Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Rendszerváltás?
  2006-11-01 22:13:05, szerda
 
 

1989-ben a régóta halott Nagy Imrét kellett újratemetni ahhoz, hogy egy új korszakot nyithassunk a magyar történelemben. Úgy tűnik, ezúttal tizenéves fiatalokat, ártatlan aggastyánokat és/vagy kisgyermekeivel békésen sétáló kismamákat kell a sírba tenni ahhoz, hogy befejeződjön egy eszement barom véres ámokfutása ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lehet ott a felszín alatt
  2006-11-01 22:10:20, szerda
 
 

Beleolvastam drága miniszterelnökünk blogjába - pontosabban a lelkes rajongók idétlen hozzászólásaiba -, és egy kissé elborult az agyam. Ennyi eszement idióta hozzászólást már rég láttam így egy csokorba kötve, mint azokon az oldalakon olvasható. Pedig az írások szerzői valószínűleg nem csak ostoba rajongók, hanem személyesen a XXI. század megtestesült szocialista intellektüelljei. A hozzászólásokat olvasva többségében inkább fiatalok, közöttük aligha van képviselője a nyugdíjas ÁVH-sok szabadcsapatának. Ők nyilvánvalóan már a műveltebb fajtából valók, a mozgalom ifjú krémjei - egyenesen a csúcs. De ha ők valóban a jéghegy csúcsa, Uramisten mi lehet ott a felszín alatt ? A sok kritika dacára sem akarok, és nem tudok mindenkit megérteni. Egy bizonyos emberfajtát sajnos nem is lehet ...

,,... Valami olyasmit mondott a rádióban minap Gyurcsány, hogyha jól mennek a dolgok, akkor 2009 táján már egész jól stabilizálódik az ország. Ez klassz Ferenc, igazán klassz, ha minimum három kemény év kell ahhoz, hogy kijavítsák a korábbi kormányzat balfék döntéseit, akkor jó alaposan elszabhatta a korábbi társaság ott a hajóhídon. Nem teljesen hülye ez a Ferkó gyerek. Logikája a mérhetetlen emberi butaságra alapoz. Azok akik 2006 április 23-ig elhitték neki, hogy ,,Lendületben az ország !", dübörög a gazdaság, nagy a jólét és ugrásra kész a Pannon Puma azok 2009-ben is el fogják ezt hinni, ha ő majd ezt mondja. Addig meg éljen mindenki úgy, ahogyan tud. Most az áldozathozatal idejét éljük, mivel gyurcsány azt mondja, hogy ez kell. Majd 2009-ben ismét nagy lesz a jólét, ha a szemünk kopog akkor is, ha Gyurcsány azt mondja. A mosottagyú mélybolsi bunkók pedig enyhe fölénnyel, de biztos kézzel, ám üres aggyal ismét megszavazzák a szocikat vezérüknek, ha belerokkan az ország, akkor is. Hajrá Új Magyarország, hajrá Új egyensúly ! Mivel a régit átmenetileg elvesztettük valahol a gazdaság dübörgése és az ország lendülete közben ! Na Húzzunk bele / most az adó emelésbe, 2009-től a megújult hazudozásba !"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valakire itt nagyon nincs szük
  2006-11-01 22:04:47, szerda
 
  Valakire itt nagyon nincs szükség ...



Mottó :
,,Nemekből nem lehet országot építeni"
( Gyurcsány Ferenc )

