Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
Dr. Papp Lajos professzor üzenete
  2018-04-22 12:14:05, vasárnap
 
  Na nekem most írtak a Szívkorházban fel koleszterin csökkentőt is..Így szedjem???(Megjegyzem-Ditke)

Jó tudni olvasni erről!


Dr. Papp Lajos professzor üzenete



Dr. Papp Lajos kirohanása: milliók fognak meghalni a hazugság miatt

Dr. Papp Lajos magyar szívsebész az egész világot megdöbbentette kirohanásával. Szerinte milliók halnak meg, mert a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok mondanak. Azt elismeri, hogy a dohányzás nagyon káros, de szerinte az az emberek tudatos döntése, hogy mérgezik magukat, ám van más is, amiről nem tudnak.


"Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami nagyon megnehezíti, hogy bevalljuk, ha tévedünk.
Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem."

Az orvos több mint 25 éves tapasztalattal háta mögött, rengeteg szívműtét után ismerte el, hogy nem jól gondolkodott.

"Évekig osztottam más prominens orvosok véleményét. A szakirodalom folyamatosan a döntéshozók véleményét szajkózza, mely szerint minden szívbetegség a megemelkedett koleszterin szint következménye. Az elfogadott terápia pedig koleszterin csökkentő gyógyszerek felírása, és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat eretnekségnek ítélték. Pedig látjuk, ez nem működik! Ezek az ajánlások sem erkölcsileg, sem tudományosan nem védhetők. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a a szívbetegség valódi oka az érfalak gyulladása. A hosszú múltra visszatekintő étrendi ajánlások eredménye a járványos elhízás és cukorbetegség, amelybe rengetegen belehalnak. Annak ellenére, hogy a lakosság negyede szedi a drága koleszterincsökkentő sztatin gyógyszereket és zsírszegényen étkezik, több amerikai fog meghalni ebben az évben szívbetegségben, mint valaha.

Több millió ember szenved szívbetegségben, rengeteg a cukorbeteg és milliók vannak diabétesz előtti állapotban már. Itthon és szerte a világon. Egyre több a fiatal beteg minden évben. Egyszerűen megfogalmazva, ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor.

Ha a szervezetben állandóan jelen vannak ezek a toxinok vagy élelmiszerek, az krónikus gyulladást okoz. Ennek oka a sok feldolgozott, egészségtelen élelmiszer és a környezet szennyezés, nem a zsírdús étrend ( cukor, liszt és az összes belőlük készült termékek), valamint a szója, a kukorica és a napraforgó, és az ezekből készült olajok. Ezek az ételek folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez, sztrókhoz vezet."

Az orvos szerint, ha egészséges lapanyagokból, otthon készült ételeket ennénk, kerülnénk az étolajat, cukrot, lisztes, kukoricás termékeket, a szervezet magát gyógyítaná. Míg ha továbbra is mérgezzük az ereket, akkor hiába a sok gyógyszer és a zsírszegény diéta, elkerülhetetlen a szívbetegség kialakulása.


Íme egy másik orvos leleplező állításai.



A nagy koleszterin átverés: egyes szakemberek szerint az egész csak humbug

"Nekünk az orvosi szakmában teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a szervezetben, azonban az embereket teljesen rászedték azzal, hogy elhitették velük, hogy ez az anyag okozza a szív és agy artéria betegségeket.

A gyógyszergyártó cégek elég nagy haszonra tettek szert a ,,rossz koleszterin" szlogenjükkel és mérgező kémiai anyagokat hoztak létre, amelyek minimálisan csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.

Azonban ezalatt emberek ezreinek károsítják a máját és sokan bele is halnak ezeknek a gyógyszereknek a szedésébe.

Elég furcsa, hogy a gyakran idézett és a média által népszerűsített orvosok nem gondolkoztak el azon a tényen, hogy a koleszterinszintet a vénákból vett vérben mérik, de az orvosi irodalomban nincs egy árva eset sem, ahol a koleszterin elzáródást okozott volna a vénákban.




Link

A vénákban a vér sokkal lassabban folyik, mint az artériákban, ezért az sokkal jobban ki van téve a koleszterin lerakódásoknak, feltéve, hogy olyan dolog, hogy ,,rossz koleszterin" valóban létezik.

Ez az orvosi szakmában elkövetett nagy tévedés, és a gyógyszergyárak ebből nagy hasznot húzva, egy, a mai napig folyamatos csalás áldozatává tették a társadalmat.

Az artéria az ereknek az a fajtája, amely a szervezetet a szívből érkező friss, oxigéndús vérrel látja el. A koleszterin teória szerint a beszűkülés, azaz a koleszterin lerakódás ezekben az artériákban történik.




Link

Az erezetnek egy másik fajtája a vénák. Miután az artériákból elágazó hajszálerek eljuttatták a tápanyagokat és az oxigént a szövetekbe, azután ezek a hajszálerek újra egyesülnek. Innen már vénáknak hívjuk, a vénákon keresztül visszaáramlik az ,,elhasznált" vér a szívbe, hogy a körforgás újra kezdődhessen elölről.

