Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
Jobb láb - Bal láb
  2019-10-04 12:30:57, péntek
 
  Lábunk minden ujja más-más emócióhoz kötődik, és mindegyikhez egy-egy elem rendelhető.

Jobb láb
Nagylábujjad az öröm megtestesítője, hozzárendelt eleme az éter. A következő ujj a kívánságokra, vágyakra utal, eleme a levegő. Középső ujjad az agressziót, a döntéseket és az aktivitást fejezi ki, eleme a tűz. Az ezt követő ujj a gyengédség és ragaszkodás kifejezője, eleme a víz. Kisujjad a félelmet, a bizonytalanságot jelenti, eleme pedig a föld.
Bal láb
Kisujjad az optimizmust, a bizalmat és a szexet testesíti meg, a hozzárendelt elem pedig a föld. A következő ujj a szeretetet szimbolizálja, eleme a víz. Középső ujjad a kreativitás jelképe, eleme a tűz. Az ezt követő ujj az érzelmekről ad információt, eleme a levegő. Nagylábujjad a bánat kifejezője, eleme pedig az éter.
Lábujjak és jellem
A lábujjanalízist mindig a jobb láb nagyujjával kezdd, haladj a kisujj felé, majd térj át bal lábadra, ahol a kiindulópont ismét a nagylábujj. Igaz, hogy az elemzés szempontjából minden lábujj nagyon fontos, a nagylábujjra azonban érdemes fokozottabb figyelmet fordítani: formája, elhelyezkedése és a többi ujjhoz való viszonya sok mindent elárul tulajdonosáról.

A nagylábujj
Ha nagylábujjad és a többi lábujj orgonasípszerűen helyezkednek el, akkor az éter és a többi elem tökéletes harmóniában van, az energiaáramlás kiegyensúlyozott.
Ha nagylábujjad és az utána következő ujjad között csekély a különbség, netán egyforma méretűek, hajlamos lehetsz arra, hogy zűrzavaros helyzetet teremts, olykor egyik témáról a másikra ugrálj, és jellemződ az is, hogy egyszerre több nagyszerű ötlet pattan ki a fejedből, ezeknek azonban felét sem valósítod meg.
A hosszúra nyúlt nagylábujj azt mutatja, hogy hajlamos lehetsz a fecsegésre, számodra rendkívül fontos, hogy beszélhess.
Ha szögletes formájú nagylábujjal rendelkezel, elmondható rólad, hogy ,,ami a szíveden, az a szádon", tehát mindent kimondasz, amit gondolsz.
Ha lábujjaid közvetlenül érintkeznek egymással - ez a leggyakoribb elrendeződés -, a testedben áramló energiák akadályok nélkül áradhatnak csakráról csakrára.
Ha nagylábujjad elkülönül a többitől, akkor kissé több időre van szükséged ahhoz, hogy kifejezd önmagad - minél nagyobb a különbség, annál nehezebb szavakba öntened érzéseid, gondolataid.

A többi lábujj
Az étert megtestesítő nagylábujj megfigyelése után vedd szemügyre a többi lábujj alakját, pozícióját, nagyságát is.

Ha a lábujjak vége ellaposodik, az érzelmek és az egyéniség egyszerű, mégis határozott megnyilvánulása figyelhető meg.
A szögletes, kocka formájú ujjak nyersen előtörő energiákra utalnak, tulajdonosuk egyáltalán nem nevezhető engedékenynek, gyakran a sarkára áll, és hajlamos az uralkodásra.
Az ék alakúan hegyes ujj az adott lábujjhoz tartozó érzelem azonnali megnyilvánulására utal, váratlan, villámszerű kifejeződést tükröz.
A kiszélesedő lábujj a dolgokhoz való hozzáállás során az egyre növekvő magabiztosságot, lelkesedést fejezi ki.
Az a lábujj, mely középen olyan, mintha összenyomták volna, így alakja egy palack nyakára emlékeztet, olyan tulajdonosra utal, aki valami miatt gátolva van abban, hogy utat engedjen a benne rejlő energiáknak, és abban is, hogy cselekedjen.
Ha a lábujj nem érintkezik a talajjal, álmodozó természetű, színes fantáziával megáldott emberről beszélhetünk, aki hajlamos lehet elszakadni a realitásoktól.
A rézsútosan elforduló lábujj olyan megnyilvánulásokat feltételez, melyek a tulajdonos saját érzelmeitől és gondolataitól is eltérnek, felemás viselkedés, az energiák eredetitől eltérő szándékú felhasználása állhat a háttérben.