Úgy tűnik, csodák ezidőtájt csak Magyarországon vannak. Miután kiderült, hogy valamely rendkívűl gonosz erő hatására teljesen váratlanul ( és megállíthatatlanul ) egy fenyegető államcsőd felé dübörög az ország, Veres János pénzügyminiszter ( egyébként nagyon helyesen, és karakteres gerincességgel ) kormánya nevében elhatárolódott az ,,előző időszak" felelőtlen gazdaságpolitikájától ( ... ), és bátran megnevezte az igazi felelősöket. Miután mindannyian tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy idén áprilisban Veres és Kóka elvtársak egyaránt a Marsról csöppentek közénk, valamint azzal is, hogy az ,,előző" kormányzati ciklus de facto tulajdonképpen nem is létezett, javaslom fogadjuk el ,,objektív igazságnak" a rendelkezésünkre álló hivatalos kormányzati kommunikációt. Akinek a fentiekkel kapcsolatban mégis fenntartásai lennének, javaslom bátran hallgassa végig Gál J. Zoltán elvtárs ( szintén nyilvánosságra került ) balatonöszödi fejtágítóját az egységes kommunikációs stratégia rendkívüli fontosságáról. A nagyjából félórás előadás lényegét tömören úgy lehetne összefoglalni, hogy bár a helyzet rendkívűl szar, legalább próbáljunk meg egyformán hazudni. ( Az ehhez összeállított központi kommunikációs szöveg és lózunggyűjtemény azóta már nyilván elkészült, és az ígéretnek megfelelően a koalíciós képviselők között kiosztásra is került. )

Mára tudjuk, hogy a II. Gyurcsány-kormány megalakulásával a felelőtlen gazdaságpolitikának immár vége, és csak a múltba forduló demagóg szélsőségesek tagadják a nagyívű országmegváltó ,,reformok" elengedhetetlen szükségességét. Miután láthatóan az egekbe szökött a kormány társadalmi támogatottsága ( csak egy kisebbségben lévő, ,,erősen szélsőséges jobboldali csürhe" terrorizálja a ,,békés többséget" az utcán ... ), derék szociálliberálisaink bátran belecsaptak a lecsóba, és határozottan a tettek mezejére léptek.
Már éppen ideje volt, hiszen ,,... másfél évig majd beledöglöttünk abba, hogy úgy kellett tenni mintha kormányoztunk volna ...", de a megdöbbentően őszinte lelepleződéstől függetlenül is valakinek, valahogyan csak kormányoznia kell az országot.

Vagyis hát kellene. Esetleg nem ártana úgy tenni, mintha hasonlítana rá ...

Ezért a látszatot mindenáron fenn kell tartani, kerül amibe kerül. Mindent úgy kell csinálni, mintha éppen tennének valami fontosat, közben a jónép számára megemészthetetlen reform-blablába kell becsomagolni a ( még ) működő állami intézmények eszement szétverését éppúgy, mint a társadalomra kirótt brutális megszorításokat. Kit érdekel már, hogy a tervezett ( és részben bevezetett ) kormányzati intézkedések még nyomokban sem hasonlítanak a koalíciós pártok választási ígéreteire ?
Nagy hiba lenne kizárólag magamból kiindulni, de én valahogy sohasem hittem ezeknek a politikai bűnözőknek. Gyurcsány ,,nép nélküli demokráciájában" is azok csalódtak igazán, akik ezidáig még őszíntén hittek a hatalom morális önkorlátozásában. Ó Istenem, szegények mekkorát tévedtek !

,,Aki nincs velünk, az ellenünk van !"

A ,,párttal, a néppel egy az útunk"- itt mindenki ellenség, aki kétségbe merészeli vonni, meg meri kérdőjelezni a kormány legitím hatalmát. Akárcsak a diktatúra idejében, a kiszes fajankók ugyanúgy leszarják a véleményünket, mint tették azt egykor. A baj nem jár egyedül, a kialakult erkölcsi deficit sajnos együtt jár a maradék állami vagyon bennfentes elkótyavetyélésével, és az úniós források megcsapolásának hihetetlenül agresszív szándékával. A cél tehát nem egy igazságos, jobb ( közös ) Magyarország megteremtése, hanem a fejlesztési források befogadásának görcsös megteremtése - bármilyen áron. Szerintem a polgárok többsége helyesen felismerte már, hogy ebben a süllyedő hajóban mi magunk vagyunk a felesleges ballaszt, amitől a kormány igyekszik mielőbb megszabadulni. A nagy atrakcióban tehát valamennyien útban vagyunk, és emberi mivoltunk minden ,,nyavajája" ( mint az oktatás vagy az egészségügy ) csak hátráltatja a kormányközeli ,,üzleti célok" mielőbbi realizálódását.

