Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 464 
Hatrakott süti, a receptjét még a nagymamámtól tanultam!
  2021-03-18 15:52:48, csütörtök
 
  Sok krémmel a legfinomabb! Bámulatos!

HOZZÁVALÓK:
Tészta:
40 dkg liszt, plusz amennyit felvesz
6 evőkanál porcukor,
1 evőkanál zsír,
1 kisdobozos tejföl,
2 egész tojás,
1 cs. szalalkáli
krém
2 liter tej,
14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg)
6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan
40 dkg porcukor
pici darab vaj (kb 5 deka)

ELKÉSZÍTÉS
Először a zsírt morzsoljuk el a lisztben, adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. Ha kell még liszt adjunk hozzá nyugodtan, lágy de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. A tésztát osszuk 6 részre, formázzuk kis cipókká és pihentessük fél órát. (egy cipó kb 13 dkg)

Majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, szinte hajszálvékonyra, mert sülés közben megvastagszik. Egy 25 x 35 cm tepsi hátát lisztezzük meg, és a nyújtófa segítségével emeljük át a tepsi hátára. A lelógó széleket vágjuk le. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt sül meg 1 lap. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Legjobb ha van két egyforma tepsink, így amíg az egyik sül, addig a másikat elő tudjuk készíteni a másik tepsin. Amikor meg van mind a hat lap, akkor elkezdjük a krém készítését.

A krém hozzávalói:
2 liter tej, 14 evőkanál rétesliszt (ez kb 25 dkg) 6 evőkanál kakaópor, cukrozatlan 40 dkg porcukor, pici darab vaj (kb 5 deka) A tej 1/3-át egy tálba öntöm, és kézi habverővel csomómentesre keverem benne a kakaóport és a réteslisztet. Sűrű masszát kapunk. A tej nagyobbik részét egy nagyméretű lábasba öntöm a porcukrot hozzáadva és elkezdem melegíteni. Amikor langyos, hozzáöntöm a kikevert sűrű masszát. Közepes lángon, ÁLLANDÓ keverés közben felfőzöm a krémet. Amikor megfőtt a krém, belerakom a pici vajat és azzal is jól elkeverem. Közben 5 egyforma méretű tányérkát magam mellé készítek és a megfőtt krémet még forrón elosztom egyenlő arányban 5 felé. Így biztos, hogy azonos mennyiségű krém kerül minden lap közé.
Olcsó, finom és házias receptek




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Káprázatos sütemény!
  2021-03-14 20:03:50, vasárnap
 
  Egy kis meggy, túró, kevert tészta és már készül is a káprázatos sütemény!

HOZZÁVALÓK
100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g cukor
4 tojás
120 - 150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
300 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
300 g meggy
csipet só

ELKÉSZÍTÉSE
A csokoládét tördeld apró darabokra, majd tedd egy tálba a vajjal együtt és olvaszd fel. 2 tojást verj fel, 50 g cukorral, add hozzá a csipet sót és a vaníliás cukrot. A kihűtött csokoládét keverd hozzá. Add hozzá a 120 g lisztet és a sütőport. Robotgéppel dolgozd össze, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, a tészta lágy legyen.

Készítsük el a túrókrémet: a túrót keverd ki a maradék cukorral és a 2 tojással. Robotgéppel keverd habosra.

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kenj ki vajjal és öntsd bele a tészta 1/3-át. Kend rá a túrókrém felét, a kimagozott meggy felét szórd rá. Majd erre egy réteg csokoládés tészta, egy réteg túrókrém, meggy és újra csokoládés tészta kerül. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hájas sütemény
  2020-11-20 19:09:01, péntek
 
 
60 dkg liszt, 2 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
Só.
Tejjel összegyúrjuk,lágy rétestésztát készítünk.
30 percig pihentetjük.
Közben 20 dkg lisztet
60 dkg hájjal eldolgozunk,3 gombócot formálunk.


