Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
Így tanítom meg a gyermekeimnek, mit jelent magyarnak lenni
  2022-09-23 20:45:22, péntek
 
 ÍGY TANÍTOM MEG A GYERMEKEIMNEK, MIT JELENT MAGYARNAK LENNI -

A SZEMÉLYES ÉLMÉNY EREJE


Mottó

Hiszek a magyar zászló és a Szent Korona összetartó és megtartó erejében. Hiszem, hogy az ilyen rendezvények erősítik a magyarok nemzet- és identitástudatát. Kívánom, hogy Magyarország erős, szerető, összetartó nemzet legyen.

"Ameddig piros lesz a vér,
Ameddig fehér lesz a hó,
Amíg zöldel a rét füve,
Lesz jel, eszünkbe juttató:
Hogy hitünk hol van, hol hazánk,
Hogy hová, kihez tartozunk,
S kié a föld, hol elsüllyed
A koporsónk, ha meghalunk."

Ez a trikolor a világ legjobb helyét, a Bárkát, a Kárpát medencét jelképezi.
Sehol másutt nem tudnék élni. Büszke vagyok, hogy magyarnak születtem!
Történelmünk ismeretének, nemzeti hagyományaink őrzésének, a nemzeti összetartozás kifejezésének fontossága olyan fogalmak, amelyek óvodás vagy kisiskolás gyermekek számára csak akkor lesznek érthetőek, kézzelfoghatóak, ha valamilyen személyes tapasztalat is kapcsolódik hozzájuk...

Ezért tartjuk fontosnak elvinni őket olyan helyszínekre, - akár nyaralás alatt vagy közben is - olyan jellegű eseményekre, amelyeken ezekről az értékekről nemcsak szó esik, hanem ahol fizikailag is átélhetik, átérezhetik, és utána beszélgetni is tudunk róla. Szülőként azt vallom: a gyermeknevelés, így az előbb említett értékekre való (hazafias) nevelés felelőssége is elsősorban a mienk, az iskola csak legfeljebb kiegészítheti mindazt, amit tőlünk, szülőktől hallanak, látnak és örökül kapnak.

Az alkalmat megragadva idén is végigvittük nemzeti zászlónkat az Andrássy úton.

Az Országgyűlés 2014-ben a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át. Ennek tiszteletére 2017-ben útnak indították a Nemzet Zászlója rendezvényt, melynek keretében 2018. 03. 16-án egy 1848 méter hosszú, két méter széles, nemzeti színű zászlót 1848 ember segítségével zuhogó esőben vittük végig az Andrássy úton. Az 1848 méteres út az Operától a Hősök teréig tartott, ahol egy élő kokárdát alkotott az óriás zászló, majd kezdetét vette az ünnepi műsor. Az előző években a járvány kitörése miatt az eseményt elhalasztották a második bécsi döntés, Észak-Erdély és Székelyföld visszacsatolásának 80. évfordulójára, augusztus 30-ra. A műsor fellépői között volt Dévai Nagy Kamilla, Pataky Attila, Varga Miklós, Pap Lajos, Rékasi Károly, Nagy Feró és Tolcsvay Béla.

Idén 2022. szeptember 18-án már negyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományos zászlófelvonulásunkat Budapesten. 11:00 órakor gyülekeztünk Budapesten az Opera előtt.
A megfelelő kettős sor kialakítását követően 12:00-kor indult el a zászlóvitel a Hősök tere felé.

Szilágyi Ákosnak, a rendezvény ötletgazdájának és főszervezőjének nem ez az első, hazafias jellegű kezdeményezése, a 2007-ben először elkészült Magyar Trikolór 12 hónapja című naptár is az ő ötlete, amely a három nemzeti színt is tartalmazó, fotópályázatok díjnyertes képeiből készül immár tizenöt éve. Ő járta ki azt is, hogy az Országgyűlés 2014-ben a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át.

Az esemény idén ugyanolyan felemelő volt, mint a korábbiak, amikor először vittük végig az Andrássy úton az 1848 méter hosszú zászló ránk eső részét, de ezúttal napsütéses ragyogó szép időben, A lelkes fiatalok és idősek látványa idén is sok résztvevőt és nézelődő járókelőt mosolyra fakasztott. Büszkék vagyunk, hogy mind többen már ilyen fiatalon értik és érzik az esemény üzenetét, a magyar zászló, a nemzeti hősök és a nemzeti összetartozás fontosságát. Az eseményen résztvevők ugyanis nemcsak Magyarországról, hanem határon túlról is érkeztek - egy nagy székely zászló idén is kikerült a Hősök terére, sőt korábbi években Amerikából is jöttek. Minden résztvevő kapott egy emlékkönyvet és egy métert az előző évben vitt zászlóból; mi is megkaptuk mindezeket a korábbi részvételünkért.

Az 1848 méteres zászló költségeit a szervezők közadakozásból és a zászlóvivők "nevezési díjából" fedezték, bizonyítva, hogy mennyire becsüljük nemzetünket, szeretjük zászlónkat, hagyományainkat és kultúránkat. A 3000 Ft-ot meghaladó adományozók és zászlóvivők neve bekerül a NEMZET ZÁSZLÓJA 2022 könyvbe, amelyet később minden benne szereplő személy átvehet majd. / 2018, 2019 könyvek/


A Nyugatnak is üzenni szeretnének idén a nemzet zászlójával

LinkA Nemzet Zászlója az Andrássy úton - KarcFM 2018. 03. 16.
/Az első 2018. 03. 16-i felvonulás - végig zuhogó esőben/

Link


 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
A világ leigázásának forgatókönyve
  2022-08-28 21:00:18, vasárnap
 
 
A VILÁG LEIGÁZÁSÁNAK FORGATÓKÖNYVE


Kik is a világ igazi irányítói? A demokratikusan és kevésbé demokratikusan hatalomra jutott kormányok, vagy egy árnyékkormány, ami a háttérből irányítja az eseményeket.

A legtöbb ember szerint semmi esély nincs a második eshetőségre, hiszen még csak nem is hallottak soha a Bilderberg csoportról vagy más titkos társaságokról. El sem tudják képzelni, hogy olyan erők irányítsák a világot, amikről még csak nem is tudnak, és hogy egy viszonylag kis csoportnak olyan hatalma legyen, amivel befolyásolni tudja a világ nagy eseményeit.

Valóban sok ember tudta és közreműködése kell a világot meghatározó események lebonyolításához? Én nem hiszem.

Ebben a filmben Alex Jones fölvázolja a világot irányító elit történelmi útját, eszközeit és jövőbeni terveit.


Alex Jones dokumentumfilmje az Új Világrendről és a háttérhatalom totális technokrata diktatúrájának forgatókönyvéről. Bemutatja hogy a háttérhatalom full sátánistákból és homokosokból áll. Bohém erdő, luciferánus elnökök és vállalat igazgatók, Globális UNIÓ és hasonlók.

Ébresztő!


A világ leigázásának forgatókönyve - Alex Jones

LinkA világ leigázásának forgatókönyve - Alex Jones

LinkAz elit végső célja

- a világ leigázása, az emberiség falanszterizálása
- az emberiség megrontása és megtizedelés
- a megmaradt emberiség totális kontroll alá vetése és rabszolgasorsba süllyesztése.

Hatalmas koncentrációs táborokat állíttattak fel tömegsírhelyekkel és a nemzetközi bűnöző csoport az USA-ban a hatalom átvételét tervezi.

Georgia északi részén egy hatalmas ,,emlékmű" őrzi az eddigi és majdani(?) tudatosan elpusztított emberek emlékét. Az is lehet, hogy megfélemlítésül állították fel.

Bármire számítani lehet.

30 genetikailag módosított gyerek született meg! Pandora szelencéjét kinyitották!Célegyenesben a zsarnokság felé (David Icke)

LinkMichael Jackson - Earth Song magyar szöveggel
/Amerika rendőrállam - Ébredj már rá az igazságra/

LinkA világuralmi törekvések súlyos vádak ezen körökkel szemben, úgyhogy a legjobb, ha megvizsgáljuk, hogy vélekedik erről David Rockefeller maga, a Rockefeller bankár-dinasztia feje, a Chase Manhattan Bank elnöke az Emlékiratok című könyvében:

,,Egyesek képesek azt gondolni, hogy mi egy titkos összeesküvés részeként dolgozunk az Egyesült Államok ellen, engem és családomat internacionalistának neveznek, akik a világ más részein élőkkel együtt arra szövetkeztek, hogy létrehozzunk egy integrált globális politikai és gazdasági struktúrát - ha úgy tetszik, egy egyesült világot.

Ha ez a vád, akkor bűnös vagyok, és büszkén vállalom."


Irányított történelem a világkormányértThrive HD HUN - Növekedj - Magyar szinkron - teljes film

LinkA túlnépesedés gondja és az ördögi megoldási tervek - Hatalmas ébresztő - Videók

LinkAz emberi lakosság "nagy selejtezése" csendben elkezdődött. Rejtetten, alattomosan és könyörtelenül. Igen, egy globális emberirtási napirend életbe lépéséről van szó. És ahogy ez a szemünk előtt lejátszódik, az emberi faj túlnyomó többsége eltűnik majd a génállományból.

Genetikailag megsemmisül.

Vajon Ön és létező vagy leendő utódai túlélik?


Amit ez a cikk bemutat az az, hogy mi az igazi fenyegetés ebben a világban, és hogy lehet megőrizni utódaink genetikai integritását. Hogyan védekezhetünk? MIÉRT van napirenden a globális elnéptelenítés? Minél jobban megérti ezeket a válaszokat, annál nagyobb az esélye a túlélésre a nagy emberirtásban

Link


A honlap már nem található.
Sajnálom, de a kért weboldal nem elérhető. Kérjük, győződj meg arról, hogy nem írtad-e el a keresett oldal címét! Az is lehetséges, hogy a lap vagy a bejegyzés törlésre került szerverünkrőlAmikor ilyen idézeteket látunk, egyre kevésbé hiszem azt, hogy a gazdasági és politikai életben bármi a véletlen számlájára lenne írható...
Ezt 1969-ben írta a képen látható Zbigniew Brzezinski!

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Üzenet a nyugatnak!
  2022-07-26 22:15:43, kedd
 
 ÜZENET A NYUGATNAK!
Profile picture for user Gergely Gábor


Azt mondjátok, térdre kell kényszeríteni Magyarországot. Azt mondjátok, Magyarországnak nincs helye az unióban, mert senki nem lehet tagja egy közösségnek, ha nem tiszteli a közösség értékeit.

