Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Baconba tekert spárga
  2023-10-01 10:38:59, vasárnap
 
  ROPOGÓS BACONBE TEKERT FŰSZERES SPÁRGA: LÁTVÁNYOS TAVASZI KÖRET






Hozzávalók 6 személyre

24 darab zöld spárga
1 ek olívaolaj
ízlés szerint fokhagymapor
12 szelet bacon
ízlés szerint só,
frissen őrölt bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha van sütőrácsunk, helyezzük egy tepsi fölé, ezen süssük a spárgákat, ha nincs, olajozzunk ki egy sütőlapot.

A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis vágjuk le a fás végeiket. Tegyük a spárgákat egy tálba, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk rájuk pár csipet fokhagymaport. Alaposan keverjük össze. A sóval vigyázzunk, a bacon is sózni fog.

A baconszeleteket vágjuk félbe, hogy vékonyabb csíkokat kapjunk. Minden szelet bacont tekerjünk egy szál spárga köré. Tegyük őket a rácsra/sütőlapra.

Süssük 10 percig. Egy húsfogó vagy csipesz segítségével fordítsuk meg őket, majd tegyük vissza még 10-15 percre. Ha van grillfunkció a sütőn, az utolsó 1-2 percben azon pirítsuk a bacont.
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Baconös-sajtos csirkemell spárgával
  2023-10-01 10:31:04, vasárnap
 
 

HOZZÁVALÓK
60dkg csirkemellfilé

őrölt színes bors
szerecsendió
1csom zöld spárga
20dkg szeletelt bacon
2ek olívaolaj
15dkg reszelt sajt
2db csirkemellfilé

ELKÉSZÍTÉS
A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét félbevágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább 30 percet állni hagyjuk. A spárgát meghajlítjuk, letörjük a fás részét, majd megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután egy tálcára tesszük, megszórjuk sóval és őrölt színes borssal, és összeforgatjuk.

3-4 szelet bacont lefektetünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráhelyezünk néhány darab spárgát. Ezután rátesszük a befűszerezett csirkemellet, majd ráhajtjuk a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olívaolaj felével. Ezután ráhelyezzük a becsomagolt csirkemelleket, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon. Tálaláskor a tányérra helyezzük a készre sült csirkemellet, mellékanalazzuk a köretet, majd úgy kínáljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Sült spárga hollandi mártással
  2021-05-01 18:25:15, szombat
 
 



HOZZÁVALÓK
1 csom zöld spárga
olívaolaj

frissen őrölt bors
10 dkg vaj
3 db tojássárgája
3 ek víz
csip só
0. 5db citrom


ELKÉSZÍTÉS
A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.

Gőzfürdőn a sárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről, lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, és a citromlevet. Kínáljuk a sült spárgák mellé.




 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Spárgaszósz
  2019-04-24 14:00:40, szerda
 
  Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 evőkanál vaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
frissen őrölt bors

1 marék fenyőmag
1 marék szeletelt mandula
1 csipet szerecsendió

Elkészítés: A megpucolt spárgákat 4-5 centis darabokra vágom, olvasztott vajban megforgatom, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket, és felöntöm a tejszínnel. Sózom. A fenyőmagot és a mandulát megpirítom. Tésztát főzök, és a spárgaszósszal, valamint a pirított magokkal tálalom.

De ugyanakkor finom egy reggeli omlettel, egyszerűen földieperrel és egy kis piaci kecskesajttal,



 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Zőld spárga a piacokon
  2019-04-24 13:59:39, szerda
 
  A zöld spárga kevésbé fásodik, és nem kell megpucolni

Aki mégis tart a spárga előkészítésétől, annak javaslom, hogy kezdjen a zöld verzióval. A zöld spárga tovább friss marad, pucolást nem igazán igényel, csak a végeit kell levágni, és általában nem fás.

SPÁRGALEVES
Hozzávalók:
50 dkg spárga
3 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt

cukor
1 csokor petrezselyem

Elkészítés: A spárgákat megpucolom. Ez a mozzanat az egész spárgaevészet alfája és omegája. Aki zölddel kezd, annak csak a végit kell lekapnia, és egyből ugorhat tovább az elkészítés módjára; de aki a klasszikus fehér spárgából kíván eledelt, az jól figyeljen. A spárgának az aljából levágunk úgy 3 centit, majd a feje felé egy éles késsel körben megpucoljuk, megszabadítva ezzel a fás részektől. A fejét magát NEM kell pucolni.
3-4 centis darabokra vágom, majd enyhén cukros vízben megfőzöm. Sóval ízesítem, a liszttel csomómentesen kikevert tejföllel behabarom, friss petrezselyemmel megszórom. Vajas galuskával dúsítva tálalom.