Az a lábujj, amely a többitől eltérő vonalú, és a kisujj felé mutat, olyan tulajdonosra utal, akinek a jövő az elsődleges, és mindent megtesz, hogy céljait mielőbb elérje.
Előfordulhat, hogy a lábujjon kisebb-nagyobb bütykök alakulnak ki. Ezek elfojtott, a környezetünk előtt takargatott érzelmekről árulkodnak.
A láb oldalán, a nagylábujj tövében megjelenő dudor szerénységre, segítőkészségre enged következtetni, ha azonban ennek mérete szembetűnően nagy, elmondhatjuk, hogy az egyén saját vágyait háttérbe szorítva tesz meg mindent másokért, túlzottan önfeláldozó.
A többi ujjtól eltérően nagy lábujj energiával teli, aktív egyéniségre utal. A pozitív gondolkodásúak ennek köszönhetően mozgósíthatják többi energiájukat is, a negatív beállítottságúak azonban elnyomják e többletenergiát, nem bíznak magukban.

Azért ez nem szentírás, de érdekes

Forrás:internet


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Vigyázat! Nem mindenki fogyaszthat gyömbért! Erről mindenkép
  2015-12-05 14:45:47, szombat
 
  Vigyázat! Nem mindenki fogyaszthat gyömbért! Erről mindenképp tudnod kell!


A gyömbér nagy mennyiségben tartalmaz egy természetes vegyi anyagot, a gingerolt, melynek köszönheti illatát, és erős aromavilágát. Sok benne a B6-és C-vitamin, valamint a kalcium és a magnézium. Gingerol tartalmának köszönhetően javítja a bélműködést, serkenti az emésztést, megakadályozza a puffadást, a görcsök és gyomorproblémák kialakulását.






A gyömbér, és a chili paprika is tartalmaz kapszacint és piperint, mely anyagok segítségünkre lehetnek az ízületi gyulladások tüneteinek csökkentésében, és a fájdalom csillapításban is. A gyömbér erős antioxidáns, gyulladásgátló, és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Segítségével a fekélyes betegségek tünetei is enyhíthetőek, hiszen nyugtató, antibakteriális és gyulladásgátló hatása van. Antihisztamin tartalma miatt az allergiás tüneteket is képes enyhíteni. Segítségével enyhíthető a csontritkulás, és más különböző ízületi, csont, izom, és kötőszöveti betegségek fájdalmas tünetei. A gyömbértea csökkenti a menstruációs görcsöket, és a terhességi, utazási hányingert is. Fogyasztó hatása van, mivel csökkenti az étvágyat, és jóllakottság érzéssel tölt el. Ezenkívül pedig szabályozza az emésztést, és felgyorsítja az anyagcserét. Minden étkezés előtt 15 perccel fogyasszunk el 250 ml gyömbérteát.

A gyömbér serkenti a vérkeringést, de ajánlott meghűlés, influenza, legúti megbetegedések esetén is. Keverjünk el egy kevés reszelt gyömbért mézzel, és fahéjjal, majd naponta többször fogyasszunk el belőle egy-egy kanállal. Vigyázat, akiknek epekövük van, vagy véralvadási problémákkal küzdenek, ne fogyasszanak nagy mennyiségben gyömbért. Annak érdekében, hogy ne érezzünk semmilyen mellékhatást, mint például gyomorégést, ne fogyasszunk naponta 5 milligrammnál több gyömbért.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Nagyszülők egészségének és hosszú életkorának 7 titka
  2015-06-18 11:36:19, csütörtök
 
  A mai generáció sajnos nincs olyan egészséges és energikus, mint a nagyszüleinké, és ez észrevehető a korai elhalálozásokban és abban, hogy egyre több fiatal küzd egészségügyi problémákkal.
A nagyszülők, akik egészségesek, fittek és energikusak 7 egyszerű szabályt követnek, amelyet nem nehéz betartani senkinek sem, ha az ő öregkorukhoz hasonlóra vágyakozunk.
1. Lépést tartani
Sok idős ember nem áll meg az öregkor küszöbén, hanem folyamatosan fejleszti magát. Ha az unokákkal eltöltünk egy kevés időt, amiben a kicsi tanít valamire, az máris frissíti a memóriát és az agyat, heti egy alkalom pedig elég ahhoz, hogy mozgásban tartsuk az agyunkat. Egy keresztrejtvény is tökéletes megoldás lehet.
2. Mozgás
Attól hogy öregszünk, lassabban mozgunk és hamarabb fáradunk, az nem jelenti azt, hogy már nem vagyunk képesek mozogni. Ha csak nagyon keveset is, de muszáj megmozgatni a testünket, a sok pihenéssel és fekvéssel nagyon sok betegség bevonzható.
3. Depresszió
Az idős kor sajnos magánnyal is társulhat és ilyenkor az emberek többsége depresszióssá válik. Folyamatosan keresni kell a kommunikáció lehetőségét unokákban, szomszédokban, öreg klubokban, egy a lényeg,nem szabad a négy fal közé zárni magunkat.
4. Tanulás
Ahogy haladunk a korral, úgy változik a technológia is. Egy kis tanulás ezen a téren remekül frissíti az agyat, amelyhez nem mások, mint unokáink értenek a legjobban, hiszen ők nőnek fel ezzel.
5. Erős immunrendszer
Egy idősebb embernek már gyengébb az immunrendszere, ezért kell különös figyelmet fordítani arra, hogy folyamatosan erősítsük azt. A vitaminok, a gyümölcsök, a zöldségfélék és a gyógynövények tökéletes választások ebben.
6. Céltudatosság
Sok emberrel az a baj, hogy elveszíti az élete értelmét és célját, amint eléri az öregkort. Beletörődik sorsába,leül és várja mikor lesz vége, közben pedig azon nyavalyog, hogy itt fáj és ott fáj. Amíg élünk, éljük valamiért, leljük meg minden napban a szépséget és tudjunk örülni a dolgoknak.
7. Vigyázzunk magunkra
Abban az esetben, ha nem vigyázunk saját testi-lelki- és fizikai épségünkre, ne várjuk el másoktól. Próbáljunk meg minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy óvjuk magunkat akármilyen ártalmakkal szemben.
Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Milyen betegségben szenvedsz? Nézd meg mit árul el!
  2015-06-18 11:34:59, csütörtök
 
