Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
Két hete- Meghalt Baleczky Annamária, egykori tv bemondónő
  2018-10-25 21:59:40, csütörtök
 
 Link

Baleczky Annamária
Született 1947. december 13.
Budapest
Elhunyt 2018. október 4. (70 évesen)


Budapest


Nyugodjon Békében !
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-10-24 08:47:01, szerda
 
  A Magyar Operett Napja -Kálmán Imre
Zeneszerző

Születési dátum: 1882. október 24., Siófok
Meghalt: 1953. október 30., Párizs, Franciaország
Temetése: Zentralfriedhof, Bécs, Ausztria
Gyermekek: Charles Imre Fedor Kálmán, Yvonne Sylvia Marica Kálmán, Elisabeth Vera Kálmán
Házastárs: Vera Maria Makinszka (házas. 1943.-1953.), Vera Maria Makinszka (házas. 1929.-1942.)

Link

1882. október 24-én éjfélkor született Kálmán Imre, a Balaton partján, Siófokon.

A zenével zeneszerető családja és nővére zeneiskolai tanulmányainak köszönhetően került kapcsolatba. Először mindössze 15 évesen mutatkozott be a nagyközönségnek a fővárosban, zongoristaként. A zongorista karrierről egy betegség miatt a századfordulón le kellett mondania, ezért aztán a zeneszerzés felé fordult.
Gimnáziumi évei alatt változtatta a nevét Kálmánra, így vonult be a zenetörténelembe. 1900-ban lett a Zeneakadémián a híres Koessler-osztály tagja, melybe például Kodály Zoltán is járt. Koessler zeneszerzés-óráin ismerkedett meg Jacobi Viktorral és Szirmai Alberttal is. Első szimfóniáját 1904. február 29-én mutatták be a Magyar Állami Operaházban, a budapesti Zeneakadémia zeneszerzés-szakon végzett növendékei hangversenyének keretében. A zene mellett néhány szemesztert a jogi egyetemen is elvégzett. 1904-től 1908-ig a Pesti Napló zenekritikusa volt, ez idő alatt írt műveiből a Saturnalia illetve az Endre és Johanna című szimfonikus költeményeket mutatták be. 1907-ben dalaiért elnyerte a Ferenc József-díjat, amely lehetővé tette számára, hogy Bayreuthban, Münchenben és Berlinben folytassa tanulmányait. Ugyanebben az évben bemutatták néhány humoros kabaré-dalát, amelyek sikere - és nem utolsósorban a bennük rejlő anyagi lehetőségek - véglegesen a könnyűzene felé irányították érdeklődését.


Az utolsó művét az Arizona Ladyt, fia fejezte be.

Link 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-10-04 09:50:36, csütörtök
 
  Móri Bornapok 2018

Mór egyik legrangosabb rendezvénye, nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálunk rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Látogasson el 2018. október 4. és 7. között a Móri Bornapokra, ahol borkóstolás, borkirálynő választás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag fogadja Önt is! A fesztivál idejére szállás foglalható a Hétkúti Wellness Hotelben és az Öreg Prés Fogadóban.

A lemez két oldala - egyfelvonásos előadás felnőtteknek Móron

2018. október 4-én csütörtökön 18.00 órakor Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Janikovszky Éva: A lemez két oldala - egyfelvonásos előadás felnőtteknek női hangokra

Link
Dumaszínház: Életed filmje - Kovács András Péter önálló estje Móron
2018. október 4-én csütörtökön 20.30 órakor Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban a Móri Bornapok keretében.
Link


Rendhagyó irodalmi óra
Lepsényi Bálint: Mélységek és magasságok - rendhagyó irodalmi óra a MIKSZ (Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége) egyesület közreműködésével


Helye: Móri Táncsics Mihály Gimnázium
Megjelent Lepsényi Bálint: Mélységek és magasságok c. kötete a Holnap Magazin kiadásában, gondozásában.

"Megtisztelő számomra, hogy én ajánlhatom Önöknek Lepsényi Bálint új kötetét. Bár előszó írása lett volna a feladatom, de úgy gondoltam, hogy azt inkább ajánlóként teszem Önök elé, mert nem értékelni szeretném e könyvet, hanem szívszeretettel ajánlani.