A koleszterin lerakódás nem a vénákban, hanem az artériákban történik, és mindebben az a logikai bukfenc, hogy a vénákban a vér sokkal lassabb folyik, tehát, ha valahol lerakódásnak kellene képződnie - ahogy a koleszterin elmélet hívői hajtogatják - akkor annak a lassú áramlású vénákban kellene történnie. Ezzel szemben az orvostudomány mai állása szerint a ,,koleszterin probléma" az artériákban van.

Az igazság azonban az, hogy az úgynevezett ,,rossz" koleszterin sokkal hasznosabb, mint tartják. A koleszterinszint megemelkedésének oka a testben a krónikus és nem szándékos dehidratáció és az ebből származó elégtelen mennyiségű vizelettermelődés.

A dehidratáció egy koncentrált, savas irányba tolódott vért eredményez, ami még dehidratáltabbá válik, mialatt áthalad a tüdőn és eléri a szívet - ez a légzés alatt a tüdőből elpárolgó víz miatt van.




Link

A szív vérerei és az agyba vezető fő artériák membránja sebezhetővé válnak a sűrűbb, savasabb vér nyomása miatt.

A toxikus vér nyomóereje horzsolásokat és apró repedéseket okoz az artériák bélésében, amik leválhatnak és embóliát [az ér elzáródása] okozhatnak az agyban, vesében és más szervekben.

Azért, hogy a test a sérült vérerek falának leválását megakadályozza, alacsony sűrűségű (úgynevezett ,,rossz") koleszterin kabátot képez az erek belsejében, hogy lefedje a horzsolásokat és megvédje az alatta lévő szöveteket, mint egy vízálló kötés, amíg a szövet meggyógyul.

Így az alacsony sűrűségű koleszterin életbevágó és életmentő szerepe bizonyítja, hogy ez az anyag nagyon fontos, hogy megmentse azok életét, akik szervezete nem megfelelően hidratált, hogy a vérük könnyen tudjon folyni az erekben anélkül, hogy kárt okozna bennük.

A koleszterin egy olyan anyag, amiből a hormonjaink nagy része készül. A D vitamint a szervezet állítja elő a napnak kitett bőrben lévő koleszterinből. Koleszterint használ az idegrendszert borító szigetelő membrán is.




Link

Nincs olyan dolog, hogy rossz koleszterin. Ha a szervezet minden fő összetevője elérhető a normális működéshez, akkor az emberi test nem fog elkezdeni olyan dolgokat termelni, amik rosszak lennének a túléléséhez. Eddig nem tudtuk, hogy a víz volt az az életbevágóan fontos tápanyag, amire a szervezetnek állandóan szüksége van - megfelelő mennyiségben.



A víz maga - nem koffeines üdítőitalok, amik még jobban dehidratálnak - jobb koleszterincsökkentő orvosság, mint bármilyen kémiai anyag a piacon.

Teljesen biztonságos és nem káros a szervezetre, mint a veszélyes gyógyszerek, amiket ma használnak. Kérem, ossza meg ezt az információt azokkal, akik fontosak az Ön számára!"

 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A magok királynője: a lenmag
  2018-04-22 12:05:08, vasárnap
 
 


Link

A magok királynője: a lenmag

Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt. Mindannyian ismerjük a lenvászon anyagokból készült ruhák előnyeit. Később, a kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez.

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. Megfigyelték, hogy azok az emberi sejtek, amelyek lenmagolajjal vannak telítve, sokkal inkább ellenállóbbak és kevésbé sebezhetőek, mint a közönséges zsírral telítettek.

A lenmag gyógyhatásai:

• Amennyiben megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle, úgy kivédi a káros zsírok lerakódását az erek falán, ily módon védi a kapillárisokat, illetve az agyban és vesében futó ereket.

• Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, hiszen ,,beolajozza" a porcokat, ezáltal megakadályozza a degeneratív betegségeket.


• Az autoimmun (Azok a fajta betegségek, amikor a szervezetünk a saját alkotóelemeit idegen anyagnak érzi, és törekszik az elpusztításukra. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint, ezek nem gyógyíthatóak.) megbetegedések kialakulásának megakadályozásában is komoly szerepe van.

• A légutak gyulladásos megbetegedéseit hatékonyan gyógyítja. A hörghurut enyhítésére nagyon jó a lenmag vagy a lenolaj fogyasztása, hiszen a görcsös összehúzódásokat nagyszerűen enyhíti.

Hogyan használd?

2,5 dl forró vízbe tegyél másfél evőkanál lenmagot, és forrald harminc percen át, majd hagyd hűlni fél órát, hogy jól kiázzon! Melegítsd fel ismét, szűrd le, és idd meg! Ha édesíteni szeretnéd, ne cukrot, hanem mézet használj hozzá! Fontos, hogy a megfelelő ideig főzd, hiszen a kemény mag nem puhul fel néhány perc alatt!

