|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 49
|
|
|
|
2024-04-27 22:00:00, szombat
|
|
|
A sajtgolyó recept egyszerű és hamar elkészíthető, ha valami finomat ennél, ezt érdemes elkészítened.
Nagyon jó megoldás rántott sajt helyett, amióta kipróbáltam csak ezt csinálom, és tuti nem folyik ki
Hozzávalók:
300 g sajt
2 evőkanál liszt
1 tojás
só
bors
A sóval vigyázz, mert a sajt is sós! Jól dolgozd össze, csinálj belőle kicsi golyókat, és süsd meg bő olajban! Ennyi, jó étvágyat hozzá!
Ábrahám Tímea konyhájából!
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-11-27 15:22:44, hétfő
|
|
|
ZÖLDSÉGES TOKÁNY
Ezt a tokányt Neked is ki kell próbálni!
Nagy rajongója vagyok a tokányoknak és most készült egy igazán kedvemre való. Raktam hozzá mindenféle finom zöldséget és így akár köret nélkül is remek egytálétel lehet.
Ne fogjátok vissza magatokat, készítsétek kedvetekre való zöldségekkel , aztán pedig írjátok meg, hogy hogy sikerült.
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűz
5 dkg házi füstöltszalonna
1 fej lila hagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
1 kápia paprika
1-2 karika csípős paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek aprított petrezselyemzöld
2 cukkini
1 kisebb padlizsán
Elkészítés:
A szalonnát gyufaszál vastagságúra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom a félkarikára vágott hagymákat és lepirítom. Mikor a hagyma megpirult, jöhet hozzá a vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.
Egy felöntésnél víz helyett fehérbort öntök hozzá.
Mikor a hús már majdnem puha hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát, néhány karika erős paprikát, a reszelt fokhagymát, a petrezselyemzöldet, ismét öntök rá kevéske vizet, összekeverem és zsírjára pirítom.
A kockára vágott cukkinit és a szeletelt padlizsánt a legutolsó felöntés előtt adom az ételhez és készre párolom. Így finom roppanós lesz benne a zöldség.
GASTRO HIBBI |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-08-05 18:04:49, szombat
|
|
|
Hozzávalók
1 kg karfiol,
3 tojás,
1 pohár tejföl,
30 dkg szeletelt gépsonka,
vaj,
só.
Elkészítés
A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a tejföllel (legjobb turmixgéppel), beleforgatom a szeletelt és széles csíkokra vágott sonkát. Előmelegített, forró sütőben ropogósra sütöm. A sonkát olykor vékony szeletekre vágott virslivel vagy más felvágottal helyettesítem. Ugyanez készíthető karfiolpürével is: ekkor a puhára főzött karfiolt összetöröm, 2-3 dkg margarint adok hozzá, 1 dl tejfölt, sót, őrölt borsot, szerecsendiót, s a tetejére öntöm a tojással, tejföllel elkevert sonkát.
Forrás: http://bidista.com |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-07-10 21:02:24, hétfő
|
|
|
Ki ne szeretné ezt az ízes, zöldséges, egészséges finomságot?
1/2 kgcsirekmell filé
4 fejburgonya
1 csomagsalátakeverék
1 db.kígyóuborka
1 csomagkoktélparadicsom
1 fejlilahagyma
1 pohárválasztott öntet
3 evőkanálolívaolaj
1/2 csomag gyros fűszersó
A csirkemellet mossuk meg, vagdaljuk egyenletes darabokra, tegyük egy tálba és locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal. Szórjuk meg előre vásárolt gyros fűszerkeverékkel vagy magunk is ízesíthetjük különféle fűszerekkel. Ajánlom a fűszerpaprika, oregánó, kömény, bazsalikom, bors, kakukkfű, kurkuma, szerecsendió, koriander, rozmaring, kardamom ízlés szerinti keverékét. Az egészet jól összekeverjük és hűtőbe tesszük pihentetni legalább egy órára, de egész este is ott állhat, akkor sokkal intenzívebb íze lesz.
Közben meghámozzuk a burgonyát, mossuk, hasábokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, azokat is felvagdaljuk.
A pihentetett fűszeres húst kevés olívaolajon egy wokban megpirítjuk. Utána vagy közben a hasábburgonyát is megsütjük.