Bálint 2. verseskötetét tartja a Tisztelt Olvasó a kezében. Az első kötetében Bálint barátom szívdobbanásait olvashattuk.

Azóta eltelt jó pár év...
Azt gondolom, hogy a versek magukért beszélnek, ezért inkább születésük hátterét szeretném hangsúlyozni.
Bálint barátom élete nehéz sors. Isten nagy feladatot rótt rá és szüleire, családjára. Fogyatékkal, tolókocsiban él teste, de lelke szárnyal! Az igaz szülői szeretet és törődés, mellyel családja segíti életét teljessé tenni - nem bezárta őt, hanem kitágította számára a világot. Figyelmesen él az emberek között szívja magába a körülötte lévő világ rezdüléseit, történéseit.
Példát mutat sorstársainak és embertársainak életszemléletével: alázattal viseli sorsát, ugyanakkor tudja, hogy senki sem élhet csak magának, hanem - korlátait figyelembe véve - másokért, másoknak örömet szerezve. Kereste a számára is megvalósítható kifejezésmódot arra, hogy tudassa és megértesse szűkebb és tágabb környezetével: hogy csak a művészet pótolhatja számára azt, amit életében nélkülözni kénytelen. Bálint a külvilág impulzusainak sokaságát, annak hatásait, érzéseit versben fejezi ki. Ezzel a sok munkával, - melynek hátterét szeretős családja a nyugodt, békés légkörrel biztosítja számára - melyet versírással töltött, kivívta embertársai tiszteletét, elismerését és szeretetét. Fokozatosan alakult ki benne az az igény, hogy az írás napi életében olyan szükségletté váljon, mint az evés-ivás. Tisztán, érthetően adja tudtára az olvasóknak hitvallását,hogy számára az, ami a fejében és szívében egyesül, az a művészet.
Érzékeny lélekkel írja verseit az élet minden emberformáló momentumáról, mint a hit, vallás, szeretet, kötődés, család, barátok, szerelem, elmúlás. Különös helyet foglal el szívében Mór városa, ahol nagy tisztelet és megbecsülés övezi őt.
Ez a kötet nagy körültekintéssel összeállított vers-fűzérek sora, melyeket nagy irodalmi személyektől, példaképektől kölcsönzött idézetek köré font Lepsényi Bálint. A kötetet színesíti Abonyi Ria kiváló grafikus számtalan alkotása. Összeállításához Bálint nagy baráti segítséget kapott Kovácsné Babos Klára költőnőtől és tanártól: sok jó tanáccsal látta el őt, és vállalta a könyv lektorálását is. Bálint személyi-sége, tehetsége és családja, maga köré vonzott mecénásokat is, akik nevüket nem kívánják felfedni, mert önzetlen, tisztelő szeretet fűzi őket a családhoz.
E felsorolás kapcsán szeretném barátságunk okán Bálint e témához kapcsolódó szavait idézni:

"Köszönet és hála Drága Szüleimnek és mindazoknak a segítőimnek, akik nélkül ez a kötet nem jöhetett volna létre."

Én kívánom a Kedves Olvasónak, hogy örömmel forgassa e kötet lapjait és szeretős lélekkel vegyen részt Lepsényi Bálint "lélekutazásán", melyre e könyv megjelentetésével bennünket meghívott.
Végezetül még egy gondolatot engedjen meg nekem a Kedves Olvasó: Hogy miként viszonyul az egyik ember a másik ember lelkéből kiszakadó dal partitúrájához, azt bizony Babits Mihály nagy költőnk fogalmazta meg számomra a legékesebben:

,,Mindenik embernek a lelkében dal van, és saját lelkét hallja minden dalban, és akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."

Tisztelő szeretettel ajánlom minden Kedves Olvasónak Lepsényi Bálint verseskötetét."

Kozma Zsuzsánna

A kötet megrendelhető a szerzőnél.


