|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2024-11-16 17:46:51, szombat
|
|
|
GESZTENYEKRÉM NARANCSZSELÉVEL ÉS RUMOS CSOKOLÁDÉVAL
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
25 dkg gyorsfagyasztott natúr gesztenye
3 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
5 dkg nyírfaporcukor
A rumos csokoládéhoz:
5 dkg étcsokoládé (60% kakaótartalmú)
5 dkg habtejszín (30% zsírtartalmú)
2 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 dl tej
2 ek. rum
1 ek. nyírfaporcukor
A narancszseléhez:
2 dl frissen facsart narancslé
1 tk. zselatinpor
nyírfacukor
-továbbá:
6 db cukormentes babapiskóta
Elkészítés:
Adjuk a gesztenyéhez a nyírfaporcukrot, majd keverjük habosra a tejszínnel, végül töltsük habzsákba.
A csokoládét olvasszuk fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a vajat, a tejet, a nyírfaporcukrot, és dolgozzuk simára. Ízesítsük rummal.
2-3 evőkanál narancslevet vegyítsünk el a zselatinnal, és kis lángon melegítsük addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Öntsük hozzá a többi narancsléhez, keverjük simára és édesítsük nyírfaporcukorral.
A babapiskótát tegyük zacskóba, és törjük morzsalékosra.
A poharakban osszuk el a csokoládét, és szórjuk meg piskótamorzsával. A habzsákból a gesztenyekrémet töltsük a poharak 3/4 -éig, és szórjuk meg piskótamorzsával, végül a rétegezést zárjuk a narancsos zselével. A desszertet tálalásig tegyük a hűtőbe.
forrás /Kifőztük gasztromagazin/ |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2024-04-20 18:32:17, szombat
|
|
|
15 perc és kész a sütés nélküli Fekete-erdő desszert, ezt nem lehet megunni
A Fekete-Erdő torta sütés nélküli változata. Az íze nagyon hasonlít a hagyományos változatára, csak sokkal hamarabb elkészül
Hozzávalók:
2 csomag csokoládé pudingpor
30 g kakaópor
100 g cukor
800 ml tej
800 ml tejszínhab
2 leveles tésztalap
300 g meggy
70-80 g csokoládéreszelék
https://www.youtube.com/watch?v=r72mdr5VcuY |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2024-04-20 18:25:02, szombat
|
|
|
Sütés nélküli Bounty krémes, megunhatatlan kókuszos édesség 15 perc alatt
Hozzávalók
100 g cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
500 ml tejszínhab
100 g kókuszreszelék
2 lap leveles tészta megsütve
A csokis ganache-hoz
200 g étcsokoládé
200 ml tejszínhab
https://www.youtube.com/watch?v=TsX5c1q09AM |
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2021-11-07 17:30:38, vasárnap
|
|
|
Sütés nélküli
Hozzávalók:
1 cs (15-20 db) babapiskóta
3 dl tej
ízlés szerint vaníliás cukor és porcukor
25 dkg gesztenye massza
3 dl cukrozott tejszínhab
1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye masszát ráreszeljük.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntet sűrűségű legyen.
Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínt rákenjük.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul.
A látvány is önmagáért beszél, és isteni finom desszert!
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2020-08-05 16:13:30, szerda
|
|
|
Napok óta vágytam az oroszkrém torta után. Sütni viszont nem volt kedvem.
Főztem egy pudingot: 200 ml tejet és 200 ml tejszínt felforraltam 40 g cukorral (én most ennek megfelelő mennyiségű édesítővel), csipet sóval és egy tk vanília kivonattal. 3 tojás sárgáját kikevertem 100 ml tejjel és 35 g étkezési keményítővel. A forralt tejből kb. 100 ml-t lassan! hozzáöntöttem a tojásos keverékhez, majd ezt vissza a forró tejhez (hőkiegyenlítés, különben rántotta lesz...). Lassú tűzön besűrítettem. Fóliát tettem a puding tetejére, hogy ne bőrösödjön és hagytam kihűlni. Beáztattam rumba 2 ek kandírozott és kockákra vágott narancsot/citromot és uennyi mazsolát. Felvertem 200 ml tejszínt 2 ek cukorral (én itt is édesítőt használtam). A tejszín egyharmadával fellazítottam a pudingot, majd hozzáadtam óvatosan kavargatva a maradék tejszínhabot. Végül belekevertem a lecsepegtetett rumos cuccost. Az így megmaradt rumba tettem egy ek cukrot (én most édesítőt) és kb. 100 ml tejet. Babapiskótákat (kb 16 db) mártogattam a rumos-tejes keverékbe és kiraktam egy 30X20-as forma alját velük. Erre jött a krém fele. Még
egy réteg áztatott babapiskóta, maradék krém. Lefedve a hűtőben éjszakázott. Tálaláshoz megpirítottam 2 ek mandulaszeleteket és kockára vágtam uennyi kandírozott gyümölcsöt. Ezzel szórtam meg a desszert tetejét, valamint került rá egy pötty tejszínhab.
