Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
A ceruzának öt értéke van...
  2019-01-04 18:44:11, péntek
 
 


A gyermek nézte a nagyapját amint levelet ír.Egy adott pillanatban megkérdezte tőle:
-Olyan mesét írsz,ami velünk megtörtént?Vagy talán egy rólam szóló történetet írsz?
Nagyapja, élbe hagyta az írást és mosolyogva ezt mondta unokájának:
-Igaz,rólad írok.Azonban a szavaknál fontosabb a ceruza amivel írok.
Szeretném,ha ilyen lennél te is amikor megnősz.
A gyermek értetlenkedve nézte a ceruzát,mivel semmi különöset nem látott rajta.
-De ez olyan mint az összes többi ceruza,amit életemben láttam!
Minden attól függ,hogyan nézed a dolgokat.
A ceruzának öt értéke van,amit ha sikerül megtartanunk,
olyan emberré válunk,aki egész életében békében fog élni a világgal.
Első érték:Tehetsz nagy dolgokat,de soha nem feledd,hogy létezik,egy lépteinket vezető Kéz.
Ezt a kezet Istennek nevezzük és Ő vezet mindig kívánsága szerint minket.
A második érték:Időnként abba kell hagynom az írást,hogy meghegyezzem a ceruzát.
Ez kevés fájdalmat okoz a ceruzának,azonban végül élesebb lesz.
Tehát el kell tudnod viselni a fájdalmakat,mivel ezek tesznek jobbá téged.
A harmadik érték:A ceruza megengedi nekünk a radír használatát,hogy kitörüljük azt ami téves.
Meg kell értened azt,hogy kijavítani egy dolgot,nem jelent feltétlenül rosszat,
a legfontosabb az,hogy megmaradjunk az igaz/egyenes úton.
A negyedik érték:A ceruzának nem a fája vagy külső formája a fontos,hanem a benne lévő grafit.
Ugyanígy gondozd azt ami benned történik.
És végül,az ötödik érték:Mindig nyomot hagy.
Neked is tudnod kell,hogy bármit teszel is életedben,nyomokat fog hagyni,
ezért meg kell próbálnod minden tettedet tudatosítani. 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Ajándék
  2018-01-22 14:47:57, hétfő
 