Ha megpihent a rétestészta vékonyra nyújtjuk,és az egyik adag hájat egyenletesen rákenjük.
Hajtogatjuk,majd 20 perc pihentetés következik.
Újra kinyújtjuk,rákenjük a másik adag hájat,újra hajtogatjuk,pihentetjük.
A harmadik adag hájjal ugyanígy járunk el.
Pihentetjük,majd 3mm vékonyra nyújtjuk.Felszeljük tetszés szerinti nagyságra.
Bármilyen töltelékkel tölthető,220 fokon sütjük,még melegen porcukrozzuk.
Hasznos cikkek receptek oldalró



 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Narancsos kevert suti
  2020-03-05 18:49:53, csütörtök
 
  Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm atmeroju tortaformaba vagy kuglofformaba ontjuk es 160 fokon megsutjuk. Eleg sokaig sul, mert hig teszta, de megeri a raforditott idot. Akkor jo mikor a kozepebe szurva egy tut vagy hurkapalcikat, mar nem ragad, es tapintasra ruganyos meg. Szoval kiszaritani sem szabad. A teteje meg fog repedni, de igy kell legyen, meg mutatos is igy. Mikor kivettuk a sutobol meglocsoljuk narancslevel. Kihutjuk, megszorjuk vanilias porcukorral , szeleteljuk es joizuen elfogyasztjuk.
Jo etvagyat kivanok!

.
Matyi Éva receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós-habos lekváros sütemény (Londoni szelet)
  2019-12-01 17:51:41, vasárnap
 
  Hozzávalók
Tészta:
300 g liszt
1 tk sütőpor
120 g vaj
4 db tojássárgája
120 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
2-3 ek tejföl
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
Diós-habos réteg:
6 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
200 g darált dió
1 kk őrölt fahéj
1 csipet só
Baracklekvár

Lépések
Lépés 1

Lépés 2
Londoni szelet recept: a Londoni szelet elkészítése egyszerű. A liszthez adjuk a vajat és alaposan összemorzsoljuk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 1. lépés

Lépés 3
Jöhet a kristálycukor, a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, a sütőpor és egy csipet só. Egy fakanállal összekeverjük.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 2. lépés

Lépés 4
Végül a tojássárgája és plusz a két evőkanál tejföl. Sima tésztát gyúrunk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 3. lépés

Lépés 5
A kész gombócot hűtőben pihentetjük 30 percig.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 4. lépés

Lépés 6
Kinyújtjuk 20×30 cm méretűre egy sütőpapíron és így helyezzük a tepsibe.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 5. lépés

Lépés 7
A diós habréteghez a tojásfehérjéket porcukorral keményre verjük.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 6. lépés

Lépés 8
És a darált diót egy kis fahéjjal összekeverve hozzáöntjük.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 7. lépés

Lépés 9
Simára keverjük nagy mozdulatokkal.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 8. lépés

Lépés 10
A tepsibe fektetett tésztára sárgabaracklekvárt kenünk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 9. lépés

Lépés 11
Majd jöhet rá a masszív habos-diós réteg. Süssük légkeveréssel 160°C-on 20-25 percig. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 10. lépés

Lépés 12
Hosszúkás szeleteket vágunk és tálaljuk!

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése - Recept Videók
A Londoni szelet elkészítéséhez sok sikert
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mikor készítettetek utoljára vargabélest?
  2019-10-24 21:01:40, csütörtök
 
 

Vargabéles

Hozzávalók:

40 dkg túró
25 dkg széles metélt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A túrót egy villa segítségével törd át, majd add a tojásos keverékhez. A citrom lereszelt héját, a mazsolát, valamint a tejfölt is keverd a masszához, végül a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan forgasd bele.

A metéltet sós, forró vízben főzd ki. Öblítsd át bő, hideg vízzel, és hagyd lecsepegni. A vajat olvaszd fel, és a felét keverd óvatosan a tésztához, majd add hozzá a túrós keveréket is. Egy tepsibe fektess bele két réteslapot, mindkettő tetejét kend át vajjal, illetve szórd meg zsemlemorzsával. Oszlasd el rajtuk egyenletesen a túrós keveréket, majd az egészre fektess újabb két lapot, a tetejét a megmaradt vajjal kend át.

Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, és körülbelül fél óra alatt süsd a vargabélest aranysárgára. Ha kész, hagyd pihenni kicsit, végül vágd nagyobb kockákra, és hintsd meg porcukorral.


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Diós csoda
  2019-09-14 14:48:05, szombat
 
 




Hozzávalók

Első tészta
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje

Második réteg
10 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej

Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor

A margarint a porcukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét keményre verjük,óvatosan belekeverjük. Egy 20x30 tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tepsit kivesszük és a kikavart sárgáját rákenjük a tésztára. Addig sütjük míg a sárgája krém megszilárdul.Ez még kb 10-15 perc. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet.
A pudingot tejjel megfőzzük,még melegen hozzáadjuk a darált diót. Margarint a cukorral kihabosítjuk,és a kihűlt krémmel összekeverjük.A tésztára kenjük,megszórjuk a van.cukor-dió keverékével.Pár órára hűtőbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Lekváros papucs, Sós kocka
  2019-09-14 14:19:52, szombat
 