Lepsényi Bálint

Én, naiv
Szívemet izzó tőr járja át,
Megint kicsavart, megint eldobott egy barát.
Barát volt? Vagy csak én láttam annak?
Van, hogy a szív nem engedelmeskedik az agynak.

Emberben még nem csalódtam akkorát, mint benned,
Kicsi szíved helyén mintha egy gumilabda lenne
Mely ellazul, majd megfeszül,
Vigyázz! Ha így folytatod, aki a legjobban szeret téged, szép lassan kikészül.

Megbíztam benned, s te elárultad titkomat
Pedig úgy szerettelek, mint a legkedvesebb rokonomat.
Becsaptál, elárultál. Döntöttem, ELÉG!
Akarsz majd te velem barátkozni még!

S ha majd egyszer egy üres szobában ülsz egymagad,
Gondolj akkor arra, hányan akarták neked egykor a legjobbat.


Kováts Judit fotókiállításának megnyitója


Helyszín: Lamberg-kastély parkjaDolhai Attila műsora Móron


2018. október 5-én pénteken 18.00 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon.

A Móri Bornapok keretében.


Link

Szeder koncert Móron
2018. október 5-én pénteken 19.00 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon a Móri Bornapok keretében.
Link

Partyaréna Móron - Powered by: Eleven Events


2018. október 5-én pénteken 21.00 órától és és október 6-án szombaton 21.00 órától a Wekerle Sándor Szabadidőközpont parkolójában:
Link

Kiscsillag koncert Móron
(Fotó:Facebook/Kiscsillag)2018. október 5-én pénteken 21.30 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon a Móri Bornapok keretében.

Link

Utcabál Móron a Tutti Zenekarral
2018. október 5-én (pénteken) 23.00 órától Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon.
A Tutti Zenekar 2001-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az élőzene varázsát, hangulatát népszerűsítse.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-09-12 07:42:26, szerda
 
 Szeptember 12: Mária névnap!

Héber-görög-latin eredetű név. A héber Mirjam név görög és latin bibliafordítások szövegében módosult alakja.

Jelentés:
Jelentése ismeretlen, lehet: úrnő, szépség, reménység, szomorúság, keserűség.

További információ:
Nagyon sok védőszentje van, de a legismertebb közülük Jézus Krisztus anyja. A Boldogságos Szűz Mária a katolikus egyház központi alakja. Életének eseményeiről számos ünnep emlékezik meg, ezek a Boldogasszony ünnepek. A Gyertyaszentelő Boldogasszony napja február 2-án van, amelyen a római katolikus egyház Szűz Mária tisztulását és a kisded Jézus templomi bemutatását ünnepli. Március 25-e az Angyali Üdvözlet napja, más néven a Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, Jézus ezen a napon fogant meg Szűz Mária méhében. A néphagyomány azt tartja, hogy ezen a napon kell elkezdeni a gyümölcsfák és a szőlők oltását. Július 2. a Sarlós Boldogasszony napja. Ez az ünnep azért kapta a sarlós elnevezést, mert Közép-Európában ekkor kezdődik az aratás, amit régen az asszonyok végeztek sarlóval. A naptár szerint a következő ünnep július 16-a a Karmelhegyi Boldogasszony napja. Szent Bertold alapította a karmelhegyi szerzetet, amely Európában női rendként terjedt el. Magyarországon Bánfalván építettek kolostort számukra. Ezen a napon a Máriát tisztelő katolikus hívők elzarándokoltak a kolostorukhoz. Augusztus 15. a Nagyboldogasszony napja. Ekkor Mária mennybevitelét ünneplik. A Mária-kegyhelyeken ezen a napon búcsút tartanak. Szeptember 8. Kisboldogasszony, Kisasszony napja, amely Szűz Mária születésének ünnepnapja. A néphagyomány szerint aki ezen a napon megfigyeli a napfelkeltét, az megláthatja benne Máriát. Szeptember 1-e Mária Jézus halála miatt érzett fájdalmának ünnepe, vagyis a Hétfájdalmú Szűzanya vagy Fájdalmas Szűzanya napja. Október 8-a a Magyarok Nagyasszonyánap ünnepe. A katolikus hívők ezen a napon ünneplik Szűz Máriát, akinek Szent István király az oltalma alá helyezte az országot. Így lett Magyarország Mária országa, latinul Regnum Marianum.

