Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
8 szuper karfiolos recept, amit érdemes kipróbálnod!
  2024-10-20 14:08:17, vasárnap
 
  1. A diétázók kedvence: Karfiol pizza recept





Hozzávalók:
25 dkg nyers karfiol
125 g light mozzarella
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
só, bors, oregánó
Feltét:

ízlés szerint pizzaszósz vagy ízesített sürített paradicsom
sonka
paradicsom
sajt
ki mit szeretne még

Elkészítése:

A karfiolt késes aprítóban morzsásra daráljuk vagy késsal nagyon apróra összevágjuk.

A karfiol morzsához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.

A kész masszát sütőpapíros tepsire egyengetjük és 190 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg a széle el nem kezd pirulni. Ekkor kivesszük a sütőből, megkenjük a szósszal és megpakoljuk a feltéttel, majd kb 15 perc alatt készre sütjük.

2. Sajtos zöldborsós karfiol recept





Hozzávalók:

1 szép fej karfiol
3 maréknyi zöldborsó
4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
só, bors
4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez

Elkészítése:

A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.

Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.

Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

Jó étvágyat!

3. Sajtos rakott karfiol recept





Hozzávalók:
800 g karfiol
4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
120 g tejföl
130 g reszelt sajt
1,5 tk só
Só a karfiol főzéséhez
1 teáskanál szárított fokhagyma
bors
margarin
1 kis csokor újhagyma

Elkészítés:

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.

Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.

Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.

Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.

Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.

Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.

Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.

Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.

Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.

4. Sajtos-húsos rakott karfiol recept





Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
3 dkg teavaj
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
1 tk zúzott fokhagyma
1 tk só vagy vegeta
csipet őrölt bors
1 tk fűszerpaprika
6-7 szál petrezselyemzöld
Továbbá:

2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
3 nagy ek tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 tk vegeta
csipet őrölt bors
Tetejére:

15 dkg sajt
csipet fűszerpaprika
Továbbá:

Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk és félretesszük.

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 5-6 percig előfőzzük, végül leszűrjük.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat (jómagam lecsatolható peremű tortaformában készítettem) kikenünk teavajjal és az alját végigrakjuk a karfiol darabokkal.
Ezután a bekevert fasírthúsból kisebb golyókat formázunk és tetszés szerint a karfiolok közé rakjuk.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és (alsó-felső + légkeverés) nagyjából 20-22 perc alatt félkészre sütjük.

Mialatt sül az étel, a 2 egész tojást kikeverjük a tejföllel, a füstölt sajttal és a fűszerekkel.

Ezután kivesszük a sütőből, majd a karfiolok és húsgombócok közé locsoljuk a sajtos-tejfölös tojást, befedjük a tetejét durvára reszelt sajttal, ízlés szerint pirospaprikával is megszórjuk és 18-20 perc alatt készre sütjük.

4-5 perc pihentetés után még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

5. Karfiolleves gazdagon recept

>[https://receptneked.hu/wp-content/uploads/2019/02/leves-karfiol1-722x330.jpg]"



Hozzávalók kb 2l leveshez:

kb 20 dkg karfiol
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
2 közepes méretű krumpli
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ételízesítő vagy leveskocka
só, bors

lkészítése:

A karfiolt, répát, petrezselyemgyökeret, krumplit kockára vágva beletesszük a fazékba, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a préselt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát és egy kisméretű vöröshagyma felét (egészben).

Melegítés után ízesítsük leveskockával, sóval, borssal. Miután minden megfőtt, tegyük bele a felaprított zöldség zöldjét. Esetleg tésztát, ha igény van rá, vagy pl: daragombócot, vagy házi reszelt tésztát.

Jó étvágyat mindenkinek!



6. Kurkumás csirkemell karfiol rizzsel recept




Hozzávalók:
2 csirkemell filé
3 ek kókuszzsír
1 ek kurkuma
2 gerezd fokhagyma
só bors
A karfiol rizshez:

1 kisebb fej karfiol
2 ek kókuszzsír
1 csomag friss petrezselyemzöld

cayenne bors

Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk, a fokhagymát sajt reszelőn lereszeljük és a többi fűszerrel jól összekeverjük.

