Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/98 oldal   Bejegyzések száma: 977 
Érdekesség
  2018-12-18 22:41:27, kedd
 
  NAGY DÓZISÚ INTRAVÉNÁS C-VITAMIN INJEKCIÓ MEGSEMMISÍTI A RÁKOT, MÉGSEM SZABADALMAZTATHATÓ

A cikk nagy betűkkel hirdeti ugyanis, hogy az intravénás C-vitamin- egy embercsoporttal folytatott kísérletsorozatban- szinte kiírtja a rákos sejteket, közben viszont az egészséges sejteket életben tartja.
A University of Kansas kutatócsoportja nagy koncentrációjú C-vitamint fecskendezett a rákos kísérleti alanyok vénáiba. Az eredmény elsöprő volt. A C-vitamin hatékonyan semmisítette meg a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyta.

Építve a korábbi úttörő kutatások eredményeire (az 1970-es években a néhai Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas tudós biokémikus munkájára) a terápiás hatású C-vitamint új kutatások alá vetették. Először in vitro módon laborban fecskendezték petefészekrákos sejtekbe, majd egerekbe és végül 22 emberi alanyba.

A BBC News is hírt adott a tényről, miszerint mindhárom modellben kedvező eredményeket lehetett elérni a C-vitaminnal, amely megcélozta a petefészek rákos sejtjeit, miközben elkerülte az egészséges sejteket. A nagy dózisú C-vitamin hatásától a hagyományos kemoterápiás kezelések abban térnek el, hogy azok elpusztítják az összes sejtet, mind az egészséges mind pedig a malignus sejteket, ami végül a beteg halálát okozza.

A betegek keresik a biztonságos és olcsó rákkezelési alternatívákat “- mondta Dr. Jeanne Drisko, a tanulmány társszerzője. És hozzátette: “Az intravénás C-vitamin potenciálisan rákölő tulajdonságokkal rendelkezik a tudományos kutatások és a korai klinikai adatok alapján."

A kutatók elismerték: a C-vitamint érintő további kutatásokat valószinűtlennek tartják, mert a gyógyszergyárak nem szabadalmaztatnak vitaminokat!

A következő lépés az ilyen típusú kutatások életében jellemzően az lenne, hogy azonos paraméterekkel egy nagyszabású klinikai vizsgálatot végeznek el több emberen, és amennyiben az eredményeket reprodukálni lehet, megerősítést nyer a gyógymód, szabadalmaztatják azt. Bár ez az új tanulmány a saját módján is meggyőző, szabadalmaztatása és kipróbálása egy sokkal nagyobb emberi mintát alapul véve talán sosem lesz kivitelezhető.

Az ok pedig- mondja a kutató csapat az, hogy az ilyen vizsgálatokhoz sokkal több pénzre lenne szükség, ami jellemzően a gyógyszeripari cégektől származna a kifejlesztendő szabadalmaztatott gyógyszer finanszirozásánál. A gyógyszercégek viszont egyáltalán nem érdekeltek egy olyan "gyógyszer" előnyeinek propagálásában ami nem is gyógyszer, hanem valójában egy természetes anyag. Mi lenne akkor a multimilliárdos hagyományos rák iparággal?



Chemtrail infuenza: Már van?

Beteg vagy, bedugult az orrod, a tested fáj, izzadsz, köhögsz, tüsszögsz és még arra sincs elég energiád, hogy felkelj az ágyból.
Bár a tünetek arra utalnak, ez nem influenza. Dr. Len Horowitz szerint ez összeesküvés. Az ő teóriája nem összeesküvés elméletre alapszik, hanem magára az összeesküvés tényére.
Az elmúlt 10 évben, Horowitz Amerika egyik leginkább vitatott orvosi tekintélyévé vált. A 48 éves egyetemet végzett egészségügyi kutató állítja, hogy az Egyesült Államok kormánya lepaktált az gyógyszeripari nagyvállalatokkal annak érdekében, hogy a népesség nagy részét megbetegítsék.
A vezető média tudósításai szerint a kórházak sürgősségi osztályai tele vannak olyan páciensekkel, akik valamiféle bizarr felső légúti fertőzéssel kerültek be, de a tünetek nem tűnnek igazán vírusnak. A tudósítások szerint ez a különös "influenza" nem reagál az influenza ellenes védőanyagokra sem.
Ez teljes mértékben abszurd és semmi értelme sincs!" mondja Dr. Leonard Horowitz. Az az igazság, hogy már 1998 vége és 1999 eleje óta megfigyeltük ezt a fajta járványt. Azok, akik ezt a bizarr betegséget elkapták jellemzően száraz köhögéstől szenvedtek, mely nem utal semmilyen normális vírusos vagy bakteriális fertőzésre. Ha a betegséget valóban vírus vagy baktérium okozta volna, akkor láz is fellépett volna, de ez nem történt meg. Továbbá, a betegség lefolyása több hétig, akár hónapokig is tartott. A tünetek között jelen volt még homloküregi nyomás, köhögés, gyengeség, és általános rossz közérzet, az emberek egyszerűen cudarul érezték magukat.
A micoplasma nem igazán sorolható a gombafajták közé,nem vírus, és nem is mondható baktériumnak. Nincs sejtfala sem. A micoplasma a sejtmag belsejében mélyen helyezkedik el, ezáltal akadályozva meg, hogy mérni lehessen az ellene fellépő immun reakciót. Ez egy ember által alkotott biológiai fegyver. A már említett patent riportból világosan kiderül, hogyan okoz ez felsőlégúti fertőzést, amely gyakorlatilag megegyezik a most is tapasztalt tünetekkel.
Chemtrail (repülőgép után húzott csík) elpusztítja az emberi immunrendszert