  Behunyom a szememet, ülök a szobám mélyén a kedvenc karosszékemben, mellettem a kandallóban halkan serceg, pattog a tűz, ahogy a lustán izzó fahasábokat egyre jobban bekebelezi. És ekkor hirtelen fülembe nesszen a csengő hangja. Az ajtóból kiabálás: ,,Uram! Csomagja érkezett!" Meglepetten érnek hozzám a szavak, hiszen tudtommal nem rendeltem semmit és senki nem szokott nekem csomagot küldeni. A kíváncsiság pattintott ki a puha bőr jóleső melegéből, és kapkodva siettem az ajtó felé. A küszöbön túl fiatal fiú mosolya fogadott, kezében jól megtermett papírdoboz, haloványbarna krepp papírba csomagolva, vászonzsineggel gondosan átkötve. A dobozon az én nevem, az én címem, tévedés nem lehet. Minden stimmel, csak a feladó hiányzik, s mire ráeszmélek, hogy megkérdezzem, a fiút már hiába keresem, nem találom. Egyedül állok az ajtóban, némán.
A csomagnak súlya van. Sietve rakom le a kopottas dohányzóasztal üveglapjára, régi könyvek és új kacatok közé. Visszahuppanok a karosszékbe, a kíváncsiság egész testemben zakatol, míg módszeresen lefejtem a csomagolást. A krepp papír alatt vastag kartondoboz rejlik, a tetején felirat, vastag, fekete, ákombákom betűkkel: ,,AJÁNDÉK". Ajándék? Ki küld nekem ajándékot, ilyenkor? Közel, s távol nincs semmilyen ünnepi alkalom. Ez csak valami tréfa lehet, gondolom magamban, biztosan a szomszéd gyerekek bolondoznak. Kíváncsiságom alábbhagy, egykedvűséggé zsugorodik, kissé kelletlenül nyitom fel a nem várt ajándék dobozát. Újságpapír galacsinok, gondosan, laponként gombóccá gyűrkélve. Szép kis meglepetés, hallom kissé bosszús hangomat, de legalább gyújtósnak jó lesz. A galacsinokat a kandalló mellé hajigálom, már egész tekintélyes halomban sorakoznak a szuszogó parázs mellett, mikor a doboz alján megcsillan valami. A kíváncsiság újra utat tör magának bennem és gyorsan kikapkodom a maradék papírfecnit.
Ez tényleg valami tréfa lesz. Lassú, esetlen mozdulatokkal a doboz aljára nyúlok és kiveszem, ami benne rejlik. Vastag, ormótlan, ügyetlenül feketére mázolt képkeret, benne vékonyka, maszatos üveglap, az üveglap mögött fehér papíron, fekete tintával, s ugyanazzal az ákombákom kézírással a saját nevem áll. Meglepetten és értetlenül dőlök hátra a karosszékben kezemben a képpel, mellettem a parázs némán pislog. A nevemet bámulom, az esetlen betűket, közben a csendes esti fényben megcsillan az üveglap, benne arcom tükrét látom, önmagamat nézem. Igen, ez én vagyok.
A napok eseménytelenül múlnak egymás után, mióta furcsa ajándékom megérkezett. Eleinte zavar, szinte bánt a jelenléte, legelső gondolatom a szemétkosárba dobná, de végül egy belső hang megkegyelmez neki, és mogorván a dohányzóasztalon hagyom. Itt fekszik most is, kelletlenül, árván. Szabadulnék tőle, mégis újra és újra kezembe veszem, forgatom, a fekete tinta foltjait bámulom. Elmélyült vizsgálódásomból a hirtelen megcsörrenő telefon ráz fel, sietős léptekkel a konyhába indulok. Felveszem a kagylót, téves hívás. Bosszúsan lépdelek vissza a szoba melegébe, ahol újabb meglepetés várakozik rám, a földön üvegdarabok fekszenek, ajándékom a dohányzóasztal mellett romokban hever. Felemelem a keretet, hogy össze tudjam söpörni a maradványokat, kirázom a fában bennragadt üvegszilánkokat, majd tekintetem nevem ákombákom betűire téved. Kezembe veszem a fehér papírlapot, hogy felélesszem vele a szunnyadó tüzet, nyúlnék a kandalló felé, de ahogy a pislákoló fény megvilágítja a papirost, egy pillanatra megtorpanok. Megfordítom a lapot, gyermeki csodálkozás ül ki arcomra, hiszen a hátoldalon egy levelet találok, amit nekem címeztek.
,,Kedves Gyermekem!
Bizonyára meglepett ez az ajándék. Gondolom, valami értékesebbre, szebbre vágytál, egy modern műalkotásra, vagy egy idilli tájképre, esetleg egy klasszikus festmény reprodukciójára. Ehelyett egy ócskának tűnő, esetlen betűkkel összemázolt nevet kaptál, egyhangú fekete keretben.
Tudom, az emberek mindig többre vágynak, élénk színekre, csillogásra, fényre, nagyságra, értékes holmikra, amiket büszkén birtokolhatnak. Tudod, mit akarnak leggyakrabban? Hatalmat, tudást, vagyont, kincseket, élményeket, érzéseket birtokolni. Utazni, a világ minden táját bejárni, azt a sok-sok szépet, ami a Föld kerekén van, látni, csodálni. Vágynak minden élvezetre, amit csak ember birtokolhat, és megszerezni mindent, ami boldoggá teheti őket. Sokszor álmodoznak egy olyan dologról, egy olyan valamiről, ami mindennél becsesebb kincs, ami csak az övék lehet, egy olyan eszköz, amivel bármit elérhetnek. Hányszor hallom tőlük, bárcsak lenne egy varázspálcájuk, vagy varázsgömbjük, ami minden álmukat valóra váltja, ami minden nehézségüket megoldja. Ha tudnád, hányszor fohászkodnak Istenhez mindenféle apró-cseprő földi ostobasággal. Pedig mindenük megvan, amire a boldogságukhoz szükségük lehet.
Figyelj most kicsit rám! A legnagyobb ajándék, amit életedben kaptál, az te magad vagy. Lehet, nem tartod elég színesnek, értékesnek, csillogónak, de arra kérlek, nézz végig magadon, és lásd meg, hogy benned van minden, amire csak szükséged lehet. Tudsz alkotni, teremteni, újat és szépet létrehozni. Tudsz szeretni, a két kezeddel átölelni, a másik arcát megsimogatni, a könnyeket letörölni. A füleiddel képes vagy másokat meghallgatni, a hangoddal vigasztalni, képes vagy más arcára mosolyt csalni és magad is mosolyogni. Tudsz másokkal egy úton járni, párbeszédet fenntartani, jobbodat nyújtva békét teremteni. Egyedi vagy, nincs senki hozzád hasonló. Magokat vetettem a szívedbe, amiket gondozok, öntözöm és gyomlálok, még ha néha fáj is. Arra vágyom, hogy a magok kikeljenek, növekedésnek induljanak és termést hozzanak. Így épül Isten Országa. Higgy nekem, te vagy önmagad számára a legnagyobb ajándék, elvetettem benned minden magot. Arra hívtalak, hogy fedezd fel magadban hajtásaimat, ápold és segítsd őket a növekedésben. Minden talentumodat azért kaptad, hogy azokkal növekedj, fejlődj és építs velük egy Országot.
Gyermekem vagy, én akartam, hogy legyél, hogy pont ilyen legyél. Én adtam kezedbe a legfontosabbat, azt ami elvezet téged hozzám: önmagadat!
Szeretettel: Mennyei Atyád"

(Ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Egy történet a mosolyról
  2017-09-05 16:06:23, kedd
 
