Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az alma 5 misztériuma – ősi szokások almával
  2015-06-21 08:20:08, vasárnap
 
  Az alma az emberiség történetének egyik legrégebbi gyümölcse, számos történet, hagyomány és hiedelem köthető hozzá. Nézzünk meg néhányat ezek közül!

Az alma a görög mitológia szerint az istenek gyümölcse. Ezt többek között azzal is magyarázták, hogy ha kettévágunk egy almát a közepe egy ötágú csillaggá alakul. Ezzel szemben a keresztény mitológiában az alma a tiltott gyümölcs, a bűnbeesés jelképeként van jelen. Mindez legtöbbünk számára azonban már nem újdonság.

De íme öt példa az alma misztikusságára, amiről még lehet, hogy te sem hallottál.

Álomfejtés almával

Az álomfejtés ,,mesterségében" is kiemelt szerepet tulajdonítanak az almának. Ha egy édes, érett piros (vagy zöld) színű almával álmodunk, az annak a jele, hogy a közeljövőben valami rég megérdemelt siker köszönt be hozzánk, melynek segítségével megtaláljuk a rég keresett egyensúlyt és harmóniát az életünkben.
Ha azonban az álmunkban megjelenő alma éretlen és keserű, akkor egy komolyabb veszteséggel kell szembenéznünk, vagy az egy barátság végét jelzi.
Ha rothadt almával álmodunk, az valami súlyos problémát jelez.
Az almás pitével álmodás, noha felettébb kellemes, mégis az álomfejtők szerint a túl magas elvárás és a csalódás jele.

Az írek almája

Az írek számára az alma a halhatatlanság egyik fő szimbóluma. Gyakran említik az orvoslás alapelemeként, magát az almafát pedig az ,,élet fájával" azonosítják, így a szentként tisztelt növények egyike.




A cigány hagyományok almája

Ha egy hölgy a jövendőbeli szerelméről szeretne jóslatot kapni, nem kell mást tennie, mint pontban éjfélkor elfogyasztani egy alma felét, majd rá fél órával a másikat is. Ezek után álmában megjelenik a férfi, akit neki szán a sors.

Európa szerelmi jóslata

Az európai népek közül többnek kedvelt szerelmi jóslási módszere a következő: almamagokból rakd ki a hőn szeretett férfi nevét, majd vesd a tűzbe őket. Ha a magok sercegve égnek, az annak a jele, hogy a férfi szívében szenvedélyes szerelemmel lángol érted.

Döntéshozás Ausztriában

Ausztriában hosszú idők óta bevált szokás, hogy ha valamilyen fontos döntést kell hozni úgy, hogy két opció közül választhatnak, az alma magjait hívják segítségül.
Próbáld ki! Nem kell mást tenned, mint hogy veszel két almamagot, a tükör elé állsz, és a homlokodra ragasztod őket egymás mellé. Az egyik választást a bal, míg a másikat a jobb oldalon lévő mag jelképezi. Döntésed attól függ, hogy melyik esik le hamarabb - az lesz ugyanis a nyerő választás!

Napjainkban is sokan hisznek a misztikum világában, de vannak olyanok is, akik nem látnak benne rációt. Egy azonban bizonyos: Aki nem hiszi, járjon utána!

Forrás: http://derecskeigyumolcsos.hu/termekeink-alma
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
4 jel arról, hogy érzelmileg nem törődsz magaddal!
  2014-07-28 14:43:35, hétfő
 
  Mai világunkban a test kerül előtérbe, a szépség a fontos, a karcsú, csinos, izmos alak. A lélekre, belső érzésekre, történésekre is egyre inkább kezdünk odafigyelni, de ez egy sokkal nehezebb dolog, folyamat, mint a futógép kezelése, vagy súlyzók emelgetése.

1. Ítélkezel magad felett

Ilyenkor ezeket a kijelentéseket szoktuk mondogatni magunknak:

Nem vagyok elég jó,
alkalmatlan vagyok különböző dolgok elvégzésére,
rossz vagyok,
vesztes vagyok,
csúnya vagyok,
kövér, vagy túl sovány vagyok.
Képzeld el most, hogy van egy gyereked, és neki is a fentebb felsoroltakat mondogatod naponta. Mi lesz, milyen ember lesz később ebből a gyerekből? Inkább nem is kell válaszolni erre. Gondoljunk bele, hogy ez a gyerek a mi kis belső énünk. Vigyázzunk lelkünkre, ne mondogassunk ilyeneket magunknak. Írtunk már arról, hogy a szavaknak mekkora ereje van, jó ha ezt is figyelembe veszed.