Hiszem, hogy a chemtraileken keresztül történik a lakosság vegyszeres mérgezése, mely kisebb-nagyobb mértékben elnyomja az általános immun erőnket, attól függően, hogy milyen mértékű és intenzitású a kibocsátott méreganyag. A gyenge és rosszul működő immunrendszer következtében az emberek fogékonnyá válnak bizonyos fertőzésekre, mint pl. a micoplasma és más lehetséges fertőzésekre." állítja Dr. Horowitz.

Akkor kezdtem először komolyabban foglalkozni a chemtrailekkel, amikor az észak idahoi otthonom felett is tapasztaltam a jelenséget. Lefotóztam a csíkokat és kapcsolatba léptem az állami Környezetvédelmi Hivatallal. Nekik fogalmuk sem volt a jelenséggel kapcsolatban, és átirányítottak a Légierőhöz. Ezután az egészségügyi és mérgezési ügyekkel foglalkozó központhoz irányítottak. Körülbelül egy hét múlva kaptam egy levelet a központ egy magas beosztású vegyészétől melyben belátták, hogy valóban kimutatható volt bizonyos mennyiségű etilén dibromide az üzemanyagban. Az etilén dibromide egy közismerten rákkeltő anyag, melyet éppen ezért kivontak az ólommentes üzemanyagból.
Most hirtelen mégis megjelent a magasan közlekedő hadirepülőgépek üzemanyagában.


Természetesen a mai világban, ahol a biológiai fegyverek teljes arzenálja áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy likvidáljuk az ellenséget nem cél és nem is szükséges az emberek meggyilkolása. Sokkal jobb üzlet krónikusan megbetegíteni az embereket, így azok az államra lesznek utalva, úgymond függővé válnak attól. Ekkor lehet bevetni a katonai-gyógyszeripari együttest és a nemzetközi gyógyszeripari kartellt, akik majd jó pénzért eladják a gyógyszereket a szóban forgó országoknak, hogy ott legalább elviselhetővé váljon a helyzet és valamiféle egészségeshez hasonlító állapot jöjjön létre. Az adott ország teljesen le van igázva és ellenőrizhető válik azáltal, hogy függőségi helyzet áll fenn és még hatalmas méretű profitra is szert lehet tenni. Az emberek betegek és gyengék, képtelenek ellenállni és fegyverkezni. Ez a megoldás tehát sokkal jövedelmezőbb és kívánatosabb, mint például egy nukleáris bomba bevetése, hiszen az megsemmisítené egyben az infrastruktúrát is, de ez nem a cél. A cél az, hogy az embereket semmisítsék meg, nem pedig a saját infrastruktúrát.

