Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/91 oldal   Bejegyzések száma: 904 
Hálás ember vagy?
  2023-10-27 23:21:41, péntek
 
  Hálás ember vagy?

"Mi történne, ha holnap reggel találkoznék veled? Olyan valakivel találkoznék, aki éber és hálás szemlélője a meghallgatott imáknak, olyan valakivel, aki kimondottan hálás Isten sok kegyelmi ajándékáért?

Egész nap folytatni akarjuk a hála kinyilvánítását Isten kegyelmének számtalan megnyilvánulásáért. Olyan, mintha Isten mindenhol ragasztócédulákat helyezne el az életünkben. Mennyire vagy figyelmes és fogékony ezekre?

Hálás szemlélője vagy-e az Ő gondviselése, jelenléte, jósága és kegyelme számtalan jelének? A hálátlan ember büszke ember. Ha hálátlan vagyok, akkor gőgös vagyok.

És ha gőgös vagyok, emlékeznem kell arra, hogy Isten nem szimpatizál velem ebben a gőgben; Ő a gőgösökkel szemben áll. Mindannyian ismerjük fel minden nap, hogy bármennyi kegyelmet is kapunk Istentől, az sokkal több, mint amire méltóak vagyunk, és leírhatatlanul jobb, mint a pokol, amit mindannyian megérdemlünk."

C.J. Mahaney
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A keresztyén boldogsága komoly boldogság
  2023-10-27 23:01:30, péntek
 
  A keresztyén boldogsága komoly boldogság

Textus: Mt 5,4

A keresztyén ember számára, aki a bűn és a világ állapota miatt gyászol, ott van ez a vigasztalás - az áldott remény vigasztalása, a dicsőségé, amely megmarad.

Tehát még itt is, bár nyög, ugyanakkor boldog az előtte álló reménység miatt. Ott van ez a végső remény az örökkévalóságban.

Abban az örökkévaló állapotban teljesen és tökéletesen áldottak leszünk, nem lesz semmi, ami az életet megkeserítené, semmi, ami elrontaná, semmi, ami megrontaná.

Nem lesz többé bánat és sóhaj; minden könny letörlődik; és örökkön-örökké az örök napsütésben fogunk sütkérezni, és az örömöt, a boldogságot és a dicsőséget vegyítetlenül és romlatlanul fogjuk megtapasztalni. 'Boldogok, akik szomorkodnak, mert megvigasztalódnak'.

Mennyire igaz. Ha ezt nem ismerjük, nem vagyunk keresztyének.

Ha keresztyének vagyunk, akkor ismerjük, ezt az örömöt, a bűnök megbocsátásának örömét és ennek tudatát; a kiengesztelődés örömét; annak örömét, hogy Isten visszafogad minket, amikor eltávolodunk Tőle; az örömöt és az előttünk álló dicsőség szemlélését; az örömet, amely az örökkévaló állapot várakozásából fakad.

Próbáljuk meg tehát meghatározni ezt a gyászoló embert. Milyen ember ő?

Szomorú ember, de nem morcos.

Szomorú ember, de nem nyomorult ember.

Komoly ember, de nem komor ember.

Józan gondolkodású ember, de nem mogorva ember. Komoly ember, de soha nem rideg vagy elutasító.

A komolysága melegséget és vonzerőt áraszt. Ez az ember, más szóval, mindig komoly; de nem kell a komolyságot megjátszania.

Az igazi keresztyént soha nem olyan ember, akinek szomorúság vagy vidámság látszatát kell magára öltenie. Nem, nem; ő olyan ember, aki komolyan nézi az életet; lelkileg szemléli azt, és látja benne a bűnt és annak hatásait.

Ő egy komoly, józan gondolkodású ember. Szemlélete mindig komoly, de e nézetei és az igazság megértése miatt "kimondhatatlan és dicsőséggel teljes örömmel" is rendelkezik.

Tehát olyan, mint Pál apostol, 'magában sóhajtozik', és mégis boldog, mert megtapasztalta Krisztust és az eljövendő dicsőséget.