  Sajnos a legtöbb embernek van egy tartós vagy egy átmeneti betegsége. Ezek azonban nem minden esetben erednek külső tényezőktől vagy genetikai irányból, sok esetben a lelki problémák alakítják ki őket.
A negatív érzelmek nem csak a hangulatunkra vannak rossz hatással, hanem az egészségünkre is. A természetgyógyászat és más, külföldi orvoslás már évek óta ezen az úton kezeli betegeit és gyógyít. Ha neked is van egy hosszú ideje tartó, vagy egy átmeneti betegséged, nézd meg milyen lelki problémából ered és gyógyítsd meg önmagad!
Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság
Ágybavizelés: rettegés valakitől
Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.
Ájulás: El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem
Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.
Alkar: cselekvőképesség
Alkoholizmus: vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra
Allergia: Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot
Álmatlanság: nyugtalanság, félelem, bűntudat
Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. szűkkeblű vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ piszkosságának taszítása
Álmatlanság: Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.
Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra
Alvás-problémák: halál-kérdés
Aranyér: határozatlanság, rugalmassághiány
Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész
Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adja
Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra van szükséged.
Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.
Bélpanaszok: a szügségtelen elengedése félelemmel
Bélrendszer: ellenséges érzelmek
Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság
Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. elfojtott harag
Bőrkeményedés: Merev nézetek, elképzelések
Bőrkérgesedés: Ez védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre
Bőrpigmenthiány: Elszigetelődés
Celluitis: Ragaszkodás a fájó emlékekhez.
Cukorbetegség: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.
Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő
Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!
Csontok: szilárdság
Csontdeformálódás: Rugalmatlanság
Csonttörés: merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen.
Csontvelőgyulladás: harag, csalódás
Daganat: régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret-furdallás
Depresszió: menekülés az aktivitástól
Derékfájás: túlhajszoltság.
Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre
Égési sérülések: harag, gyűlölet, indulatok
Ekcéma: Ellentétek harca, érzelmi kitörések
Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek
Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.
Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.
Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.
Epe: agresszió, keserűség, bánat
Epekő: lerakódott fájdalom, sérelem.
Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.
Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem.
Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet
Fájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve
Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől
Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus
Fejfájás, migrén: Maximalista vagy, túlhajszolod magad. nem tűröd a kritikát
Fekély: Lelki fájdalom önbizalomhiány
Felkar: erő a cselekvéshez
Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség
Ficam: harag, ellenállás
Fog: agresszió, vitalitás
Fogíny: ősbizalom
Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya
Fojtó érzés: szorongások
Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet
Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső hangodra.
Frigiditás, impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.
Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtad
Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.
Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak)
Golyva: egzisztenciális fensőbbségérzés
Görnyedtség: bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört
Gyomorfekély: elfojtod az agressziódat.
Gyomorpanaszok: Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.
Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.
Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel
Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.
Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.
Hasmenés: nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak átrohannak rajtad.
Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.
Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.
Herpesz: Undorodsz valamitől.
Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz.
Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát
Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség, altesti sírás
Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.
Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.
Kancsalság: egyoldalú látásmód
Kényszeres evés: ingerhiány.
Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség
Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség
Kóros soványság: Megtagadod az életet, elfojtod a nemiséged, bűntudat
Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.
Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.
Könyök: elhárítás
Köröm: agresszió
Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.
Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad.
Lábszár: túl feszített tempóban haladsz.
Lábujjhegyen járás: folyamatos emelkedettségre vágyik
Magas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod megoldani.
Májbetegségek: Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.
Medence: nemi tartás
Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.
Mellkas: rugalmasság, zártság
Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség
Mióma: álterhesség
Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon
Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát
Nátha: el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.
Női mell: anya-gyermek kapcsolat
Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást. Nyaki problémák: Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.
Orr: emóciók, szex, büszkeség
Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.
Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.
Orrvérzés: önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért.
Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.
Pajzsmirigy: Ha alulműködik, félsz a változástól, ha túlműködik, sokat stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.
Pikkelysömör: Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.
Prosztata: férfias agresszió
Púp: kizárja magát a közösségből, feladata van
Rákos daganat: Elfolytott harag, bánat
Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.
Reuma: Önmagad és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.
Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás
Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.
Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából
Sérv: Túlterheled magad.
Struma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja
Száj: befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal
Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.
Székrekedés: nem szeretsz adni, ragaszkodás
Szembetegségek: Valamit nem akarsz meglátni. Ha rövidlátó vagy, akkor a jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő dolgok felett húnysz szemet.
Szenvedélybetegségek: Másra vágysz, szeretnél kitörni. keresés, ingerhiány, vágyakozás jele.
Szívpanaszok: Túl sok benned a gyűlölet és részvét, nem a szíved szerint élsz.
Szívinfarktus: túlbecsüli az erejét
Szülés: odaadás, elengedés
Szürke hályog: redőny, nem akar látni valamit, tompítja a látottakat
Tagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék
Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség
Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.
Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.
Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.
Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítése
Torokpanaszok: Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.
Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.
Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata
Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás
Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.
Tüdőbetegségek: Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadna
Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzés
Vállpanaszok: túlterheltség
Vastagbél: sokat kritizálsz.
Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.
Vékonybél: tudatos analízis
Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.
Vér: ego, vitalitás
Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba
Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)
Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés
Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.
Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.
Zöld hályog: visszafojtott könnyek
forrás:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
A csecsemőmirigy az energia otthona
  2015-02-23 18:52:11, hétfő
 