2. Ne csak az agyunkra figyeljünk

Mikor csak racionálisan gondolkodsz, akkor egyszerűen elnyomod magadban az érzelmeket. Persze könnyebb az ésszerűséget választani, ahelyett, hogy a megoldatlan lelki problémáinkkal szembenéznénk, de előbb vagy utóbb sort kell keríteni rá, hiszen csak kínlódás lesz az életünk a továbbiakban.

3. Ne meneküljünk pótcselekvésekbe

Nem mindig jó, ha lefoglaljuk magunkat és mondjuk csak a munkánkkal törődünk, ahelyett, hogy tisztába tennénk magunkban a dolgokat. Ha ez nem megy, esetleg forduljunk szakemberhez, akinek könnyebben megnyílhatunk, hiszen egy idegen személy és még a titoktartás is kötelezi.

4. Ha másokat hibáztatunk

Mindenki hajlamos valaki másban, a környezetében, vagy éppen az adott körülményekben keresni a hibát. Az élet tele van lehetőségekkel, mi kell megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat, nem szabad azt képzelni mindig, hogy mások akadályozzák, elrontják az életünket. Van megoldás!

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
Készülődjünk a húsvétra
  2014-04-03 08:46:21, csütörtök
 
  A farsangi nagy vígasságokat egy 40 napos böjt követi, ami a Hamvazószerdával veszi kezdetét.
A nagyhét jeles napjai a nagycsütörtök, a nagypéntek és a nagyszombat és ezekhez a napokhoz régen különféle szokások kapcsolódtak. Nagycsütörtökre jellemzően megszűnt a falvakban,
városokban a harangozás, a gyerekek kereplővel hívták templomba az embereket.

Nagypénteken nem ettek húst, böjtöltek, tejet, túrót, tojást, metélttésztát fogyasztottak. Ezen a napon nem gyújtottak tüzet és nem sütöttek kenyeret. A nagypénteki mosdásnak, fürdésnek viszont nagy jelentőséget tulajdonítottak.

Nagyszombaton véget ért a negyvennapos böjt, az emberek kitakarították a házakat, lemeszelték a falakat. Ez a tavasz kezdetét, a természet megújulását is jelentette.
Húsvétvasárnapon nem dolgoztak az emberek. A megszentelt sonkát, a tojást, a kalácsot és a bort az ünnepi asztalnál fogyasztották el.

A tojáshozó nyúl
Húsvétkor elterjedt szokás a tojásfestés. A színes tojások sokszor napokig díszítik az ünnepi asztalt. Pedig nem árt tudni, hogy a főtt kemény tojás, szobahőmérsékleten estére bizony megromlik. Ezért ha tehetjük, a festeni kívánt tojásokat inkább fújjuk ki.

Tojásfestés természetesen
Tojásfestéshez nincs szükség bolti festékre, a kellékeket beszerezhetjük a zöldséges polcain is. Ha egy liter vízhez, egy evőkanál ecetet öntünk, majd felforraljuk, és a kívánt árnyalathoz az anyagokat, igény szerint teszünk a folyadékba, akkor a következő színeket nyerjük:

Sárga színt kapunk, ha kurkumát, citrom- vagy narancshéjat áztatunk be, majd felfőzzük. Minél több természetes festékanyagot használunk, annál erősebb színt nyerünk, ennek érdekében akár együtt is használhatjuk az összetevőket.

Narancssárga színt úgy kapunk, ha 0,25 l festővízhez 4 evőkanál pirospaprikát adunk, majd 20-30 percig főzzük. Sárgarépával fokozhatjuk a színhatást.
Aranysárga vagy pirosas barna színt kapunk, ha vöröshagyma héját áztatjuk a vízbe.

Ha a tojásokat hideg vízben kevés hagymahéjjal együtt forralunk fel és utána csak rövid ideig áztatjuk a festékfürdőben, a tojások aranysárga színt kapnak, ha pedig 10 percnél tovább áznak, akkor pirosas barna színűek lesznek.
Rózsaszín esetén pedig főzzünk jó erős csipkebogyó teát, ami lehet filteres is. A főtt tojásokat helyezzük a kihűlt teába. De ázhatnak málnaszörpbe is tojások.

