|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 37
|
|
|
|
2023-07-30 18:37:56, vasárnap
|
|
|
A rizsgombóc csodás köret bármilyen hús mellé, a sajt és a fűszerek különlegessé teszik! Ünnepi alkalmakon is megállja a helyét, ha olcsó és különleges ételt szeretnél készíteni!
Hozzávalók:
35 dkg rizs
8 dkg sajt
2 tojás
friss petrezselyemzöld
1 tyúkhúsleveskocka
6 evőkanál liszt
2 tojás (a panírhoz)
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A rizst a leveskockás, fűszeres vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, amíg még meleg.
A felaprított petrezselymet és a felvert tojásokat is hozzákeverjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, minél több a panír rajta, annál ropogósabb lesz. Forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2021-08-24 15:02:54, kedd
|
|
|
200 g
rizs
100 g
reszelni való sajt
1/2 szár
kolbász (amelyiket szeretjük)
50 g
szalámi
1 db
tojás
5-6 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint majoránna
szükség szerint zsemlemorzsa
olaj sütéshez
A rizst megfőzzük.
A kolbászt és szalámit lereszeljük vagy ledaráljuk,
hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a majoránnát,
ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a főtt rizst és elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
Nedves kézzel fasírtokat vagy korongokat formázunk,
zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban megsütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2021-08-24 14:58:23, kedd
|
|
|
Szükségünk lesz:
4 bögre
rizs
100 g
reszelt mozzarella sajt
100 g
sonka
1 db
répa
3 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
2 db
tojás
1 bögre
tej
150 g
krémsajt
1 csésze
reszelt parmezán
só
bors
A rizst klasszikus módon, sós vízben főve elkészítjük (én a rizst úgy főzöm, mint a tésztát: egy nagyobb edényben vizet forralok, sózom, majd ebbe rakom a rizst, a lángot a legkisebb fokozatra veszem, és a rizst 15 perc alatt készre főzöm, és leszűröm).
Egy nagyobb tálban a rizst összekeverem a reszelt mozzarella sajttal, az apróra vágott sonkával, a lereszelt répával, petrezselyemmel, a tejben felvert tojással, krémsajttal és a reszelt parmezán felével. Sózom, borsozom, majd az egészet jó alaposan elkeverem. Az így elkészült masszát egy zsiradékkal kikent hőálló tálba tesszük.
A tojásos-zöldséges-sajtos rizst 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Pár perccel a sütés vége előtt a tetejét megszórjuk a maradék parmezánnal, és aranybarnára sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2021-08-07 15:22:20, szombat
|
|
|
Egyszerű, de nagyszerű ízes köret
Hozzávalók
4 adag
1 kg új burgonya vagy bébi burgonya
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
Ízlés szerint chilli pehely
Csipet kömény
Ízlés petrezselyem zöld
Ízlés szerint fokhagyma granulátum
4 dl víz
Elkészítés
Krumplikat meghámozom és olajon lepirítom.
Nem keveregtem csak néha megrázom.
Mikor szépen lepirult befűszerezem.
Felöntöm vízzel,és fedő alatt puhára főzöm.
Mire elfő a víz róla meg is puhul.
Mikor elfőtt víz róla lepirítom és már kész.
Lajos Moncsi
|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2020-12-08 16:29:09, kedd
|
|
|
Hozzávalók :
2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt, 4 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só , zsemlemorzsa
Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.
Ebből az adagból a képen látható mennyiség lesz.
Andi konyyhája
|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2020-10-20 16:16:15, kedd
|
|
|
Térj be hozzám vándor, ha erre visz az utad,ha jó a szándékod,itt szeretet fogad!
Székely konyha
Hozzávalók:
8 nagyobb krumpli
Bacon szalonna
Sajt, én dáliát használtam
Vaj
1 nagyobb vagy két közepes fej hagyma
Só, bors
Zsír a tepsi kikenéséhez
A krumplit mosás után megpucoljuk, újra megmossuk, és vékonyra felszeleteljük.(2mm)
A bacon szalonnát és a sajtot is felszeleteljük, kisebb szeletekre vágjuk, mint a krumplit.
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, ha nagyobb félbevágjuk.
Egy kerek sütőformát kikenünk zsírral, beleállítjuk a krumpli szeleteket, kicsit megdöntve, minden két krumpli közé teszünk sorban szalonna, sajt és hagyma karikákból.
A tetejét sózzuk, borsozzuk, és vékony vajdarabkákat rakunk rá.
220 fokos sütőben 50 percig sütjük, akkor már szép piros, kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük, és még sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2020-04-04 14:10:53, szombat
|
|
|
50 dkg burgonyát meghámozni, összevágni, sós vízben megfőzni, majd összetörni, ha kicsit kihűl 5 evőkanál tejjel összekeverni, + 2 egész tojással, 15 dkg reszelt sajttal 2 evők. liszttel, csipet köménymaggal, borssal, ízlés szerint még egy pici sóval. Kis gombócokat formázunk, megpörgetjük zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük. Nagyon finom, de főleg sült hússal v. fasírttal, de vegánoknak spenóttal, tükörtojással is adható! Próbáld ki, nagyon finom! |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2019-01-10 14:32:52, csütörtök
|
|
|
tökéletes köret minden húsos étel mellé
1 kg burgonya (közepes nagyságú),
3 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,
zöldpetrezselyem vagy kapor,só,bors.
Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk össze. A petrezselyemlevelet is mossuk meg, vágjuk apróra. Keverjük össze az olajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a fűszereket és öntsük rá a burgonyára, keverjük össze. Tetszés szerint más fűszereket is használhatunk, a csili és a rozmaring is különlegessé teszi. Tegyük a burgonyát sütőzacskóba, a zacskó száját kössük be. Tegyük a burgonyát egy tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 1 órán át.
|
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2018-08-23 10:50:11, csütörtök
|
|
|
1 kg kisebb burgonya
3 ev. kanál olvasztott vaj,fűszer keverék
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszer keveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen, számunkra finom és kedves ízesítés használható, vagy akár friss zöld fűszerek is) és alaposan elkeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a burgonya ne törjön szét.
A tepsit 190 fokra előmelegítjük, a burgonyát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük.
20 perc elteltével a burgonyát megforgatjuk, hogy minden oldala szépen megsüljön. |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
2018-05-15 16:22:56, kedd
|
|
|
0,5 kg karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben puhára pároltam. Miután megfőtt, leszűrtem és krumplinyomóval összetörtem. Hagytam meghűlni, hozzáadtam 2 tojás sárgáját és 1 egész tojást. Fűszereztem kevéske szerecsendióval és gyömbérrel. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy puding állagú masszát kapjak.
Egy tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral és kanál segítségével halmokat készítettem a karfiolpudingból. Vékonyan meghintettem (mintha sóztam volna) finom zsemlemorzsával és a tetejére füstölt sajtot reszeltem.
180 fokos sütőbe addig sütöttem, amíg szép színt nem kapott (25-30 perc). |
|
|
0 komment
, kategória: köretek |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 37
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 124
- e Hét: 1762
- e Hónap: 6886
- e Év: 173586
|
|
|