Tudjátok, mi tiszteljük a közösség értékeit, és cserébe mi is csak annyit kérünk, hogy a közösség is tisztelje a mi értékeinket, mert mi is a közösség tagja vagyunk, ugyanolyan tagjai mint ti. Nem másodrendű, nem harmadrendű tagjai, pont olyanok mint ti! Kifizettük az árát, busásan. Mi nem változtunk, ti változtatok meg! Mi csak úgy szeretnénk élni, ahogyan azt megszoktuk.

Mi nem ítélünk el senkit. Véleményünk persze van, de nem próbáljuk meg rátok erőltetni a mi nézeteinket. Ti miért teszitek?

Mi nem bántjuk a melegeket, de szeretnénk ha a gyermekeink családokat alapítva unokákkal, dédunokákkal ajándékoznának meg minket úgy, ahogy évszázadok óta.

Mi azt szeretnénk, ha a mesékben továbbra is királyfi és királylány lenne úgy, ahogy évszázadok óta.

Mi azt szeretnénk, ha Magyarország többségében keresztény maradna úgy, ahogy évszázadok óta.

Mi azt szeretnénk, ha Magyarországra csak beilleszkedésre alkalmas népek érkeznének, és azok a nemzetünk részeivé válnának úgy, ahogy évszázadok óta.

Mi azt szeretnénk, ha jogi kérdésekben magyar ítélethozók döntenének úgy, ahogy évszázadok óta.

Ti, ott a fejlett nyugaton, úgy teszitek tönkre a saját nemzeteiteket ahogy akarjátok. Afrikai migráns, szíriai menekült, függönykarnisba szerelmes, magát őznek gondoló valami, karriert hajszoló 40-es nem fog nektek se német, se francia se holland gyereket szülni. Csúsztok a lejtőn, egyre gyorsabban és megállíthatatlanul. Mi toleránsak vagyunk, nem szólunk bele. Tudjuk, hogy nektek a tolerancia fontos. Legyetek hát ti is egy kicsit toleránsabbak, és véssétek abba a buta fejetekbe, hogy mi meg továbbra is olyanok szeretnénk maradni, amilyenek vagyunk, és mint a közösség tagjának értékeit, tiszteljétek a mi értékeinket is!

Segítség gyanánt: Mi nem akarunk afrikai migránst, nem akarunk iszlámot, nem akarunk térdelni, nem akarunk LMBTQ propagandát az iskolákban, Brüsszelből vezérelt ügyészséget, egyesült államokat. Fogjátok fel, és nyugodjatok bele! Túléltünk már tatárt, vertük ki törököt, kapákkal, kaszákkal osztrákot cseheket, küldtünk haza oroszokat és benneteket is túl fogunk élni! Orbán pedig addig fog miniszterelnök maradni, amíg az ellenzék nem minket, hanem titeket szolgál.

Mi tudjuk, hogy tévúton jártok, és szurkolunk, hogy a ti népeitek is felébredjenek, és észrevegyék hogyan pusztítjátok el őket, hogyan cserélitek le a lakosságot. Benneteket nem a jogállam, nem a szabad sajtó, az emberi jogok érdekelnek, csak az, hogy befogjátok a szánkat addig, amíg már olyan sem lesz, aki meghallaná a figyelmeztetésünket.

Mielőtt azt mondanátok, nektek nem Magyarországgal van bajotok, csak velünk, és ehhez Magyarországon is vannak támogatóitok, csak csendesen hozzáteszem, nekünk sem Európával van bajunk, csak veletek, és nekünk is vannak támogatóink. Tehát igen, euroszkeptikus vagyok, de csak addig, amíg az unió vezetői a saját népeinek megsemmisítésén ügyködnek. Tudjátok a megoldást?

Szóval lehet leszállni rólunk, mert úgysem fogtok megtörni minket. Pénzt is vonhattok el, majd szerzünk máshonnan. Szerencsére nem az unió az egyetlen forrás, de ha zsíros kenyéren kell is élnem, akkor sem fogom lecserélni az évezredes értékeimet a tieitekre.

Nekünk 100 év múlva is mise fog szólni a rádióban és nem szalát, mi 100 év múlva is csak az oltár előtt fogunk térdelni, 100 év múlva is a magyar himnuszt fogjuk énekelni, és 100 év múlva is piros, fehér és zöld lesz a zászlónk. Az unokáink, dédunokáink (mert nekünk lesznek) ugyanolyan büszkén fognak ránk gondolni, mint mi azokra az őseinkre, akik megvédték magukat és minket a hol keletről, hol nyugatról érkező elnyomással szemben.

Ehhez tartsátok magatokat!


<->

Botschaft an den Westen!

Sie sagen, dass Ungarn müsse in die Knie gezwungen werden. Sie sagen, dass Ungarn hat keinen Platz in der Union, weil niemand Mitglied einer Gemeinschaft sein kann, wenn es die Werte der Gemeinschaft nicht respektiert.

Wissen Sie, wir respektieren die Werte der Gemeinschaft und bitten im Gegenzug nur darum, dass die Gemeinschaft unsere Werte auch respektiert, denn wir sind auch Mitglieder der Gemeinschaft, als Mitglieder wie Sie. Keine Mitglieder zweiter Klasse, keine Mitglieder dritter Klasse , genau wie Sie! Wir haben teueren Preis bezahlt. Wir haben uns nicht verändert, Sie haben sich verändert! Wir wollen einfach so leben, wie wir es gewohnt sind.

Wir verurteilen niemanden. Wir haben natürlich eine Meinung, aber wir werden nicht versuchen, Ihnen unsere Ansichten aufzuzwingen. Warum tust du das?

Wir tun Schwulen und lesben nicht weh, aber wir möchten, dass unsere Kinder in Familien aufwachsen uns Familien bilden. Uns Enkeln und Urenkeln schenken. Wie sie es seit Jahrhunderten getan haben.

Wir wollen, dass in Märchen noch Jahrhunderte lang Prinzen und Prinzessinnen bleiben.

Wir möchten, dass der Großteil Ungarns Christlich bleibt, wie es seit Jahrhunderten ist.

Wir wollen, dass nur integrationsfähige Völker nach Ungarn kommen und Teil unserer Nation werden, wie es seit Jahrhunderten ist.

Wir wollen, dass ungarische Richter über Rechtsfragen entscheiden, wie sie es seit Jahrhunderten tun.

Ihr dort im entwickelten Westen zerstört eure eigenen Nationen, wie ihr wollt. Ein afrikanischer Migrant, ein syrischer Flüchtling, verliebt in einen Vorhang, der an ein Reh denkt, eine Karriere anstrebt, ein 40-Jähriger wird dir kein deutsches, französisches oder niederländisches Kind schenken. Schneller und unaufhaltsamer rutschst ihr an den Hang hinunter. Wir sind tolerant, wir mischen uns nicht ein. Wir wissen, dass Ihnen Toleranz wichtig ist. Seien Sie also etwas toleranter und meiseln Sie in ihren dummen Köpfe, dass wir immer noch so bleiben wollen, wie wir sind, und respektieren Sie als Mitglieder der Gemeinschaft auch unsere Werte!

Um Hilfe: Wir wollen keine afrikanischen Migranten, wir wollen keinen Islam, wir wollen nicht niederknien, wir wollen keine LGBTQ-Propaganda in Schulen, von Brüssel geführte Staatsanwälte, Vereinigte Staaten von Europa. Merken Sie es an und beruhigen Sie sich! Wir haben die Tataren schon überlebt, wir haben die Türken, die Tschechen mit Hacken und Sensen besiegt, wir haben die Russen nach Hause geschickt und wir werden auch Sie überleben! Und Orbán wird Premierminister bleiben, solange die Opposition nicht uns, sondern Ihnen dient.

Wir wissen, dass Sie sich irren, und wir unterstützen, dass auch Ihre Völker aufwachen und bemerken, wie Sie sie zerstören, wie Sie die Bevölkerung ersetzen. Sie interessieren sich nicht für Rechtsstaatlichkeit, nicht für freie Presse, für Menschenrechte, nur dafür, den Mund zu halten, bis niemand unsere Warnung hört.

Bevor Sie sagen, dass Sie kein Problem mit Ungarn haben, nur mit uns, und Sie haben Unterstützer in Ungarn, möchte ich nur leise hinzufügen, wir haben kein Problem mit Europa, nur mit Ihnen, und wir haben auch Unterstützer . Also ja, ich bin Euroskeptiker, aber nur solange bis Staatsoberheupter wie Sie daran arbeiten, ihre eigenen Völker zu vernichten. Kennen Sie die Lösung?

Sie können uns also verlassen, weil Sie uns sowieso nicht brechen werden. Sie können von uns auch Geld wegnehmen und wir holen es woanders her. Zum Glück ist die Gemeinschaft nicht die einzige Quelle, aber selbst wenn ich von Schmalzbrot leben muss, werde ich meine tausendjährigen Werte auch nicht gegen deine eintauschen.

Wir werden in 100 Jahren eine Messe im Radio haben und keinen Allah rufe, wir werden in 100 Jahren nur noch vor dem Altar knien, in 100 Jahren werden wir die ungarische Hymne singen, und unsere Fahne wird rot, weiß und grün sein und bleiben. Unsere Enkel, Urenkel (weil sie für uns sein werden) werden genauso stolz an uns denken wie an unsere Vorfahren, die sich und uns gegen Unterdrückung aus dem Osten oder Westen verteidigt haben.

Halte dich daran fest!


LinkHolland kormányfő: Térdre kell kényszeríteni Magyarországot

Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
A béke az egyetlen megoldás, új stratégiára van szüksége Eur
  2022-07-24 20:00:25, vasárnap
 
 
A BÉKE AZ EGYETLEN MEGOLDÁS, ÚJ STRATÉGIÁRA VAN SZÜKSÉGE EURÓPÁNAK

OrigoMTI2022.07.23. 12:09


A veszélyek, a bizonytalanság és a háború évtizede vár ránk - mondta Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárórendezvényén tartott előadásában szombaton. A Nyugat ereje és cselekvőképessége válságban van - tette hozzá. A kormányfő szerint Magyarország számára csak a béke elfogadható megoldás. Úgy látja, a háborúnak csak egy amerikai-orosz tárgyalás vethet véget.

