Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 111 
Ezotéria - Mit is jelent pontosan?
  2024-02-19 12:48:30, hétfő
 
 

Ezotéria - Mit is jelent pontosan?

- A kifejezés görög eredetű, jelentése: belső, befelé.
- Eredetileg titkos tanokra, spirituális, érzékelésen túli, pusztán logikával meg nem érthető jelenségekre utalt
- Az ezoterikus tanokat a XIX. század óta hirdetik nyíltan, a New Age mozgalom nyomán váltak széles körben ismertté a nyugati világban.
- Napjainkban sokak hétköznapi életében jelen van az ezoterikus gondolkodás és gyakorlat, sokszor anélkül, hogy tudomásuk lenne erről.

Vallás az ezotéria?

- Nem, az ezotéria nem vallás, hanem számos olyan irányzat összefoglaló elnevezése, amelyek valamiképpen a spiritualitáshoz, a valláshoz vagy a világnézethez kapcsolódnak.
- Az ezoterikus környezet jellegzetessége a különféle történelmi korokból és (akár mai) kultúrákból származó vallási fogalmak keveredése.

Melyek az ezoterikus világszemlélet alaptételei?

- Azt mondják, hogy maga a világegyetem örök és isteni. Személytelen isteni energiának vagy erőnek tartják, amelyet sokszor távol-keleti kifejezésekkel, fogalmakkal jelölnek (csi, qi, prána stb).
- Minden létezőt a koncentrált isteni energia kiáradásának tekintenek. Még az istenekben, az angyalokban, a szellemi lényekben is ez az energia fejeződik ki.
- Úgy vélik, ez az energia - hasonlóságok és analógiák rendszerén keresztül - a világegyetem valamennyi létezőjét összeköti. Maga az ember ennek az energiának részese.
- Az ember és a kozmosz boldogsága ezen energiák összhangján múlik.
- Az öntökéletesítés lelki útja során az embernek olyan szintre kell emelnie energiáit, ahol átéli, hogy saját belső energiái beleolvadnak a magasabb rezgésekbe, az isteni energiába.
- Az embert szellemi lények, angyalok, tündérek, manók, az elemek szellemei veszik körül és segíthetik.
- Minden ember egyedül maga felelős saját magáért, jó sorsáért vagy szenvedéséért, betegségéért vagy egészségéért. A rossz gondolatok betegséghez és szerencsétlenséghez vezetnek, míg a pozitív, helyes gondolkodás sikeres életet eredményez.
- Az ember nem csak egyszer él ezen a világon, hanem számos reinkarnáció során újra meg újra visszatér, miközben szüntelenül fejleszti és tökéletesíti magát.
- Minden vallás ugyanaz, nincsen abszolút igazság. Minden embernek azt kell kiválasztania, ami számára a legmegfelelőbb. Ha szükséges, a vallási felfogásokat meg is változtathatja és tetszés szerint ötvözheti.

Keller Istvánné




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A reinkarnáció bizonyítékai
  2024-02-19 12:42:52, hétfő
 
  A reinkarnáció bizonyítékai


Előbb-utóbb minden embert elér a halál, a vég. Meghalunk, és többé nem létezünk, mert földi ,,pályafutásunk" befejeződik. Vagy mégsem? Az embert mindig is foglalkoztatta a halál utáni ismeretlen titokzatosság, és ma már nagyon sokan vannak meggyőződve arról - amit többek között a buddhizmus is tényként kezel - hogy földi halálunkkal nem ér véget életünk és fejlődésünk. A test ugyan elpusztul, ám a lélek egy másik időben, helyen és testben folytatja küldetését. Honnan jövünk és vajon hová megyünk? Lehetséges az újjászületés? Van élet az élet után? Ezek olyan kérdések melyet a tudomány évszázadok óta feltesz, a keleti vallások pedig tényként kezelik. Van-e egyáltalán igazságalapja? Ha alaposan megvizsgálunk egy-egy reinkarnáció gyanús esetet, rálelünk olyan közvetett bizonyítékokra, amelyek alátámasztják a reinkarnáció létezését.

A reinkarnáció ma az egyik leginkább vitatott jelenség ami a megmagyarázatlan jelenségek tárgykörébe tartozik. Rejtélyes mivolta és a halállal kapcsolatos összefüggése nyomán ma sokakat érdekel a kérdés: Mi lesz velünk halálunk után? Létezik a lélekvándorlás?