A keresztyént semmilyen értelemben nem felszínes, hanem alapvetően komoly és alapvetően boldog.

Látjátok, a keresztyént öröme szent öröm, a keresztyént boldogsága komoly boldogság.

Semmi a boldogság és az öröm felszínes látszatából! Nem, nem; ez ünnepélyes öröm, ez szent öröm, ez komoly boldogság; így, bár komoly és józan és komoly, de soha nem rideg és elutasító.

Sőt, olyan, mint maga a mi Urunk, aki sóhajtozik, sír, és mégis "az előtte való örömért" elviseli a keresztet, megvetve a szégyent.

Ilyen a gyászoló ember; ilyen a keresztyént. Ilyen keresztyént látott az egyház az elmúlt korokban, amikor a bűnről szóló tanítást hirdették és hangsúlyozták, és az embereket nem csupán arra ösztönözték, hogy hirtelen döntést hozzanak.

A bűnről szóló mély tanítás, az örömről szóló magasztos tanítás, és a kettő együtt hozza létre ezt az áldott, boldog embert, aki gyászol, és aki ugyanakkor megvigasztalódik.

Ezt nyilvánvalóan úgy tapasztalhatjuk meg, ha olvassuk a Szentírást, ha tanulmányozzuk és elmélkedünk rajta, ha imádkozunk Istenhez, hogy az Ő Lelke fedje fel előttünk a bennünk lévő bűnt, és aztán fedje fel előttünk az Úr Jézus Krisztust az Ő teljességében.

'Boldogok, akik szomorkodnak, mert megvigasztalódnak' (Mt 5,4).""

D. Martyn Lloyd-Jones
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Krisztus szeretet a bűnösök iránt
  2023-10-24 22:57:40, kedd
 
  Krisztusnak a bűnösök iránti szeretete az evangélium lényege és veleje

Textus: János 13:1-5

"A most olvasott szakasz Szent János evangéliumának egyik legérdekesebb részét indítja. Öt egymást követő fejezeten keresztül olyan dolgokat jegyez fel az evangélista, amelyeket Máté, Márk és Lukács nem említ.

Soha nem lehetünk eléggé hálásak, hogy a Szentlélek ezeket a mi tanulságunkra írta meg! E fejezetek tartalmát minden korban joggal tekintették a Biblia egyik legértékesebb részének.

Minden igaz szívű kereszténynek táplálékul és italul, erősségül és vigaszul szolgáltak. Mindig különös tisztelettel közeledjünk hozzájuk. A hely, ahol állunk, szent föld.

Egyrészt megtanuljuk ezekből a versekből, hogy milyen türelmes és folyamatos szeretet van Krisztus szívében az Ő népe iránt. Meg van írva, hogy "miután szerette az övéit, akik a világban voltak, mindvégig szerette őket". (János 13:1)

Áldott Mesterünk, jól tudván, hogy néhány órán belül gyalázatosan el fogják hagyni Őt, gyengeségük és erőtlenségük közelgő megnyilvánulása láttán, nem szűnt meg szeretetteljes gondolatokat táplálni tanítványai iránt.

Nem fáradt el bennük: A végsőkig szerette őket.

Krisztusnak a bűnösök iránti szeretete az evangélium lényege és veleje.

Hogy egyáltalán szeret minket, és törődik a lelkünkkel, - hogy szeret minket, mielőtt mi szeretjük Őt, vagy akár csak tudnánk róla valamit, - hogy annyira szeret minket, hogy eljött a világba, hogy megmentsen minket, magára vette természetünket, viselte bűneinket, és meghalt értünk a kereszten, - mindez valóban csodálatos!

Ez olyan szeretet, amelyhez fogható nincs az emberek között. Az emberi természet szűkös önzése nem képes ezt teljesen felfogni.