A kormányzati kommunikációt hallgatva elgondolkodtam azon, vajon mennyi felesleges dolog lehet még ebben a dübörgő posztkommunista országban - és a teljesség igénye nélkül - megpróbáltam összeollózni mindazokat a dolgokat, amelyekre állítólag már semmi szükségünk sincs ...



Nincs szükség ...

Kóka szerint nem kellenek vasúti szárnyvonalak. A kormánydöntés értelmében felszámolják a magyar vasúthálózat jelentős részét. Olyan ez, mint a gyorshajtás. Minnél lassabban haladsz, annál kisebb a baleseti kockázat. A legjobb az, ha egyhelyben megállsz. Akkor legfeljebb csak egy cserép eshet a fejedre. Minnél kevesebb vasút, annál kevesebb veszteség. Nulla vasút, nulla veszteség.

Ha már közlekedni sem lehet, vajon mi szükség is lenne a kistérségi póstahivatalokra és a falusi iskolákra ? Errefelé amúgy is túl sok a lébecoló közszolga, tízezer pedagógus elbocsájtása ennek a kormánynak már meg se kottyan. A maradék néhányezer barom ezután majd ingyen is elvégzi a törvényileg rájuk kirótt többletmunkát, csak ,,bátran és igazságosan" fel kell emelni számukra a kötelező óraszámot. És akik maradnak ? Azoknak természetesen nincs már szükségük a közalkalmazotti bértáblára ( a kontraszelektált vezető elvtársak maguktól is el tudják majd dönteni, vajon ki dolgozott ,,költséghatékonyan", ezért mindenki érdemei szerint részesűl majd az anyagi megbecsülésben ... ), sem a tizenharmadik havi bérre vagy a nyelvpótlékra ...

Ennek a hatalomnak valószínűleg nincsen szüksége kiművelt, gondolkodni képes emberekre sem ( ezt a reakciós faját inkább tűzzel-vassal pusztítani kell ), máskülönben miért is sarcolná meg a továbbtanulni vágyó fiatalokat horribilis tandíjjal, vagy a diákhitel emelkedő kamataival ? Ezután a tanulás csak úri huncutság, a szerencsésebb tehetősek egyedi kiváltsága lesz. A rebellis parasztok pedig maradjanak inkább csak otthon, és dolgozzanak cselédként a vörösbáró elvtársak vidéki nagybirtokain. És becsüljék meg hálásan a sorsukat, mert a gyurcsányi jövőképből ekvivalensen hiányoznak az újabb központi adókkal agyonsarcolt, ellehetetlenített és megnyomorított magyar kis és középvállalkozások is. Az a sok fiatal pedig, aki sem tanulni, sem dolgozni nem tud - nyugodtan elmehet innen. Kétségtelenül ők a legnagyobb tehertételi ennek az országnak, mert az ,,istennek sem akarnak mozdulni".

Bárki, bármit is állít, nincs itt szükség semmiféle gazdaságélénkítő programra sem, a csókos haverok cégeinek gátlástalan állami finanszírozását a Széchenyi Terv nélkül is elegánsan meg lehet oldani. Ugyan az elbaltázott önkormányzati választások következtében néhány régióban kritikussá vált a helyzet, de Mónika majd segít, hogy ismét a régi elvtársak döntsenek az állami apanázs ,,pártfüggetlen" folyósításáról. Ehhez már csak az ezeréves magyar megyerendszert kell dilettánsan szétverni, és olyan új régiókra átszabni, amelyeknek az élén kinevezett kormánypárti kommiszárok fognak dönteni a felhasználható állami és úniós fejlesztési forrásokról.

Nincs szükség Magyarországon családi gazdálkodókra sem, a terményeikről már nem is beszélve. Csak a földjeik kellenének, de az valakiknak nagyon. Gondoljunk csak bele, mennyivel kevesebb agrártámogatást kellene kifizetni, ha ők a haszontalan gazdálkodás helyett ( a 'la Hajdú-Bét ügy ) inkább felakasztanák magukat, és puszta létezésükkel sem nehezítenék meg az únióból behordott szemét szabad értékesítését ? Ráadásul senkinek sem hiányzik, hogy ezek a büdös parasztok a koszos tarktorjaikkal és kombájnjaikkal bevonuljanak a Parlament elé, és elriasszák onnan a békés, ( nem tömegoszlatott ) túristákat.
( A behajtani tilos táblák már készülnek ... )

