|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 26
|
|
|
|
2024-10-20 14:08:17, vasárnap
|
|
|
1. A diétázók kedvence: Karfiol pizza recept
Hozzávalók:
25 dkg nyers karfiol
125 g light mozzarella
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
só, bors, oregánó
Feltét:
ízlés szerint pizzaszósz vagy ízesített sürített paradicsom
sonka
paradicsom
sajt
ki mit szeretne még
Elkészítése:
A karfiolt késes aprítóban morzsásra daráljuk vagy késsal nagyon apróra összevágjuk.
A karfiol morzsához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
A kész masszát sütőpapíros tepsire egyengetjük és 190 fokon kb 20-25 percig sütjük, amíg a széle el nem kezd pirulni. Ekkor kivesszük a sütőből, megkenjük a szósszal és megpakoljuk a feltéttel, majd kb 15 perc alatt készre sütjük.
2. Sajtos zöldborsós karfiol recept
Hozzávalók:
1 szép fej karfiol
3 maréknyi zöldborsó
4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
só, bors
4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.
Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.
Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.
Jó étvágyat!
3. Sajtos rakott karfiol recept
Hozzávalók:
800 g karfiol
4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
120 g tejföl
130 g reszelt sajt
1,5 tk só
Só a karfiol főzéséhez
1 teáskanál szárított fokhagyma
bors
margarin
1 kis csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.
Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.
Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.
Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.
Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.
Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.
4. Sajtos-húsos rakott karfiol recept
Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
3 dkg teavaj
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
1 tk zúzott fokhagyma
1 tk só vagy vegeta
csipet őrölt bors
1 tk fűszerpaprika
6-7 szál petrezselyemzöld
Továbbá:
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
3 nagy ek tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 tk vegeta
csipet őrölt bors
Tetejére:
15 dkg sajt
csipet fűszerpaprika
Továbbá:
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk és félretesszük.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 5-6 percig előfőzzük, végül leszűrjük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat (jómagam lecsatolható peremű tortaformában készítettem) kikenünk teavajjal és az alját végigrakjuk a karfiol darabokkal.
Ezután a bekevert fasírthúsból kisebb golyókat formázunk és tetszés szerint a karfiolok közé rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és (alsó-felső + légkeverés) nagyjából 20-22 perc alatt félkészre sütjük.
Mialatt sül az étel, a 2 egész tojást kikeverjük a tejföllel, a füstölt sajttal és a fűszerekkel.
Ezután kivesszük a sütőből, majd a karfiolok és húsgombócok közé locsoljuk a sajtos-tejfölös tojást, befedjük a tetejét durvára reszelt sajttal, ízlés szerint pirospaprikával is megszórjuk és 18-20 perc alatt készre sütjük.
4-5 perc pihentetés után még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
5. Karfiolleves gazdagon recept
>[https://receptneked.hu/wp-content/uploads/2019/02/leves-karfiol1-722x330.jpg]"
Hozzávalók kb 2l leveshez:
kb 20 dkg karfiol
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
2 közepes méretű krumpli
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ételízesítő vagy leveskocka
só, bors
lkészítése:
A karfiolt, répát, petrezselyemgyökeret, krumplit kockára vágva beletesszük a fazékba, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a préselt vagy nagyon apróra vágott fokhagymát és egy kisméretű vöröshagyma felét (egészben).
Melegítés után ízesítsük leveskockával, sóval, borssal. Miután minden megfőtt, tegyük bele a felaprított zöldség zöldjét. Esetleg tésztát, ha igény van rá, vagy pl: daragombócot, vagy házi reszelt tésztát.
Jó étvágyat mindenkinek!
6. Kurkumás csirkemell karfiol rizzsel recept
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
3 ek kókuszzsír
1 ek kurkuma
2 gerezd fokhagyma
só bors
A karfiol rizshez:
1 kisebb fej karfiol
2 ek kókuszzsír
1 csomag friss petrezselyemzöld
só
cayenne bors
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, a fokhagymát sajt reszelőn lereszeljük és a többi fűszerrel jól összekeverjük.
A kókuszzsíron, fedő alatt, néhányszor átkavarva készre sütjük.
A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt.