A lenmag és a lenolaj nagyon jó hatással van a májunkra, s a zsírmáj gyógyításában is rendkívül hatékony. A májunkon keresztül hat a bőrünkre, hiszen ha ez a belső szervünk már telítődött a méreganyagokkal, akkor testünk a bőrünkön keresztül próbálja meg ,,kidobni" a méreganyagokat, ez pedig különféle bőrproblémákban - a legegyszerűbb pattanástól, az ekcémáig - mutatkozhat meg.

Ha sikerül tehermentesíteni a májat, akkor az újra képes lesz maximálisan ellátni a feladatát, így megszűnnek hozzá kapcsolódó bőrbántalmaink. Epe- vese- és húgyhólyagkő, illetve homok ellen is alkalmazhatjuk a lenmagteát, viszont ilyen esetekben tegyünk bele egy kanálka jó minőségű olívaolajat!

Miért jó ezekre a problémákra?

Azért, mert ezekben a szerveinkben hatásosan lazítja fel a megkeményedett anyagokat. Izomláz, izomfájdalmak esetén, belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható: főzzünk a fent említett módon lenmagteát, a beteg olyan melegen igya meg, amilyen melegen csak tudja! A szűrőben maradt pépet helyezzük a fájó testrészre! Naponta kétszer-háromszor ismételjük! A fájdalom nagyon hamar el fog múlni!

Prosztatabántalmakra is kiváló! Érdekes módon a prosztata őrének a tökmagot tartják, a benne lévő lionelic zsírsav miatt. Igen ám, de a tökmagban ez 15%-ban van meg, míg a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58% van!

A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olajak fogyasztása tehéntúróval. Ezt a gyógymódot egy német tudósnő találta fel évtizedekkel ezelőtt, és azóta is hatásosan alkalmazzák.

Székrekedés esetén rosttartalma és zsírjai miatt használhatjuk hatásosan.

Az őrölt lenmagból készült pép a csípésre helyezve nagy mennyiségű mérget képes kiszívni a bőrből, ezáltal enyhíti a fájdalmat és a gyulladást.

Gyulladt, gennyes sebekre - melyek egyrészt nagyon fájdalmasak, másrészt a sebekben felhalmozódott váladékot nagyon nehéz (és fájdalmas) eltávolítani - bátran használhatjuk a lenmagot!

Ennek elősegítésére használjuk a következő dunsztkötést: két kanál őrölt lenmaghoz adjunk egy kanál gyömbérport, keverjük össze, és készítsünk belőle pépet (vigyázzunk, hogy ne tegyünk hozzá túl sok vizet!)! Ezt a pakolást helyezzük a sebre, és kössük be egy kendővel vagy gézzel! Ha szükséges, cseréljük a kötést!


Hogyan használhatjuk még a lenmagot?

Otthon készített péksütemények, pogácsák tésztájába, tetejére is szórhatjuk. Nem csak egészséges, de finom is az így elkészített süti! Mivel a ledarált magot nehéz emészteni, ezért a súlyos betegek nyersen préselt lenmagolajat fogyasszanak, salátával, illetve túróval.

Az egészséges emberek építsék be a reggelijükbe: a frissen őrölt lenmagot keverjék össze szójával, napraforgóval, szezámmal! Ízesíthetik lekvárral, gyümölccsel vagy sóval. Az őrlést házilag is elvégezhetjük kávédarálóval. Fontos, hogy mindig frissen őrölt magokat használjunk, hogy elkerüljük az avasodást, a romlást!

Forrás: http://napidoktor.hu/blog/a-magok-kiralynoje-a-lenmag/

***

Egy gyógyult cukorbeteg. Hallotta, kipróbálta, meggyógyult.

2 teáskanál Kapormag

2 teáskanál Lenmag

2-3 cll. Langyos vízben leáztatni és reggelig ázni hagyni. Reggel étkezés előtt egy az egyben meginni. Ha nem, akkor leszűrni és kanállal bekapni a magot és a levével lenyelni.

Nagyon gyorsan van mérhető eredménye még az inzulinosoknál is.


Forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Nincs Cím
  2018-04-06 17:46:33, péntek
 
  DÖBBENETES EREDMÉNY A KEMOTERÁPIÁRÓL

Mielőtt elolvassuk a cikket, gondoljunk bele, hogy milyen következményekkel járna az, ha a média segítségével világszerte kiderülne: az orvosok évtizedeken keresztül ajánlották és alkalmazták a kemoterápiát, mint ,,lassan ölő méreginjekciót". Ez eddig még nem következett be! Ennek tudatában olvassuk az alábbi cikket, melynek forrása az oldal alján található:
Hamarosan bűncselekmény lesz a kemó alkalmazása!

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.


Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul" érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik" és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a " terápia" gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának."

A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához."