  A mosoly
Sokan ismerik Antoine de Saint-Exupéry csodálatos könyvét, " A kis herceg"-et. Ez a különös, fantáziadús és gondolatébresztő történet egyszerre szól a gyermekekhez és a felnőttekhez. Jóval kevesebben hallottak a szerző többi munkájáról, regényeiről és novelláiról.
Saint-Exupéry vadászpilótaként harcolt a nácik ellen, és bevetés közben vesztette életét. A második világháború előtt a spanyol polgárháborúban is részt vett a köztársaságiak oldalán. Ez az időszak ihlette "A mosoly"(Le sourire) című elbeszélését. Ezt szeretném most megosztani olvasóimmal. Nem tudni, hogy saját életéből merített eseményt dolgoz fel, vagy a képzelet szüleménye.
A történet szerint ellenséges fogságba esett,és börtönbe zárták. Őrei rideg tekintetéből és a durva bánásmódból biztosra vette, hogy másnap kivégzik. Innen kezdve a saját szavaimmal mesélem el a történetet, amennyire emlékszem rá.
Nem volt kétséges, hogy halálra szánnak. Remegtem az idegességtől. A zsebeimben kutattam, hátha maradt valahol egy cigaretta a motozás után. Találtam is egyet, de reszkető ujammal alig tudtam az ajkamhoz emelni. Ekkor ráeszméltem, hogy gyufám sincs, elvették tőlem.
Cellám rácsán át az őrre néztem. Ügyet sem vetett rám. Végtére is ki törődik egy senkivel, egy hullajelölttel? Spanyolul kiszóltam neki:
- Nem tudna tüzet adni, kérem?
Felém pillantott, vállat vont, és odajött, hogy meggyújtsa a cigarettámat.
Eközben a tekintetünk óhatatlanul találkozott. Ebben a pillanatban elmosolyodtam. Nem tudom miért tettem. Talán az idegességem miatt, talán azért, mert amikor testközelbe kerülünk valakivel, nehéz megállni a mosolygást. Akárhogy is, mosolyogtam. Ebben a másodpercben mintha egy szikra húzott volna ívet a két szív, a két emberi lélek között. Nyilván önkéntelenül az őr is viszonozta mosolyomat a rácson túlról. Már felparázslott a cigarettám, de ő ott maradt a közelemben, egyenesen a szemembe nézett, és egyre mosolygott.
Én is tovább mosolyogtam, most már abban a tudatban, hogy nem egyszerűen egy börtönőrt, hanem egy embert látok magam előtt. A tekintete mintha új távlatokat nyert volna.
- Van gyermeke? - kérdezte.
- Igen, nézze - vettem elő a tárcámat, és idegesen kotorásztam benne a családi fotók után. Ő is előhúzta gyerekei képét, és arról beszélt, milyen jövőt tervez nekik. A szemem megtelt könnyel. Elmondtam neki mennyire félek, hogy nem láthatom többé viszont a családomat, nem láthatom felnőni a gyermekeimet. Az ő szemébe is könnyek szöktek.
Hiretelen egy szó nélkül kinyitotta a zárka ajtaját, és némán kiengedett. Kivezetett az épületből, nesztelenül a kertek alatt, kikísért a városból. A település szélén elengedett, s továbbra is szótlanul, sarkon fordult és otthagyott.
Egy mosoly mentette meg az életemet.
Igen, egy mosoly - két ember természetes, minden kimódoltságtól, tettetéstől mentes kapcsolata. Azért idézem fel itt ezt a történetet, mert szeretnék mindenkit elgondolkoztatni, hogy a sok védőfal mögött, amit magunk köré építünk - ide tartozik az önérzet, mindenféle cím és rang, a pozíció, s mindaz, amit azért teszünk, hogy milyennek láttassuk magunkat -, ott rejlik saját legbenső énünk. Nem félek nevén nevezni - a lelkünk. Őszintén hiszek abban, hogy ha mindenki felismerné a másikban a lelket, többé nem lennének ellenségek. Eltűnne a gyűlölet, az irigység és a félelem. Szomorúan tapasztalom, hogy a védőrétegek, amelyekkel gondosan körülvesszük életünket, eltávolítanak és elszigetelnek másoktól, nem is tudunk igazán érintkezésbe kerülni. Saint-Exupéry elbeszélése egy varázslatos pillanatot elevenít fel, amelyben két lélek felismeri egymást.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Egy csodálatos árverés
  2017-07-17 20:27:11, hétfő
 
 
Hill Roland, Krisztus áldott szolgája egyszer egy városban szabad téren
hirdette az evangéliumot. Nagy tömeg lepte el a teret. Megrázó erővel
szólt a bűn rontásáról és a szeretet hatalmáról, amely Jézusban földre
szállt.
Igehirdetése közben egyszer csak mozgolódás támadt. Egy fogat elakadt a
téren a nagy tömegben. A hintóban Erskine Anna lady, egy gazdag és
pompaszerető, városszerte ismert hölgy ült. Első csillag volt minden
bálon, a színházakban, hangversenyeken és a korzón. De szinte soha nem
járt olyan helyeken, ahol Isten igéje hangzott. Hill Roland látásból
ismerte a ladyt. Éles tekintetét nem kerülte el a mozgolódás, és felismerte
őt a hintóban. Villámgyorsan elgondolta: ez egy rendkívüli alkalom.
Félbeszakította az igehirdetést, kinyújtotta karját a hintó felé,
rámutatott a lady-re, és odakiáltott a tömegnek:
- Nézzétek, lady Erskine van ott a hintóban. Jó alkalom, hogy nem tud
továbbjutni. El fogjuk őt árverezni!
A lady meglepetése leírhatatlan volt. Minden szem felé fordult. Kínos
helyzetében legszívesebben a föld alá süllyedt volna. De a tömegben meg
sem mozdulhatott. És hangzott az igehirdető kiáltása:
- Ki akarja megvenni Erskine lady lelkét? Nagy csönd támadt. - Hill Roland
szünetet tartott, aztán a Szentlélek hatalmával megint megszólalt:
- Több jelentkezőt is látok, akik készek minden árat megfizetni.
- Világ, te mit adsz érte?
- Adom minden dicsőségemet és pompámat; tekintélyt, hódolatot, gazdagságot!
- Csak ennyit? Hát halhatatlanságot, örök életet?
- Az magamnak sincs . . .
- Ez nagyon szegényes! Túl alacsony ez az ár. Mert mit használ a ladynek,
ha az egész világot megnyeri is, de a lelkében kárt vall?
- Sátán, te mit adsz érte?
- A test kívánságát, a szemek kívánságát s az élet kérkedését csordultig
kielégítem. Élheti a maga akaratát! Minden vágyát teljesítem, az élvezetek
poharát fenékig ürítheti.
- És mit kívánsz ezért?
- Természetesen a lelkét, hiszen azt akarom, hogy örökre az enyém legyen!
- Túl magas az ár, amit kívánsz. Te sem kapod meg őt, Sátán! Hazug vagy és
a hazugságnak atyja!
- És te Úr Jézus, te mit adsz érte?
- Én már odaadtam a lady-ért a tulajdon életemet. A véremet ontottam érte
a kereszten, ott lefizettem a váltságdíjat az egész emberiségért. Adom neki az én békességemet, az én örömömet, azt az örömet, amelyet a világ nem adhat, de el sem vehet. Felöltöztetem őt a megigazulás fehér selymébe, és felékesítem őt az üdvözítő hit színaranyával. Senki sem ragadhatja ki őt az én őérte átszegezett kezemből. És ha majd hitben
elvégzi hívő életének pályafutását, magamhoz akarom venni őt az én
dicsőségembe. Mert ahol én vagyok, ott legyen az én szolgám is!
- És mit kívánsz tőle, Uram e csodálatos ajándékért?
- A bűneit és a rossz lelkiismeretét. Mindent, ami megronthatná és terhelné Őt. Mindezt én vettem magamra helyette.
- Ó, Uram, a tiéd, legyen és maradjon is ő mindig, örökre!
- Erskine lady, meg van elégedve az árveréssel? - fordult most a ladyhez.
- Igen! - felelte a lady megindultan, tiszta, erős hangon. Mély
megindultság lett úrrá a tömegen is.
Erskine lady megtartotta a szavát. Ettől az órától kezdve megváltozott egész élete. Letette a pompát, felhagyott a szórakozásaival, feladta régi társaságát. Barátja és pártfogója lett a szegényeknek és betegeknek, a nyomorultaknak és megterhelteknek. Messze földön híre járt. Égett benne a Szentlélek tüze, szívvel-lélekkel szolgálta Isten országának ügyét. Mindvégig áldotta Istent, aki odavitte őt akkor a tömegbe, és csodálatosan kiragadta a világ és a bűn bűvöletéből.
Forrás: 1963 ÚJ ÉLET evangéliumi folyóirat
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Hasznos leckék
  2017-07-03 15:25:08, hétfő
 
