Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1359 
Az emberek talán még nem tudják, hogy Isten tenyerén élnek.
  2021-07-17 09:37:51, szombat
 
  Az emberek talán még nem tudják, hogy Isten tenyerén élnek.
De ez nem baj. Ha jóság él a szívükben, mindegy, hogy tudnak róla, vagy nem is sejtik, mit jelent ez. A jóság földi foglalkozás: az életnek olyan módja, amelyikkel nem bántunk senkit és semmit, önmagunkat sem. A jóságot nem lehet kívülről bevinni az emberbe. És nem lehet egyetemen megtanulni. Nincs jele, vagy száma, ami megmutatná. Csak érezni tudod. Este, az éjszaka nyugalmában, amikor nincs világ, nem égnek a fények, nem szólítanak, és nem kérnek semmire, akkor léphetsz magadba, ahol csak jóság van. Senki nem akar föléd emelkedni, vagy
lerombolni, senki nem sorolja hibáidat és bűneidet:
mit tettél, és mit nem tettél meg, min kell javítanod... Senki... Most csak te vagy. Magadban vagy.
Egyedül vagy a jósággal Isten tenyerén, amit mi így nevezünk: szeretet.
(Tatiosz - A szeretet jókívánságai)


 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Szép jó reggelt!
  2021-07-13 16:36:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Vigyázz rám!
  2021-07-13 16:34:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Szia Isten!
  2021-07-12 08:43:55, hétfő
 
  
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Azon gondolkodom, hányszor hittem,Isten valahol ott van fenn
  2021-07-08 09:03:32, csütörtök
 
 

Azon gondolkodom, hányszor hittem, Isten valahol ott van fent, egészen a magasban. Ott a felhők felett ül és onnan néz le rám. Hányszor hittem, hogy ennél is közelebb van, csupán felettem lakik. Elég csak seprűnyéllel megvernem a plafont és tudni fogja, itt vagyok. Hányszor hittem, csak be kellene csengetnem és majd kinyitja az ajtót. Hittem, jó szomszéd vagyok. Cinikus, de türelmes.
Néha azt gondoltam, valóban nála vagyok. Bíztam abban, hogy a lábtörlő alatt hagyta a kulcsot és bármikor bemehetek hozzá. Talán, ha nincs otthon meg is várhatom. Aztán eszembe jutott, hátha hallja, hogy létezem. Voltam harsány, nagy hanggal és még nagyobb akarattal, hátha letekint rám az emeletről és észreveszi, hogy a földszinten én lélegzem.
Igen, ez sokszor eszembe jutott.
Aztán arra gondoltam, vajon csalódott-e bennem? Mit gondol majd rólam, ha kinyitja az ajtót. Bánatot okoztam? Azt mondja majd, megbuktam? Hogy történjen bármi, tegyek bármit, tévút volt ez az egész? És mondhat majd bármit. Mondhatja, hogy rossz voltam, haszontalan és számtalanszor eltévedtem. Egyetlen dolgot azonban nem mondhat majd sohasem, hogy nem ismert engem.
Sokszor eszembe jutott, mit mondanék neki. Mennyi mindenért okolnám és számon kérném, lennék könnyek között a Szomszédom és életem bírája. Beszélnék neki a könyörületről, melyből alig kértem, mégsem kaptam, nem azt adta, mást kaptam.
De aztán rájöttem, emelt fővel, dacosan mégsem vitatkozhatnék Istennel. Szeretnék inkább egy függőágyban heverni mellette csendesen és nézni Őt, miközben arra gondolnék, mennyi imám volt, amit nem mondtam még el.
Majd egy szörnyű éjszakán, amikor tehetetlenül a padlón hevertem megértettem, hogy Isten nem lehet sem fent, sem én nem lehetek a földszinti szomszédja. Mert ott van velem a padlón.
Ott ül mellettem, ott létezik lent, egészen lent, ahol elbukva megérkezem.
Ott az elképzelhetetlen mélységben végre rátaláltam Istenre. Megértettem, hogy nem lehet fent, mert mindig lent vár rám.
Ott fekszik mellettem némaságban és minden reggel megkapom a könyörületét. Ott van a napfelkeltében, a napnyugtában, anyám görbülő kezében, a gyermekeim szemében, a gyászomban, a vágyamban.
És igen, sokan mondják, nem látják Istent. Nézz le. Annyiszor tagadjuk, küldjük el, üldözzük és kiáltunk. De nem szól, csak hangtalan érkezik, egyre közelebb. Újra. Újra. Újra. Majd azt érzed, már ott van melletted. A padlón.
(Todorovits Rea)
 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Isten uralkodik és nem hagyott el minket
  2021-07-06 07:27:29, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
REGGELI HÁLAIMA Hálát adok, hogy itt a reggel, Hálát adok
  2021-06-25 12:13:50, péntek
 
