Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget 1990.
  2013-07-13 08:30:41, szombat
 
  1990-ben a börtön helyett kerültem a II-es idegosztály karmaiba, ahol a cigányok, haldoklók közé fektettek minden éjszakára, csokit kerestek a zsebemben, holott én soha nem eszem cukrot, csokoládét, insulin kómát hajtottak végre rajtam Isakutz módszertani kézikönyve szerint. Ott is a hangommal és a külsőmmel volt a legnagyobb gondjuk az irigyeimnek, de mentek végig a Mákostészta óta az Időjelek testenyészeteinek megváltásán a börtön, média elmeosztályainak sorsának ismétlésével.

Balogh Gizella ráírta a zárójelentésemre, hogy nem lesz munkahelyem, durván mondta nekem, hogy keressek. Ekkor értek az István a királyból a "valakinek meg kell vánia hivatalától" részhez, majd ezt követően a következő évben a Zoltán Erika és Szandi földönkívüliekkel való találkozásának sorsa után, miután már a gyerekeim sem néznek semmibe a "valakinek át kell írni a régi meséket" részhez. Ekkor dr. Sági Ilona az idegen közölte, hogy kezdjek el írni, vezetni az álmoskönyveimet, melyet a fertelmesek a menhellyel 1995. óta ismételnek átírva azokat.

A meséimet a menhely bezúzta, ők jelentik a jövő népeit a nyomorult emelkedőkkel, az emberhez méltó életet élő árnyékvilágokkal, akik saját sorsukat, könyveiket is rajtam hajtották végre.

1991-ben Miskolc városa ember kereskedelmet hajtott végre a karmikus kurvák orvossá, tisztes életre való emelése közben. K. Ildikó is így lett pszichiáter igazságügyi szakértő. A Hermann Ottó Múzeum H. Éva dolgozója Lajos Németország által eltartott élettársával az Avasalján ugyanúgy részt vett benne, mint K. Lajos vállalkozási osztály ügyintézője, dr. Balogh Gizella az egészségügyet képviselve. Már ekkor 1986. óta a szőke teremtett nők miatt tönkretett fejemmel dobáltak össze-vissza azzal, hogy addig nézek ki valahogy, míg meg nem mukkanok. Az Üllő utcai szőke jehova tanúja helyett - mely a Johannás történetet jelentette mesében - a Mária utcában aláztak meg, de a börtön bűnözőket emelték már ekkor a pszichopaták után követlenül emberek áldozásával. A régen emelt Tóthok társaikkal együtt mára már nyugdíjas értelmiségiek lettek, de valamennyi borsodi falut ember áldozással vittek a városokba, ezért rendezték a Bertalan utcára a tíz emeletesek névtárát is, amire Kovács Zsuzsa utalt a médiából, hogy bementek a városba vicces műsorban. A három gyerekeseket tovább emelték a két keresztnevűekkel együtt már ekkor régen a nyomorultak, cigányok, bűnözők közül is a városok, helységek nevét felvevőkkel együtt, apa után a Gyulák túlélők lettek, nagynéném Piroska és nagymamám Margit nevét hozták végig, emelve szülöttjeiket, mint ahogyan Katalint is a Zirkuli Péter névmagyarázója szerint régi korok alapján szerte a világon.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ezzel a géppel semmi sem megy
  2010-08-22 17:41:28, vasárnap
 
  Vizsga gyakorlatot végeztem, öt forintért cégek telefonszámát kellett volna kikeresni.
A T-Com tudakozó a gépemen egyáltalán nem jön be, az első két cég nevét, címét bemásoltam a böngészőbe. Könnyű munka, havi 6700,-Ft-ot lehetett volna vele kb. napi ötven telefonszám kikeresésével megkeresni, egy heti kosztpénzemet.
Az első kettő kikeresésénél még engedelmeskedett a gépem, sőt a harmadikat is jól megoldottam, de a negyediknél visszamentem a harmadik feladatra, s akkor már a gép megadta magát, nem nyitotta meg a cégoldalt, mert a linket is be kellett volna másolni, így egy másik linket másoltam be kettőnél, ugyanaz a cég, de a telefonszám talán nem volt az oldalukon. Nem fogadták el a vizsgát.
Hogy is lehetne ezzel a géppel akár ötvenet is kikeresni, ha kettő után már beragad, megadja magát?