  1. lecke
Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget.
A feleség gyorsan maga köré csavar egy törölközőt, és lemegy a bejárati ajtóhoz.
Amikor kinyitja az ajtót, azt látja, hogy Béla, a szomszédjuk áll ott.
Mielőtt bármit is szólhatna, Béla kikerekedett szemekkel ezt mondja:
"Adok százezer forintot, ha ledobod magadról a törölközőt."
Egy pillanat gondolkodás után a nő ledobja magáról a törölközőt, és ott áll pucéran Béla előtt.
Néhány másodperc múlva Béla átadja a százezer forintot és elmegy.
A nő visszaveszi magára a törölközőt és bemegy a házba.
Amikor visszaér, a férje kérdezi tőle: "Ki volt az?"
Béla volt, a szomszéd"-válaszolja.
Nagyszerű"-mondja a férj. "Mondott valamit arról a százezer forintról, amit a múltkor adtam neki kölcsön?"

A történet tanulsága:
Ha időben megosztod az üzleti partnereiddel a hitellel és a kockázattal
kapcsolatos információkat, azzal megelőzheted a felesleges kitárulkozást.

2. lecke
Egy pap felajánlja egy apácának, hogy elviszi kocsival.
Az apáca beül és keresztbe teszi a lábát, ami miatt a ruhája felhúzódik, és így láthatóvá válik a combja.
A pap ezt meglátja és kis híján karambolt okoz.
Miután egyenesbe hozza az autót, a pap lassan az apáca combjára teszi a kezét.
Az apáca azt mondja: "Atyám, emlékszik mit mond a 129. zsoltár?"
A pap erre elveszi a kezét.
De amikor sebességet vált, akkor a keze újra az apáca combjára téved.
Az apáca megint azt mondja: "Atyám, emlékszik mit mond a 129. zsoltárt?"
A pap elveszi a kezét és mentegetőzik: "Sajnálom, nővér, a test könnyen bűnbe esik."
Amikor megérkeznek, a nővér nagyot sóhajt és kiszáll.
Amikor a pap visszaér a templomba, szalad, hogy megnézze a 129. zsoltárt.
Meg is találja: "Menj tovább és keresgélj, mert ott feljebb megtalálod a megdicsőülést."

A történet tanulsága:
Ha nem vagy jól informált a munkáddal kapcsolatban,
akkor könnyen elszalaszthatsz egy nagyszerű lehetőséget.

3. lecke
Az értékesítő, a pénzügyes és az ügyvezető ebédelni megy, amikor út közben találnak egy régi lámpást.
Megdörzsölik, erre kijön belőle egy szellem.
Azt mondja a szellem: "Mindegyikőtöknek teljesítem egy kívánságát!"
"Először én! Először én!"-Mondja a pénzügyes.
"A Bahamákon szeretnék lenni, a jachtomat vezetni és gondtalanul élni."
Puff, a pénzügyes eltűnik.
"Most én! Most én!"-mondja az értékesítő. "Hawaii-on szeretnék lenni,
henyélni a parton a személyi masszőrömmel, soha ne fogyjon el a koktél,
és legyek mindig boldog."
Puff, ő is eltűnik.
"Oké, most te jössz"-mondja a szellem az ügyvezetőnek.
Az ügyvezető azt mondja: "Ezek ketten legyenek ebéd után az irodában."

A történet tanulsága:
Mindig hagyd, hogy először a főnök beszéljen.

4. lecke
A sas üldögélt a fán és csak henyélt, nem csinált semmit.
Arra jött a nyúl, meglátta a sast, és azt kérdezte tőle:
"Lehetne, hogy én is csak üldögélek és nem csinálok semmit?"
"Persze, miért ne?"-mondta a sas.
A nyúl erre leült a földre a sas alá, és ő is henyélni kezdett.
Hirtelen megjelent a róka, ráugrott a nyúlra. és megette.

A történet tanulsága:
Nagyon-nagyon magasan kell lenned ahhoz, hogy megtehesd, hogy csak üldögélsz és nem csinálsz semmit.

5. lecke
A pulyka és a ló beszélgetnek.
"Bárcsak képes lennék arra, hogy felrepüljek annak a fának a tetejére"-
sóhajt a pulyka"-de nincs annyi erőm!"
"Nos, miért nem csipegetsz egy keveset az ürülékemből?"-mondja a ló. "Tele van tápanyaggal."
A pulyka megfogadja a tanácsot, és csipeget a ló ürülékéből.
Erre elég ereje lesz ahhoz, hogy a fa legalsó ágára felrepüljön.
Másnap megint csipeget az ürülékből, és eléri a második ágat.
Néhány nappal később a pulyka büszkén felrepül a fa legmagasabb ágára is.
Ekkor észreveszi őt egy vadász, aki fogja a puskáját, és lelövi.