A Mária név már az 1100-as évektől szerepel néprendszerünkben Maria változatban, de ekkor még nem volt gyakori név. Elterjedése a XVIII., XIV. századra tehető, főleg a katolikusok körében vált gyakorivá. A XX. század közepén az Éva után a Mária volt a leggyakoribb név. Később folyamatosan csökkent népszerűsége, de még így is közel 500 ezer fő viseli a magyar nők közül ezt a nevet.

A művészetek közül az irodalomban, képzőművészetben és a zeneművészetben egyaránt megjelenik a Mária név. A XIII. század második felében egy ismeretlen költő fordította le latinból a Mária-siralmat, amelyet Ómagyar Mária-siralom néven ismerünk. A vers a keresztfa alatt szenvedő Máriát szólaltatja meg, aki a megkínzott fiához Jézushoz könyörög.

Link

ÓMAGYAR MÁRIA-SIRALOM

(Molnár Ferenc
értelmezése)

Nem ismertem a siralmat,
Most siralom sebez,
Fájdalom gyötör, epeszt.

Zsidók világosságomtól,
Elválasztanak fiamtól,
Édes örömemtől.

Ó, én édes Uram,
Egyetlen egy fiam,
Síró anyát tekintsed,
Fájdalmából kivonjad!

Szememből könny árad,
Szívem kíntól fárad,
Te véred hullása,
Szívem alélása.

Világ világa,
Virágnak virága,
Keservesen kínoznak,
Vas szegekkel átvernek!

Jaj nekem, én fiam,
Édes, mint a méz,
Megrútul szépséged,
Vízként hull véred!

Siralmam, fohászkodásom
Láttatik kívül,
Szívem belső fájdalma
Soha nem enyhül.

Végy halál engemet,
Egyetlenem éljen,
Maradjon meg Uram,
Kit a világ féljen!

Ó, az igaz Simeonnak
Biztos szava elért,
Érzem e fájdalom-tőrt,
Amit egykor jövendölt.

Ne váljak el tőled,
Életben maradva,
Mikor így kínoznak
Fiam, halálra!

Zsidó, mit tész törvénytelen!
Fiam meghal, de bűntelen!
Megfogva, rángatva,
Öklözve, megkötve
Ölöd meg!

Kegyelmezzetek meg fiamnak,
Ne legyen kegyelem magamnak,
Avagy halál kínjával,
Anyát édes fiával
Együtt öljétek meg!
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-09-04 07:45:56, kedd
 
  ÉVFORDULÓ

Ráday Imre

Ráday Imre (Budapest, 1905. szeptember 4. - Budapest, 1983. március 12.) magyar színművész, színházi rendező, főiskolai tanár, rádiós műsorvezető; az első Kazinczy-díjjal kitüntetett színész; Pápai Erzsi színész férje.A húszas-harmincas években ő volt a nők bálványa. Berlinben, Hollandiában is sztárként ünnepelték, Amerikába is hívták. Itthon többször is háttérbe szorult.
Nem színésznek indult, kamaszként még festőnek készült, az Iparművészeti Főiskolára iratkozott be. De aztán úgy találta, nem elég tehetséges, és ha már a legjobb nem lehet, eldobta az ecsetet és Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját kezdte látogatni. 1923-ban a székesfehérvári színházhoz, majd egy év múlva Kaposvárra szerződött, itt figyelt fel a jóképű fiatalemberre az UFA Filmgyár képviselője, és 1927-ben megkapta a német-magyar némafilm, a Csárdáskirálynő Boni grófjának szerepét. A film sikert aratott - az UFA szerződtette, a következő három évben hét filmet forgatott Berlinben. Itt mutatta be neki Nóti Károly Erdélyi Mici színésznőt, az ismeretségből hét évig tartó házasság lett. Színpadon és több filmben is játszottak együtt (Szerelemből nősültem, Édes a bosszú), de ez nem vált kapcsolatuk előnyére. Amikor az Édes a bosszút bemutatták, a filmbéli szerelmespár az életben már nem volt együtt.Löwensohn Enikő irta

Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-08-29 07:02:38, szerda
 
 Évforduló

Ingrid Bergman, akitől az idézet származik, mert szabálytalan életet élni. Felborította polgári életét, elhagyta férjét a mindent elsöprő szerelemért. Válása és Roberto Rossellinivel való kapcsolata miatt kiátkozta Hollywood, ő azonban magasról tett az álszent konvenciókra, élt, ahogy a szíve súgta. Az idő is őt igazolta: hét év "száműzöttség"után, 1956-ban másodszor kapta meg az Oscar-díjat.

Születési dátum: 1915. augusztus 29., Stockholm, Svédország
Meghalt: 1982. augusztus 29., Chelsea, London, Egyesült KirályságA hallgatás a férfi ékessége.
Anton Pavlovics Csehov
Embernek maradni...

Az életet élni, értelmet adni
emberként, embernek maradni,
tudsz-e utadon felemelt fejjel haladni,
a láthatatlan meglátni,
Napot, s Holdat imádni?
Álmokért harcolni, küzdeni,
értük tűzbe menni,
untalan csak adni és adni?
Boldogságot óhajtani,
érzelmeket érezni,
tisztelni, becsülni,
szegények közt így gazdagnak lenni.
Mondd képes vagy megtenni?
Képes vagy hitetlent táplálni hittel,
reménnyel, kedvességgel,
s a repülni vágyót felhők fölé emelni
szeretni, szeretni, s melegen ölelni?
Hajlandóság van szívedben
egy életen át
embernek maradni,
őszintén élni,
s emberként meghalni.

Szerző ismeretlen

Link
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-08-11 09:25:50, szombat
 
  Bár teljesen még nem zárult le a folyamat, a Sóstó Természetvédelmi Terület Rehabilitációs Program keretében a fejlesztések jelentős része elkészült. Augusztus 11-től az Északi-tó és környéke már látogatható.

Rövidesen véget ér a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja. A helyi és országos védettséget is élvező, több mint 200 hektáros terület megmentése, és ökológiai szemléletű rehabilitációja több mint 700 millió forintos kormányzati forrásból valósul meg. A fertős jellegű 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, helyi és országos védettséget is élvez.

Augusztus 11-től, szombattól a nagyközönség előtt is megnyílik az Északi-tó körüli terület. A fa bürühidak felújításával és újak építésével teljesen körüljárhatóvá vált az Északi-tó. Az 500 m² alapterületű stégről remek kilátás nyílik a tó élővilágára is. Az eddig elvégzett munkákról dr. Cser-Palkovics András polgármester adott tájékoztatást: A mederkotrás során az Északi-tóban mintegy 65 ezer m³ iszapot mozgattak meg, amiből főként költőszigeteket alakítottak ki a színes madárvilág számára. A mederkotrás mellett a munka egyik legfontosabb eleme a vízpótlás biztosítása volt, amit a szakemberek a Basa-árok folyásirányának megváltoztatásával, valamint tisztított szennyvíz bevezetésével oldottak meg. A kivitelező egy ütőtisztító műtárgy beépítésével csökkentette le a szennyvíztisztító telepből érkező tisztított szennyvíz foszfortartalmát, így vált alkalmassá az élővízbe vezetéshez, amit egy 5,5 km hosszú nyomóvezetékkel oldottak meg. A tisztított szennyvíz havi 18 ezer köbméternyi. A beépített olajfogókon keresztül, a stadion parkolóiból érkező, szűrt csapadékvíz is ideérkezik.
Az Északi-tó vízszintje még nincs az üzemi magasságban, hiszen a nyári meleg miatt is kevesebb víz érkezik a vízgyűjtő területekről, valamint a hídépítés miatt a tavasz végén nem lehetett pótolni. Mint ahogy a nemrégiben megújult Csónakázó-tónál, úgy a mederkotrást, helyreállítást követően az Északi-tónál is tapasztalható a fonalas algák és zöldmoszatok megjelenése. A Városgondnokság speciális hínár- és nádvágó géppel végzi majd el a beavatkozást. A természetnek időt adva, várhatóan hamarosan teljesen helyreáll az ökoszisztéma. Haltelepítés az őszi- tavaszi időszakban várható, őshonos halfajok kerülnek a tóba. A tavon azonban tilos lesz horgászni.

