuny, és hívei koldusokként és folytonos háborúban tűnnek majd el. Legyőzőiket a nap sebesíti majd meg, de nem emelkednek fel majd kétszer; a lehető legnagyobb szerencsétlenség éri majd őket, és a népek becsmérlései közepette végzik majd.
A királyok koronái, nagyok és kicsik, lehullanak majd. Egy, kettő, három, négy, öt, hat, hét, nyolc... Szörnyű háború lesz az összes nép között. Az óceánok elvörösödnek majd... A Föld és a tengerek mélye csontvázakkal lesznek majd teli..., szétszakadnak a királyságok, egész nemzetek halnak majd meg... Az éhség, a betegség, törvények előtt ismeretlen bűnök, amennyit a világ még nem látott. Akkor jönnek majd el Isten és a Szentlélek ellenségei, amelyek az emberben lappanganak. Akik másokra emelik kezüket, azok is elhullanak. Az elfeledettek, az üldözöttek felemelkednek, és az egész világ figyelmét felkeltik majd. Sűrű ködök és roppant viharok lesznek. Az addig csupasz hegyeket bevonja az erdő. Megremeg majd az egész Föld... Emberek milliói váltják a rabság és megszégyenítés láncait az éhségre, betegségekre és halálra. Az utak megtelnek majd egyik helyről a másikra kóborló sokaságokkal. A legjobb és legszebb városok tűz martalékaként tűnnek majd el... Egy, kettő, három. Apa fia ellen, testvér testvér ellen, anya lánya ellen harcol majd. A bűn, a szenvedély, a testek és lelkek megrontása, féktelenül uralkodnak majd... A családok szétszóródnak... A hűség és a szeretet megszűnnek majd... Tízezer emberből egy fog megmaradni... egy őrült, meztelen, éhes és erőtlen, aki nem tud majd házat építeni magának, sem élelmet szerezni... Üvölt majd, mint egy veszett farkas, tetemeket fal fel, saját húsába harap, és felbőszülten hívja ki Istent... A Föld elnéptelenedik. Isten kiengedi kezéből. Gyümölcseiket csak az éj és a halál szórják majd rá. Akkor egy eddig ismeretlen nép jelenik majd meg, amely erős karral tépi majd ki az őrület és gonoszság gyomját, és azokat, akik hűségesek maradtak az ember szelleméhez, a rossz elleni harcba vezetik. Megalapoznak majd egy új életet a nemzetek halálától megtisztult földön.
Ötven éven belül már csak három nagy hatalom lesz, amelyek boldogan élnek majd hetvenegy éven keresztül. Ezek után tizennyolc év háború és szerencsétlenség lesz... Utána az Agarthi népei előjönnek földalatti barlangjaikból és megjelennek majd a Föld felszínén.


Az utolsó részben, figyelmes olvasás után, Óscar Uzcátegui (Nt.M. Kwen Khan) felfedezte, hogy Melkisédek pontos dátumokat ad jóslatában. Lássuk:

A jóslatot a Föld Ura 1890-ben írta. Ezek szerint, amikor Melkisédek azt mondja ,,ötven éven belül csak három nagy hatalom lesz", 1940-re érti, vagyis, a Második Világháborúra. Három nagyhatalom keletkezett akkor: Európa, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok. Ezután következik: ,,Boldogan élnek majd hetvenegy éven keresztül....". Vagyis: 1940 meg 71, 2011-et ad. Ebben a baljós évben: ,,ezek után tizennyolc év háború és szerencsétlenség...". Így közli velünk, hogy egy világméretű konfliktus előtt állunk, amelynek szörnyűséges, soha nem látott következményei lesznek, és amely 18 évig tart: 2011-től egészen 2029-ig. Utána egy regenerálódás következik, egy új körforgás kezdődik majd el, de addig nem, amíg nem zajlik le az involúció és megsemmisülés, ahogyan megannyi jóslat és hit közli világszerte.
Forrás: vopus
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Próféták és jövendőmondók
  2012-08-07 07:22:42, kedd
 
  "Mert a bálványok hazugságot szólnak, a varázslók pedig hamisságot látnak és üres álmokat beszélnek, hiábavalósággal vígasztalnak; azért elszélednek, mint a juhnyáj, a mely sanyarog, mert nincs pásztora." Zakariás 10:2

Különbséget kell tennünk a próféták és a jövendőmondók között.