A kókuszzsíron, fedő alatt, néhányszor átkavarva készre sütjük.

A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt.

Egy öntöttvas serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, ráöntjük az összeaprított karfiolt, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk.

Utána levesszük a fedőt, rárakjuk az összevágott petrezselyem zöldet és 2-3 percig még ezzel is pirítjuk.

Tipp:
Bő fél óra alatt egy nagyon finom, ráadásul tök egészséges ételt varázsolhatunk az asztalunkra.

7. Tejszínes rakott karfiol recept






Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).


Jelenleg itt vagy: Főoldal > Egytálételek > Rakott finomságok > Tejszínes rakott karfiol
Tejszínes rakott karfiol recept

Galéria (7)
Tejszínes rakott karfiol
Beküldve: 2016.08.30.
Kategória: Egytálételek
Küldte: LigetiK
Látták: 37006
Miben készült? Főzőlap, Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,38 csillag 21 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Haladóknak

Elkészítési idő:
80 perc

Mennyiség:
8 fő részére

Mennyibe kerül?
Kicsit drágább





Hozzávalók:

1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).

Rakott karfiol 004

A rizst 1 ek olajon megfuttatom, azután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel. Sózom és lefedve, meleg helyen megvárom, hogy a rizs megdagadjon.

A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst. Ízlés szerint sózom és addig pirítom, míg zsírjára sül. Megszórom a fűszerekkel és elkeverem.

Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleöntöm az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetem a tetejét, rászórom a karfiolrózsákat és elrendezem.

A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem, majd ráöntöm a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórom és sütőbe teszem.

200 fokon kb 40 perc alatt megsütöm. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirul.

8. Mozzarellás karfiol recept






Hozzávalók:
1 kisebb karfiol (500 gramm)
2 dl 12%-os tejföl
1 dl joghurt
1 csomag mini mozzarella
3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
2 ek zsemlemorzsa
1 ek olaj
só ízlés szerint
1 csipetnyi citromsó
1-2 koktél paradicsom

Elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához). Adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyit és jól elkeverjük.

A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.

Leszűrjük a karfiolt és a főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.

Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot, és betesszük a sütőbe.
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig légkeveréses fokozat).

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:
A zsemlemorzsa helyettesíthető zabpehellyel, illetve lehet joghurttal is készíteni, ezáltal tovább csökkenthető a kalória tartalma. Én gyakran készítem úgy.
Bármilyen maradék sajt használható.

recept neked oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Cukkinis-paradicsomos csirkeragu bulgurral
  2024-02-12 13:30:35, hétfő
 
 



Ez a recept 4-adagos

Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
1 közepes db cukkini
3 közepes db paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db kápia paprika
20 dkg bulgur
2 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
1 ek sűrített paradicsom
3 dl víz
1 db leveskocka
1 gerezd fokhagyma (zúzott)

Elkészítés
1, A csirkemell filét megmossuk, felkockázzuk, és egy tálba rakjuk. Összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, fűszerpaprika) és az olajjal.
2, Kb. fél óra pihentetés után egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, magas lángon fehéredésig hevítjük, rádobjuk a vékony cikkekre vágott vöröshagymát, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. (Saját levében, amit lefedéskor ereszt.)
3, Amikor kezdi elfőni a levét, hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a csíkokra vágott kápia paprikát, és folytatjuk a párolást lefedve.
4, Ha már a cukkini is félig megpuhult, jöhet rá a hámozott, cikkekre vágott paradicsom és a zúzott fokhagyma.
5, Pár perc további párolás után beletesszük a szűrőkanálban megmosott bulgurt, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a sűrített paradicsomot, és lefedve kb. 10 percig pároljuk. (Közben időnként óvatosan megkeverhetjük, nehogy letapadjon a bulgur az edény aljára.)
6, Ezután levesszük a tűzről, és még kb. 5-10 percig hagyjuk fedő alatt puhulni. Végül jól átkeverjük, és tálaljuk.

