|
1/12 oldal
|
Bejegyzések száma: 119
|
|
|
|
2023-07-22 19:09:18, szombat
|
|
|
kb. 1,5 kg húsból (d.comb,lapocka) pörköltet főzök sok szafttal.
Leszűröm, darálom.
A szaftot elkészítem tejfölösként és félre teszem.
Hússal darálom a sok zöldség zöldet is.
Utána fűszerezek(só, bors, ételízesítő)
Krumpligombóc:
kb. 75 dkg liszt, só,
1,5 kg krumpli(héj nélkül) .
Krumplit főzöm , kinyomom, kihűtöm és összegyúrom a sóval ,liszttel.
Kb. fél ujjnyira kinyújtom, 8x8-as kockákat vágok és megy bele a húsostöltelék.
Kifőzöm a gombócokat és mennek bele a tejfölös szaftba. |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2022-03-17 17:02:48, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2021-12-14 15:23:37, kedd
|
|
|
A göngyölt hús receptje;
1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük .
A töltelékhez :
1kg darálthús,
3-4 db áztatott zsemle,
2 db tojás,
3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva ,
fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is jó ,
ételízesítő, bors,
zöldségzöldje apróra vágva ,
egy fej hagyma megpiritva .
hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük , mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.
Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2.5 órát sütjük.
Közben elkészitjük a besamellmártást.
Fél vajat oda rakunk melegedni , ehhez 2-3kanál lisztet rakunk , ezt jól összekavarjuk annyi tejjel hogy csomómentes legyen , ha megvan hozzárakunk 2-3kanál tejfelt és kb. 10 dkg. reszelt sajtot , ezt felengedjük tejjel úgy , hogy kellő állagú masszát kapjunk .
Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani . Ha kész lehet tálalni!
Remélem akkora siker lesz mint nálunk !!
Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az igazán a karácsonyi asztalra való ételhez!!
Szuknai Lászlóné Anna
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2021-09-20 13:35:14, hétfő
|
|
|
A göngyölt hús receptje:
1,5 kg. csont nélküli karajt vékonyra szeletelek, klopfolom , besózom és félrerakom.
Megcsinálom a tölteléket:
1 kg. darálthús ,
3 db. beáztatott és kinyomkodott zsemle,
4 db. főtt tojás kézzel szétnyomkodva,
2 db, nyers tojás,
2 fej apróra vágott és megpirított vöröshagyma,
petrezselyem zöldje apróra vágva,
ételízesítő,
őrölt bors,
majoranna,
fokhagyma apróra vágva vagy fokhagyma krém.
Ezt összegyúrom majd a kivert húsokba töltöm.
Elkészítés
Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom.
A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).
A besammell mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek. Felforralom és hozzákeverek 10dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ketkes.com
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2021-08-07 15:10:10, szombat
|
|
|
Ezt csak azért csináltam most, mert meg szerettem volna mutatni, hogy készen, hogy néz ki. Természetesen ez még nem karácsonyra készült mivel ezt frissen készítjük!
A göngyölt hús receptje:
1,5 kg. csont nélküli karajt vékonyra szeletelek, klopfolom , besózom és félrerakom.
Megcsinálom a tölteléket:
1 kg. darálthús ,
3 db. beáztatott és kinyomkodott zsemle,
4 db. főtt tojás kézzel szétnyomkodva,
2 db, nyers tojás,
2 fej apróra vágott és megpirított vöröshagyma,
petrezselyem zöldje apróra vágva,
ételízesítő,
őrölt bors,
majoranna,
fokhagyma apróra vágva vagy fokhagyma krém.
Ezt összegyúrom majd a kivert húsokba töltöm.
Elkészítés
Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom.
A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).
A bessamel mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek.
Felforralom és hozzákeverek 10 dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ha a hús megpuhult akkor ráöntöm a mártást és rápirítom, ez kb. fél óra.
Jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az ünnepi ételhez!