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormánynak nincsen szüksége az Euróra sem, máskülönben miért módosult volna a közös valuta bevezetésének ( 2002-ben megígért ) 2007-es céldátuma a végtelenre ?
Kár is lenne idegeskedni, hiszen érvényes és elfogadott konvergencia program nélkül is elvoltunk eddig valahogyan.
Persze nincsen szükség a Nemzeti Bankra sem, ugyanis azt minden hülye láthatja, hogy a jövő évtől rekordokat dönt majd az infláció. Tudjuk, tesszük - nincs szükség tehát olyanokra, még hangoztatják is a pénzromlást. Különben sincsen szükség az erős Forintra, mert abba ,,szinte beledöglünk". Az orbánbérenc Járai különben is fogja be a száját.

Nincsen szükség adókedvezményekre, de lakástámogatási rendszerre sem, hiszen a Gyurcsány-csomag következtében amúgy is tömegesen buknak majd be a futó jelzáloghitelek. Aki pedig ezek után még mindig talpon maradt, azt garantáltan elintézi a ,,társadalmilag igazságos", mindenkit egyformán érintő ingatlanadó. Olyan túlkínálat lesz hamarosan a magyar ingatlanpiacon ( az OTP már most modellezi a helyzetet ! ), hogy minden vágottfarkú kufár előre dörzsölgeti már a tenyerét. Ha így folytatódik, hamarosan bérlők lehetünk csak a saját otthonainkban.

Kóka szerint amúgy is fenntarthatatlan a gázártámogatási rendszer, a gondoskodó állam leépítése ( szerinte ) össztársadalmi érdek. A jövő útja ( és kormányzati szlogenje ) az ,,öngondoskodás", ezután fizess mindenért - természetesen még kevesebb pénzből. Gondoskodjon mindenki magáról, ahogyan tud. A szociális ellátórendszer módszeres szétverése, a társadalmi vagyon kiárusítása nyílt hadüzenet a társadalommal szemben. Túl sok lenne itt a kórház, gyermekkórház, hálapénzre ácsingozó orvos vagy a patikus ? Ugyan, ez csak az ostoba ideológia. Rákosi idejében sem kellettek a kulákok - igaz, enni sem volt mit ... Bokros Lajos szerint még így is kevés lesz az egészségügyben a tervezett sarc, szerintem viszont Bokros Lajosból van eggyel több a kelleténél.

Nem kellenek tehát betegek sem, amúgy is túl sokat járunk az orvoshoz. Sebaj, ezután fizetünk majd vizit, recept és ágydíjat, kapunk fizetős ,,ingyengyógyszert" - hátha elmegy a kedvünk betegnek lenni. ( Milyen szerencse, hogy a Fidesz hazug riogatásainak soha, semmilyen alapja nincs ... ) A fentiek miatt feleslegesek a mentők is, minek is vinnék akaratuk ellenére orvoshoz az embereket ? Hát kinek hiányzik az a sok lúzer, aki végül ott áll ,,megfürödve", és sem a gyógyszerért, sem az orvosnak nem tud majd fizetni ? Nincsen szükség fogyatékosokra sem, hiszen a rendszer valamennyi féllábú nyomorékja potenciális társadalombiztosítási csaló, akiket csak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal járó ingyenes parkolási lehetőség megszerzése motivál.

Nem kellenek már a nyugdíjasok sem ( túl sokba kerülnek, ráadásul a választások is befejeződtek ), különben is vállaljanak részt az igazságos közteherviselésből. Miután ,,túlfogyasztottak", abszolút ,,igazságosnak" mondható a rokkant-nyugdíjak felülvizsgálata, a nyugdíjkorhatár felemelése, a 13. havi nyugdíj eltörlése vagy a nyugdíj melletti munkavégzés feltételeinek megszigorítása és az egészségügyi járulék bevezetése. Drága nyugdíjasaink nem árt ha tudják, hogy Gyurcsány mindenáron meg akarja védeni eddigi kiváltságaikat. Lefordítom : ez azt jelenti, hogy mindenképpen meg fogja nyirbálni a meglévő kedvezményeket, csak még azt nem tudja mikor, és hogyan kenje mindezt majd a Fideszre.

