Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kegyelem a mai napra
  2016-07-02 19:14:03, szombat
 
  Isten kegyelmet adott neked a mai napra. Nem kaptad meg a holnapi napra szóló kegyelmet. Sok ember éli úgy az életét, hogy azon tűnődik, mi lesz öt év múlva.

Minden ,,mi lesz ha" lepörög az agyukban. Óvatosnak kell lennünk, mert a ,,mi lesz ha" mindig lehangol. Ha pedig el is jön a ,,mi lesz ha", akkor Isten meg fogja adni a kegyelmet, hogy megbirkózzunk vele. Mi lesz, ha semmi jóval nem kecsegtet az orvos? Mi lesz, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy terveztem? Mi lesz, ha elveszítem az állásomat? Akkor ott lesz számodra az a békesség, ami minden értelmet meghalad. Isten megígérte, hogy erővel fog felruházni téged minden csatádra. Lehet, hogy nem tudjuk, mit tartogat számunkra a jövő, de azt tudjuk, hogy ki tartja kezében a jövőt.

Az a fontos, hogy ne mulasszuk el a mát, a holnap fölötti aggódás miatt. A mai nap ajándék. Ez a nap soha nem fog visszatérni. Hiszem, hogy azok a dolgok, amik miatt aggódunk, nagyrészt meg sem fognak történni. Ha mégis, akkor nem lesz olyan nehéz, mint amilyennek gondoltuk. Lehet, hogy ma még nincs meg hozzá az erőnk, de Isten a megfelelő pillanatban meg fogja adni mindazt, amire szükségünk lesz.

Természetesen szükséges, hogy legyenek terveink és használjuk a józan eszünket. De egy ponton át kell adnunk Istennek a dolgokat: ,,Istenem, Te tudod, hogy mi a legjobb számomra. Azt mondtad, hogy minden időben megadod nekem a szükséges kegyelmet. És ahogy a mezők liliomait öltözteted, és az ég madarait eteted, tudhatom, hogy rólam is gondoskodni fogsz."

Nagyon felszabadító, amikor megtanuljuk átadni Istennek a dolgokat és elfogadjuk a mai napra szóló kegyelmét.

,,Ez az a nap, amelyet az ÚR elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen!" (Zsoltárok 118:24)

,,Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma." (Máté 6:11)

Joel Osteen * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Joel Osteen  
Joel Osteen: Megvallásaim
  2016-05-06 21:17:19, péntek
 
  Joel Osteen: Megvallásaim
31 ígéret, amelyeket kihirdethetsz az életed felett

Első nap

Kihirdetem Isten lenyűgöző áldásait az életemre.
Meg fogom látni Isten jóságának kirobbanását,
ahogy hirtelen, mindenre kiterjedően megnyilvánul.
Meg fogom tapasztalni Isten jóindulatának mindent felülmúló nagyságát.
Ez magasabb szintre emel annál, amiről valaha is álmodtam.
Túláradó áldások jönnek az utamba.
Ez az én megvallásom.
Ámen.

Egy barátom egy nagynevű egyetemre szeretett volna menni, de tanulmányi költségeinek fedezéséhez ösztöndíjra volt szüksége. Hónapokkal a tanévkezdés előtt megpályázta az ösztöndíjat. Bár a jegyei elég jók voltak ahhoz, hogy bejusson, tájékoztatták, hogy nincs több elérhető ösztöndíj. Ezért helyette beiratkozott egy főiskolára.

Úgy tűnt, hogy a nagynevű egyetemre vonatkozó álma kútba esett. Úgy tűnt, a helyzet végleges. Minden tény arra utalt, hogy nem fog megtörténni, amit szeretett volna. Az iskolakezdés előtt néhány héttel azonban az ösztöndíj iroda visszahívta azzal, hogy új forrás nyílt meg. A kétéves, részleges ösztöndíj helyett, amelyre pályázott, négyéves, teljes körű ösztöndíjat ajánlottak neki; kirobbanó áldást.

Lehet, hogy te is úgy gondolod, hogy a helyzeted végleges. Régóta benne vagy már. Nem látod, hogyan emelkedhetnél ki valaha is belőle. Minden tény arra utal, hogy ez lehetetlen. De Isten ma azt mondja: ,,Fel kell készülnöd! Ahol most tartasz, az nem végleges. Kirobbanó áldásokat tartogatok számodra az utadon. A béredet meghaladó növekedést adok neked. Megáldalak a megszokott jövedelmeden felül. Hirtelen fogom megváltoztatni a dolgokat az életedben."

Ez a robbanás szó meghatározása: hirtelen, széles körű változás. Ezt akarja Isten megtenni mindegyikünk életében. Hirtelen. Váratlanul. A mindennapostól eltérő módon, és nem kis mértékben. Nem középszerű változás lesz ez. Széles körű növekedés lesz. Azt jelenti: annyira elképesztően bámulatos, hogy tudod, ebben Isten kezének kellett benne lennie.

Éppen ez történt egy férfivel, aki nemrégiben megállt a gyülekezetnél, és hatalmas adományt hozott a szolgálatunk számára. A tizede volt. Azt mondta, hogy örökölt egy olyan rokona után, akivel soha nem is találkozott. Valójában azt sem tudta, hogy rokonok, ez az ember mégis olyan örökséget hagyott rá, amely az egész családját egy új szintre emelte. Nemcsak arra volt módja, hogy kifizesse a házát, hanem arra is, hogy sok más ember házát kifizesse.

Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én hiszem, hogy vannak ilyen rég elveszettnek hitt rokonaim. Hiszek a kirobbanó áldásokban.

Pál apostol beszélt erről az Efézus 2:7-ben. Azt mondta, meg fogjuk látni ,,Isten jóindulatának korlátlan, megmérhetetlen, mindent felülmúló nagyságát" (az angol fordítás alapján). Azt mondta, olyan jóindulatot fogunk megtapasztalni, mint soha korábban.

A látható világban úgy tűnhet, soha nem tudjuk megvalósítani az álmainkat. Máris kiszámoltad, hogy sohasem fogsz kilábalni az adósságból. Végigfuttattad a számításokat - de Isten azt mondja: ,,Még nem láttad meg az én kirobbanó áldásaimat. Még nem láttad a jóindulatom mindent felülmúló nagyságát! Olyan áldásaim vannak számodra, amelyek évekkel előre röpítenek. Olyan növekedést adok, amely meghaladja a természetes számításaidat."

Megtanulta, hogy Isten nem mindig az átlagos emelések szerint bánik velünk. Van úgy, hogy apránként ad növekedést. Minden nap, és egész nap hűségesnek kell lennünk. Amikor azonban ilyen kirobbanó áldásban részesülünk, akkor ahelyett, hogy hétről a nyolcra, onnan meg a kilencre araszolnánk, Isten a ,,hétről a nyolcra" jutást a ,,hatvanháromról a hatvannégyre" szintjére emeli. Ez aztán a széles körű növekedés!


Link


 
 
0 komment , kategória:  Joel Osteen  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 1422
  • e Hónap: 12475
  • e Év: 73776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.