Szükségem lenne egy normális számítógépre, mert ezt folyamatosan ki kell kapcsolni ahhoz, hogy ne ragadjon be. Tőlem a karmikus börtön sorsom, amit élek ennyit is sajnál.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Otthon végezhető munka
  2009-09-04 12:00:48, péntek
 
 

Évek óta keresek otthon végezhető munkát. Egy darabig nyitogattam reklám oldalakat két amerikai cégnek, de nem fizettek.

Itt nincs a megváltozott munkaképességűeknek munka, csak a betegeknek, mint az autistáknak. Mindenütt megszervezett, az ország minden részén, itt egyedül nincsen. Értelmetlen minden, mint az ebédtérítés a családvédelmi szolgálatoknál díjszabása.

Nemrég három levelet is kaptam: fizessek be hatszáz forintot, ezért azután kapok email címeket, ahová leveleket kell küldeni, vagyis másolni. Nem bíztam benne, úgy gondoltam, valaki gyűjti a hatszáz forintokat, s ugyanez lenne az én dolgom is utána, csakhogy erre nem vagyok képes.

Tegnap egy debreceni otthon végezhető munnkára figyeltem fel, mely napi 4-8 órás bedolgozási, összeszerelési, borítékolási munkára keresett jelentkezőket. Küldje el nevét, címét SMS-ben - volt az utasítás az Opus-Mediator Kft-nek. Postafiókot is megadtak.
Megnéztük az interneten, létező cég-e. Oldalakat írtak arról, hogyan csaptak be embereket, miután befizettettek pénzt velük, s mit kaptak érte.

Érthetetlen számomra, miért nem lehet tisztességes munkákat megszervezni, melyet egy csoportvezető-féle összeszedne hetente, vagy havonta a bedolgozóktól? Olyan nehéz világot élünk, amikor a rezsit alig fedezi a bevétel, s enni is kellene - különösen a diabéteszeseknek.
Miért van éhhalálra, nyomorra ítélve Borsodban az ember?
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Munka megbeszélés napja
  2009-05-29 21:53:05, péntek
 
  Évek óta keresek valamilyen munkát, melyet itthon végezhetnék. Eddig mind piramis munka volt, szélhámosság. Pár hónapig nyitogattam reklám oldalakat két amerikai cégnek,azt mondták, másoknak fizetnek érte, én nem kaptam semmit. Hiába írtam utólag is angolul levelet, nem reagáltak rá.

1992-es asztrológiai Nők Lapja által készített elemzésemben Mária Duval mágikus jósnő nevével azt írták nekem: ami bejön, az elmegy, megvan a helye. Kevesebb jön be, mint amire szükség lenne, még a rezsit sem tudom kifizetni, s valahogy minden tervem dugába dől, semmi sem sikerül, vagy valami történik azokkal, akik segíteni szeretnének,kapcsolatom van velük.

Ma munkamegbeszélés volt délután öt órakor, megkerestek otthon végezhető munkával kapcsolatban. Jelentkeztem a múlt hónapban itthoni ügyfélszolgálatos állásra, de még válaszra sem méltattak.

A reggel azzal indult, hogy elzárták a vizet. Nem tudtam letusolni. Délután megnyitották a vizet, de nálam továbbra sincs víznyomás és meleg víz. Bíró, a Király utcában lakó lakásszövetkezet elnöke közölte megkeresésemre, nem tud semmiféle vízelzárásról, neki nem jelentették be, ilyen esetben nem tud segíteni.
Dugulás lehet valahol szerinte.

