Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 310 
A Szűzanya 2021. február 25-i üzenete
  2021-02-27 21:35:57, szombat
 
  Drága gyermekek! Isten megengedte nekem, hogy ma is veletek legyek, hogy imádságra és böjtre hívjalak titeket. Éljétek ezt a kegyelmi időt és legyetek a remény tanúi, mert megismétlem nektek, kicsi gyermekeim, hogy imádsággal és böjttel háborúkat is meg lehet állítani. Kicsi gyermekeim, higgyetek, és éljétek hitben és hittel ezt a kegyelmi időt, és Szeplőtelen Szívem senkit sem hagy közületek békétlenségben, aki hozzám menekül. Közbenjárok értetek a Magasság beliének és imádkozom szívetek békéjéért és a jövőbe vetett reményetekért. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Lelki áldozás
  2021-02-24 10:03:09, szerda
 
  ...... ..........



Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Felföldi László püspök első nagyböjti katekézise
  2021-02-23 10:55:00, kedd
 
  Jézus vérrel verejtékezett, ez megmutatja nekünk a döntés nehézségét! Életünkben sokszor újra és újra le kell porolni régi elhatározásainkat, és esetleg másikat hozni helyettük, hogy még inkább odaadjuk életünket a közösség szolgálatára.
A pécsi megyéspüspök megerősítő gondolatokkal segít a nagyböjti időszakban, amelyek által méltósággal készülhetünk húsvétra. A böjtben minden pénteken online katekézisre várja a híveket.
A főpásztor a hét részből álló online katekézis első alkalmával Márk evangéliumának tizennegyedik fejezetéhez kapcsolódva osztotta meg gondolatait. Hangsúlyozta, hogy életünk minden gyümölcse lemondásból születik, ezért most erre irányítsuk figyelmünket. ,,Vizsgáljuk meg a szenvedéstörténet legfontosabb pontját: Jézus döntését és imáját a Getszemánikertben! Itt olvashatunk a döntés órájáról (vö. Mk 14,32-42), amely a sötétség órája, és amely mindenki szívében eljön egyszer" - mondta püspök, majd hozzátette, ebben a bibliai szakaszban láthatjuk, hogy Jézus szívében is ott volt a félelem, a férfilélek mérhetetlen félelme, amelyen felül kellett emelkednie.
,,Jézus imádságának a lényege, hogy legyen meg az Atya akarata. [...] Ezért fontos, hogy mi is képesek legyünk Isten akarata mellett dönteni, mert akkor szebb, valóságosabb, teljesebb életet élhetünk! Tudjuk ezt jól megélni és hordozni! Ez az első nehéz lépés a feltámadás felé, amelyet nem lehet megspórolni, ennek a felelőssége ott van mindenki életében!"
Jézus vérrel verejtékezett, ez megmutatja nekünk a döntés nehézségét! Életünkben sokszor újra és újra le kell porolni régi elhatározásainkat, és esetleg másikat hozni helyettük, hogy még inkább odaadjuk életünket a közösség szolgálatára" biztatott a főpásztor, aki végül arra hívta az online katekézis résztvevőit, hogy adjanak hálát jó döntéseikért és erősödjenek meg azon az úton, amely a húsvéthoz, a feltámadáshoz vezet.

Videó Link

Forrás, fotó, videó: Pécsi Egyházmegye
Magyar Kurír 2021.02.22
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Lefekvés előtti ima
  2021-02-23 10:05:26, kedd
 
  Ó, édes Istenem! Hálát rebeg lelkem,
Hogy egész napon át úgy szerettél engem.

Bánom sok vétkemet, szent Fiadnak vére
Mossa meg kegyesen szívemet fehérre!

Virrasszon felettem gondviselő szemed,
Kérlek, óvd ez éjjel testemet, lelkemet!

Szűz Anyám s őrangyal, legyetek énvelem,
Ha ti rám vigyáztok, nyugodt lesz éjjelem.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Nagyböjti ráhangoló 02.22
  2021-02-22 16:12:01, hétfő
 
  Ha eddig még nem imádkoztál saját szavaiddal, nem mondtad el az érzéseidet Istennek, akkor ma próbáld meg. Ha imádkoztál, akkor is szólítsd meg Istent, bátran kérdezz Tőle bármit.
Hagyd, hogy a csendben válaszoljon, szóljon neked az Isten.
Az imához válassz ki egy megfelelő helyet a lakásban, ahol téged nem zavarnak. Legyen egy hely, egy szentély, ahol naponta találkozol Istennel. Az is fontos, hogy válassz ki egy meghatározott időt, hogy ne csak a felesleges idődet add oda Istennek. Adj Neki minőségi időt!