Legelőször is tisztázni kell egy alapvető félreértést. Sokan azt hiszik, van újraszületés. Ez tévedés. Újraszületés nincs. Újjászületés van! Mi a kettő között a különbség? Az újraszületés azt feltételezi, hogy én XY (akinek most hiszem magam) valamikor újra meg fogok születni. Ugyanezzel a személyiséggel, ugyanezzel a tudattal, ugyanilyen tulajdonságokkal, ugyanezzel az egóval. Nem nehéz értelmezni, csak meg kell tanulni. Az újjászületés ezzel szemben azt mondja, hogy ÉN (AKI, azt hiszi, hogy ő XY) új testben, új személyiséggel, új tudattal, új tulajdonságokkal, és új egóval újra meg fogok születni. Ha meghalsz jelenlegi szerepednek egyszer és mindenkorra vége, soha nem fog újraszületni, egyszeri és megismételhetetlen, azonban mégsem semmisül meg.

A reinkarnáció az ismétlődő születés és halál folyamata, amely során a lélek életről-életre, egyik testből a másikba vándorol, egyszer emberi, másszor pedig állati, vagy növényi létformát elfogadva. Most pedig térjünk át a bizonyítás szintjére. A reinkarnációt és az abban hívőket gyakran éri az a támadás, hogy a lélekvándorlás nem létezhet, mert nincs rá megfelelő bizonyíték. És, mint tudjuk sokan úgy gondolják, hogy amit nem lehet bizonyítani az nem is létezik.

A materializmusba kapaszkodó, tévhitben élő ,,vaskalapos" tudósok többsége vélekedik erről így, mellőzve azon emberek elbeszéléseit, akik meg vannak győződve arról, hogy az ő lelkük már egy vagy több vándorláson ment keresztül. Bizonyíték. Ez a szó rendkívül szubjektív, ugyanis vannak akik csak azt tekintik bizonyítéknak, amely közvetlenül bizonyítja a feltételezést, és vannak akik a közvetett bizonyítékot is hiteles bizonyítéknak tekintik. Ha bepillantunk a modern fizika, kémia és csillagászat legújabb kutatási területeire, azt tapasztaljuk, hogy nem egy hipotézist közvetett módon bizonyítanak, mivel a technika jelenlegi állásában még nem rendelkeznek olyan műszerekkel, melyek közvetlenül mérik a bizonyítani kívánt feltételezést. Ezért olyan módszerekhez folyamodnak, hogy több különböző mérési megfigyelésekből következtetik ki a tapasztalati tézist, mely mindaddig fennáll míg fel nem bukkan egy antitézis. A matematika pedig használja az indirekt bizonyítást, ami azt jelenti, hogy tételezzük fel az ellenkezőjét, s amennyiben az nem nyer bizonyítást, úgy az előző állítás az igaz.

A reinkarnáció sem hol mi légből kapott gondolat, vagy pusztán feltételezés. Most lássunk 14 olyan közvetett bizonyítékot, ami alátámasztja a lélekvándorlás létezését. Aki közvetlen bizonyítékokra vár, közlöm hiába van türelme, mert egyszerűen azok beszerzése ilyen jelenség esetében - természeti törvényszerűségek miatt - szinte lehetetlen feladat. A következő tények színes világa és különbözősége eléggé mélyen alátámasztja a reinkarnációról alkotott hiteles képünket és filozófiánkat. Lássuk hát... Komoly, szavahihető emberek, akiket a klinikai halál állapotából hoztak vissza, s bennük még öntudatukon kívül voltak, hirtelen emlékek merültek fel korábbi életeikből. Korábbi életére tehát számos ember emlékszik, ám némelyek csupán álomnak vagy képzelgésnek hiszik.

