Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Csokilikőr karácsonyra
  2018-10-29 11:33:03, hétfő
 
  Csokilikőr karácsonyra







Csokilikőr hozzávalók:

20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 adag feketekávé
4 ek. kakaópor
2 dl vodka
2 dl tejszín
2 dl víz
0,5 tubus sűrített tej
1 tk. rumaroma



A hozzávalókat gondosan mérjük ki,majd rakjuk egy keverőtálba és egy mixer segítségével lassan dolgozzuk össze.
Aki egy kicsit ütősebbre szeretné annak javaslom,hogy a vodka mennyiségét duplázza meg és a vízet hagyja ki!
Ha sima állagú az egész,akkor öntsük egy tiszta üvegbe és helyezzük hűtőszekrénybe 24 órára.
Jégkockával szervírozzuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Mojito koktél (eredeti recept)
  2018-10-02 11:35:23, kedd
 
  Mojito koktél (eredeti recept)








Hozzávalók

4 cl Bacardi Cata Blanca
4 gerezd lime
12 db mentalevél
2 tk cukor
szódavíz
tört jég


Elkészítés

Egy magas falú koktélos pohárba tesszük a cukrot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük.
A mentaleveleket megmossuk, egy papírtörlő segítségével megszárítjuk, a pohár széléhez dörzsöljük, majd a pohárba dobjuk.
A poharat félig töltjük tört jéggel, majd ráöntjük a Bacardi Cata Blancát, és egy hosszú nyelű koktélos kanál segítségével óvatosan összekeverjük, majd teletöltjük a poharat tört jéggel. Szódavízzel felöntjük, egy pár mentalevéllel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Őszi, szívet is melengető italok
  2018-10-01 23:20:51, hétfő
 
  Őszi, szívet is melengető italok: kurkumatea és tökfűszeres latte







Abban a pillanatban, ahogy az első őszi szellő végigsimít az arcunkon, mindig nagyon jól tud esni egy csésze meleg ital, legyen szó kávéról, kapucsínóról vagy éppen egy csésze forró teáról. A legjobb, ha saját készítésű italokkal melegítjük fel ezeken az őszi, borongós napokon a testünket és a lelkünket, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy azok semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak.

Kurkumatea hozzávalói:

1 csésze kókusztej
1 csésze víz
1 teáskanál tisztított vaj (ghee)
1 teáskanál méz
1 teáskanál kurkuma

Elkészítése:

Öntse a kókusztejet és a vizet egy kisebb edénybe, majd melegítse azokat össze. Adja hozzá a vajat, a mézet és a kurkumát és melegítse ezt a kellemes, lágy fűszerezésű italt további két percig. Keverje alaposan össze, öntse egy csészébe, majd kortyolgassa el jó lassan.

A kurkuma egy nagyon népszerű fűszer Ázsiában. Folyékony aranynak is nevezik. A kurkumából készült tea nagyon egészséges. Elsősorban a fűszerben található kurkumin vegyület miatt, amelynek gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő.

Tökfűszeres latte hozzávalói:

1 csésze kókusztej
2 teáskanálnyi sütőtök-fűszerkeverék
1 teáskanál méz
negyed teáskanál vaníliakivonat
negyed csésze biokávé vagy kapucsínó

Elkészítése:

Ennek a receptnek nagyon egyszerű az elkésztése. Először is főzze le a kávét vagy készítse el a kapucsínót, majd egy edénybe kezdje el melegíteni a kókusztejet. Amikor a tej kissé gyöngyözni kezd, adja hozzá a sütőtök fűszerkeveréket, a mézet és a vaníliakivonatot, majd húzza le a tűzről az edényt. Hagyja a fűszeres-tejes mixet kicsit hűlni. Végezetül adja hozzá az előre lefőzött kávét. Öntse az őszi itókát egy tetszetős csészébe. A finom, meleg italt megszórhatja még egy csipetnyi kókusszal, de fahéjjal vagy tökfűszerkeverékkel is díszítheti.

