Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
Hortobágyi húsgombóc
  2023-07-22 19:09:18, szombat
 
  kb. 1,5 kg húsból (d.comb,lapocka) pörköltet főzök sok szafttal.
Leszűröm, darálom.
A szaftot elkészítem tejfölösként és félre teszem.
Hússal darálom a sok zöldség zöldet is.
Utána fűszerezek(só, bors, ételízesítő)

Krumpligombóc:
kb. 75 dkg liszt, só,
1,5 kg krumpli(héj nélkül) .
Krumplit főzöm , kinyomom, kihűtöm és összegyúrom a sóval ,liszttel.
Kb. fél ujjnyira kinyújtom, 8x8-as kockákat vágok és megy bele a húsostöltelék.
Kifőzöm a gombócokat és mennek bele a tejfölös szaftba.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Hentes tokány
  2022-03-17 17:02:48, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!




 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Karácsonyi asztalra való göngyölt húst!!
  2021-12-14 15:23:37, kedd
 
  A göngyölt hús receptje;
1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük .

A töltelékhez :
1kg darálthús,
3-4 db áztatott zsemle,
2 db tojás,
3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva ,
fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is jó ,
ételízesítő, bors,
zöldségzöldje apróra vágva ,
egy fej hagyma megpiritva .
hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük , mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.

Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2.5 órát sütjük.

Közben elkészitjük a besamellmártást.

Fél vajat oda rakunk melegedni , ehhez 2-3kanál lisztet rakunk , ezt jól összekavarjuk annyi tejjel hogy csomómentes legyen , ha megvan hozzárakunk 2-3kanál tejfelt és kb. 10 dkg. reszelt sajtot , ezt felengedjük tejjel úgy , hogy kellő állagú masszát kapjunk .

Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani . Ha kész lehet tálalni!

Remélem akkora siker lesz mint nálunk !!

Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az igazán a karácsonyi asztalra való ételhez!!

Szuknai Lászlóné Anna





 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
göngyölt hús
  2021-09-20 13:35:14, hétfő
 
  A göngyölt hús receptje:
1,5 kg. csont nélküli karajt vékonyra szeletelek, klopfolom , besózom és félrerakom.

Megcsinálom a tölteléket:
1 kg. darálthús ,
3 db. beáztatott és kinyomkodott zsemle,
4 db. főtt tojás kézzel szétnyomkodva,
2 db, nyers tojás,
2 fej apróra vágott és megpirított vöröshagyma,
petrezselyem zöldje apróra vágva,
ételízesítő,
őrölt bors,
majoranna,
fokhagyma apróra vágva vagy fokhagyma krém.
Ezt összegyúrom majd a kivert húsokba töltöm.

Elkészítés
Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom.

A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).

A besammell mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek. Felforralom és hozzákeverek 10dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ketkes.com


 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Elkészítettem sokak kérésére az ünnepi ételt, a göngyölt hús
  2021-08-07 15:10:10, szombat
 
  Ezt csak azért csináltam most, mert meg szerettem volna mutatni, hogy készen, hogy néz ki. Természetesen ez még nem karácsonyra készült mivel ezt frissen készítjük!







A göngyölt hús receptje:
1,5 kg. csont nélküli karajt vékonyra szeletelek, klopfolom , besózom és félrerakom.

Megcsinálom a tölteléket:
1 kg. darálthús ,
3 db. beáztatott és kinyomkodott zsemle,
4 db. főtt tojás kézzel szétnyomkodva,
2 db, nyers tojás,
2 fej apróra vágott és megpirított vöröshagyma,
petrezselyem zöldje apróra vágva,
ételízesítő,
őrölt bors,
majoranna,
fokhagyma apróra vágva vagy fokhagyma krém.
Ezt összegyúrom majd a kivert húsokba töltöm.

Elkészítés
Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom.

A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).

A bessamel mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek.
Felforralom és hozzákeverek 10 dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.

Ha a hús megpuhult akkor ráöntöm a mártást és rápirítom, ez kb. fél óra.

Jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az ünnepi ételhez!

Szuknai Lászlóné Anna
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Lacipecsenye
  2021-08-07 14:21:29, szombat
 
  EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE
A Lacipecsenye egy rendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek.

Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.

Hozzávalók
A húshoz

700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz
2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma

A sütéshez

350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.

