Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szeretném veletek megosztani azt...
  2018-09-30 16:53:01, vasárnap
 
 


amit már kipróbáltam és gyakorlatban jól működik nálam ! Ezt házilag elkészítheted és sokkal olcsóbb mint amit boltban veszünk. A zserbóra már régóta készítem ezt a csokibevonót , most viszont egy olyan süteményt készítettem amire fehér csokoládé is szükséges lett volna ha én nem felejtem el:-)) Már egyszer ezt is kipróbáltam most ismétlés következett!

Egy csokorba szedtem hogy egy 20x30 cm tepsiben készült süteményre milyen mázat lehet készíteni és miből:
Étcsokoládéhoz:2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg vaj/margarin.
Fehér csokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Tejcsokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Elkészítésük: Mind a három esetben hasonló: a cukrot és a vizet feltettem kis edénybe főni, mikor már felolvadt a cukor akkor tettem hozzá a vajat addig a tűzhelyen hagytam még a vaj felolvadt ekkor levettem a tűzhelyről és bele kevertem a száraz alapanyagot/kakaópor , tejpor, vagy mindkettőt/. Addig kevertem még egyneművé vált és ekkor öntöttem a sütemény tetejére.( Természetesen ha nagyobb a tepsi lehet az adagot duplázni!) Most mivel a fehér csokoládéval csupán csíkokat húztam, ezért a maradékot sütőpapírra öntöttem kicsit hűtőbe pakoltam majd daraboltam nagyon finom érdemes kipróbálni!!!
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
Szent Miklós legendája
  2015-12-05 14:57:05, szombat
 
  Krisztus után 245 körül (nincs pontos adat) Kis-Ázsia-i Anatóliában, Patara városában született, egy gazdag család gyermekeként.




Már gyermekkorában is történtek vele csodák. Alig kezdte el iskoláit, mikor Patara városában nagy járvány tört ki, és mint kisgyermek, árvaságra jutott. Ezért a szüleitől örökölt hatalmas vagyonával Patara érsekéhez, (aki apja testvére volt,) a város kolostorába költözött.

Az Ő felügyelete mellett nevelkedett, s gyermekévei alatt megszerette a kolostori életet, majd iskoláinak befejeztével a papi hivatást választotta. Életét az emberiségnek és a gyerekek tanítására szentelte. Bárki kérte, mindig segített. Ember szeretete, segítőkészségének híre messze földre eljutott.

Az emberek kezdték imáikba foglalni a nevét. 270-ben Jeruzsálembe tartó zarándokúton történtek miatt a tengerészek védőszentjévé vált ! Zarándokútról visszafelé, betért imádkozni Anatólia fővárosába, Myra városba, ahol legendás körülmények között püspökké választották.


52 évig volt püspök. Évek alatt a szeretete, a gyerekekkel, emberekkel való törődése miatt annyira megszerették, hogy nem csak püspökük, de még vezetőjüknek is tartottak. Vagyonát a gyerekek és az emberek megsegítésére fordította.





Egyszerű emberként élt a nép között, miközben tanított és szeretetet hirdetett. Éhínség idején a teljes egyházi vagyont a nép étkeztetésére fordította, amiért szembe került az Egyházzal, halála után, ezért az engedetlenségért egy időre ki is tagadták az Egyházból!


Minden este órákig sétált a városka utcáin, beszélgetett az emberekkel, figyelt a gondjaikra. Így történt a legendáját alkotó eset is, ami valójában megtörtént:




A kolostor szomszédságában él egy elszegényedett nemes ember, aki úgy elnyomorodott, hogy betevő falatra is alig jutott. Három férjhez menés előtt álló lánya azon vitatkozott egy este, hogy melyikük adja el magát rabszolgának, hogy tudjon segíteni a családon, és hogy a másik férjhez tudjon menni. Ekkor ért a nyitott ablak alá Miklós püspök , és meghallotta az alkut. Visszasietett a templomba, és egy marék aranyat kötött keszkenőbe, és bedobta az ablakon. A lányok azt hitték csoda történt. Majd egy év múlva ugyanebben az időben még egy keszkenő aranyat dobott be a második lánynak. Kisiettek, mert lépteket hallottak az ablak alól, s akkor látták, hogy egy piros ruhás öregember siet el a sötétben. Harmadik évben ezen a napon nagyon hideg volt, és bepalánkolva találta az ablakot. Ekkor felmászott a sziklaoldalban épült ház tetejére, és a nyitott tűzhely kéményén dobta be az aranyat. A legkisebb lány éppen ekkor tette harisnyáját a kandalló szerű tűzhelybe száradni, és az pont bele esett. Az ismeretlen jótevőről kezdték azt hinni, a hóborította Taurus hegyről, mivel mindig ilyenkor télen történtek ezek a csodák, hogy maga a Tél-Apó jön el ezekkel az ajándékokkal.