Judit Fejes-Kleine
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2020-04-12 19:38:09, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 liter víz
3 kanál búzadara
6 kanál cukor
1 citrom reszelt héja és leve
A vízbe beleteszem a hozzávalókat, felfőzöm, míg a dara megpuhul kb 6 percig és jól megdagad (akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú). Nagyon hidegre kihűtöm, majd habverővel felverem fehér habbá. Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejszín habbal vagy csokival díszítem.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2019-06-19 10:49:10, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK
A palacsintához:
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
2 ek rum
2 dl tej
15-20 dkg liszt
1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
2 ek olaj (+ a sütéshez)
A túrós töltelékhez:
5 dkg mazsola
2 ek rum
3 dkg vaj
2 db tojás (nagy)
1 csipet só
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
50 dkg túró
Az öntethez:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Paskó atya konyhája
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2019-02-10 14:30:33, vasárnap
|
|
|
Karácsonyi sütinek is kiváló, előre elkészíthető, akár két hétig is eláll ( ha el nem fogy addig).
Diós patkó
Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
20 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
40 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Mártogatáshoz:
10 dkg étcsokoládé, ( én Tibi étcsokit használtam)
2 dkg vaj
Elkészítése:
Mindent összekeverünk a vaj kivételével, amikor jól elkevertük a hozzávalókat, akkor adjuk hozzá a vajat és egy masszává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk. Kb. 8-10 centisre daraboljuk, patkó alakúra hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben (170 fokon), kb. negyed óráig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal együtt.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéba mártjuk a patkók mind a két végét, porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
U.I.:
Dió helyett földimogyoróval, mákkal, vagy kókusszal is finom! Kifli formába nyomkodva is süthetjük.
Nagyi titka oldalról
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2019-01-27 14:14:04, vasárnap
|
|
|
mennyei finomság percek alatt
Ennél egyszerűbb és gyorsabb már nem is lehetne a fánkkészítés. Ráadásul a banános változat nagyon finom is.
25 dkg liszt 5 dkg cukor 3 db banán 1 dl tej 1 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbóna 5 dl olaj a sütéshez
A banánt villával pépesítsd, majd rakd hozzá a felvert tojást és a tejet. Vegyítsd a lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd a banános keverékhez. Dolgozd össze a tésztát, sűrű masszát kell kapnod.
Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben hevíts bőséges olajat, és szaggasd bele egy kanállal a tésztát. A fánkokat süsd meg négy-hat perc alatt. Amikor minden oldaluk szép piros, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még forrón szórd meg porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
2019-01-26 16:37:39, szombat
|
|
|
2 tojás,2 ek porcukor,1 csomag vaníliacukor,300 ml tej
12 ek liszt,1/2 tk sütőpor,4 nagy, savanykás alma
fahéj, porcukor a szóráshoz
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverem. A vaníliacukrot is hozzáadom egy csipet sóval. A lisztbe belevegyítem a sütőport és a tejjel egyetemben apránként hozzákeverem a cukros tojássárgához. A kemény tojásfehérje habot óvatosan beledolgozom a tésztába. 20 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, magházát kivágom és kb. 1 cm-es korongokra vágom és egymás után a tésztába mártom. Mindkét felét az olajban pirosra sütöm. Meghintem fahéjas porcukorral. Melegen tálalom.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyors édesség |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 54
- e Hét: 1692
- e Hónap: 6816
- e Év: 173516
|
|
|