Kik is a népirtás valódi célpontjai? Ha valóban az a cél, hogy csökkentsék a Föld bolygó népességének számát, akkor miért nem történik ez?
Nézzük csak például Afrikát, és más harmadik világbeli országot, ahol nagy számban üti fel a fejét a HIV/AIDS vírus. Azt is vegyük itt figyelembe, hogy az Amerikában élő fertőzöttek 73 százalékban latin és afroamerikai származásúak. A statisztikák szerint az amerikai (fertőzött) meleg férfiak 55 százaléka már elhalálozott. Ez is azt mutatja, hogy a fő cél még mindig a kisebbségek számának csökkentése.
Nem a teljes emberiség kiirtása a cél, hanem csak bizonyos fajok eltüntetése. Ennek elérésében jó úton haladnak, és a kivitelezés eszköze fantasztikusan működik anélkül, hogy bárkinek is szemet szúrna mi is történik valójában. Az egyik motiváció természetesen a pénz, a profit minél nagyobb hajszolása, de van azonban egy másik motiváló erő is: ez pedig a gonosz démoni indíttatás, és a hatalomvágy, ami a Rockefellereket oly nagy mértékben jellemzi.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-18 22:11:04, kedd
 
  Nők, régi fotókon. Sokat láttunk már és bevallom sokszor felmerült bennem, hogy vajon akkoriban mindenki csúnya volt? Most nemcsak a mai szemmel nem túl szép frizurákra és sminkekre gondolok. Mintha minden hölgynek egészen taszító lett volna az ábrázata.

Nos az alábbi hölgyek rácáfolnak a koruk ideáljaira. Még mai szemmel is szépek, majdnem mind. Tudom, hogy ízlések és pofonok de akkor is...















Lenin felesége volt!


















 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-18 21:47:24, kedd
 
  Történetek az őszinteségről

Tisztelem azokat, akik még ha nem is látják helyesen a dolgokat, felvállalják azt, és döntenek sokszor a hamisság mellett...
Azt látom, hogy az ilyenek, mivel megtagadták a lagymatag közép-langyost, esélyt kapnak rá, hogy eljussanak a hamisság leleplezésére, ekképp a megigazulásra is.

Ezek szerint ebben a világban csupán két típusú embernek van esélye a megigazulásra: a "rossznak"és a "jónak". Azok, akik a képzeletbeli langyos arany középutat választják, nem juthatnak el a lélek szabadulására, mert nem mernek dönteni, és döntéseik szerint cselekedni, hogy majd learathassák és megkóstolhassák döntéseik keserű ill. édes gyümölcseit.
Egy lány, ki igencsak gyakran bulizott, nyíltan felvállalta, hogy ő abban hisz, hogy az embert a buli teszi boldoggá. Minden alkalommal közvetítette a facebookon az irigylésre méltó, jókedvű táncikálásokat.
Aki látta, nem gondolhatott másra, mint arra, hogy jól felvitte Isten a dolgát, hogy folyton csak bulizik.
Teltek múltak a bulik, és egyszer a lány megint élő közvetítést ad. Ezúttal a kórházból.
Mivelhogy a rosszban is felvállalta, megmutatta magát, nagy tanulságul szolgált azok számára, kik nem zsebre dugott szemekkel követték a jelenséget.

Egy fiatal srác jobb híján azzal szerzett örömöt magának, hogy miközben autójával száguldozott, folyton fényképezte a sebességmérőt és megosztotta az újabbnál újabb rekordokat a facebookon, ezzel arra bátorítva a lájkoló közönséget, hogy ők is vezessenek"bátrabban". Mivelhogy az Élet Rendje folyton gondoskodik róla, hogy lehetőleg ne kapjunk hamis visszaigazolásokat, ne jussunk hamis konklúziókra, a száguldó srác halálos balesetet szenvedett. Ezáltal, kik őt lájkókkal arra bátorították, hogy ne hagyja abba a száguldozást, esélyt kaptak rá, hogy megértsék: nem helyes dolog a sors kísértése, és a sors kísértésével való hivalkodás.
Sajnos egy fiatal srác élete volt, melynek elvesztésében a lájkoló közönség is nagyon fontos szerepet játszott.
Christopher McCandless, ki a szülei és a társadalom gyarlósága miatt elhagyta a társadalmat és az alaszkai vadonban keresett menedéket, értelmetlen halála előtt belátta, hogy a boldogságnak csak úgy van értelme, ha megoszthatjuk valakivel. Sajnos ez a nagyon fontos lecke is egy fiatalember életébe került.
Egyetlen "haszna" a fenti történeteknek az volt, hogy mivel ezek a fiatalok őszintén "felvállalták", megmutatták tévedéseiket is, akik őket látták, tanulhattak drámáikból.
Fontos eldöntenünk, hogy balra megyünk, vagy jobbra. Ugyanis, ha balra van az igazság, és balra indultunk, megtaláljuk azt. Ha jobbra indultunk, előbb vagy utóbb találkozni fogunk hazugságaink keserű gyümölcseivel, és az Örökkévaló segedelmével talán még megfordulhatunk, elindulhatunk az ellenkező irányba, hol megtaláljuk lelkünk szabadulását.