Ez egyike azoknak a dolgoknak, amelyekbe még Isten angyalai is "bele akarnak nézni". (1Péter 1:12) Ez olyan igazság, amelyet a keresztény prédikátoroknak és tanítóknak szüntelenül hirdetniük kell, és soha nem szabad belefáradniuk a hirdetésébe.

De Krisztusnak a szentek iránti szeretete a maga módján nem kevésbé csodálatos, mint a bűnösök iránti szeretete, bár sokkal kevésbé figyelembe vett.

Hogy számtalan gyarlóságukat elviseli a kegyelemtől a dicsőségig, - hogy soha nem fárad bele végtelen következetlenségeikbe és kicsinyes provokációikba, - hogy szüntelenül megbocsát és nem emlékezik meg, és soha nem provokálódik arra, hogy eltaszítsa és feladja őket, - mindez valóban csodálatos!

Egyetlen anya türelme sincs olyan alaposan próbára téve, aki gyönge csecsemője önfejűségére figyel, mint Krisztus türelme a keresztények által.

Mégis az Ő hosszútűrése végtelen. Az Ő könyörületessége egy soha ki nem merülő kút. Az Ő szeretete "olyan szeretet, amely meghaladja az ismeretet".

Senki se féljen Krisztussal kezdeni, ha üdvözülni akar. A bűnösök legnagyobbika is bátran járulhat hozzá, és bátran bízhat benne, hogy bocsánatot nyer. Ez a szerető Megváltó az, aki örömmel "fogadja be a bűnösöket". (Lukács 15:2)

Senki ne féljen továbbmenni Krisztussal, miután egyszer eljött hozzá és hitt.

Ne képzelje, hogy Krisztus a kudarcok miatt elveti őt, és a gyengeségek miatt visszabocsátja korábbi reménytelenségébe. Az ilyen gondolatokat a Szentírásban semmi sem indokolja.

Jézus soha egyetlen szolgát sem fog elutasítani gyenge szolgálat és gyenge teljesítmény miatt. Akit befogad, azt mindig megtartja.

Akit kezdetben szeret, azt mindvégig szereti. Ígéretét soha nem szegi meg, és ez a szentekre és a bűnösökre egyaránt vonatkozik: "Aki hozzám jön, azt semmiképpen el nem vetem." (János 6:37)".

J. C. Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Soha senki nem üdvözült másként, mint kegyelemből
  2023-10-20 23:13:54, péntek
 
  Soha senki nem üdvözült másként, mint kegyelemből

"Ábeltől kezdve egészen mostanáig senki nem üdvözült másként, mint kegyelemből. Amióta az emberiséget száműzték az Édenkertből, senki sem tért vissza az isteni kegyelemhez, csak Isten puszta jósága által.

És bárhol is talált meg a kegyelem bárkit, az mindig Jézus Krisztus által történt. A kegyelem valóban Jézus Krisztus által jött el, de nem várta meg az Ő születését a jászolban vagy halálát a kereszten, mielőtt működésbe lépett volna.

Krisztus a világ megalapítása óta megölt Bárány. Az emberi történelemben az első ember, aki visszakerült az Istennel való közösségbe, a Krisztusba vetett hit által került vissza.

A régi időkben az emberek előre tekintettek Krisztus megváltó művére, a későbbi időkben visszatekintettek rá, de mindig kegyelemből, hit által üdvözültek és üdvözülnek.

Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy Isten kegyelme végtelen és örökkévaló. Ahogyan nem volt kezdete, úgy nem lehet vége sem, és mivel Isten tulajdonsága, olyan határtalan, mint a végtelenség.

Ahelyett, hogy ezt teológiai igazságként igyekeznénk felfogni, jobb és egyszerűbb lenne Isten kegyelmét a mi szükségünkkel összehasonlítani.