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma" a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Albert Camus - Mivel szükségem volt
  2018-01-13 16:54:43, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Kelly Brogan: B12 vitaminhiány és agyunk egészsége
  2018-01-02 16:06:12, kedd
 
 


Link

Kelly Brogan:
B12 vitaminhiány és agyunk egészsége

Fordította: Czárán Judit

Forrás:Kelly Brogan: Vitamin B12 Deficiency and Brain Health

A B12-vitamin meglehetősen mostohán kezelt, mert alacsony szintje ritkán okoz látványos, jól felismerhető tüneteket. Hosszú távon gyakran vezet fölösleges pszichiátriai kezelésekhez, és alattomos testi betegségekhez. Hiánya igen gyakori, pótlása lassú, hosszú folyamat.

A B12-vitamin meglehetősen mostohán kezelt, mert alacsony szintje ritkán okoz látványos, jól felismerhető tüneteket. Hosszú távon gyakran vezet fölösleges pszichiátriai kezelésekhez, és alattomos testi betegségekhez. Hiánya igen gyakori, pótlása lassú, hosszú folyamat.

Az egyik legérdekesebb cikk, amit a pszichiátriai szakirodalomban valaha olvastam, egy 57 éves asszonyról szól, akit hónapokon keresztül antipszichotikumokkal és antidepresszánsokkal kezeltek, majd két menetben elektrosokkoltak, mielőtt valakinek eszébe jutott megmérni a B12-vitaminszintjét.

Az asszony hosszú éveken keresztül szenvedett a tünetektől - sírás, szorongás, mozgásproblémák, székrekedés, letargia, időnként hallucinációk (úgy hallotta, mintha valaki a nevén szólítaná) - amelyek végül elvezettek az egyik legsúlyosabb pszichiátriai kórképhez, a katatóniához. A kórházi kezelések ellenére nem múlt el a depressziója, sőt, időről időre öngyilkossági késztetésekről számolt be.

Két hónappal azután, hogy megállapították nála a B12-vitaminhiányt és megkapta a megfelelő kezelést, az állapota javult, visszatért a 14 évvel korábbi szintre, és ezen stabilizálódott minden további kezelés nélkül.

Nos, ha ettől nem ébrednek fel az antipszichotikumokat és antidepresszánsokat nyakra-főre felíró pszichiáterek, akkor semmitől. Hiszen jól látható, hogy azok a tünetek, amelyeket eddig szerotonin- vagy dopaminhiánynak tulajdonítottak, sokszor egy csapásra megszűnnek, ha személyre szabott, komplex gyógymódot alkalmazunk, hiszen lehet, hogy a "pszichiátriai" problémák valamilyen hormonális, táplálkozási vagy immunrendszeri egyensúlyzavarra vezethetők vissza.

Hogyan befolyásolhatja a B12-vitamin az agyunk egészségét?

Mivel a B12 fontos a myelin működése szempontjából (a myelin az idegeket körülvevő "szigetelés"), így ennek a vitaminnak a hiánya gyaníthatóan szerepet játszik a demencia, a szklerózis multiplex és egy sor mozgásszervi és érzékelési zavar kialakulásában. A klinikai gyakorlatban a B12 elsősorban a vörösvérsejt termelésben játszott szerepéről ismert, és arról, hogy hiánya vészes vérszegénységet okoz. De vajon mi a B12-vitamin szerepe az olyan pszichiátriai kórképek kialakulásában, mint a depresszió, a szorongás, a kóros fáradtság vagy a pszichózis?

A folát-ciklus a szervezet által felhasznált B-vitaminoknak a DNS-szintézisben játszott "metilátor" szerepére, valamint a génaktivitásban játszott szerepére vonatkozik. A B12-nek a krónikus, hosszan lappangó neuropszichiátriai tünetcsoportok kialakulásában játszott szerepe kapcsán három fogalmat kell megemlítenünk.

1, A gének aktiválásában vesz részt, és kritikus szerepet játszik a méregtelenítés, valamint a vegyi anyagok és hormonok (ösztrogének) semlegesítése, a neurotranszmitterek felépítése és metabolizmusa, és az energia-termelés és a sejtmembránok felépítésének szempontjából.

2, Fontos szerepet játszik a homocisztein semlegesítésében

3, Genetikus problémák: A vitaminnak aktivált/bioaktív formája megfelelő mennyiségben kell legyen, mert számos génhiba akadályozza a B12 vagy a folsav hasznosulását. Egy beteg abba halt bele, hogy az altató kéjgáz inaktiválta a vérében a B12-vitamint.

Hogyan mérjük/teszteljük?

Kevés empirikus, mindenkinél alkalmazható gyógymód létezik a funkcionális orvoslásban, de véleményem szerint a B12 egyike ezeknek, különös tekintettel arra, hogy a népesség 2/5-e súlyos B12-vitaminhiányban szenved. A B12 szintet többnyire a vérből állapítják meg, hiányról pedig akkor beszélnek, ha ez a szint 150-200 pg/ml alatt van. Csakhogy a vér B12 szintje nem mindig megbízható indikátora annak, hogy mi játszódik le valójában az agyban, illetve a testben.