  A csecsemőmirigy felügyeli és rendszerezi a test energiarendszerének energiaáramlását, s azonnali hibajavítást alkalmaz, ha egyensúlyza­vart észlel. Így teremt egyensúlyt és összhangot a testenergiában.
Dr. Diamond azt is leírja, hogy: ,,A csecsemőmirigy a test és elme közötti kapocs, és ez az első szerv, amelyre hatást gyakorol a szellemi magatartás és a stressz!"
Tudjuk, hogy az életünk során megtapasztalt rengeteg dolog ki­szívja energiánkat, s ennek következtében testünk izmai legyengül­nek. Ide tartoznak a nem megfelelő ételek, például a cukor és a ké­miai anyagok. Például egy puha székben, mint amilyen az autó ülése, való üldögélés csökkenti a szellemi éberségünket, mivel az elménket és izmainkat is gyengíti ez a semmittevés. Egyes emberek közelsége ugyancsak leszívhatja az energiánkat. A negatív gondolatok, a túl hangos vagy nem kiegyensúlyozott zene, s egyes színek annyira lecsa­polhatják energiánkat, akárcsak az állandó stressz.
Hogyan keltsük életre a csecsemőmirigyet?

Engedjék meg, hogy elmondjam, miként kelthetik nagyon gyorsan életre a csecsemőmirigyet, s ezzel milyen módon erősíthetik fel le­gyengült izmaikat. Nézzük meg először a 2., 7. és a 8. ábrákon a cse­csemőmirigy mellkasban való elhelyezkedését. Amikor az ujjak he­gyével a csecsemőmirigy feletti részen megütögetjük a mellkast, inge­relni fogjuk a csecsemőmirigyet, s arra késztetjük, hogy gyorsan ener­giát küldjön a test összes izmába.
A csecsemőmirigy működésének gyors helyreállítási módja a száj­padláson, épp a fogak előtt található csecsemőmirigy-masszázspontnak a megnyomása. Nyomjuk meg ezt a pontot a nyelvünk hegyével!
Kineziológiai próba