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-18 21:19:36, kedd
 
  Legenda és valóság.

Báthory Erzsébet titkos élete

Báthory Erzsébet a világ első számú pszichopata tömeggyilkosa. 650 fiatal lány kegyetlen kínhalálával vádolták meg. Ezzel a mai napig is vezeti az egyetlen ember által elkövetett gyilkosságok listáját. A18. századtól napjainkig épült fel az a kép, amit Báthory Erzsébet nevének hallatára Amerikától Európáig szinte mindenki ismer a nagyvilágban. Írók, filmrendezők rajzolták újra alakját, amely a kiismerhetetlen emberi természet művészi példája lett. Valóban ilyen kegyetlen ember lett volna?
Mit mondanak a kortársak, mit mondanak a négyszáz évvel ezelőtti források? Mit tartalmaznak a tanúvallomások? Politika, hatalomvágy, irigység vagy éppen emberi gyengeségek okozták a vesztét? Létezik-e igazság a legenda mögött, megismerhető-e a valós történelmi személy?

Ecsedi Báthori Erzsébet vagy Báthory magyar grófnő, a történelmi Báthori-család szülötte. A család a sváb származású Gutkeled nemzetségből ered. Báthori Erzsébet alakját rémséges és kegyetlen tettek legendái övezik, amelyek mára úgy váltak világszerte ismertté mint a vámpírszerű borzalmak egyik jelképe.


Milyen tévhitek élnek még ma is Báthory Erzsébet korával kapcsolatban?
Akkoriban, a török és a császári hadak portyázása idején más számított kegyetlenségnek, mint ma. Természetes volt, hogy a földesurak veréssel büntették a cselédeiket, a tolvajok kezét tüzes vassal sütötték meg, az erkölcsi neveléshez hozzátartoztak a köztéri kivégzések. De azért a birtokosok tisztában voltak azzal, hogy a jobbágyok nekik dolgoznak, nem érdekük tehát halálra kínozni, megcsonkítani őket. Ezekben az összefüggésekben kell látni mindazt, ami Báthory Erzsébet udvarában történt vagy történhetett - főleg, hogy ma már tudjuk, mennyire tisztában volt azzal, hogy ha javít jobbágyai helyzetén, abból neki is haszna származik. Éles eszű, erős asszony volt. Az, ami az urbáriumokból és ismerősei levelezéséből kiderül róla, egyáltalán nem egyeztethető össze a véres legendával.

Évek óta kutatja a témát. Ön felmentené őt?
Inkább azt mondanám, hogy az ártatlanság vélelme neki is kijárna. A történelemben nincs általános és állandó igazság, de az, amit a korabeli dokumentumokból tudunk, nem egyeztethető össze a váddal. Talán sosem fog kiderülni, mi történt, az sem kizárt, hogy voltak rejtélyes halálesetek, de annyi áldozat, amennyiről a jegyzőkönyvek szólnak, nem írható Erzsébet számlájára.


Három és fél évig tartották őt fogva a csejtei várban. Ez alatt az idő alatt senki sem szorgalmazta a pert?
A király, II. Mátyás sürgette, de úgy látszik, nem eléggé erélyesen. Soha nem emeltek vádat ellene, nem ült össze a héttagú bíróság. Anélkül halt meg, hogy tisztázhatta volna magát. Feltételezhető, hogy azért fulladt az ügy ilyen érdektelenségbe, mert közben Thurzó és a királyi kamara is rájött, hogy Erzsébet egész vagyonát a fi ára, Nádasdy Pálra meg vejeire testálta. Thurzó utólag már kegyelmet is kért számára a királytól, de az uralkodó erre azt válaszolta, hogy ha nincs ítélet, kegyelemről sem lehet szó. 1613-ban meghalt Erzsébet unokaöccse, Báthory Gábor, tehát a csejtei úrnő már mint politikai tényező sem játszott szerepet - 1614. augusztus 21-én, 51 évesen, szinte teljesen elfelejtve halt meg.