A tőkfűszeres latte az ősz egyik nagy slágere lehet, hiszen nemcsak felmelegít, hanem nagyon egészséges is. Ez pedig a fűszereknek, a kókusztejnek és az egyéb egészséges összetevőnek köszönhető.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Házi tojáslikőr
  2018-07-22 16:01:22, vasárnap
 
  Házi tojáslikőr







A nagy hidegekben, egy fárasztó nap után, igazán jól tud esni a tojáslikőr.

Boltban is kapható, de néha azért otthon is elkészítem a saját receptem alapján. Ennek egyik oka, hogy az íze jobb, a másik pedig az, hogy a rum mennyiségét én határozom meg. Az állagát tekintve talán nem olyan sűrű, mint a boltban kapható, de így is tökéletes itóka az esti pihenéshez. Ha tehetem, akkor házi tojásból készítem. Az íze pár nap után az igazi, és amíg a hűtőben tároljuk, de naponta nem árt felrázni.

Hozzávalók
8 db tojássárga
2 konzerv sűrített tej (kb. 550-600 g)
250 ml 33%-os habtejszín
700-1000 ml rum

Elkészítés menete

A tojássárgát felverjük.
Hozzáadjuk a sűrített tejet, ezzel is eldolgozzuk.
Hozzáadjuk a rumot, ízlés szerint.
Steril üvegbe töltjük, lehűtjük, és már tölthetjük is.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Mentás eperturmix
  2018-06-04 18:50:53, hétfő
 
  Mentás eperturmix







Hozzávalók

1 filter mentatea
1 filter epres gyümölcstea
25 dkg eper
1-2 ek porcukor
1 ek citromlé
10 db friss mentalevél (+ a díszítéshez)
jégkocka


Elkészítés

A kétféle teafiltert együtt leforrázzuk 3 dl vízzel, majd állni hagyjuk 8 percig. Áztatás után a filtereket kiemeljük, és a teát hűlni hagyjuk.
Közben a megmosott epret kicsumázzuk, és a szemeket félbevágjuk. 2 ek negyedelt epret szétosztunk 2 üvegpohárba. A maradékot összeturmixoljuk a porcukorral és a citromlével, majd a pürét átpasszírozzuk, és belekeverjük a finomra vágott 10 db mentalevelet.
A poharakba jégkockákat dobunk. Rátöltjük a pürét, felöntjük a hideg teával, és elkeverjük. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Bodzaszörp télire
  2018-05-09 19:07:41, szerda
 
 



Bodzaszörp télire, olyan finom, mint amit gyermekkorunkban a nagyi készített!

A bodzavirágból kiváló üdítőt vagy szörpöt tudunk készíteni. Ma elhoztuk nektek a legfinomabb bodzaszörp receptjét, amely sokáig eláll, de tartósítószerre még sincs szükség. A bodzaszörp az egyik nagy kedvencünk, nyáron hideg ásványvízzel, citromkarikákkal a legjobb hűsítő. Télen pedig nyarat idéző íze és illata mindenkit elbűvöl. Érdemes jó nagy adagot készíteni belőle, mert egyszerűen megunhatatlan.


Hozzávalók

45 db nagyobb bodzavirág,
3 db citrom,
2 kg cukor,
2 l víz.

Elkészítés

Mossuk meg egyenként a bodzavirágokat, a cukrot és a vizet tegyük egy nagy edénybe, majd lassú tűzön addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, közben hámozzunk meg 2 db citromot, a héját tegyük a szirupba, majd csavarjuk bele minden citrom levét is. Amikor a szirup langyos lesz, tegyük bele a megmosott bodzavirágokat, majd fedjük le az edényt és tegyük hűtőbe 4 napra. Ennyi idő alatt összeérik a szörp, többször keverjük meg. 4 nap múlva szűrjük le, majd tegyük zárható üvegekbe az elkészült bodzaszörpöt és tároljuk hűvös helyen.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Baileys-likőr
  2018-04-26 16:28:25, csütörtök
 