Egy fontos vizsgálat úgy állapított meg depresszióban szenvedő nők 27%-ánál B12 hiányt, hogy nem a vér B12-szintjét, hanem a metilmalonsav szintjét mérte meg. Egy másik, tíz vizsgálat eredményét összegző kiváló tanulmány B12-vel való kezelés hatására klinikai javulásról számol be olyan kóros fáradékonyságban, alvászavarban, depresszióban, illetve demenciában szenvedő betegeknél, akiknél "normális", 3-400pg/ml (de soha nem 600 fölötti) B12 értéket mértek.

Az agyi-gerincvelői folyadék szintjével való összefüggés sem egyértelmű, beleértve a gyerekágyi depresszió eseteit is, ahol is az érintett nők állapota javult B12-vitamin hatására. Szülés után a magas réz szint - amit cinkhiány okozhat - ugyancsak kapcsolatba hozható depressziós tünetekkel, mivel a réz lassítja a B12 felszívódását. Egy adott vitamin hasznosulása ugyanis sokszor fontosabb, mint a mennyisége, ezért valójában a következő két érték tekinthető ebből a szempontból megbízhatónak.

Homocisztein szint: ami emelkedhet B12 vagy folsav - gyakran genetikai okokra visszavezethető - hiánya vagy diszfunkciója következtében.(lásd a folsav/folát problémát)

Metilmalonsav szint (vizeletben vagy a vérben): Ez az érték még specifikusabb a B12 hiányra, de nem mindig elég érzékeny.

A vérszegénység szűrése ma már nem tekinthető megbízható módszernek, mivel még mindig csökönyösen tartja magát a nézet, hogy az olyan mérgező élelmiszereket, mint a liszt, szintetikus folsavval kell "dúsítani". Azoknál, akik ezt a szintetikus vegyületet nem tudják felhasználni, az értékek helyreállítása eddig ismeretlen következményekkel járhat, bár egy tanulmány már rámutatott a veszélyekre, például az immunrendszerre gyakorolt potenciálisan káros hatás vonatkozásában. Ráadásul a sok folsav "elfedheti" a B12 hiányt.

Mi okozza a hiányt?

Ha a beteg véréből nyilvánvalóan kimutatható a hiány, és/vagy jól reagál a kezelésre, akkor fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy elsődlegesen mi okozhatta ezt a hiányt. Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetséges okot.

1. Gyomorsavhiány

A gyomorsav hiány például pajzsmirigy aluműködéssel, krónikus stresszel, az öregedéssel illetve a savlekötő szerek rendszeres használatával függhet össze.

Egy gyakori szcenárió

A beteg olyan ételeket fogyaszt, amelyeket nem tud rendesen megemészteni, miáltal helyi gyulladások keletkeznek az emésztőrendszerében, mely gyulladások következtében aztán állandósul a rossz emésztése. Ilyen ételek például a feldolgozott tejtermékek, a növényi olajban sütött ételek vagy a gabonafélék. A beteg ezeknek a nehezen mozgó, rosszul megemésztett gyomorpépeknek a visszafolyását (refluxát) gyomorsav túltengésként érzékeli.

Elkezd olyan gyógyszereket szedni (ezek egy része recept nélkül is kapható), amelyeknek hosszú távú hatását még senki nem tesztelte, ám amelyek már középtávon is bizonyos baktériumok kóros elszaporodásához, csonttörésekhez és különböző hiánybetegségekhez vezetnek. Hogy miért? Mert a gyomorsavnak fontos szerepe van az emésztőenzimek serkentésében, a B12-vitamin felszívódásában és a helyi baktériumflóra fenntartásában.

Ha a beteg B12 hiánya és rossz emésztése kezeletlen marad, akkor jó eséllyel előbb-utóbb olyan tüneteket is fog produkálni, amelyekre antidepresszánst írnak fel neki, és már kész is a gyógyszerre gyógyszert szedés ördögi köre.

Egy cikkben, a Protonpumpa gátlók és antihisztaminok használata és a B12-vitaminhiány-ban, amely egy 25 956 savlekötővel kezelt betegen végzett esettanulmányt ismertet, azt olvashatjuk, hogy a savlekötőket szedők 12%-ánál 2 éven belül B12-vitaminhiány alakult ki, és ez a hiány annál súlyosabb volt, minél nagyobb dózisban szedték a betegek az említett szereket. Korábban már szóltunk arról, hogy a vérvizsgálat a B12 vonatkozásában hamis negatív eredményt hozhat, úgyhogy joggal feltételezhetjük, hogy ezeknek a gyógyszerfüggő betegeknek egy jelentős része szenved a fel nem fedezett vitaminhiány tüneteitől.

2. Helytelen táplálkozás

A B12-vitamin legfőbb forrásai az állati eredetű táplálékok, de az ilyen ételektől ódzkodók algák és erjesztett élelmiszerek fogyasztásával is hozzájuthatnak az említett vitaminhoz. (Az algákban azonban nem hasznosuló, B12-szerű anyagok vannak, amelyek nem helyettesítik a B12-vitamint). Ha a szervezetet hosszú időn keresztül nem látjuk el ilyen tápanyagokkal, akkor a vitaminkészletek kiürülnek és jóval a megvonás után megjelennek a vitaminhiány tünetei. Vagyis a gondosan megválogatott állati eredetű táplálékok fontos forrásai a zsírban oldódó vitaminoknak, kreatinoknak, kolinoknak és karnitineknek.