Piros tojásunk úgy lesz, ha lilahagymát héjával együtt főzzük, vagy gránátalma levét használjuk fel.
Sötétbarna színt dióhéjból, erősre főzött kávéból vagy fekete teából készítsünk, majd hagyjuk lehűlni, ebbe áztassuk a tojásokat.

Ibolyaszínt úgy nyerhetünk, ha fél liter céklalébe 1 evőkanál ecetet kevertünk, legalább 10 percig forraljuk. Halvány ibolyától a mélyvörösig terjedhet a tojások színe attól függően, mennyi ideig áztatjuk a lében.

Zöld tojásokhoz vágjunk apróra spenótot, petrezselymet, öntsünk rá kevés vizet és főzzük fel. Zöld színt érhetünk el diókopács áztatásával is.
Végezetül pedig kék tojásunk úgy lesz, ha felaprított vöröskáposztára annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Legalább fél órán át főzzük.

Egy nap elteltével a káposzta leve bíbor színű lesz és a tojásokat kékre festi. Ezt a színt érhetjük el szárított áfonya vagy bodzabogyó főzetével is. Illetve a vörösbor is kékes színt kölcsönöz a tojásoknak
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN .

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
10 elképesztő dolog, amit gyerekek meséltek az előző életeik
  2013-11-23 16:21:15, szombat
 
  Sok kisgyerek tűnik jóval bölcsebbnek a koránál vagy olyan, mintha “idősebb lélek" lenne, ám néhányan közülük olyan dolgokat mondanak, melyektől valóban úgy érezzük: vissza tudnak emlékezni előző életeikre. Azok közül a szülők közül, akik közzétették a történeteiket, sokan azt állítják, hogy a gyermekeik tragikus halállal végződő életekről meséltek, amelyeket aztán most egy boldogabb élet követ. Íme 10 elképesztő dolog, amit ők meséltek előző életeikről:
1.

Amikor a kisfiam 3 éves volt, azt mondta nekem, hogy igazán kedveli az új apukáját, mert nagyon kedves. De mivel a férjem az egyetlen apukája, megkérdeztem tőle, hogy érti ezt. Erre ő: " A régi apukám nagyon gonosz volt. Hátba szúrt egy késsel és meghaltam. De az új apukámat nagyon szeretem, ő sosem tenne ilyet velem. "
2.

Kislány koromban egyszer teljesen kikeltem magamból, amikor megpillantottam egy srácot a közértben. Ez elég szokatlan volt tőlem, mert általában csendes és jó magaviseletű voltam. Azelőtt még sosem kellett kivezetni sehonnan rosszalkodás miatt, de ezúttal el kellett hagynunk az üzletet.
Amikor az autóhoz értünk és az anyukám megkérdezte, hogy mi ütött belém, elmeséltem neki, hogy ez a srác volt az, aki elvett engem az első anyukámtól, elrejtett a padlója alá és ott kellett aludnom jó sokáig, amíg fel nem ébredtem az új anyukámnál. Hazafelé menet pedig nem voltam hajlandó az autóülésen ülni, hanem a műszerfal alá bújtam, hogy még egyszer el ne tudjon vinni. Anyukám teljesen kiakadt az egészen, hiszen ő valóban a biológiai anyám, így nyilvánvalóan ő az “első" anyukám is...
3.

Egy este, ahogy a két és fél éves kislányunkat kivettük a fürdőkádból és a feleségemmel elkezdtük neki magyarázni, hogy miért olyan fontos az intim higiénia, ő egyszer csak közbeszólt: " Á, ott aztán engem senki sem fog piszkálni. Egy éjszaka megpróbálták. Berúgták az ajtót és megpróbálták, de én szembeszálltam velük. Aztán meghaltam és most itt vagyok." Mondta mindezt, mintha mi sem lenne természetesebb.
4.

" Mielőtt ideszülettem volna, volt egy nővérem, igaz? Ő és a másik anyukám már nagyon öregek. Ők megúszták, amikor kigyulladt az autó, de én nem, az biztos. "
5 vagy 6 éves volt, amikor ezt mondta. Derült égből villámcsapás volt.
5.

Kisebb korában a húgomnak az volt a szokása, hogy a dédapánkat ábrázoló képpel a kezében sírva masírozott fel s alá a házban, miközben ezt mondogatta: "Hiányzol Harvey "
Harvey már jóval azelőtt meghalt, mielőtt én születtem. Ezen a mindennapos eseményen túl anyukám szerint a húgom folyton olyanokat mondott, amiket annak idején Lucy dédmamánk szokott mondani.
6.

