Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az apai szeretet
  2017-03-18 11:03:38, szombat
 
  Zsidó családokban az volt a szokás, hogy amikor elérkezett az ideje, az apa minden megélhetését szétosztotta a gyermekei között. Attól kezdve a gyermekek feladata volt, hogy gondoskodjanak a szüleikről.

A fiatalabb fiú azonban hihetetlen dolgot tesz! Elkéri a részét, aztán csapot-papot hátrahagy, és éli az életét. Nem törődik senkivel és semmivel, amíg csak el nem veri mindenét.
Eközben az idősebb fiú egyedül marad a szüleivel, és helytáll - kettejük helyett is.

Róluk szólna ez a történet? Ó, dehogy! Arról szól, hogy milyen az apai szeretet.
Nem lehetne ennél szebben elmondani, milyen a mi Atyánk szeretete!

Ki ismerhetne bennünket mélyebben, mint Ő, aki teremtett? Ki tudná nála jobban, hogy milyen a jellemünk? Mégis ezerféle gazdagsággal tölti meg az életünket. Tisztasággal, szépséggel, jósággal, becsülettel, igazsággal....

Amikor pedig azt látja, hogy kivetkőzünk önmagunkból, és érthetetlen módon eldobáljuk az értékeinket - utánunk jön-e? Figyelmeztet-e unos-untalan? Pedig Ő látja! Mégis vár.

Mert nem csak annyira szeret minket, hogy odaadja nekünk az élet legdrágább kincseit, hanem annyira is, hogy nem hal ki belőle egy pillanatra sem a remény: egyszer majd magunkba szállunk.
Amikor pedig ez megtörténik, csak mi érezzük, hogy minden emberi közösségből, és az Atyai szeretetből is kirekesztett bennünket az, amit tettünk. Ő nem.

Az Ő szíve-lelke, egész lénye másfajta érzelmekkel van tele. Megkönnyebbüléssel és boldogsággal. Amilyen hihetetlenül ostoba volt a mi viselkedésünk, olyan hihetetlen az Ő megbocsátása és öröme.

Adonai * Tanítások
Link Link Az apai szeretet

Link



 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
Vedd elő a bíbor színű ruhádat!
  2017-03-16 08:43:00, csütörtök
 
  Döbbenetes lehetett Jézus tanítványainak hallani ezt a példabeszédet! Hiszen jól ismerték a törvényt és a hagyományokat, melyek előírták a szegényekről való gondoskodás mindenkire nézve kötelező szabályait.

Hogy is volt ez abban az időben?

A legkisebb település elöljárói is - külön erre a célra adományozott pénzből - gondoskodtak a szegényekről. Még azokról is, akik idegenként érkeztek a városba!

Nem csak a törvény és a próféták, hanem a rabbinikus hagyomány is előírta, hogy minden gazdag "kapujában", vagyis látóterében, lennie kellett egy vagy két szegény embernek, akiről az a saját vagyonából gondoskodott.

Semmiféle ünnepi lakomát nem tartottak anélkül, hogy arra meg ne hívták volna a szegényeket, akiknek alamizsnát osztottak. Ez, hogy úgy mondjam: presztízs-kérdés volt a gazdagok között.

No mármost. Több kérdésünk is lehet a történettel kapcsolatban. De hogy ne nyújtsuk túl hosszúra eszmefuttatásunkat, csak egyet választunk ki. /Amit persze mindjárt magunkra is alkalmazunk./

- Hogyan fordulhat elő, hogy egy ember, akit gazdagsággal áldott meg az Isten, nem gondoskodik a szegényről, akit viszont rábízott?

Lehet, hogy szívesebben azonosulnánk Lázárral, de koncentráljunk most az áldásainkra!

Vegyük elő a szekrényből a bíbor színű ruhánkat! Ami eszünkbe juttatja; milyen tehetősek vagyunk. Mert egészen biztosan kaptunk valami gazdagságot, áldott adományt, vagy lehetőséget Istentől. Örvendezzünk neki! Ne rejtegessük! Éljünk vele és élvezzük.