A történet tanulsága:
A sok lószar felrepíthet a csúcsra, de ott tartani nem fog.

Lévai Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Ilyen az élet, ilyen a szerelem.
  2017-07-02 18:50:46, vasárnap
 
  A nő válni akart. A férje kért egy nap gondolkodási időt és ezt a levelet írta:
Egész este egy szót sem szólt, úgy tűnt, hogy nagyon gondolkodik valamin. Egymás után gyújtott rá. Én csalódott voltam, nem értettem, hogy miért nem hajlandó bármit is mondani.
Három év együtt járás és két év házasság után most elég furcsának látom a kapcsolatunkat. Amiért annak idején beleszerettem a férjembe, azok az érzések most megváltoztak.
Egy nagyon érzékeny és érzéki nő vagyok. Számomra nagyon fontos a romantika, a kedvesség, az odafigyelés. A férjem teljesen az ellentétem. Nem érzékeny, és a romantikára sem kapható. Mindezért elbizonytalanodtam az utóbbi időben.
Egy napon erőt gyűjtöttem, és közöltem vele, hogy el akarok válni.
- Miért? - kérdezte
- Mert elegem van! - válaszoltam.
Ő erre nem mondott semmit. Egész este egy szót sem szólt, úgy tűnt, hogy nagyon gondolkodik valamin. Egymás után gyújtott rá. Én csalódott voltam, nem értettem, hogy miért nem hajlandó bármit is mondani. Ha már nekem sem tudja elmondani azt, hogy mit érez, minek kell folytatni ezt az egészet.
Majd hirtelen azt kérdezte:
- Mit tehetnék azért, hogy meggondold magad?
Mélyen a szemébe néztem, és halkan azt feleltem:
- Na ez itt a kérdés... Ha tudod a választ, és őszintén meggyőzöl arról, hogy szeretsz, akkor meggondolom magam.
- Holnap megadom a választ - mondta csendesen.
Számomra az utolsó remény is elvesztett, mikor azt mondta, hogy majd holnap válaszol.
Másnap mikor felébredtem, nem volt mellettem. Az íróasztalon lapok voltak. Az egyiken ez állt:
,,Drágám!
Azért foglalkoztam az utóbbi időben többet magammal és kevesebbet veled, mert vigyáznom kell a kezeim épségére, hogy mikor elrontod a számítógépen lévő programokat, akkor meg tudjam javítani a gépet. Vigyáznom kell a lábaim épségére, mert mindig a munkahelyeden felejted a lakáskulcsod, és szeretném, ha még sokáig el tudnék menni értük az irodába, hogy visszahozzam neked. Vigyáznom kell a szemeim épségére, mert, ha utazunk, a nagyvárosokban mindig eltévedsz, én pedig szeretnék mindig rád találni.
Miközben olvastam, a szemeim megteltek könnyel, még a levelet is eláztatták, amely így folytatódott:
,,Most, hogy tudod a válaszom, és boldog vagy, kérlek nyisd ki az ajtót, mert már jó ideje, hogy ott állok a reggelivel".
A nevetés hirtelen tört ki belőlem. Gyorsan kinyitottam az ajtót, ő ott állt, a tálcán rántottával és dzsúzzal.
Ilyen az élet, ilyen a szerelem. Sokszor nem is vesszük észre, hogy ott van közvetlen mellettünk. A szerelem akár unalmas is lehet egy idő után. Viszont ott van, csak meg kell látni, és örülni kell neki, minden egyes percben.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
“Soha nem szeretnék gyereket!”
  2017-07-02 14:17:34, vasárnap
 
  - Egy fiatal nő őszinte vallomása, ami sokakat megbotránkoztatott!

Egy nő őszinte vallomása és magyarázata arra, hogy miért nem szeretne gyereket szülni.
,,Amit most le fogok írni, lehet, sokakat elborzaszt: de soha nem szeretnék gyereket szülni.

Gondolom, felmerül a kérdés: hogy de hát miért nem szeretném megélni az anyaság örömét, annak legszebb pillanatait? Biztos sokan gonosz embernek tartanak, de mielőtt bárki is elítélne, szeretném, ha meghallgatna.

Normális, ideálisnak mondható gyerekkorom volt, de már elég fiatalon tudatosult bennem, hogy nem szeretnék gyereket. Voltak ugyan babáim, de a család házi kedvenceivel jobban szerettem játszani. Jelenleg is két cuki kiskutyám van, akikkel úgy bánok, mintha a gyerekeim volnának.

Már kamasz voltam, amikor hangosan is kimondtam a véleményem, hogy nem akarok gyereket. Eleinte a szüleim és a barátaim is azt gondolták, hogy ez egy pillanatnyi időszak, majd elmúlik. Az évek teltek, de a véleményem nem változott.

Az általános vélekedések ellenére, vannak nők, akiket nem kerít hatalmába az anyai ösztön. Én is ezekhez a nőkhöz tartozom. Igazából sosem kedveltem a gyerekeket, a társaságuk inkább zavart, mintsem örömet szerzett volna, de találkoztam azért aranyos kicsikkel, de mégsem éreztem azt, hogy nekem is kellene egy.

Úgy gondolom, hogy nem leszek kevésbé nő, mert nem szeretnék gyereket szülni. Vannak érzelmeim, tudok szeretni, és gondoskodó is vagyok. Egyszer mélyen megsértettem egy nőt, akinek azt mondtam, hogy nem szeretnék kihordani egy gyereket, aki 9 hónapig a hasamban fejlődik, és akiért 18 éves koráig felelős kell legyek.