Aztán ott vannak az ún. regressziós hipnózisban történő visszavezetések is, amelyek többségét szakértők magnó, illetve videó - felvételen őrzik. Ezek a felvételek tehát szintén az előző életekről tanúskodnak, hiszen a ,,mély álomszerű ,,hipnózisban lévő páciens hangosan számol be múltbéli események átéléséről. A vele múltban történt cselekmények és események sorát a hipnózis során jelenben lévő valóságként beszéli el, úgy írja mintha az jelen pillanatban zajlana. A fent említett két emlékezési lehetőség azonban nem kizárólagos módja a múltba emlékezés képességének. Az előző karmák - ra gondolás és emlékezés metódusai fellelhetők mély, meditatív állapotban is, vagyis külső segítség nélkül, ám félig-meddig öntudatlan állapotban tapasztalhatjuk meg a múltbéli történéseket. Meditatív elmélyülés állapota során érzékelt előző életek sokasága bukkanhat fel. E-három módszer tehát lehetőséget ad arra vonatkozóan, hogy bepillanthassunk a múlt sötét, ám el nem veszett varázslatos titkaiba. Az emberi agy azonban nem csak száraz múltbéli történésekre képes visszaemlékezni, hanem pusztán jelen időben képessé válhat arra, hogy a múlt egyes karmáiban szereplő helyeket, tájakat ismerjen fel.

Az ún. deja-vu érzés, illetve élmények (már láttam) során előtörhetnek olyan emlékek, amelyek azt a különös megérzést keltik, hogy az adott helyszín, épület, vagy környezet korábbi életek ismerős tényezője volt. Ilyen esetekben az ember felismer egy addig sohasem látott helyet, tökéletesen tájékozódik ott, mintha meghitt ismerős tájon járna. Nem véletlenül. A reinkarnáció egyik alapvető ékköveként ismert deja-vu érzés jelentős bizonyító erővel bír, mert az alany kvázi elég nagy pontossággal határolja be, és azonosítsa az adott szűkebb értelemben vett környezet valamely fizikai elemét.

Az ötödik megállapítás a kisgyermekek szerepét emeli ki. Nyolc éves kor alatt lévő kisgyermekek sokszor más szülőkről, ismeretlen tájakról, helyekről és szituációkról beszélnek. Különös és érthetetlen dallamokat énekelnek, esetenként nem érthető, különös nyelven beszélnek. E-szakasz korai stádiuma hihetetlen módon még őrzi az előző életből fakadó emlékeket, és bár foszlányokban vagy részleges képeket közvetítve jelennek meg ezek, tökéletesen rávilágítanak arra a felismerésre, hogy ezek az emlékek csak is kizárólag előző életekből származhatnak.

Mások a reinkarnáció bizonyítását beérik az álmok során szerzett élményekből, és bár tény, hogy ezek nem a legmegfelelőbb pozíciók, megállapíthatjuk hogy meghatározott személyeket és helyeket írnak le. De ide tartozik a jóslás képessége is. Különböző személyeknek az előrejelzése, megjövendölése, akik magukról meghatározott dolgokat állítanak. Olyan jóslatok ezek, amelyek az előző , illetve a következő inkarnációt prognosztizálják.

De ott vannak a különböző fizikai utalások is. Bizonyos testi jegyek, például anyajegyek egy korábbi életben történt szenvedésre, vagy a későbbiek során bekövetkezett halál körülményeire utalhatnak. De a leggyakrabban egészen máshonnan szerzünk tudomást előző életünkről. Nagyon gyakran hobbikból, kedvelt úti célokból, szeretett zenékből, indokolatlan félelemből, vagy egy előző élet tudat alatti emlékeiből következtethetünk meghatározott helyekre, időkre, ahol és amikor egy illető élhetett.

A jelen viselkedési mechanizmusainak többsége tehát a múltban gyökerező hatást kapott, ily módon vetül ki mostani életszakaszunkra. A következő tényező is főleg ezt a magatartási kompozíciót tartalmazza. A fóbiák - a különféle dolgoktól, helyzetektől, körülményektől való beteges iszonyodások - is sokszor az előző életek feldolgozatlan problémára vezethetők vissza. A visszatérő negatív motívumok jó része is az előző karmát képezi, nem maradhatnak ki tiszta elemek. De furcsa módon nem csak mi magunk foghatunk hozzá a rejtély megoldásához. Segítségül hívhatunk néhány médiumi képességekkel megáldott személyt is.

Az ún. látó emberek gyakran például az aurából is megállapíthatják a korábbi inkarnációkat. Ez rizikós dolog, de képet adhat a további emlékek felelevenítésére. Spirituális kijelentések, kinyilatkoztatások, amelyek a túlvilágról származnak, néha szintén megerősítik a korábbi inkarnációkat.