Csak vegyük észre a kapunkban ülő 'szegényt', akinek juttatnunk kell belőle. Akinek arra nagy szüksége van. Mert ha önzésünk miatt szakadék támad köztünk és aközött az ember között, akit Isten ránk bízott, nagy bajba kerülünk. A lassú felfogásnak nehéz következményei vannak. A magunk építette szakadékot az örökkévalóságban megszüntetni már nem lehet.

Nem mindegy, hogy halálunk után Ábrahám ölébe visznek-e bennünket az angyalok - vagy egyszerűen csak eltemetnek minket.

Öröklétünk előtörténetét írjuk itt a földön.

Adonai * Evangélium: Lk 16,19-31
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
Új nemzedék -- új nemzetpolitika
  2017-03-15 12:04:52, szerda
 
  A hatalmi pozíció nagy kísértés! Ha valaki beleül egy székbe, attól kezdve állandóan meg kell küzdenie önnön fontosságának tudatával.
Régen is, ma is így van ez, minden nemzedék életében.

Jézus azonban új nemzedéket hozott létre az Ő követőiből! Új nemzetpolitikát adott a kezükbe. A hatalom harca helyett egymás szolgálatának szellemét ültette el ennek az új nemzedéknek a szívében. Az Ő Országának ez az alkotmánya.

Két pontban foglalható össze:
1. Ha naggyá akarsz lenni, szolgáld a többieket!
2. Ha első akarsz lenni, akkor még jobban szolgálj feléjük!
Aki nagyobb akar lenni a többieknél, az addig növekedjen, addig gyúrja magát, amíg
meg nem születik benne ez a lelkület.

Isten megengedte, hogy a vallási és a világi hatalmak visszaéljenek a hatalmukkal, amikor Jézust elítélték. Azt is megengedte, hogy később az apostolokkal tegyék ugyanezt. Ma pedig megengedi, hogy velünk. Mert nem számít. A hatalmaskodás nem számít. Az csak itt és most lehetséges.
Az új nemzedék 'versengése' számít. Mert ők egymást megelőzve örökkévaló értékeket visznek az Örökkévalóhoz. Emberek lelkét és életét.

Új nemzedék vagyunk - Jézus nemzedéke. Nekünk az Isten alkotmánya szerint kell élnünk. Hogy így kövessük azt, Aki váltságdíjul adta magát értünk.

MAI EVANGÉLIUM -- Mt 20, 17-28
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
A bőrödre megy a vásár
  2017-03-05 11:45:13, vasárnap
 
  És a Lélek azonnal kivitte őt a pusztába. A pusztában volt negyven napig, megkísértve /próbára téve/ a sátántól. Vadállatok között volt, és angyalok szolgáltak neki.
Evangélium: Márk 1,12-13

Mielőtt Jézus elkezdhette volna a szolgálatát, a Lélek kivezette Őt a pusztába, ahol negyven napon át folyamatos kísértések érték.
Negyven nap a pusztában, magányosan és egyedül, ráadásul folyamatos kísértéseknek kitéve - rengeteg idő! A héber szám-szimbolikában a negyvenes szám azt jelenti: a létező legtöbb, ami emberileg kibírható.

Amikor Isten fontos feladatot akar ránk bízni, akkor előtte minket is megpróbál. Nem is akárhogyan! Nem lényegtelen dolgokban! Nem felszínesen! Egészen a szívünkig. Mert hiszen a szívünket vizsgálja.
Ezért megengedi a sátánnak, hogy különféle módokon kísértsen minket. Időről időre saját vadállataink is előjönnek, félelmet és rettegést keltve bennünk.
Olyan érzés, mintha kínpadon lennénk, és sohasem akarna véget érni a szenvedésünk.
Illetve véget érhetne, ha feladnánk a harcot! Néha el is jutunk eddig a gondolatig.
Tehát: a bőrünkre megy a vásár. Ki nyer meg bennünket?

Ha nem lennének velünk Isten angyalai, nem bírnánk ki. De éppen ez a mai Ige másik üzenete: a legnagyobb próbák idején angyalok szolgálnak nekünk. Mennyei ételekkel etetnek és mennyei itallal oltják a szomjunkat.
Ez csak azoknak a kiváltsága, akik nem alkusznak meg, és nem menekülnek el a pusztából.