Nosalty
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Színes bulgursaláta, pirított gombával
  2024-02-12 13:05:12, hétfő
 
 



Ez a recept 4-adag

Hozzávalók
200 g bulgur
2 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 közepes db csiperkegomba
1 közepes db lilahagyma
10 db koktélparadicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
4 ek olívaolaj
3 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál kakukkfű
1 csokor petrezselyem

Elkészítés
1, A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elkészült, tálalásig hagyjuk kihűlni.
2, A paprikákat és a paradicsomokat tetszés szerint, falatni darabokra vágjuk. A saláta összeállításáig félretesszük.
3, A gombákat és a lila hagymát felszeleteljük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk őket (külön külön, vagy akár egyszerre). Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. A saláta összeállításáig félretesszük.
4, Egy nagy tálban összekeverjük a fent előkészített hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd alaposan átforgatjuk, hogy jól elkeveredjenek az ízek.
5, Frissen tálaljuk, grillezett húsok, halak mellé köretként, de egytálételként is megállja a helyét.

Nosalty
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Kókuszos , chiamagos keksz
  2024-02-10 22:05:33, szombat
 
 



KÓKUSZOS, CHIAMAGOS KEKSZ

HOZZÁVALÓK
150 g mandulaliszt
80 g eritrit
1 tk. vaníliaaroma
½ mk. őrölt fahéj
1 ek. chiamag
2 db tojásfehérje (nagy tojásból)
1 db citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS
1 Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Szükség esetén egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)
2 Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.
3 Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.
4 A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.

Kard Éva receptje

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Csokis mogyorós keksz
  2024-02-10 22:01:32, szombat
 
 



CSOKIS MOGYORÓS KEKSZ

HOZZÁVALÓK
150 g zabpehelyliszt
50 g mandulaliszt
1 db tojás
100 g vaj
25 g édesítő
1 tk. sütőpor
1 csipetnyi só
60 g mogyoró
75 g cukormentes étcsokoládé
kevés liszt a nyújtáshoz

ELKÉSZÍTÉS
1 Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport.
2 mogyorót durva darabokra vágjuk, és a lisztkeverékhez adjuk. Ugyanezt tesszük a csokoládéval is, majd enyhén összekeverjük a száraz összetevőket.
3 Amikor ez kész, veszünk egy másik edényt, amelybe az édesítőt, a tojást és a felolvasztott zsiradékot tesszük. Gépi habverővel habosra keverjük, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra, és kanál segítségével összekeverjük őket, hogy egy masszát kapjunk.
4 Amikor összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságú, négyzet alakú formát nyújtunk belőle, és óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet várunk, hogy kicsit kihűljön a tészta.
5 Éles késsel 10 téglalap alakú szeletet vágunk belőle, majd további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokot pedig 120 fokra állítjuk. A szeletek így fognak szépen megpirulni és kissé ropogósak lesznek.
6 Amint kihűltek, fogyaszthatjuk is. Ha a kekszeket nem dobozban vagy letakarva tároljuk legalább egy éjszakán át, akkor még ropogósabb süteményt kapunk. Nagyobb adagot készítve pedig jó pár napig fogyasztható.


Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Áfonyás sajttorta
  2024-02-10 21:56:14, szombat
 
 



ÁFONYÁS SAJTTORTA

HOZZÁVALÓK
A torta alapjához:

120 g Korpovit keksz
90 g dió
20 g xilit
90 g vaj
A krémhez:

60 g zsírszegény túró
150 g zsírszegény mascarpone
40 g natúrjoghurt
3 tojás
20 g xilit
40 g eritrit
1 tk. útifűmaghéj
1 db citrom reszelt héja
250 g áfonya

ELKÉSZÍTÉS
1 A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, ráöntjük a megolvasztott vajat, és összekeverjük az egészet.
2 Ezután egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük.
3 Turmixgép segítségével simára kikeverjük a túrót, a mascarponét, a natúr joghurtot, a xilitet, az eritritet és a reszelt citromhéjat.
4 Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele.
5 A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük.
6 Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket, és tálalás előtt a hűtőben pihentetjük néhány órát.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Citromos-bazsalikomos sütemény
  2024-02-10 21:50:52, szombat
 
 