A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.

Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Forrás: baranya.ma

 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó
  2018-09-27 17:51:11, csütörtök
 
  Elkészítési idő: 150 perc

Hozzávalók:

1 kg dagadó
40 dkg sütnivaló kolbász
1 szelet kenyér/1 zsemle
3 főtt tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek mustár
só és bors
5 dl sör


A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket.

A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki.

A sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bőréből, adjuk hozzá a kifacsart kenyeret/zsemlét, a villával összetört főtt tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Ízesítsük mustárral, borssal, s ha szükséges, sóval - a kolbászhús önmagában ízes, finom, óvatosan a sóval!

Egyenletesen betöltjük a dagadó belsejébe, ne túl feszesre, hogy sülés közben ne repedjen szét a hús.

A nyílást hústűvel vagy cérnával zárjuk le, tegyük a dagadót tepsibe.

Öntsük alá a sört, majd zárjuk le szorosan a tepsit alufóliával, s 200 fokos sütőben süssük kb. 1 órán át teljesen puhára.

A fóliát levéve végül süssük szép pirosra a dagadó felületét.

Óvatosan emeljük át egy tálra, könnyedén borítsuk le fóliával, s hagyjuk pihenni legalább 15 percig, utána éles késsel szeleteljük nem túl vékony szeletekre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Nápolyi pecsenye
  2018-08-05 15:07:18, vasárnap
 
  "Nápolyi" pecsenyét, ezt egy szakácskönyvben találtam, ha gyorsan kevés macerával, akkor ezt csinálok, egyszerű_ vaslábosban zsírt forrósítok, dobok bele 1 fej ketté vágott megmosott fokhagymát, majd sertés dió részt amit előtte jól besóztam (még tegnap) megkérgesítem, felöntöm fél liter borral-most fehér borral- kis lángon párolom, forgatom, kb 2 óra, akkor nagy láng 10 perc és kész. Krumplipürét szoktam hozzá adni.
Szép napokat,
Salamon Ágnes receptje
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Parmezános sertésszűz
  2018-06-21 12:44:08, csütörtök
 
  Hozzávalók

50 dkg tészta, 40 dkg paradicsom, 5 dkg bazsalikom, 1 kávéskanál provence füszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 10 dkg parmezán, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 db hagyma, 40 dkg sertésszűz

A tésztát ,,aldente"-re főzzük sós vízben. Amíg fő, addig a paradicsomokat összevágjuk, a hagymát finomra vágjuk, és egy edényben lepirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsom felét, a fűszereket, a fokhagymát, sót, egy kevés olajat, végül a főtt tésztával összeforgatjuk. A szüzekből érméket vágunk és bundázzuk, azaz megforgatjuk felvert tojásban és parmezános zsemlemorzsában.

Kevés olívaolajon megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikommal díszítjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sertés aprópecsenye legényesen
  2018-05-28 12:01:53, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
80 dkg sertéshús, 3 db hagyma, 2 db fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 2 db chili, 3 dl sör, babérlevél, kömény (római), provence-i fűszer, 1 csomag petrezselyem, 40 dkg rizs (párolt)

Hogy mi is jelent az, hogy legényes?
Egyszerű, mégis jó: gyorsan, egy serpenyőben, könnyen el lehet készíteni.

Természetesen nemcsak a legényeknek ajánlom. Látványos étel, egy baráti társaságot is el lehet kápráztatni vele.

A húst felkockázzuk, minden felesleges ínt vágjanak le, hogy semmi ne legyen, ami összehúzza. Közben a kockára vágott hagymát lepirítom, ráteszem a húst, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomkockákat és a chilit. Pároljuk, nagyon kevés sört öntök hozzá.

Javaslom, hogy a chilit magozzák ki, és csak a húsát tegyék bele. Természetesen, aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja. Kevés petrezselymet adok még hozzá. Én a petrezselymet durvára szeretem vágni.

Bármilyen köretet adhatnak hozzá, én most párolt rizs készítettem. A rizsből talapzatot készítek, rá kerül a sertésaprópecsenye. Petrezselyemzölddel díszítem. Igazán egyszerű legényétel. Próbálják ki!Link
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 54
  • e Hét: 1692
  • e Hónap: 6816
  • e Év: 173516
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.