De nincsen szükség gyesen lévő kismamákra sem, hiszen feleslegesen kidobott pénz a jövőbe invesztálni akkor, amikor napi szinten is kong az államkincstár. Természetesen nincs szüksége az államnak a nagycsaládos emberekre, nevelőszülőkre sem, ezek általában úgyis csak henyélő semmirekellők, akik 5-6 gyerekkel játszadoznak otthon egész nap. Ezer szerencse, hogy tavasszal nem az Orbán győzött, hiszen ez a bolond még a családi adózást is képes lett volna bevezetni nekik ...
Gyurcsányéknak ( a befizetett adón kívűl ) nincsen szükségük a teherviselő középosztályra sem, azok úgyis általában a Fideszre szavaznak. Ezen társadalmi csoport további megsarcolásának az optimalizálásán jelenleg az APEH munkatársai dolgoznak ...

Nem kellenek ide állami ünnepségek sem, azokkal úgyis mindig csak baj van. Hol egy vihar, máskor egy tömegoszlatás : hát kinek hiányzik az ilyesmi ? Nem kellenek ide lelkiismeretes meteorológusok sem, akik csak mindenféle hülye jelentéseket küldözgetnek a katasztrófavédelemnek, pedig senki sem tudja megállapítani hogy ez csak egy otromba fideszes vicc, esetleg komoly, megfontolt riasztás ... Természetesen az 1956-os ünnepségek sem hiányoztak már senkinek, mert a klerikális jobboldal ( egykor az elsőszámú osztályellenség ) ismét kettészakította a nemzetet azzal, hogy nem volt hajlandó együtt ünnepelni az '56-os gyilkosok mai leszármazottjaival.

Nincsen szükség Magyarországon ennyi ,,közszolgálati" médiumra sem, nyugodtan össze lehetne vonni a Duna TV-t az MTV-vel. Pártunk és kormányunk dicsőségének hirdetésére valóban elegendő lenne egyetlen állami televízió is. Ebben az esetben természetesen ellenzéki médiákara sem lenne szükség, mint ahogyan magára az ellenzékre sem. A diktatúra nem kerül olyan sokba mint ez a fránya demokrácia, ezért természetesen szabad választások sem kellenének, mint ahogyan értelmetlen választási kampányviták sem osztanák meg a sztahanovista munkamorált.

Nincs itt szükség pártatlan igazságszolgáltatásra sem, hiszen büntetlenül lopni-csalni itt kizárólag csak a kormánynak és a holdudvarának, de legfőképpen magának a miniszterelnöknek lehet.
Ebben a világban nincs szükség már erkölcsre és igazmondásra sem : végtére is mivé lenne ez a világ, ha mindig őszintén ki kellene bontani az igazság valamennyi részletét ?

Szerintem ...

Nincsen szükség az adók megfizetésére sem, hiszen az állam amúgy sem arra fordítja, amire kellene. Cserében amúgy sem kíván érte nyújtani semmit, ezért az APEH sem kellene már, hamarosan úgysem akad itt már senki, aki becsületesen tudna adót fizetni.
De legfőképpen nincsen szükség a koalíciós pártokra, és erre a dilettáns kormányra sem. Gyurcsányból, Lendvaiból, Hornból ( ,,Először lőjjél, aztán magyarázkodjál !" ), Kunczéból, Kókából, Molnárból ( egyáltalán az Szdsz-ből különösen ) már így is túl sok van.
Elviselhetetlenül sok ...