A veszélyek, a bizonytalanság és a háború évtizede lesz a következő, korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek a nyugati civilizációnak - jelentette ki a miniszterelnök a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott előadásában Tusnádfürdőn szombaton. Orbán Viktor előadásának elején felidézte: legutóbb 2019-ben találkoztak, azóta a világ "nagyot fordult".

A kormányfő a nyugati civilizáció három megrendüléséről beszélt. Szerinte korábban azt gondoltuk, hogy a tudomány védőburkában élünk, "erre kaptunk egy covidot", azt gondoltuk, hogy Európában nem lehet újra háború, de Magyarország szomszédságában háború van, és azt gondoltuk, hogy a hidegháború többé nem térhet vissza, "márpedig a világ számos vezetője éppen azon dolgozik, hogy újra blokkvilágba szervezze az életünket".


Orbán Viktor: Korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek a nyugati civilizációnak Forrás: MTI/Miniszterelnöki


Szerinte az is jellemző, hogy bár az adatok tükrében a világ egyre jobb helynek tűnik, az emberek ennek az ellenkezőjét érzik. Úgy vélte: "rossz kedvünk tele" egy alapvetően nyugati életérzés, ami abból fakad, hogy a nyugati civilizációnak az ereje, a teljesítménye, tekintélye és cselekvőképessége fogyóban. A hatalmi és anyagi térvesztésben a legfájóbb szerinte az, hogy a Nyugat elvesztette az energiahordozók feletti ellenőrzést.


A Nyugat elveszíti a csatát

A Nyugat elveszíti az anyagcsatát. Ha a nyugati ember helyzetét akarjuk megérteni a világban, akkor azt kell nézni, hogy az erőforrások nagy része a nyugati világon kívül esik - húzta alá Orbán Viktor. A kormányfő jelezte: 2013-ban az amerikaiak megkezdték a repesztéses energiakitermelési módot és meghirdettek egy új biztonsági doktrínát.

Nem rejtették véka alá, hogy külpolitikai fegyverként akarják használni az energiapolitikát

- fogalmazott. Jelezte: Európa megpróbálta megvédeni a német-orosz energiatengelyt, amit most ver szét a nemzetközi politika, és nem sikerült a megújuló energiákra átállni. Ezután Orbán Viktor szót ejtett arról, hogy brüsszeli javaslatra csökkentenék az EU tagállamok gázfelhasználását és egy elosztási mechanizmust dolgoznának ki, amit a kormányfő - Molnár Ferenc regényére, a Pál utcai fiúkra hivatkozva - einstandnak nevezett.


A legfontosabb kihívások

A kérdések, amelyek előttünk állnak, egymásra rétegződnek - folytatta beszédét a miniszterelnök. Az első és legfontosabb kihívás továbbra is a népesedés, mert továbbra is jóval több a temetés, mint a keresztelő. A világ népeit két csoportra lehet osztani, vannak, akik képesek a biológiai önfenntartásra, mi azonban a másik csoportba tartozunk: ha nem lesz fordulat, előbb-utóbb ellakják tőlünk Magyarországot és a Kárpát-medencét - mutatott rá a kormányfő.


A második kihívás a migráció, amely kettéválasztotta Európát

A Nyugat kettévált, az egyik fele olyan világ, amelyben európai és Európán kívüli népek élnek együtt. Ezek az országok többé nem nemzetek, hanem népek konglomerátumai, vagyis a poszt-Nyugat - fejtette ki a miniszterelnök. A végső demográfiai váltás be is következik hamarosan, a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származásúak aránya.
A Nyugat ide költözött szellemi értelemben Közép-Európába, a Nyugat két fele között csata zajlik.
A cél, hogy olyanná tegyenek bennünket, mint amilyenek ők. Ugyan most kevesebb szó van a migrációról, de semmi nem változott, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat - világított rá, hozzátéve: félretették ezt a kérdést a háború miatt.

A miniszterelnök szerint fontos megérteni, hogy Nyugaton nem akarnak szembesülni azzal, hogy minden elveszett. Mi azonban nem akarjuk, hogy ránk erőltessék azt, amit mi a nemzet végének nevezünk.

Orbán Viktor úgy folytatta gondolatait, hogy van egy csele az internacionalista baloldalnak: az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Azonban éppen ebben különbözik a Nyugat két fele.


"Akiket nem akarunk beengedni, azokat a schengeni határon meg kell állítani"

Nem akarunk kevert fajúvá válni

A baloldalnak van egy csele, hogy Európában kevert népek élnek - jegyezte meg a kormányfő. Orbán Viktor rögzítette: nem akarunk kevert fajúvá válni.

Ma a helyzet az, hogy a folyamatosan mozgó iszlám civilizáció belátta, hogy a Magyarországon keresztül vezető útvonal nem alkalmas arra, hogy az embereiket Európába küldjék. Akiket nem akarunk beengedni, azokat a schengeni határon meg kell állítani

- hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök kiemelte: a következő réteg a gender. Ebben az ügyben is bíróság elé vittek minket.

Mi nem akarjuk megmondani, hogy miként éljenek, de fogadják el, hogy nálunk az apa férfi, az anya pedig nő és ezt fogadtassák el Soros György hadseregével is - húzta alá Orbán Viktor, aki szerint a nyugati bolondériának a világ ezen sarkán soha nem lesz többsége.


Át kell menteni a háború utánra

A háború megrázta a V4 tengelyét adó lengyel-magyar együttműködést is - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Mint mondta, a céljaink egybeesnek, mégis, ez a háború elnehezíti a viszonyunkat a barátainkkal. A baj a szívvel van, mi ugyanis úgy látjuk, hogy ez a háború két szláv nép háborúja, a lengyelek azonban úgy érzik, benne vannak, ők is vívják.

Át kell menteni az ész segítségével a barátságunkból mindent, amit lehet a háború utánra - mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette, Csehországban már a poszt-Nyugatot szolgálják, ez is nehezíti az együttműködést. A miniszterelnök ezután a háború kérdésére tért ki. Az anyák elveszítik gyermekeiket, a gyermekek szüleiket - ezt minden háború alapjának nevezte a kormányfő. A magyar kormány ezért szeretné, hogy magyar szülő és gyermek ne kerüljön ilyen helyzetbe. Vannak olyan országok, amelyek bírálnak minket, hogy nem vagyunk elég elkötelezettek Ukrajna mellett, ők azonban messze vannak.

Eddig 86 magyar ember meghalt a háborúban. A bennünket kritizálók nem adták vérüket ebben a háborúban, ezért jogunk van azt mondani, hogy a béke az egyetlen megoldás a háborúra, a háborús inflációra - fogalmazott a miniszterelnök. Fönt fogjuk tartani azt a véleményünket a jövőben is, hogy ez nem a mi háborúnk.

Magyarország NATO-tag, amely sokkal erősebb, mint Oroszország, ezért az oroszok soha nem fogják megtámadni a NATO-t. A kormányfő szerint az ukránok mondata, hogy nem fognak megállni Ukrajnában az oroszok, nem reális, arra szolgál, hogy maguk mellé állítsák az országokat. Úgy folytatta, abban a veszélyes helyzetben vagyunk, hogy úgy kell segíteni az ukránokat, hogy a moszkvai hatalom ne érezze úgy, hogy mi NATO és az Európai Unió közös erőként lép fel Oroszország ellen.


A szankciók nem billentik meg Moszkvát

Nagyon fontos, hogy erkölcsi különbséget tegyünk egy dolog megértése és elfogadása között - részletezte a miniszterelnök az orosz-ukrán háborúról szólva. Mint mondta, a nyugatiak elutasították az oroszok biztonsági igényeit, és most az oroszok fegyverrel szereznek érvényt a biztonsági igényeiknek.

Ha Donald Trump lenne az amerikai elnök és Angela Merkel a német kancellár, akkor a háború nem robbant volna ki - jegyezte meg. A kormányfő elmondta, hogy a szankciók nem billentik meg Moszkvát, Európa gazdasági és politikai válságban van. Orbán Viktor véleménye, hogy a háború véget vethet annak a nyugati fölénynek, hogy kijelölték, melyik a gonosz birodalma és mindenkit felszólítanak, hogy csatlakozzanak hozzájuk a gonosz elleni harcban.


Az erősebb szava dönt

A háború előjáték, annak a szava dönt, aki erősebb. Nem érdemes azt az illúziót dédelgetni, hogy tanácsokkal befolyásolhatjuk az eseményeket - húzta alá a miniszterelnök. Ennek ellenére becsületbeli és morális kérdés, hogy elmondjuk álláspontunkat: rá kell vennünk a nyugatiakat, hogy dolgozzanak ki egy stratégiát, amelynek a középpontjában nem a háború megnyerése, hanem a béketárgyalás és egy jó békeajánlat megfogalmazása szerepel. Az Uniónak nem az dolga most, hogy az oroszok vagy az ukránok oldalára álljon, hanem hogy közéjük álljon. Ez kéne, hogy az új stratégia alapját képezze.

Az oroszok egy régi nyelvet beszélnek, de ez nem jelenti azt, hogy nincs értelme annak, amit mondanak - mutatott rá. Az oroszok azt mondják, hogy addig fognak előre nyomulni, amíg az ukránok a fegyvereikkel már nem tudnak belőni Oroszországba.

Csak az érdekli őket, hogy Ukrajna területéről ne érhesse őket katonai támadás, amit most Európa csinál, az a háború meghosszabbítását eredményezi. Nem lesz orosz-ukrán béketárgyalás - jelentette ki a miniszterelnök.

A háborút csak orosz-amerikai tárgyalások tudják lezárni, amíg ez nem történik meg, nem lesz béke sem.

Mi európaiak eljátszottuk az esélyünket a dolgok befolyásolására 2014-ben a minszki megállapodással, a második világháború után ismét ott találjuk magunkat, hogy a legfontosabb biztonsági kérdésben az amerikaiaknak és az oroszoknak lesz igaza.

Ebből a nézőpontból lehet jól érzékelni, hogy milyen veszélyt jelent átalakítani a szavazás külpolitikai rendszerét, hogy tagállami befolyás nélkül, egyszerű többséggel is döntést lehessen hozni.

Így rákényszerítve a tagállamokra valamit, amit nem akar, imperializmust.

Az, hogy Európa nem tud világpolitikai tényezővé válni, szemfényvesztés, azért nem tudunk azzá válni, mert a saját háza tájékán sem tud rendet tartani Európa. - Megfelelne, ha Európa a saját határait meg tudná védeni - mondta el a miniszterelnök. Orbán Viktor jelezte: Európának nem világpolitikai szerepre kellene törekednie, hanem a saját háza táján felmerülő kérdéseket kellene tisztázni.