A lányomhoz mentem zuhanyozni, jöttem volna haza, zuhogott az eső. Csak odaértem a találkozóra, bár a belvárosban időnként csak sétálni szoktam és kirakatokat nézegetni, nem ismerem a beülős új épületeket.
Ágika, egy fiatalasszony várt reám és még két mestere. Elmagyarázták hosszasan a munkát.
Két hibát vétettem közben. A team egyik férfitagja jóízűen falatozni kezdett megbeszélés közben, s nem mondtam neki, hogy jó étvágyat. Amikor a szépségipari termékekről beszéltük, mondtam, hogy Avon-oztam egy darabig, s annak ellenére, hogy még szépségmaszkokat kapni sem lehetett, már én magamnak kutyultam 15 évesen, pakoltam az arcomat, meggyőző erőm van, el tudom magyarázni valamilyen termék fontosságát, elfogadók nincsenek. Csak az érti meg, mit akarok mondani, akinek fontos az arcbőre tisztasága és harmatossága.
A férfitag megjegyezte: Látszik az arcomon, hogy sokat törődtem vele. Szokásomhoz híven elfelejtettem megköszönni, holott ez bók akart lenni.

Nagyon régi múltra tekint vissza ez. Míg fiatal voltam, szép arcom volt. Tipikus ideális kislány minden férfi számára: ártatlan, álmodozó zöld szemek formás arccal, gesztenyebarna sűrű sörénnyel, szerelmes és tisztelettudó természettel.
Mikor összetört a karmikusok élete, nem köszöntem meg a dicséretet, mert rosszul esett: hiába vagyok szép és kedves, ha ezt senki sem veszi észre. Még egyszer azt is mondta rám Szolnoki bácsi a szomszédból, hogy: - Hú, de csúf! Meglepődtem rajta. Engem gyerekkoromban senki sem dicsért meg, bár a harmónia természetes volt, mégsem jelentett semmit mindaddig, míg el nem veszítettem. Most pedig ezért nem köszönöm meg a bókot, mert tudom, mekkora veszteség ért. Minden reakciómat a tudatalatti irányít, nem tudok erőltetni magamra semmit.

Végül azzal váltunk el, hogy kellemes hétvégét kívántam nekik, s hogy jövő héten találkozunk, de amilyen szerencsétlen vagyok, hiába vállalom el a munkát, s tanulok meg vezetői magatartást kazettákról, valami fog történni a munka kapcsolatban állókkal, vagy egyáltalán semmi sem fog sikerülni. Nem a depresszió szól belőlem, bár napok óta kísért engem, hanem a tapasztalat.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Miskolc ingyen dolgoztatott
  2009-05-20 12:57:56, szerda
 
  1991-ben beadtam rokkantosítási kérelmemet, valamint kértem rehabilitációmat is azzal, hogy le vagyok merülve. Csak a gerinc problémámról fogadták el az orvosi papírt, 40 %-ot kaptam, később a bal szemem súlyosbodó tompalátására, idegkimerülésre, strumára 50 %-ot, mely nem is változott 2001-ig, bár nem tudtam egy hónap múlva járni és beszélni a Szentpéteri Kórházban.
A szolnoki Humán Szociális Foglalkoztatónál vállaltam munkát, dosszié hajtogatást 1995-ig, melyet házhoz hoztak. 1995-ben megszüntették a cég telephelyét, egy nagyon durva férfihanggal beszéltem, aki 1000 db dossziét küldött ki nekem 1,-Ft készítési díjjal darabjáért, melyet ráadásul én szállítottam el a Repülőtéri Humán Szolgáltató raktárukba saját költségen. Mai napig nem fizették ki a dossziék árát, az ezer forintot.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Telefongyár - Megpihenés
  2009-05-16 18:00:18, szombat
 
  Dr. B. D. a Telefongyárban faggatott arról, mi történt a munkahelyeken. Nem tudtam megmagyarázni neki a történteket. Ő érdeklődött és közölte, pár hónapig analitikus könyvelőként alkalmaz, míg megpihenek. Visszavette a fizetésemet.