Egy rövid és egyszerű kineziológiai próbát fogunk alkalmazni a cse­csemőmirigy erejének megállapítására, hogy megtudjuk, mennyire képes erősíteni vagy gyengíteni a test izmait. Segítőtársra lesz szük­ségünk, aki velünk szemben áll, és bal karját kinyújtja egyenesen elő­re. Ezalatt jobb keze nyugodjon ellazulva a test mellett. Most, a part­nerrel szemben állva, helyezzük bal kezünket a vállára, hogy megtá­masszuk testét. Közöljük vele, hogy megpróbáljuk majd egyenesen kinyújtott karját lefelé nyomni, s kérjük meg, próbáljon meg ellenáll­ni a nyomásnak. Jobb kezünket tegyük a bal csuklója fölötti részre, s nyomjuk meg karját lefelé, de csak annyira, hogy ellenőrizhessük iz­mainak erősségét. Ez itt nem az erők harca. Amennyiben azt találjuk, hogy az izom gyenge, kérjük meg társunkat, ütögesse meg mellkasán a csecsemőmirigy masszázspontját, vagy nyomja meg a szájpadláson lévő másik masszázspontot, az előbb leírtak szerint, s újból végezzük el a pró­bát. Az izmoknak ez alkalommal már erősnek kell lenniük.
Amennyiben az izmok erősnek bizonyultak, etessünk társunkkal egy kevés cukrot, kérjük meg, hogy gondoljon valamiféle kellemetlen élethelyzetre, hallgattassunk vele valamilyen kellemetlen zenét, vagy tegyük ki valami más stresszhelyzetnek, mielőtt még újra elvégeznénk a gyakorlatot. Hogyha helyesen végezzük a próbát, akkor minden bi­zonnyal az izmok nagyon gyengék lesznek, s még egy enyhe nyomást sem tudnak majd kivédeni. Gondoljuk csak meg, hogy a testünkben mennyi izom van, amelyik egy ilyen kicsinyke stressz hatására energi­át veszít, és elgyengül. Hát csodálkozunk rajta, milyen sok ember ide­ges és beteges, anélkül hogy tudná viselkedésének, érzéseinek okát?
A pozitív életenergia ellenőrzése

Térjünk most át kellemesebb és pozitív dolgokra, melyek életre keltik a csecsemőmirigyet, s növelni fogják életenergiánkat, ahelyett hogy csökkentenék.
Sokkal több kellemes módszer áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy újra életet leheljünk a csecsemőmirigybe, tanuljunk hát meg néhá­nyat. Elsőként nézzük a természetet.
Dr. Diamond szerint: ,,A nyelv helyes tartása az, amikor a száj­padláson középen elhelyezkedő masszázsponthoz nyomódik. Ebben a helyzetben az egész test folyamatosan felfrissül annak a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően, amely a középső reflexpont és a test energiarendszere és az életenergia között van." Emellett minden mo­solygásnál a csecsemőmirigyet ingereljük. A nevetés energiával tölti fel a testet, ezért helyesen tesszük, ha mindig pozitívan szemléljük a dolgokat, s elménket boldog, kellemes gondolatokkal töltjük meg. Érezzük a szeretet rezgő érzését mindenben, ami szép. Üljünk egye­nesen, hallgassunk jó zenét, s csakis jó minőségű, azaz természetes ételeket fogyasszunk. Köszönettel és örömmel gondoljunk minden bennünket körülvevő dologra. Van-e ön számára valamiféle mélyebb jelentése a szeretet, hit, remény és a jóindulat szavaknak? Rendel­keznek-e ezek a szavak energiafeltöltő minőséggel és spirituális tar­talommal?
Hogyan masszírozzuk a csecsemőmirigy más reflexpontjait?

Keressük meg a talpon elhelyezkedő másik csecsemőmirigy-reflex­pontot. Ezt a reflexpontot természetesen a tenyéren is meg fogjuk találni.
A csecsemőmirigyhez tartozó reflexpontokat a fejtetőn is találunk. Nézzük csak meg a 16. ábrát! Bármi, ami a középvonalon helyezke­dik el, igazából segít a csecsemőmirigy ingerlésében.
Remélem, most már sokkal világosabban látják, mennyire fontos szervünk a csecsemőmirigy. A néptáncosok például hosszú és egész­séges életet élnek, mert a csecsemőmirigyüket jó zenével, nevetéssel és a tánc alatti mulatsággal ingerlik. Mindig nevessenek és mosolyog­janak, hogy ezzel is ingereljék a csecsemőmirigyet, s éltető életener­giával árasszák el testüket ahelyett, hogy energiájukat a negatív rez­gés elszívná.
RÉPA PARASZTMEDICINA
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Az orvosok megdöbbenésére: természetes orvosság van a rákra
  2014-11-17 09:41:13, hétfő
 
  Az orvosok megdöbbenésére: természetes orvosság van a rákra (recept)



Nincs rá gyógymód!" Ez az a mondat, amit számos daganatos beteggel közöl az orvos. Volt egy férfi, aki nem hitt orvosának, szembeszállt a daganattal és meggyógyult.


Elmeséljük Ante Kreisch történetét, aki nem hitt az orvostudománynak és meggyógyította önmagát.

tüdőrákot diagnosztizáltak nálam, a horvát orvosok szerint nem volt sok földi napom hátra. Miután áprilisban elhagytam a kórházat, nyáron egy teljesen más ember lettem. Az orvosaim pedig értetlenül álltak a kezükben az eredményekkel, amelyek az egészségemet igazolták. Mivel akkor már csak kis mértékben volt jele a ráknak, az orvosom azt mondta, folytassam, amit elkezdtem, kíváncsi ugyanis az eredményre. Folytattam, ma pedig teljesen egészséges lettem. Az emberek a világkülönböző pontjairól jönnek hozzám tanácsért, hiszen ők is remélik a gyógyulást. A remény, amit a szemükben látok pedig elég erőt ad ahhoz, hogy bátran megosszam gyógyulásom titkát a világgal. Örömömre a receptem képes volt már másokon is segíteni!"