Egy öntöttvas serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, ráöntjük az összeaprított karfiolt, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk.
Utána levesszük a fedőt, rárakjuk az összevágott petrezselyem zöldet és 2-3 percig még ezzel is pirítjuk.
Tipp:
Bő fél óra alatt egy nagyon finom, ráadásul tök egészséges ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
7. Tejszínes rakott karfiol recept
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Egytálételek > Rakott finomságok > Tejszínes rakott karfiol
Tejszínes rakott karfiol recept
Galéria (7)
Tejszínes rakott karfiol
Beküldve: 2016.08.30.
Kategória: Egytálételek
Küldte: LigetiK
Látták: 37006
Miben készült? Főzőlap, Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,38 csillag 21 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgó olaj
1 bögre rizs
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
5 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa
só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhén sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegtetem).
Rakott karfiol 004
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, azután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel. Sózom és lefedve, meleg helyen megvárom, hogy a rizs megdagadjon.
A felaprított hagymát és fokhagymát 2 ek olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a húst. Ízlés szerint sózom és addig pirítom, míg zsírjára sül. Megszórom a fűszerekkel és elkeverem.
Egy közepes méretű tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleöntöm az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetem a tetejét, rászórom a karfiolrózsákat és elrendezem.
A tejszínt, tojást és a reszelt sajt felét elkeverem, majd ráöntöm a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórom és sütőbe teszem.
200 fokon kb 40 perc alatt megsütöm. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirul.
8. Mozzarellás karfiol recept
Hozzávalók:
1 kisebb karfiol (500 gramm)
2 dl 12%-os tejföl
1 dl joghurt
1 csomag mini mozzarella
3 ek reszelt füstölt, csípős paprikás sajt
1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
2 ek zsemlemorzsa
1 ek olaj
só ízlés szerint
1 csipetnyi citromsó
1-2 koktél paradicsom
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát (egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához). Adunk hozzá ízlés szerint sót, kb. 2 csipetnyit és jól elkeverjük.
A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Leszűrjük a karfiolt és a főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába.
Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe (vagy jénaiba), majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot, és betesszük a sütőbe.
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés, a végén 5 percig légkeveréses fokozat).
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A zsemlemorzsa helyettesíthető zabpehellyel, illetve lehet joghurttal is készíteni, ezáltal tovább csökkenthető a kalória tartalma. Én gyakran készítem úgy.
Bármilyen maradék sajt használható.
recept neked oldalról |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-12 13:30:35, hétfő
|
|
|
Ez a recept 4-adagos
Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
1 közepes db cukkini
3 közepes db paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db kápia paprika
20 dkg bulgur
2 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
1 ek sűrített paradicsom
3 dl víz
1 db leveskocka
1 gerezd fokhagyma (zúzott)
Elkészítés
1, A csirkemell filét megmossuk, felkockázzuk, és egy tálba rakjuk. Összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, fűszerpaprika) és az olajjal.
2, Kb. fél óra pihentetés után egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, magas lángon fehéredésig hevítjük, rádobjuk a vékony cikkekre vágott vöröshagymát, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. (Saját levében, amit lefedéskor ereszt.)
3, Amikor kezdi elfőni a levét, hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a csíkokra vágott kápia paprikát, és folytatjuk a párolást lefedve.
4, Ha már a cukkini is félig megpuhult, jöhet rá a hámozott, cikkekre vágott paradicsom és a zúzott fokhagyma.
5, Pár perc további párolás után beletesszük a szűrőkanálban megmosott bulgurt, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a sűrített paradicsomot, és lefedve kb. 10 percig pároljuk. (Közben időnként óvatosan megkeverhetjük, nehogy letapadjon a bulgur az edény aljára.)
6, Ezután levesszük a tűzről, és még kb. 5-10 percig hagyjuk fedő alatt puhulni. Végül jól átkeverjük, és tálaljuk.
Nosalty |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-12 13:05:12, hétfő
|
|
|
Ez a recept 4-adag
Hozzávalók
200 g bulgur
2 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 közepes db csiperkegomba
1 közepes db lilahagyma
10 db koktélparadicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
4 ek olívaolaj
3 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál kakukkfű
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1, A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elkészült, tálalásig hagyjuk kihűlni.