Nemesasszonyhoz méltó módon vettek tőle végső búcsút?
A csejtei krónika szerint novemberben temették el. Ez arra vall, hogy nagy temetése volt, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy a főúri rokonságot összehívják. A helyi evangélikus templomban helyezték örök nyugalomra, és valószínűleg ott is van, de az egyház arra hivatkozva, hogy megbomlana az oltár statikája, nem engedi a feltárást. Biztosan tehát nem tudjuk, hol nyugszik - ez is egy marad Báthory Erzsébet titkai közül



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-18 20:56:00, kedd
 
  Gerencsérvár legendája

A vértesi várak közül talán Gerencsérvár a legrégibb. A vár egy erdős síkon emelkedett, a Szépvíz-patak mentén az Oroszlány-Pusztavám közötti út mellett. Keletről a mészégetői út, északról a Gerencséri erdő, délről a Szakadéki cser- és bükkerdő, valamint a Szépvíz-ér által bezárt területen, egy erdős síkon emelkedett 18-24 m magasra. Két vagy három emeletes lehetett, hosszúsága 13 m, szélessége 8,7 m volt. Várként emlegetik, de valójában a középkori, főúri lakótornyok egyik jeles példájaként tartják számon. A kőből épült, nagyméretű, vastag falú torony a várúr és családja menedékéül, lakásául szolgált. A birtokos nemes úr személyzetének jó része a környező községekben lakott. Katonaság is szolgált az épületben, melynek falában - védelmi célból - emeletenként külön-külön lezárható lépcsőt építettek.

A vártorony valószínűleg a Vértesben fennmaradt épületek legrégibbje. Első okleveles említése 1231-ből való. Csák Miklós, Ugrin érsek testvére ez évben kelt végrendelete által idősebb, Lőrincz nevű fiára hagyta. Ebben az oklevélben WDVORHEL, azaz Udvarhely néven szerepel. Az elnevezés a főúri udvartartásra utal. Egy 1270-ben kelt oklevélben Csák Lőrinc és János osztozkodásának tárgya. Később került királyi tulajdonba. Ebben az időben telepedtek meg körülötte fazekasok, vagy népi nyelven gerencsérek, és ezidőtől kezdik lassan Gerencsérvárként emlegetni. A környék két évszázadig királyi vadászterület volt. A közeli, halban gazdag Szépvíz-ér és Fekete-víz fokozhatta vonzerejét.

Lovagkirályunk, I. Lajos kedvelt vadászháza volt. 1364 és 1366 között több okiratot keltezett innen. 1366. december 6-án pedig falai között tanácskozott a Velencei Köztársaság követeivel egy törökellenes hadjárat tervéről. V. László király dajkája, Kottaner Jánosné így emlékezik meg e helyről ,,Én az ifjú királlyal (Tatáról Székesfehérvár felé) előre mentem, s így értünk egy szép vadászlakba, melyet németül Grintsechdelnek neveztek. Itt nagyon rideg szállásunk volt, szívesen ettünk volna, de nem sokat találtunk itt, mert péntek (1440. május 13-a) volt. Jól böjtöltünk, és éjszaka ottmaradtunk."

A vár és környéke 1495-ben Ujlaki Lőrinctől került Erdődy Bakócz Tamás kezére. Mivel a vértesi védelmi rendszer egyik leggyengébb láncszeme volt, különösebb stratégiai jelentőséggel nem bírt, így birtokosai elhanyagolták, és a török időkben sajnos elpusztult. Maradványai ma 2-3 m magasak.


Ujlaki Klára és Héderváry Imre szerelme

Az egykor toronyszerű építménynek ma már romjai láthatók csupán, a várhoz tartozó falvakból pedig semmi sem maradt. Pedig a falvak lakóinak is fontos szerepük volt abban a történetben, amely Gerencsérvár jóságos és szépséges vár kisasszonyának, Ujlaki Klárának és a szomszédos Vitány vár délceg kapitányának, Héderváry Imrének szerelméről szól.

Amikor apja, Ujlaki Miklós - a Mátyás király hatalmával is dacoló főúr - egy német grófhoz akarta hozzáadni a lányt, Klára a szökést választotta jegyeséhez, Imréhez, a Vértes északi lejtőjén épült Vitány várába. A vár körül ma is fellelhetők a várárkok nyomai. Ezek a várárkok is sokat segítettek abban, hogy ellenállhasson az ostromnak, amelyet Ujlaki Miklós a lányáért indított. Nem is tudott volna bejutni, ha nem akad egy áruló, aki felfedi a titkos folyosót, amely közvetlenül a várkapitány szobájába vezetett. A bősz apa elvakult dühében az ifjút leütötte, lányát pedig magával hurcolta és szörnyű büntetésként vára pincéjébe élve befalaztatta. A jószívű szolgák egy titokban meghagyott résen keresztül élelemmel és meleg holmival látták el, törődésükkel segítve szeretett úrnőjük életben maradását. Ők hozták a hírt arról is, hogy Héderváry Imre felgyógyult, és az igazságos Mátyás támogatásával menyasszonya kiszabadítására készül.

