Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Nantes városban található Saint-Pierre-et-Saint-Paul katedr
  2020-07-18 12:17:37, szombat
 
  2020. 07. 18 - a Nantes városban található Saint-Pierre-et-Saint-Paul katedrális gyulladt ki szombat reggelre virradóra.


Reggel nyolckor riadóztatott hatvan tűzoltóknak még nem sikerült megfékezni a tüzet.
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Egy olyan világban élünk
  2020-01-31 20:05:58, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Micsoda véletlenek
  2020-01-31 16:33:25, péntek
 
  Koronavírus járvány - micsoda véletlenek!


Link

Ázsiába szakadtam

2019 októberben Bill Gates alapítványa csúcstalálkozót szervez a nemzetközi elit számára, ahol egy pandémiát (világjárványt) szimulálnak KORONAVÍRUSSAL alig pár hónappal a valódi járvány kitörése előtt...
- Gates alapítványa olyan intézményeket támogat, melyek koronavírussal kapcsolatos kutatásokat szabadalmaztatnak már 2015 óta...
- Gates kezében van az a biotech cég is, mely a napokban kezdi meg az oltóanyag kifejlesztését...
- a mostani járvány a vuhani nagybani piacról indul el, ami félórányi autóútra van Kína legmagasabb biztonsági fokozatú víruskutató laborjától, melyben Ebola, SARS és koronavírusokkal kísérleteznek....
- az állítólag állati eredetű vírus elejétől fogva terjed emberről-emberre...
- a Netflix 2020 január elején mutatja be új Pandémia sorozatát óriasjárványokról
- és most kezdődik a kínai újév is, amikor tömegek kelnek útra és mennek mindenfelé, terjesztik a járványt

Sok a véletlen. Túl sok.

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Kína Korona vírus
  2020-01-31 16:20:33, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Ez nem véletlen
  2020-01-31 09:36:00, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
A koronavírus híre kikerülhetetlen. Minden létező csatornán
  2020-01-31 09:28:26, péntek
 
  A koronavírus híre kikerülhetetlen. Minden létező csatornán, minden lehetséges napszakban hallunk erről az új rendkívül ragályos betegségről.
Hol az a hír, hogy megduplázódik a betegek száma, hol arról hallunk, hogy milyen korlátozásokat vezetnek be a terjedés megelőzése végett, hol az új, bizonyított európai megbetegedésekről olvashatunk, néha viszont érkezik egy-egy megnyugtató hír is, amiben arról hallhatunk, hogy nincs okunk pánikra, az influenza több áldozatot szed, mint a most mumus betegségnek számító koronavírus.
Őszintén szólva nehezen igazodom el ezeken a híreken, s én magam sem tudom, hogy hogyan viszonyuljak ehhez a kórhoz. Még nem félek, de ki tudja, lehet lesz rá okom, viszont az is benne van a pakliban, hogy csak egzotikus hírként érint majd a szele ennek a betegségnek minket, magyarokat.
Jós nem vagyok, így én is csak némi feszült izgalommal várhatom a végkimenetelt, viszont van egy téma a koronavírus kapcsán, amiről most még kevesen beszélnek, ugyanakkor talán aggasztóbb, mint magának a betegségnek a ténye.
Felmerült már bennetek a kérdés, hogy nem véletlenül indult útjára a koronavírus? Hogy valamilyen üzleti érdek kötődik ahhoz a betegséghullámhoz, ami most éppen egy szűk réteget, de két hónap múlva akár egy fél világot sújthat?
Az ilyen spekulációkat összeesküvéselméletnek hívjuk, sokszor legyintünk is rájuk, viszont akár igazságtartalmuk is lehet, s akkor bizony egy nagyon szomorú világot élünk.
A koronavírus kapcsán a következők merültek fel a spekulánsok részéről:
2019 októberében Bill Gates alapítványa csúcstalálkozót szervezett a nemzetközi elit számára, ahol egy pandémiát (világjárványt) szimuláltak koronavírussal alig pár hónappal a valódi járvány kitörése előtt.
Bill Gates alapítványa olyan intézményeket támogat, melyek koronavírussal kapcsolatos kutatásokat szabadalmaztatnak már 2015 óta, s ugyanennek az embernek a kezében van az a biotech cég is, mely a napokban kezdte meg az oltóanyag kifejlesztését erre a betegségre.
A mostani járvány a vuhani nagybani piacról indul el, ami félórányi autóútra van Kína legmagasabb biztonsági fokozatú víruskutató laborjától, melyben Ebola, SARS és koronavírusokkal kísérleteznek.
A Netflix 2020. január elején mutatta be új Pandémia sorozatát óriás járványokról.
Mindez a kínai újév kezdetén történt, amikor tömegek keltek útra, hogy aztán ne csak a szokásos szuvenírt, hanem valami kis extrát is magukkal cipeljenek hazafelé menet.