Videó Link

Fülöp László atya ma az imádságról beszél, nagyon konkrét módon, példákat adva a jó imára
...... ........... ...........


A nevem Fülöp László. 1978. április 29-én születtem Alsósófalván. Református templomban részesültem a keresztségben, de később, amikor szüleim elváltak, és Parajdra költöztünk, édesanyám szülei római katolikus nevelésben részesítettek: hittanórára járattak és minden vasárnap elvittek a templomba. Az általános iskola befejezése után inasiskolába nyertem felvételt. Ennek elvégzése után beiratkoztam egy szakiskolába, de itt betegségem miatt csak egy évet végeztem el. Ezen évek alatt rájöttem arra, hogy hosszú távú fizikai munkára nem vagyok alkalmas. Ezért a nyári vakáció után felvételiztem a Korondi Elméleti Líceum matematika-fizika szakára. Érettségi után egy jótevőm bátorítására elvégeztem egy növényvédő technikumot. Ettől kezdve arra készültem, hogy elhagyom Romániát, és egy nyugati országban próbálom az anyagi helyzetünket jobbá tenni. Amikor a Gyergyószentmiklósi Caritason keresztül indulhattam volna dolgozni Svájcba, vízválasztó esemény következett az életemben: fél éves betegség. Többszöri műtét után azt éreztem, hogy a talaj kicsúszott a lábam alól, addigi terveim romba dőltek, nem láttam életem értelmét. Marosvásárhelyen a kórházban mindezt megosztottam egy adventista asszisztensnővel, aki ekkor beszélni kezdett nekem Jézusról, az ő szavaival vigasztalt. Addig Istent nem ismertem, számomra a szentmise is kényszerűség, ceremónia, érthetetlen, megfoghatatlan titokzatosság volt. Ez a személyes beszélgetés kinyilatkoztatás erejével hatott rám. Azon az éjszakán nem tudtam aludni, sokat vívódtam, megpróbáltam a számomra ismeretlen Istenhez fordulni, és azt kértem tőle, hogy szabadítson ki ebből a tarthatatlan állapotból, én nem akarok ilyen körülmények között élni, hanem az igazság keresésének szeretném szentelni az életemet. Eldöntöttem, hogy ezután őszinte keresztény akarok lenni, aki számára a hit nem képmutatás, hanem életmód, értékrend, világnézet. Ez a találkozás számomra csodálatos élmény volt, az életfelfogásomban, erkölcsi magatartásomban pedig radikális változást eredményezett. Miután a kórházból hazavittek, szereztem magamnak egy Szentírást, és ettől kezdve életemet Isten igéje befolyásolta. 2002-ben felvételt nyertem a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolára. 2009-ben szenteltek pappá. Boldoggá tesz a tudat, hogy Isten eszköze lehetek. Jelmondatom: “Az Istent szeretőknek minden a javukra válik" - (Róm 8,28) - e mondat nagyon a szívembe vésődött és meghatározza mindennapjaimat, világnézetemet.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Szép ima a Szűzanyához
  2021-02-07 19:49:33, vasárnap
 
  Drága Szűzanyánk! Boldogságos Szűz Mária!
Kérünk vedd pártfogásodba gyermekeinket,
Akik most kezdik az óvodát és az iskolát!
Legyél velük és fogd a kezüket,
Hogy örömmel váljanak részeivé közösségeiknek!
Oltalmazd gyermekeinket és adj nekik boldog gyermekkort.
Add, hogy épülhessenek testben és lélekben egyaránt!
Áldd meg tanáraikat és nevelőiket, hogy szeretet vegye körül őket!
Vigyázz egészségükre és oltalmazd minden nehézségtől. Amen.