CITROMOS-BAZSALIKOMOS SÜTEMÉNY

HOZZÁVALÓK
100 g barna rizsliszt
100 g kölesliszt
2 db tojás
80 g light margarin (tejmentes)
½ csomag sütőpor
1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja
kb. 25 db nagy bazsalikomlevél
50 g xilit
20 g eritrit

ELKÉSZÍTÉS
1 Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2 A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3 Ezt követően kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport, és összekeverjük őket.
4 Ezután hozzáadjuk a két tojást, az olvasztott margarint, majd botmixer vagy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
5 Legvégül hozzákeverjük az előzőleg elkészített citromos-bazsalikomos levet. Zsiradékkal enyhén kikent kisebb méretű (szilikon) kuglófformába öntjük a kevert tésztát, és előmelegített sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Curris csirkefalatok
  2024-02-09 20:34:34, péntek
 
 



CURRYS CSIRKEFALATOK

HOZZÁVALÓK
400 g csirkemellfilé
1 tk. curry
1 ek. görög joghurt
csipetnyi bors, só
1 ek. olívaolaj
20 g vaj
50 ml száraz fehérbor
1 db szárított paradicsom

ELKÉSZÍTÉS
1 A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk.
2 Elkészítjük a pácot, a curryt a joghurttal és a borssal összekeverjük.
3 Belerakjuk a felaprózott csirkemellet, jól összeforgatjuk.
4 Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, rádobjuk a vajat és a felaprított paradicsomot.
5 Hozzáadjuk a csirkemellet, addig pirítjuk, míg szép színt kap minden oldala, vagyis kb. 3 percig oldalanként, majd ráöntjük a bort, hagyjuk az alkoholt elpárologni 3-4 percig. Kicsit befedjük, és máris tálalható.

Bíró Sára receptje

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Spárgás-tonhalsaláta
  2024-02-09 20:31:54, péntek
 
 



SPÁRGÁS-TONHALAS SALÁTA

HOZZÁVALÓK
1 csomag zöld spárga
8 db újkrumpli (közepes)
2 db tojás
1 db tonhalkonzerv (sós lében)
2-3 db paradicsom
5-6 db salátalevél
Az öntethez:

½ citrom leve
2 tk. magos dijoni mustár
2 ek. olívaolaj
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
szénhidrátmentes édesítőszer

ELKÉSZÍTÉS
1 A spárgát hajlítsuk meg, pattintsuk le a fás részét, mossuk meg. Felöntjük enyhén sós vízzel, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük, hogy minél előbb lehűljön és a szép zöld színe megmaradjon. Amikor már teljesen kihűlt, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk megszáradni.
2 Az újkrumplit megmossuk, és egy dörzsis szivaccsal alaposan átdörzsöljük. Kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, teljesen kihűtjük.
3 A tojásokat szintén pár perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűljenek, majd megpucoljuk és félbevágjuk őket.
4 A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és megszárítjuk.
5 A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük.
6 A tonhalat lecsepegtetjük, kisebb darabokra csipkedjük.
7 Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
8 Tálalás előtt egy tálba tesszük a krumplit, salátalevelet csipkedünk hozzá, majd ráöntjük az öntet több mint a felét, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a spárgát és a tonhaldarabokat, óvatosan összeforgatjuk. Végül ráhelyezzük a félbevágott főtt tojást, meglocsoljuk a maradék öntettel.

Kard Éva receptje

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
Retekkrém
  2024-02-09 20:21:20, péntek
 
 



RETEKKRÉM

HOZZÁVALÓK
30 dkg piros retek
20 dkg sovány tehéntúró
1 dl joghurt
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál reszelt torma
késhegynyi só és őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS
1 A retket megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2 A túrót áttörjük, és a joghurttal habosra keverjük.
3 A petrezselymet finomra vágjuk.
4 Mindezeket összekeverjük, sóval, borssal és tormával ízesítjük. Ezt a krémet lehetőleg barna vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.

Kilián Imrémé receptje

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Cukrosoknak diétás étrend  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2024.11 2024. December 2025.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 112 db bejegyzés
Összes: 8810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 1653
  • e Hónap: 6777
  • e Év: 173477
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.