Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
De még ez nem itt a vég
  2015-08-15 13:00:36, szombat
 
  Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.

Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.

Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.

Máté 24:6-8
Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Utolsó idők a Bibliában  
A mai idők igazi harca
  2012-11-28 22:44:27, szerda
 
  Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. 2. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek; 3. szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, 4. árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent.

5. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől. 6. Mert ezek közül valók azok, akik belopakodnak a házakba, és rabul ejtik a bűnökkel terhelt és sokféle vágytól űzött asszonykákat. 7. Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg. 8. Ahogyan Jannész és Jambrész ellenszegültek Mózesnek, úgy álltak ellent az igazságnak ezek a megromlott értelmű, hit szempontjából megbízhatatlan emberek is. 9. De nem jutnak messzire, mert esztelenségük nyilvánvaló lesz mindenki előtt, mint ahogy amazoké is az lett.

10. Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, 11. üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr!

12. De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. 13. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. 14. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, 15. mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által.

16. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; 17. hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.
2Tim 3,1-17

Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít?
4Móz 23,19

Ebben a harcban - amely biztosan eltart a Messiás visszajöveteléig - a Biblia hitelességéről van szó. Valóban a mindenséget alkotó Örökkévaló Isten által kinyilvánított szó, vagy egy "isteni ihlettel" alkotott mű, mint pl. Shakespeares műve?

Az ellenség első támadása sikeres volt:

A kígyó pedig ravaszabb volt minden mezei állatnál, amelyet az Úristen alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?
1Móz 3,1a

Az a stratégiája, hogy a Biblia szavát, illetve Isten Szavát kétségbe vonja, vagy tévedésnek állítja - és még súlyosabb - egy csodálatos remekműként mutatja be. ,,Tulajdonképpen vannak más utak is az igazsághoz és a valósághoz: pl. Korán, New Age írások, a filozófiai tanulmányok stb... " Ha ebben a törekvésében elég hithűnek bizonyul, akkor elérte célját, hogy ellensége, a Biblia Szerzője az emberek szemében hitelét veszítse.

A jogi háború - a modern Izrael államának létjogosultsága ellen - egyben háború Isten szavával szemben. A hitetlen világ Isten szavával nem sokat törődik, de mi a helyzet Jézus/Jesua követőivel? Szomorúvá kell válljon, ha látja, hogy az ÚR Testének tagjai közül elutasítják Izrael helyreállítását saját Istentől megígért földjén az Örökkévaló dicsőségére. (Ez 36,16.36!)

Isten több, mint 200 ígéretet tett, hogy Izrael földjét Izraelnek adja.

Én, az ÚR, megmondtam, és meg is teszem!
Ez 36,36b

Hogyan lehetséges, hogy ezt a kijelentést a hivők átlépik, vagy kérdésesnek tekintik?
Azt hiszik, hogy Isten ezt csak úgy mondta, és azután meggondolta, vagy hogy kezdettől kezdve nem is úgy gondolta? Valóban sokan mondják: ,,Igen, Isten fogadalmat tett, több mint negyvenszer, hogy ezt a földet Ábrahám, Izsák és Jákób magjának, - a zsidó népnek - adja, de ez a keresztrefeszítés előtt történt. Ez a téves teológia lesöpri az asztalról a Tenach (Ószövetség) próféciáit, kivéve természetesen azokat, amelyeket elszellemiesítve az egyháznak érdekében áll.

Kárt vall az az egyház, amelyik a Biblia egységes értelmezését elveszíti. Ha valaki a Máté Evangéliuma előtti szavakat nem ismeri el Isten kijelentéseinek (amelyek pont az Izraellel kapcsolatos ígéretek kijelentései), akkor melyik Istenben hisz? Ha a Messiás Izraelre vonatkozó kapcsolatáról és Isten Izraellel kapcsolatos ígéreteit figyelmen kivül hagyják, akkor egy másik Jézust és egy másik Evangéliumot hirdetnek. (2Kor 11,4!)

Ha Jézus/Jeshua e világ Üdvözitője és Megváltója, akkor egyben Izrael megígért és felkelnt királya kell, hogy legyen! Ha nem erősíti meg Izrael atyáinak tett ígéretét (Róm 15,8) - és ide tartoznak az Ígéret földjéről szóló ígéretek is, akkor Ő nem lehet Júda oroszlánja, gyökere és Dávid utóda. (Jel 5,5; 22,16)
Egy ilyen módon leértékelése a Tenachnak (Ószövetségnek) kinyitja az ajtókat a tévelygés számára. Hogy tudjunk különbséget tenni az igazság és a tévtanítások között, ha Isten saját kijelentéseinek 75%-át elutasítjuk, vagy kevésbbé érvényesnek tartjuk, mint az Újszövetséget?

Ha az alapfalakat is lerombolják, mit tehet az igaz ember?
Zsolt 11,3

Az úgynevezett teológiai legaszténiának is itt van a gyökere. Ahelyett, hogy úgy értelmeznék Isten szavát, a próféciákat, ahogy azt Isten maga és Egyszülött Fia tette, a ,,legaszténiás egyház" visszafordult. Jézus/Jesua mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a prófécia írásai szószerint beteljesedjenek. Ma azonban sokan másként vélekednek, mint ahogy tanítványok is tették, és ami miatt a következőket mondta a mi Urunk:

Akkor ő így szólt hozzájuk: "Ó, ti balgák! Milyen rest a szívetek arra, hogy mindazt elhiggyétek, amit megmondtak a próféták!
Lk 24,25

Ezek a Szavak azzal állnak összefüggésben a szövegkörnyezetben, hogy higyjenek a tanítványok az Ő első eljöveteléről szóló Ószövetségi ígéretek szószerinti beteljesedésének. Ennek ellene mond minden allegórikus, elszellemiesített és szimbólikus értelmezés. A második visszajövetelének előkészületeivel kapcsolatos prófétai szavak elszellemiesítése azt jelenti, hogy ugyanabba a hibába esünk bele, amelyet a tanítványok is elkövettek. Ezt a ,,lagaszténiát" támogatja a sátán azért, hogy Izrael először testi, majd szellemi helyreállítását, és egyben Jézus Krisztus / Jeshua HaMassiah második eljövetelét megakadályozza.

Forrás: WfJ C. Cohen

Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg - mondja könyörülő URad.
Ézs 54,10

Utolsó idők a Bibliában
Link Link Alfa-Omega Keresztény Közöség Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Utolsó idők a Bibliában  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.10 2023. November 2023.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 380 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 1804
  • e Hónap: 28088
  • e Év: 393806
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.