Bujtatott létszámban dolgoztam ott egy katona helyén.Zsuzsa nem akart megismerni, bár a másik irodában volt, B. felesége volt a barátnője.
Osváthné olyan véleményt írt Kissné személyzetis szerint, hogy én megbízhatatlan vagyok.
Kati volt a főkönyvelő, egy rekedt hangú tisztátalan nőszemély, aki a moziközben lakott.
A főmérnök volt egyedül szimpatikus Ignácz Ildikóval együtt.

Egyik nap olyan jéggé fagyott világ köszöntött ránk, hogy a bérházak falába kapaszkodva tudtam eljutni a munkahelyre.

Ajánlották a szociális hálózatot, bár dr. Szabó Máté, akihez vérszaporítókért jártam, lebeszélt róla, azt mondta, a szociális otthonban nagyon sok nő dolgozik, nem lesz jó köztük nekem.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
ELZETT- Összeverekedtem
  2009-05-16 17:48:56, szombat
 
  Az ELZETT-be helyezkedtem el. D. Gy. , az osztályvezető közölte, hogy itt már nagyon sokan dolgoztak, mert mindenkit kicsinálnak. Az egész osztálynak kellett stencilre gépelni, széthordani az utasításokat, reggel beszerezni az osztályvezető sörét a büfében, mert azt ivott a munkahelyen.
Az igazgató Szilágyi volt, felesége irodája szemközt volt az enyémmel. Kopogtatás nélkül lépett be hozzám. Egész nap kapkodtam. Próbaidőre vettek fel. Gondoltam, velem nem lesz baj, én nem foglalkozom senkivel.
Ott dolgozott dr. B. D. felesége is az irodában, akivel gyors-gépíróba jártam. Zsuzsa barátnője volt, aki kiabálta hangosan nekem, hogy "pina". Gondoltam, ez lehet a szava járása.
M. N. vörös róka becenévvel is ott dolgozott az egyik kinti irodában, aki rugdalta gyerekeit az utcán.
Dr. Szabó Máté osztályára jártak nemi betegséggel, állítólag a fél üzem az volt. Nagy erkölcstelenségben élhettek. A bérházból egy hullaszállító élettársa, Sz-né dolgozott ott, egy tisztátalan külsejű nőszemély.
A próbaidő lejárta után megkeresett L, személyzetis, közölte, hogy másnap ne menjek be dolgozni, de ha jót akarok magamnak, keressem meg az igazgatót személyesen, mert személyes okok miatt mondanak fel nekem. Felmentem az emeletre az igazgatót keresni, azt mondták, nincsen benn.

Idegösszeroppanást kaptam ismét. Felkerestem dr. Illést, aki azt mondta: - Úgy hallottam, összeverekedett az ELZETT-ben egy asszonykával.
- De hát doktor úr, hogyan tud ilyet mondani? - kérdeztem tőle.
Ezután azzal folytatta, hogy inysorvadásom lesz. Ez volt 1986. augusztusában.


D.Gy. kiabálta Jenő bácsinak, a német tolmácsnak, akinek zöld-kék szemű fia is ott dolgozott, hogy Katit nem hagyja. Csak hagytak. Jenő bácsihoz jártam németre másodszor tanulva a németet már, azt mondta, nagyon jó az akusztikám. Olvasni most is tökéletesen tudom a nyelvet, bár gondolkodásom alakilag először felgyorsult 1991-ben a kórházban, majd lelassult 1997-ben szintén a kórházban, meg vagyok bénítva.
Dr K. Zs. a radványi szanatóriumba utalt, ahol dr. B. B és dr. N. K. rendeltek.
Ott Buda Borbála közölte velem viziten, keressek magamnak munkahelyet, ne feküdjek. Nagyon furcsa események történtek ott, volt ott miskolci L. és menhelyi gépíró, akikkel kapcsolatos, valamint az egészségüggyel.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
MÁV 1986. Csernobil - struma
  2009-05-16 17:36:30, szombat
 