Eliphas Lévi a következőket mondja: ,,A jövendőmondó szó (spanyolul adivinio) a divinaris, divinus szóból ered, amelynek jelentése: az isteniség gyakorlása". Azonban Alphonse Louis Constant Abbé megfeledkezett az A betűről, amely az isteni szó előtt áll.

A nyelvtan szerint az A előtag különválást, eltávolodást jelöl, a Teo pedig Istent jelent, azonban az A képzővel az ATEO szót képezhetjük, amely szóval azokat nevezhetjük meg, akik nem hisznek Istenben. A jövendőmondó (Adivino) pedig pontosan az isteni ellentétét jelöli, vagyis az ördögit. Hasonlóan, az apolitikus is a politikától független személyt jelöl.

Ha figyelmesen olvassuk a Bibliát, sehol sem találhatunk a jósok mellett szóló részeket.

Amikor Nabukodonozor király mágusokat, asztrológusokat, jósokat és varázslókat hívott, hogy fejtsék meg a szoborról szóló álmát, egyetlen jövendőmondó sem tudta ezt feltárni a királynak, azonban Isten egyik prófétája a király elé állt, és így szólt: ,,A titkot, a melyről a király tudakozódék, a bölcsek, varázslók, írástudók, jövendőmondók meg nem jelenthetik a királynak;". ,,De van Isten az égben, a ki a titkokat megjelenti; és ő tudtára adta Nabukodonozor királynak: mi lészen az utolsó napokban."

Ez a rész Dániel próféta könyvének második részében szerepel, és elmélkedésre késztet.
Dániel, az élő Isten prófétája volt az egyetlen, aki képes volt Nabukodonozor álmát feltárni.

A jövendőmondók sötét tisztánlátók, fekete mágusok.

A próféták a fény tisztánlátói, fehér mágusok.

A jövendőmondók a pokol képeit látják, és a pokol álmait álmodják, amelyeken keresztül olyan eseményeket jövendölnek, amelyek nem mindig történhetnek meg, mert a pokol sötét képei nem mindig kristályosodnak ki a fizikai világban.

A pokol sötét képei valóban a pokolból valóak, de nem mindig kristályosodnak ki a fizikai világban.
A próféták a fény tisztánlátói, a Szentlélektől megvilágosított emberei Istennek, és a jóslataik pontosak, mert a tobozmirigyüket és az agyalapi mirigyüket teljesen megvilágosítja a szent tűz.

A Fehér Testvériség Chelái kezdők, a próféták tanítványai, és ezáltal a próféták hírnökei lehetnek, és továbbíthatják az embereknek a szent Mesterek szavát.

Ahhoz, hogy valaki próféta legyen, be kellett fogadnia a Szentlelket.

Azonban a Fehér Páholy tanítványai a próféták hírnökei és tanítványai.

A hiú álmok a pokolhoz tartoznak. A fény álmai a világossághoz...

A próféták közt is vannak rangok...

A megvilágosodást fokozatosan érik el, mert a ,,természet nem ugrik nagyokat". Mindenben vannak szintek és szintek, fokozatok és fokozatok...

A tisztánlátónak is van tisztánlátója, és a prófétának prófétája. A Benső a tisztánlátó tisztánlátója, és a Benső a próféta prófétája.

A tanítványaink fényes látomásai a Fehér Hierarchiáktól származnak. Mindazonáltal a tanítványaink paráznaságba eshetnek, és a fekete utat választhatják, eltávolodva a próféták útjától, ezáltal változva jövendőmondókká.