Az újdonságok között említette Mészáros Attila alpolgármester, hogy a régi, korhadt táblák helyére új, interaktív útbaigazító és tájékoztatók kerültek. A táblák - napjaink egyre népszerűbb építő és burkoló anyagából - corten acélból készültek. Az időjárásálló acél a felületén kialakuló rozsdarétegnek köszönheti különleges megjelenését. A környezeti hatások (eső, szennyezett levegő) miatt kialakuló patinaréteg nem csak különleges esztétikai élményt nyújt, de a további korróziótól is megvédi a fémet. A Gáspár Attila réten, a tanösvény szakaszain természethez kötődő játékokat helyeztek ki.
A természetvédelmi területet immár öt helyről lehet megközelíteni. Az autóval, valamint a busszal érkező kirándulók, csoportok a Sóstó közben tehetik le gépjárműveiket. A Szárcsa közből nyíló parkolóban összességében 87 autó, valamint 13 busz várakozására alkalmas a parkolót alakítottak ki. A zöldterület a Szent Kristóf Ház mellett és a Csőszház utca felől is megközelíthető. Még folynak a fejlesztések a Keleti kapu mellett, ahol a játszótér és a faház is van. Itt helyet kap majd a Vadmadárkórház és egy új közösségi ház, amelyek kivitelezési közbeszerzése folyamatban van. A kívül-belül megújuló Zöldtanyán is folyamatban vannak a külső és belső átalakítások.

A jelentős beruházás keretében lehetőség nyílik egy látogatóközpont kialakítására. Mivel nem szerették volna új épületekkel terhelni a természetvédelmi területet, ezért született meg a döntés, hogy a Sóstói Stadion déli oldalában, a lelátók alatt kap helyet ez a központ, amely a stadion átadásával együtt nyílik meg. A műszaki átadás-átvétel, illetve a vízjogi engedély megszerzését követően helyezik üzembe az Északi-tó melletti párakaput és ivóvíz kutat. A Sóstó északi része, illetve a stadion déli oldala egy összekapcsolt rendszer lesz majd a jövőben, itt már kialakították a játszóteret és a fitnesz parkot, mivel azonban a stadion területe még munkaterület, így ez egyelőre le van zárva, biztonsági okok miatt nem használható.
A természetvédelmi terület megmentése érdekében végzett rehabilitációnak köszönhetően gazdagabb lett az élővilág. Bár legalább egy-két évre szükség van, mire beáll az ökoszisztéma, már most látszik, hogy a fertős jellegű, sokszínű vidéket, a nyílt vízfelületekkel, a tocsogós mocsarakkal és az új költőszigetekkel kedvelik a madarak. Mindennapjaikat a megújult két madárlesről, a Kócsag és Bíbic toronyból is megfigyelhetik a kirándulók.

Link
Link


Gyerekként az ember úgy gondolja, hogy az idő csak teher, amit jó lenne siettetni, hogy végre felnőtt legyen. Ez azonban hatalmas csapda - mivel felnőttként érti csak meg, hogy a percek és az órák a legértékesebb dolgok a világon. És senki nem élhet örökké. Ezért rohadt nagy bűn elpocsékolni azt a keveset, ami megadatik.

J.R. Ward

Az eső ellenére is kívánok mindenkinek szép szombati napot!
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-04-26 20:16:24, csütörtök
 
  Rossz hír! Nagy a baj, ha ilyen üzenetet kapsz a Facebooktól!