*
Égi Királynőnk és Anyánk! Gyermeki bizalommal és szerető lélekkel közeledünk Szeplőtelen anyai Szívedhez, hogy erőnkhöz mérten dicsérjünk, magasztaljunk, és közbenjárásodat kérjük. Csekély hódolatunkat egyesítjük azzal a dicsérettel, amellyel Téged a boldog angyali Karok, minden szentek a mennyben és hű szolgáid a földön buzgalommal magasztalnak. Egyesítjük mindenekelőtt azzal az egyedülálló dicsérettel, amellyel Téged a Legszentebb Háromság megtisztel. Téged dicsőítenek, Isten kiválasztott Leánya, Mátkája, Isten Anyja. Ne feledkezz meg rólunk, akik Hozzád sóhajtozunk, és nagy bizalommal kiáltunk e siralom völgyéből. Eszközöld ki Istentől számunkra azokat a kegyelmeket, amelyeket nagyon kérünk.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Aquinói Szent Tamás Oltáriszentség himnusza
  2021-02-01 10:18:02, hétfő
 
  Szombathelyi Egyházmegye 01.31
- Aquinói Szent Tamás Oltáriszentség himnuszát egyházmegyénk egy muzikális családja Verő András, felesége Melinda és három gyermekük énekelte fel olvasóink örömére.
Videó Link

Imádlak és áldlak, Isten, rejtelem!
Kenyér- és borszínben titkon vagy jelen.
Néked szívem, lelkem átadja magát,
mert Téged szemlélve elveszti magát.

Látás, ízlés, érzék meg csalódhatik,
de a hallás rólad hittel biztosít:
hiszem azt, mit hinnem Isten Fia szab,
igéd igazánál mi van igazabb?!

A keresztfán rejtéd Isten-voltodat,
itt a színek rejtik emberarcodat,
de én mind a kettőt hiszem s vallhatom,
kérve, amit kért a bűnbánó lator.

Ahogy Tamás látta, nem látom sebed,
mégis Istenemnek vallak tégedet.
Add, hogy egyre jobban hinni tudjalak,
tebenned reméljek, s téged vágyjalak.

Urunk halálára emlékeztető
áldott Kenyér, élő s embert éltető!
Add, hogy éljen lelkem belőled csupán,
s jó zét tebenned ne veszítse szám!
Kegyes Pelikánom, Uram Jézusom!

Szennyes vagyok, szennyem véreddel mosom.
Elég volna egy csepp, hogyha hullna rá.
Világ minden bűnét meggyógyítaná.
Jézus, kit csak rejtve szemlélhetek itt!

Mikor lesz, hogy szomjas vágyam jóllakik?
Hogy majd fátyol nélkül nézve arcodat,
leljem szent fényedben boldogságomat! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Fogadj örökbe egy szerzetest 2021-re!
  2021-01-23 11:57:16, szombat
 
  A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Magyarországi Szerzetes elöljárók Konferenciáinak Irodája idén is elindítja a ,,lelki örökbefogadás" programját, amelynek keretében szerzetes nővérekért, testvérekért és papokért lehet imádkozni. Február 16-ig várják az örökbefogadók jelentkezését.
Az örökbefogadó vállalja, hogy kilenc hónapon keresztül, az eucharisztikus kongresszusig hordozza azt a személyt imáiban, akit választ magának. Az imádság gyakorisága, módja az örökbefogadóra van bízva, de a program honlapján olvasható bemutatkozásokban többen jelezték, mi az az imádság, aminek különösen is örülnének.
A szerzetesek profilja alatt feltüntették, milyen módon lehet kapcsolatba kerülni velük azoknak, akik imádkoznak értük. Elérhetőséget csak személyesen, örökbefogadói kérésre adnak ki a szerzetesek által megjelölt módokon. Az örökbefogadó bárki lehet, aki szívesen elköteleződik az imádságban. Egyénileg és csoportosan is van lehetőség a csatlakozásra.

Jelentkezési határidő: 2021. február 16.
Az örökbe fogadható szerzetesek listája, valamint a
jelentkezéshez szükséges űrlap ITT található. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ökumenikus imahét: 01.17
  2021-01-17 10:26:37, vasárnap
 
  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a
Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett imahét során a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak
istentiszteleteket, és imádkoznak a keresztények egységéért. Az ökumenikus imahét országos nyitó Szentmisét a budapesti Szent István-bazilikában tartják január 17-én, vasárnap 17 órától. Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, érsek;
igét hirdet Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Egyházkerületének
püspöke. Az ökumenikus imahét idei központi témája az összefogás; bibliai mottója a János evangéliumából vett idézet: ,,Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek." Az idei imahét anyagát a svájci grandchamp-i szerzetesi közösség készítette, a szöveget az Egyházak Világtanácsa
Hit- és Egyházszervezet Bizottsága és a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai
Tanácsa által létrehozott nemzetközi bizottság tagjai véglegesítették. A hagyományos
újbudai ökumenikus imahét idén online formában követhető.