  REGGELI HÁLAIMA

Hálát adok, hogy itt a reggel,
Hálát adok az új napon.
Hálát adok, hogy minden percem
néked adhatom.
Hálát nem csak a jó testvérért,
Hálát mindenkiért adok.
Hálát adok, hogy minden sértést
megbocsáthatok.
Hálát adok, hogy munkát küldesz,
Hálát adok, hogy fény ragyog.
Hálát adok, hogy lelkem fényes,
és boldog vagyok.
Hálát adok a vidám percért,
Hálát, ha szomorú leszek.
Hálát adok, hogy adsz elém célt
és kezed vezet.
Hálát adok, hogy hallom hangod,
Hálát adok a jó hírért.
Hálát adok, hogy Tested adtad
minden emberért.
Hálát adok az üdvösségért,
Hálát adok, hogy várni fogsz.
Hálát adok, hogy ma reggel még
hálát adhatok.
Amen.


 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Visszahozlak a legszéléről
  2021-06-09 06:49:51, szerda
 
  "VISSZAHOZLAK A LEGSZÉLÉRŐL" - Lana Vawser próféciája

Múlt héten azt hallottam, hogy az Úr sokakról azt mondja Krisztus testében, hogy "VISSZAHOZLAK A LEGSZÉLÉRŐL".
Az Úr nagyon sok embert mutatott Krisztus testében, akik már egy ideje a "legszélén" vannak, sokféle szempontból, és minden azt ordítja nekik, hogy le fognak sodródni a peremről, de az Úr azt akarja, hogy tudjátok: nem fogtok lesodródni a peremről.
Az Úr veletek van, Ő az, aki tart benneteket, és az Ő hatalmas keze meg fog menteni. Az Ő hatalmas szabadító keze lesz rajtatok. Lehet, hogy azt érzitek, hogy most merültök el, de Isten hatalmas keze meg fog menteni benneteket.
Nemrég volt egy álmom, valakit a mély vízben láttam, ahogy éppen elmerült. Ahogy az utolsó levegőt vette ott az elmerülés helyén, a halál a szemébe bámult, de HIRTELEN egy ÓRIÁSI kéz jött fel a vízből, és megmentette.
Amikor ez az ember ki lett húzva a vízből, hihetetlenül erősen lehetett érezni a dicsőítés erejét, ahogy megtölti az atmoszférát. Azzal az érzéssel ébredtem, ami mindennél erősebb volt, hogy akik úgy érzitek, hogy a legszélén vagytok, és már épp elmerültök, féltek és meg vagytok rémülve, és nem tudjátok, hogyan kerüljetek ki ebből, akkor DICSŐÍTSETEK! Ne hagyjátok el a dicséret és imádat helyét! Isten hatalmas keze meg fog szabadítani titeket.
Sokan értetek a saját képességeitek határára, és még összetörtebbnek érzitek magatokat, mint eddig valaha. Eljutottatok a saját erőtök végső határához. Nem látjátok a kivezető utat, de ISTEN látja, és MOST be fog lépni, és meg fog szabadítani. Isten RENDKÍVÜL erősnek fogja mutatni magát a ti oldalatokon.
"A mi Istenünk a szabadításnak Istene, és az Úr Isten az, aki megment a haláltól." - Zsoltárok 68:20
"Az Úr angyala tábort jár az Őt félők körül és kiszabadítja őket." - Zsoltárok 34:7
A LEGSZÉLÉRŐL A NAPFÉNYES NAPOKBA
Ahogy az Úrral együtt üldögéltem, és a szívét hallgattam, ezeket a szavakat hallottam: "A LEGSZÉLÉRŐL A NAPFÉNYES NAPOKBA"
Láttam egy látomást, amelyben Isten hatalmas keze megszabadította a népét a legszéléről, majd Jézus megragadta a kezüket, és átsétált velük a NAPFÉNYES NAPOKBA.
Sokak számára a jelen pillanatban csak sötétség látszik, a napfényes napok ellentétét látják... de bátorítani szeretnélek titeket ezzel...