Orbán Viktor: Európának nem világpolitikai szerepre kellene törekednie, hanem a saját háza táján felmerülő kérdéseket kellene tisztázni

Akinek van energiája, jól jár

Az ötödik nagy kihívás, amivel szembenézünk, az az energia kérdése - húzta alá a kormányfő. Szerinte az jár jól a háborúval, akinek van saját energiaforrása. Jól járnak az oroszok, mivel kevesebb energiát adnak el, ám sokkal több a bevételük. Jól jártak a kínaiak, valamint a nagy amerikai energiacégek cégek is - elemezte a helyzetet a kormányfő. Hozzátette: rosszul jár az EU. - Sikerül megvédeni a rezsicsökkentés, mivel az átlagfogyasztásig megmarad az alacsonyabb ár - jelezte Orbán Viktor.

2021-ben az az összeg, amit a magyar állam fizetett ki 296 milliárd forint volt, ha a mostani árak maradnak, akkor ez az összeg 2051 milliárdra növekszik, vagyis hétszeresére. Ezt a magyar gazdaság nem bírja ki, ezt kell megoldani.

Ezért védjük meg az átlagfogyasztást, e fölött azonban piaci árak lesznek. A megindult állami beruházásokat befejezzük, de nem indítunk újakat. A fenntartáshoz a pénzt garantáljuk, de új beruházásokat nem tudunk beindítani, mert nem tudjuk garantálni, hogy be tudjuk fejezni. Még egy terhet le kell venni a vállunkról, át kell terelni a fogyasztást áramra vagy fára, akkor ez a teher csökkenni fog - magyarázta a miniszterelnök.

A recesszió feladata is előttünk áll - folytatta. A gazdaság teljesítménye kisebb lesz, mint az előző években volt, ez egész Európát sújtja. Nekünk forintunk van, ezért amikor a dollár erősödik, akkor a forint automatikusan gyengül és most folyamatosan erősödik, vagy tartja a szintet a dollár. A következő évben vajon kisebb lesz-e a gazdaság teljesítménye, mint korábban? - tette fel a kérdést a kormányfő.

A költségvetés előrejelzése szerint nem, de Európa más részein igen, ami politikai destabilitást okoz majd.

Különböző terv kell az első két évre és a második két évre a világban is zajló választások miatt. A kulcskérdés az, hogy ,,kimaradjunk", akkor tudjuk megőrizni sikereinket, ha kimaradunk a migrációból, a recesszióból, a genderkérdésből és minden olyan dologból, amit ránk akarnak erőltetni.


Új megállapodások

Új megállapodást kell kötni az Európai Unióval, az oroszokkal, a kínaiakkal és az USA-val - állapította meg Orbán Viktor. Ezzel 2024-re visszakerülhetünk a növekedési pályára. Kiemelte: a legfontosabb időhatár 2030. Az elemzések szerint ekkorra fognak felhalmozódni a nyugati világ problémái.

Komoly válság lesz Amerikában, és az eurozóna problémái is csúcsra jutnak, a déli eladósodás, az északiak kifizetése - rögzítette Orbán Viktor. - Új politikai erőviszonyok lesznek az EU-n belül. Mi, közép-európaiak akkorra leszünk nettó befizetők - rögzítette a kormányfő. Jelezve: ekkortájt, 2030 környékén kell csúcsformában lenni.


Mik az esélyeink?

A miniszterelnök beszéde végén az előnyeinkről és esélyeinkről is beszélt. Mint mondta, nekünk még megvan a határvédelmünk, családalapú a társadalmunk, és épp most csináljuk a nagy hadiipari fejlesztéseinket. A technológiai váltás kihasználásából szintén nyerhetünk, ahogy a külföldi tőkebeáramlásból is.

Tranzitgazdaság vagyunk, ha a világ blokkosodik, akkor mi nem egy találkozási hely, átjáró leszünk, hanem valaminek a széle, periféria leszünk, előretolt helyőrség leszünk, ezért minden blokkosodást elleneznünk kell.

Előnyünk a politikai stabilitás, kétharmados többséggel. Nemzedékváltás is történt, gondoskodnunk kell arról, hogy az utánunk jövők is nemzeti érzelműek és elkötelezettek legyenek. Még egy esélyt adó pont a szellemi alap, nemzeti gondolatunk, érzésvilágunk és kultúránk megvan még. Tizedik pontként említette a kormányfő az ambíciót. Közösségi, nemzeti ambícióink vannak, nemzeti és európai ambícióink is vannak.

Hogy ezt megőrizzük, együtt kell maradnunk, az anyaországnak, Erdélynek és a Kárpát-medence összes magyarjának. - Mindig többet adtunk a világnak, mint amit kaptunk, többet vettek el, mint amennyit adtak, jobbak, szorgalmasabbak és tehetségesebbek vagyunk annál, mint ahogy most bánnak velünk, tartoznak nekünk, és ezt a tartozást be is fogjuk vasalni - zárta beszédét a miniszterelnök.


A béke az egyetlen megoldás, új stratégiára van szüksége Európának

Link


Orbán Viktor tűpontosan kifejtette Tusványoson, hogy mit tartogat a jövő

Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Elég a káoszból!
  2022-07-15 20:45:44, péntek
 
 ELÉG A KÁOSZBÓL!


A Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye:


Országszerte növekszik szellemi honvédőink felháborodása az ellenzéki pártok részéről szított, a KATA-törvénnyel kapcsolatos utcai tüntetések kapcsán. Közvélemény-kutatások jelzik, hogy Budapest lakosságának többsége tűrhetetlennek tartja a közlekedés folyamatos akadályozását, néhány száz ember magamutogató bulizását, ötórai teázását a hidakon.

A háború közelsége, az energiaválság súlyos, társadalmunkat érintő megráz-kódtatásait inflációs környezetben kell a kormánynak kezelnie. A lényeg, hogy a jól érzékelhetően felelős intézkedések a kormány részéről csakis az egyre jobban összetartó, józan lakosság közreműködésével valósíthatók meg.

Most, míg lehet, dolgozni kell és nem öncélú tüntetésekkel borzolni a kedélyeket, akadályozni az építő munkát. Még mindig jobban állunk, mint sok nyugati ország. Ez nem magától van és nem is az ellenzék országrontó igyekezetének eredménye. Hazánké, országunké.

A fővárosi irányítási káosz megszüntetése érdekében velünk együtt a vidék is készen áll.

Gyurcsány Ferenc pedig készülhet - az összepakolásra.


Link
VAN JÓ ÉS ROSSZ HÍDBLOKÁD, BIZONY!
2022. július 13.


Egészen parádés!

A magyarországi baloldal, amelyet a népítélet április 3-án (sokadszorra) móresre tanított, most egy olyan adóért tüntet, amelyet a Fidesz talált ki, és amelyet a magyarországi baloldal annak idején a parlamentben nem szavazott meg, ellenben azóta is többször ócsárolt.

Ám most, hogy - részben a multik trükközései, részben a háborús infláció miatt - a kormány szűkebbre szabná az adózási kiskapukat, ugyanezek a liberónácik verik a tamtamot, és lezárják a Margit hidat. Hát erre írtam, hogy parádés.

S mindeközben a világ legsemmirekellőbb, leglustább, (mindenre is) legalkalmatlanabb főpolgármestere, Karigeri üdvözletét küldi a fővárosi közlekedést (hozzá hasonlóan) megbénító hídblokádolóknak. Azt írja: megérti a dühüket, és szerinte joguk van a szabad politikai véleménynyilvánításhoz. Elvégre szegről-végről kollégák ők, rokonlelkek, Gergely és a tüntetők is ugyanabban utaznak: a város totális megbénításában. Hogy pár napja, a tizenhét év fegyházzal sújtott Budaházy György melletti Erzsébet hídi blokádnál Karácsony még illegális demonstrációról, komoly fennakadásról és a békés tüntetők büntetőjogi felelősségéről beszélt, kit érdekel?! Karácsonyt biztos nem. Az egy hete volt, most meg most van. Az rossz hídblokád volt, ez meg jó. Bizony!

Ezeknek semmi sem számít. Nincsenek elveik, erkölcseik, épkézláb gondolataik. Egy dolog van csak, az élteti őket: a hatalom akarása. Hát ezért mentek most ki pár százan bergestül, hadházystul a Margit hídra hisztizni. Mert nehogy már a multik ne katáztathassák az ételfutáraikat!

Amúgy valójában csak annyi történik, hogy az április 3-i elnáspángolás után a magyarországi baloldal - három hónap talajkeresés után - épp föltápászkodik, és toporzékol, amiért a lőtéri kutyának sem kellenek. Pedig így van ez jól.

Borítókép: Tüntetők a Margit hídon (Fotó: Kurucz Árpád)

Pilhál Tamás - www.magyarnemzet.hu


Link
ZÚG A MOCSKOS FIDESZ A NYUGATI TÉREN, A CSŐCSELÉK ELÁLLTA A VILLAMOSOK ÚTJÁT
2022. július 13.

Nyugati tér!

A tér több sarkában rendőrautók állnak.

A legtöbb rendőr a Nyugati tér és a Szent István körút találkozásánál várakozik.

Időről időre felcsendül az "Orbán takarodj!" és a "Mocskos Fidesz!".

Két rendőrautó megpróbált áthaladni a téren, de a tüntetők, továbbra is "mocskos Fidesz"-t kiabálva, elállták az útjukat. Végül visszatolattak a kocsikkal. Galériánkban a cikk alján megtaláljátok a képeket.

Letáboroztak a sínekre:

Közben nagyjából 100 rendőr felsorakozott a tér oldalánál.

LinkTüntetnek a csövesek az Oktogonnál

LinkGulyás Gergely: Gyurcsány Ferenc áll a tüntetések mögött

LinkHelyzet van! Fokozott készültségbe helyezték a honvédséget

Link"Légy becsületes, tisztességes és igaz! Ezek azok az emberi értékek, melyeken nemzeteknek, országoknak épülniök kell. Hamis szó, hamis cselekedet ingoványba vezet. Aki csalásra épít: nyakát töri. A felelőtlen ember homokra épít, amit elfúj a szél, és elmos az eső. A becsületesség olyan, mint a sziklakő: kemény és maradandó. Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövendő az igazaké. Haladj csak bátran a becsület és tisztesség útján, a jövendő az igazakkal van."
/Wass Albert/ 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Íme így “lopta” szét a Fidesz az országot
  2022-03-31 20:00:34, csütörtök
 
 

ÍME ÍGY LOPTA SZÉT A FIDESZ AZ ORSZÁGOT - TELJES LISTA!
körülbelül 8 órája


Azzal kezdték, hogy azonnal kifizették a Gyurcsányék által megígért, de soha komolyan nem gondolt béremelését a MÁV Start dolgozóinak és a tűzoltóknak.