Még mindig nagy meglepődést okoz, hogy napról-napra mennyi ember kezd el újból hinni a természet erejének és választják különböző betegségekre a természet csodáit. Kreisch gyógymódja tele van természetes összetevőkkel, amiben a legmeglepőbb, hogy szinte minden összetevőjével találkozunk minden nap. A hivatalos orvoslás természetesen nem hisz ezekben a gyógymódokban, azonban egyre több cáfolat születik erre. Egy bosnyák nő például hasonló összetevőkkel gyógyította meg magát, az “orvosságnak" köszönhetően 20 intenzív osztályon eltöltött nap után egészségesen tért haza családjához.

Íme a NAGY RECEPT
Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az elkészített elixírből együnk naponta 3-4 alkalommal. Az is fontos továbbá, hogy ne fém tárggyal nyúljunk bele, hanem fakanalat használjunk. 4 nap után az eredmény több betegnél javulni kezdett. A kúra alatt fontos, hogy higgyünk is a gyógyulásban, ne hagyjuk, hogy a depresszió győzzön felettünk.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Így kell megtisztítani az izületeket
  2014-11-17 09:30:18, hétfő
 
  Sok embernek okoznak gondot az ízületi fájdalmak. Leginkább időjárás-változásra jelentkeznek sajgó, nyilalló, hasogató fájdalom, zsibogó érzés stb. formájában, elsősorban csonttörést elszenvedett embereknél.








Az alább leírt módszer része a szervezet általános tisztításának. Többféleképpen végezhető, a legnépszerűbb a babérlevéllel történő tisztítás.

A babérlevélfőzetet a következőképpen készítsük el:
Egy zacskó (5g) babérlevelet leöntünk 3 dl hideg vízzel, és 7-10 percig fedő alatt főzzük.

Az elpárolgott vizet utólag forralt vízzel pótoljuk, hogy a 3 dl meglegyen.

A főzetet este készítsük el. Éjszakára plédbe bugyoláljuk az edényt, reggel pedig áttöltjük termoszba a tartalmát (ha nincs termosz, az egyszerű üvegpalack is megteszi). Napközben 12 óra alatt fogyasszuk el, rendszeresen kicsiket kortyolgatva belőle: 6 óra alatt a feléig kell eljutni, majd a következő 6 óra alatt a másik felét kortyolgassuk el egyenletes időközönként (kb. 15 percenként egy kortyot).

Fontos: Egyszerre ne igyuk ki az egészet, mivel belső vérzést provokálhat!

A tisztításnak többféle sémája ismert. Az egyik szerint három napon keresztül igyuk a fent leírt főzetet, majd 3 hónap múlva ismételjük meg, azután 6 hónap múlva igyuk ugyanígy, majd 9 hónap múlva újból. Így a meghatározott 4 alkalommal 3-3 napon keresztül igyuk a teát, ami 12 napot jelent másfél év során. Az elkövetkező évek során ajánlatos évente 2 alkalommal elvégezni az ízületek tisztítását, 3-3 napot szánva rá.

A gyengébb szívűeknek egy kíméletesebb időrendet ír elő a népi bölcsesség. A kiválasztott hónap első három hetének tetszés szerinti, azonos napján igyuk a főzetet, tehát hetente egy alkalommal, majd negyedévenként ismételjük meg a tisztítást, hasonló időbeosztás szerint, mint az első alkalommal. Így ebben az esetben évi 12 alkalommal igyuk a főzetet, majd az elkövetkező években évi 2 alkalommal kell a tisztítást elvégezni, ami összesen 6 napot fog jelenteni.

A harmadikféle időbeosztás a következőképpen alakul: ebben az esetben az elkészített babérlevélfőzet fogyasztása a hónap első és harmadik hetének első 3 napján történik, azaz hétfőn, kedden és szerdán. Így ismételjük egymást követő négy hónapon keresztül. Az elkövetkező években csak egy hónapot kell a tisztításra szánni, annak is csak az első és harmadik hetét.

A tisztítás idejére az állati fehérjét iktassuk ki az étrendünkből. A babérlevéllel végzett tisztítás ideje alatt a vizeletünk színe rózsaszínre változhat. Ez arról fog tanúskodni, hogy a sók oldása a szervezetben elkezdődött. Ne aggódjunk miatta, néhány nap múlva a vizelet színe visszaáll, a mozgásunk pedig könnyűvé válik.