DE ISTEN!!!!!
Az Úr beszélt hozzám ez év elején, és azt mondta, hogy újra megismerteti Krisztus testével az Ő erejét. Hamarosan újra meg fogtok ismerkedni Isten erejével, azzal az erővel, amely a Jézus nevében van, Jézus személyében van, az Ő hatalmas kezének az erejével, ami megment és megszabadít arról a peremről, ahol most éppen álltok.
Sokakat láttam, akik lesújtva állnak a peremen, és aggódva kiáltják: “Nem tudom, mit csináljak, hogyan szabaduljak meg ebből, nem tudom, mit tegyek, hogy átléphessek az áttörésbe", majd hallottam az Ő suttogását: “Ne rettegj, legyél békességben! Én már előtted mentem."
Ő már előtted ment, Ő már elkészítette az utat, Ő, JÉZUS a válasz, és Ő meg fog szabadítani téged, és sokatokat meg fog szabadítani a családjaitokkal együtt.
"KIHÚZOM A GYÖKEREKET, ÉS MEGÚJÍTOM A FIATALSÁGOTOKAT"
Láttam egy látomást sokakról Krisztus testében, akik a szívük nehézségeivel küzdenek, és ezek a szívbeli problémák már fojtogatták őket, félelmetesek voltak, és megint az az érzés vett körül, hogy nem tudják, mit kezdjenek azzal, ami a bensőjükben történik. Sokan kiáltottak: “Uram, mi történik bennem?"
Hallottam, ahogy az Úr ezt mondja: “KIHÚZOM A GYÖKEREKET, ÉS MEGÚJÍTOM AZ FIATALSÁGOTOKAT"
Egy olyan érzés vett körül erőteljesen, ami egy meghívás volt a Jézusban való bizalomra. Hogy bízzatok abban, hogy az Úr dolgozik, nem csak ott áll a partvonal mellett arra várva, hogy te majd kidolgozod, hogy hogyan fogod tudni "megoldani" ezt a problémát, hanem Ő mélyen munkálkodik, és az Ő ereje és szeretete KI FOGJA HÚZNI azokat a gyökereket a szívedből. Az Ő keze. Csendesedj el, a szíved lenyugtatásával, és folyamatosan hívd a Szent Szellemet, hogy végezze el mindazt, amit csak el kell végeznie ahhoz, hogy ki legyenek húzva a gyökerek. Ő nem hagy figyelmen kívül téged. Nem felejtett el. Azért hozza FEL a dolgokat, hogy KI TUDJANAK JÖNNI. A keserű helyeket édessé teszi (2Mózes 15:19-27).
Az Úr megmutatta ezeket a gyökereket a szívekben, a keserűség, a trauma, a fájdalom, a félelem és a szívfájdalom gyökereit, amelyek már oly sokat loptak és raboltak el az Ő népétől. Ketrecbe zárva tartották őket, ellopták a fiatalságukat, mert olyan sokáig hordozták ezeket a terheket, de az Úr szeretete, az Ő szeretetének a hulláma összecsap most feletted. Nemcsak egy hullám, hanem egyik hullám a másik után, újra és újra, és azok a gyökerek kihúzódnak, Ő pedig megújítja a fiatalságodat. Sokatoknál, akik úgy érzitek, hogy a fájdalom és a trauma az “arcotokra van írva", amikor megtörténik a megtérés, ahogy megtörténik az összehangolódás, ahogy egy mély gyógyulás, csodaszintű fordulatok és átváltozási csodák történnek a szívben, akkor, ahogy az Úrtól hallottam, "EZ LESZ AZ ARCOTOKRA ÍRVA". Sokan fogjátok azt látni, hogy az arcotok RAGYOG a szeretettől, a reménységtől, az örömtől és az Úr dicsőségétől. ÉSZREVEHETŐ különbség lesz az arcotokon, ami azt fogja mutatni, amit az Úr a BENSŐTÖKBEN végzett el.