Akkoriban, amikor a húgom elkezdett járni, igazán felkavaró dolgokat mondott. Olyanokról beszélt, hogy a régi családja mindenféle tárgyat belédugott, amitől ő sírt, de az apukája aztán egyszer annyira megégette, hogy végül megtalált minket, az új családját. Kb 2 és 4 éves kora között mesélt ilyenekről. Ahhoz túl kicsi volt, hogy valaha is ki lett volna téve olyan tartalmaknak, amelyekben gyerekek vagy bárki más ilyesmit élt volna át, így a családom mindig is azon a véleményen volt, hogy egy előző élet emlékei gyötrik.
7.

A fiam 2 és 6 éves kora között folyton elmesélte ugyanazt a történetet arról, hogy hogyan választott ki anyukájának. Olyasmiket mondott, hogy egy öltönyös emberrel választottak ki az anyukáját, aki majd segíteni fogja az életfeladata teljesítésében. Pedig mi aztán sosem beszélgettünk spiritualitásról és nem is vallásos közegben neveltük. Ahogy leírta, az egész olyan volt, mint amikor az ember az üzletben válogat. Egy fényes teremben felsorakozott egy csomó ember, mintha babák lennének és ő kiválasztott engem. Az öltönyös fickó megkérdezte, hogy biztos-e a döntésében, mire ő azt felelte igen és utána megszületett.
A fiam kiskorában megőrült a második világháborús repülőkért is. Be tudta őket azonosítani, a részeiket is, hogy hol használták őket meg ilyenek. A mai napig fogalmam sincs honnét vette ezeket az információkat. Én egy tudományos érdeklődésű csaj vagyok, az apukája meg matekos.
Mindig nagyapának hívtuk őt magunk között a békés és gondoskodó természete miatt. Ez a gyerek biztos, hogy öreg lélek.
8.

Az unokaöcsém, amikor úgy igazán elkezdett mondatokban beszélni, azt mondta a nővéremnek és a férjének, hogy annyira boldog, hogy őket választotta. Aztán azzal folytatta, hogy mielőtt kisbaba volt, egy fényes szobában sok embert látott, akik közül az Anyukáját választotta ki, mert neki olyan kedves arca volt.
9.

A nővérem abban az évben született, amikor az apám anyukája meghalt. Apukám szerint, amikor a nővérem elég nagy volt már ahhoz, hogy tudjon pár szót mondani, azt mondta: " Én vagyok az anyád ".
10.

Anyukám elmesélése alapján, amikor kisebb voltam, elmondtam neki, hogy hogyan haltam meg egy tűzben egyszer réges-régen. Erre ugyan nem emlékszem, de legnagyobb félelmeim egyike, hogy leég a házam. Már az is félelemmel tölt el, ha csak szabadtéri tűz közelében kell lennem.
Fordította: Borbély Kata
Forrás: altering-perspectives.com / napielemozsia.hu
facebook
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
Misztikus filozófia.
  2013-08-29 12:35:51, csütörtök
 
  Születésünkkor nevet, neveket kapunk. Magyar szokás szerint mindenkinek van legalább egy családneve, és egy vagy több keresztneve.
A nevek betűkből állnak. Minden betű egy isteni fénysugár ru-hája, háza. Minden betű egy atom, a Teremtés Energiája, egyedi energiákkal rezonál.
Minden betűnek van rezgése, ami számmal kifejezhető, megjeleníthető.
Az apától kapott családnév az apai energia örökséget mutatja.
A keresztnevünk megmutatja a családban, amibe beleszülettünk, egyénileg mit vállaltunk.
A születési dátumban a születésnap mutatja a szellem számát, a gondolatokat.
A születési hónap mutatja meg az anyai örökséget, és az asztrál kapcsolatokat.
A születési év fontos visszahivatkozás az apai örökségre.
Ha az Életfa utakban a yin erők vannak többségben, ebben az életben a nőies oldalt akarod hangsúlyozni.

Ha az Életfa utakban a yang erők vannak többségben, ebben az életben a férfias oldalt akarod hangsúlyozni.

A Kabbala sorselemzés, születési analízis, a név misztikája, és a számok filozófiája. Vagyis, a Misztikus filozófia.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
A "régi öregek" tudtak valamit...
  2013-03-26 12:14:27, kedd
 
  A "régi öregek" tudtak valamit...

