|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2019-02-24 14:29:30, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1 nyúzott afrikai harcsatörzs
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
pirospaprika
só
babérlevél
csípős halászlékocka
tejföl
pici liszt
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük.
A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, 1-2 babérlevelet, ízlés szerint sót és pirospaprikát,csípős halászlékockát.
Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű, csont nélküli lé maradjon.
A tejfölt simára keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.
Tálaláskor friss kenyeret vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2018-01-02 14:43:06, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
2 szelet harcsa
mustár
20 dkg spenótlevél
20 dkg gomba
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszolaj
Körethez:
2 nagyobb zeller
tejszín (kókusztejszínt használtam)
szerecsendió
1 evőkanál friss torma reszelve
só, bors
Elkészítés:
A körethez a zellert puhára főztem, hozzáöntöttem a tejszínt, belereszeltem a tormát, szerecsendiót, sóztam, borsoztam és botmixerrel pürésítettem.
Ezalatt a spenótot alaposan megmostam, kis darabokra tépkedtem, a gombát szintén felaprítottam és egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpároltam. Mikor a gomba félig megpuhult, hozzáadtam a spenótot, mikor összeesett, hozzáreszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam még pár percig együtt pároltam őket és mikor elfőtte a levét, lezártam a gázt. A harcsa mindkét oldalát sóztam, borsoztam és vékonyan bekentem mustárral, majd pici kókuszolajon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt megsütöttem és már tálalható is, pár csepp citromlével meglocsolva.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2017-04-25 10:32:57, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
500 gr hekk
1 citrom
pár csepp olíva olaj
só
őrölt fekete bors
100-200 gr zsírszegény sajt
Elkészítése:
A halszeleteket egyesével alufólia darabokra fektetjük. (akkora legyen a fólia, hogy be tudjuk vele csomagolni).
A halra teszünk pár csepp olajat. Sózzuk, borsozzuk.
Sajtszeletekkel borítjuk. A sajt tetejére tesszük a citromkarikákat. Rátekerjük az alufóliát. Ezt minden egyes halszelettel külön-külön megcsináljuk.
Előmelegített sütőben max hőmérsékleten 10-15 perc alatt kész.
receptneked.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2016-06-13 10:48:56, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
Harcsapaprikás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 60 dkg harcsa
- fekete bors
- só
- pirospaprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál finomliszt
Túrós csusza
- 30 dkg tehéntúró
- 25-30 dkg csuszatészta
- 2 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál étolaj
Harcsapaprikás
A harcsapaprikáshoz kedvenc köretem a túrós csusza, illetve fordítva: a túrós csuszát harcsapaprikással szeretem a legjobban. A főzést a hallal kezdem - a tészta ugyanis frissen jó igazán, a melegítés csak ront rajta. Az apróra vágott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítom, a tűzről leveszem, hozzáadom a pirospaprikát és a fűszereket, felöntöm egy kevés vízzel, és addig főzöm, míg a hagyma szét nem fő. Mikor a pörköltalap már nem darabos, hanem sima és fényes, a harcsát beleteszem, és 8- 10 percig párolom. Ha túl folyós lenne a szósz, liszttel sűrítem.
Túrós csusza
Ezek után jöhet a csusza! A túrót már a főzés megkezdése előtt kiveszem a hűtőből, hogy ne legyen hideg, mert a tésztát nagyon lehűtheti. A füstölt szalonnát kicsi kockákra vágom, és az olajon megpirítom. Míg pirul a szalonna, a vizet felteszem főni egy fazékban, és ha forr, a tésztát beleteszem. Hogy ne ragadjon össze a tészta, a zsírból egy kávéskanálnyit a vízbe dobok. A 12-15 perc alatt kifőtt tésztát leöblítem meleg vízzel, lecsöpögtetem, és a szalonnazsírban (a pörcöket kiszedem előtte) megforgatom. A túrót szétmorzsolom, a tésztára szórom, a kicsit meglangyosított, kikevert tejföllel leöntöm, és a szalonnapörccel megszórom. A harcsapaprikást a túrós csuszával együtt teszem az asztalra, és tálaláskor a halat kevés tejföllel meglocsolom.
vidék ízei |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2016-03-23 16:21:36, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg halfilé, 30 dkg újkrumpli, 30 dkg sárgarépa, 3 evőkanál méz, 1 csapott kávéskanál chili por, 4 evőkanál olíva olaj, 1 citrom leve és reszelt héja, só, bors
Elkészítése:
a citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 17:08:37, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg bőr nélküli harcsafilé 4 egyforma szeletre vágva
5 dkg apróra kockázott szalonna
1dkg apróra kockázott vöröshagyma
1 db apróra kockázott tv paprika
1db apróra kockázott paradicsom
15 dkg szeletelt vargánya
2 dl tejföl
20dkg csuszatészta
1 teáskanál pirospaprika
zöldség alaplé
olaj
só
Elkészítés
Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk,a kockákat kivesszük a zsírból. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a harcsákat, ezeket is kivesszük, majd a hagymát is megpirítjuk. Azért fontos, hogy így tegyünk, hogy az ízanyagokat megőrizhessük.
