|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 41
|
|
|
|
2020-11-05 12:25:03, csütörtök
|
|
|
Imádjuk ezt a tojáskrém receptet. Lehet pirítóssal vagy sima kenyérrel enni, de pl a férjemmel néha csak egy egy kanálkával eszegetjük (míg el nem fogy..).. :)
Hogyan készül?
4 tojást megfőztem, megpucoltam, majd sajt reszelőn lereszelten. Külön krémesre kevertem 1/2 tejfölt, 1 ek mustárt, sót, borsot ízlés szerint és kb 5 dkg vajat. Ezt hozzákevertem a tojáshoz és mélyhűtőbe tettem kb 15 percre. Ezt követően hűtőben tartjuk fogyasztásig.
|
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2019-12-29 15:10:53, vasárnap
|
|
|
Ez egy jó nagy adag lesz!
Krémsajt hozzávalók:
25 dkg mirelit vagy friss szár nélküli brokkoli puhára főzve
2 evőkanál olíva olaj
1/2 teáskanál só
kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
1 gerezd tisztított, összenyomott fokhagyma
1/2 bögre aprított újhagyma
2 evőkanál tejföl
100 g natur krémsajt
Elkészítés:
A brokkolit kevés sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk.
A krémsajtot, a tejfölt, a brokkolit és a hagymát konyhagéppel krémesre dolgozzuk. Az olajjal és fűszerekkel tovább keverve ízesítjük.
Tipp:
Remek kevés chili paprikával felturbózva! Forrás: ripost
|
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2019-04-02 16:19:58, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj, 4 evőkanál kacsazsír, 2 fej vöröshagyma összevágva, 1 zöldpaprika összevágva, 3 gerezd fokhagyma, só, fekete bors,1 ek. morzsolt majoranna, fél dl fehér bor, 15 dkg vaj, a tetejére 3 ek. olvasztott kacsazsír
Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a paprikát, majd a fűszereket, ráöntjük a bort, és gyakori kevergetés mellett átsütjük. Turmixgépben krémesre pépesítjük az egészet még melegen és a vajjal habosra keverjük. Üvegbe szedjük, a tetejére kacsazsírt csorgatunk, betesszük egy-két órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.
|
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2019-03-05 18:50:15, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).
A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.
A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.
A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.
A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.
A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére eákenjük a tojásfehérjés krémet. Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.
A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.
Vékonyra felszeletelve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2019-01-06 12:38:21, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.
Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.
A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.
Nagymamám is így készítette, ő is mindig megkente kacsazsírral, vagy libazsírral!
Forrás - A receptet elkészítette és fotózta: Madarasiné Száraz Ilona
|
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2018-05-31 19:38:46, csütörtök
|
|
|
A VENDÉGEIM EGYFOLYTÁBAN EZT A FINOMSÁGOT KÉRIK TŐLEM! MENNYEI FOKHAGYMAKRÉM, KENYÉREN!
Hozzávalók:
100 gramm vaj
20 cikk fokhagyma
150 gramm sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 kenyér
1 csomó petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
1.Vágd le a megtisztított fokhagymák végeit.
2.Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és rendezd el rajta a fokhagymákat. Locsold meg az olívaolajjal, sózd meg, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 5-7 percig.
3.Utána várj, míg kihűl.
4.A szobahőmérsékletű vajat keverd el egy tálban reszelt sajttal, a petrezselyemzölddel, és az előre megsütött fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
5.Szeleteljünk fel egy kenyeret, kenjük meg a fokhagymás kencével, majd tegyük a 240 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.
(Forrás: tudasfaja.com) |
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2018-04-24 13:32:25, kedd
|
|
|
Hozzávalók: /Mivel először készítettem ezért kisebb mennyiségből csináltam/ 1 nagy doboz tejföl/330 gr/, 1 mk.só, csipetnyi cukor, ízesítésnek pedig 1/2 mk. bazsalikomot tettem hozzá.
Elkészítése: Tejfölt edénybe öntöttem hozzátettem a sót cukrot és a bazsalikomot összekevertem .
Kisebb textil konyharuhát bevizeztem szűrőkanálba tettem és ebbe öntöttem bele a tejfölt. A konyharuha csücskeit összekötöttem és egy fakanalat átdugva rajta fazékra akasztottam így a savó belecsurgott . Másnap a krémsajtot tálra borítottam és már lehetett falatozni belőle! Legközelebb más fűszerrel ízesítem!
Ui:(Utólag jöttem rá hogy tulajdonképpen a mascarpone helyett amit használok a natúr krémsajtot ez az , csupán fűszerrel ízesítettem! ( Most pedig egy szakácskönyvemben találtam rá!)
Legközelebb 1 mk fűszert teszek hozzá! Sokszor ezek a kencék jobban ízlenek mint a hentesárú !
Link |
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2018-03-22 16:08:53, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg sült padlizsánhús jól lecsepegve, 3 kápia vagy kaliforniai paprika, 2 közepes hagyma, só, bors, 1 csokor vegyes zöldfűszer (nálam medvehagyma, kapor és petrezselyemzöld volt), majonéz, citromlé.
Elkészítése:
A paprikát nyílt lángon vagy 230 fokos sütőben addig sütjük, míg héja meg nem feketedik, húsa meg nem puhul. Kivesszük a sütőből, megszórjuk bőven sóval, néhány percre letakarjuk, majd meghámozzuk, és csumáját, magjait eltávolítjuk. A padlizsánt és a sült paprikát összeaprítjuk, majd összekeverjük a finomra aprított hagymával és zöldfűszerekkel együtt. Ízlés szerinti majonézt keverünk hozzá, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2017-11-17 16:04:55, péntek
|
|
|
Recept:
8 db tojást
10 dkg puha vaj
3 mk só
1l mk fehérbors
3 tk mustár
1 közepes hagyma apró kockákra vágva
4 ek snidling.
A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem, megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.
Finom, friss kenyérrel tálaltam
|
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
2017-11-15 09:29:34, szerda
|
|
|
Édesanyám készítette ezt a krémet gyakran gyerekkoromban, nagyon szeretem, azóta is a ,,kence" osztag oszlopos tagja repertoáromban.
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 dl házi majonéz
1 mk dijoni (magos)mustár
1 fél fej (lila)hagyma, vagy egy kis fej salotta
só, frissen őrölt bors,
1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling (opcionális)
A karfiolt kevés sós vízben puhára párolom, leszűröm, botmixerrel pépesítem, hozzákeverem a majonézt, ízesítem sóval, borssal, mustárral, hagymával és ha teszek bele, akkor az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Behűtve, barna kenyérre kenve mennyei!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: vacsorára reggelire |
|
|
|
|
|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 41
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 15
- e Hét: 1653
- e Hónap: 6777
- e Év: 173477
|
|
|