Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Sri Chinmoy (1931-2007.) bengáli-amerikai szellemi vezető
  2023-01-30 08:05:32, hétfő
 
 
Sri Chinmoy (1931-2007) egy spirituális tanító


Sri Chinmoy (1931-2007.) bengáli-amerikai hinduista szellemi vezető, vallási tanító, guru, de dolgozott mint író, költő, zeneszerző, zenész, művész és sportoló is. Létrehozta a Sri Chinmoy Centre Church, Inc. nevű vallásos szervezetet. 1500 könyvet, 115.000 verset és 20.000 dalt írt, 200.000 festményt festett és közel 800 ingyenes békekoncertet adott szerte a világon.
Egy spirituális tanító, aki egész életét az emberiség szolgálatának szentelte. A Nyugaton eltöltött 43 év alatt arra törekedett, hogy ösztönözze és szolgálja az emberiséget lélekteljes felajánlásaival: imáival és meditációival, irodalmi, zenei és képzőművészeti tevékenységeivel.

 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Miért kételkedünk?
  2020-08-15 09:29:37, szombat
 
 
"Miért kételkedünk? A kétség azért lép belénk, mert nem vagyunk meggyőződve eredményeinkről, tetteinkről vagy arról, mit teszünk majd a közeli vagy távoli jövőben. Ha másokban kételkedünk, nem teszünk semmi igazán ártalmasat. De ha magunkat vonjuk kétségbe, azzal valami roppant károsat teszünk. Abban a pillanatban, amikor kételkedünk magunkban, gyengítjük képességeinket, és romba döntjük lehetőségeinket. Az a fa, amivé válhatnánk, ápolás híján még csemete korában elpusztul."

(Sri Chinmoy) 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Mindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert
  2020-08-15 09:25:44, szombat
 
 
"Mindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert - a lélek kertje. [...] Minden leckével, amit az élet tanít, lélek-kertünk növekszik, és egyre ragyogóbbá válik. A lélek-kertek békéje, fénye és boldogság-illata végül pedig szétterjed majd a világban, széltében-hosszában."

(Sri Chinmoy)


 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
A hála egy isteni minőség,...
  2020-07-18 08:21:44, szombat
 
 
A hála egy isteni minőség, mely megtestesíti az összes isteni minőséget


"Egyetlen egy tulajdonság van, amire mindannyiunknak szüksége van. Felesleges lenne három tulajdonságot mondani. Egyetlen tulajdonság képes megoldani minden problémádat - mindenki problémáját - és ezt a tulajdonságot hála-szívnek hívják."
- Sri Chinmoy -

"A spirituális életben az ego legyőzésének legjobb módja az, ha naponta öt percig hálát ajánlunk Istennek. Ha nem tudsz öt percet felajánlani, akkor ajánlj fel egy percet. Ajánld fel a háládat Istennek. S azt fogod érezni, hogy benned egy édes, csodálatos, illatos virág növekedik. Ez az alázatosság virága. Amikor háládat Istennek ajánlod, Ő valami nagyon csodálatos dolgot ad neked, az alázatosságot. Amikor felfedezed magadban az alázatosság virágát, azt fogod érezni, hogy a tudatod széltében-hosszában átfogja az egész univerzumot. (...) A spirituális életben a tudatos hálán keresztül növünk bele az alázatosságba. Ha az alázatosság virága láthatóvá válik, az ego eltűnik, mert megérzi, hogy valami sokkal jobb dologgá válhat: egyetemes egységgé."

"Ha az emberiség valóban megértené
A hála-szív fontosságát,
Akkor sokkal gyorsabban és sokkal biztonságosabban
Haladhatna elrendelt célja felé."

- Sri Chinmoy -


 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Mai napi üzenet
  2020-07-15 11:14:39, szerda
 
 
"Csak szeresd Istent egy picit jobban, csak gondolj magadra egy kicsivel kevesebbet és lásd, minden kimondhatatlan problémád megoldódik."

Sri Chinmoy
 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Meditáció a belső békéért
  2020-02-18 15:56:37, kedd
 
 
Meditáció a belső békéért


Csak a meditáción keresztül tudunk maradandó békét, isteni békét elérni.


Ha reggel lélekteljesen meditálunk és akár csak egy percre is békét fogadunk magunkba, akkor ez az egy perc béke egész napunkat át fogja itatni. És ha nagyon magas a meditációnk, akkor valóban maradandó, mély békét, fényt és örömet kapunk. Szükségünk van a meditációra, mert a fénybe akarunk belenőni, és a fényben akarunk beteljesülni. Ha ez törekvésünk célja és erre szomjazunk, akkor a meditáció az egyetlen út.

Ha jól tudunk meditálni, képesek leszünk Istennel beszélgetni, mivel a meditáció az a nyelv, amelyen Istenhez szólhatunk.

(Sri Chinmoy)

 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Tanuld meg...
  2019-03-06 09:14:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Boldogság a nevem
  2018-09-08 09:30:04, szombat
 
 

Boldogság a nevem,
Mert a vágyat, hogy jónak látsszam
Felváltotta
A vágy, hogy jó legyek.

Sri Chinmoy
 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
A tiszta alázat elnyeri az isteniség tanát
  2018-06-25 09:26:48, hétfő
 
 

A tiszta alázat elnyeri az isteniség tanát


Egyszer Bhaskaránanda beszédet készült adni. A szónoknak épült egy külön színpad, amit gyönyörűen feldíszítettek. Több száz ember gyűlt össze, hogy részt vegyen az előadáson. Mielőtt a mester elkezdte volna a beszédét, megkérdezte: - Hol van Laksman Mala? Azt akarom, hogy Laksman Mala itt legyen.

