|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 37
|
|
|
|
2021-09-19 19:49:38, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
25 dkg málna
0.5 citromból nyert citromlé
5 ek cukor
0.5 tasak epres pudingpor
6 dl tej
1 dl főzőtejszín
1 csipet só
Elkészítés
A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
Fogyasztás előtt lehűtjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2021-08-08 19:42:15, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
4 személyre
1 kg ribizli
1 narancs
1 citrom
3 evőkanál méz
2 evőkanál vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 csokor citromfű
A ribizlit alaposan megmosom, leszemezem. A narancsot és a citromot kifacsarom. A ribizli felét a mézzel, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a gyümölcslevekkel összeturmixolom, azután belekeverem a maradék ribizlit.
Egy nagy üvegtálat félig megtöltök tört jéggel, ráöntöm a levest. Végül néhány illatos citromfűlevéllel díszítem.
György Zoltánné Cigándról |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2019-11-06 13:18:18, szerda
|
|
|
Olyan finom, hogy akár desszert is lehetne
Az intenzív ízű szilvaleves vaníliás pudingporral habarva finom sűrű, selymes lesz.
Ez az egyik legzamatosabb gyümölcsleves, a szilva mellé a fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező. A tejszíntől pedig fantasztikusan krémes lesz. Használd ki, hogy a következő hetekben friss szilvából is elkészítheted, azután pedig bátran használj hozzá befőttet vagy mirelit gyümölcsöt.
Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
60 dkg szilva
10 dkg cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál pudingpor
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, és rakd egy lábosba. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel. Reszeld hozzá a citrom héját, és facsarj hozzá a levéből egy-két teáskanállal. Főzd a forrástól számítva tíz percig.
Közben dolgozd simára a tejszínt a pudingporral, és adj hozzá két-három evőkanál főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós a habarás. A levest húzd le a tűzről, majd lassan kevergetve öntsd hozzá a tejszínes elegyet. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Kóstold meg, ha nem elég édes, rakj még bele cukrot. Hűtsd meg, és tejszínhabbal díszítve vagy fagyival tálald
femina .hu oldaláról |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2019-09-14 14:35:10, szombat
|
|
|
Sárgadinnye krémleves őszibarackkal
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgadinnye (kb 2 kg)
fél kg őszibarack
1 vanília aroma
2.5 dl habtejszín (esetleg 20%-os főzőtejszín)
cukor vagy méz ha szükséges
díszítés:
mentalevél
tejszínhab ezek el is hagyhatók
A dinnyét kétfelé vágjuk,magját kivesszük. A sárgadinnyéből karalábé vájóval 10-15 gombócot kivágunk és félretesszük. Kockára is lehet vágni akinek nincs karalábé vájója. A többi dinnyét felkockázzuk,az őszibaracknak lehúzzuk a héját és ezt is összedaraboljuk. Összeturmixoljuk mindkettőt. Beleöntjük a habtejszínt a van.aromát és összekeverjük.Ízesíthetjük még cukorral vagy mézzel,ez a dinnye édességétől függ. Ebbe most nem kellett. Tányérba szedjük és a kis gombócokból teszünk bele. Tejszínhabbal és mentalevéllel is díszíthetjük.Kiss Imréné Madgdika |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2019-08-13 09:13:16, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, várjuk meg míg legalább nem forr |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2019-08-13 09:12:02, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2019-06-08 17:59:39, szombat
|
|
|
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül
Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.
A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.
Tejszínhabbal és hántolt mandulával megszórva tálaltam.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2019-04-02 17:51:14, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
12 dkg mandula, 1 l mandula tej, fahéj, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, 2 ek. étkezési keményítő, mandula forgács, aprított aszalt gyümölcsök
Elkészítés:
A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk és kissé összetörjük. A mandula tejhez hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, felforraljuk. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel és a mandulával együtt a tejhez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd langyosan, pirított mandula forgáccsal és az aszalt gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2018-12-14 13:29:43, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.
A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.
Esetleg mákos habgaluskával
A mákos habgaluskához:
2-3 evőkanál mák
2 dl habtejszín
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2018-09-11 21:20:35, kedd
|
|
|
Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában.
Hozzávalók:
50 dkg meggy
8 dl víz
cukor (v. édesítőszer)
4-5 db szegfűszeg
2 cm-es fahéj
1/2 citrom leve és héja
5-6 levél citromfű
2 cs vaníliás cukor
csipet só
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
mandulaforgács
A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni)
Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk)
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrénybe jó hidegre.
Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 37
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 124
- e Hét: 1762
- e Hónap: 6886
- e Év: 173586
|
|
|