Az ízületek tisztítása közben a harmadik időbeosztásnál az első és harmadik hét között 11 pihenőnapunk lesz. Minden hónapban két 11 napos időköz, ami négy hónap alatt 8-szor 11 napot jelent. Tanácsolom, hogy ezeket az időközöket a májunk tisztításával töltsük (a közérzetünkkel összehangoltan).

Forrás:http://www.tudasfaja.com/
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Ezért érdemes a hagymát napi szinten beiktatni az étrendünkb
  2014-11-11 10:05:52, kedd
 
  A hagymát sokan szeretik, számos ételt szinte lehetetlen elképzelni nélküle. Pucoláskor sokan küszködnek a könnyeikkel, a szaga sokakat elriaszt, de érdemes fogyasztani, mivel egészségügyi hatásai igencsak előnyösek a szervezet számára.


Lássuk, miért érdemes naponta hagymát enni:

Hatékonyan megelőzi a náthát: a hagyma jótékony hatásait már az ókorban ismerték, az egyik legnagyobb hagymafogyasztó épp Néró császár volt. Minden egyes alkalommal, amikor úgy érezte, hogy megfázott, bőséges hagymasalátát rendelt magának. A hatást azonnal érezte, mivel a hagymának magas a fitokemikália tartalma, biztosítja a C-vitamin jobb felszívódását, növelve így a szervezett ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Arra is van megoldás, hogy semlegesítsük a hagyma kellemetlen szagát. Egy pohár tej, vagy aludttej evés után jelentősen csökkenti a kellemetlen szagot.

Szabályozza a vérglukóz-szintet: a hipoglikémia ellen ideális választás a hagyma. Magas allil-propil-diszulfid és krómtartalma miatt a hagyma kiválóan szabályozza a vércukorszintet.

Egyedülálló gyulladáscsökkentő hatású: egyes vidéki településeken még mindig hagymalével kezelik az idősek a gyulladásaikat. A fülgyulladást például hagymateával kezelik, 2-3 cseppet csepegtetve a fülbe. A hagyma leve a méhcsípés ellen is kiváló, de a légúti fertőzéseket is jól kezeli. Sóval és borssal keverve a hagyma a fejbőrre kenve késlelteti a kopaszodást.

Csökkenti a szívbetegségek és az érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát: a folyamatos hagymafogyasztás számos szívbetegségtől véd meg. A nyers hagyma segít a jó koleszterin (HDL) termelésében, ami hatékonyan szabályozza a szívműködést.

Rákmegelőző: számos vizsgálat talált már kapcsolatot a kvercetin és a rák kialakulásának kockázatcsökkentése között. Az egyik ilyen tanulmány szerint a vörös- és fokhagyma keveréke olyan szinergikus hatást hozott létre, melynek köszönhetően jelentősen csökkent a vastagbélben a korai érési stádiumú daganatos sejtek száma és mérete is. Egy másik, francia kutatás azt bizonyította, hogy a fokhagyma és a vöröshagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét.

Magas a vitamintartalma: a hagyma gazdag A-, B6-, C- és E-vitaminban, továbbá nátriumot, káliumot, vasat és folsavat is tartalmaz.

Megjelent: 2014/11/10 Írta: Sólyom István Kategória: Holotropikum
http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
5 dolog, amit nem tudtál a borsról
  2014-11-07 18:16:35, péntek
 
  Szinte napi rendszerességgel használjuk, leginkább őrölt formájában a feketeborst, mégis van, amit még nem biztos, hogy tudunk róla. Megéri rendszeresen és tudatosan fogyasztani!

A bors már 4000 éve ismert és fogyasztott, voltak olyan időszakok is, amikor értéke az arany árával vetekedett. A borsnemzetség közel 1400 fajtából áll.

4 színű bors létezik, bár leginkább a fekete változatát használjuk, ezenkívül van fehér, piros és zöld színű is. A különböző színek az érési időtől és módtól függően jönnek létre. Hagyományosnak a fekete és a fehér bors mondható. A fehér borsnak a zöldhöz képest például sokkal intenzívebb illata van. Azonban a fekete és a zöld bors aromásabb, mint a fehér. A piros bors, amellett, hogy csípős, egy kevés édes aromával is rendelkezik.

1. Nagy értéke volt a ma közönséges fűszerünknek

Ma már minden konyhában gond nélkül megtalálható, árban elérhető, sőt mondhatni, hogy olcsó is. Azonban 4000 évvel ezelőtt Dél-Ázsiában igen nagy jelentőséget és hatalmat tulajdonítottak a borsnak.

Évszázadokkal ezelőtt Indiában annyira értékes volt a bors, hogy értéke vetekedett az aranyéval. A történelem során a borsot használták cserekereskedelemben fizetőeszközként, és egyben a magasabb társadalmi állapot szimbóluma is volt. A középkorban például arra használták, hogy leleplezzék a megrégiesedett hús ízét, aromáját. A nemzetközi konyhában a borsot királyi fűszerként emlegetik, a receptek harmadik leggyakrabban használt összetevője.