Aztán jött Kolontár és Devecser a vörös iszappal, amikor is egy éven belül felszámolták a károkat és minden károsult új házat, lakberendezést kapott.

Aztán kifizették Bajnaiék Hajdúbétjének károsult libatartóit legalább is azokat, akik nem akasztották fel magukat.

Példásan levezényelték és finanszírozták a valaha legnagyobb Dunai árvizet miközben Németország vízben úszott.

Majd tovább loptak és átlag 25 %-kal csökkentették a háztartások rezsijét a víz csatorna és gázdíjakat.

Eltörölték az örökösödési illetéket az ingatlanok, ingóságok és vállalati vagyonok után.

2011-től újra 3 évig jár a Gyes.
Adókedvezmény segíti a Gyed alatt munkába visszatérő kismamákat

700 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést szünidőben is!!!
Ez év végéig összesen 500 ezer gyermeknek biztosít ingyenes vagy rendkívül kedvezményes üdülést az Erzsébet program.
10 millió Ft vissza nem térítendő támogatással, 10 millió Ft kedvezményes hitellel és 5 millió Ft áfamentességgel segítik a három gyermekes, vagy legalább három gyermeket vállaló házasokat lakáshoz jutásban.

A gyerekes családok jelentős adókedvezményben részesülnek három gyerek után gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó az alacsonyabb jövedelműeknél a kedvezmény levonható egyéb bérteherből.

2017 től már 1743 milliárd Ft jut családtámogatásra.
Az újonnan házasulók havi 5 - 5 ezer Ft támogatást kapnak.
19- ről 10 százalékra csökkent a személyi jövedelemadó és 4 % -kal a bérek közterhei.

Egymillió ember üdülését segíti a Szépkártya.

Gátlástalanul tovább ,,loptak", így sikerült rendbe tenni a költségvetést és a gazdaságot. Visszafizettük idő előtt a 18 milliárd dolláros IMF hitelt és az 5 milliárd Eurós Európai Bank- tól felvett hitelt. Amit Gyurcsányék voltak szívesek az összeomlás elkerülésére, négy évre felvenni, hogy majd a Fidesznek kelljen visszafizetni. Remélték, hogy Orbánék belebuknak! (Megjegyzendő hogy a Paksi Atomerőműre, 30 évre 10 milliárd Eurós hitelt veszünk fel beruházásra, nem pedig az összeomlás elhárítására.

Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken.

Az infláció egy-két százalékos. Negyven éve nem volt ilyen alacsony.

Az államháztartás hiány tartósan 3 % alatt van így végre kikerültünk a kötelezettségszegési eljárás alól. Ez és az IMF hitel visszafizetése lehetőség az önálló gazdaságpolitikára.

A banki alapkamat 7, 5-ről 1,5 % -ra csökkent.
A Nemzeti Bank nyereséges, évente 100 milliárd Ft. körül van, szemben a Simor András féle MNB- vel ahol évente 100 - 200 milliárdos veszteség keletkezett, amit a költségvetésnek kellett pótolni.

Az államadósság a GDP 82 %-áról 74 % -ra csökkent.
A GDP az idén 4 %- os lesz.
Rekordokat dönt a külföldi tőke beáramlás a beruházások formájában és nő a profit visszaforgatása is.

Évente 5-10 százalékkal nő az idegenforgalom bevétele mivel nő a belföldi és külföldi turistaforgalom.

A külkereskedelmi mérleg 9,978 milliárd Euró többletet mutatott 2016-ban és az export folyamatosan nő.

De nem volt elég a ,,lopásból", így kifizették az összes önkormányzat adósságát 685 milliárd Ft értékben, valamint az egyetemek úgynevezett PPM konstrukcióban (Magyar Bálint , SZDSZ) felvett visszafizethetetlen adósságát.

Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült. Így a munkanélküliség 4.3 százalékos az egyik legalacsonyabb az Unióban.

Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át.

Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól.

Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos.

3400 milliárd Ft jut a megyei jogú városok fejlesztésére a Modern Városok program keretében.

1500 milliárd Ft jut vasút fejlesztésre

300 milliárd F t.-értékű turisztikai fejlesztés folyik

Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól és 60 ezer magyar gazda vehetett állami földet.

Az elmúlt hét évben 7000 milliárd Ft-a nőtt az állami vagyon.

9 százalékra csökkentették a társasági adót, mely a legalacsonyabb az Unióban

Racionalizálták a közigazgatási ügyintézést az okmányirodákkal, az egyablakos ügyintézéssel.

Folyamatosan nőnek a reálbérek és az átlag kereset is ez utóbbi idén a tavalyihoz képest 14 százalékkal

Az idén 15 százalékkal nőtt a minimálbér és 30 százalékkal a szakmunkás minimálbér

És csak ,,lopnak és lopnak" ennek következtében a ciklusban 50 százalékkal nőnek a pedagógus bérek, 50 százalékkal a rendvédelmi dolgozók bére, 30 százalékkal a kormány tisztviselők bére, 30 százalékkal a vasutasok bére, 30 százalékkal a vízügyi dolgozók bére, 50 százalékkal nő az Államkincstár és az egészségügyi dolgozók bére 2019 ig. besorolástól függően 52-74 százalékkal nő és 2017 végéig két részletben 200 ezer Ft-al nő az orvosok bére havonta. Közben folynak a tárgyalások a kistisztviselők bérének emeléséről.

300 milliárd Ft.-al segíti a kormány a munkahelyek megőrzését a kis és középvállalatok támogatásával az un. Munkavédelmi akciótervvel.

A nyugdíjak a választási ígérethez híven megőrizték vásárló értéküket nominálisan, de az inflációnál magasabb évi emeléssel és a rezsicsökkentéssel kb. egyhavi értékükkel nőttek.

Nem maradt ki a ,,rablásból" az egészségügy sem, így az alábbi kórház-felújításokra került sor:

Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft.,
Egri Markot Ferenc Kórház 6 milliárd Ft.,
Sport Kórház 10 milliárd Ft.,
Körmendi Kórház 1,4 milliárd Ft.,
Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft.,
Zalaegerszegi megyei kórház 30 milliárd Ft.,
Dombovári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft.,
Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft.,
Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft.,
Szombathelyi Markusovszki Kórház 6, 3 milliárd Ft.,
Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft., Bethesda Gyermekkórház 150 millió Ft.,
Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft.,
Kaposvári kaposi Mór kórház 600 millió Ft.,
Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6 milliárd Ft., Budapesti Bajcsy Zsilinszki Kórház 700 millió Ft.,
Karcagi Kátai Gábor Kórház 800 millió Ft.,
Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millióFt.,
Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft.,
Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1 milliárd Ft., Hódnezővásárhelyi és makói egyesült Kórház , 3,3 milliárd ft.,

Továbbá felújítottak 60 mentőállomást,
átadtak 20 új mentőállomást,
vásároltak 500 új mentőautót.
50 százalékkal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma.

A ,,katasztrofális" egészségügyi helyzetet az is jellemzi, hogy jelentősen csökkent a várólisták száma és a várakozási idő. Olyannyira, hogy Nagybritániából ide járnak műtétekre (168 óra !!!), mert ott nem tudnak időpontot mondani.
Fél Európa ide jár fogorvosi ellátásra.
Párizsban két hetet kell várni, hogy bejusson valaki a körzeti orvoshoz, a mentő nem megy ki bemondásra, a körzeti orvos legtöbb helyre nem megy ki, mert fél.
Nem úgy, mint itthon, ha negyedórán belül nincs a helyszínen a mentő bárki telefonhívására, már tombol a sajtó.

Szóval az egészségügy sehol sem Schwarzwald klinik, vagy Bergdoktor.
Londonba ha bejut valaki egy körzeti rendelőben ott ül egy turbános ember zakóban és rögtön szól hogy ne gyere közelebb, megkérdezi mi a bajod, beüti számítógépbe ír egy receptet és ,,see You again." Sorolhatnám USÁ-tól, Kanadáig a rémtörténeteket.

Havi 130 ezer Ft-al nőtt a háziorvosi praxistámogatás.

Mintegy ötszázmilliárdos egészségügyi fejlesztési program valósult és valósul meg a ciklusban mely a legnagyobb a magyar egészségügy történetében.

Most indul egy 600 milliárdos kórház-fejlesztési program.
,,Lerabolják" az oktatást is, így 2016 - 17-ben 230 milliárd Ft. jut infrastrukturális fejlesztésekre és jelenleg 500 milliárd Ft.-al jut több az oktatásra mint 2010-be.

Cél, hogy minden járási székhelyen legyen iskolauszoda így ahol nem volt, a program keretében harminc új uszoda épül.
Ingyenes lesz a nyelvvizsga megszerzése.

900 ezer gyerek ingyen kapja a tankönyvet.

Nem maradt ki a ,,rablásból" az épített környezet és örökség sem. Ezért indult a kastély és várprogram melynek keretében a nemzeti emlékezet és a turizmusban is fontos szerepet játszó 35 vár újult vagy újul meg. Így a füzéri vár, a diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár, kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára Szigliget sopronhorpácsi Széchenyi kastély,

A történelmi és építészeti szempontból is nemzeti értéknek számító széthordott kirabolt lepusztított 34 kastély épült ujjá vagy újult meg illetve újul meg. jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentve. Igy a tiszadobi Andrássy kastély, az edelényi Hulier kastély, a füzérradványi Károlyi kastély, a dégi Festetics kastély, a hatvani Grassalkovics kastély, a keszthelyi Festetics kastély, a fertődi Esterházy kastély, a bajnai Sándor- Metternich kastély, a majki kamalduli remeteség, a kisbéri Batthyányi- Wenkheim kastély, a dénesfai Ciráky kastély, a lovasberényi Ciráky kastély, a soponyai Zichy kastély, a fáji Fáy kastély, a bicskei Batthyányi kastély, a csákvári Esterházy kastély, az iszkaszentgyörgyi Bajzáth- Papenheim kastély, a váli ürményi kastély, a sopron horpácsi Széchenyi kastély, a mihályi Dőry kastély, a szanyi püspöki kastély, a tatai Esterházy kastély, a szécsényi Benczur kastély, az acsai Prónay kastély, a péceli Ráday kastély, az aszódi Podmenicky kastély, a váchartyáni Rudnay kastély, a somogysárdi Somsich kastély, a sümegi püspöki kastély, a vassurányi kastély Shilson kastély, a körmendi Batthyányi kastély, a szabadkígyósi Wenckheim kastély, a kállósemjéni Kállay kuria, a gyulai Almássy kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi kastély.

