Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mit is jelent tehát az, hogy “Krisztus benned él”
  2012-12-12 20:18:45, szerda
 
  Link


"Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége." (Kol. 1:27)

KRISZTUS BENNED ÉL? (CHRIST IN YOU? by C.H. Spurgeon)

Mit is jelent tehát az, hogy "Krisztus benned él"?

A római katolikusok a nyakukban hordják a keresztet.

Az igaz keresztény pedig a szívében hordja a keresztet; és a szívben lévő kereszt az egyik legédesebb gyógyír az ember hátára nehezedő kereszttel szemben.

Ha ott van a kereszt a szívedben - azaz, ha ott él benned a megfeszített Krisztus, a dicsőség reménysége - akkor e világ nehézségeinek keresztje könnyűnek fog tűnni számodra, és könnyen el fogod tudni hordozni azt.

A "Krisztus a szívünkben él " kifejezés azt jelenti, hogy Krisztusban hiszünk, Krisztust szeretjük, Krisztusban bízunk, Krisztuséi vagyunk, Krisztussal társalgunk, Krisztus a mindennapi eledelünk, és mi magunk pedig egy olyan templom és palota vagyunk, amelyben Krisztus jár minden nap.

Ám sajnos sokan vannak olyanok, akik számára teljesen idegen ez a kifejezés. Nem tudják, mit is jelent az, hogy Jézus Krisztus " bennük van ". Jóllehet tudnak egy keveset arról, hogy Krisztus a Golgotán volt, de arról már nem, mit is jelent az, hogy Krisztus a szívben van.

Na, már most, tartsuk jól észben azt, hogy a Golgotán szenvedő Krisztus egy embert sem fog megmenteni - ha annak az illetőnek ugyanez a Krisztus nincs ott a szívében is!

Mária fia, aki a jászolban született, nem ment meg téged, hacsak nem "születik meg" a szívedben is, és nem él ott - örömödként, erődként és vigaszodként!

(Ford.: wordwatcherdawn)
Link
 
 
1 komment , kategória:  Fókuszban az Ige  
Nyolc hasznos tanács Biblia-olvasáshoz
  2012-11-17 20:24:40, szombat
 
  LinkNyolc Hasznos tanács Biblia-olvasáshoz! Link 
 
0 komment , kategória:  Fókuszban az Ige  
Fókuszban az Ige * Felüdítő Harmat
  2012-11-16 09:20:48, péntek
 
  "Olyan leszek Izraelnek, mint a harmat." (Hóseás 14:5).

A harmat a frissesség forrása: a természet ennek segítségével gondoskodik arról, hogy megújítsa a földnek színét. Éjszaka hullik, és e nélkül a növényzet elpusztulna. A harmatnak ez az igen nagy értékessége az, amelyet a Szentírás is sok helyen megemlít. Az Ige a harmatot a szellemi felfrissülés szimbólumaként használja. Mint ahogy a természet megfürdetik a harmatban, az Úr is megújítja az Ő népét. A Titusz 3:5-ben a szellemi felfrissülés ugyanezen gondolata a Szent Szellem szolgálatához kapcsolódik: "a Szent Szellem megújításáról" beszél ott az Ige.

Sok keresztény szolgálattevő nem ismeri fel, hogy mennyire is fontos ez a mennyei harmat az életükben, és ennek eredményeképpen híjával vannak a frissességnek és életerőnek. A szellemük elbágyad a harmat hiánya miatt.

Szeretett szolgálótársam, jól tudod, mekkora butaság, ha egy munkás az egész napi tennivalóját evés nélkül próbálja elvégezni. Felismered-e hát azt is, milyen bölcstelen dolog, ha Isten munkása úgy próbál meg szolgálni, hogy közben ő maga egyáltalán nem eszik a mennyei mannából? És az sem elegendő, ha csak hébe-hóba veszel magadhoz szellemi táplálékot. Minden nap kell, hogy részesülj a Szent Szellem megújításában! Tudod, milyen az, amikor az egész lényed az isteni élet erejével és frissességével lüktet, és hogy milyen, amikor viszont elcsigázott és kimerült vagy.

A harmatot a csendesség és a magunkba mélyedés fogja hozni. Éjszaka, amikor a levelek és vetések nyugalomban vannak, a növények pórusai megnyílnak, hogy magukba szívják a felüdítő és új életet adó harmat-fürdőt és számunkra a szellemi harmat pedig abból fakad, hogy csendesen Mesterünk szent jelenlétében időzünk. Csendesedj hát el Őelőtte! A sietség csak megakadályozza azt, hogy magadba tudd szívni a harmatot. Várj Istenre addig, amíg az Ő szent jelenléte teljesen át nem itat téged - és akkor indulj teljesíteni a következő kötelességedet, Krisztus érezhető frissességével és életerejével! (Dr. Pardington, "Streams in the Desert")

Felüdítő Harmat (Frissítő Dew által Dr.Pardington)
Link

Az engedelmesség gyümölcse a hit , a türelem, a virág a gyümölcs. - Christina Rossetti 
 
0 komment , kategória:  Fókuszban az Ige  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 594
  • e Hét: 1981
  • e Hónap: 5238
  • e Év: 126659
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.