A reinkarnáció igazolása, az inkarnációs emlékek helyeinek esetleges tárgyi bizonyítékainak a felkutatásával, melynek eredményeképpen az adott személy felismeri emlékeinek realitását a környezetben. De gyakran hipnózis alkalmával is előfordultak különös dolgok, például bizonyos emberek hipnózis alatt , idegen, soha nem tanult nyelven beszéltek. Ezekre mind-mind volt már példa a világban... A reinkarnáció és a karma tana egyszerre magyarázata és igazolása világunk nyomorúságára és örömteliségére. Istenben nincs helye a gonosznak, egyedül önmagunk vagyunk oka és felelőse sorsunkért. Keresztény környezetben nőttünk fel, amióta eszünket tudjuk, amióta az eszünket tudjuk azt gondoljuk csak egy életünk van. Amiről évek, vagy évtizedek óta nem hallottunk az nem jelenti azt, hogy nem is létezik.

S, amikor csak egyszerre fülünkbe jut a többszöri újjászületés lehetséges volta, akkor kézzelfogható bizonyítékokat követelünk. A többszöri újjászületés elfogadásának akadálya nem a konkrét bizonyíték hiánya, hanem korlátozott életszemléletünk és a tagadáshoz való ragaszkodás. Legszembetűnőbb példa erre a kisgyermek ,,dackorszaka": -Szereted a krumplifőzeléket? -Hiszel a reinkarnációban? -Nem -Nem -Kóstoltad már? -Meggyőződtél róla, hogy nincs? -Nem, de tudom, hogy az rossz ízű -Nem, de tudom, hogy nincs A buddhisták hisznek a lélek újjászületésében, hallhatatlanságában. A lélek halhatatlan így a fizikai test halála után sem szűnik meg létezni. De a reinkarnáció létezésének realitását csak akkor ismerjük majd fel igazán, amikor mi saját magunk egyre inkább azt érezzük, hogy az a bizonyos lelkünk súlyát kitevő 21 gramm hirtelen emelkedni kezd, és ...

Keller Istvánné



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A reinkarnációban nem csak hiszek...seventhson
  2024-02-19 12:36:30, hétfő
 
  A reinkarnációban nem csak hiszek...seventhson



A reinkarnáció az, ami az ember útja a lelkifejlődés megvalósításában. Tehát nem kell túlmisztifikálni a reinkarnációt, mert az nem több, mint egy eszköz-szerű lehetőség (amivel minden létező él). A reinkarnációban viszont nem csak hiszek, mert ennek a hitnek nem volna alapja megélés nélkül. Szóval TUDOM hogy reinkarnálódom, méghozzá kézzelfogható bizonyossággal.
Sokan végletesen ellenzik a reinkarnációt (holott még Jézus is tanított róla, akárcsak a karmáról). Viszont a reinkarnáció tényszerű, és a szkeptikusok hite nélkül is kiválóan és hatékonyan működik.
De majd te is látni fogod, hiszen nem kerülheted el ezt !

seventhson 2011.06.28. 12:55
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Reinkarnáció
  2024-02-19 11:32:09, hétfő
 
 




Reinkarnáció


Azért nem mindegy: megszületünk, élünk, aztán meghalunk, és a világ onnantól nélkülünk megy tovább? Ennyi lett volna? A halállal mindennek vége?

Vagy majd valami rajtunk kívül álló erő eldönti, hol töltjük az örökkévalóságot, de akkor is csak a két véglet jöhet számításba?Esetleg van egy folyamatos létezés, aminek során egyik testből költözünk a másikba, hogy játszhassuk az élet nevű játszmát, és amit egy adott életben teszünk, azt felelősségel illik tenni, hiszen meghatározza későbbi létünket?


Az ókori egyiptomiak szerint például sokezer életen át tanulunk a hibáinkból, mire megértjük, mi végre jöttünk a Földre és megszabadulunk. a jó hír, hogy azt is hozzátették, előbb-utóbb mindenki eljut a fejlődés csúcsára. A rossz hír az, hogy lehetséges, te még csak az út elején tartasz...

A reinkarnáció gondolata igen vonzó magyarázat az ember eredetére, a halál utáni kérdésekre és az élet értelmére vonatkozóan. Nem csak a keleti vallások vagy az ezotéria hívei ismerik el, hanem egyre hétköznapibb fogalommá válik a világ civilizáltabb, tehát szellemiségében elmaradottabb részein is.

Már az ókorban is...