Kínának január 15-én sikerült ideiglenesen lezárnia a kereskedelmi vitát az Egyesült Államokkal, ami elviekben megerősíthette volna a külföldi befektetők Pekingbe vetett bizalmát. A kínai gazdaság bármennyire erős, sebezhető. A járvány csökkentheti a belső fogyasztást, és elriaszthatja a potenciális befektetőket.
Nem kezdek el Amerikára, vagy bármilyen nemzetközi hatalomra mutogatni, de számomra rémisztően sok az egybeesés. Túl sok ahhoz, hogy elhiggyem, ez a járvány egy szerencsétlen koronavírussal fertőzött kígyón és egy vuhani piacon lakmározó családon múlott volna.
Félek. Nem a vírustól, hanem az emberektől. Félek, mert kicsit olyan, mintha Istent akarnánk játszani, s mindezt nem másért, csakis a hatalomért és a pénzért tesszük. // Felföldi József// 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
A számadás kezdete Te mit tennél egy olyan korban ?
  2020-01-31 08:49:10, péntek
 
  A számadás kezdete

"Te mit tennél egy olyan korban ,
Hol káosz ,félelem és hierarchia van?
Mit tennél , ha nem hihetnél semmiben?
Csak túlélő vagy egy bürokratikus társadalomban?
Azt mondják itt még az ima se segíthet .
Pedig népek hite gyerekeket ment meg.
Alacsony rendbe fojt a fölényes hatalom,
Talán ezért ítéltetik meg a sok bűnös birodalom.
S ha már a hit sem segít ,a remény hal meg utoljára.
Világégés s földrengés ébreszti fel az embert az utolsó óráira.
Süllyedő hajóban a kapzsiság üvölt ,
A kapitány is erejét veszti kormánya mögött.
S a nemzetek sikolya hegyeket mozgat,
Földanya hallja tán,ki ítéletével lesújthat.
Szunnyadó ereje a föld mélyéből előtör ,
Hol a csendes óriás hetedik szigete megrendül..."


 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Kint hideg van, nagyon hideg. A budakalászi temetőben
  2020-01-11 13:33:47, szombat
 
  Kint hideg van, nagyon hideg. A budakalászi temetőben pedig fájdalmas csönd. Koszorúk, virágok, kisírt szemek.
Művész úr, ez így nagyon igazságtalan!
Önnek ugyanis még rengeteg teendője lett volna ezen a világon. Fel kellett volna nevelnie a kislányát, fogni a fiai kezét és később unokázni napestig. Jókat enni, nevetni, szeretni. Helyette fehér virágok és kisírt szemek mindenütt.
Szólnánk, hogy ezt a jelenetet vegyük újra, mondjuk onnan, hogy elindul az autójával. De sajnos nem maradt több film...
Emlékszik? Sokszor elmesélte, hogy 2004-ben mennyire megviselte, hogy a jó barátja, Bubik István végzetes autóbalesetet szenvedett. Ő is szerette a zenét, ő is bohém volt. És azt is tudom, mennyire sajnálta Kaszás Attilát meg Selmeczi Rolandot, akikkel együtt játszott a Kútfejekben.
A többit sajnos tudjuk...
Művész úr, ez így nagyon igazságtalan!
Ki fogja ezek után megszólaltatni Shrekket? Ki fog kijárni az MTK meccseire szurkolni? Ki fog nagyokat nevetni a tévében és ki fog leülni zongorázni csak úgy, a barátok kedvéért?
Pedig évek óta mondogatta, hogy többet kellene pihennie. Csak hát a fránya pénz. A pihenés helyett színház, film, szinkron, haknik. Rohanás, ÁFA-s számla, nyugta, hitel.
Azt is mesélte, az életében talán egyszer keresett igazán jól. Még fiatalon, amikor kiment Hollandiába és egy ötcsillagos szállodában egy hófehér zongorán játszott a gazdag vendégeknek. Az ötórai tea idején, majd este három órácskát. És harmincszor többet keresett egy hónapban, mint a színházban.
Képzelje, L. L. Junior könnyes szemmel mesélte, hogy amikor a kisfiát halálra gázolta egy autó, szinte az elsők között ön hívta fel telefonon és csak annyit mondott: barátom, maradjunk most kicsit csendben. És csendben maradtak, perceken át.
Művész úr, ez így nagyon igazságtalan!
Pedig a nehezén talán már pont túl volt. Nagy szerelmen, szakításon, ijesztő mélységen. Az utolsó tévéinterjújában mosolyogva beszélt a hitről, tartásról és optimistán várta a jövőt.
Arra emlékszik, hogy még főiskolásként autogramot kért Sinkovits Imrétől? Tudom, hogy emlékszik. A színészlegenda pedig nem értette, hogy miért. Ön pedig elmesélte, hogy kisgyerekként akarta ezt az aláírást begyűjteni az Egri csillagok láttán, ám akkor nem volt módja rá, hogy megtalálja Dobó Istvánt. Évtizedekkel később megtalálta.
A budakalászi temetőben közben fájdalmas csönd van. Majd halk zongoraszó hallatszik. Lágy, békés dallamok. Nem tudni honnan jön.
Csak sejteni...
Nyugodj békében, Gesztesi Károly! 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Nyugodjon békében Művész Úr!
  2020-01-05 14:31:27, vasárnap
 
 
Maróti István

In memoriam Gesztesi Károly

Zongoráján pihen az utolsó dallam,
Csendben rátelepszik,ringatózik,halkan.
Csak a csend hallatszik,fájdalomért kiált,
Betölti a semmit,a mindenségen át.