- Ökumenikus imahét a keresztények egységéért
Rövidített vázlat
A 2021. január 17-24. között tartandó nemzetközi ökumenikus imahét mottója: ,,Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek" (Jn 15,5-9)
Az imahétre tervezett programfüzet anyagát a Grandchamp-i Szerzetesi Közösség készítette.
Az 1930-as években református nők egy csoportja Francia-Svájcból, akik az úgynevezett morges-i asszonyok csoportjához tartoztak, felfedezték a csend fontosságát az igehallgatáshoz. Felelevenítették a lelki visszavonulás gyakorlatát a hitélet erősítésére, amelyet Krisztus példája ihletett, aki magányos helyekre vonult el imádkozni. Hamarosan mások is csatlakoztak hozzájuk, akik részt vettek a rendszeres lelkigyakorlatokon egy Neuchâteli-tó melletti kis faluban, Grandchamp-ban. Az igények nyomán állandó imádkozási lehetőséget biztosítottak, egyre több vendéget és lelkigyakorlatozót fogadtak. Ma ötven nővér tartozik a közösséghez, különböző nemzedékekből, egyházi hagyományokból, országokból és földrészekről. Sokszínűségükben eleven példái a közösségnek. Hűségesen kitartanak az imádságos élet, a közösség és a vendégszeretet mellett. Anővérek megosztják szerzetesi életük áldásait azokkal a látogatókkal és önkéntesekkel, akik Grandchamp-ban az elvonulást, a csendet, a gyógyulást vagy életük értelmét keresik. Már az első nővérek megtapasztalták a keresztény egyház megosztottságának fájdalmát. Küzdelmükben Paul Couturier abbé, a keresztény egységért való imahét úttörője bátorította őket. Ezért a keresztény egység, az érte való imádkozás már a kezdet kezdetén a közösség szívügye lett. Ez az elkötelezettség a Grandchamp-i Közösség három pillérével, az imádsággal, a közösségi élettel és a vendégszeretettel együtt képezi az anyag alapját.
AZ IMAHÉT BIBLIAIALAPVETÉSE (Jn 15,1-17)
Én vagyok az igazi szőlőtő, s Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt, lemetsz rólam, azt pedig, amely terem, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok hát bennem, s akkor én is bennetek maradok. Amint a szőlővessző nem teremhet maga, csak ha a szőlőtőn marad, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, s én benne, az bő termést hoz. Hisz nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, ha elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elég. Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek. Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle. Ezt a parancsot adom nektek: szeressétek egymást!
(Szent István Társulat biblia-kiadása)
AZ EGYETEMES IMAHÉT IGEHIRDETÉSI TERVE:
1. nap: Isten hívása - ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket" Jn 15,16a
1Móz/Ter 12,1-4: Ábrahám elhívása
Jn. 1,35-51: Az első tanítványok elhívása
IMÁDSÁG: Jézus Krisztus! Te keresel bennünket, hogy barátságodban részesíts, és olyan életre vezess, amely mindennél teljesebb. Adj bizalmat, hogy válaszoljunk hívásodra, hogy másmilyenné legyünk, akik jóságod tanúi a világnak. Ámen.
2. nap: Belső érés - ,,Maradjatok énbennem, és én tibennetek" Jn 15,4a
Ef 3,14-21: ,,Krisztus lakozzék szívünkben"
Lk. 2,41-52: ,,Mária mindezeket megőrizte szívében"
IMÁDSÁG: Szentlélek! Hadd fogadjuk szívünkbe Krisztus jelenlétét, és örüljünk neki az élet titkaként. Tápláld imádságunkat, világosítsd meg igeolvasásunkat, cselekedj általunk, azért, hogy ajándékaid gyümölcsei türelmesen növekedhessenek bennünk. Ámen.
3. nap: Egy test - ,,Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket" Jn 15,12b Kol 3,12-17: ,,Türelmet öltsetek magatokra"
Jn 13,1-15; 34-35: ,,Szeressétek egymást"