Megújulnak a zsidó temetők vidéken és Budapesten (Kerepesi u.), a zsinagógák pl. a szegedi, a Rumbach Sebestyén utcai Budapesten.

Visszavásárolták a felbecsülhetetlen értékű Seuso kincset, a Magyar Nemzeti Bankon keresztül a nemzeti értékeinkhez tartozó festményeket, gyűjteményeket.

A felsorolt gátlástalan ,,rablások" után rávetették magukat Budapestre és azt is ,,szétlopták".
Így rendbe tették a 4 -es metró kaotikus beruházását jelentős értékű pereket nyerve a külföldi beszállítókkal szemben. (Alstom)

Befejezték a szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását, kicserélték a budapesti autóbusz parkot, konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos adósság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle,
felújították az Erkel színházat amit a szocik le akartak bontani. Felújították a Vigadót, eredeti formáját nyeri vissza a Szépművészeti Múzeum, megújul világ színvonalon az Állatkert épül benne a Biodrom, megújul Európa dijas tervek alapján a lerohadt Városliget, megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt Osztyapenkó szobornál a Sasadi utnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda, testőrségi palota, Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt Honvédelmi Minisztérium) Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása amire negyven évig semmit sem költöttek és teljesen felújítják a régi metró kocsikat.
Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant Kaszinót.

Ez se volt elég, a sportot is ,,lerabolták". Ezért épült és épül több futball stadion, FTC, MTK, DVSC, Vasas, Videoton, Haladás, DVTK épül a Puskás Ferenc stadion (volt Népstadion), megépült világ színvonalon a Győri EtO kézilabda csarnoka. És ,,volt képük" megrendezni az eddigi legjobb úszó-világbajnokságot, megépíteni a Duna-arénát, az előttük lévő rakpartot, felújítani a Dagályfürdőt, felújítani margitszigeti Hajós Alfréd uszodát, a Komjádi uszodát, megrendezték Győrben nagy sikerrel az ifjúsági olimpiát. 2010 és 2016 között 400 milliárd Ft. jutott sportra ebből a tavalyi évben 180 milliárd. Soha ennyi pénzt nem kapott a magyar élsport, tömegsport és diáksport. 2017 ben ez az összeg mintegy 20 milliárddal lesz több.

Végre van Magyarországnak önálló külpolitikája!!! Ez nem abban merül ki hogy linguálisan tamponáljuk az aktuális európai kretén politikusok és magukat főnöknek képzelő EU-s tisztségviselők ülepeit, hanem képviseljük saját érdekeinket, és próbáljuk őrizni szuverenitásunkat a gazdaságpolitikánkban, a migráns politikánkban, a külkapcsolatok építésében és nem kushadunk ha nyugaton valaki felemeli a mutatóujját.

NEM vagyunk sikertelenek. Nem vagyunk elszigetelve!

Járt itt a kínai elnök, a kínai miniszterelnök, japán miniszterelnök, német kancellár, angol miniszterelnök, orosz elnök, egyiptomi elnök, izraeli miniszterelnök, lengyel elnök és jön a francia elnök. Majd megszokják Európában, hogy van önálló véleményünk.

A fékeveszett ,,rablás" kiterjedt a határon túlra is. Nem átallottak állampolgárságot adni az elcsatolt területek megalázott kifosztott ma is sokban elnyomott magyarságának.

Így több tízmillió Ft-al támogatják a vajdasági és kárpátaljai magyar oktatást, a szórványkollégiumokat. 50 milliárd Ft-al a vajdasági, 20 milliárd Ft-al a kárpátaljai magyar vállalkozásokat pályázati rendszerben. Jelentős összegek jutnak a kiemelkedően fontos határon túli világi és egyházi magyar műemlékek felújítására is. De például, finanszírozzák a szabadkai zsinagóga felújítását is.

De itt nem álltak meg érzéketlenül ,,kifosztották a családokat, az embereket". Behatoltak a hálószobákba, sőt mint tudjuk egyesek méhébe is (Szél Bernadett, D. Tóth Kriszta). Ezért megalkották Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét.

Bevezették segély helyett a közmunkát, a kötelező óvodába járást, beindult egy bölcsődei program ahol tíz gyerek estén minden településen kötelező biztosítani a bölcsődei elhelyezést.

Folyamatosan növelik a béreket, a munkahelyeket, Mivel ugyebár a lakosság folyamatosan drámaian szegényedik évente 4-5 százalékkal nő a fogyasztás, hétvégeken nem lehet wellness hotelben szobát kapni, növekszik a külföldi és a belföldi utazások száma, vasárnap nincs hely a vendéglőkben nemzeti sport lett az evésfesztivál falun városon.

A magyar lakosság rendelkezik Kelet -Európában a legmagasabb GDP hez arányított vagyonnal, ami a GDP 95 %-a (Szlovákia, Románia 55%, Lengyelország, Horvátország 70 %,) miközben a legalacsonyabb a lakossági eladósodottság Európában (Európai Központ Bank). Évről évre nőnek a megtakarítások így a válság előtti nulláról évi 5,6 ra emelkedett. Ma már az Államkincstárban az államadósság több mint 20 százalékát igen kedvezően a lakossági állampapírok fedezik. Ez a legmagasabb Európában, utánunk Írország következik 8 százalékkal.

Lehetne még sorolni mi minden történt e hét év alatt ( pl. hútőgép, gázkonvektor, mosógépcsere program), de kontrasztként nézzük honnan indult ez a kormány.

Mert feriék nem loptak, feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett, (máig nem találja, ill. senki sem találja...) százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este.

Megkardlapoztatta és belelövetett a saját népébe. Történelmi beszédeket mondott a Múzeum kertben március 15-én, miközben mesterlövészek vigyázták, faggatta Nagy Imrét, ,,mond Imre te mit tennél?,, Modern volt nyugatos és európai és úgy tett mintha kormányozta volna ezt a ,,kurva országot." És ebbe majd bele pusztult. Kitagadta a határon túlikat és így ,,megvédte" az országot 25 millió romántól.
Ennek következtében ugrott a pannon puma és vele az államadóság 52 %- ról 84 %-ra, a deficit 2,8 ról néha 5 néha 6 választáskor 8-9 százalékra, a munkanélküliség 12 százalékra.

Eladósodott minden és mindenki. Az állam, az önkormányzatok, a vasút, a BKV, a lakosság, a kórházak. Ragyogó elképzelések voltak az egészségügyben heveny kórház-bezárásokkal, vizitdíjjal botrányos inzultusokig fajuló kórház-privatizációkkal, patikaliberalizációkkal, teljesítményvolumen korlátokkal, kötelező széfprogramokkal, több ezer nővér elbocsátásával és 600 milliárd Ft kivonásával.

Fantasztikus minőségi szintet ért el az oktatás is a körzetesítéssel, a pedagógus elbocsátásokkal, a szakiskolák bezárásával, az egyházi iskolák sanyargatásával, a követelményrendszer relativizálásával, a szülő gyerek pedagógus kapcsolat szétrombolásával, az egyetemi PPM programokkal, a több milliós fizetéssel megvett rektorokkal, a teljesen elértéktelenedett hiányos tudást megkövetelő érettségivel, a tanárverésekkel, a semmire se jó egyetemekkel és képzésekkel!

Csődbevitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat tönkretéve őket egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építöinek és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 160 milliárd Ft-ot. 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása.

Közben turistaparadicsomok épültek Indonéziában, kastélyokat vettek Franciaországban, üdülőtelepet Horvátországban, kilószámra az aranyat Dubai-ban, egymást végkielégítgették 100 milliókkal stb, stb stb. Az országot tulajdonképpen a Bankszövetség kormányozta ők és a főnök az elnök Erdei úr döntöttek szinte mindenről, miközben szipolyozták az államot, a Nemzeti Bankot a devizahitel rabságában a lakosságot.

Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat.

Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF- es gigahitel és az EU lélegeztetőgépén. Innen jutottunk el oda ahol most vagyunk.


Hogy hol vagyunk most nagyjából:

Íme az utóbbi évek eredményei:

Babaváró
Babakötvény
CSOK
Falusi CSOK
Rezsicsökkentés
SZJA-mentesség 25 év alatti munkavállalóknak
egész életükre adómentesség a 4 gyermeket vállaló édesanyáknak
egy egész évnyi SZJA visszatérítés a családosoknak
az energiaválság idejére árSTOP a főbb élelmiszerekre
az energiaválság idejére árSTOP a benzinre, míg nálunk 479, a környező országokban már 700-900 ft egy liter benzin
a COVID járvány ideje alatt hitelmoratórium a lakossági hitelekre
a globális infláció és a kamatok emelkedése miatt kamatstop a lakossági hitelekre
7.1%-os GDP 2021-ben, ami az EU-ban a legjobb eredmény
1 millió új munkahely jött létre 12 év alatt
rekordon Magyarország aranytartaléka
a nemzeti vagyon másfélszeresére növekedett
visszakapták az idősek a 13. havi nyugdíjat

Lehet választani csak tessék, tessék!

Összeállította dr Horváth Béla


Ezek tények
Íme, ennyivel nőtt a magyar háztartások reáljövedelme 10 év alatt!
Sereghajtóból éllovas lett hazánk
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Komolyan nem értem az embereket! - Miért most?
  2021-10-28 21:15:27, csütörtök
 
 


KOMOLYAN NEM ÉRTEM AZ EMBEREKET!
MIÉRT MOST?


Hihetetlen méreteket ölt az ellenzéki agymosás. Az emberek egy része tele van indulattal, dühvel, gyűlölettel a kormány és személyesen Orbán Viktor ellen. De miért épp most? Én nem azt mondom, hogy jó minden, sőt, olyan nem is lesz soha, sehol.

