|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2023-10-01 10:38:59, vasárnap
|
|
|
ROPOGÓS BACONBE TEKERT FŰSZERES SPÁRGA: LÁTVÁNYOS TAVASZI KÖRET
Hozzávalók 6 személyre
24 darab zöld spárga
1 ek olívaolaj
ízlés szerint fokhagymapor
12 szelet bacon
ízlés szerint só,
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha van sütőrácsunk, helyezzük egy tepsi fölé, ezen süssük a spárgákat, ha nincs, olajozzunk ki egy sütőlapot.
A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis vágjuk le a fás végeiket. Tegyük a spárgákat egy tálba, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk rájuk pár csipet fokhagymaport. Alaposan keverjük össze. A sóval vigyázzunk, a bacon is sózni fog.
A baconszeleteket vágjuk félbe, hogy vékonyabb csíkokat kapjunk. Minden szelet bacont tekerjünk egy szál spárga köré. Tegyük őket a rácsra/sütőlapra.
Süssük 10 percig. Egy húsfogó vagy csipesz segítségével fordítsuk meg őket, majd tegyük vissza még 10-15 percre. Ha van grillfunkció a sütőn, az utolsó 1-2 percben azon pirítsuk a bacont. |
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2023-10-01 10:31:04, vasárnap
|
|
|
HOZZÁVALÓK
60dkg csirkemellfilé
só
őrölt színes bors
szerecsendió
1csom zöld spárga
20dkg szeletelt bacon
2ek olívaolaj
15dkg reszelt sajt
2db csirkemellfilé
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét félbevágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább 30 percet állni hagyjuk. A spárgát meghajlítjuk, letörjük a fás részét, majd megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután egy tálcára tesszük, megszórjuk sóval és őrölt színes borssal, és összeforgatjuk.
3-4 szelet bacont lefektetünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráhelyezünk néhány darab spárgát. Ezután rátesszük a befűszerezett csirkemellet, majd ráhajtjuk a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olívaolaj felével. Ezután ráhelyezzük a becsomagolt csirkemelleket, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon. Tálaláskor a tányérra helyezzük a készre sült csirkemellet, mellékanalazzuk a köretet, majd úgy kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2021-05-01 18:25:15, szombat
|
|
|
HOZZÁVALÓK
1 csom zöld spárga
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
10 dkg vaj
3 db tojássárgája
3 ek víz
csip só
0. 5db citrom
ELKÉSZÍTÉS
A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
Gőzfürdőn a sárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről, lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, és a citromlevet. Kínáljuk a sült spárgák mellé.
|
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2019-04-24 14:00:40, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 evőkanál vaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors
só
1 marék fenyőmag
1 marék szeletelt mandula
1 csipet szerecsendió
Elkészítés: A megpucolt spárgákat 4-5 centis darabokra vágom, olvasztott vajban megforgatom, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és felöntöm a tejszínnel. Sózom. A fenyőmagot és a mandulát megpirítom. Tésztát főzök, és a spárgaszósszal, valamint a pirított magokkal tálalom.
De ugyanakkor finom egy reggeli omlettel, egyszerűen földieperrel és egy kis piaci kecskesajttal,
|
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2019-04-24 13:59:39, szerda
|
|
|
A zöld spárga kevésbé fásodik, és nem kell megpucolni
Aki mégis tart a spárga előkészítésétől, annak javaslom, hogy kezdjen a zöld verzióval. A zöld spárga tovább friss marad, pucolást nem igazán igényel, csak a végeit kell levágni, és általában nem fás.
SPÁRGALEVES
Hozzávalók:
50 dkg spárga
3 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
só
cukor
1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A spárgákat megpucolom. Ez a mozzanat az egész spárgaevészet alfája és omegája. Aki zölddel kezd, annak csak a végit kell lekapnia, és egyből ugorhat tovább az elkészítés módjára; de aki a klasszikus fehér spárgából kíván eledelt, az jól figyeljen. A spárgának az aljából levágunk úgy 3 centit, majd a feje felé egy éles késsel körben megpucoljuk, megszabadítva ezzel a fás részektől. A fejét magát NEM kell pucolni.