3. Autoimmun betegség

A B12 rossz felszívódásának egyik lehetséges oka a vészes vérszegénység, amely a gyomor sorvadásos gyulladásával összefüggő parietális sejtekre (gyormosavat, és a B12 hasznosulásához szükséges un,. intrinsic faktort termelik) adott autoimmun válasz. A helicobacter pylori fertőzést és az ahhoz kapcsolódó molekuláris mimikrit tekintik a valószínű kiváltó oknak. (A molekuláris mimikri azt jelenti, hogy az immunrendszer a baktérium egy részéhez hasonló saját szöveti fehérjéket is támadni kezdi)

4. GMO élelmiszerek/glutén

A glutén-tartalmú és génmódosított feldolgozott élelmiszerek együtt valószínűleg mindannyiunk bélrendszerére hatással vannak, nemcsak azokéra, akik szövettani vizsgálattal kimutatott lisztérzékenységben szenvednek. A szövettani vizsgálat a lisztérzékenység megállapításában hovatovább el is veszti vezető szerepét a gluténnel szembeni immunválasz bélrendszeren kívüli megnyilvánulásai miatt, amely nem feltétlenül okoz észrevehető változást a vékonybél bolyhaiban (Jelentkezhet fájdalom, kiütések, bizonytalan járás nyilvánvaló bélrendszeri tünetek nélkül). Ezeknek az embereknek az immunrendszere így válaszol a gluténre, a táplálékrészecskék pedig az áteresztő bélfalon keresztül jutnak be a véráramba. A közvetlen veszélyt a vékonybél sejtjeire a nagy mennyiségű gyulladáskeltő lektint tartalmazó teljeskiörlésű gabonából készült ételek jelentik.

A génmódosított gabonák szerepet játszhatnak a vékonybél bolyhainak megváltozásában, amint ezt egy kukoricaolajjal etetett egereken végzett kísérlet kimutatta. Okunk van feltételezni, hogy a Monsanto cég GMO kukoricájában levő Bt-toxin szerepet játszhat a szivárgó bélszindrómában, mivel azt kimutatták a terhes nők 93%-ának és magzataik 80%-ának a vérében. A növényvédő szer maga is megváltoztatja a bélfórát, mivel előszeretettel pusztítja a vékonybélben található hasznos bélbaktériumokat, viszont potenciálisan kedvez a patogén mikrobák elszaporodásának.

5. Gyógyszerszedés

A vércukorszint szabályozására használt Metforminről például bebizonyosodott, hogy annak szedése kockázati tényező a B12-vitaminhiány kialakulása szempontjából, ám erről a betegek nagy része nem kap felvilágosítást a kezelés megkezdése előtt.

Mi a megoldás?

Miután kiderítettük a B12-vitaminhiány okát, sor kerülhet a kezelés megkezdésére, amihez a vitamin aktivált formáját ajánljuk, amely különösen alkalmas a vitamin szintjének hatékony növelésére. A cianokobalamin a B12 szintetikus formája, amely cianidot tartalmaz (szép!), míg a hidroxi, az adeno, és a metil a B12 aktív és a szervezetben természetesen is megtalálható formái.

Viták folynak arról, hogy az injekció formában beadott vagy a szájon át történő szedés a hatékonyabb. Az én klinikai tapasztalom szerint az injekcióval robusztusabb és megbízhatóbb hatás érhető el. Ami az adagolást illeti, a heti 2-3x 1000 - 5000mcg közötti mennyiség ajánlott egy-két hónapon keresztül, attól függően, hogy ki a beteg és hogy reagál a kezelésre. Egy biztos: ez a vitamin csodákra képes, úgyhogy biztosítsa, hogy a szervezetének megfelelő mennyiség álljon belőle rendelkezésre. És akkor még az is lehet, hogy ez volt az utolsó antidepresszáns, amire valaha is szüksége volt.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Íme a híres tibeti gyakorlat, ami segít, hogy megszabadulj..
  2018-01-02 15:59:19, kedd
 
 


Link

[Íme a híres tibeti gyakorlat, ami segít, hogy megszabadulj a pajzsmirigy problémáktól link]http://hirujsag.hu/ime-a-hires-tibeti-gyakorlat-ami-segit-hogy-megszabadulj- a-pajzsmirigy-problemaktol-62273" target="_blank" >rel="nofollow"Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Jégkockát tett a nyakára, és teljesen megváltozott az élete.
  2018-01-01 16:55:33, hétfő
 
 


Link

Ezt ki fogom próbálni....
Jégkockát tett a nyakára, és teljesen megváltozott az élete..... Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Tudni szeretnéd, hogy miért kezd el sajogni a derekad...
  2017-12-31 14:44:51, vasárnap
 
  Tudni szeretnéd, hogy miért kezd el sajogni a derekad, ha beborul az ég?