Szuknai Lászlóné Anna
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2021-08-07 14:21:29, szombat
|
|
|
EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE
A Lacipecsenye egy rendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek.
Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.
Hozzávalók
A húshoz
700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz
2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.
Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: baranya.ma
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-09-27 17:51:11, csütörtök
|
|
|
Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók:
1 kg dagadó
40 dkg sütnivaló kolbász
1 szelet kenyér/1 zsemle
3 főtt tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek mustár
só és bors
5 dl sör
A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket.
A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki.
A sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bőréből, adjuk hozzá a kifacsart kenyeret/zsemlét, a villával összetört főtt tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Ízesítsük mustárral, borssal, s ha szükséges, sóval - a kolbászhús önmagában ízes, finom, óvatosan a sóval!
Egyenletesen betöltjük a dagadó belsejébe, ne túl feszesre, hogy sülés közben ne repedjen szét a hús.
A nyílást hústűvel vagy cérnával zárjuk le, tegyük a dagadót tepsibe.
Öntsük alá a sört, majd zárjuk le szorosan a tepsit alufóliával, s 200 fokos sütőben süssük kb. 1 órán át teljesen puhára.
A fóliát levéve végül süssük szép pirosra a dagadó felületét.
Óvatosan emeljük át egy tálra, könnyedén borítsuk le fóliával, s hagyjuk pihenni legalább 15 percig, utána éles késsel szeleteljük nem túl vékony szeletekre.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-08-05 15:07:18, vasárnap
|
|
|
"Nápolyi" pecsenyét, ezt egy szakácskönyvben találtam, ha gyorsan kevés macerával, akkor ezt csinálok, egyszerű_ vaslábosban zsírt forrósítok, dobok bele 1 fej ketté vágott megmosott fokhagymát, majd sertés dió részt amit előtte jól besóztam (még tegnap) megkérgesítem, felöntöm fél liter borral-most fehér borral- kis lángon párolom, forgatom, kb 2 óra, akkor nagy láng 10 perc és kész. Krumplipürét szoktam hozzá adni.
Szép napokat,
Salamon Ágnes receptje |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-06-21 12:44:08, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg tészta, 40 dkg paradicsom, 5 dkg bazsalikom, 1 kávéskanál provence füszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 10 dkg parmezán, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 db hagyma, 40 dkg sertésszűz
A tésztát ,,aldente"-re főzzük sós vízben. Amíg fő, addig a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk. A szüzekből érméket vágunk és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában.
Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-05-28 12:01:53, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg sertéshús, 3 db hagyma, 2 db fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 2 db chili, 3 dl sör, babérlevél, kömény (római), provence-i fűszer, 1 csomag petrezselyem, 40 dkg rizs (párolt)
Hogy mi is jelent az, hogy legényes?
Egyszerű, mégis jó: gyorsan, egy serpenyőben, könnyen el lehet készíteni.
Természetesen nemcsak a legényeknek ajánlom. Látványos étel, egy baráti társaságot is el lehet kápráztatni vele.
A húst felkockázzuk, minden felesleges ínt vágjanak le, hogy semmi ne legyen, ami összehúzza. Közben a kockára vágott hagymát lepirítom, ráteszem a húst, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomkockákat és a chilit. Pároljuk, nagyon kevés sört öntök hozzá.
Javaslom, hogy a chilit magozzák ki, és csak a húsát tegyék bele. Természetesen, aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja. Kevés petrezselymet adok még hozzá. Én a petrezselymet durvára szeretem vágni.
Bármilyen köretet adhatnak hozzá, én most párolt rizs készítettem. A rizsből talapzatot készítek, rá kerül a sertésaprópecsenye. Petrezselyemzölddel díszítem. Igazán egyszerű legényétel. Próbálják ki!Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
1/12 oldal
|
Bejegyzések száma: 119
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 54
- e Hét: 1692
- e Hónap: 6816
- e Év: 173516
|
|
|