A legszomorúbb mégis az, hogy hamarosan ránk, kihalófélben lévő magyarokra sem lesz itt szükség ... Mi ostobák, egyszerűen csak európai emberhez méltó módon, itt szeretnénk élni - ebben a véráztatta szerencsétlen országban.
Már ha egyesek azt hagyják ...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országimázs 2006
  2006-11-01 19:59:09, szerda
 
  Országimázs 2006

- avagy Igazságok és hazugságok érdekek szerint



Idézet a Magyar Hírlap, 2006. október 27-i számából:



,,Szónokok szabadsága

Amikor viszont ott tartunk, hogy az azért döntéseket is hozó Európai Parlamentben kezdenek kiütést kapni a képviselők, ha magyarokról hallanak, az már kifejezetten káros. Ebben a pillanatban még a legjobb, leginkább demokráciapárti nyilatkozat is gellert kap, és visszaüthet. A megszólalóra és a neki válaszolókra is, de főként az országra. Ráadásul nevetséges is."



Mint egy teljes jogú európai uniós tagállam adófizető polgárának, engedtessék meg nekem, hogy visszakérdezzek: És akkor mi van? Nem erre tetszettek szavazni? Nem ezt akarták?

Hiszen ünnepelték nagy csinnadrattával, pontonhíddal, azóta bedöglött időkerékkel.

A sors fintora, hogy az egykori titokszolga által felavatott monstrum az európai idő sebes száguldása helyett inkább a múlt maradandóságát, a posztkommunizmus egyelőre úgy tűnik kiseperhetetlen örökkévalóságát szimbolizálja, ahogy meghibásodva és bedögölve mozdulatlanul áll a helyén.



,,Ebben a pillanatban még a legjobb, leginkább demokráciapárti nyilatkozat is gellert kap, és visszaüthet." - mondja a Magyar Hírlap.

Magyarul ez annyit tesz, ne teregessük ki a szennyest!

Mammon és az őt kiszolgálók érdekei mindennél és mindenkinél előbbre valók.

Emlékeznek még az Európai Unió első számú direktívájára?



A tőke és a javak szabad áramlása a legfőbb cél.



Az emberről - akiről ennek az egésznek szólnia kellene, akit ennek az egésznek szolgálnia kellene - egy árva szó nem sok, annyi sem esik.

Sőt! Némely régebbi uniós tagállam még korlátozza is, például a munkavállalás lehetőségét.



Most meg azt tanácsolja nekünk a Magyar Hírlap, hogy csitt, mer' a nagyságos és fényességes európai tőkés uraknak nem tetszik, ha nesz hallatszik a csodálatos és fényességes Európa-ház hátsó fertályából, a mosókonyha felől, ahova csak a cselédlépcsőn át nyertünk bebocsátást.

Ne zavarogjunk, mer' könnyen kihúzhatjuk a gyufát az új Unió tréfát nem ismerő hatalmasságainál.

Mer' a befektető az nagyon ijedős fajta ám, aranyoskáim!



(Az, hogy esetleg az országot kiszipolyozó, adót alig-alig fizető, az alkalmazottakkal sokszor kapcarongyként bánó - lásd a nehéz napokon hölgyeknek megkülönböztető jelzés viselését elrendelő - multik mehetnének Isten hírével és jöhetnének a helyükre mondjuk magyar befektetők, na ez fel sem merül senkiben még csak ötlet szintjén sem.

Mintha ez az idea valamiféle ördögtől való gondolat lenne.

Mintha kőbevésett szentírás lenne, hogy befektető csak külföldi lehet.

Vaskos adókedvezménnyel meg a többi járulékos hóbelevanccal együtt.)



Ne teregessük ki a szennyest!

Ne zavarogjunk, mer' nemhogy elmegy, de még ide sem jön az ijedős befektetője!

Erre a hamis és álságos érvre kellene nekünk tekintettel lennünk, hiszen erre a hamis és álságos érvre hivatkozva jogalapot teremtenek arra, hogy kussoljon az ellenzék és kussoljon mindenki más is, aki nem ért egyet az ország módszeres kifosztásával, megalázásával és a demokrácia, a jogállam szemrebbenés nélküli sárba tiprásával.



Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja!



Én meg azt mondom, épp itt van az ideje annak, hogy felemeljük a hangunkat, hogy hallassuk a szavunkat, hogy végre nevén nevezzük a dolgokat, hogy végre a nagyságos és fényességes Európai Porta is szembesüljön azzal, mit is vettek a nyakukba, amikor összeborultak a volt szocialista országokkal.