Soha nem ismerhetjük meg bűneink nagyságát, és nem is szükséges, hogy megismerjük. Amit tudhatunk, az az, hogy "ahol a bűn megnövekedik, ott a kegyelem még inkább bővelkedik". (Róm 5:20)"

A. W. Tozer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Még mindig együtt érez az Ő népével
  2023-10-20 07:59:36, péntek
 
  "Még mindig együtt érez az Ő népével" - John Newton

"Kényelmes megfontolás, hogy Ő, akivel dolgunk van, a mi nagy Főpapunk, aki egyszer már eltörölte bűneinket önmaga áldozatával, és most örökre megjelenik értünk Isten színe előtt, nemcsak szuverén hatalommal és végtelen hatalommal rendelkezik, hanem a mi természetünket is hordozza, és a legmagasabb fokon érzi és gyakorolja azokat a gyengédségeket és részvétet, amelyek, úgy gondolom, a tökéletes állapotban lévő emberség számára elengedhetetlenek.

Csodálatos életének egész története tele van ilyen utánozhatatlan példákkal.

Irgalmas szíve előbb mozdult meg, minthogy karját megmozdította volna: Hajlandó volt könnyeket hullatni a gyászolókkal, és sírva fakadt a bajokon, amelyeken enyhíteni akart.

Magasztos állapotában is ugyanilyen; a könyörületesség lakozik a szívében.

Számunkra felfoghatatlan módon, de az Ő legfelsőbb méltóságával, boldogságának és dicsőségének tökéletességével összhangban, még mindig együtt érez a népével.

Amikor Saul üldözte tagjait a földön, a Fő a mennyben könyörgött; és hamarabb ül érzéketlenül és figyelmetlenül csecsemője sírása és szükségletei mellett a leggyengédebb anya, minthogy az Úr Jézus közömbös szemlélője legyen szenvedő gyermekeinek.

Nem, a barát szemével, fülével és szívével figyel a bánatukra.

Megszámolja sóhajaikat, könnyeiket a palackjába tölti.

És amikor lelkünk elborul bennünk, Ő ismeri utunkat, és ugyanolyan csalhatatlan bölcsességgel és pontossággal szabja meg az időt, a megpróbáltatásaink mértékét, és mindent, ami szükséges a jelenlegi támogatásunkhoz és az időszerű szabadulásunkhoz, mint ahogyan mérleggel mérte a hegyeket és a dombokat, és mérleggel mérte ki az egeket.

Sőt, a jóindulatán kívül még tapasztalati, együttérzéssel is rendelkezik.

Ismeri a mi fájdalmainkat, nemcsak úgy, mint aki mindent ismer, hanem úgy, mint aki a mi helyzetünkben volt, és aki, bár Ő maga bűntelen volt, amikor a földön volt, kimondhatatlanul többet szenvedett értünk, mint amennyit valaha is ránk fog rakni.

Ő megszentelte a szegénységet, a fájdalmat, a gyalázatot, a kísértést és a halált azáltal, hogy átment ezeken az állapotokon.

És bármilyen állapotban is van az Ő népe, hit által közösségben lehetnek Vele a szenvedéseikben, és Ő együttérzés és szeretet által közösségben lesz velük az ő szenvedéseikben, és érdeklődést tanúsít irántuk.

Mitől kellene tehát félnünk, vagy minek kellene panaszkodnunk, amikor minden gondunk az Ő szívére van írva, és azok kezelése hajszálpontosan az Ő gondviselése és gondviselése alatt áll, amikor Ő jobban sajnál minket, mint ahogyan mi magunk tehetnénk, és mindenható hatalmát arra használta fel, hogy fenntartson és megszabadítson bennünket?

Azonban amilyen gyengéd Ő, olyan bölcs is: Szeret minket, de különösen a mi érdekeinket tartja szem előtt.

Ha nem lenne valami a szívünkben és a helyzetünkben, ami fegyelmet és orvosságot igényel, akkor Ő annyira örülne a jólétünknek, hogy soha nem lennénk nehéz helyzetben.

A számtalan vigasztalás és kegyelem, amellyel Ő még az általunk sötétebbnek nevezett napokat is gazdagítja, elegendő bizonyíték arra, hogy Ő nem akar minket szomorítani.