De mégis miért éppen most? Amikor megszámlálhatatlan pozitív dolog történik, amit 20-30 éve hinni sem nagyon mertünk és ha akkor ezt papíron elénk teszik, szinte mindenki azonnal aláírja. Akkor mégis miért ilyen dühösek és frusztráltak?

- Most mikor a világháborúk óta legnagyobb egészségügyi és gazdasági krízise közben/után vagyunk és mégis hihetetlen mennyiségű eredmény van a bajok mellett?

- Most amikor rekordon a foglalkoztatás és gyakorlatilag az nem dolgozik, aki nem akar.

- Most amikor reálbér évek óta növekszik és egyre jobban megfizetik a szakembereket.

- Most, amikor soha nem látott mennyiségű és mértékű a családtámogatás.

- Most, amikor éppen duplázzák az orvosok bérét és eltörlik az eddig tabunak számító hálapénzt.

- Most amikor elengedik a 25 éven aluliak adóját.

- Most, amikor minden családos vissza fogja kapni az évben befizetett SZJA-át az átlagbérig.

- Most mikor rekordot dönt a gazdaság.

- Most, amikor a 13. havi nyugdíj fokozatos visszavezetése mellett dupla nyugdíjprémium lesz

- Most, amikor szinte nincs olyan háztartás, ahol nincs autó, sőt lassan a kettő is általános.

- Most amikor rekord alacsony a hitelkamat, sőt kamatmentes babaváró is van a fiataloknak, és úgy veszik a környezetemben a családi házakat, mintha nem lenne holnap. Aztán mikor a kereslet miatt felszalad az ár Orbánoznak

- Most, mikor hónapokkal előre kell szállást foglalni, mert akkora a mélyszegénység

- Most amikor 15 éves csúcson a termékenységi ráta, amikor mindenfelé kisbabákat, terhes fiatal anyukákat látni.

- Most, amikor csúcsokat dönt a házasodási kedv.

- Most amikor nagyot zuhantak a bűnelkövetési statisztikák.

- Most, amikor szinte minden település újul, új terek, megújított rendelők, iskolák, nyugdíjas otthonok, új bicikliutak, tanuszodák, sorra újult műemlékek, strandok, várak, kastélyok tömege.
Modern városok, Magyar falu, stb programok mellett újul az ország.

- Most, amikor Európa legolcsóbbja a rezsi

- Most, amikor jelentősen javultak a szegénységi mutatók.

- Most amikor folyamatosan csökkennek a munka terhei

- Most amikor megharmincszoródott a magyar aranytartalék és rekordon áll.

- Most, amikor nagyot nőtt az állami vagyon.

- Most, amikor jelentősen emelik a minimálbért

- Most, amikor egyre többen térnek haza külföldről.

- Sorolhatnám és hibákat is bőven tudnék. De ennyi eredmény soha nem volt, csak a nyomor, a nihill és a reménytelenség.


Tehát újra megkérdezem, hogy miért? És miért éppen most? És miért azoknak hisztek, akiknél nyomorogtatok és xar volt minden remény nélkül?

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Árulók és gonosztevők
  2021-07-28 21:30:14, szerda
 
 


ÁRULÓK ÉS GONOSZTEVŐK


Néző László


Ismerjük mi jól ezeket a fiúkat. Az emberiség történelme tele van a hozzájuk hasonlókkal. A magyarság történelme is. Árulók és gonosztevők mindig is voltak, de ne a bírósági periratokban vagy a börtönök mélyén keressük őket. Sokkal inkább megtalálhatjuk ezeket a királyi udvarokban, később a parlamentekben, a minisztériumokban, a pártokban. A mindenkori büntető jogszabályok alig tudnak ezekkel mit kezdeni. A csalókkal, a hazudozókkal, a cinikusokkal, a haszonlesőkkel, az aljas kis gazemberekkel, akik szájából soha ki nem fogy a szeretet, a tisztesség, az őszinteség, az egész emberiségért való aggódás. Könnyű őket felismerni, nemcsak azért, mert ha megszólalnak is, már méla hányinger kerülgeti az embert, de a hanghordozás, a kimódolt testtartások, a hamis gesztusok, de főképpen a szemükben rejlő sötétség, a hideg és kegyetlen gyűlölet elárulja őket.

Ha véletlenül hatalomra kerülnek, rövid idő alatt elpusztítanak mindent, amiért élni érdemes.

Ilyenek voltak a XX. század elején a Lenin-fiúk, ilyenek voltak a szovjeteknek lefekvő rákosista bolsevikok, és ilyenek Kádár kommunistái is, akik a Vörös Hadsereg tankjai árnyékából mertek szabadságot hazudni ennek a népnek.

A mai Lenin-fiúk látszatra ezeknek csak rossz paródiái, vibráló árnyképei. Bár kétségünk ne legyen, szó nélkül akasztanának, kitelepítenének bárkit ezek is, ha lenne elég bátorságuk és erejük hozzá. Mivel mindkettőnek híján vannak, olyanok ők, mint a bohóc, amelyik a cirkuszi porondon a majommal próbálja eljátszani Hamletet. Akinek kedve van, éppen nevethet rajtuk.

Csak ma ismét nem olyan nagyon kacagós időket élünk. A Birodalom, Brüsszel ugyan ma nem tankokat, hanem Cseh Katalinokat küld (ami persze önmagában egy vicc), de ki tudja megmondani, kik állnak ezek mögött? Milyen titkosszolgálatok, milyen hatalmi centrumok titkos széfjei nyílnak meg előttük, milyen érdekek, és főleg: kiknek az érdekei irányítják őket?Szerencsés esetben hamar lelepleződnek ezek az álságos és kétszínű hamis bohócok, s kiderül: minden szavuk hazugság, minden tettük hamis, s a magát rettenthetetlen, okos és félelmetes politikusnak hazudó nem egyéb, mint egy kis senkiházi, akivel az ember csak az orrát befogva merne szóba is állni.

Cseh Katalin, a küldött ember, lelepleződött. Fenyegethet bennünket akármilyen perrel, egy bizonyos: amit mond és amit tesz, az két külön világ. Nem is igazán értem. Ha valaha feltalálják az emberi ostobaság mérésére szolgáló műszert, annak a mértékegysége minden bizonnyal a csehkatalin lesz. Csak egy végtelenül ostoba ember gondolhatja azt, hogy nem derül ki az igazság előbb-utóbb arról, hogy miközben az uniós pénzek ellopásával, a haveroknak való átjátszásával vádolja a kormányt, maga is ilyen pénzekkel tömte egykori cégét s a körülötte levő hálózatot.

Csak egy végtelenül ostoba vagy végtelenül cinikus ember remélhette, hogy nem derül ki: miközben a hazai rendezésű olimpia ellen kampányolt, családi cégük pályázatában erre az olimpiai reményre is hivatkoznak. És a történetnek még nincs vége, napról napra derülnek ki újabb részletek a hozzá köthető vállalkozások ügyeskedéseiről. Mi jöhet még, ami arra kényszeríti ezt az embert, hogy eltűnjön a hazai közéletből?

Pártja már egészen jól halad az eltűnésben.

Remélem, hamarosan megéljük, hogy mint az igazi Lenin-fiúkat vagy késői utódaikat, a gyászos emlékű SZDSZ-t már csak hologramokon mutogatják unokáinknak.

Felőlem akár Cseh Katalin egykori vagy akkori cége is gyárthatja ezeket az emlékező alkalmazásokat.


LinkA megfúrt budapesti olimpiára hivatkozva nyert tízmilliókat Cseh Katalin - Origó
Van bőr a képén! Szégyen!
Itt a teljes írás: https://www.origo.hu/.../20210726-cseh-katalin-momentum...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Sosem tett értünk semmit a „fejlett” Nyugat
  2021-07-24 18:00:38, szombat
 
 SOSEM TETT ÉRTÜNK SEMMIT A ,,FEJLETT" NYUGAT

Ma már azért bántanak minket, mert legbelül mélységesen szégyellik magukat


Ma, amikor az úgynevezett ,,fejlett" Nyugat a lehető legnemtelenebb és legaljasabb módszerekkel folyamatos támadás alatt tartja hazánkat, talán érdemes történelmi tények figyelembevételével górcső alá venni a korábbi eseményeket, különös tekintettel az elmúlt közel fél évezredre. Avagy feltehetjük a kérdést: mit tettek ők értünk akkor, amikor igazán szükségünk lett volna rájuk? A választ sokan elintézhetik azzal, hogy semmit, de a helyzet ennél talán megérdemel egy bővebb, részletesebb visszatekintést.

Kezdhetnénk akár az 1664-es botrányos vasvári békével, amivel a Habsburgok és a törökök igen jól jártak, a magyarok azonban kimondottan rosszul. Vagy 1848-49-cel. A magyar nép forradalma és az annak vívmányai megvédése érdekében kezdődött szabadságharc győzött volna akkor, ha a Habsburg Birodalom nem kap katonai segítséget a cári Oroszországtól. De megkapta, így végül két akkori nagyhatalom összesen közel négyszázezres hadereje kellett ahhoz, hogy térdre kényszerítsék a saját lábukra állni kívánó magyarokat. Eközben pedig, bár szavakban élveztük a Nyugat szimpátiáját, onnan semmiféle segítségre nem számíthattunk, a franciák és a britek ölbe tett kézzel nézték végig szabadságharcunk vérbe fojtását és az azt követő borzalmas megtorlást is.

A nemzetünkre mért következő csapás már közvetlenül ,,nyugati barátainktól" érkezett. Bár hazánk az első világégés után valóban a vesztes oldalra került - más kérdés, hogy pont a Habsburgoktól való megmaradt függőség után rángattak bele minket egy olyan háborúba, amelyhez semmiféle érdekünk nem fűződött -, rajtunk kívül egyetlen más országgal sem bántak el ily kegyetlenül.

Miközben rólunk lenyesték területünk kétharmadát, sanyarú kisebbségi sorsra kényszerítve magyarok millióit, addig több más, szintén háborús vesztes állam messze nem kellett, hogy elszenvedjen ilyetén jogfosztást, megaláztatást. Erre a legjobb példa Ausztria, amely egészen abszurd módon még részesült is a történelmi Magyarország területéből.