Miért szeretem a gyerek nélküli életem? Annyit alszom, amennyit akarok, akkor nézek filmet, tévét, amikor akarok, senki sem zavar ebben, és körbe utazhatom a világot is. Felépítettem egy karriert, amit nem vagyok hajlandó a második helyre tenni, és még emellett professzionális sminkesként és modellként is dolgozatok részmunkaidőben. Szeretek szuperelfoglalt lenni. De elismerésem azoknak az anyáknak, akik a gyerek mellett is képesek dolgozni, de én nem tudnám utánuk csinálni.

Sokan nem értenek meg. Amikor ez kiderül rólam, igyekeznek meggyőzni, de én nem szeretnék változtatni a mostani életemen.

Érvként hozzák fel, hogy én sem létezhetnék a szüleim nélkül, és ez igaz is, hiszen azért élek, mert szerettek volna gyereket. Azt is mondják, hogy egoista vagyok, de szerintem akkor lennék az, ha úgy vállalnék gyereket, hogy közben minden egyes percét az anyaságnak utálnám. Majd azzal jönnek, hogy csodálatos anya lennék, na efelől kétségem sincs, hiszen imádom a Disney rajfilmeket, a babákat, és nagyon energikus vagyok, ezért inkább úgy érzem magam, mint egy gyerek, felnőtt testbe zárva.

Gondolom ismerős az a mondat is, hogy: ,,Ki fogja gondodat viselni, ha megöregszel? Néha ugyan eszembe jut, de arra sincs garancia, hogy ha lesz egy gyerekem, az majd segítségemre lesz, ha idős, tehetetlen öregasszonnyá válnék.

,,Akkor nem is szeretnél családot, házasságot?" - kérdezik. Még most az a társadalmi elvárás, hogy férjhez kell menni, majd gyereket szülni, de ha én nem szeretnék gyereket, az még nem jelenti azt, hogy nem akarok egy szerető férjet, sok barátot.

Ha legközelebb találkozol egy olyan nővel, aki nem szeretne gyereket, kérlek, nem mutogass ujjal rá, mert a nőiesség és az anyaság, nem zárja ki egymást.

A cikket Janine James írta, és a viralwomen.com oldalon tették közzé, fordítás Filantropikum.com.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Egy nő, lehet erős, lehet gyönge, lehet megalázott,
  2017-07-01 19:28:15, szombat
 
  Egy nő, lehet erős, lehet gyönge, lehet megalázott, szenvedhet, de akkor is... szeret!


Ma, hajnali öt óra, SMS hangra ébredtem. Az üzenet így szólt: Mancikám, ha valamikor, a nap folyamán ráérsz, légyszíves csörögjél rám! Fontos! Szeretettel ölel, a te vén barátnőd!

Csak a fél szemem volt nyitva és az is csak résnyire, éppen hogy belefértek a betűk. Ahogy elolvastam, az első gondolatom az volt, hogy majd reggel 8 után felhívom, most alszom még egy kicsit. Lehunytam a szemem és elkezdtem számolni a kisbirkákat : tíz, tizenegy, tizenke..., vajon mit akarhat? Most írta, vagy valahol bolyongott az éterben és mostanra érkezett meg? Ha most írta, akkor viszont ébren van.Pár pillanatig hezitáltam, végül úgy döntöttem, hogy küldök egy SMS-t, és megkérdezem, ébren van-e? Válaszképpen pillanatokon belül megcsörrent a telefon.

Te miért nem alszol Mancikám? Ilyenkor minden normális ember alszik még! - közli nevetve.

A normálisak, azok minden bizonnyal igen. - válaszoltam.

Hogy vagy? Mi van veled? - kérdezem.

Szarul, sőt kurva szarul. - jön a válasz. - Ezt már nem úszom meg élve. - feleli.

Dehogynem! Ez is menni fog! Eddig még mindig sikerült! - mondtam.

Eddig igen, mert akartam... Mikor érsz rá egy fél órára, órára, valamennyi időre? - kérdezi.

Valamikor késő délután, ha az úgy jó neked. - felelem.

Nekem bármikor jó, itthon vagyok. Amikor ráérsz gyere, várlak.

Megígértem, hogy a délutáni órákban meglátogatom. Négy óra után megérkeztem hozzá. Kedves és elegáns volt, mint mindig is szokott, de mégis valami nagyon furcsa sápadtság és fájdalom volt az arcán és rengeteget vékonyodott. Látszott a szemén, hogy nagyon örül. Beinvitált. Frissen főzött kávéillat és sütemény illat terjengett a lakásban.

A kávé az enyém! A süti neked készül! Meggyes! - közli.

Leültünk egymással szembe, a hatalmas, kényelmes fotelekbe. Milyen pici és törékeny lett. Hirtelen félelem fogott el, nem akartam azt hallani, amit sejtettem! Kínos mosollyal, megjegyzi - Látod mi lett belőlem? Még pár hét, és teljesen elfogyok! Borzasztóan éreztem magam.

Most erre mit mondjak? Mondjam, hogy: á, dehogy, nagyon jól nézel ki - amikor ő is tudja, hogy nem igaz. És azt is tudja, hogy körülbelül mi vár rá, mert volt alkalma végignézni jó pár ember haláltusáját és elmúlását. Szerencsére nem várt választ, mert azonnal folytatta.

Látni akartalak és beszélgetni veled, míg még eszemnél vagyok. - mondta ezt ugyanazzal a fájdalmas mosollyal. Mindenkivel beszélni akarok még egyszer... talán utoljára... akiket szeretek és akikről azt érzem, hogy engem is szeretnek... Nem vagytok túl sokan. - egy újabb fájdalmas félmosoly, vagy inkább fintor.