3-4 centis darabokra vágom, majd enyhén cukros vízben megfőzöm. Sóval ízesítem, a liszttel csomómentesen kikevert tejföllel behabarom, friss petrezselyemmel megszórom. Vajas galuskával dúsítva tálalom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2018-05-07 13:45:29, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
30 dkg spárga (zöld), 1 fej hagyma, 1 db burgonya, 1 dl tejszín, cukor, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet szódabikarbona, szerecsendió, 1 db kifli
A zöldspárgát egy fazékba helyezzük, mellérakjuk az összevágott vöröshagymát, burgonyát, majd felöntjük vízzel.
Sózzuk, cukrozzuk.
Zúzott fokhagymát, szódabikarbónát és szerecsendiót adunk hozzá.
Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd botmixerrel leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt.
Szükség esetén átszűrjük a levest.
A kifliből karikákat vágunk, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.
A leves mellé tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2018-04-25 14:09:06, szerda
|
|
|
"Aki megfőzi a spárgát, azután vajban megsüti, majd ráüti a tojássárgáját, és meghinti illatozó őrölt fűszerezéssel, s ezt az ételt rendszeresen fogyasztja, annak felpezsdül a vére, fokozódik férfiereje, és heves vágy ébred benne"
(Muhammad an-Nefzawi: Az illatos kert című XV. századi szexológiai könyvéből)
A spárgákat megpucoltam és sós vízben puhára főztem. (Ha tényleg zsenge a spárga, akkor elég párolóedényben párolni gőz fölött)
10 dkg vajon világosra pirítottam 5 dkg lisztet, felengedtem - állandó keverés mellett - 3 dl tejjel. Sóztam, borsoztam, felfőztem. Hozzáadtam 2 dl tejfölt. Kivajazott tál aljára tettem a spárgasípokat, leöntöttem a besamellel és bőségesen megszórtam reszelt füstölt sajttal. Addig toltam be a sütőbe, amíg a sajt megolvadt. |
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2016-05-12 17:18:13, csütörtök
|
|
|
Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel recept
6 db fehér spárga
3 db zöldspárga
3 db újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
10 szál snidling
1 db burgonya
1 ek vaj
4 dl víz
só ízlés szerint
1 teáskanál fehérbors
1 csipet szerecsendió
1 db leveskocka (zöldségleves)
5 dkg sajt
1 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehér pezsgő
1 csapott ek finomliszt
1 kg kenyér (1 db cipó)
elkészítés
A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
Közben lereszeljük a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.
sütési hőfok: 180°C
nosalty |
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
2014-01-21 16:14:01, kedd
|
|
|
Hozzávalók, amiket használtam:
50 dkg fehér spárga
1 kisebb fej hagyma
2-3 ek liszt
2 dl tejszín
só
bors
cukor
pirított kenyérkocka a tetejére
ízlés szerint parmezán sajt
A spárgákat meghámoztam zöldséghámozóval, feldaraboltam és megfőztem kb. 20 perc alatt sós, cukros vízben. A hagymát apróra vágtam egy kevés olajon megdinszteltem, majd rászórtam 2-3 evőkanálnyi lisztet. Felöntöttem vízzel és beletettem a megfőtt spárgákat, sóztam, borsoztam. Felforraltam, majd botmixerrel összeturmixoltam, végül hozzáadtam a tejszínt. Egy kicsit "szálkás" maradt a spárga, így muszáj volt még átszűrni a levest. Tálaláskor pirított kenyérkockát szórtam a leves tetejére és magamnak egy kis parmezánt is, ami nem rontotta el az ízét:)))
http://szekimama.blogspot.com/search/label/Leves#ixzz2r2vjY4Gh |
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 124
- e Hét: 1762
- e Hónap: 6886
- e Év: 173586
|
|
|