IMÁDSÁG: Istenünk, Atyánk! Te Krisztus és testvéreink által nyilatkoztatod ki szeretetedet. Nyisd meg szívünket, hogy befogadjuk egymást különbözőségeinkkel együtt, és megbocsátással éljünk. Add, hogy egy testként éljünk együtt, hogy mindegyikünk ajándéka napvilágra kerüljön. Hadd legyünk együtt az élő Krisztus tükörképe! Ámen.
4. nap: Közös imádkozás - ,,Többé nem mondalak titeket szolgáknak [...] azonban barátaimnak mondalak" Jn 15,15
Róm 8,26-27: ,,A lélek segít a mi erőtlenségünkön"
Lk 11,1-4: ,,Urunk, taníts minket imádkozni"
IMÁDSÁG: Úr Jézus! Egész életed imádság volt, tökéletes egységben az Atyával. Lelked által taníts minket imádkozni szerető akaratod szerint. Hadd egyesüljenek a hívők az egész világon a dicséretben és a könyörgésben, és jöjjön el szereteted országa. Ámen.
5. nap: Megújulás Isten igéje által - ,,Ti már tiszták vagytok az ige által" Jn 15,3 5Móz/MTörv 30,11-20: ,,Isten igéje nagyon közel van hozzád"
Mt 5,1-12: ,,Boldogok vagytok
IMÁDSÁG: Istenünk, Atyánk! Áldott vagy igéd ajándékáért a Szentírásban. Áldott vagy életújító hatalmadért. Segíts, hogy az életet válasszuk, és vezess Szentlelkeddel, hogy megtapasztalhassuk azt a boldogságot, amelyet olyannyira szeretnél megosztani velünk. Ámen.
6. nap: Mások elfogadása - ,,Arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon" Jn 15,16b
1Móz/Ter 18,1-5: Ábrahám vendégül látja az angyalokat Mamré tölgyesében
Mk 6,30-44: Jézus együtt érez a tömeggel
IMÁDSÁG: Jézus Krisztus! Szeretnénk teljesen elfogadni a velünk élő testvéreket. Tudod, hogy milyen gyakran tehetetlennek érezzük magunkat szenvedéseik láttán, de te mindig előttünk vagy, és már befogadtad őket szenvedésedben. Szólj hozzájuk szavainkban, erősítsd őket cselekedeteink által, és áldásod nyugodjon mindannyiunkon. Ámen.
7. nap: Növekedés az egységben - ,,Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők" Jn 15,5a 1Kor 1,10-13; 3,21-23: ,,Részekre szakítható-e Krisztus?"
Jn 17,20-23: ,,Amint te és én egyek vagyunk"
IMÁDSÁG: Szentlélek! Megelevenítő tűz és lágy szellő, jöjj és lakozzál bennünk. Újítsd meg bennünk az egység iránti szenvedélyt, hogy átéljük, hozzád vagyunk kötve, és ez egyesít bennünket. Hadd egyesüljenek és tegyenek bizonyságot közösen az őket megtartó reménységről mindazok, akik Krisztust öltötték magukra keresztségükben. Ámen.
8. nap: Megbékélés az egész teremtett világgal - ,,Hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen" Jn 15,11
Kol 1,15-20: ,,Minden őbenne áll fenn"
Mk 4,30-32: Akkora, mint egy mustármag
IMÁDSÁG: Háromszor szent Isten! Hálát adunk, hogy megteremtettél és szeretsz bennünket. Hálát adunk, hogy jelen vagy bennünk és az egész teremtettségben. Hadd tekintsünk úgy erre a világra, amint te, szeretettel. Így tekintve, hadd munkálkodjunk reménységgel a világért, hogy az igazság és a békesség virágozzék, nevednek dicsőségére. Ámen.
Szám: 36 - 2021.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ima Szent Család vasárnapra 12.27
  2020-12-27 20:18:21, vasárnap
 
  Urunk, Jézus, bevalljuk, hogy bűntől sebzett természetünk számára az engedelmesség sokszor nyűg és teher, mely úgy érezzük, aránytalan mértékben korlátozza szabadságunkat. Adj nekünk készséget és nagyvonalúságot, hogy le tudjunk mondani saját akaratunk érvényesítéséről, s inkább úgy akarjunk eredetiek lenni, hogy egyre jobban Istennek az emberről alkotott eredeti terve és istengyermeki méltóságunk szerint próbálunk élni. Kérünk, taníts meg arra, hogy a mindenáron való önmegvalósítás helyett az Atya akaratát keressük, és engedjük az ő terveit megvalósulni életükben. Segíts, hogy családunk, közösségünk mind jobban a názáreti otthon mintájára formálódjék, s így Isten országa általunk is egyre inkább jelen lehessen a földön.

Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 310 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.