Évekig tárolható anélkül, hogy megváltozna az íze, azonban sokkal jobban megőrzi jellegzetességeit, ha borsszem és nem őrölt formában tároljuk. India, Indonézia, Malajzia, Vietnam és Brazília tartozik a legfőbb borstermelő hatalmak sorába.

2. A két különböző színű bors egy helyről származik

Régen úgy gondolták, hogy a fehér és fekete bors két különböző tőről származik. Azonban idővel rájöttek, hogy valójában ugyanarról a növényről van szó, csak az érési és feldolgozási módja miatt különböző színű.

3. A fekete és fehér bors régebbi, mint a piros és a zöld

A fekete és fehér bors már-már igazi régiségnek számít az emberiség körében, hiszen már az ókorban ismerték. Indiából származik, és a szanszkrit nyelv szerint nevének jelentése hosszú bors. Később lett ismert a görög peperi, majd a latin piper neve. A zöld és piros színű bors nem olyan rég vált ismertté.

4. Serkenti az étvágyat

Erős aromája miatt a bors igencsak hatékony étvágygerjesztőként funkcionál. Egyes elméletek szerint, akárcsak a só, nem feltétlenül szükséges a szervezetünk számára, mégis számos konyha kiemelt helyen emlegeti. Indiai, francia és magyar konyhát például el sem tudnánk képzelni bors nélkül.

5. A húsok nélkülözhetetlen tartozéka

Húsételt szinte elképzelni sem tudunk bors nélkül, de számos szósz és köret fontos fűszere is. Nagyon jól talál a zsírosabb halakhoz, mártásokhoz, húsokhoz, hiszen jobban kiemeli az ízüket. Emellett pedig arról sem feledkezzünk meg, hogy beindítja szervezetünkben a zsírlebontási folyamatokat is.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Az ezüstkolloid egy antibakteriális, gombaellenes és vírusel
  2014-10-30 11:24:33, csütörtök
 
  Még az antibiotikummal szemben ellenálló baktériumok, mint amilyen az MRSA (Methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus), amely már évtizedek óta súlyos, néha halálos fertőzéseket okoz, sem képes felvenni a küzdelmet az ezüst-ionokkal vagy nano-részecskékkel.

A kórházakban elszaporodott MRSA terjedésének megelőzése érdekében ezüst- ötvözettel bevont sebészeti eszközöket és katétereket, valamint ezüstkolloid tartalmú kenőcsöket és kötszereket fejlesztettek ki kórházi használatra. Az ezüst műszerek és kötszerek az ezüst anyaggal való kölcsönhatásképpen antibakteriális ezüst ionokat eredményeznek.

Az 1980-as években a Syracuse Egyetemen és az UCLA Orvosi Karán elvégzett laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy az ezüstkolloid mennyire hatékony a baktériumok, vírusok és gombák ellen, még azokkal szemben is, amelyek már ellenállóvá váltak az antibiotikumokkal szemben.
Tények a kolloid és ionos ezüstökről

Az ezüst oldatok negatív hírverése uralja a fő médiát. A kozmetikum mellékhatása az elkékülés, az úgy nevezett argyria, amely rendkívül ritka, és rossz minőségű ezüst oldatok tartós használatakor fordulhat elő.
De a média hatalmas szenzációt kreált Paul Karasonnak köszönhetően, aki egy televízió show-ban törpszerűen tűnt fel, kék arccal és nagypapa szakállal. Karason éveken keresztül napi szinten elfogyasztott egy korsó ezüst-nitrátot, hogy sikeresen megszabadítsa magát a szokatlan bőrbetegségétől.

A normál napi fogyasztási mennyiség egy uncia, vagy annál kevesebb kolloid vagy ezüstion, de semmiképp nem ezüst-nitrát. Súlyos vírusos vagy bakteriális betegségek esetén ez az adag növelhető.
Szükséges megemlíteni a kolloid vagy az ezüstion egyik mellékhatásának hitt vesekárosodást, ami valójában félrevezető, téves információ.

3 módon lehet bevenni a kolloidot vagy az ezüst ionokat: szájon keresztül, kapilláris felszívódás útján (nyelv alatti rész), vagy a légutakon keresztül, porlasztott formában.

Egyedül a lenyelés jelent veszélyt a bélbaktériumok számára. A kis adagok előbb kerülnek a véráramba, mint hogy kárt okozzanak a bélbaktériumoknak. Az ezüst termékek pártolói azt tanácsolják, hogy néhány órával a szájon át bevett ezüstoldat után fogyasszon probiotikumot vagy igyon meg egy kefíritalt.

Mindent összefoglalva tanácsos magas minőségű kolloidot vagy ezüstionokat fogyasztani.
drtihanyi.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 505
  • e Hónap: 3254
  • e Év: 41002
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.