Ujlaki Miklósnak tehát kegyetlen tette következményeként legnagyobb ellenségével, magával a királlyal kellett szembenéznie. A ,,saját vérét pusztító keselyű", a fékezhetetlen, gőgös, gerencséri várúr erre az időre már megtört annyira, hogy a király színe előtt elismerte: ,,minden vagyonát odaadná lánya egyetlen mosolyáért." Ekkor lépett elő Klára és Imre. A történet apa és lánya boldog kibékülésével, a fiatal pár egybekelésével valamint Mátyás király és Ujlaki Miklós békekötésével zárul.

Gerencsérvár és Vitányvár maradványai ma békésen pihennek a Vértes lombtengerében. A hozzájuk fűződő, népszerű monda felidézi a kor emberének gőgjét, hatalomvágyát, de az ifjúság tiszta ártatlanságát és az egyszerű emberek jóindulatát is, amelyek előtt minden hatalom kénytelen végül meghátrálni. Ámor omnia vincit! (A szerelem mindent legyőz!) Fogalmazódik meg újból, a kétezer éves közmondás. A vértesi táj pedig örökszép díszletet von a pusztulásában is nagyszerű várak falai köré.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-18 20:37:41, kedd
 
  Kész Fantázia - minden, amit a pornóról tudni kell

A felnőttfilmek, mióta léteznek, rengetegen kritizálják- és még többen nézik. Akármit is gondolunk róla, az online pornó életünk része
Miért örvendhet a pornó olyan nagy népszerűségnek manapság. Megközelítése szerint a pornóhasználat a fogyasztói társadalom működésével együtt vizsgálandó, hiszen ez a fajta társadalmi berendezkedés elhiteti velünk, hogy a vágyaink és igényeink tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Ha belegondolunk, egy erotikus film nézője büntetlenül élvezheti az agresszió, a hatalomvágy és a sikeresség érzését - a szexuális izgalommal egyidejűleg. A pozitívnak vélt ingerekre pedig a szervezet dopamin felszabadításával reagál, aminek hatására jól érezzük magunkat.
A jutalmazórendszerünk működésének fontos jellemzője, hogy ha ugyanazzal az ingerrel sokszor találkozunk, egyre kevésbé reagálunk rá intenzíven - megjelenik az unalom. Vagyis ahhoz, hogy azt a dopaminlöketet átéljük, amit száz éve egy ruha alól kivillanó boka látványa okozott, ma már a pornóvideókhoz fordulhatunk. A kérdés csak az: meg lehet unni a pornóvideókat is?

A válasz valószínűleg nem. Gondoljunk bele: amíg egyetlen pornóoldalon százhetvenhárom évnyi videó érhető el, mindig találunk valamit, ami más lesz, mint az előző. Az újdonságokat, egyre intenzív ingereket keresve azonban hamar a durvább, erőszakosabb tartalmak felé fordulhatnak a nézők, így eljutva az egészen extrém tartalmakig - hiszen bizonyos idő után, csak ez lesz érdekes.

Pornó a párkapcsolatban

A pornóhasználat kapcsolati hatásait csak a kétezres években kezdték vizsgálni, amikor is arra voltak főként kíváncsiak, hogyan van jelen a pornónézés a két fél közös életében

kutatások már lehetővé teszik, hogy másképpen vizsgálják azokat a párokat, akik együtt, illetve külön néznek erotikus filmeket, ami egy igen fontos újítás. Ennek oka, hogy nem mindegy

Magányos pornónézés esetén jellemzően a férfiak csökkent szexuális vágyával és a nők alacsonyabb önértékelésével találkozhatunk, míg a közös pornónézéssel általában csupán a szabadabb, nyitottabb szexuális kommunikáció jár együtt.
Ha valaki 1844-ben elkezdett volna erotikus videókat nézni a világ legnagyobb pornóoldalán, máig sem végzett volna vele.
Azok a gyerekek, akik nincsenek jó kapcsolatban szüleikkel, illetve kevésbé lelkesek az iskolát illetően, jóval több pornót néznek, mint társaik.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-12-18 20:08:57, kedd
 
 



Korunk téveszméje: a hatalomvágy

A hatalom azt a képességet, erőt jelenti, ami alapján valaki az akaratát, szándékát, másokra rá tudja testálni. Ehhez nem kell erőszak, fenyegetés. Viszont ész annál inkább, mert a hatalom - ha fegyvernek, túlélő eszköznek tekintjük - kétélű.