Az álmaik ilyenkor a pokol álmai, hiú álmok, és a sötét jóslataik sajnálatos módon elbuknak, zavart és szégyent keltve bennük.

A Próféták a Tiszteletreméltó FEHÉR PÁHOLY Mesterei.

A jövendőmondók fekete mágusok, sötét tisztánlátók, Baál prófétái, akik Jezabel asztalánál esznek, és a paráznaságot tanítják, és a bálványoknak szentelt dolgok táplálását.

A tanítványaink a tökéletesség útját kell kövessék, tiszták kell legyenek, hogy a képzeletük tiszta kristálya tökéletes tükörré váljon, amelyben az Egyetemes Tűz minden értékes képe tükröződhet.

Minden tisztátalan gondolat, minden gyűlölet, minden irigység, féltékenység, rosszaság, stb., bemocskolja a tisztánlátás tiszta kristályát, ezáltal változtatva a tanítványainkat az árnyak tisztánlátóivá, jövendőmondókká.
Forrás: vopus
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
Szent Malakiás és próféciái(1)
  2012-08-06 07:42:40, hétfő
 
  Szent Malakiás életrajza:
Írországban, Armagh városában született 1094-ben, az O'Morgair családban - Clairevaux-i Szent Bernát szerint. A Maelmhaedhoc névre keresztelték (latinosítva Malakiás). Imhar O'Hagan és aztán Abbad Armagh tanították. Szent Cellach (Celsus) szentelte pappá 1119-ben.

Felszentelése után liturgia és teológia tanulmányait Lismore-ban, a San Malchus-ban végezte. 1123-ban Bangor apátjává választották és egy évvel később Connor püspökévé szentelték. 1132-ben Armagh prímásává emelkedett. Szent Bernát azt mondja, hogy Szent Malakiás nagyon buzgó volt a vallásban.

Szent Celsus halála után Szent Malakiást nevezték ki Armagh érsekévé 1132-ben, bár nagy alázata miatt nehezen fogadta ezt el. Az intrikák miatt csupán két éven át teljesíthette ezt a kötelességet. Három év alatt visszaállította Armagh-ban az egyházi fegyelmet.

1139-ben Rómába utazott, de útközben meglátogatta Szent Bernátot Clairvaux-ben. Rómában Írország pápai legátusává nevezték ki. Clairvaux városán keresztül térve vissza, behívott öt szerzetest, hogy települjenek Írországba, megalapítva így a Mellifont-i apátságot, 1142-ben.

Egy második Római út közben Szent Malakiás megbetegedett, és Szent Bernát kezei közt halt meg, Clairvaux-ben, november 2-án.

Sok csodát tulajdonítanak neki, de a dolog, amiért a legtöbbet említik, az a prófétálás ajándéka. Ezek közül a leghíresebb a Pápákra vonatkozó. III. Kelemen pápa 1190 július 6-án szentté avatta. Ünnepe november 3.

Szent Malakiás Próféciái
Saját haláláról:
Szent Bernát szerint Szent Malakiás pontosan megjósolta saját halálának napját (november 2), mikor mellette volt a Clairvaux-i apátságon.

Írországról:
Megjósolta, hogy Íroszágot, hazáját, Anglia el fogja nyomni és ki fogja zsákmányolni és szerencsétlenségeket hoz rá hét századon keresztül, azonban az meg fogja tartani hűségét Isten és az Egyháza iránt, minden megpróbáltatáson keresztül. Ennek az időszaknak a végén felszabadul és az elnyomóit megbüntetik. A katolikus Írország fontos szerepet fog játszani Anglia visszatérésében a hithez. Azt mondják, hogy ezt a próféciát Dom Mabillon másolta egy régi Clairvaux-i kéziratról
Forrás: vopus
 
 
0 komment , kategória:  Próféciák, jóslatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 1613 db bejegyzés
Összes: 48414 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 3694
  • e Hónap: 7656
  • e Év: 904589
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.