 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Zöldspárga-krémleves
  2018-05-07 13:45:29, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
30 dkg spárga (zöld), 1 fej hagyma, 1 db burgonya, 1 dl tejszín, cukor, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet szódabikarbona, szerecsendió, 1 db kifli

A zöldspárgát egy fazékba helyezzük, mellérakjuk az összevágott vöröshagymát, burgonyát, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk, cukrozzuk.

Zúzott fokhagymát, szódabikarbónát és szerecsendiót adunk hozzá.

Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd botmixerrel leturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt.

Szükség esetén átszűrjük a levest.

A kifliből karikákat vágunk, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.

A leves mellé tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Spárga besamelmártásban sajttal
  2018-04-25 14:09:06, szerda
 
  "Aki megfőzi a spárgát, azután vajban megsüti, majd ráüti a tojássárgáját, és meghinti illatozó őrölt fűszerezéssel, s ezt az ételt rendszeresen fogyasztja, annak felpezsdül a vére, fokozódik férfiereje, és heves vágy ébred benne"
(Muhammad an-Nefzawi: Az illatos kert című XV. századi szexológiai könyvéből)

A spárgákat megpucoltam és sós vízben puhára főztem. (Ha tényleg zsenge a spárga, akkor elég párolóedényben párolni gőz fölött)



10 dkg vajon világosra pirítottam 5 dkg lisztet, felengedtem - állandó keverés mellett - 3 dl tejjel. Sóztam, borsoztam, felfőztem. Hozzáadtam 2 dl tejfölt. Kivajazott tál aljára tettem a spárgasípokat, leöntöttem a besamellel és bőségesen megszórtam reszelt füstölt sajttal. Addig toltam be a sütőbe, amíg a sajt megolvadt.
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlin
  2016-05-12 17:18:13, csütörtök
 
  Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban sajttal és snidlinggel recept


6 db fehér spárga
3 db zöldspárga
3 db újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
10 szál snidling
1 db burgonya
1 ek vaj
4 dl víz
só ízlés szerint
1 teáskanál fehérbors
1 csipet szerecsendió
1 db leveskocka (zöldségleves)
5 dkg sajt
1 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehér pezsgő
1 csapott ek finomliszt
1 kg kenyér (1 db cipó)

elkészítés

A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozzuk még a fehéret sem, és a végükből is épp, hogy levágunk valamennyit, és feldaraboljuk. Az újhagymát szeleteljük, a zöldjéből elteszünk egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
Egy lábasban kevés vajon megdinszteljük a hagymákat, majd a krumplit, ráöntjük a vizet. Fűszerezzük.
Közben lereszeljük a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntjük a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítjük, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is. Beleszórjuk a lisztet, felforraljuk.
A cipót egy serpenyőbe tesszük, alá kevés olívaolajat locsolunk. A levesből merünk a cipóba, rászórjuk a sajtot, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok). 10 perc után kivesszük, beleöntjük a pezsgőt, szórunk még rá sajtot, újhagymát, és díszítjük snidling szárakkal.
sütési hőfok: 180°C
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
Spárgakrémleves
  2014-01-21 16:14:01, kedd
 
  Hozzávalók, amiket használtam:

50 dkg fehér spárga
1 kisebb fej hagyma
2-3 ek liszt
2 dl tejszín

bors
cukor
pirított kenyérkocka a tetejére
ízlés szerint parmezán sajt

A spárgákat meghámoztam zöldséghámozóval, feldaraboltam és megfőztem kb. 20 perc alatt sós, cukros vízben. A hagymát apróra vágtam egy kevés olajon megdinszteltem, majd rászórtam 2-3 evőkanálnyi lisztet. Felöntöttem vízzel és beletettem a megfőtt spárgákat, sóztam, borsoztam. Felforraltam, majd botmixerrel összeturmixoltam, végül hozzáadtam a tejszínt. Egy kicsit "szálkás" maradt a spárga, így muszáj volt még átszűrni a levest. Tálaláskor pirított kenyérkockát szórtam a leves tetejére és magamnak egy kis parmezánt is, ami nem rontotta el az ízét:)))


http://szekimama.blogspot.com/search/label/Leves#ixzz2r2vjY4Gh
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 1762
  • e Hónap: 6886
  • e Év: 173586
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.