De azért vigyázunk,lessük a szegletet,
Ahol játszani fog,megunni nem lehet.
Hisz' csak pihenőre fordult most az óra,
Felhajtja fedelét holnap virradóra.

Hiszen most is itt van,azt játssza hogy játszik,
Szája szegletében huncut mosoly látszik.
Torkát köszörüli,s az ismert hangon,
Megszólal hát végre,így kezd bele:-Pardon!

-Családom,közönség,igaz,hű barátok,
-Ahogy körbenézek,mindenkit itt látok!
-Bocsássatok nékem meg egy pillanatra,
-Elfáradtam kicsit,pihennék pár napra.

-És most arra kérek mindenkit,ki szeret,
-Őrizze meg végleg addig emlékemet.
-Fülében a hangot,lelkében a zenét,
Sóhajtott egy mélyet,s lehunyta a szemét...

Isten veled Tobika...
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Segítsünk!
  2019-05-31 07:45:37, péntek
 
  Felhívás!

Sokszor érezzük, hogy mások gyászában talán akkor osztozunk a legjobban, ha nem szólunk egy szót sem. Így volt ez azokban a percekben is, amikor megrendüléssel értesültünk a Margit hídnál bekövetkezett hajótragédiáról. A tegnap esti balesetben ütközött és felborult egy városnéző hajó, heten megmenekültek, de több mint húszan a Dunába vesztek, többségében koreai turisták, a hajó magyar személyzete és az idegenvezetők. Osztozunk a hozzátartozók, a családok gyászában és imádkozunk értük.

Arra kérjük a jószándékú embereket, hogy imádkozzanak a túlélőkért, valamint az áldozatok családjaiért.
Kérjük, akik tehetik, és szívesen adakoznak az életben maradottak, illetve a gyászoló családok és árvák számára, hogy a Magyarországi Református Egyház erre a célra elkülönített bankszámla számára küldjék el adományaikat. A támogatásokat a budapesti koreai református gyülekezeten keresztül juttatjuk el az érintetteknek. Szeretnék ily módon is kifejezni együttérzésünket koreai testvéreink iránt, akik mindig segítségünkre siettek, ha bajban voltunk.

Három évvel ezelőtt Dél -Koreában, Ansanban jártunk, ahol meglátogattuk a 2014-ben elsüllyedt Sewol komphajó áldozatainak emlékhelyét. 295 diák halt meg a szörnyű balesetben. Itt több szülővel, testvérrel és egy túlélővel is találkoztunk, akiket az ansani gyülekezet egyik lelkésze mutatott be nekünk. Sokszor érzi az ember, hogy a mások gyászában talán akkor osztozunk a legjobban, ha nem szólunk egy szót sem. Többen voltunk ott lelkipásztorok, a világ számos országából, akiket a hivatása mégiscsak beszédre kényszerít, ezúttal azonban nagy szótlanságba burkolóztunk. De a szülők keresztyén bizonyságtétele még minket is átsegített a megrendülésen. Azt kérdezgettem magamtól: tényleg, ilyen messzire kell menni, hogy igazán megtanuljam, mit jelent sírni a sírókkal?
Ma Budapesten gyászolunk. Az akkori megrendülés most mély fájdalommá változott bennem, a mi szép városunk és gyönyörű Dunánk sírhellyé változott. Istennél keresem a vigasztalást, Akihez a mennyek dicsőségébe felment Megváltó nevében imádkozom, és hívok mindenkit közbenjáró könyörgésre.

Kérjük a támogatókat, hogy az alábbi számlaszámra utalják el adományaikat. Az adományszámla természetesen nyitva áll a magyar áldozatok megsegítésére is.

Köszönjük az imádságokat és a támogatást.

Bogárdi Szabó István
püspök

Az adományozáshoz szükséges információk:

Számla tulajdonosa: Magyarországi Református Egyház
GIRO számlaszám: 10702019-19024048-55300001
Devizanem: HU
Kérjük, hogy az utalás közleményébe írják be, hogy ,,hajóbaleset".

Külföldről utalás esetén.
IBAN számlaszám: HU46 1070 2019 1902 4048 5530 0001
SWIFT kód: CIBHHUHB
Bank: CIB Bank Zrt.
Bank címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2051 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 404
  • e Hét: 13645
  • e Hónap: 17089
  • e Év: 1041764
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.