Sós-vizes lábfürdő

Méregtelenítő sós vizes lábfürdő - A szervezet nagytakarítása

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben.
Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.

Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.

A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,
- ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,
- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

Az ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.

Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.

(No, mindezt, manapság a legnehezebb beszerezni! A víz klórozott, míg a só, már nem nátriumot tartalmaz , hanem inkább káliumot, mai egyáltalán nem ugyan az! Ha tudsz, szerezz a gyógyszertárból sót - és azt használd erre is - és csak azzal főzz, csak azt használd étkezésre)

Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr só jelenti.

"Jobb a Fényt kutatni, mint szidni a sötétséget,
mert a rossz csak akkor élhet, ha a jók nem tesznek semmit."

(forrás: Lőrincz Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
Ízületi fájdalomra étkezési zselatin!
  2013-03-26 12:10:09, kedd
 
  Egy tanfolyamon a tanárnő a minap azt kérdezte, tudjuk-e, mely a leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésének? Hát, nem tudtuk.
Az étkezési zselatin tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik), és ha vízzel keverjük, éppen ezért kocsonyásodik be. Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet. Ha az ízületben nincs elegendő kalcium, akkor az embereknél ez fájdalom formájában jelentkezik.
Hozzávalók és elkészítése: étkezési zselatin, víz szükséges. Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból elkészíthetünk egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget, és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban kell például a fájó csuklóra kenni, és rajta hagyni kb. 45 percet - az időtartamot be kell tartani! Látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik a ,,technika"!
Megmarad egy vékony hártya a csuklón, ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda került a pótló anyag, ahonnan hiányzott, és tapasztalhatóan múlik a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tárolni, újbóli felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, majd ismét odakenni, ahol fájdalmunk van!
Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon, nagyjából 40 Ft egy kis tasak zselatin! Váljék mindenki egészségére!
(A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz.)
Forrás: lukreceiakencei.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
burgonya gyógyhatásai
  2013-03-26 09:17:07, kedd
 
 
A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi
orvoslás pedig már annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a
tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. A burgonya napjainkban
is fontos C-vitamin-forrásunk. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt
kiválóan alkalmas regeneráló kúrák alapjaként.

A krumpli bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük.

A skorbut ugyanis nemcsak a tengerészeket sújtotta, hanem a
szárazföldi lakosokat is. A betegség járványos előfordulása csak a
burgonyatermelés elterjedésével szűnt meg. A burgonya héja védi a
C-vitamint, elbomlását akadályozza, ezért tároláskor, télen csak
lassan csökken a vitamintartalma. Az újkrumpli fontos korai
C-vitamin-forrás. A héjában főtt krumpliban marad meg a legtöbb
belőle.

A nyers krumpli gyógyhatása
A nyers krumplit a népi orvoslás gyakrabban alkalmazza külsőleg, mint
belsőleg. Nyers krumplireszeléket tesznek például a gyulladt, gennyes
sebekre, kelésekre, sérülésekre vagy ütés következtében megdagadt
testrészekre. Sikeresen alkalmazható reumára, kötőhártya-gyulladásra,
bőrbajokra is. Fejfájás, migrén esetén nyers krumpliszeleteket
tehetünk a halántékra: "kiszívja" a fájdalmat, leviszi a lázat is. A
nyers krumplilé gyomorfekély, gyomorfájás ellen jó, naponta 1 dl
fogyasztandó belőle két hétig. A nyers, lehetőleg rózsaszín krumpli
leve a krónikus savtúltengés gyógyszere.

Héjában főtt, sült...
Emésztési zavarokra, gyomor- és bélbajokra kitűnő étel a héjában főtt
és sült krumpli. A sótlan vagy mérsékelten sós krumplipüré és főtt
krumpli közömbösíti a túl sok gyomorsavat, ezáltal hat a gyomorhurut,
gyomorfekély és a bélgyulladás kiváltó oka ellen is.

A főtt krumpli keményítőnek számít, mert anyagcserei végterméke sav.
Ha azonban héjában főzzük, az ásványok megmentésével lúgos végterméket
kapunk. Ilyen esetekben a krumpli nem a keményítők, hanem a zöldségek
közé tartozik.