Hogy félreértés ne essék: a reinkarnáció nem egy újkeletű teória, már az ókori Egyiptomban is úgy gondolták, hogy testről testre vándorol a ká, amit ma léleknek nevezhetnénk. Jóval az egyiptomiak előtt pedig ott volt számos primitív törzs, akik kifinomult nyelvezet híján egyszerűen csak életnek nevezték azt a valamit, ami az anyagi testből eltávozik, csak hogy egy új testet keltsen életre.

Pitagorasz egész pontos leírást adott arról, hogy a lélek halhatatlan és csak bent lakik a testben, ugyanígy Platón is azt vallotta, hogy az ember teljes mértékben szellemi-spirituális lény, aki használja a testeket, ő maga viszont örökkévaló és halhatatlan.

Talán meglepő, de a korai Kereszténység is 300 évig tanította a reinkarnációt - a Biblia alapján -, amíg Nagy Konstantin által erős római befolyás alá nem került az egyház.

Ki vagyok én?

Az, hogy egy-egy életnek vajon mi a célja, már nem teljesen ugyanúgy vélik a különböző vallások és irányzatok. A Buddhizmus szerint nem mi magunk reinkarnálódunk, hanem a karma, ami pedig tetteink összessége és azok következményei magunkra és a világ többi szereplőjére nézve, az élet célja pedig kiszabadulni a születés-élet-halál körforgásból. Szerintük az egyén személyisége szétporlad a halálkor, mintha egy nagy tengerbe kerülne, ahonnan kiválik majd egy új kombináció, és ez indul neki az új életnek.

A nyugati iskolák ezzel szemben azt vallják, hogy a lélek az maga az egyén személyisége, és a testtől különválva foglal el egy új testet, amikor megszületik. A keleti és a nyugati irányzatokban közös nevező az, hogy amit egy élet során teszünk, az befolyással van a következő életünkre: az ártó tettek tesznek bennünket később áldozattá és a jó cselekedetek, optimális döntések lévén kerülhetünk egyre magasabb tudati állapotba.

Tény vagy elmélet?

Az előző életekre rengeteg bizonyíték létezik ugyanúgy, ahogy a másvilág létére is. Akik megjárták a halált, mind ugyanarról az érzésről számolnak be: a - nem véletlenül földöntúlinak nevezett - boldogság, szeretet és végtelen nyugalom vette körül őket. Joggal gondolhatjuk, hogy ilyen az élet test nélkül, ám az eddigi tapasztalatok alapján ebből könyörtelenül ki kell szakadni, és elkezdeni egy újabb "kört" a földön, a fizikai létben.

Hipnotikus transzban különösebb nehézség nélkül érhetünk el korábbi életeket, és bár a módszernek az elmére gyakorolt hatása kissé kártékony, kétségkívül meggyőző, amikor valaki egy abban az életében ismeretlen nyelven kezd el beszélni, továbbá olyan részletekről számol be, amik teljesen illenek az adott korra és földrajzi területre.

A legérdekesebb talán azoknak a kisgyerekeknek az esete, akik néha minden átmenet nélkül elmesélték, hogy hívták őket az ezt megelőző életükben, vagy pontos leírást adnak az utcáról és házról, ahol laktak, de van, aki a régi szüleit szeretné visszakapni, vagy az elsüllyedt hajóját siratja.

Elgondolkodtató, hogy számos esetben ellenőrizték a gyerekek által megadott adatokat, és a legtöbb esetben pontos egyezésekre bukkantak. Ennyi véletlen talán elég ahhoz, hogy elgondolkodjuk rajta: egyszer élünk, de azt aztán rettentő sokáig..

Keller Istvánné

Egy reinkarnáció emlékei: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Minden jelent valamit
  2024-02-17 08:01:17, szombat
 
 




" Minden jelent valamit. A legkisebb jelekkel is üzenhetnek nekünk, onnan túlról, kis jelekkel nagy dolgokat. "
" Ez egy nagy író észrevétele, aki nem hitt a túlvilágban - s ugyanakkor talán mégis? Mindegy, hogy ki mit mond magáról, mert így érzi, így gondolja, így írja... de valahol belül, ahová nem lát, és nem hall, mégis azt mondja benne valaki, hogy ,,Minden másképp van, mint ahogy véled!" Igen, jeleket kapunk! Nemcsak odaátról, innen is.
Kis jeleket, amik nagy dolgot jelentenek. És akinek érzékeny a lelke és éles a szeme, az észreveszi. És megérti.
Ezek a jelek azért vannak, hogy készülj. Ne érjen a nagy ügy váratlanul. Se a jó, se a rossz. Az előjelek valóban észrevétlenek. Főleg, amik ,,onnan túlról" jönnek. De mégis jelentenek valamit.
Minden jelent valamit. Az is, ha véletlenül felütsz egy könyvet, és elolvasol benne egy sort. Lehet, hogy üzenet. Neked szól. Ahogy ez az írásom is... Ki tudja? "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
ÉN vagyok a világ világossága
  2024-02-15 12:29:10, csütörtök
 