  Baileys-likőr






Hozzávalók 4 főre
3 csomag vanilia cukor
6 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
2 kis csomag vaniliás capuccinó por
2. dl rum
1/2 dl tejszin


Elkészítés:

Az összes hozzávalót turmix géppel összekeverjük majd üvegbe töltjük és jól lehütve fogyasztjuk.Vigyázni kell az üveget ne töltsuk nagyon tele mert az ital sürüsödik és fogyasztás előtt fel kell rázni.Kevés alkoholtartalma van.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Házi tojáslikőr
  2018-04-22 18:24:20, vasárnap
 
 




Házi tojáslikőr

Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a tojáslikőr is, méghozzá abból is a házi. Így ideje volt, hogy végre ez a nyalánkság is felkerüljön...

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 5 tojás sárgája
- 2 bögre porcukor (24 dkg)
- 1 vanília rúd
- 2 bögre 2,8-os tej (5 dl)
- 1 bögre 35%-os cukrozatlan habtejszín (2,5 dl)
- 1 bögre barna vagy fehér rum (2,5 dl)

Elkészítése:

1. A tejet és a tejszínt felforraljuk egy bögre porcukorral, és a félbevágott vaníliarúddal. Utóbbit helyettesíthetjük esetleg 1-2 csomag vaníliás cukorral, majd kihűtjük. Hűtés után feltétlenül vegyük ki a fél vaníliarudakat!
2. A tojások sárgáját mixerrel vagy blenderrel felhabosítjuk a maradék egy bögre porcukorral, illetve egyharmad bögre kihűlt vaníliás tejjel.
3. Ekkor hozzákeverjük a kihűlt tejet, valamint a rumot is, majd egy szűrön átszűrjük és csinos üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk. Négy-öt nap múlva lesz a legfinomabb.
4. Mielőtt poharakba töltjük rázzuk fel egy picit!

 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
Tojáslikőr
  2018-04-19 23:44:21, csütörtök
 
 




Tojáslikőr

Nálunk inkább a húsvéti időszakhoz kötődik ez a különleges innivaló, pedig a meleg és tartalmas tojáslikőr hűvös időben is csodákra képes. A tojás, vanília és tejszín alapú italhoz valamilyen semleges alkoholt kell keverni (fehér rum, vodka), hogy elérjük a kívánt hatást. Házilag sem nehéz elkészíteni, de sokáig eltartani nem lehet, így előre legyártani sem egyszerű. Frissen összefőzve viszont bármilyen kirándulás, szánkózás, síelés után tökéletes lélekmelegítő.
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
LÉLEKmelegítő 2.
  2018-04-19 23:41:47, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

1 l vörös, rozé vagy fehérbor
0,5 l gyümölcs vagy fekete tea
8-10 dkg cukor vagy méz
1 egész rúd fahéj, vagy ugyanennyi őrölve
10-15db szegfűszeg
5-10db szegfűbors
fél citrom és fél narancs leve valamint egy-egy karika egészben
egy-egy csipet őrölt ánizs, kardamommag, szerecsendió
néhány csepp vanília aroma, vagy egy vaníliarúd

Elkészítés:

A teát, a cukrot és a fűszereket edénybe öntjük és időnként megkeverve forráspontig fedő alatt melegítjük. Hozzáadjuk a bort, takarékra tesszük, az ismételt forráspont elérése előtt elzárjuk a gázt. Már 80 fok fölött, de tartós forralással veszítünk finom aromájából, és a számunkra értékes alkoholtartalomból is. Végül belefacsarjuk illetve belekarikázzuk a citromot és a narancsot, fedő alatt rövid ideig érleljük, majd csészékbe öntve forrón tálaljuk.

Egészségükre!
 
 
0 komment , kategória:  ITALOK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 427
  • e Hónap: 4768
  • e Év: 54426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.