A derékfájás sok ember életét nehezíti meg, elsősorban azokét, akik fizikai munkát végeznek, hiszen ők nem csak, hogy el kell viseljék a kínzó tüneteket, de gyakorlatilag az állásuk is veszélybe kerülhet. Most lássuk az okokat.




Link

1. Ma már tudományosan bizonyított, hogy az időjárási változások hatással vannak az ízületekre, főleg, ha azok be vannak gyulladva, így ha odakint szikrázik a napsütés, de mégis sajogni kezdenek az ízületeink, akkor nagy az esélye, hogy eső, lehűlés köszönt be pár óra, vagy akár egy nap múlva. Ez a légnyomás, illetve a hőmérséklet ingadozásoknak köszönhető, így már egy 10 fokos hőmérséklet-különbség kiválthatja a fájdalmat.

2. Egy tanulmány során megállapították, hogy a légnyomás hirtelen megváltozásával elsősorban a vállízületekben alakulnak ki fájdalmak.

3. Még Krisztus előtt 400-ban, Hippokratész is rájött, hogy kapcsolat van az időjárás alakulása és bizonyos betegségek kifejlődése között.

4. A ginbe beáztatott mazsola egy remek házi gyógyszer az ízületi gyulladások kezelésére.

5. A hagyma tea rendkívül egészséges, főként az ízületeknek tesz jót, és nagyszerűen tisztít. Két kisebb hagymát szeleteljünk fel, majd tegyük 20 percig a forró vízbe. Ha kissé lehűlt, igyuk egész nap.

6. A csombor teának gyulladáscsökkentő hatása van, így megéri rendszeresen kortyolgatni, ha fájnak az ízületeink.

7. A gyömbérben is nagyon erős gyulladáscsökkentő anyagok vannak, ezért érdemes egy friss gumót felszeletelni, vagy lereszelni, és teát készíteni belőle.

8. A levendulának nyugtató, csillapító hatása van, ezért érdemes a teáját inni ennek a gyógynövénynek is.

9. A cayenne borsból készült krém is remekül enyhíti az ízületi panaszokat. A gyógynövény szaküzletekben kapható ilyen készítmény.

10. Az, akinek fájnak az ízületei, csak módjával mozogjon, semmiképp sem szabad megerőltetnie magát. Séta során kis távolságokra kell menni, és gyakran kell megpihenni.

11. A szegfűszegnek is gyulladáscsökkentő hatása van, és a benne lévő antioxidáns anyagok védik az ízületeket a betegségektől. A teánkba kell bele tenni 2-3 szem szegfűszeget.

12. Érdemes rendszeresen nyújtógyakorlatokat végezni, majd utána meleg vizes borogatással védeni az ízületeket, ahogy teszi ezt Dr. James Gladston, a New York-i The Mount Sinai kórház szakembere, hogy megvédje betegeit az ízületi panaszoktól, izomfájdalmaktól.

 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Gyógyitó növényeink + plusszok
  2017-12-30 19:19:30, szombat
 
  Gyógyító növényeink 1. rész: Link

- Gyógyító növényeink 2. rész: Link

- Gyógyító növényeink 3. rész: Link

- Gyógyító növényeink 4. rész: Link

- Gyógyító növényeink 5. rész: Link

- Gyógynövények alkalmazása, gyűjtése: Link

- Természetes permetlevek kertből, mezőről: Link

- Vegyes kultúrák. Kedvező hatású szomszéd növények: Link

- Kertészeti naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények társítása: Link

- Praktikusan az otthonunkban - kiskertünkben: Link

- Fogyás a természet erejével: Link

- A csodás Lenmag: Link

- Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai: Link

- Lekvárfőzési ABC: Link

- Paradicsomültetés, paradicsomtermesztés, palántázás: Link

- EGÉSZSÉGVÉDŐ NAPTÁR: Link

- Melyik virág ehető a kertünkben? Link

- Őszi munkálatok a kiskertben: Link

- SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI: Link

- Csicsóka - a jótékony szénhidrát: Link

- A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel: Link

- Egzotikus gyümölcsök - Trópusi gyümölcsök: Link

- A mediterrán őshonos fája - az Oliva: Link

- Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid: Link

- A nyírfa mágikus ereje, mely önálló fejezetet igényel!: Link

- A magyarság ősi gyógymódjai és vallása: Link

A szódabikarbóna
- A csodaszer: NaHCO3 - szódabikarbóna - Szódabikarbónával a rák ellen: Link

- Hűsítő italok - házilag: Link

- Így készíts hófehér karácsonyfadíszt szódabikarbónából: Link

- A házi - főzött gyurma receptje: Link

- Finomságok - Receptek/1.: Link

- Finomságok - Receptek/2. Link

- A vadkender olaj meggyógyítja a rákot, de vajon miért nem tudja ezt senki?: Link