Egyesek úgy gondolják, hogy ha valamilyen szinten hatalmat szereznek, azáltal viszonylag korlátlan szabadságra tesznek szert. A hatalom eszköze lehet a fizikai, a gazdasági erő. Ám a hatalom nem egyenlő a szabadsággal.
A hatalom felelősséggel jár, tehát meg kell tenni olyan dolgokat is, melyeket nem akar az ember. A hatalom tehát nem egyenlő a szabadsággal. A szabadság nem az, amikor azt teszed, amit akarsz, hanem az, amikor nem kell megtenned azt, amit nem akarsz.
A hatalom egy látszat szabadság. Miért?

Mert nem elég megszerezni a hatalmat, hanem meg is kell azt tartani. Emiatt játszmákba, etikátlan döntésekbe sodrod magad, melyek visszahatnak rád, akár lelkiismereted, akár tetteid által.
Minél nagyobb a hatalmad, annál nagyobb dolgot kell megtenned annak megtartása érdekében. Tehát nem teszed azt amit akarsz - azaz rab vagy, saját magad hatalmának rabja. A hatalom tehát korlátoz.
A jó - normális - értelemben vett hatalom
A hatalmat szolgálatra kell használni. Ez egy etikai, lelki kötelezettség, maga a felelősség. A birtokodban levő hatalom biztonságot adhat, ha jól gazdálkodsz vele. Nem csak neked, hanem környezetednek, a világnak, az abban élőknek.
Nem csak a pénznek, a politikai hatalomnak, hanem a tudásnak is van hatalma. Pozicionálja az embert, ugyanakkor hasznára van más embereknek is, akik nincsenek ennek a tudásnak a birtokában. Ám ne feledd: az élet túl sok rétű ahhoz, hogy mindenben legyen elegendő tudásod, hatalmad.
A tudás hatalma
Amennyiben a tudásodat csak és kizárólag a magad hasznára használod, visszaélsz hatalmaddal. Igen, tudom, életben kell maradni, amihez szükséges az, hogy olyat tudj csinálni, amihez te értesz a legjobban.

Ám gondolj bele: a te életednek is vannak olyan területei, amiben nem te vagy a legjobb, szükséged van más tudására.
Tehát a tudás hatalma is csak viszonylagos. Emiatt van arra szükség, hogy a világban élő emberek hatalomkereső magatartása ne az egyéni, hanem kollektív boldogulás irányába mozduljon. Te, mint egyén, tehetsz a legtöbbet ezért, hiszen ez a te érdeked.
A szolgálat rendjébe állított hatalom
Amikor másokat szolgálsz, az örömérzetet ad, a hasznosság érzetét, hiszen az is vagy, hasznos. Tudod, hogy eleget tettél magadért, másokért.
Így könnyebben vagy képes nemet mondani, amikor a mások felé irányuló szolgálat már meghaladja korlátaidat. A szolgálat által kapsz még hálát, azaz másokat - jó értelemben - lekötelezetté tesz irányodba.
Hatalom, szolgálat, tisztelet - és kölcsönösség
Tisztelni fognak és nem azért, mert valamiben monopol helyzeted van - azaz kényszerűségből -, hanem azért, aki, ami te valójában vagy. Így, ebből a pozícióból méltán apellálhatsz mások jóindulatára, szeretetére.
Ám ez oda-vissza kell, hogy működjön! Tehát, aki téged, a te érdekeidet "szolgálja", azt neked kell tisztelned, és ő is méltán apellálhat a te jóindulatodra. Ha ez minden ember között, minden közösségben működne, minden ember elégedett lenne, és nem utolsó sorban szabad.
A hatalom bonyolult, más fogalmakkal szorosan összefüggő fogalom, ahogy a szabadság fogalma is. Annyira egyszerű kimondani ezeket a szavakat, minden ember pontosan érzi, hogy mit jelentenek. Megfogalmazni viszont már annál nehezebb. Néha mögé kell néznünk egy-egy szónak, hogy valóban értsük, mit is jelent, jól értelmeztük-e, mert ha nem tesszük, megszűnik az egyensúly, nem csak életünkben, hanem a környezetünkben, ezáltal a világban is.

Írta:
Jankovics Anna



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-18 09:13:07, kedd
 
 



Az emberi agy valószínűleg a legkomplexebb számítógéppel is felvehetné a versenyt!

