Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Könnyű és sajtos karfiol fokhagymás vajas burgonyával
  2024-10-27 13:34:36, vasárnap
 
 



Hozzávalók


A karfiolhoz:
1 karfiol
1 teáskanál só
Olívaolaj
2 tojás
30 ml tejszín
Fekete bors, ízlés szerint
parmezán sajt, ízlés szerint
Puha mozzarella
Paprika, ízlés szerint

A fokhagymás vajas burgonyához:
1 kg burgonya, kockákra vágva
Só, ízlés szerint
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 hagyma, apróra vágva
1 kaliforniai paprika, apróra vágva
Fiatal újhagyma, apróra vágva
Fekete bors, ízlés szerint

Utasítás
A karfiolt elkészítjük:


A karfiolt rózsákra vágjuk.
Adjuk hozzá a karfiolt egy fazék vízhez 1 teáskanál sóval,
és főzzük 5 percig.
Lecsepegtetjük és félretesszük.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (350°F).
A karfiolt olívaolajjal meglocsoljuk, és egy tepsibe tesszük.

A tojáskeverék elkészítése:

Egy tálban felverünk 2 tojást kevés sóval,
30 ml tejszínnel és ízlés szerint fekete borssal.
A tojásos keveréket ráöntjük a karfiolra.

Adjuk hozzá a sajtokat:
Ízlés szerint parmezán sajtot szórunk a karfiolra.
A tetejére teszünk puha mozzarella darabokat.
A sajtot megszórjuk paprikával.

Süssük meg a karfiolt:
Sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarna nem lesz.

A burgonyát elkészítjük:


1 kg burgonyát kockára vágunk, és ízlés szerint sózzuk.
A burgonyát forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Készítse el a fokhagymás vajat:
Olvassz fel 50 g vajat egy serpenyőben.
Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát felaprítva, és pirítsuk 2 percig, amíg illatos lesz.
Adjuk hozzá a főtt burgonyát a serpenyőbe, és pirítsuk 2 percig.

Zöldség hozzáadása:
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a kaliforniai paprikát a burgonyához.
Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük.
Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Szolgál:
A burgonyát apróra vágott újhagymával díszítjük.
A sült karfiolt a fokhagymás vajas burgonya mellé tálaljuk.
További információ
Ez az egyszerű és sajtos karfiol elragadó módja ennek a sokoldalú zöldségnek. A tejszínes tojáskeverék és az olvasztott sajt gazdag és kielégítő ételt alkot, amely tökéletesen passzol a vajas, fokhagymás burgonyához. Mindkét recept egyszerűen elkészíthető, így ideális egy gyors, mégis lenyűgöző étkezéshez. A friss újhagyma és kaliforniai paprika hozzáadásával íz- és színfoltot ad az ételnek.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Sajtos, bazsalikomos rizsgolyók
  2022-03-17 17:13:19, csütörtök
 
  Arancini sajtos rizsgolyók 😋😋😋Akár vega főételnek, akár köretnek nagyon finom!

Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 db tojás
1 cs bazsalikom

őrölt fehér bors
ételízesítő
20 dkg trappista sajt
zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A bazsalikomot apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal ételízesítővel, sóval, ha szükséges. A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Joghurtos salátát készítettem mellé, de adhatjuk köretnek is. Sült húsok mellé is finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!



 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Nincs Cím
  2022-01-24 11:11:51, hétfő
 
  SPENÓT ROLÁD ( előétel, de köretnek is megfelel) 50 deka spenót 3 tojás 3-4 ek. liszt 1,5 ek olaj 2 gerezd fokhagyma só, bors, vegeta