Az idő folyamán mégis kitudódott a titok, hogy a jótevő maga Miklós püspök. Ugyanis a legkisebb lánynak bedobott aranyban volt egy olyan darab, amit a helyi aranykereskedő előzőleg adományozott Miklós püspöknek egy szerencsés üzletet követően. Ezt felismerve, már mindenki tudta, hogy ki a titokzatos segítő!

De kiderült ez abból is, hogy december 5-én a névnapja előestéjén a hideg idő beköszöntével rendszeresen megajándékozta a gyerekeket mindenféle édességgel. Ezért az adakozásaiért a nép elnevezte " Noel Baba" -nak, ami azt jelenti " Ajándékozó Apa".

A keresztényüldözések alatt őt is elfogták, éheztették, kínozták, de kivégezni nem merték.


325-ben részt vett a niceai Első Ökumenikus Zsinaton, ahol egy szenvedélyes vitában arcul ütötte Ariust. Ezért a tettéért azonnal elmozdították a Zsinatból, és felmentették püspöki teendői alól. Még azon az éjszakán a Zsinat több tagjának egyazon különös álma volt: Nikolas jelent meg előttük, egyik oldalán Isten állt, kezében az evangéliummal, a másik oldalon Szűz Mária érseki palásttal, így kinyilvánítva szimpátiájukat a magáról megfeledkezett püspök iránt. Az ámulatba esett tanácstagok azonnal Nikolashoz siettek, és bocsánatot kérve visszahelyezték pozíciójába. Ettől fogva óriási tiszteletnek örvendett, mindenki úgy tekintett rá, mint egy nagy emberre, aki nem esztelen dühből vágta arcon a szüntelenül istenkáromló Ariust, hanem Isten iránti buzgalmából.



Hosszú, békés öregkort ért meg. A legenda szerint lelkét ( 342 december 6-án ) angyalok vitték végső nyughelyére, ahol egy tiszta forrás eredt. Ebből a tiszta forrásból áradó szeretettel küldi legendája a mai gyerekekhez utódát, a Mikulást.

Forrás: http://www.mikulasbirodalom.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
Télapónak
  2012-12-05 08:24:35, szerda
 
  Üzenem a Télapónak,
Szeretném, ha jönne holnap!
Kipucoltam cipőcskémet,
Nem látott még ilyen szépet!

- Adjon Isten, adjon Isten!
A kis cipő kié itten?
Hű, de csinos, de takaros!
A gazdája de aranyos!

Ilyen szépen kipucolta,
És az orrom alá tolta!
Tegyek bele ajándékot,
Cukrot, csokit, sok játékot!

Megnézem, hogy alszik-e már,
Vagy még az én jöttömre vár?
Kibontom a teli zsákot,
Néki adom a világot!

Vigyázzon rá, arra kérem,
Ne dobja ki a kéményen!
Mert akkor én visszaveszem,
A zsákomba visszateszem!

Mert a világ szép ajándék,
Becses holmi, nem csak játék!
Ragyogjon, mint kis cipője,
Abban van a szép jövője!
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
Részeges Mikulás
  2012-12-01 22:55:20, szombat
 
  Négy lába van Rudolfnak,
mégis botlik olykor.
Télapó is megjárta.
berúgott a bortól.

Azt hitte hogy csipkeszörp,
ivott egy kannával.
Mindjárt össze is kapott,
saját nagyanyjával.

Felmászott a szánjára,
kezében egy ostor.
Megütötte Rudolfot,
rénszarvasát sokszor.

Össze-vissza rángatta
a gyeplőt míg hajtott.
Szánja letért az útról,
s letarolt egy parkot.

Kurjongatott, nótázott,
nem látta hogy hátul
százhúsz csomag kipotyog,
s a friss hóra ráhull.

Így járt jól a sok állat,
erdők-mezők vadja.
Mindegyikük azt hitte,
ajándékba kapja.

Józanodik Télapó,
tépi a szakállát.
Pótolni kell a hiányt,
s állhatja a számlát!

Szuhanics Albert
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 66
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2988
  • e Év: 40736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.