Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 247 
Csirkemell torta
  2024-11-04 16:05:49, hétfő
 
 
Egyszerű, látványos és gyors, de ami a legjobb, hogy melegen és hidegen is isteni finom!
Hozzávalók / 6 adag
- 150 g bacon
- 800 g csirkemell filésó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 150 g rizsliszt
- 2 db tojás
- 80 g sonka
- 2 dl kókusztejből laza besamel
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy db vöröshagyma
Elkészítés
1. Fogunk egy hőálló tálat, és a közepétől indulva kibéleljük szeletelt baconnel úgy, hogy túllógjon az edény peremén.
2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst először lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és egy sort leterítünk a szalonnára. Erre jön a sonka fele, a besamel amiben elkeverünk két, összezúzott fokhagymát, végül pedig a vékonyra szeletelt hagyma szintén fele.
3. Újra egy adag csirke, sonka, besamel, hagyma, és a legvégén a lelógó baconszeleteket ráhajtjuk az egész tetejére.
4. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük, és melegen vagy akár hidegen is tálalhatjuk!
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csirkemell filé spenótos krémsajttal töltve
  2023-11-30 19:27:06, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

2 egész csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
0,5 teáskanál fokhagymapor
Só és bors ízlés szerint
120 g krémsajt
20 g parmezán sajt
2 evőkanál majonéz
100 g friss spenót
2 fokhagymagerezd
0,5 teáskanál chilipehely

Elkészítése:

A parmezánt reszeld le, a spenótot alaposan mosd meg és vágd apróra, a fokhagymát pedig pucold meg.

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.

Az előkészített csirkemellfilét helyezd egy vágódeszkára és mindkét oldalát kend be olívaolajjal. Egy kisebb tálkában keverd össze a pirospaprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd ezt a keveréket dörzsöld bele a húsba.

Vágj egy mélyebb bevágást a csirkemellbe, amelybe később a sajtos keveréket teszed.

Egy tálban keverd a krémsajtot, reszelt parmezánt, majonézt, apróra vágott spenótot, zúzott fokhagymát és a chilipelyhet. Ízlés szerint sózd meg. Ezt a keveréket kanalazd bele a csirkemellbe vágott zsebekbe, ügyelve arra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön mindenbe.

Helyezd a töltött csirkemelleket egy sütőtálba vagy tepsibe, és süsd a sütőben 25-30 percig, míg a hús teljesen átsül.

Tipp:
A krémsajt, a friss spenót, a parmezán és a fűszerek kombinációja egy harmonikus és ízletes tölteléket eredményez, ami tökéletesen kiegészíti a puha és szaftos csirkemellfilét.

A recept nem igényel különösebb konyhai eszközöket vagy technikákat, így akár kezdő szakácsok számára is könnyedén elkészíthető.

A töltelék hozzávalóit igény szerint módosíthatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.

Miért edd?
A csirkemellfilé alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, a spenót pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ezzel az étellel nem csak egy finom fogást készíthetünk, hanem tápláló és egészséges étkezést is biztosíthatunk a családnak.

Recept neked
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csirkemell tócsni
  2023-09-03 10:51:22, vasárnap
 
 




A csirkemell több ezer elkészítési módja közül az egyik személyes kedvencem a ropogós és aranybarna csirketócsni. A csirkemellet nem darálom, hanem próbálom a lehető legapróbbra vágni. A húst a tojást, a liszt és a majonéz fogja össze. A masszát forró olajon kisütjük, és mikor rápakoltuk a serpenyőre, kis korongokat formázunk. A húsos keveréket a vöröshagyma feldobja, a kész tócsni pedig burgonyapürével és salátával nagyon laktató.
csirkemell,
vöröshagyma
,só,
bors,
tojás,
majonéz ,liszt
A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis mindenki akkora adagot készít, amekkorát szeretne. Általában egy csirkemellre fél hagymát, egy tojást, egy evőkanál majonézt és egy evőkanál lisztet lehet számolni.

A csirkemellet apróra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk és borsozzuk.
Alaposan elkeverjük, és akár egy éjszakán át pihentetjük.

A tojást a majonézzel és liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a húshoz és eldolgozzuk.
A masszából kanállal kis adagokat veszünk ki, amit forró olajon minden oldalról megsütünk.
Salátával, burgonyapürével tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Konfitált libacomb
  2021-03-18 21:56:59, csütörtök
 
 
Recept:
4 db libacomb
200 dkg kacsazsír
só, darált bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 db alma
1 db hagyma
2 babérlevél
2 darabka fahéj
fél alma.

A libacombokról a pihéket, tokokat eltávolítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jó alaposan sózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Egy tálba tesszük, majd a folpack-kal befedve hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Az így pácolt combokat lemossuk, és szárazra töröljük.
Egy nagyobb lábasba belehelyezzük a combokat, és beletöltünk annyi megolvasztott kacsazsírt, hogy jól ellepje a húsokat. Belerakjuk a megpucolt és félbevágott hagymákat, és a nagyobb cikkekre vágott almát, a babérlevelet és a fahéj darabokat. A lábasra rárakjuk a fedelét, majd 110 fokra előmelegített sütőben 4,5 óra hosszat sütjük (konfitáljuk).
A libacombokat kivesszük a zsiradékból, és egy tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tovább pirítjuk a bőrét, ízlés szerint.
Tálaláskor köretként most krumplipürét kínáltam, és felezett őszibarackot kínáltam hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csodálatos csirkecombok!
  2021-03-14 20:17:59, vasárnap
 
  Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alatt elkészíthető finomság!

Hozzávalók:
6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj

Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sült csirkecomb recept
  2019-02-26 15:22:10, kedd
 
 

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.



Elkészítés:

A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a hús köré rakjuk, hogy a tepsiben lévő lé is érje. Készre sütjük, ha a húst ropogósra akarjuk sütni a felső részét egy kicsit még megpiríthatjuk.

Elkészítés ideje: 60perc
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sült csirke különlegesen recept
  2019-02-26 15:14:54, kedd
 
  Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik mellé.



 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csirkekuglóf aszalt áfonyával recept
  2018-10-15 17:40:58, hétfő
 
  Minden évben a karácsonyi asztal kedvence!


Hozzávalók:

10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
10 dkg sajt
20 dkg bacon
10 tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 tk grill fűszerkeverék
2 tk piri-piri fűszerkeverék


Elkészítése:

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.

A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük.

A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel.

A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.

Tipp:
Ha nincs kuglófformánk, készíthetjük tortaformában is!

https://receptneked.hu/szarn.../csirkekuglof-aszalt-afonyaval/
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Egyben sült csirkemell mézes sárgabarackkal
  2018-08-07 17:47:38, kedd
 
  Hozzávalók

80 dkg csirkemellfilé, 3 dl tejszín, 5 dkg gyömbér, 3 dkg currypor, 1 dl kókusztej, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 5 evőkanál méz, 12 db sárgabarack mag nélkül, 4 adag párolt rizs

A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, vajjal kikent sütőformába tesszük. A tejszínt összekeverjük a kókusztejjel, fokhagymával, mézzel, gyömbérrel, curryporral, és a szeletekre vágott sárgabarackkal.

Ráöntjük a csirkemellfilékre, és sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Ez az étel természetesen serpenyőben is elkészíthető.

Köretként párolt rizst adunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Mézes csiis csirkesaslik - roppanós jégsalátával
  2018-07-24 16:26:40, kedd
 
  Egyedi klasszikus nem csak innyenceknek Link  
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 247 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 54
  • e Hét: 1692
  • e Hónap: 6816
  • e Év: 173516
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.