Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Ahelyett, hogy vennék neked valamit,
  2023-12-12 19:11:51, kedd
 
 


Ahelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
A szerelem olyan
  2023-04-28 22:58:35, péntek
 
 


A szerelem olyan, mint a kábítószer. Először eufóriába esel, és teljesen átadod magad az érzésnek. Aztán másnap többet akarsz. Még nem váltál függővé, de annyira jólesett az az érzés, hogy azt hiszed, ura tudsz maradni a helyzetnek. Ha két percre eszedbe jut a szeretett lény, hát három órára elfelejted. De aztán szép lassan rászoksz, és teljesen függővé válsz. Ekkor már három óráig gondolsz rá, és csak két percre tudod elfelejteni. Ha nincs a közeledben, ugyanolyan rosszul érzed magad, mint a drogos, aki nem kapta meg az adagját. És ahogy a drogos képes lopni és megalázni magát, hogy megkapja, amire szüksége van, te is bármit hajlandó volnál megtenni a szerelmedért.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Rengeteg érzelem
  2023-04-16 18:53:28, vasárnap
 
 


Rengeteg érzelem mozgatja az ember szívét, amikor úgy dönt, hogy spirituális útra lép. A cél lehet nemes: mint amilyen a hit, a felebaráti szeretet vagy a jótékonykodás. De lehet egyszerű szeszély is, félelem a magánytól, kíváncsiság és a szerelem vágya. Mindez azonban nem is számít. Az igazi spirituális út erősebb, mint bármelyik ok, amely elindít minket rajta.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
A szerelem a maga...
  2022-09-23 21:33:36, péntek
 
 


A szerelem a maga finomságával megdönti az elnyomó hatalmat, inni ad a gyengédségre szomjazónak, nyitva tartja az ajtót, hogy beengedje az áldott fényt és esőt. Lelassítja az időt, vagy éppen felgyorsítja, de az biztos, hogy nem folyik tovább ugyanabban a tempóban, ugyanabban az elviselhetetlen monotóniában.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Ha majd
  2022-06-19 22:03:48, vasárnap
 
 


Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek.

Paulo Coelho



 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Szeretet
  2021-12-08 18:32:41, szerda
 
 


A fény harcosai vagyunk. A bennünk lakozó szeretet és akarat erejével meg tudjuk változtatni a sorsunkat, és sok más ember sorsát.

Paulo Coelho

 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Paulo Coelho nem hisz
  2020-04-22 23:01:31, szerda
 
 


Paulo Coelho nem hisz a nyomtatott szó jövőjében
Nem hisz a nyomtatott szó jövőjében Paulo Coelho, a világhírű brazil író szerint a könyv a legjobb úton van afelé, hogy múzeumba kerüljön. Az alkimista 72 éves szerzője egy Rio de Janeiróban helyi idő szerint kedd este közzétett interjúban beszélt erről, amit a Folha de S. Paulo című lapnak adott.

A riói születésű, sikeres regényíró most azzal van elfoglalva, hogy új, 5 emeletes épületbe költöztesse az alapítványát Genfben, ahol a feleségével, Christina Oiticica művésszel él. Az ingatlanban Coelho dokumentumainak és személyes tárgyainak ezreit, feleségének műveit helyezik el, mert az író lakóházában már nincs több hely az archívumnak.

,,A 200 m2-es teremben láttam először együtt valamennyi lefordított művemet, a könyvek sokkal több helyet foglaltak el, mint gondoltam volna" - mondta az író, aki a svájci kiadója, a zürichi Diogenes adatai szerint 81 nyelven 215 millió könyvet adott el a 3 évvel ezelőtti, 70. születésnapjáig.

A svájci alapítvány emlékeztetni fog a bestsellerszerző életének nehéz szakaszára is: Coelho, akit a brazil katonai rezsimek idején megkínoztak, mert dalszövegekkel tiltakozott az elnyomás ellen, azt tervezi, hogy a régen bankként működő épület trezorjában kiállítást rendeznek be a diktatúra témájában. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Szabadság
  2020-03-29 18:49:41, vasárnap
 
 


Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő, színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi. Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő, és beleszeretett. (...) A nő csodálta, tisztelte, rajongva szerette a madarat. De egy napon arra gondolt: mi lesz, ha a madár egyszer majd távolabbi hegyeket is meg akar ismerni? És megijedt. (...) És azt gondolta: Csapdát állítok neki. Ha megint jön, többé nem repülhet el tőlem. A madár szintén szerelmes volt belé, és másnap megjelent, ahogy szokott, de beleesett a csapdába, és fogoly lett. A nő kalitkába zárta, és egész nap nézte. (...) Mivel a madár nem repülhetett, nem tudta kifejezni a létének értelmét, és lassan elhervadt, elveszítette tollai ragyogását, és megcsúnyult. (...) Egyik nap elpusztult a madár. A nőt elfogta a bánat, és éjjel-nappal rá gondolt. De nem a kalitkára emlékezett, hanem arra a napra, amikor először meglátta boldogan repülni a felhők között. (...) A madár nélkül az ő élete is elvesztette az értelmét, és a halál hamarosan bekopogtatott hozzá. Miért jöttél? kérdezte a halált. Hogy újra együtt repülhess a madaraddal felelte a halál.Ha hagytad volna, hogy mindig elrepüljön és visszajöjjön hozzád, csak még jobban szeretted volna és csodáltad volna, most viszont még ahhoz is rám van szükséged, hogy újra találkozhass vele
Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Férfiak
  2020-03-29 18:15:52, vasárnap
 
 


A férfiak nagyon furcsák. (...) Megüthetnének, ordítozhatnának, megfenyegethetnének, de ők rettenetesen félnek. Félnek egy nőtől. Nem feltétlenül attól, akit elvettek feleségül, de mindig akad egy, akitől rettegnek, és aki aláveti őket minden szeszélyének. Ha más nem, akkor a saját anyjuk.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
A legfontosabb lecke
  2016-04-02 21:40:22, szombat
 
  A legfontosabb lecke: megtanulni szeretni. Egyre jobban szeretni. Mert eltűnnek a nyelvek, a próféciák, az országok, és az utca, ahol lakom, a villanyoszlopok, ez a ház, a nappali bútorai... és eltűnik az én testem is. De egy dolog örökké megmarad az univerzum lelkében: a szeretetem. A hibáim ellenére, a rossz döntéseim ellenére, amelyek szenvedést okoztak másoknak, és minden olyan pillanat ellenére is, amikor azt hittem, hogy nem létezik.
Paulo Coelho



 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 517 db bejegyzés
Összes: 8973 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 3563
  • e Év: 71328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.