  Miután a Hegyalja Ruházati Szövetkezetben O-né volt párttitkárból lett elnök nem járult hozzá a jogi egyetemen való tovább tanulásomhoz, a MÁV-hoz mentem, ahol megígérték, támogatni fognak.
Ötszáz forinttal több fizetést kaptam.
Volt ott egy nő, Vera néven, szőke rövid hajjal, parancsolgató stílusban. Kioktatott engem viselkedésből. A főmérnök felesége volt, aki nem sokkal utána infarktusban meghalt.
A Pályafenntartás vezetője mellett dolgoztam egy titkárnővel, aki Végardóról járt be, vele szemben V. P. szalagjában dolgozó alkoholistaként védett Kati lakott, az egyik műszerész felesége.L. doktor - azóta fiatalon, szépen elhunyt -mellett dolgozó alkoholista Mötyike férje volt talán a Pályafenntartás vezetője. Ott történt meg a kézbesítővel az eset, hogy valaki feldarabolta, s holttestét szétszórta a Bozsva parton a szlovák határnál, de már akkor nem voltam ott.

Közbejött Csernobil, a vérszegénységem és a strumám. Teljesen kidagadt a nyakam, Miskolcra kellett járnom kivizsgálásra vele. Dr. Sz. miskolci idegbeteg volt Kilián telepi körzeti orvos és az orosz természetgyógyász szerint misztikus, vagy mágikus rontásom van, nem struma, erre hívta fel dr. M. is a figyelmemet 1995-ben. Reggelente alig bírtam felkelni és egyik éjszaka úgy éreztem, valamilyen hatalmas bűzben fekszem és álmodtam életemben másodszor, hogy H. Á. volt óvodatársam anyjának a lábából pondrókat szedek ki. H. Á. nevét a média is sírhantolóként eljátszotta.
Ő volt O-né egyik kedvence Sz. Pistike a lecsúszott műszerésznek nevezett párttitkárrá emelkedett műszerész mellett, aki lábát feltette az asztalra, úgy üldögélt napközben.

A vasúton apa volt futballista társai közül még ott dolgozott Cs., a személyzetis, aki fura szemekkel méregetett engem.
Volt egy mérnök, aki naponta többször bejött hozzám gyufát kérni, majd elmesélte a hátam mögött, hogy tetszem neki. Ivott.

Én csak szédelegtem, volt, amikor taxival mentem reggelente, hogy időre odaérjek. Nagyon rosszul voltam, s egész nap kapkodnom kellett stencilre gépelve utasításokat a vonatokkal kapcsolatban.
V. E. volt osztálytársam is ott dolgozott, ráfogták, hogy pénzt lopott. Nagyon sajnáltam.

Végül két hónap után beadtam a felmondásomat, mert szégyelltem, hogy táppénzre kellett mennem.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Magyarországon dolgozol?
  2009-02-03 18:26:45, kedd
 
 




Honnan tudhatod, hogy Magyarországon dolgozol?.
- Mámorban úszol, ha 2.7%-os fizetésemelést kapsz.
- A főnököd nem tudná ellátni a Te munkád.
- A felső vezetők fizetése magasabb, mint az összes harmadik világbeli
ország éves költségvetésének összege.
- Nyáron is sötét van, mikor munkába ill. munkából mész.
- Pontosan tudod, hány napot kell még dolgoznod a nyugdíjig.
- Látsz egy jólöltözött, okos embert és tudod, hogy csak látogató.
- Az új dolgozó vadiúj számítógépet kap, ami mindent megcsinál helyette,
míg
Te nyugodtan elmehetsz ebédelni, amíg a tiéden elindul a rendszer.
- Már késésben vagy a feladattal, amit még csak most kaptál meg.
- Nincs pénz az osztályodon szükséges két ember felvételére, de négy
teljes-munkaidős tanácsadót felvesznek a vezérigazgató mellé.
- Onnan ismered a gyerekeidet, hogy az asztalodon van a fényképük.
- Miközben olvastad ezt a listát, végig bólogattál!
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Zalatnay Sarolta: Kis butám
  2008-10-25 00:36:08, szombat
 