Mindenkinek akarok adni egy jelképes ajándékot, most valahogy nem szeretem kimondani azt a szót, hogy emléket, mert nemsokára én is az leszek. Nem félek, de mégis van bennem valamiféle fájdalom. Nehezemre esik elköszönni az életemtől, pedig sokáig nem is szerettem, sőt, nem is akartam élni. S most mégis fájlalom, hogy ennyi volt. Későn jöttem rá, hogy ne vegyem túl komolyan. Későn tanultam meg élni. Valószínű én ilyen későn érő típus vagyok. - és felszabadultan, tiszta szívből nevetett.

Egy vékonyka fényképalbum volt az asztalon. Kezébe vette és kinyitotta.

Már mindenki emlék, aki ebben van. Megnézed? - kérdezte.
Persze. - válaszoltam.

Átnyújtotta.

Ő ott az anyám. Szép volt és okos, de mégis elcseszte az életét. Beleszeretett az apámba, akit én nem is ismertem. Haláláig őt szerette. 36 éves volt, amikor már nem bírta tovább és feladta az életét. Sokáig gyűlöltem emiatt, aztán sajnáltam, később pedig, imádtam őt. Megértettem azt, amit valószínű ő képtelen volt megérteni. Öt éves voltam, amikor a nagyszüleimre maradtam, a háború alatt volt. Szerettek, de a nagyanyám, kicsit beleőrült anyám halálába. Volt, amikor együtt kereste velem őt. Olyankor végigjártuk a környező utcákat, benéztünk a főtéren az üzletekbe, hátha megtaláljuk... Tizenhét voltam, amikor ő is meghalt. Senkim nem maradt, csak egy két rokon, aki elvitte azokat a ruhákat, amik jók voltak rájuk. Volt, aki az órát akasztotta le a falról, mert ő vette nászajándékba - mondata és elvitte. Ott maradtam egyedül. Volt egy apáca ismerőse az anyámnak, aki kiskorom óta szívén viselte a sorsomat. Ő volt az, aki felkarolt. Ezért folytathattam az iskolát. Tanítónő lettem. 19 voltam, amikor a férjemmel találkoztam. Amikor megláttam, tudtam, hogy a felesége leszek. Szerelem volt első pillantásra. Ő akkor már 30 volt, túl egy házasságon és gyereke is volt. A mulatás, a kártya és a cimborái volt az élete, de úgy hatott rám, hogy nem tudtam ellenállni neki. A veszekedések mindennaposak voltak. Minden lépéséről tudni akartam, követtem, nyomoztam utána. A vége pedig az lett, hogy 10 évi házasság után közölte, beleszeretett valakibe. Ordítottam, átkozódtam, üvöltve kérdezgettem: miért? Erre csak egy vállvonás volt a válasza, hátat fordított és kivonult az életemből. Akkor vitte el a dolgait, amikor nem voltam otthon. El sem váltunk, csak egyszerűen elment. Hónapokon keresztül minden nap vártam, reménykedtem, hogy hátha rájön, hogy mégis csak engem szeret. Aztán egy este csöngettek, két rendőr volt. Közölték, hogy feltehetően a férjem holttestét találták meg a Dunában és kérték, hogy azonosítsam. Hosszú hónapok után a hullaházban láttam viszont őt. Akkor azt éreztem, hogy már nem akarok élni, hogy semmi értelme az életemnek. Egyik év telt a másik után. Egyszercsak jött egy sugallat, tanulni akarok. És elkezdtem tanulni. Ahogy teltek az évek, egyre hálásabb lettem a sorsomnak. Egyre több hála és szeretet volt bennem az anyám iránt, az apám iránt, akiről azt sem tudtam kicsoda, a férjem iránt, akit még holtában is imádtam. Szépen, lassan felfedeztem magamban valamit: megtanultam szeretni. Megtanultam szeretni önmagam, megtanultam szeretni azokat, akik körülvettek, vagy valaha körülvettek, megtanultam szeretni az emlékeimet és szépen lassan átértékelődött és felértékelődött az életem. Rájöttem, hogy a düh, a harag csak elpusztít, megöl, én pedig akkor, már élni akartam. És aztán megtanultam érezni a hálát. És nemcsak megtanultam, hanem gyakoroltam is. Hálás voltam azért, mert reggel felébredhettem, mert volt mit megennem, meginnom, volt ahová lefeküdnöm, volt ruhám, voltak könyveim és még millió dolgom, amiért hálával tartozom. Amikor már tudtam szeretni és tudtam hálás is lenni, akkor méginkább szerettem élni. Később, pedig már rengeteg embernek segítettem utat találni. Mindent elértem, amit szakmailag el lehet érni. Örültem a sikereimnek, reggeltől estig dolgoztam mások megsegítésén... És közben eltelt az életem. Azon kaptam magam, hogy már jóval 60 felett járok és leéltem egyedül az életem. Ameddig aktívan dolgoztam, addig nem igazán érzékeltem valaki hiányát, mert mindig úgy alakítottam a dolgaimat, hogy ünnepekkor még több feladatom legyen. Csak utólag tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen menekültem. Lemenekültem az egész életemet! Csak hatvan felett volt erőm reálisan szembenézni önmagammal. Akkoriban, karácsonyfám sem volt, mert nem szakítottam annyi időt, hogy feldíszítsek egyet. Valószínű fájt volna egyedül állni alatta, ezért nem tettem, inkább menekültem otthonról és másokon segítettem, pedig nekem is szükségem lett volna segítségre. Rájöttem, hogy senkit nem lehet terrorral megtartani, mert minden ember szabad, szabad lélekkel, szabad akarattal és senkinek nincs joga ahhoz, hogy a másikat korlátozza, mert az nem az ő feladata. Ha valakit szeretünk, akkor mellette haladunk, segítjük, ha igényli és tudjuk, de semmilyen formában nem akadályozzuk az önmegvalósításában, hagyjuk haladni a saját útján és hálával tartozunk, ha megengedi, hogy mellé álljunk és egy darabig, vagy végig mellette, vele haladjunk...