2, A paprikákat és a paradicsomokat tetszés szerint, falatni darabokra vágjuk. A saláta összeállításáig félretesszük.
3, A gombákat és a lila hagymát felszeleteljük, majd kevés olívaolajon lepirítjuk őket (külön külön, vagy akár egyszerre). Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. A saláta összeállításáig félretesszük.
4, Egy nagy tálban összekeverjük a fent előkészített hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd alaposan átforgatjuk, hogy jól elkeveredjenek az ízek.
5, Frissen tálaljuk, grillezett húsok, halak mellé köretként, de egytálételként is megállja a helyét.
Nosalty |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-10 22:05:33, szombat
|
|
|
KÓKUSZOS, CHIAMAGOS KEKSZ
HOZZÁVALÓK
150 g mandulaliszt
80 g eritrit
1 tk. vaníliaaroma
½ mk. őrölt fahéj
1 ek. chiamag
2 db tojásfehérje (nagy tojásból)
1 db citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
1 Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Szükség esetén egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)
2 Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.
3 Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.
4 A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.
Kard Éva receptje
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-10 22:01:32, szombat
|
|
|
CSOKIS MOGYORÓS KEKSZ
HOZZÁVALÓK
150 g zabpehelyliszt
50 g mandulaliszt
1 db tojás
100 g vaj
25 g édesítő
1 tk. sütőpor
1 csipetnyi só
60 g mogyoró
75 g cukormentes étcsokoládé
kevés liszt a nyújtáshoz
ELKÉSZÍTÉS
1 Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport.
2 mogyorót durva darabokra vágjuk, és a lisztkeverékhez adjuk. Ugyanezt tesszük a csokoládéval is, majd enyhén összekeverjük a száraz összetevőket.
3 Amikor ez kész, veszünk egy másik edényt, amelybe az édesítőt, a tojást és a felolvasztott zsiradékot tesszük. Gépi habverővel habosra keverjük, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra, és kanál segítségével összekeverjük őket, hogy egy masszát kapjunk.
4 Amikor összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságú, négyzet alakú formát nyújtunk belőle, és óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet várunk, hogy kicsit kihűljön a tészta.
5 Éles késsel 10 téglalap alakú szeletet vágunk belőle, majd további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokot pedig 120 fokra állítjuk. A szeletek így fognak szépen megpirulni és kissé ropogósak lesznek.
6 Amint kihűltek, fogyaszthatjuk is. Ha a kekszeket nem dobozban vagy letakarva tároljuk legalább egy éjszakán át, akkor még ropogósabb süteményt kapunk. Nagyobb adagot készítve pedig jó pár napig fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk!
|
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-10 21:56:14, szombat
|
|
|
ÁFONYÁS SAJTTORTA
HOZZÁVALÓK
A torta alapjához:
120 g Korpovit keksz
90 g dió
20 g xilit
90 g vaj
A krémhez:
60 g zsírszegény túró
150 g zsírszegény mascarpone
40 g natúrjoghurt
3 tojás
20 g xilit
40 g eritrit
1 tk. útifűmaghéj
1 db citrom reszelt héja
250 g áfonya
ELKÉSZÍTÉS
1 A kekszet és a diót aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet és diót beletesszük egy csatos tortaformába, ráöntjük a megolvasztott vajat, és összekeverjük az egészet.
2 Ezután egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük.
3 Turmixgép segítségével simára kikeverjük a túrót, a mascarponét, a natúr joghurtot, a xilitet, az eritritet és a reszelt citromhéjat.