De amikor úgy látja, hogy szükség van a fenyítésre, nem fogja visszatartani azt, mert szeret minket; ellenkezőleg, éppen ezért sújt minket.

Az ezüstjét tűzbe teszi, hogy megtisztítsa.

De Ő ott ül a kemence mellett, mint egy finomító, hogy irányítsa a folyamatot, és biztosítsa a célt, amelyet szem előtt tart, hogy ne szenvedjünk túl sokat, és ne szenvedjünk hiába.

A tiéd,

John Newton
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Jézus vére által vagyok megváltva a nyomorúságtól
  2023-10-20 07:44:08, péntek
 
  "Jézus vére által vagyok megváltva a nyomorúságtól" - John Newton

"Az evangélium egy szükséges dolgot tár fel, a nagy értékű gyöngyöt; és feltételezi, hogy akik ezt birtokolják, azok minden eshetőségre el vannak látva, és van alapjuk a rendíthetetlen reménységre, és van egy soha nem szűnő vigasztalás forrásuk minden változás alatt, amivel zarándokhelyzetük során találkozhatnak.

Amikor az Ő népe képes erre rátenni a pecsétet, nemcsak elméletben, amikor minden simán megy, hanem gyakorlatban is, amikor tűzön és vízen kell átmennie, akkor az Ő kegyelme megdicsőül bennük és általuk.

Akkor mind maguk, mind mások számára kiderül, hogy nem követtek ravaszul kitalált meséket, és nem szórakoztak üres elképzelésekkel.

Akkor tudják magukban, és ez mások számára is bizonyítást nyer, hogy Isten velük van az igazságban.

Ebből a szempontból a hívő ember, ha valamennyire megszabadul attól a szűkös önző hajlamtól, amely természeténél fogva oly szorosan hozzánk tapad, nemcsak aláveti magát a próbáknak, hanem örül is nekik, a test érzései és vonakodása ellenére.

Mert ha a nyomorúságtól Jézus vére által meg vagyok váltva.

És ha Ő most egy lakóhelyet készít nekem a maga közelében, hogy a gyönyör folyamait az Ő jobbjánál ihassam örökké, akkor a kérdés nem az (legalábbis nem kellene, hogy az legyen), hogy "Hogyan mehetek át az életen a legkisebb kellemetlenséggel?".

Hanem inkább: "Hogyan lehet az én kis életemet a legjobban alárendelni annak dicséretére és dicsőségére, aki szeretett engem, és önmagát adta értem?" (Gal 2:20).

Nem kellene-e tehát megtiszteltetésnek és kiváltságnak tekintenünk, amikor üdvösségünk kapitánya nehéz feladatot oszt ránk? Mivel Ő képes és meg is teszi (amire egyetlen földi parancsnok sem képes), hogy katonáit a helyzetüknek megfelelő bölcsességgel, bátorsággal és erővel lelkesítse. (2Kor 12:9-10)

Ismerek néhányat, akik így kerültek a harc élvonalába: sokat szenvedtek, de soha nem hallottam tőlük, hogy azt mondták volna, túl sokat szenvedtek, mert az Úr mellettük állt és megerősítette őket.

Menj tovább, kedves asszonyom: még egy kis idő, és Jézus letöröl minden könnyet a szemedről.

Újra látni fogod szeretett barátodat, és ő és te örökké együtt fogtok örülni.

A tiéd,

John Newton

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Légy elégedett azzal, hogy tanuló vagy Krisztus iskolájában
  2023-10-19 23:04:11, csütörtök
 
  "Légy elégedett azzal, hogy tanuló vagy Krisztus iskolájában" - John Newton

"Elégedj meg azzal, hogy néhány évig tanuló vagy Krisztus iskolájában. A késedelem nem lesz elvesztegetett idő.

Annál jobban megismered majd az evangéliumot, a saját szívedet és az emberi természetet.

Ez utóbbi a szolgálattevő ismereteinek szükséges ága, és csak úgy szerezhető meg, ha összehasonlítjuk azt, ami bennünk és körülöttünk zajlik, azzal, amit Isten Igéjében olvasunk.