A Facebook nagy adatlopási botrányának már magyar vonatkozása is van: mindenki kap üzenetet, aki érintett.
Ismerőseik is érintettek
Tizenhárom magyar ember telepítette azt az adathalász alkalmazást, aminek köszönhetően több mint 32 ezer felhasználó adataihoz jutott hozzá a Cambridge Analytica. Márciusban robbant a hír: a cég egy alkalmazáson keresztül jutott hozzá a közösségi oldalon regisztrált tagok adataihoz. A Facebook programozásának köszönhetően azonban nem csak azokéhoz, akik telepítették az alkalmazást, hanem az ő ismerőseikéhez is. Nyolcvanhét millió ember adatai jutottak így illetéktelenek kezébe. Idehaza tizenhárman telepítették az alkalmazást, nekik köszönhetően 32 067 a károsult. Most végre te is megtudhatod, köztük vagy-e és ha igen, milyen adataidat lopták el!

Köztük vagy?
A Facebook közösségi oldal hétfőn kezdte el értesíteni azokat, akiknek az adataihoz illetéktelenül férhetett hozzá a Cambridge Analytica nevű cég. Ezzel egyidőben tegnap óta több mint két milliárd felhasználójának kezdte el kiküldeni az adatvédelmi beállításról szóló figyelmeztetést és hasznos tanácsokat. Akik viszont érintettek a nagy Facebook-botrányban, egy hosszabb üzenetet kapnak majd. A levélben található linkre kattintva ráadásul meg is nézhetik, hogy milyen titkaik és adataik kerültek idegenek kezébe - közölte a vállalat. 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-04-22 21:21:48, vasárnap
 
 Ez lesz világméretekben a 48. Föld napja, Magyarországon a 28. Hiába teszünk együtt 28 éve a környezetért, még mindig olyan sok - vagy egyre több? - a teendő, hogy a Nemzetközi Föld Napja Hálózat idén először azt kérte, segítsük eldönteni, melyik legyen a Föld napja kiemelt témája három égető feladat közül. Nyert a műanyagmentes világ!

Tájékozódj, élj műanyagok nélkül, tégy a túlfogyasztás, az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-02-01 19:03:07, csütörtök
 
  Az influenza valójában egy fertőző betegség.
A fertőzések az életuntság megnyilvánulási formái is. Ha nincsen az embernek hite, akkor hiányzik a jó elv és a magasztos gondolkodás legcsekélyebb formája, így nem marad más, mint a rossz, fertőző, uralkodó gondolat és elmélet, amelyek párhuzamot vonva megegyeznek a fertőzést okozó kórokozókkal. Az influenza gyökerei a félelembe és a nyugtalanságba nyúlnak vissza. A láz egyébként dühöt jelez, a tüsszentés a kritikához kapcsolódik, vagy ahhoz a tényhez, hogy valakitől vagy valamitől meg szeretnék szabadulni.Az influenza súlyosabb formája a megfázásnak.
Ilyenkor már valóságos krízishelyzetet élhetsz át. Elvonulásra van szükséged ahhoz, hogy erőt gyűjts. Közben a környezeted együttérzéséről biztosít téged, amit aligha tenne meg, ha csak egyszerűen kijelentenéd: Mindenből elegem van, sőt, már undorodom tőletek, ezért egy időre kivonom magam a forgalomból.A sok váladékkal együtt a méreganyagokat is kitisztítod magadból, és ez belső tisztulási folyamat is lehet. A tiszta légzés garantálja, hogy az ember ne szigetelődhessen el teljesen a világtól, sem a felső szféráktól, sem a saját embertársaitól, azaz ne építhessen maga köré áthatolhatatlan falakat.
Az influenzát csak az az ember kaphatja el, akinek nincsen saját hite, nincsenek eszméi, elvei - pontosabban szólva: valahol vannak, csak mélyen eltemeti a személy magában, és nem akar tudomást venni róluk. Lehet 10-14 nap is amíg elmúlik a betegség- de ha igyekszel jó alaposan átgondolni a lelki okokat, és megteremteni a békédet -akkor 4-5 nap alatt máris meggyógyulhatsz belőle.

A betegség nem szégyen, hanem feladat...A lelked üzent, hogy foglalkozz többet magaddal!
Link 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
2024.06 2024. Július 2024.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 89
  • e Hét: 632
  • e Hónap: 3569
  • e Év: 93569
Szótár
 
Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.