Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Sütőporos lángos.
  2022-11-12 18:39:21, szombat
 
  LÁNGOS Reg-enorosan.

Sütőporos lángos.
(Szerintem jobb mint az eredeti kelt, gyönyörű hólyagos, kívül ropogós, belül puha,
ISTENI finom és gyorsan meg is van kb. 20 perc)
Azért ne naponta egyétek !!!!

Hozzávalók 8 darabhoz:
40 dkg tönkölyliszt
1 sütőpor
1 tojás
3 evőkanál olvasztott zsír
kb. 1,5-2 dl víz
1 teáskanál só
fokhagyma a bedörzsöléshez
zsír a sütéshez
Elkészítése:🥰
A lisztet a sütőporral, a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta, de ne ragadjon!
Kis darabokat vágunk belőle (én 8 részre osztottam, majd gömbölyítettem és pár percet pihentettem), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen( én szilikon lapon nyújtottam, így szinte semmi liszt nem kellett alá). Ne nyújtsuk nagyon vékonyra, kb 2-3 mm vastag legyen a kinyújtott tészta.
Zsírt felforrósítunk, majd alatta a lángot vissza vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Közben mindig nyújtottam a következőt.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról a zsírt.
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sült töltelék
  2020-10-20 15:19:59, kedd
 
  Hozzávalók:
-6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom,
ehhez -2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem,
a tűzről levéve belekeverek -1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm
az egészet; -7 egész tojást (ismét egy okosság, de ez Nagyitól:
zsemlénként 1 tojással számolunk, de minden 5. zsemle után +1 darabbal /5 zsemle-6 tojás,
10 zsemle-12 tojás/ és így lesz biztos a végeredmény.)
-1 cs sütőport -sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez.
Egy tepsit, vagy jénai tálat , kizsírozok (mangalica zsírral),
megszórom zsemlemorzsával, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben,
180 fokon, légkeveréssel, 25 perc alatt megsütöm.
(A sütő alkalmatosságot csak 3/4 részig töltsük meg, hogy legyen elég helye emelkedni.) Ha egyben, esetleg még nagyobb mennyiségben készítjük (tepsiben), több idő lehet a sütés is-mindenképpen nézzük meg egy fapálcával, hogy átsült -e a közepe is! Megvárom míg kihűl, mert így is fog még szilárdulni a belseje és csak így lehet szépen szeletelni.
(Szombaton ez is el szokott nálam készülni, így vasárnap már tudunk enni belőle reggelire.)
kép: Pinters


 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Fordított cseresznyés
  2019-04-01 16:18:00, hétfő
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt szeleteljük.

Forrás:http://tucsokbogar.blogspot.hu/



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sajtgolyó
  2019-04-01 16:15:50, hétfő
 
  Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Ananászos csirkesaláta Testszerviz módra
  2019-04-01 16:11:45, hétfő
 
 

Csirkesaláta hozzávalók 2 személyre:
2 db filézett csirkecomb (ha lehetséges ne nagyipari tenyésztett csirke)
1 db nagyobb méretű ananász (ha lehetséges ne konzerv)
40-50 dkg koktélparadicsom
2 db alma (zöld alma a legjobb)
1 nagyobb fej jégsaláta (lehet bébi spenót, ruccola, madársaláta)

Zöldfűszerek
2 evőkanál szűz olíva olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén megsózzuk és olíva olajban, vagy ha lehet kókusz zsírban pirosra sütjük. Mielőtt teljesen átsülne, meghámozott almát szeletelünk a tetejére és a sütőben addig sütjük tovább, míg az alma enyhén megbarnul és puha lesz.

Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Közben megpucoljuk az ananászt és felkockázzuk. Hagyjuk, hogy a leve egy kicsit lecsöpögjön róla, különösen, ha érettebb darabot találtunk.

A salátát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk az olíva olajjal. Ne ússzon rajta az olíva, mert a csirke az almával egyébként is elég szaftos lesz.

A tányérra felhalmozzuk a salátát és a koktélparadicsomot mellé tesszük.

A csirkét és az almát kis darabokra vágjuk és a saláta tetejére tesszük. Mellé halmozzuk az ananász kockákat.