Még nem tudják, legfeljebb csak kezdik sejteni, kígyót melengetnek a keblükön, amikor mosolyogva paroláznak a kamerák kereszttüzében az egykori elvtársak mai ideológiai örököseivel.



A szennyes külföldön való kiteregetéséről meg csak annyit, ha visszaemlékezünk az 1998 és 2002 közötti négy esztendős kormányzati ciklusra, szabad demokratámék - Vásárhelyi Máriával az élen - szinte öt percenként kongatták a vészharangot külföldön, hogy hazánkban újjá éledt a nacionalizmus, az irredentizmus, no meg persze a fasizmus, a nácizmus, meg efféle marhaságokkal traktálták és riogatták a jó népet Nyugaton.



Nekik lehet.

Nekik ezt is lehet.



Nekünk nem lehet.

Nekünk mást sem lehet.

Egyáltalán, nekünk semmit sem lehet!



Már megint, még mindig a szent kettős mérce!



Pedig akadnak azért szép számmal olyanok, nem is akárkik, akik éppen azon fáradoznak, hogy felnyissák végre az egykori 68-asokból verbuválódott mai brüsszeli bürokraták súlyos euró milliárdoktól elnehezült pilláit, vegyék már észre végre, hogy egy letűnt rendszer letűnő és eltűnőfélben lévő embereivel gazsulálnak, és ez a sajátos érdekviszony semmi jóra sem vezet majd.

Sem az Unió, sem pedig az újonnan csatlakozott országok számára.

A központilag irányított és a helyi komprádor elit hathatós támogatásával lezavart új gyarmatosítás, a tőkés kizsákmányolásnak egy eddig soha nem látott magaslataiba repít el bennünket.

Mi azonban egyelőre alulnézetből szemléljük az eseményeket.



Az abnormális Magyarországon alulról szagolhatjuk a szegfűszagú Ibolyát.



Szép kis perspektíva, nem mondom!



A legnagyobb ellenzéki párt elnöke, aki egyúttal az Európai Néppárt alelnöke is, minden követ megmozgat azért, hogy az Unió döntéshozóiban tudatosítsa, hogy ez a nyikhaj tolvajbanda nem csak múltja, de most már cselekedetei révén is teljességgel szalonképtelenné vált az ún. európai demokratikus jogrendben, ennek következtében pedig méltatlan arra, hogy bármiféle partneri viszonyban kezeljék őket.



Vannak ugyan, kik állítni merészek, hogy Francisco a hazudozás okáért való példabeszédben messze el marad az ifjabbik Bokor Györgytől vagy ánglius mentorától a Downing Street harmadik utas gigolójától, Angela Merkel kancellár-asszonyról már nem is beszélve, de ezek csak amolyan pletykabeszédek.



Itt az ideje tehát, hogy nevén nevezzük a dolgokat!



Ha példának okáért valaki hazudik, arról mondjuk ki, hogy hazudott!



Ha valaki megszegi a törvényt, akkor arról mondjuk ki, hogy megszegte a törvényt, az illető pedig vállalja annak következményét!



Szép elvek ezek, csakhogy egy fordított országban, mint amilyen a mienk is, vajmi kevés az esély arra, hogy bármi is érvényesülni fog belőlük.



Egy, az önfeladásra és a meghunyászkodásra épülő országban minden más fontosabb, minden más előrébb való, mint a nép, a nemzet érdeke, vagy az igazság napvilágra kerülése, de legfőképpen az érvényesülése.



Hazudnak a nap huszonnégy órájában.

Mocskos módon manipulálnak, félrevezetnek, félretájékoztatnak.



Idézet a Magyar Nemzet on-line 2006. október 31-i számából:



,,Gazsó: A Szonda átlépte a Rubicont

A Századvég kutatási igazgatója szerint manipuláció történt

,,Azt gondolom, hogy itt egy nagyon fontos ponthoz érkezett a közvélemény-kutató szakma.

Sokat és sokan bírálták a közvélemény-kutatást azért, mert úgy érezték, hogy manipulálja a kérdésekkel a megkérdezetteket, és esetleg manipulálja az eredményeket is" - nyilatkozta az InfoRadiónak Gazsó Tibor, a Századvég kutatási igazgatója, a Szonda Ipsos kedden megjelent felmérése kapcsán. A szakember szerint a Szonda kérdésfeltevései a közvélemény-kutató szakma válságát jelzik.