A legtöbben nem tudták, ki Laksman Mala, de valaki azt mondta, hogy egy halász. Csupa nagy tiszteletnek örvendő és tanult ember volt jelen! Ki gondolta volna, hogy a mester egy halászt akar látni? De mindenki elkezdte őt keresni.

- Laksman! Laksman! - kiáltoztak.

Laksman szinte félt elmenni erre a nagy előadásra, mert annyi művelt ember volt ott, ezért hátul ült le. Mikor megtalálták, előre kísérték a mesterhez, aki elárasztotta szeretetével és gyengédségével.

- A beszédem alatt itt kell lennie velem - mondta Bhaskaránanda.

Így hát Laksman összetett kezekkel, az odaadás és az önátadás tengerében úszva állt Bhaskaránanda mellett. Beszéde során a mester rendkívül nagyra értékelte Laksmant.

- Ti tanultak, műveltek és nagyszerűek vagytok. De a valódi nagyság a tiszta odaadásban rejlik.

Mikor az előadás véget ért, Laksman követte a mestert otthonába, és azontúl a mesterrel lakott.

Magyarázat:

Az intellektuális elme nem tudja és nem is tudhatja, mi is Isten Könyörület-Valósága. Csak a kereső odaadó szíve tudja tökéletesen, mi Isten Könyörülete. Sőt, egy lépéssel tovább is megy. Azáltal, hogy szíve odaadó egységben van szeretettjével, a kereső a mester pontos képére formálódik. Az elme mindig szomorú vereséget szenved, amikor megpróbálja felmérni a belső világ rejtélyeit, a szív azonban sosem vall kudarcot a belső világ kincseinek feltárásában. A szív számára nem létezik külső és belső világ. A szív csak egyetlen világot ismer: Istent a világot. A lélekteli szív számára maga a világ Isten.

Sri Chinmoy

Légy olyan, mint a fűszál:
Link

 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
Sri Chinmoy idézet a spirituális élettről
  2018-02-15 20:52:44, csütörtök
 
 
Anyagi siker vagy spirituális siker
Ha Istent akarod, egyszerű életet kell élned. Egy nap csak huszonnégy órából áll, és ha egyszer elmúlik, nem tér vissza többé. Ha egy órát elvesztegetsz, az örökre elveszett. Nem tudod visszaszerezni. El kell határoznod, mire használsz minden egyes röpke pillanatot: földi élvezetekre vagy Istenre. Ha úgy érzed, hogy elsődleges és legfőbb szükségleted Isten, akkor, ha leegyszerűsíted az életed, nem lesz zavaró vagy kísértő tényező. Sok olyan dolgot teszünk itt a Földön, ami szükségtelen. Sok minden van a tulajdonunkban, ami felesleges. Ha van egy autónk, két autót akarunk. Ha van egy házunk, két házat akarunk. Állandóan szaporítani próbáljuk anyagi tulajdonainkat, ahelyett, hogy megpróbálnánk olyan kevéssel létezni, ami földi életünkhöz leginkább szükséges. De tudnunk kell, valójában mit akarunk. Ha spirituálisak akarunk lenni, akkor természetesen időnk legnagyobb részét spirituális tevékenységekkel kell töltenünk.

Talán úgy érzed, hogy amikor anyagi életed teljes biztonságban van, és elértél már némi anyagi sikert, amikor eljutottál egyfajta külső öröm- és tökéletességérzéshez, akkor könnyebben tudsz majd spirituális életbe kezdeni. Nos, ebben nincs semmi rossz, de a legtöbb kereső úgy találja, hogy amit a fizikai síkon, a külső világban elért, az nem számít előnynek vagy külön segítségnek spirituális életében. Ha jól megtaláltad a helyed a külső életben, ha biztonságban vagy és elértél bizonyos szintű sikert, az nagyszerű. De ha úgy érzed, hogy ezek a külső eredmények meggyorsítják majd spirituális fejlődésedet, az legtöbb esetben nem igaz. Épp ellenkezőleg, általában pont fordítva lesz. Sok ember ért el világi sikert, de ezzel spirituális életük gyakran nehezebb lesz, mert az egó, a büszkeség és az önelégültség érzése az anyagilag sikeres ember útjába állhat.

A valódi spirituális siker akaratunk tudatos átadása a Mindenható Akaratának. Nincs abban semmi rossz, ha az anyagi siker és a spirituális siker együtt járnak, feltéve, hogy készek vagyunk mindent feláldozni a spirituális sikerért. De ennek általában az ellenkezője történik. Mikor anyagi sikerünk mind többet követel tőlünk, spirituális életünket feláldozzuk az anyagi élet követeléseiért.

/Srichinmoy/

És ami nagyon fontos ha már a külső dolgokat írtam ahogy mondani szoktam sosem szabad elfelejteni mindent csak kölcsön kapunk az életünkhöz...ezért is balgaság tíz körömmel ragaszkodni a földi javakhoz ha el megyünk az vissza tér a világba de amit belül teremtünk a szívünkbe az örökre meg marad.
/Kovács Lajosné Erzsébet Bibor/
 
 
0 komment , kategória:  Sri Chinmoy  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2023.08 2023. Szeptember 2023.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 708 db bejegyzés
Összes: 12159 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1179
  • e Hét: 2904
  • e Hónap: 33442
  • e Év: 422563
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.