Ekkor megtelt könnyel a szeme és azt mondta: Sajnos én nagyon rosszul szerettem őt! Megakartam változtatni. Nem fogadtam el olyannak, amilyen volt, nem próbáltam megérteni. Egészen másképp kellett volna szeretnem őt! De rájöttem, hogy önző módon szerettem, nem őt, hanem magamat szerettem és olyannak akartam látni, amilyet én elképzeltem. Az elvárásaimnak akartam, hogy megfeleljen! Ma már tudom, hogyan kellene szeretni őt!

Átnyúlt az asztal felett, megfogta a kezem, a szemembe nézett és azt mondta.

Tanulj meg úgy szeretni, hogy érezze az akit szeretsz, hogy szereted, de közben érezze azt is, hogy szabad maradt. Hagyd, hogy megélje mindazt, amiért idejött, amiért megszületett, amiért az életet választotta. Ne akard, hogy olyan legyen mint te vagy, mert az már nem önmaga, és az már nem az ő élete.

Óhatatlanul könnybe lábadt a szemem, mert ugyanezt vallom én is. Megerősítést kaptam. Kezemet fogva, a könyvespolchoz vezetett, leemelt egy könyvet, fél kezében tartva a szívéhez ölelte.

Tudom, hogy olvastad, de ez te vagy. - mondta, és átnyújtotta. Eleredtek a könnyeim, ahogy a jól ismert borítón elolvastam a betűket: Sára könyve. Ott álltam sírva, ő magához ölelt és annyit mondott: Tudod Mancikám, egy nő lehet erős, lehet gyönge, szenvedhet, megalázhatják, csodálhatják, tehetnek vele bármit, egy nő akkor is szeret, mert azért született, azért teremtetett, hogy szeressen!

Még jó darabig beszélgettünk, utána elköszöntünk egymástól. Kezemben a könyvvel siettem le a lépcsőkön, amikor az autóhoz értem, akkor vettem észre, hogy ugyanúgy, ahogyan Ő is, a szívemhez szorítottam. Még percekig ültem a kocsiban, nem volt erőm elindulni. Egyszerre éreztem fájdalmat és hálát! Fájt, mert talán most láthattam Őt utoljára, de ugyanakkor nagyon hálás voltam azért, hogy megismerhettem, tanulhattam tőle.

És valóban így van: egy nő, lehet erős, lehet gyönge, lehet megalázott, szenvedhet, de akkor is... szeret!

Kovács Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Légy bátor és repülj!
  2015-11-14 10:16:03, szombat
 
  Találtam egy nagyon tanulságos tanmesét, ami elgondolkodtatott.

,,Egy kis bogárka szomorúan üldögélt az árokparton, csodálta a vígan repkedő pillangókat, és így sóhajtott:

- Ó, Istenem, de jó lenne, ha tudnék repülni!

Meghallotta ezt az egyik pillangó, aki éppen átsuhant felette, rácsodálkozott, és lekiáltott neki:

- De hát te is tudsz repülni, hiszen ott vannak a szárnyak a hátadon!

- Tényleg? - vidult fel erre a kis bogárka, és addig tekergette a nyakát, míg a vállai felett megpillantotta a két csillogó szárnyat. - Jaj de jó, vannak szárnyaim! - örvendezett, és boldogan táncra perdült.

Eltelt pár nap, amikor a pillangó megint arra szállt. Látta, hogy a kis bogárka ugyanolyan szomorúan ücsörög az árokparton, vágyakozva figyeli a pillangók táncát, és így sóhajt:

- Ó, Istenem, de jó lenne, ha MERNÉK repülni...Isten adhat neked szárnyakat, de a bátorságot a repüléshez neked kell megszerezned."Elgondolkodtató... Mi értelme az életünknek, ha nem használjuk ki a meglévő adottságainkat? - SEMMI. Miért nem használjuk azokat? - Mert félünk. De mitől félünk? - Az ismeretlentől.Osho lényegre törően fogalmazott a bátorsággal kapcsolatban: ,,A bátorság azt jelenti, hogy minden félelmünk ellenére nekivágunk az ismeretlennek."

Legyél tisztában félelmeiddel, de ne engedd, hogy elhatalmasodjanak rajtad.Légy bátor és repülj!Lehotszky Liliána - Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Ugorj!
  2014-08-02 15:21:20, szombat
 
  Egy család az éjszaka közepén a füstjelző riasztására ébredt, és észrevette, hogy ég a ház. Az apa felszaladt az emeleti halószobába, és ölbe kapta másfél éves kisbabáját, négyéves kisfiát pedig a kezénél fogva húzta maga után.

Már a lépcső felénél jártak, amikor a kisfiúnak eszébe jutott, hogy a maciját a hálószobában hagyta. Elengedte apja kezét, és visszaszaladt a maciért a szobába. A nagy kavarodásban és rémületében az apa nem vette észre, hogy kisfia már nincs mellette, amíg ki nem ért. Addigra a füst és a lángok elzárták az utat, és a kisfiú az emeleti szobában rekedt. Füst kavargott körülötte, köhögött, és kikiabált az ablakon: "Apa! Apa! Segíts!"

Az apja lentről felkiáltott: Ugorj ki az ablakon, Andy! Elkaplak!"

A sötétben és a füstben a kisfiú semmit sem látott. "De apa, nem látlak! - kiáltott.

Az apja visszakiabált: "Nem baj, fiam, én látlak! Ugorj"

Van egy igaz mondás, ami így szól: "Nem tudom, mit tartogat a jövő, de tudom, ki tartja a jövőt a kezében". Te aggódsz a jövő miatt? Félsz attól, amit nem látsz? Úgy tűnik, mindent elborít a sötétség és a füst? Egyikünk sem látja, mi vár ránk, de Isten azt mondja, hogy bízzunk Benne, és "ugorjunk! ".
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 98 db bejegyzés
Összes: 8339 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 62
  • e Hét: 327
  • e Hónap: 327
  • e Év: 102672
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.