Méregtelenítő
A krumpli szerves keményítő tartalma kitűnően párosul a benne levő sok
ásvánnyal. Olyan tulajdonsága van, amely megtisztítja a testet a nehéz
fémek lerakódásától, akár a munkahelyen történik a mérgezés, akár a
forgalom által elhalmozott levegőből jut a szervezetünkbe. Évente
néhány napos tisztító kúrát minden nagyvárosban élő lakónak kellene
tartania, hogy felszabadítsa az amúgy is terhelt májat. Naponta két
fél pohár krumpli lé elegendő, más zöldség lé ízesítésével.
Gyulladásra, gennyes sebekre
A tiszta keményítő kitűnő szer a test bármely részén előforduló
gennyes sebekre. Ha még nem fakadt ki a seb, várjunk addig, amíg
megérik. Akkor fertőtlenítsünk egy tűt, és szúrjuk ki a sárga részt,
majd az előre elkészített borogatást helyezzük a sebre. A borogatás
krumplilében áztatott ruha, amire nyers pépet is tehetünk, majd erre
ismét ruhát. Így bekötjük a sebet és várunk, míg megszárad a
borogatás. Addig ismételjük az eljárást, amíg a seb tisztán össze nem
húzódik. Mindezt nagyon tisztán végezzük, nehogy újabb fertőzést
okozzunk. Amikor kitisztult a gennytől, alkohollal, jóddal, vagy három
százalékos hidrogénnel mossuk körül a sebet és készítsük elő a végső
gyógyulásra.

Székrekedés
A krumpli kitűnő ellenszere a székrekedésnek. Ezt a finom rostjának
köszönhetjük. A főtt krumpli magas káliumtartalma serkenti a
bélműködést. A krumplipürét hatékonyan alkalmazhatjuk a téli egyhangú
ételtől kapott székrekedés megszüntetésére.

Epekő elhajtás
Alaposan mossuk meg a krumplit, hámozzuk meg, és a héját egy órán át
lassan forralva főzzük. Amikor kihűlt, a levét öntsük le, és naponta
kétszer, háromszor fogyasszunk egy fél pohárral belőle a pohár másik
felét pótoljuk ki ízesebb zöldség lével.

Gyomorfekély, bélgyulladás
A krumpli kicentrifugázott nyers keményítőjének hatása jótékony az
emésztőszervek gyulladásos megbetegedéseire. Csupán fél pohárral kell
fogyasztani étkezés után. A másik felét ajánlatos kipótolni káposzta,
vagy savanyú káposzta lével, ami ugyanazt a célt szolgálja.

Húgyhólyag-, vesegyulladás
A húgyhólyag- és vesegyulladás nagyon könnyen jelentkezhet, különösen
a téli, hideg időben, vagy felfázástól. A krumpli kicentrifugázott
nyers keményítőjét keverhetjük egyszer sárgarépalével, máskor
káposztalével, amelyek szintén a gyulladást hivatottak gyógyítani.
Vehetünk be egy kiskanál búzacsira olajat (E vitamint) is.

Rovarcsípés
A megmosott krumplit elvágjuk, és levével bekenjük a csípés helyét. Ha
megszáradt, levágjuk a felső részt és újra krumpli léhez jutunk.
Borogatást is tehetünk a veszélyesebb csípésre krumpli pépből.

Lázcsillapítás
A legjobb, ha kettévágunk egy nagy krumplit, és a kicsi talpaira
erősítjük. Lehúzza a lázat és elalszik.

Köszvény
A nyers krumpli káliumtartalma, és a rengeteg féle ásvány, ami benne
található a köszvénytől elmerevedett végtagokra is jól hat. A kálium
tisztítja a vért, a krumpli nyers állapotban ugyanis lúgosító hatású a
vérre, ami a köszvény gyógyulásának egyik feltétele.

Elkészítési mód
A belső betegségekkel szemben gyakran nyersen hasznosítjuk a krumplit.
Ehhez a megmosott krumpli levét kicentrifugázzuk, és lehetőleg hasonló
gyógyhatású zöldségfélével kipótoljuk. Egy-egy alkalommal ne
fogyasszunk fél pohárnál és egy napon három fél pohárnál többet.
Ügyeljünk a

forrás: Shvoong
Napos Oldalrra, hogy nyersen piros rózsa krumplit használjunk,
megtisztítva a csiráktól.