 

Szilvalekváros papucs
1 kg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
50 dkg margarin
20 dkg zsír
4 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál só (sótól függ)
1 üveg szilvalekvár
Lekenésre:
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük,a sóval,sütőporral, élesztővel,elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,tejfölt.
Jól összegyúrjuk,ne legyen kemény,esetleg,ha szükséges még adhatunk hozzá tejfölt. Vékonyabbra kinyújtjuk (nem kell pihentetni),felcsíkozzuk,úgy ,hogy kockákat kapjunk,( a nagysága attól függ, ki mekkora papucsot szeretnénk sütni,ez most 2.5x2,5 cm volt).
Minden kockába lekvárt teszünk,két sarkát összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe ,légkeverésesnél 2 tepsit is tehetünk egyszerre.
Készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ebből a tésztából pogácsát,sajtos rudat is lehet készíteni. Sokáig el áll! Kiss Imréné konyhája





 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Szilva süti
  2019-09-14 14:08:16, szombat
 
 



Ezt a sütit a Szarvasi szilvafesztiválra készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Közönség szavazat győztese lett. A kosarat Narancshéjból én fontam.
Kiss Imréné Magdi

Tészta hozzávalói:
20 dkg vaj margarin (puha)
30 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk.
3. Kis golyókat készítünk a tésztából,a végeit elvéknyitjuk sütőpapíros tepsibe tesszük.
Minden golyót kicsit ellapítjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a közepüket. Vigyázni kell könnyen törik.
4. Tölteléket elkészítjük. Fémedényben 20 dkg margarint 3 egész tojást és 8 dkg cukrot vízgőz felett (állandóan keverni kell) krémmé főzzük. Hozzáadjuk a darált diót,kakaót,vaníliás cukrot, szilvalekvárt (nem egyszerre ,közben kóstoljuk mennyire érzik a krémben) ,rumaromát vagy rumot ,kicsire összevágott aszalt szilvát,és a kivájt tészták közepét (nem kell az összes kivájt tésztát bele tenni,én kb a felét tettem bele).Ne legyen kemény a töltelék. Összekeverjük és megtöltjük a szilvákat. Kettőt összeillesztünk.
5. A szilva színezéséhez piros és kék gél festéket kevés langyos vízben összekeverjük.. Ecsettel befestjük a tésztát és beleforgatjuk kristálycukorba.
6. Díszítésnek tehetünk bukszuslevelet , citrom vagy menta levelet.vagy ha van még friss szilvánk a szárát szúrhatjuk bele.
Megjegyzés: Ez a tészta az Őszibarack sütinek a tésztája. Akár süthetünk mindkettőt egyszerre ,annyi különbséggel,hogy a töltelék összetétele és mennyisége változik.


 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Szilvás sütemény
  2019-09-11 13:19:58, szerda
 
 

Hozzávalók:
15 dkg ráma
30 dkg liszt
5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 db tojás
1 1/2 kg szilva

Az édes morzsához:
15 dkg ráma
15 dkg cukor
20 dkg liszt

Készítés:
Az élesztőt keverjük össze a langyos tejjel és kevés cukorral , dolgozzuk össze a lisztet a puha rámával, a cukorral és a tojással ,gyúrjunk egy sima tésztát.1/2 órát pihentessük meleg helyen,magozzuk ki a szilvát és készítsük el a morzsát a következő képen: keverjük össze a puha rámát ,a cukrot és a lisztet.
Nem tészta készül,hanem morzsa !
Nyújtsd ki a tésztát a belisztezett gyúródeszkán a tepsi méretének megfelelően , fektessük a rámával kikent tepsibe , és sűrűn rakjuk rá a szilvát úgy , hogy a belseje felfelé nézzen, szórjuk rá az apró morzsát.
Süssük meg előmelegített sütőben.Akkor kész , hogyha a morzsa barnulni kezd.
Villany sütő : én 180 fokon
Gáz : 4 -es fokozat
Sütési idő : kb 25 - 30 perc
De sütő függő!

Mivel mi szeretjük a fahéjat mielőtt rárakom a szilvát egy tálba jól beszórom őrölt fahéjjal!
A morzsát mikor jól összemorzsoltam beteszem a hűtőbe mert így könnyebben lehet elmorzsolni a szilva tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 464 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 98 db bejegyzés
Összes: 8339 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 382
  • e Hónap: 382
  • e Év: 102727
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.