De akik az Örökkévalóra várnak, akik benne bíznak,
új erőre kapnak, szárnyra kelnek, magasra szállnak,
mint a sasok!
Futnak, de nem fáradnak el, járnak, de nem merülnek ki.
(Ésaiás 40:31 EFO)
EZ AZ UTOLSÓ SZALMASZÁL
Hallottam, ahogy sokan kiáltják: "Uram, ez az UTOLSÓ SZALMASZÁL! Nem bírom tovább". Majd láttam, ahogy Jézus megfogja a kezüket, és ezt mondja: “Igen, Kedvesem, valóban ez az utolsó szalmaszál."
Egy kicsit összezavarodtam, nem értettem, mit akar mondani ezzel, de akkor hirtelen, egyik pillanatról a másikra megértettem.
A szív érzékeny pontjait, a szív sebeit, amelyeket az ellenség újra meg újra meg újra arra használt, hogy Isten népét belevigye a reménytelenség, düh, csüggedés, elkeseredés, levertség folyamatos körforgásába - azt, ami a szívetekben van, és amit az ellenség egyfolytában arra használt, hogy Isten népét annyi mindenben a “legszélére" sodorja, Isten keze és Jézus szeretete MEGSZÜNTETI azt az érzékeny pontot, és egyszer s mindenkorra meggyógyítja a szíveteket.
Ez a MINDENT FELÜLMÚLÓ MEGSZÜNTETÉS! Ez az az áttörés, ami fordulatot hoz és megváltoztat mindent, hogy véget vessen a ciklusoknak, amelyek ketrecbe zártak és oly sokáig korlátok között tartottak.
EZ az a csodaszintű áttörés, ami egy hirtelen fordulattal egyszer s mindenkorra átvisz téged arról a helyről, ahol úgy érzed, hogy “haldokolsz", oda, ahol “kibontakozol". Valóban előrelépsz, és bekerülsz abba a bővölködő életbe, amely Krisztusban a tiéd (János 10:10).
Hallottam, ahogy az Úr kihirdeti: "EZ AZ, AMI EGYSZER S MINDENKORRA MEGTÖRTÉNIK. EGYSZER S MINDENKORRA LERENDEZEM EZEKET AZ ÜGYEKET."
GYŐZELEM! GYŐZELEM! GYŐZELEM!
Krisztus győzelme megnyilvánul az életedben. A győzelem, amely Krisztusban a tiéd. Minden rablánc, minden körforgás, minden meghajol Jézus nevére!!
"Ti ugyanis szellemileg halottak voltatok a bűneitek miatt és azért, mert a régi emberi természet uralkodott rajtatok. Isten azonban Krisztussal együtt nektek is új életet adott, miután megbocsátotta minden bűnünket. Adósság-listánkat — amely azzal vádolt bennünket, hogy felsorolta az Isten törvénye ellen elkövetett vétkeinket — odaszegezte a Keresztre, s ezáltal azt végleg eltörölte. Ugyanakkor a szellemi világ fejedelmeit és uralkodóit Krisztus közreműködésével megfosztotta hatalmuktól, és diadalmenetében közszemlére tette őket, mint győztes hadvezér a foglyait."
(Kolossé 2:13-15 EFO)

Forrás: Lana Vawser Ministries - "I AM BRINGING YOU BACK FROM THE BRINK" 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Kerek templomunk
  2021-04-12 18:47:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Ez a hitünk
  2021-04-04 10:54:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1359 
2021.07 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 216 db bejegyzés
e év: 2057 db bejegyzés
Összes: 62381 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1348
  • e Hét: 21224
  • e Hónap: 85115
  • e Év: 661421
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.