Előre vásárolható öntet, ajánlom a tzatziki mártást. De készíthető is (A tzatziki mártás receptjét megtalálod a többi receptem között :)) és egyénre szabhatóan ízesíthető. Lehet tejfölös, fokhagymás, de akár csípős is, ki hogy szereti.
A kész húst, zöldségeket, hasábburgonyát egy nagy tálon szervírozzuk, Több-kevesebb öntettel meglocsolva, ki hogy szereti. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-04-06 22:41:13, csütörtök
|
|
|
Egy jó kis boszorkánymáglya recept?
Hűtőbe vele, és már ehető is. Gyorsan kész az egész család imádja.
Hozzávalók
16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük.
A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket.
Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük.
Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen.
Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.
Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük! |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-02-02 16:20:16, csütörtök
|
|
|
Recept- Hozzávalók:
50 dkg Mascarpone
5 dkg porcukor
5 db tojás
1 cs vaniliacukor
3 dl kávé
kevés rum, vagy rum aroma
40 db babapiskóta
holland kakaópor
1 db sportszelet
Elkészítés:
A tiramisu elkészítéséhez a mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaniliacukrot és a tojások sárgáját és kihabosítjuk. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a tojássárgás mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük az rum aromát- vagy rumot, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne vigyázva, hogy ne ázzanak el.
Egy magasfalú jénaiba szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskótákat. Rákenünk a krémből elosztva a rétegezéshez, majd kakaóporral meghintünk minden réteget. Addig rétegezzük amíg el nem fogy a babapiskóta és a krém. Arra ügyeljünk, hogy a krémmel zárjuk a tiramisu tetejét, megszórva kakaóporral. Majd a kakaópor tetejére ráreszeljük a sportszeletet.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megpuhuljon a babapiskóta és összeérjenek az ízek. Jó étvágyat hozzá! 🙂
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-01-31 17:27:41, kedd
|
|
|
A retro téli fagyi gyermekkorunk egyik nagy kedvence volt. Nagyon örültem volna neki anno, ha a boltban és cukrászdákban kapható ilyen ízletes és finom lett volna. Bár ez a krém is tömény, de nem gejl, csokiimádók odáig lesznek érte. A téli fagyi házilag is könnyen elkészíthető, én kész tölcsért használtam hozzá. A legtöbb idő talán a tölcsér, majd a “fagyi" rész olvasztott csokiba mártogatása volt, de megéri vele bíbelődni. Valentin napra, születésnapra, vagy csak amíg várjuk, hogy eljöjjön a fagyiszezon.
Recept : a megvásárolt ostyalapokat négy részre vágtam. Egy szélesebb lábasban vizet forraltam, a tetejére egy konyharuhát rögzítettem. A felvágott négyzeteket egyenként a konyharuhára tettem, a gőz felpuhította és gyorsan tölcsérré tekertem. ( gyorsan visszakeményedik ) A tölcsér szélét olvasztott csokiba kell mártani és utána a csokikrémmel tölteni.
A krém az alábbi recept szerint készült:
https://www.gastrotherapy.hu/teli-fagyi-etcsokolades.../
Hozzávalók (~10-12 db-hoz)
Készen kapható édes tölcsér (közepes méretű)
300 g jó minőségű étcsokoládé
100 g tejcsokoládé
400 ml 30%-os tejszín
50 g porcukor
2 ek. vaj
1 ek. rum, vagy rumaroma
kis csipet só
A díszítéshez: csokimáz (150 + 50 g jó minőségű étcsokoládé
1 ek. étolaj), tört pisztácia, színes, csoki mix gabonagolyók
Ha kedveled a csokoládés édességeket, akkor próbáld ki a Pisztáciás brownie vagy a Narancsos csokoládétorta receptemet.
Így készül a téli fagyi
Az étcsokit és a tejcsokit kockákra törjük.
Kimérjük a tejszínt és a csipet sóval egy lábosban elkezdjük melegíteni.
Folyamatosan kevergessük, hogy nehogy lekapjon. Amíg melegszik, adjuk hozzá a vajat és a porcukrot is.