Örömmel tapasztalom, hogy ellenszenved van mind az arminiánus, mind az antinomista tanok iránt. De ne hagyd, hogy mások tévedései túlságosan rád nehezedjenek.

Légy hálás a kegyelemért, amely mássá tett téged.

Légy kész szelídséggel és félelemmel megindokolni a benned lévő reményt.

De óvakodjál attól, hogy vitába bocsátkozzál nyilvánvaló szükségesség és a hasznosság valószínű reménye nélkül.

Ezek hajlamosak felemészteni a hit életét és zamatát, és a lelket sovánnyá és szárazzá teszik.

Ahol Isten valódi kegyelmi munkát kezdett, ott a véletlen hibák idővel és tapasztalattal csökkennek.

Ahol nem, ott nem sokat számít, hogy az emberek milyen érzelmeket vallanak, vagy hogy arminiánusnak vagy kálvinistának nevezik-e magukat.

A tiéd,

John Newton
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Megállhatunk-e egyetlen pillanatig is...?
  2023-10-18 23:24:49, szerda
 
  "Megállhatunk-e egyetlen pillanatig is, ha Jézus nem tart meg minket?"

"Ne várd, hogy a szokások és indulatok azonnal kiirtódjanak; de az imában való kitartással és a mindennapok tapasztalatainak megfigyelésével sok mindent meg lehet tenni idővel.

Néha-néha (mint a háború során szokás) el fogsz veszíteni egy csatát; de ne csüggedj, hanem gyűjtsd össze erőidet, és térj vissza a harcba.

Az 1János 2:1-ben van egy vigasztaló szó, az élet fájának egy levele, a kapott sebek gyógyítására.

Ha az ellenség meglep téged, és a szíved lesújt, ne állj megdöbbenve, mintha nem lenne segítség, ne adj teret a szomorúságnak, mintha nem lenne remény, és ne próbáld meggyógyítani magadat.

Hanem azonnal menj a kegyelem trónjához, a nagy Orvoshoz, a könyörületes Főpaphoz, és mondj el neki mindent.

A Sátán tudja, hogy ha távol tud tartani minket a bűnvallástól, akkor sebeink fájni fognak; de tanuljatok Dávid tapasztalatából (Zsoltárok 32:3-5).

Ha egyszerűen és nyílt szívvel megalázzuk magunkat az Úr előtt, bár ostobán és hálátlanul cselekedtünk, ritkán hagyja, hogy sokáig maradjunk anélkül, hogy meg ne éreznénk a könyörületét.

Mert Ő kegyelmes. Ismeri a helyzetünket és a jellemünket. És tudja, hogyan kell elviselni minket, még akkor is, ha mi magunkat vagy egymást alig tudjuk elviselni.

A legfontosabb, hogy a szívünk rendben legyen Istennel: ez a végén biztonságosan átvisz bennünket sok hibán és tévedésen.

De a kétszínűséget, az önző lelkületet, amely megfelezné a dolgokat Isten és a világ között, az Úr utálja.

Ha az Úrnak tetszik megáldani téged, kétségtelenül alázatossá tesz; mert e nélkül nem lehetsz sem boldog, sem biztonságban, és e nélkül nem lehet reményed a tartós hasznosságra.

Nem tudom, hogy a veled való kapcsolatomban volt-e bármi, ami annyira a szívem csücske volt, mint az alázatos lelkület szükségességének és előnyeinek érzékeltetése: Remélem, nem volt hiábavaló.

Ó, hogy kicsik legyünk a saját szemünkben! Ez minden kegyelem alapműve.

Ez vezet az Úr Jézustól való folyamatos függéshez.

Ez az a lelkület, amelyet Ő megígérte, hogy megáld.

Ez biztosítja számunkra a jóakaratot és az emberek közötti elfogadást.

Mert aki megalázza magát, az biztos, hogy megbecsülést nyer.

És az, hogy ezt az indulatot olyan nehéz elérni és megőrizni, a romlottságunk ékes bizonyítéka.