- Dió - a csudajó, mely önálló fejezetet igényel: Link

- Szúnyogcsípés ellen a hagymától a banánhéjig: Link

- Fekete nadálytő: Link

- ALOE VERA - a csodanövény: Link

- Gyermekláncfű - Pongyolapitypang: Link

- A BÁRSONYVIRÁG (BÜDÖSKE) ELŰZI A KÁRTEVŐKET KERTÜNKBŐL: Link

- Nagymamáink házi praktikái - 1. rész: Link

- Nagymamáink házi praktikái - 2. rész: Link

- A FOKHAGYMA: Link

- Gyógyító növényeink - felsorolás: Link

- Régi gyógyborok, gyógypálinkák: Link

- Érmelléki asszonyok hagyatéka: Link

- ÖSSZEFOGLALÓ - RENDSZEREZŐ - GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEINK: Link

- GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY: Link

- AZ ÉDES ÜRÖM (ARTEMISIA ANNUA) A RÁK ELLEN: Link

- A PARLAGFŰ - AMBRÓZIA - ISTENEK ELEDELE: Link

- A VÍZ ÜZENETE - A REZGÉSEK HATÁSA A VÍZRE: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Szegény ember gyógyszerei
  2017-12-27 15:52:26, szerda
 
  Felejtsük el a tablettákat...

Szegény ember gyógyszerei




Link

Réges-régen az orvosi ellátás és a gyógyszeres kezelés hiányában a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy szinte nem is tudtak róla.

Az alábbiakban ismerjünk meg néhány természetes, gyógyító hatású növényt, melyet eleink feltételek nélkül használtak egészségük megőrzésére, vagy eseteleges betegségek idején. A szegény ember patikája ma is használatos - mert a természet ontja magából ezeket a ,,csodaszereket".

Mák: a csontritkulás ellensége

A mák azért szerepel az első helyen, hogy ne kerülje el a közép vagy idősebb korúak figyelmét, hiszen, ki ne szeretné a fiatalos erőnlétét könnyen fenntartani, és az életét meghosszabbítani. Szerencsére a mák fontos helyet foglal el a magyar étkezési kultúránkban, jóllehet kevesen ismerik annak áldásos gyógyhatását.



A mák gazdagon tartalmaz (csontépítő), magnéziumot, (OMEGA4) növényi zsírsavat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; megállítja csontszövetek leépülését, és elkezdi újra építeni. Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. Telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintjét, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására.

Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel vagy édeskével ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd hűtőben tároljuk. Az első hónapokban naponta minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a betegség súlyosságától függően) kétnaponként. Tekintsük olyan ,,gyógyszernek", amelyet egy életen át szedni lehet

Burgonya: az emésztés elősegítője

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni, hogy a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza, sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. Az édes burgonya gyógyító hatása ismert a cukorbetegek számára is, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasszuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

Cékla: élettani fontosságú

A cékla rákmegelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes hatásáról. Munkatársa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékony a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumorgátló gyógyszerekkel szemben nem sejtosztódást gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a ráksejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőpermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejtlégzés aktivátora. “Ebben kiváló eszközt találunk - írja Seeger - a daganatsejt sejtlélegzésének befolyásolására és normalizálására."

A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyomelem) tartalma. A szilícium révén a szervezet védekezőképessége nagymértékben fokozható. Nyers céklalé hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyiroksejtek (limfociták), plazmasejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. A cékla számos más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot. B1-, B2-C- és P-vitamin is található benne. A vérképzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül a cékla javítja az idegműködést és az emésztést is.

Bab: a veseműködés segítője

A bab fontosságáról se feledkezzünk meg! Szerencsés, aki szereti a babot, mert a gyógyító hatása sokrétű. Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódnak a sejtek, sőt szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében). És ez még nem minden; segíti a vérkeringést, ez által segíti a szív működését is. A Kidney bab, például nem csak külsőre hasonlít a vesére, de segíti a vese működését.

Lencse: aminosavak a szervezetnek

Nem gyakran fogyasztott étel a lencse, pedig kevés ilyen tápláló és jól emészthető zöldségünk van, mint a lencse. 25-28% igen magas a fehérjetartalma, és tartalmazza valamennyi, a szervezetünk számára fontos aminosavat, a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amelyet szervezetünk nem tud önállóan előállítani. Mindemellett nem allergén, viszont jól emészthető, kevésbé, vagy egyáltalán nem puffasztó, mint a bab. Tartalmaz még vitaminokat és az anyagcseréhez fontos nyomelemeket. A cukorbetegeknél sem okoz gondot, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel. A gyomrot és beleket megterhelő ebéd után, ha a következő napi ebéd a lencse, megkönnyebbül a bélrendszer.

Vöröshagyma, fokhagyma: immunrendszer-erősítők

A mai korunk szennyezett levegője káros hatással van a tüdőre. A mindennapi hagyma fogyasztásával, nagy részben ki lehet védeni, a szennyező anyagok kártevését. Annak ellenére, hogy könnyeket csal a szemünkbe, tisztítja a szemet! A vörös- és a fokhagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és salak anyagokat a sejtekből, egyben ellenállóvá teszi, és erősíti az immunrendszert.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 587
  • e Hónap: 7009
  • e Év: 100714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.