A hagymára rátesszük a paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük zöldség alaplével. Többször zsírjára pirítjuk, majd összeturmixoljuk és leszűrjük. A vargányát megpirítjuk olajon, ráöntjük a paprikás alapot, felforraljuk.
A tejfölt az ételbe hőkiegyenlítéssel tesszük bele, vagyis a forró szószból kimerünk 1-2 evőkanálnyit, összekeverjük a tejföllel, és úgy keverjük bele. Belehelyezzük az elősütött harcsákat, összemelegítjük. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje)
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 17:04:12, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
90 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
0,5 l olivaolaj
60 dkg zöldborsó
10 dkg cukorborsó
8 dkg vaj
só ízlés szerint
Elkészítés
A harcsafilét négy egyenlő darabra vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőbe olivaolajat öntünk, felmelegítjük 80oC-ra és úgy állítjuk be alatta a lángot, hogy egyenletesen tartsa ezt a hőmérsékletet.Amikor felmelegedett beletesszük a harcsafiléket, és addig tartjuk benne, amíg a harcsa kifehéredik, és a belső hőmérséklete el nem éri a 75oC-ot (ellenőrizzük húshőmérővel!). A zöldborsóból négy evőkanálnyi mennyiséget kifejtünk, félretesszük. A maradék zöldborsót is kifejtjük, majd forrásban lévő sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.A még meleg borsót a hideg vajjal összeturmixoljuk sima állagúvá, ha túl sűrű, a borsó főzőlevéből aduk hozzá, míg el nem érjük a kívánt krémes állagot. A cukorborsót és a félretett borsót vajon kevés vízzel egy perc alatt megpároljuk. A borsópürét a tálon gusztusosan elrendezzük, ráhelyezzük a harcsa szeletet, és a külön megfőzött borsókkal díszítve tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 17:01:30, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
pontyfilé
kukoricaliszt
olaj
hagyma
só, fűszerek
Elkészítés
Ha sikerül nagyobb pontyot fognunk, vagy szereznünk, kifilézzük, a hasalja részét (ha kisebb a ponty, az oldalát is) kockákra vágjuk, picit sózzuk, és halfűszeres kukoricalisztben megforgatjuk. Forró olajban jó restre sütjük. Ugyanebben a lisztben karikára vágott hagymát is megforgatunk, azt is kisütjük, és a tepertőhöz adjuk. Friss, puha kenyérrel kiváló.
(Hoitsy György receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 16:58:33, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
4 db pisztráng (kb. 1-1,2 kg)
10 dkg vaj
3 dl tej
10 dkg hámozott, szeletelt mandula
5 dkg liszt
1 citrom
só
Burgonyához:
1 kg újburgonya
1 csomag petrezselyem
5 dkg vaj
só
Elkészítés
A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, és tálaláskor a pisztrángokat beborítjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük. Forrón, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel együtt tálaljuk
(Alpári György gasztronómus receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 16:56:23, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg ponty
40 dkg rizs
2 evőkanál curry por
1 teáskanál pirospaprika
2 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db alma
2 db konzerv görög őszibarack
1 kanál liszt
olaj, só, bors, gyömbér
Elkészítés
A rizst megpároljuk, úgy hogy először négyszer-ötször átöblítjük, míg mosóvize tiszta nem lesz, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben felforraljuk, forralást követően fedő alatt a leglassabb tűzön készre pároljuk. 20 perc után húsvillával fellazítjuk, és belekeverjük a szabálytalanra szabdalt görög őszibarackot. Az alapanyagokat kb. 4×4 cm-es cikkekre, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, curry porral, pirospaprikával, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, liszttel megszórjuk, annyi vízzel, ami ellepi összeforraljuk, mártás sűrűségig készre pároljuk. Befejezés előtt 6-7 perccel hozzáadjuk a gondosan irdalt pontyszeleteket, összefőzzük, majd tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 15
- e Hét: 1653
- e Hónap: 6777
- e Év: 173477
|
|
|