A pusztában töltött idő - amellett, hogy irgalmatlanul nehéz -, hihetetlenül értékes is!
Mert...
- Itt tudjuk meg, hogy hol van, és mi a feladatunk.
- Itt írjuk meg a saját 'evangéliumunkat'. Azaz: jó hírünket mások felé. A vérünkkel. Mert olyan tapasztalatot szerzünk Istenről, ami más körülmények között nem lehetséges. Ezáltal a tapasztalat által tudunk hitelesen beszélni Róla.

Ha letelik a negyven nap, akkor minden együtt van ahhoz, hogy általunk is nyilvánvalóvá legyen az Isten uralma a világ előtt.

Légy bátor, tarts ki! Ő is erre az időre vár!

MAI EVANGÉLIUM -- Mt 4,1-11
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
Nem szolgálhattok két úrnak
  2017-02-26 15:32:50, vasárnap
 
  - Senki sem szolgálhat két úrnak; mert vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy tiszteli az egyiket, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.

- Ezért azt mondom nektek: ne aggódjatok az életetekért, hogy mit egyetek, se a testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több az élet az ételnél, a test pedig a ruhánál?

- Nézzétek az ég madarait: nem vetnek, nem aratnak, csűrökbe sem gyűjtenek, mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet ezeknél? Ki az közületek, aki aggodalmaskodásával képes az életkorához egyetlen könyöknyit hozzátenni?

- És a ruha miatt miért aggódtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan növekszenek: nem
fáradoznak és nem fonnak; mégis, mondom nektek: még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha pedig a mezei füvet, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, Isten így felöltözteti, nem sokkal inkább titeket, kishitűek?

- Ne aggódjatok tehát és ne mondogassátok: 'Mit együnk?', vagy: 'Mit igyunk?', vagy: 'Mibe öltözködjünk?', mert ezeket a pogányok keresik. Hiszen tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mindezekre szükségetek van.

- Ti keressétek először az Isten országát és annak igazságát, és mindezt megkapjátok hozzá.
- Ne aggódjatok tehát a holnapért; a holnap majd aggódik önmagáért. Elég a napnak a maga baja.

Mt 6,24-34 Link


"Nem túl elegáns kijelentés, de azt szoktam mondani: ki mihez dörgölőzik, azzal kenődik.
Ki az úr felettünk? Az, akire ráhagyatkozunk. Akitől a gondoskodást várjuk. Akinek a törődésére bízzuk magunkat.

Két úr nem lehet, mert nincsen két szívünk.

Ha nem Isten fennhatósága alatt állunk, akkor nem kell azon csodálkoznunk, hogy nem szól bele az életünkbe. Hogyan is szólhatna, ha nem Ő a gazda?

Viszont nagyon is törődik velünk, ha arra vágyunk és törekszünk, hogy az Ő királyságának tagjai legyünk.

Ez esetben kivesszük magunkat a világ törvényszerűségei alól, és Isten természetfeletti törvényei alá helyezkedünk.

A hit és a bizalom által 'lehetőséget' adunk Istennek, hogy gondoskodjon rólunk.

Bognár Mária * Mai Ige
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
Felemelsz
  2017-02-25 22:40:15, szombat
 
  Amikor lehangolt vagyok és a lelkem kimerült,
Amikor jönnek a gondok és a szívemre nehezednek,
Akkor megállok és várok Rád a csendben.
Míg elnem jössz,hogy velem legyél kicsit.

Felemelsz,hogy a hegycsúcsokon állhassak.
Felemelsz,hogy a viharos tengereken járhasak.
Erős vagyok amikor a vállaidra veszel.
Felemelsz,hogy több legyek mint ami lehetek.

Bognár Mária Honlapja * Adonai Link



Felemelsz Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-02-25 22:31:20
feltöltő: dandej
nézettség: 1151
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: remény, élet erő,
kategória: család
leírás: Te felemelsz, hogy hegycsúcsokra álljak.
Bognár Mária * http://www.adonai.hu/


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




Link Link

 
 
0 komment , kategória:  ADONAI - Az Úr  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4941
  • e Év: 66242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.