  Régen szívesen énekeltem Zalatnay dalait. Játszottunk táncdalfesztiválósdit, s mindig én voltam a győztes. A dalszövegekbe annyira beleéltem magam, mintha velem történtek volna meg a benne megfogalmazottak.
A gyermekévek után valóban más volt a felnőtt világ. Nálam hazugságok özönével kezdődött, de még gyermekfejjel szembesültem ezekkel a számomra érthetetlen emberi tulajdonságokkal. Mi értelme van a hazugságnak, ha úgyis kiderül az igazság? De a hazugok nem is törődnek igazán azzal, mások mit gondolnak róluk, nem azért füllentenek, csak megszokásból, érzelem és következmények felmérése nélkül. Nem jelent nekik a másik ember semmit, tehát nem vállalnak felelősséget sem szavaikért, sem azokért az emberekért, akiknek fáj a hazugság.
Egyetlen hazugság megengedhető a földön: a kegyes hazugság, amikor azt mondjuk egy haldoklónak, meg fog gyógyulni, bár ennek sincs sok értelme. Az ember bízva bízik, küzdve küzd a jövőjéért, mintha állandóan egybemosódna Az ember tragédiája az emberek történelmével, holott az csak kis csoport alma jeles Évás népcsoporté volt, akik hosszú utat tettek meg, de csak kárára voltak a földnek még elméletben is. Mennyire veszélyes az ilyen elemeknek olvasni, írni is megtanulni, még ezt is mások ellen használják fel!
Talán ezért is volt analfabétizmus köreikben oly' sokáig.

Ma nem történt különösebben semmi érdekes azon kívül, hogy ismét megalázkodtam. Nagy bűn egyetlen ember nyomorba döntése is - írtam a Jupiter-lány kalandjaiban.

Az emberi méltóságot emeli a szeretettel végzett munka. Engem a szükség arra vitt rá, hogy monoton munkákat végezzek, mely az idegrendszert hosszabb távon megterheli. Nem nyújt sikerélményt, s még anyagilag sem fizették meg. Az egyik munkahelyen miskolci felettesem, aki velem egyidős Halak volt közölte velem: "Az emberek nem pénzért dolgoznak.".


Ide most képzeljenek el el rongybabát, akihez a dal szólt. Minden háború és harc 1936-ig bábokkal történt. Ilyen a sakk, a kártyacsata, a szélmalom. Kihagyták az embereket a játékaikból a nagyok. Mindeddig nem is került napvilágra semmi sem a világot irányító erőkből. De most ellenség lett az emberség, ellenség az ember, mert szívvel rendelkezik, szorgalmas és becsületes, nem ismeri a hazugságot, a bűnt. Még fizetést sem adtak nekik, csak keveset, mert anélkül is tisztességesen látták el munkáikat. Már régóta így történt, az idegesítés hozzátartozott a szív elleni merényletekhez.








Zalatnay Sarolta : Kis butám -

Kis butám, rongybabám,
Mért haragszol rám?
Rossz talán, kis butám,
Fáj, hogy más is vár?
A gyermekévek után
Oly más ez a felnőtt világ,
És annyi mindent kínál,
S megadná talán,
De még száz meséd
Elkísért és elhinni jó.
Így maradj énvelem,
Így te kis bohó!

A gyermekévek után,
Nézd, most már egy fiú is vár,
És annyi szépet ígér,
S elér még talán.
Kicsit még nehéz,
Hát ne nézz ily vádlóan rám!
Úgy érzem, kis butám,
Őt választanám.

szövegíró : Halmágyi Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 32 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 383
  • e Hónap: 3225
  • e Év: 42226
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.