A krónikus alvás hiány rontja a memóriát és akár még az Alzheimer-kór kialakulásához is hozzájárulhat. Ha soha nem alszunk eleget, az károsíthatja az agysejteket.
Ha túl sokáig élünk stresszben, az agyunk felmondhatja a szolgálatot.
Biztos érezted már egy-egy stresszesebb időszak után, hogy egyszerűen nem bírsz gondolkozni, gyakorlatilag ledobtad a láncot... Ráadásul a stressz hatására még idegesnek, feszülnek és zavartnak is érezheted magad, ami nem csoda, hiszen az agyunk nagyon nincs ilyenkor formában, ezért gyakran a kiutat sem találja a stressz-körforgásból.

az olvasás rendkívüli módon megdolgoztatja az agyat, és olyan területeket is aktivál, amiket máskor nem használunk - akárcsak egy jó edzés. Ezenkívül vér tódul a megértésért és koncentrációért felelős részekbe is. Sajnos tévézés vagy számítógépes játékok játszása közben ezen hatások közül szinte semmi nem érvényesül... Szóval olvassunk sokat, hogy fitten tartsuk az agyunkat is!


A politika felfogását meghatározza az ember felfogása.

Az ember irracionális felfogása szerint az ember nemének meghatározottsága szerint szenvedélyek által hajtott lény, akinek semmi sem elég. Mihelyt megvalósul egyik célja, nyomban következik a másik. A célok kiindulópontjai a vágyak, melyek magából az emberből fakadnak, akit szenvedélyei nyughatatlanul hajtanak előre. Az ember racionális felfogása szerint a cselekvés céljait az értelem szabja meg, megkülönböztetve az elérhetőt és az elérhetetlent, a hasznost és a haszontalant. A számítás, a mérlegelés, a gondolkodás határozza meg, hogy mit tesz, s mit nem tesz az ember annak érdekében, hogy megmaradjon a világban.

Egyedüli szempont az erő, melynek mércéje, hogy érvényesülni tud-e vagy sem. Ezzel szemben van egy másik, ellentétes felfogás, mely szerint a célok akkor jók, ha a közösek. Az igazi erő az egyetértés, mely ötvözi a sok külön cél mindegyikéből a legjobbat.







Amit elítélek a politikában a sok ember megvezetése, csak éberséggel és egészséges gyanakvással vehetjük fel a harcot azokkal szemben, akik megpróbálnak megrövidíteni, becsapni minket

Sokunkat érintő választási csalás!





Link

Ezt a színjátékot is elítélem , de az első videót valós tényekkel még inkább!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-11 21:41:58, kedd
 
  A Facebookos kísértet sztorija a Redditen terjedt 2013-ban, de azóta is fel-felbukkan a neten. Egy Nathan nevű srácnak meghalt a barátnője, akit Emily-nek hívtak, de a halála után két évvel elkezdtek tőle újra üzenetek érkezni a Facebook Messengeren. A srác először azt hitte, hogy csak régi üzeneteket küld újra tévedésből a rendszer, aztán talán arra is gyanakodhatott, hogy valaki szórakozik vele, amikor Emily nevében azt kapta, hogy"fázom", és hogy"csak hagyjatok újra járni"(a lány mindkét lábát elvesztette a balesetben, amibe belehalt). Nathan akkor ijedt meg igazán, amikor kapott egy fotót, amit a háta mögül készített valaki, szobája félig csukott ajtajából - szerinte senki más nem lehetett akkor a lakásban, csak egyedül ő.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-12-11 21:35:50, kedd
 
  A kilencvenes évek végén Ukrajnában, egy liftben holtan találtak egy férfit. A nyakán két kis pöttyöt fedeztek fel, és az orvosok megállapították, hogy vérveszteség és sokkhatás miatt halt meg, de a helyszínen vért nem találtak. Az eset még nagyobb figyelmet kapott, amikor nem sokkal később egy lány is szinte ugyanilyen okból halt meg. Állítólag nem vámpírok, hanem egy óriási mutáns pók okozta a két ember halálát. Az esetről az ukrán média hallgatott, de egy török újság megírta, és ők azt is megtudták, hogy férfiak lángszórókkal keresték a liftnél lakó hatalmas pókot, de azt nem tudjuk, hogy megtalálták-e.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/98 oldal   Bejegyzések száma: 977 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 388
  • e Hónap: 6383
  • e Év: 48328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.