  A megvilágosodás egy olyan állapot, ahol minden ellentmondás eltűnik. Az ember egyszerűen csak felfogja az életet úgy, ahogy van. Nem gyárt hozzá elméleteket, nem hasonlít, és nem ítélkezik.

Osho







ÉN vagyok a világ világossága, aki az ÉN-t követi, nem járhat a sötétségben, hanem ővé lesz az életnek világossága!" Tehát aki hallgat a magasabb ÉN-jére, szívhangjára, szellemi Énjére, Önvalójára, Isteni természetéből fakadó lelkiismeretére (minden kifejezés ugyanazt jelenti) és úgy éli életét az megvilágosodik ! Jézus a megvilágosodás útját tanította minden szavával és tetteivel is, mert ez vezet el a Teremtőnkkel való EGYSÉG megvalósításához szabad akaratunkból is (mert szabad akarattal teremtette az embert, hogy örömét lelje abban, hogy az ember szabadon dönt Ő mellette, a szeretet megélése mellett). Ez a legtöbb vallás által eltitkolt tudás, hogy nehogy tömegesen megvilágosodjunk, mert akkor nem tudnak egyesek birtokolni, kihasználni minket.

Keller Istvánné
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A belőled áradó béke
  2024-02-15 10:17:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
A buddhisták egy fontos dolgot tanítottak meg nekem
  2024-02-14 17:03:31, szerda
 
 




,,A buddhisták egy fontos dolgot tanítottak meg nekem. Ők az "itt és most"-ban hisznek. Vallják, hogy az egyetlen valóság az, ami itt van velünk, az, ami itt és most történik kettőnk között. Ha a holnapnak élsz, ami csupán egy álom, akkor mindössze ez a megvalósítatlan álom marad neked. A múlt sem valóság, értéke mindössze annyi, hogy azzá tett, ami most vagy, nem több. Így hát ne élj a múltban. Élj a mának. Amikor eszel, egyél. Amikor szeretsz, akkor szeress. Amikor beszélgetsz valakivel, beszélj. Amikor egy virágra nézel, láss. Ragadd meg a pillanat csodáját!"

Leo Buscaglia
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Jill Bolte Taylor - Agyvérzés belső szemmel
  2024-02-14 13:22:14, szerda
 
 



Emberi agy- avagy a megvilágosodás élménybeszámolója.

Jill Bolte Taylor olyan kutatási lehetőséget kapott, melyet kevés tudós kívánna önmagának: masszív agyvérzést kapott, és megfigyelte, amint agyfunkciói: mozgása, beszéde, és öntudata, egymás után kapcsoltak ki. Megdöbbentő történet.

Jill Bolte Taylor - Agyvérzés belső szemmel: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Károlyfi Zsófia : Megvilágosodás
  2024-02-14 12:39:03, szerda
 
 




Károlyfi Zsófia : Megvilágosodás



Látod szertefoszlik
Lassan a talmi fény
És tisztán tündököl
A szíved rejtekén
Az igaz szó tőlem

Vezérlő csillagért
Ha elmegy az éjünk
Fátylat a szemünkről
Ledobni ne féljünk
Adja az Isten







A megvilágosodás egy bonyolult spirituális és metafizikai folyamat, amit megmagyarázni nem lehet, csak körülírni. Rengeteg ősi szentirat próbálta már megfogalmazni, de csak térképeket tudott felvázolni, amik vagy segítenek valakinek, vagy nem. A megvilágosodás az a folyamat, amikor kilépünk az énünkből, és kisebb-nagyobb mértékben (vagy akár teljesen) megszűnik.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 111 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 414 db bejegyzés
Összes: 12905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 1183
  • e Hónap: 8774
  • e Év: 98384
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.