Mert nem vagyunk-e bűnösök? Nem voltunk-e lázadók és ellenségek, mielőtt megismertük volna az evangéliumot?

És nem voltunk-e azóta is hűtlenek, visszaesők és haszontalanok?

Nem Jézus vére váltott meg minket?

És vajon képesek vagyunk-e egyetlen pillanatig is megállni, ha Ő nem tart meg minket?

Van-e valamink, amit nem kaptunk, vagy kaptunk-e valamit, amivel nem éltünk vissza?

Miért büszkék akkor a por és a hamu?

Örülök, hogy találtál néhány lelki ismerőst a kopár földeden. Remélem, hasznukra leszel nekik, és ők is neked.

Jól teszed, ha óvakodsz a gonoszság minden látszatától.

Ha te szívvel-lélekkel Jézusért vagy, a Sátán haragszik rád.

Így vagy úgy, de megpróbál majd téged a munkától elzárni, és az Úr talán még azt is elszenvedi, hogy a lánca végéig elmenjen.

De bár szemmel kell tartanod őt, és minden lépésnél számítanod kell rá, hogy hallasz felőle, nem kell szolgaian félned tőle.

Mert Jézus erősebb és bölcsebb nála.

És teljes páncélzat van biztosítva mindazok számára, akik az Úr oldalán harcolnak."

John Newton

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ez mindennek az élete
  2023-10-18 22:56:02, szerda
 
  "Ez mindennek az élete" - John Newton

"Legyetek pontosak, amikor titokban várjátok Istent.

Ez mindennek az élete, az egyetlen módja és biztos útja annak, hogy megőrizd és megújítsd erődet.
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
"Krisztus keresztje az élet fája és a tudás fája együtt"
  2023-10-15 22:48:20, vasárnap
 
  "Krisztus keresztje az élet fája és a tudás fája együtt" - John Newton

"Kedves Uram!

Jöjjön, ne essünk kétségbe: a kút olyan teljes és szabad, mint mindig - drága kút, amelyből mindig vér és víz, tej és bor folyik.

Ez az a patak, amely meggyógyítja a sebesülteket, felfrissíti a fáradtakat, jóllakatja az éhezőket, megerősíti a gyengéket és megszilárdítja az erőseket: megnyitja a vakok szemét, meglágyítja a kőszíveket, énekelni tanítja a némákat, és képessé teszi a bénákat és nyomorékokat a járásra, az ugrásra, a futásra, a repülésre, a sasszárnyakkal való felemelkedésre: e patakból való kóstolás a földet a mennybe emeli, és a mennyet a földre hozza.

Nem is csak egy forrás; ez egy egyetemes áldás, és sokféle formát ölt, hogy megfeleljen a szükségleteinknek.

Nap, pajzs, ruha, árnyék, zászló, menedék: kenyér, az igazi kenyér, maga az élet botja: maga az élet, halhatatlan, örök élet!

Jézus Krisztus keresztje, az én Uram,
táplálék és orvosság, pajzs és kard.

Vedd mottódnak, viseld a szívedben, tartsd a szemed előtt, legyen gyakran a szádban, amíg nem találsz valami jobbat.

Krisztus keresztje az élet fája és a tudás fája együtt. Áldott legyen az Isten!

Nincs sem tiltás, sem lángoló kard, amely visszatartana bennünket; hanem úgy áll, mint egy fa az országút mellett, amely minden utasnak megkülönböztetés nélkül árnyékot ad.

Figyelj és imádkozzál. Megrostáló időket élünk: a tévedés minden nap teret nyer. Megváltó Jézusunk neve és szeretete őrizzen meg minket és minden népét! Vagy írjál, vagy gyere nagyon hamar.

Üdvözletem,

John Newton"

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/91 oldal   Bejegyzések száma: 904 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 2073 db bejegyzés
Összes: 35483 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1670
  • e Hét: 1670
  • e Hónap: 28307
  • e Év: 1031983
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.