Mint mondta:

,,Az nekem teljességgel elfogadhatatlan, hogy a magyar választóközönségnek egy túlnyomó többsége egyetért minden további nélkül a megszorításokkal, és egyáltalán nem kíván racionálisan mérlegelni és gondolkodni az opciókról, hanem feltétel nélkül követi a Gyurcsány-kormányzat által előterjesztett menetrendet.

Én azt gondolom, hogy nem tesz jót a közvélemény-kutatásnak, hogy ilyen eredmények jelennek meg" - fogalmazott a kutatási igazgató."



Tényleg birkanép lenne a magyar?

Megyünk előre lehorgasztott fejjel, egyenesen a kés alá?

Mit nekünk megszorítás, mit nekünk reform?!

Mindent megeszünk, amit elé raknak?

Válogatás nélkül?



Ugyan kérem! Mindenki tudja, hogy a király meztelen.



Legfeljebb nem mindenki meri bevallani magának, hogy az a valóság, amit a két szép szemével lát a valódi világban, nem pedig az, amit a naponta kollektív néphülyítés címén gyakorlatilag intravénásan bead neki a kereskedelmi média.



,,Traktorokkal behajtani tilos!" táblákat gyártat le Degesz uram százszámra.



Nem máskor, pont most!



A vak is látja, mire megy ki itt a játék.

Kibúvót keres a kutyaszaros világváros rettegett ura.

Ráadásul az egykori ellenzéki szamizdatos csinálja ezt!

Az ember gyomra felfordul ettől a pofátlan konfliktuskerüléstől, hatalomféltéstől.

Az egykori ellenálló helyet cserélt a zsarnokokkal.



Ő az új idők új zsarnoka.



Csak ő még veszélyesebb a régi idők önkényurainál, mert ő már a demokrácia látszatával takarózik azzal akarja palástolni az elnyomást, a demokráciára hivatkozva tapossa el mások emberi jogait, mert ebben a fene nagy liberalizmusban csak az a demokrácia, amiről ő azt állítja, hogy az.



Az egész országot megbénító taxisblokád a demokrácia hajnalán, az oké, traktoros tüntetés egy másfél évtizedes szilárd demokratikus jogállamban, amely ráadásul teljes jogú Európai Uniós tagállam, no azt aztán nem!



Pedig a demokrácia démosz, azaz a nép nélkül fából vaskarika.

Olyan, mint az október 23-i megemlékezés, amiről épp csak az ünnepelni vágyó népet zárták ki.



Hajítófát sem ér.



Mindeközben az alkotmányjogász (mintegy mellékesként, ahogyan annak idején az Országos Választási Bizottság egyik tagja az esetleges választási csalás módszereiről) szinte vigyorogva ,,tájékoztat" - ötleteket adva az egykori ifjúkommunista fő hallja kendnek hogyan lehet hatástalanítani az ellenzéki népszavazási kezdeményezés egyes kérdéseit.



Példának okáért ha a népszavazási kérdéseket besuvasztják a költségvetési törvény alá és máris nem lehet róluk referendumot kiírni.



Megjegyzem a műanyagellenzéknek is lehetne végre annyi esze, hogy ezek nem úriemberek, nem is úgy kell ellenük harcolni.



Nézzünk csak vissza, mire mentünk a petíciókkal meg aláírás gyűjtögetéssekkel?

Semmire.

Legyintettek egyet, hanyag eleganciával leporolták a zakójuk hajtókáját, oszt mentek tovább, mintha mi sem történt volna.

Lehet tüntetni, majd megunják, oszt hazamennek.



Ronald Reagan, egykori amerikai elnöknek volt egy mondása, mely így hangzik:

,,Kommunistákkal csak erőből!"



Ez eddig még mindig működött.



Isten áldja Magyarországot!



A szocialista nagyváros öntudatos polgára

www.johafigyelunk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2006.10 2006. November 2006.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 5732
  • e Hónap: 16843
  • e Év: 170339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.