Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Málnakrémleves
  2021-09-19 19:49:38, vasárnap
 
  Hozzávalók
25 dkg málna
0.5 citromból nyert citromlé
5 ek cukor
0.5 tasak epres pudingpor
6 dl tej
1 dl főzőtejszín
1 csipet só

Elkészítés
A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot is, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet, és pár percig rotyogtatjuk.
Fogyasztás előtt lehűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Jeges ribizlileves
  2021-08-08 19:42:15, vasárnap
 
 




Hozzávalók
4 személyre

1 kg ribizli

1 narancs

1 citrom

3 evőkanál méz

2 evőkanál vaníliás cukor

2 dl tejszín

1 csokor citromfű

A ribizlit alaposan megmosom, leszemezem. A narancsot és a citromot kifacsarom. A ribizli felét a mézzel, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a gyümölcslevekkel összeturmixolom, azután belekeverem a maradék ribizlit.
Egy nagy üvegtálat félig megtöltök tört jéggel, ráöntöm a levest. Végül néhány illatos citromfűlevéllel díszítem.
György Zoltánné Cigándról
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Illatos, tejszínes szilvaleves
  2019-11-06 13:18:18, szerda
 
  Olyan finom, hogy akár desszert is lehetne
Az intenzív ízű szilvaleves vaníliás pudingporral habarva finom sűrű, selymes lesz.





Ez az egyik legzamatosabb gyümölcsleves, a szilva mellé a fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező. A tejszíntől pedig fantasztikusan krémes lesz. Használd ki, hogy a következő hetekben friss szilvából is elkészítheted, azután pedig bátran használj hozzá befőttet vagy mirelit gyümölcsöt.

Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
60 dkg szilva
10 dkg cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál pudingpor
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, és rakd egy lábosba. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel. Reszeld hozzá a citrom héját, és facsarj hozzá a levéből egy-két teáskanállal. Főzd a forrástól számítva tíz percig.



Közben dolgozd simára a tejszínt a pudingporral, és adj hozzá két-három evőkanál főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós a habarás. A levest húzd le a tűzről, majd lassan kevergetve öntsd hozzá a tejszínes elegyet. Hagyd, hogy rottyanjon egyet. Kóstold meg, ha nem elég édes, rakj még bele cukrot. Hűtsd meg, és tejszínhabbal díszítve vagy fagyival tálald
femina .hu oldaláról
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Sárgadinnye krémleves
  2019-09-14 14:35:10, szombat
 
 






Sárgadinnye krémleves őszibarackkal

Hozzávalók:
1 nagyobb sárgadinnye (kb 2 kg)
fél kg őszibarack
1 vanília aroma
2.5 dl habtejszín (esetleg 20%-os főzőtejszín)
cukor vagy méz ha szükséges
díszítés:
mentalevél
tejszínhab ezek el is hagyhatók

A dinnyét kétfelé vágjuk,magját kivesszük. A sárgadinnyéből karalábé vájóval 10-15 gombócot kivágunk és félretesszük. Kockára is lehet vágni akinek nincs karalábé vájója. A többi dinnyét felkockázzuk,az őszibaracknak lehúzzuk a héját és ezt is összedaraboljuk. Összeturmixoljuk mindkettőt. Beleöntjük a habtejszínt a van.aromát és összekeverjük.Ízesíthetjük még cukorral vagy mézzel,ez a dinnye édességétől függ. Ebbe most nem kellett. Tányérba szedjük és a kis gombócokból teszünk bele. Tejszínhabbal és mentalevéllel is díszíthetjük.Kiss Imréné Madgdika
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Mézes-diós sült szilva
  2019-08-13 09:13:16, kedd
 
  Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, várjuk meg míg legalább nem forr
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Rumos szilvakrémleves
  2019-08-13 09:12:02, kedd
 
 
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nél
  2019-06-08 17:59:39, szombat
 
  Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül

Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.

A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.

Tejszínhabbal és hántolt mandulával megszórva tálaltam.


 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Mandula krémleves
  2019-04-02 17:51:14, kedd
 
 

Hozzávalók:
12 dkg mandula, 1 l mandula tej, fahéj, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, 2 ek. étkezési keményítő, mandula forgács, aprított aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk és kissé összetörjük. A mandula tejhez hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, felforraljuk. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel és a mandulával együtt a tejhez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd langyosan, pirított mandula forgáccsal és az aszalt gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Gesztenyekrémleves habgaluskával
  2018-12-14 13:29:43, péntek
 
  Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.

A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.




Esetleg mákos habgaluskával

A mákos habgaluskához:
2-3 evőkanál mák
2 dl habtejszín



 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Meggy-krémleves.
  2018-09-11 21:20:35, kedd
 
 

Nyáron a friss gyümölcsökből sokszor készítek krémlevest, majd jól lehűtve tálalom a forró kánikulában.

Hozzávalók:

50 dkg meggy
8 dl víz
cukor (v. édesítőszer)
4-5 db szegfűszeg
2 cm-es fahéj
1/2 citrom leve és héja
5-6 levél citromfű
2 cs vaníliás cukor
csipet só
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
mandulaforgács


A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni)
Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.

Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk)
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrénybe jó hidegre.

Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.

Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 1762
  • e Hónap: 6886
  • e Év: 173586
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.