Nem kell felforralni, ha elég forrónak érezzük, vegyük le a tűzről és tegyük bele a csokoládékat. Várjunk néhány percet, majd egy kézi habverővel keverjük fel, amíg teljesen elolvad benne a csoki. Keverjük hozzá a rumot (vagy rumaromát). Ilyenkor még eléggé híg, krémes az állaga, de ettől ne ijedjünk meg, ahogy hűl, szépen meg fog szilárdulni majd. Borítsuk be közvetlenül a tetejére simítva frissen tartó fóliával és tegyük hideg helyre amíg langyosra hűl, majd egy éjszakára mehet a hűtőszekrénybe.
A csokimázhoz vízgőz felett olvasszuk fel a 150 g csokoládét az olajjal elkeverve. Ha megolvadt, tegyük félre és keverjük hozzá a maradék 50 g csokoládét. A tölcséreket egyesével mártsuk bele az olvasztott csokiba, hagyjuk, hogy lecsurogjon a felesleges csoki, majd állítsuk poharakba amíg megszilárdul.
A hűtőből kivéve kézi elektromos habverővel habosítsuk ki a csokoládékrémet, majd tegyük csillagcsöves habzsákba.
Töltsük fel krémmel a tölcséreket, majd tegyük hűtőbe néhány percre. Ezután óvatosan mártsuk őket az olvadt, de már nem forró csokoládéba, és ízlés szerint díszítsük. Tegyük hideg helyre, amíg teljesen megdermed rajta a csokimáz.
Érdemes mihamarabb fogyasztani, hogy a tölcsér ne szívja meg magát, finom roppanós maradjon.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2023-01-19 15:37:04, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
500 g finomliszt
35 g friss élesztő
125 ml tej (langyos)
150 g cukor
5 db tojás
1 csipet só
125 ml habtejszín
75 g mazsola
4 ek rum
150 g vaj
1 db
citrom
2 ek porcukor ( a díszítéshez)
Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citrom héját lereszeljük. A vajat megolvasztjuk.
A lisztet beletesszük egy nagyobb tálba, a közepébe mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a tejjel, egy kevés cukorral és egy kis liszttel.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől és hólyagos nem lesz.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát és jól átgyúrjuk.
Kivajazott kuglófformába tesszük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 15-20 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kb. 50 percig sütjük az alsó rácson. Félidőben érdemes egy fóliával letakarni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
A formában hagyjuk kihűlni.
Végül porcukorral megszórjuk.
Tízperces kuglóf
Hozzávalók
4 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl étolaj
1dl tej
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
2 ek kakaó
Lépések
A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük az étolajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojások fehérjét verjük fel, majd forgassuk óvatosan bele a tésztába.
Lisztezett-vajazott kuglófformába öntsük a massza kétharmadát. A maradék tésztába tegyük bele a kakaóport, keverjük el alaposan, majd a kuglófformában lévő tésztára kanalazzuk.
Előmelegített sütőben 15 percig magas, majd további 40 percig alacsonyabb hőfokon süssük. Ízlés szerint tehetünk bele meggyet, mazsolát, diót, stb.
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2022-12-18 17:22:24, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés :
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.
Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2022-12-16 17:33:11, péntek
|
|
|
Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz.
Hozzávalók:
15 dkg Ammerlander vaj
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 tk aprított friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sertésszűz
1 fej vöröshagyma
50 dkg csiperke gomba
4 dl cukrozatlan habtejszín
15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajhoz adom az aprított petrezselyemzöldet, a rozmaringot, a zúzott fokhagymát és egy villával alaposan összekeverem.
A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd a másik oldaláról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal, kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a fűszervajjal, feltekerem és tetszőleges vastagságú tekercseket vágok belőle, melyek végeit megtűzöm egy fogpiszkálóval.
Felhevített serpenyőben néhány perc alatt elősütöm a tekercseket, majd hőálló tálba teszem, befedem benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.
A visszamaradt fűszeres vajhoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított gombát, megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom, reszelt sajtot és kiforralom.
A megsült tekercseket, ízlés szerint burgonyapürével, staekburgonyával, a sajtos gombaszósszal meglocsolva kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 49
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 15
- e Hét: 1653
- e Hónap: 6777
- e Év: 173477
|
|
|