4 Ezt követően egyesével a tojásokat is belekeverjük a krémbe, végül egy teáskanál útifűmaghéjat teszünk bele.
5 A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük.
6 Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott áfonyaszemeket, és tálalás előtt a hűtőben pihentetjük néhány órát.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-10 21:50:52, szombat
|
|
|
CITROMOS-BAZSALIKOMOS SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓK
100 g barna rizsliszt
100 g kölesliszt
2 db tojás
80 g light margarin (tejmentes)
½ csomag sütőpor
1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja
kb. 25 db nagy bazsalikomlevél
50 g xilit
20 g eritrit
ELKÉSZÍTÉS
1 Először alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét.
2 A bazsalikomlevelet megmossuk, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
3 Ezt követően kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport, és összekeverjük őket.
4 Ezután hozzáadjuk a két tojást, az olvasztott margarint, majd botmixer vagy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
5 Legvégül hozzákeverjük az előzőleg elkészített citromos-bazsalikomos levet. Zsiradékkal enyhén kikent kisebb méretű (szilikon) kuglófformába öntjük a kevert tésztát, és előmelegített sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-09 20:34:34, péntek
|
|
|
CURRYS CSIRKEFALATOK
HOZZÁVALÓK
400 g csirkemellfilé
1 tk. curry
1 ek. görög joghurt
csipetnyi bors, só
1 ek. olívaolaj
20 g vaj
50 ml száraz fehérbor
1 db szárított paradicsom
ELKÉSZÍTÉS
1 A csirkemellfilét ujjnyi csíkokra vágjuk.
2 Elkészítjük a pácot, a curryt a joghurttal és a borssal összekeverjük.
3 Belerakjuk a felaprózott csirkemellet, jól összeforgatjuk.
4 Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, rádobjuk a vajat és a felaprított paradicsomot.
5 Hozzáadjuk a csirkemellet, addig pirítjuk, míg szép színt kap minden oldala, vagyis kb. 3 percig oldalanként, majd ráöntjük a bort, hagyjuk az alkoholt elpárologni 3-4 percig. Kicsit befedjük, és máris tálalható.
Bíró Sára receptje
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-09 20:31:54, péntek
|
|
|
SPÁRGÁS-TONHALAS SALÁTA
HOZZÁVALÓK
1 csomag zöld spárga
8 db újkrumpli (közepes)
2 db tojás
1 db tonhalkonzerv (sós lében)
2-3 db paradicsom
5-6 db salátalevél
Az öntethez:
½ citrom leve
2 tk. magos dijoni mustár
2 ek. olívaolaj
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
szénhidrátmentes édesítőszer
ELKÉSZÍTÉS
1 A spárgát hajlítsuk meg, pattintsuk le a fás részét, mossuk meg. Felöntjük enyhén sós vízzel, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük, hogy minél előbb lehűljön és a szép zöld színe megmaradjon. Amikor már teljesen kihűlt, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk megszáradni.
2 Az újkrumplit megmossuk, és egy dörzsis szivaccsal alaposan átdörzsöljük. Kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, teljesen kihűtjük.
3 A tojásokat szintén pár perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűljenek, majd megpucoljuk és félbevágjuk őket.
4 A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és megszárítjuk.
5 A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük.
6 A tonhalat lecsepegtetjük, kisebb darabokra csipkedjük.
7 Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük.
8 Tálalás előtt egy tálba tesszük a krumplit, salátalevelet csipkedünk hozzá, majd ráöntjük az öntet több mint a felét, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a spárgát és a tonhaldarabokat, óvatosan összeforgatjuk. Végül ráhelyezzük a félbevágott főtt tojást, meglocsoljuk a maradék öntettel.
Kard Éva receptje
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
2024-02-09 20:21:20, péntek
|
|
|
RETEKKRÉM
HOZZÁVALÓK
30 dkg piros retek
20 dkg sovány tehéntúró
1 dl joghurt
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál reszelt torma
késhegynyi só és őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
1 A retket megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2 A túrót áttörjük, és a joghurttal habosra keverjük.
3 A petrezselymet finomra vágjuk.
4 Mindezeket összekeverjük, sóval, borssal és tormával ízesítjük. Ezt a krémet lehetőleg barna vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.
Kilián Imrémé receptje
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Cukrosoknak diétás étrend |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 26
|
|
|
|
2024. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
112 db bejegyzés |
Összes: |
8810 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1240)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (76)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (34)
- Böjtös ételek (húsmente) (49)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (23)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (655)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (58)
- Karácsonyi ételek (52)
- Kelt tészta édes és sós (123)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (64)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (85)
- Palacsinták édes - sós (3)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (42)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 15
- e Hét: 1653
- e Hónap: 6777
- e Év: 173477
|
|
|