Töltelék: 25 deka friss tehén túró 3-4 ek tejföl ( a túró állagától függően/ krémes legyen) diónyi vöröshagyma só, bors Elkészítése: A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk), amikor kihűlt, apróra feldaraboljuk. Hozzá adjuk az olajat, a reszelt fokhagymát, 3 tojás sárgáját, sót, borsot, vegetát ( ízlés szerint fűszerezzük) és jól kikeverjük, majd a lisztet is bele dolgozzuk, végül a 3 tojás felvert habját. Sütőpapírral bélelt 28x34cm tepsibe öntjük és 180 fokon kisütjük. Konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt ( annyit, hogy krémszerű legyen, de ne folyjon), a vöröshagymát apróra daraboljuk, vagy reszeljük, hozzá adjuk a masszához, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A spenót roládot kitekerjük, rásimítjuk a krémet, vissza tekerjük, alufóliába csomagaljuk, másnap szeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Gombás lepény
  2021-03-17 08:55:45, szerda
 
 
Hozzávalók:
40 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg szeletelt kenyér (héja nélkül), 2 csokor zöldhagyma, 0,5 dl tej, 3 evőkanál olaj, só, bors;
a tepsi kikenéséhez: 1-2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:
A zöldhagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt gombát és addig pároljuk, míg a gomba összeesik és a rajta keletkező víz elpárolog. Sózzuk, borsózzuk és hűlni hagyjuk. A kenyeret 1x1 cm-es kockákra vágjuk és meglocsoljuk a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgát, a gombát, a kenyeret és lazán összekeverjük. Egy, kb. 25x30 cm-es tepsit kikenünk olajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Kockára vágva, hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.
Erdélyi Konyha tavalyi kiadás
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Zöldséges karfiolrizs
  2019-04-01 15:57:00, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 közepes sárgarépa
1 kisebb kápia paprika
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
fél csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra aprítjuk, ha van reszelős betétünk, akkor azzal még egyszerűbb, a karfiolt a sárgarépával ezen átküldjük.
A kápia paprikát kicsumázzuk, és apró kockára vágjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáreszeljük a gyömbért, az összes zöldséget hozzáadjuk, és időnként megkeverve 6-7 percig pároljuk-sütjük, nem sózzuk, mert akkor levet enged, és inkább fő, mint sül. Ha roppanós, de már nem nyers, akkor sózzuk, borsozzuk,meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk, és azon melegében tálaljuk.
Forrás:cookta.hu



 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Bögrés fokhagymás lepény.
  2019-03-28 17:10:12, csütörtök
 
  Még a legfinomabb lángost is felülmúlja

A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók: 1 bögre kefír fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só,2,5 bögre liszt,150 g sajt,200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.

Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.

Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.



 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Mangó-avokádó salsa
  2018-12-13 18:28:27, csütörtök
 
 
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 295 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 26 g

Hozzávalók 2 adaghoz:
200 g érett mangó
100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
100 g kígyóuborka
2 szál újhagyma
100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
½ db chili
5-6 mentalevél
5-6 nagy levél korianderzöld (zeller- vagy petrezselyemzöld is jó)
1 ek. földimogyoró
1 ek. szezámmag
2 ek. lime-lé
1 ek. extraszűz olívaolaj
½ ek. szójaszósz
3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
2-2 csipet só és bors

A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.

Kudron Emese receptje



 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Avokádókrém zöldségekkel
  2018-12-13 18:26:21, csütörtök
 
 
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 192 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 14 g

Hozzávalók 4 adaghoz:
3 db érett avokádó (kb. 300 g megtisztítva)
150 g natúr görögjoghurt
1 ek. citromlé
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
tengeri só
150 g sárgarépa
150 g zsenge karalábé
150 g uborka
150 g szárzeller

A zöldségeket csíkokra vágjuk. Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat kikanalazzuk egy tálba. Hozzáadjuk a joghurtot, citromlevet, zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, őrölt borssal, és botmixerrel összeturmixoljuk. Az elkészült avokádókrémet kiporciózzuk az avokádóhéjakba vagy csinos kis tálkákba, és csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.

Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje



 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Sajtos burgonyafasírt
  2018-06-18 18:29:39, hétfő
 
  A sajt teszi tökéletessé, különleges ízt ad neki! Hús nélküli, egyszerű és gyors étel, amiért mindenki rajong!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Forrás: Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Zöldséges rizsfasírt
  2018-06-18 18:26:18, hétfő
 
  A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 159
  • e Hét: 1797
  • e Hónap: 6921
  • e Év: 173621
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.