A nyers burgonyaszeletek nedve lágyítja, tisztítja a bőrt. Reszeléke
enyhíti a szem körüli duzzanatokat, hűsíti a nap égette bőrt. Pépjével
pattanásokat, aranyeres csomót kezelnek. Nedvével keléseket vagy
forrázott sebeket gyógyítanak
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
A modern varázslók apróbetűbe szedve...
  2013-03-14 12:27:35, csütörtök
 
 
Olvasom az egyik hirdetésben, mobil internet ,,hűség nélkül". Ránézek a képre és érzem, fejembe tódul a vér, az arcom kipirul, a szívem kalapál, majd kiugrik a mellkasomból.

Történt egyszer pár évvel ezelőtt, mobilnet mellett döntöttem. Felkerestem a szolgáltatót, állítólag a legjobban lefedettet. Óvatos emberként 1 éves hűségnyilatkozatot tettem, és hazavittem a kütyüt. Nem is volt különösebb probléma, pár alkalommal kényszerültem reklamálásra, ezt megoldottuk...

Az informatikus diktált, és nyomtam a billentyűket, és a szolgáltatás helyre állt. No, amikor letelt az egy év, lett nemulass. Egyre furcsább jelek mutatkoztak, hogy itt valami hibádzik. Mint a mesében... Hol volt, hol nem megfelelő internetem. Sőt egyre gyakrabban megjelent egy kisablak, feketén, fehéren kiírva, hogy az IP. -t más gép is használja. Hiába jelentettem, kioktattak, ez nem lehet, a gépemben van a probléma. A gép karbantartója esküdözött, hogy annak aztán semmi baja, ezt a szolgáltató okozhatja.

Régi kiszolgált masina, lecseréltem egy újra. Az összes spórolt pénzünk ráment. De, bizony azon is megjelent a kisablak, hogy az IP. használatban van. Mentek a képernyőfelvételek, de megoldás nem született. Kész paksaméta gyűlt össze a kinyomtatott anyagból. Miután a kötélhúzásból nem született eredmény, a szolgáltató magyar vezérigazgatójának átküldtem a dossziét, de még válaszra sem méltatott. Sokan javasolták, tereljem hivatalos mederbe az ügyet. Ilyen időskorban az ember nem szívesen jár bíróságra akkor sem, ha biztos az igazában. Közben azért néha megkerestek, újabb, és jobb minőségű ajánlatukkal, felajánlva egy újabb hűségnyilatkozat adta kedvezményeket... Udvariasan hárítottam, és más szolgáltató után néztem.

Bementem a városunkban lévő kirendeltségbe, hogy bejelentsem, felszeretném, mondani a szolgáltatást. Itt ért aztán meglepetés. Közölték, nem lenne akadálya, ha csak a hűségnyilatkozatról lenne szó, mert az lejárt, de a ,,szerkezetre" aláírtam két évet. Nem értettem, pedig igazuk volt... Csakhogy, amikor megkötöttük a szerződést, erről egy szó sem esett, és én csak azt néztem meg, hogy a hűségnyilatkozat 1 évre szólt.

Tehát, ott álltam, egy másra nem használható kütyüvel, és két lehetőséggel. Egyben kifizetem érte 25 ezret, vagy havonta háromezret. Azért nem hatot, mert az ügyintéző megsajnált, és átváltotta a csomagom. Fizettem még 7 hónapig a semmit, azaz még sem, a kütyüt, ami másra nem használható...

Vigyázzatok, figyeljetek, a szolgáltatók egy része már csak ilyen...

...és ne feledjétek, más kárán tanul az okos.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
tíz napon át csuklott
  2013-03-13 08:44:56, szerda
 
  Öleléssel a csuklás ellen

Bizonyos esetekben azonban csődöt mondanak a jól bevált módszerek. Egy londoni nyugalmazott tanár, Ben Lamberton tíz napon át csuklott éjjel-nappal - írja a Daily Mail. Mint mondta, néha 15-20 percre abbamaradt a csuklás, ám azt követően mindig újra kezdődött. Hiába fordult orvoshoz, azt a választ kapta, hogy nem számít klinikai esetnek, majd megszűnik a panasz magától.

Végül a tizedik csuklással töltött napon sikerült orvosolni a problémát. Ben Lamberton lánya javaslatára gyógytornászhoz fordult, aki egy egészen egyszerű módszerrel mulasztotta el a csuklást. Leültette a férfit, majd a háta mögé lépett, és átölelte. Ezzel megtörte a rekeszizom reflexszerű összehúzódását - valószínűleg ahhoz hasonlóan, mint amikor valakit megijesztenek.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.