Ezután következett az újabb, immár a második világháború, ahol ismét a vesztes oldalra sodort minket a történelem vihara, de ez akkor még önmagában nem jelentett volna akkora katasztrófát, ha a Nyugat - immár sokadszor - nem mond le rólunk, és nem lök a vérszomjas és kegyetlen bolsevik világbirodalom, a Szovjetunió karmai közé, pedig eredetileg Ausztriához és Jugoszláviához hasonlóan hazánk is ötven százalékban nyugati befolyási övezet kellett volna, hogy legyen, amiről 1944. október 9-én késő este, Moszkvában Winston Churchill és Joszif Sztálin megegyezett. Ez volt a hírhedt papírfecni-paktum, amit aztán Sztálin már másnap felrúgott. Jaltában hazánk sorsa már befejezett múlt idő volt.Churchill és Sztálin már Jalta előtt döntött hazánk sorsáról - Fotó: Flickr.com

Nem törődtek azonban a mi sorsunkkal 1956-ban sem. Mindössze tizenegy év telt el Európa háború utáni újrafelosztása után, de a hősiességét, elszánt szabadságvágyát ismét az egész világ színe előtt bebizonyító magyar nép megint csak és kizárólag a szavak szintjén számíthatott a nyugati világ jóindulatára, megmentésünk vagy megsegítésünk érdekében nemhogy katonailag, de a diplomácia szintjén is alig mozdították kisujjukat. Az ENSZ vérszegény tiltakozása Moszkvában persze süket fülekre talált, a kommunista medve szabad kezet kapott.

A több száz embert kivégeztető, ezreket bebörtönző, emberek millióinak életét ismét megnyomorító Kádár-rezsim nyugati elismeréséhez persze már egy kis könnyítés, egy részleges amnesztia is bőven elégnek bizonyult. Talán az ezt követő évtizedek bizonyították a legjobban, hogy Nyugat-Európát, az úgynevezett demokratikus és fejlett nyugati világot semmilyen szinten nem érdekli Magyarország, a magyarság sorsa.

Ezt követően az 1988 és 1990 közötti időszakban Magyarország ismét bizonyította, mennyire hű a nyugati eszmevilághoz, legfőképpen akkor, amikor a keményvonalas keletnémet kommunista rezsim elől menekülő németeket átengedte a határon, ellenszolgáltatást nem várva segített a német egység létrejöttében, lényegében abban, hogy az újra egységes Németország Európa vezető gazdasági ereje, motorja legyen. Ám az ezután következő évtizedekben a nyugatiak kizárólag úgy tekintettek Magyarországra, mint olyan területre, ahol olcsó a munkaerő és szabad a piac, ezáltal a nyugati cégóriások leányvállalataik révén idetelepülve hatalmas profitra tehettek szert, e célból pedig mindig olyan kormányokat támogattak, amelyek az ő érdekeiket a legmesszebbmenőkig elfogadták, sőt képviselték a dolgozó magyarok millióival szemben is.Kádárt és kommunista rendszerét hamar elfogadta a Nyugat - Fotó: Fortepan - Adományozó: Székely Tamás

Ennek az eredménye volt az is, hogy amikor az MSZP-SZDSZ-kormány, Gyurcsány Ferenccel az élen rárontott a nemzetére, rendőrrohamot, lovasrohamot, vízágyúkat vezényelve, gumilövedékeket szórva a hazug és népnyúzó kormány politikája ellen tiltakozókra, Nyugaton ismét nem tettek semmit, nem emelték fel a szavukat a nyilvánvaló jogtiprásokkal szemben.

Még egy kötelezettségszegési vagy jogállamisági eljárást sem indítottak a szemkilövetők ellen.

2010 óta viszont immár több választási ciklus óta olyan kormánya van Magyarországnak, amely a külföldi - vagyis idegen - érdekekkel szemben a saját polgárai érdekét képviseli, azt tartja szem előtt. Ebben az azóta eltelt immár több mint egy évtizedes időszakban Magyarország végre talpra állt, minden értelemben függetlenné vált, gyakorlatilag megfordult a saját tengelye körül, és nem egy kiszolgáltatott, hanem egy erős és határozott nemzet benyomását kelti, amelyet nem lehet IMF-pénzekkel, megszorítások követelésével, egyéb pénzügyi sanyargatásokkal sakkban tartani. A magyar ember dolgozik, és évről évre magasabb és magasabb bérért teszi ezt, a kivándorlást felváltotta a hazatelepülés, legalábbis egyre többen és többen teszik meg ezt.A 2006-os gyurcsányi terrornak sem lett semmi következménye a Nyugat részéről. (A képen megsérült emberek Budapesten, az Astoriánál, 2006. október 24-én)
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

Közben pedig Magyarország határozott rendészeti politikájával nemcsak saját határain belül teremtett egyre nagyobb biztonságot, de Nyugat-Európát is sokadszor védte meg a keletről érkező erőszakos hordák tömegeitől. És mit kapunk ezért megint cserébe onnan? Rágalmakat, szidalmakat, lejárató kampányok sorozatát és gyűlöletet minden mennyiségben.

Mert mi, amennyire csak lehetőségeink engedik, megvédjük a hagyományos, keresztény európai értékeket, nem dobjuk oda gyermekeinket mindenféle kétes szexuális beállítottsággal bíró szervezeteknek, egyszóval nem térdelünk le a mai, már egyáltalán nem fejlett Nyugat mindenféle primitív mozgalma előtt.

Európa ma már sokkal inkább mi vagyunk, mint ők, ez pedig fáj nekik, és ott legbelül mélységesen szégyellik magukat ezért, de ezt nyíltan nem merik beismerni. Ez az igazság, minden más pedig csak porhintés.

/Juhász Attila/


Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van
  2021-07-11 20:30:36, vasárnap
 
 

Szilágyi Ákos: TURBÁN - AVAGY AHOL ZSARNOKSÁG VAN, OTT ZSARNOKSÁG VAN


Kezdjük egy rövid kis történelmi mesével.

Történt pedig, hogy az Úr éppen aktuális évében a törökök felsorakoztak az egri vár fala alatt. Elindult az ostrom. Az egri nők és férfiak vállvetve küzdöttek. Sikerrel vették az első támadásokat, majd folytatták a küzdelmet 5 éven át további töretlen sikerrel.

Egyszer csak jött egy levél, hogy minden, a várfokról letaszított török után 5 ezer euró büntetést fizettethetnek velük. A törökök képviseletében a Helsinki Bizottság járt el a Strasbourgi Emberi Jogok Bíróságán. A várvédők statisztikájára hivatkozva mintegy 20 ezer városostromló kényszerült visszafordulásra az elmúlt öt esztendő alatt Magyarország déli határain. Ötezer euró per fővel számolva ez éppen 100 millió euró.

A számítás alapjait egy pakisztáni férfi 2016 augusztusában, déli határunk kerítése melletti esete adja. A Helsinki Bizottság említett ügyfele a bizottság beszámolója szerint a határkerítés mellett sétálva kereste fel a magyar határőröket, akiktől menedékjogot kért. Ezt a határőrök megtagadták és visszatoloncolták a kerítés másik, szerbiai oldalára, miközben össze is verték.

Milyen szép esetleírása ez a kerítésen átmászott és menet közben elfogott, az utolsó pillanatig ellenálló, verekedő és kitoloncolt határsértőnek. Ez már PC a négyzeten, vagy szimplán egy Helsinki Bizottság-i, libsi, hazaáruló hazugság? Ezen eljárás állítólag a kollektív kiutasítás tilalmába ütközik. Azt nem tudtuk meg, hogyan lehet egy személyt kollektívan kiutasítani, de ez talán a legkevesebb, amit itt nem érthetünk. A kitoloncolás dolgában tehát már született döntés. A bántalmazásának ügye külön, még mindig a Strasbourgi Bíróság előtt van. Az, hogy esetlegesen - vehemensebb honfitársaik példamutatásait követve -, féltéglákat dobálva, acélrúddal a kezében támadt rá a határőrökre, menekültstátusz-kérelmének nyomatékot adva, nem tesz említést a bizottság szóvivője.

A BLM békés aktivistái fél Los Angelest felgyújtották. A jogvédőik azt ott sem vették észre. Azért viszont kiemelt kártérítést kaphatnak, amiért a boltban - ahova betörtek - csúszós volt a padló, amin védencük hanyatt esett és csúnyán beverte nyolc napon belül gyógyuló kobakját. Hát ez valóban rettenetes.

A strasbourgi bíróság konkrét ügyekben ítélkezik, nem egy általános, elvi döntést hoz, így a mi ártatlan pakisztánink esete nem szorozható meg egyszerűen 20 ezerrel. Amíg azonban van nekünk Helsinki Bizottságunk és számos jóemberkedő NGO-nk, mindent meg fognak tenni, hogy megfelelő jogsegélyhez juttassanak minél több, még elérhető ügyfelet a fent említett, nem kis létszámú potentátból.

Léderer András a Helsinki Bizottság főmunkatársa viszonylagosan magasnak ítélte az 5000 eurós kártérítést, amivel szerinte hazánknak kívánt üzenni az Unió. Az Európai Unió Bírósága viszont nem egyedi ügyekben dönt, hanem általános érvényű megállapításokat tesz. Tavaly decemberben megállapította, hogy a magyar határvédelmi gyakorlat az uniós jogba ütközik. Léderer András ezen szavakat követően megigazította fején turbánját és megköszönte a Klubrádió riporterének érdeklődését.

Az említett rádió mélytengeri kagylója egy másik gyöngyszemet is szült a tegnapi nap folyamán.

Asbóth Márton, a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet képviseletében a pedofil törvényről nyilatkozott. Igen, ugyanarról a törvényről, aminek homofób mivolta miatt áll a bál az Unióban napok óta. Igen, arról a törvényről, ami végtelen aljas módon szankcionálja az LMBTQ közösséget, a végletekig ellehetetlenítve annak létezését.

S láss csodát, Asbóth Márton szerint a diszkriminált, LMBTQ-propagandát tiltó passzusai címszavakban ugyan felsorolják a kihágások formáit, de a jogsértésekhez semmi szankcionálás nincs hozzárendelve.

A hozzá beérkező nagyszámú, aggódó érdeklődőnek nemes egyszerűséggel a következőt javasolja: az jár el a leghelyesebben, aki egyszerűen nem vesz tudomást a törvényről és mindent úgy folytat, ahogy azt eddig is tette.

Ja, kérem!

Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Szilágyi Ákos: Turbán - avagy Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van

LinkSzijjártó Péter: Mint a kommunizmusban - bizonyíték nem kell, elég egy besúgói feljelentés

LinkZetényi-Csukás Ferenc: Mindenki csalódni fog, aki térdelésre vár


Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 4636 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 4111
  • e Hónap: 10505
  • e Év: 420336
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.