Az ananásztól és a sült almától kellemesen édeskés lesz, de egyáltalán nem lesz desszert jellege.

Lehet hidegen is tálalni, ugyanakkor a frissen sült hússal kellemes meleg étel is lehet.

Tartalmaz kellő mennyiségű rostot, ásványi anyagot és vitamint.

1 fő étkezésre tökéletesen alkalmas és elégséges.

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sütőben sült mustáros csirkemell
  2019-04-01 16:06:21, hétfő
 
  Hozzávalók (2 adag):

300 g csirkemell filé (2 darab)
2 ek dijoni mustár (kb. 60 ml)
30 ml xilit
1 tk vörösborecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl tejszín
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk.
3. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 percig sütjük.
Forrás: nosalty.hu



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Rakott zöldségek
  2019-04-01 16:02:31, hétfő
 
  Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás: www.tetested.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Köménymagos karfiolpogácsa
  2019-04-01 15:59:13, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
3 tojás
2 csipet só
1/2 kiskanál őrölt köménymag
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1/2 bögre reszelt cheddar sajt (más fajtájú, megfelelően érlelt, kemény sajttal helyettesíthető)

A karfiolt megmosva, rózsáira szedve, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy puszta kézzel is meg tudjuk fogni. Ekkor egy tiszta konyharuhába téve kifacsarjuk belőle a levet. Nem kell fűrészport gyártani belőle, tehát a férjünket ne kérjük meg, hogy segítsen, elég, ha addig passzírozzuk, amíg már nem csorog sugárban belőle a nedvesség. Ekkorra pont eléggé össze is törődött, de azért egy tálba téve nyomkodjuk meg kicsit villával.

A megfelelően összetört-nyomott karfiolhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót. A sóval azért bánjunk óvatosan, mert a karfiol eleve sós vízben főtt, és a sajt is elég intenzív, sós ízzel rendelkezik.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a masszából egy nedves kanállal halmozzunk gombóckákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket lapítgassuk le, esetleg az oldalát megsöndörgethetjük, hogy pogácsa formát nyerjenek.

Addig sütjük, míg szép piros-aranybarna színt kapnak, majd rácsra téve kihűtjük őket, bár még melegen isteni, ekkor tudni kell megálljt parancsolni magunknak és a családnak.

Nagyszerű kísérő egy tartalmas leveshez, sőt köretként is felhasználható pörkölthöz, más szaftos ételhez.forrás: http://emmatyiblog.blogspot.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sajt szószos karfiol
  2019-04-01 15:54:41, hétfő
 
  Nagyszerű karfiol recept! Egszséges köret vagy akár magába is fogyasztható.

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
20 dkg házi sonka, vagy szalonna
5 dkg vaj
2 deci tejföl, vagy kókusztejszín
3 egész tojás
15 dkg füstölt sajt
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. Amíg fő a karfiol, lereszeljük sajtot, összekeverjük a tejszínnel és a tojás sárjágával. Sóval, borssal, egyéb fűszerekkel ízesítjük (például oregánó). Amikor a karfiol készen van, leszűrjük, és kisebb darabokra törjük. Egy jénai tálat kivajazunk és beletesszük a karfiolt. Leöntjük az elkészített sajtos szósszal és a kis kockákra vágott sonkát belekeverjük (valamennyit meghagyunk belőle a tetejére). A tojásfehérjét habbá verjük, majd finoman belekeverjük a karfiolos masszába. A tetejét megszórjuk a maradék sonka kockákkal és egy kis sajtot reszelünk rá. Közepes lángon sütjük körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt szép pirosra megpirul. Melegen tálaljuk.




 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Gombás-sajtos csirkemell
  2019-04-01 15:32:56, hétfő
 
  Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg szeletelt csirkemellfilé

frissen őrölt bors
25 dkg szeletelt csiperke
2 dl tejszín
20 dkg mozzarella
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
vaj
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Tűzálló edénybe teszünk 1 szelet húst, ráhalmozunk pár evőkanálnyi gombát, néhány szelet sajtot és egy másik hússal befedjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. Mindet meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.
Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat a finomsághoz!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 1653
  • e Hónap: 6777
  • e Év: 173477
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.